Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zeuss Creative Commons License 1999.11.17 0 0 576
Sziasztok!

Épp most írtam egy levelet a HIX-re az elozéssel kapcsolatban...eléggém mérges hangvételu. Utólag láttam Adm, hogy te is írtál...a lényeg ua. volt.

Végre esik a hó...nekem sincsenek még felrakva a téli gumik, talán majd ma.

Este meg megyek valahova csuszkálni, ha addig is esik a hó.

Zeuss

Adm Creative Commons License 1999.11.16 0 0 575
Hááát, én nem gondolkoztam ilyen nagyban. Eccerüen csak kimenni, megyegetni, az időt meg max stoperral mérni.

Én mutatnám a digit, csak a kollégám nem képes összerakni a gépet, amiben a digikártya van, egy csomó képet eldobál, valami konfigurációs probléma, csak nem bir rájönni. Holnapra igérte... Ha holnap nem lesz kész vele, akkor fogom a gagyi Asus 3000-emmel bedigizem, csak kissé szaggatott lesz :o(

Esik a hóóóóóóóóóóóóóóóóóó!

A francba, nekem elöl meg még mindig nincs téligumim :o(

Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 574
Mutass mán 1 digit!!!
Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 573
ADM: mivel nálam a fotocella, akkor ugrunk ki, mikor akarunk és oda, ahol van villany! :-)))
Előzmény: Adm (572)
Adm Creative Commons License 1999.11.16 0 0 572
Sajnos nem én nyertem... De ha abban az első körben nem ugrik elém az a gumi, akkor bármi történhetett volna... Na mind1, majd legközelebb.
Sajnálom Pitecus, hogy nem indulsz, mert olyan jó lenne, ha végre meg tudnám mutatni... :o)

Valamikor tervezhetnénk egy közös gyakorlást.

A digizés folyamatban van.

Előzmény: Pitecus (566)
Zeuss Creative Commons License 1999.11.16 0 0 571
Ha ott leszek biztos megtalálom. Köszi.

Zeuss

Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 570
Na mégeccer rajzolok:
********4.**********
.........**.............**
.........**.............**
...**************.**************.**************
...******<3.>****.*****<2.>*****.******<1.>****
...********************************************
...********************************************
.............................**..............**
.............................**..............**
XXXXXXXXXXXXXXXXKerítésXXXXXX**XXXXXXXXXXXXXXXX
Na így érthető?
Előzmény: Pitecus (569)
Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 569
Rohadt gép!! Hát nem levágta a szóközöket?! :-(((
Előzmény: Pitecus (568)
Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 568
Zeuss:
Bármikor kimehetsz a Laktanyába és a középső szektor (ahol vasárnap az X pálya volt végében van 1 földút. az majd 90 fokkal balra fordul és ott van 1 aszfalt-beton platz, ahol gyakorolhatsz!
k. Igy néz ki:
|--------------|
|4. itt a pálya|------
|--------- --------- \
| | \ |
| | | |
| | | |
|---- ----| |---- -----| |---------|
| | | ^ | | |
| 3. | | | 2. | | 1. |
| | | | | |
| | | | | |
| | | ^ | | |
| | | | | | |
|XXX | | | | rajt|
|XXX | | | | volt|
|XXX - ^ - |
|--------------------|||-----------|
| |
Na jelmagyarázat:
1. ahol a rajt volt
2. ahol a nagy X-et leirtuk
3. ahol a "murva" volt (itt is lehet próbálni)
4. Hátsó út, ahol még nem versenyeztünk
(kb 150 méter hosszú, ugyhogy 3-ba is fel lehet kapcsolni). a 3. 4. szakaszon gyakorolhattok. De csak ezen a kettőn, mert a többi terület -beleértve az utakat is- MAGÁNTERÜLET. A gyorsulási parádé miatt a klub így is fog hallgatni eleget.
Előzmény: Zeuss (567)
Zeuss Creative Commons License 1999.11.16 0 0 567
Jó reggelt!

Köszi a kézifékes ötleteket, foleg a Pitecus 1 verziója tünik elso körben megoldhatónak...már csak keresni kell egy helyet a gyakorláshoz.
November 21 lehet, hogy nekem sem jó, de majd meglátjuk.
Zotya beadtam a filmet (ami a multkor készült), péntekre kész. Beszkennelem, és ha idom, meg a lehetoség adott felrakom a webre.

Szerintetek mennyit érhet egy utolsó szériás Skoda 120L, vagy hasonló (1988-1989). Kéne nékem egy jó...nagyon jó állapotban...Anyámnak. Ha tudtok kell az info.
Továbbá még mindig keresek Ford Taunust automata váltóval, szintén jó állapotban.

Elore is köszi.

Zeuss

Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 566
ADM:
Rossz hírem van: nem indulok RADÓéknál, mert a cucc a kocsiba lesz. Lehet, hogy MOSquitóval megyek, mert az legalább meleget tud csinálni!
De azért téged lemérlek:-)))
Ugyis Te nyersz ott kettőnk közül!
Mi van a digivel?
Előzmény: Adm (565)
Adm Creative Commons License 1999.11.16 0 0 565
Sziasztok!

Na azért kérdeztem a plusz egy embert, hogy ugye Pitecus Te a második körödben szintén ketten mentél, ugyhogy ha azt néztük, igaz, hogy kivételesen vesztettem, de annyira azért mégsem :o)

Nov 21? Ok! Akkor ot már tényleg eldöntjük :o) Megpróbálok addigra venni két uj gumit is elörre.

hzolee Creative Commons License 1999.11.16 0 0 564
kézi: olvastam egy vezetestechnikai könyvet, a vége felé ideális kanyar-ívről meg hasonlókról is van szó, a - mondjuk jobb - kézifékest ott így "tanítják": kettesben kb 50-nnel a kormanyt elrántani balra negyedfordulattal, majd azonnal vissza, és jobbra negyed fordulattal, ekkor bevágni a kézit, kiengedés után MARAD kettesben, PADLÓgáz. Még nem prószáltam ki.

Csepel? ott lakom. 21-e? BASSZAMEG nem érek rá :((((((((( A rohadt életbe :(((

Pite: Nem vagy benne az első 7-ben.. ..na, konkrétan, hanyadik vagy, 8.? és én? monduk az abszolut időhöz képest 15mp, azt hiszem ez derékba töri a versenyzői karrieremet :-))

Súly: számít az az egy ember.

Melyik BMW nyert, az M, vagy a fehér, vagy a 4x4? Méghogy a pálya nem kedvez a hátsókerekeseknek.. ..csak annak kedvez! kézifék nélkül lehetett megpördíteni. :)

z.

hzolee Creative Commons License 1999.11.16 0 0 563
Zeuss! miért haragudnék?! :) - a te géped, a te filmed, szivességből le akartál kapni, hát sajna nem jött össze, nade ezért haragudni.. :) nem.

Adm: digi, digi, digi! látni akarom! :)

Valami eredménylista is kellene......

z.

Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 562
Sziasztok!
Most jöttem melózni, ezért csak most írok!
ADM: Sajna el kell, hogy keserítselek, de 2,23 másodperccel "aládvágtam, még a billegős autómmal is :-)))) vagy a Te szemszögedből :-((((
A Te legjobb időd: 1'47"46
az Én legjobbam : 1'45"23.
A képeket várom, hogy jót derüljek magamon.:-)))
Zeuss:2 lehetőséged van ahhoz, hogy ne kelljen a kéziféktől kapkodnod.
1. előszőr satufék 1 pillanatra, hogy 1-be rakd, majd kézifék, majd padlógáz.
2. A profik müvelik.... satufék, kézifék, majd csúsztatott kuplung 2-esben (a fordulatszám maradjon a max. nyomaték fordulatszáma felett a csúsztatáskor . ez általában 2800-3300 között van a széria kocsiknál).
A granada felnik eladók!!!
Egyébként a versenyt 1'31"XX el nyerték.
A trabis, aki sokáig az abszolutot vitte, a végén 3. lett. Nem semmi!!! Azt hiszem az első 0,5 másodpercet vert rá (BMW)!!!
Ami tetszett, hogy a széria skódrik között a második lettem, az N2-be :-))) nem vagyok benne az első 7-be :-(((.
Nov 21.-én Csepelen a szállitók útján lesz a RADÓ szervezésében ilyen BooLee. Ott 9-kor kezdődik a parádé, FOTOCELLÁVAL.

A többletsúlyról annyit, hogy igenis számít a jobb oldalon a súly!!! Ezt tapasztnyaltam!!!
Na most reagálhattok!!!

Pitecus Creative Commons License 1999.11.16 0 0 561
Sziasztok!
Most jöttem melózni, ezért csak most írok!
ADM: Sajna el kell, hogy keserítselek, de 2,23 másodperccel "aládvágtam, még a billegős autómmal is :-)))) vagy a Te szemszögedből :-((((
A Te legjobb időd: 1'47"46
az Én legjobbam : 1'45"23.
A képeket várom, hogy jót derüljek magamon.:-)))
Zeuss:2 lehetőséged van ahhoz, hogy ne kelljen a kéziféktől kapkodnod.
1. előszőr satufék 1 pillanatra, hogy 1-be rakd, majd kézifék, majd padlógáz.
2. A profik müvelik.... satufék, kézifék, majd csúsztatott kuplung 2-esben (a fordulatszám maradjon a max. nyomaték fordulatszáma felett a csúsztatáskor . ez általában 2800-3300 között van a széria kocsiknál).
A granada felnik eladók!!!
Egyébként a versenyt 1'31"XX el nyerték.
A trabis, aki sokáig az abszolutot vitte, a végén 3. lett. Nem semmi!!! Azt hiszem az első 0,5 másodpercet vert rá (BMW)!!!
Ami tetszett, hogy a széria skódrik között a második lettem, az N2-be :-))) nem vagyok benne az első 7-be :-(((.
Nov 21.-én Csepelen a szállitók útján lesz a RADÓ szervezésében ilyen BooLee. Ott 9-kor kezdődik a parádé, FOTOCELLÁVAL.

A többletsúlyról annyit, hogy igenis számít a jobb oldalon a súly!!! Ezt tapasztnyaltam!!!
Na most reagálhattok!!!

Adm Creative Commons License 1999.11.16 0 0 560
Itt a hivatalos lista, hogy milyen autok lesznek behozhatoak jövöre:

http://www.kff.hu/kff/kffjarmu/default.htm

Adm Creative Commons License 1999.11.15 0 0 559
Sajna Zeuss rólad nincs :o( De majd legközelebb! Akkor már tényleg!

Nézegettem ma a videokat, Pitecus, nagyon instabil a futómüved, ugy hintázott néha a kocsi... Más ujdonságot nem vettem észre... Az elemzést folytatom :o)

Előzmény: Zeuss (558)
Zeuss Creative Commons License 1999.11.15 0 0 558
Szasztok!

Piszok jó volt a vasárnapi csuszamóka. Sokkal jobban sikerült mint gondoltam, bár az edzokörben majdnem atszabtam az autó elejét. A mért kör szerintem jól sikerült, csak rájöttem, hogy nem tudom ágyinba tenni a váltót, miközben a kézifékbe kapaszkodom. Meg kell tanulnom, hogy ha behuztam akkor (kuplung úgyis ki van nyomva)be kell tenni 1-be, majd utána kiengedni a kézilassítót. Elvileg az idobe belefér. Ezért volt, hogy befarolás után köhögött a moci. Na majd legközelebb.

Pitecus, vérzett a szívem, hogy mit müveltél a Granada felnikkel, még most is gyertyát égetek otthon :o)
Sajnos nem tudtunk beszélni, mert végig a zotyával néztük a versengést.

Adm, bizony hutlen voltam a Grannyhoz, mivel a pálya másik részén dideregtem. Nincs rólam videód? A hzolee öccse csinált képeket, de még nincsenek kész(még ki sem vettem a gépbol).

Hzoleeeee...haragszóóóó?...bocsiii...többet nem fordul elooo...ha akarod Pitecus szervez még versenyt, és akkor lefényképezlek...igaz Pitecus?...látod?...na...neharagúdj. Azt hittem már kicseréltem és mikor jöttél szembe, és a gép meg csak nem akart elkattanni. De azonnal betöltöttem, hogy már amikor én megyek biztos legyen benne film... :o)

Zeuss

u.i.:Meddig volt a verseny, hányadik lettem...nem az elso, akkor bunda volt. ;o)

Adm Creative Commons License 1999.11.15 0 0 557
Hát én se kapaszkodtam két kézzel a kormányba... :o) AMuyg én meg balkézzel vezettem, a jobb kezemet másra szoktam használni... :o)
Amugy a felvételeken nagyon jól látszik a kocsi viselkedése, pl a futómüvemmel eléggé meg vagyok elégedve, nem dölt be nagyon a kanyarokba, teccenek ezek a telók :o)

Hátúl néhányan elkezdtek gyorsulgatni... Hát szegény Ford RS 2000-est amikor legyorsúlta a 100-as skodri, elég érdekes arca volt.... :o)

Előzmény: hzolee (556)
hzolee Creative Commons License 1999.11.15 0 0 556
én is csúsztam végig, de ezt élveztem. Ott hátul azon a kanyargós részen szinte végig korcsolyáztam. De az edzőköröm kb 5mpvel jobb lehetett... ..kicsit túlnyomtam a gázt, és ott már nemigen lehetett fékezni, csak pördíteni a megfelelő irányba, nem tudom hogy sikerült kijönnöm akkor onnan :) - a célban meg majdnem elvittem a fénykaput, mint az a másik lada, aki keresztbeállt. úgyhogy a mért kör alkalmával ott is lassabban mentem. És be kell vallanom, gyáva voltam már a kanyar előtt keresztbe tenni a kocsit, pedig ezen a talajon kézifék nélkül is lehetett volna.
Azt, hogy nem autózok "csúcson", én onnan tudtam, hogy a nyolcast már befejeztem (csúszva), és akkor vettem észre, hogy úgy vezetek, mint az utcán: jobbkézzel. Ballal csak könyököltem. :)))
z.
Adm Creative Commons License 1999.11.15 0 0 555
Áhoj!

Zolee, tényleg lassan mentél, legalábbis ugy tünt... persze attól hogy nyugodtan meg az ember, attól még mehet jó időt. Pl én a második körömben 1:45-öt mentem, Pitecus pedig 1:47-et, én szép lassan végig (nem volt kedvem mégeccer összetörni a vasat), Pite pedig azért csuszkált...

Szerintetek mennyit számit, ha az ember visz magával 90 kg töbletsúlyt?

A héten megpróbálok valamit összevagdosni, és akkor szolok mindenkinek.

Előzmény: hzolee (554)
hzolee Creative Commons License 1999.11.15 0 0 554
yo reggelt :)

van rolam felvetel? jaj ez remek, elore is kosz!! Zeuss bácsi akart fényképezni engem, csak elfelejtette betölteni az uj filmet a gépébe :) /azért kösz!/
Gyerekek, mi volt a legjobb idő N2-ben? Az öcsém szerint lassan mentem.
z.

Adm Creative Commons License 1999.11.14 0 0 553
És amugy tiszta gáz...Szerintem nagyon könnyü volt a pálya, és pont egy ilyet csesztem el...
Adm Creative Commons License 1999.11.14 0 0 552
Sziasztok!

Hát ez a mai nap... eseménydús volt.... az eredmény: egy köténylemez, egy ködlámpa és egy rendszámtáblatartó. :o(

Hzolee, sajna mivel amikor éppen te mentél, akkor én a felgyürödött köténylemezt alakitgattam vissza, igy egy haverom vet fel, aki egyrészt nem vett végig, másrészt mivel még nem volt a kezében ilyen kamera, elég érdekes felvételt készitett...

Pitecus, neked megvan mind a két köröd, sajna az első Hzoleehoz hasonló okok miatt nincs meg teljesen, a másodikból csak két kis rész hiányzik.

A héten megpróbálom öket fölrakni a netre.

Zeuss, sajna nem tudtunk összefutni, amikor kerestelek, sosem láttalak az autód környékén.

Na és az esemény... Milyen jó hogy dolgoztam este, igy az esemény kockáról kockára végig tudtam nézni. :o) Ha elöl is normális gumik vannak fönt, akkor valszeg nem történt volna meg, ui gyorsan mentem be a kanyarba, nem találtam az utat, aztán megtaláltam, kormányoztam, a kocsi ment tovább egyenesen, tolta az orrát, majd fék, és a kocsi még mindig száguldott tovább egyenesen, (na jó, a száguldás kifejezés kicsit túlzás :o), egyenesen addig a jól kinéző teheraitógumiig...

Adm Creative Commons License 1999.11.13 0 0 551
Ja, és a sportpuff nem rak rá másfél litert a fogyasztásra, csak az első tankolásig. Aztán rájön az ember, hogy ez igy nem ok... :o) Na ja, sportpuff, és elfelejtettem, hogy van négyes fokozat is az autómban, de a hátmast sem használtam túl sokat :o)
Előzmény: Pitecus (549)
Adm Creative Commons License 1999.11.13 0 0 550
Pitecus, remélem, nem fog esni, mert hát akkor mi lészen a vesenyünkel? :o(

Sajna sátram igy hirtelen nincs, de mi lenne, ha a számgépet egy egyéb vállakozó szellemű uriember kocsijába cuccolnánk be?

Előzmény: Pitecus (549)
Pitecus Creative Commons License 1999.11.13 0 0 549
Szasztok!
Hát ma aztán barkácsoltam a javából!!!
Nem kaptam 19 mm-es főféket, csak 22-est.
Mindegy, mán bennt van! Ismét van hátsó fékhatásom. Mintha nem kellene annyira nyomnom, hogy megálljon. A telókat nem cseréltem ki, mert nem jutott rá idő. Kapott a szekér fagyállót, hogy ne faggyon be minuszba se.
Nem nagyon fogok télen közlekedni vele (kivéve fontosnál és versenyeken), mert ugyanannyit eszik mint a moszkva (sportdob +1,5 L), viszont a moszkva nagyságrendekkel felülmúlja fütésileg a skodát.
Kinéztem a pályára, mert KIKA felrakta dél fele.
Hát mitne mondjak.... technikásabb, mint a multkori.
Idáig 5 Rallys profi jelezte, hogy kinéz a bulira.
Várunk mindenkit. Ha esik az eső, akkor nem megyek a pályán, mert nincs sátram és a compit a kocsiban üzemeltetem. Ha valakinek lenne (oldalfalas sörsátor is megteszi, vagy lakókocsi vagy akármi fedél) fedett cucca azért hozza mán ki légyszi...
Adm Creative Commons License 1999.11.13 0 0 548
Sziasztok!

Pitecus, mi újság a vassal? Kész van a fék? Lengéscsillapitó?

Holnap ha nem esik az eső, viszek kamerát, ha esik, akkor sajna nem biztos, ui nem találom az esőkabátját, és nem lenne jó, ha egy tiz millás kamcsi beázna. :o(

Vettem ma két ködlámpát, azt a pici projektorosat a beázott lámpáim helyére. Ugy tünik, korrektül világitanak, de ma nem volt köd, ugyhogy igazi tapasztalat nincs. Tegnap este anyira trutymós volt itt zuglóban az idő, hogy megvettem.

Adm Creative Commons License 1999.11.12 0 0 547
Zeuss, legfeljebb lebontod az össze bólyát... az sem egy rossz sportág :o)

Majd viszem a multkor készült fényképeket, és ha minden igaz, viszek kamerát is.

Előzmény: Zeuss (546)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!