Hááát, én nem gondolkoztam ilyen nagyban. Eccerüen csak kimenni, megyegetni, az időt meg max stoperral mérni.
Én mutatnám a digit, csak a kollégám nem képes összerakni a gépet, amiben a digikártya van, egy csomó képet eldobál, valami konfigurációs probléma, csak nem bir rájönni. Holnapra igérte... Ha holnap nem lesz kész vele, akkor fogom a gagyi Asus 3000-emmel bedigizem, csak kissé szaggatott lesz :o(
Esik a hóóóóóóóóóóóóóóóóóó!
A francba, nekem elöl meg még mindig nincs téligumim :o(
Sajnos nem én nyertem... De ha abban az első körben nem ugrik elém az a gumi, akkor bármi történhetett volna... Na mind1, majd legközelebb.
Sajnálom Pitecus, hogy nem indulsz, mert olyan jó lenne, ha végre meg tudnám mutatni... :o)
Zeuss:
Bármikor kimehetsz a Laktanyába és a középső szektor (ahol vasárnap az X pálya volt végében van 1 földút. az majd 90 fokkal balra fordul és ott van 1 aszfalt-beton platz, ahol gyakorolhatsz!
k. Igy néz ki:
|--------------|
|4. itt a pálya|------
|--------- --------- \
| | \ |
| | | |
| | | |
|---- ----| |---- -----| |---------|
| | | ^ | | |
| 3. | | | 2. | | 1. |
| | | | | |
| | | | | |
| | | ^ | | |
| | | | | | |
|XXX | | | | rajt|
|XXX | | | | volt|
|XXX - ^ - |
|--------------------|||-----------|
| |
Na jelmagyarázat:
1. ahol a rajt volt
2. ahol a nagy X-et leirtuk
3. ahol a "murva" volt (itt is lehet próbálni)
4. Hátsó út, ahol még nem versenyeztünk
(kb 150 méter hosszú, ugyhogy 3-ba is fel lehet kapcsolni). a 3. 4. szakaszon gyakorolhattok. De csak ezen a kettőn, mert a többi terület -beleértve az utakat is- MAGÁNTERÜLET. A gyorsulási parádé miatt a klub így is fog hallgatni eleget.
Köszi a kézifékes ötleteket, foleg a Pitecus 1 verziója tünik elso körben megoldhatónak...már csak keresni kell egy helyet a gyakorláshoz.
November 21 lehet, hogy nekem sem jó, de majd meglátjuk.
Zotya beadtam a filmet (ami a multkor készült), péntekre kész. Beszkennelem, és ha idom, meg a lehetoség adott felrakom a webre.
Szerintetek mennyit érhet egy utolsó szériás Skoda 120L, vagy hasonló (1988-1989). Kéne nékem egy jó...nagyon jó állapotban...Anyámnak. Ha tudtok kell az info.
Továbbá még mindig keresek Ford Taunust automata váltóval, szintén jó állapotban.
ADM:
Rossz hírem van: nem indulok RADÓéknál, mert a cucc a kocsiba lesz. Lehet, hogy MOSquitóval megyek, mert az legalább meleget tud csinálni!
De azért téged lemérlek:-)))
Ugyis Te nyersz ott kettőnk közül!
Mi van a digivel?
Na azért kérdeztem a plusz egy embert, hogy ugye Pitecus Te a második körödben szintén ketten mentél, ugyhogy ha azt néztük, igaz, hogy kivételesen vesztettem, de annyira azért mégsem :o)
Nov 21? Ok! Akkor ot már tényleg eldöntjük :o) Megpróbálok addigra venni két uj gumit is elörre.
kézi: olvastam egy vezetestechnikai könyvet, a vége felé ideális kanyar-ívről meg hasonlókról is van szó, a - mondjuk jobb - kézifékest ott így "tanítják": kettesben kb 50-nnel a kormanyt elrántani balra negyedfordulattal, majd azonnal vissza, és jobbra negyed fordulattal, ekkor bevágni a kézit, kiengedés után MARAD kettesben, PADLÓgáz. Még nem prószáltam ki.
Csepel? ott lakom. 21-e? BASSZAMEG nem érek rá :((((((((( A rohadt életbe :(((
Pite: Nem vagy benne az első 7-ben.. ..na, konkrétan, hanyadik vagy, 8.? és én? monduk az abszolut időhöz képest 15mp, azt hiszem ez derékba töri a versenyzői karrieremet :-))
Súly: számít az az egy ember.
Melyik BMW nyert, az M, vagy a fehér, vagy a 4x4? Méghogy a pálya nem kedvez a hátsókerekeseknek.. ..csak annak kedvez! kézifék nélkül lehetett megpördíteni. :)
Sziasztok!
Most jöttem melózni, ezért csak most írok!
ADM: Sajna el kell, hogy keserítselek, de 2,23 másodperccel "aládvágtam, még a billegős autómmal is :-)))) vagy a Te szemszögedből :-((((
A Te legjobb időd: 1'47"46
az Én legjobbam : 1'45"23.
A képeket várom, hogy jót derüljek magamon.:-)))
Zeuss:2 lehetőséged van ahhoz, hogy ne kelljen a kéziféktől kapkodnod.
1. előszőr satufék 1 pillanatra, hogy 1-be rakd, majd kézifék, majd padlógáz.
2. A profik müvelik.... satufék, kézifék, majd csúsztatott kuplung 2-esben (a fordulatszám maradjon a max. nyomaték fordulatszáma felett a csúsztatáskor . ez általában 2800-3300 között van a széria kocsiknál).
A granada felnik eladók!!!
Egyébként a versenyt 1'31"XX el nyerték.
A trabis, aki sokáig az abszolutot vitte, a végén 3. lett. Nem semmi!!! Azt hiszem az első 0,5 másodpercet vert rá (BMW)!!!
Ami tetszett, hogy a széria skódrik között a második lettem, az N2-be :-))) nem vagyok benne az első 7-be :-(((.
Nov 21.-én Csepelen a szállitók útján lesz a RADÓ szervezésében ilyen BooLee. Ott 9-kor kezdődik a parádé, FOTOCELLÁVAL.
A többletsúlyról annyit, hogy igenis számít a jobb oldalon a súly!!! Ezt tapasztnyaltam!!!
Na most reagálhattok!!!
Sziasztok!
Most jöttem melózni, ezért csak most írok!
ADM: Sajna el kell, hogy keserítselek, de 2,23 másodperccel "aládvágtam, még a billegős autómmal is :-)))) vagy a Te szemszögedből :-((((
A Te legjobb időd: 1'47"46
az Én legjobbam : 1'45"23.
A képeket várom, hogy jót derüljek magamon.:-)))
Zeuss:2 lehetőséged van ahhoz, hogy ne kelljen a kéziféktől kapkodnod.
1. előszőr satufék 1 pillanatra, hogy 1-be rakd, majd kézifék, majd padlógáz.
2. A profik müvelik.... satufék, kézifék, majd csúsztatott kuplung 2-esben (a fordulatszám maradjon a max. nyomaték fordulatszáma felett a csúsztatáskor . ez általában 2800-3300 között van a széria kocsiknál).
A granada felnik eladók!!!
Egyébként a versenyt 1'31"XX el nyerték.
A trabis, aki sokáig az abszolutot vitte, a végén 3. lett. Nem semmi!!! Azt hiszem az első 0,5 másodpercet vert rá (BMW)!!!
Ami tetszett, hogy a széria skódrik között a második lettem, az N2-be :-))) nem vagyok benne az első 7-be :-(((.
Nov 21.-én Csepelen a szállitók útján lesz a RADÓ szervezésében ilyen BooLee. Ott 9-kor kezdődik a parádé, FOTOCELLÁVAL.
A többletsúlyról annyit, hogy igenis számít a jobb oldalon a súly!!! Ezt tapasztnyaltam!!!
Na most reagálhattok!!!
Sajna Zeuss rólad nincs :o( De majd legközelebb! Akkor már tényleg!
Nézegettem ma a videokat, Pitecus, nagyon instabil a futómüved, ugy hintázott néha a kocsi... Más ujdonságot nem vettem észre... Az elemzést folytatom :o)
Piszok jó volt a vasárnapi csuszamóka. Sokkal jobban sikerült mint gondoltam, bár az edzokörben majdnem atszabtam az autó elejét. A mért kör szerintem jól sikerült, csak rájöttem, hogy nem tudom ágyinba tenni a váltót, miközben a kézifékbe kapaszkodom. Meg kell tanulnom, hogy ha behuztam akkor (kuplung úgyis ki van nyomva)be kell tenni 1-be, majd utána kiengedni a kézilassítót. Elvileg az idobe belefér. Ezért volt, hogy befarolás után köhögött a moci. Na majd legközelebb.
Pitecus, vérzett a szívem, hogy mit müveltél a Granada felnikkel, még most is gyertyát égetek otthon :o)
Sajnos nem tudtunk beszélni, mert végig a zotyával néztük a versengést.
Adm, bizony hutlen voltam a Grannyhoz, mivel a pálya másik részén dideregtem. Nincs rólam videód? A hzolee öccse csinált képeket, de még nincsenek kész(még ki sem vettem a gépbol).
Hzoleeeee...haragszóóóó?...bocsiii...többet nem fordul elooo...ha akarod Pitecus szervez még versenyt, és akkor lefényképezlek...igaz Pitecus?...látod?...na...neharagúdj. Azt hittem már kicseréltem és mikor jöttél szembe, és a gép meg csak nem akart elkattanni. De azonnal betöltöttem, hogy már amikor én megyek biztos legyen benne film... :o)
Zeuss
u.i.:Meddig volt a verseny, hányadik lettem...nem az elso, akkor bunda volt. ;o)
Hát én se kapaszkodtam két kézzel a kormányba... :o) AMuyg én meg balkézzel vezettem, a jobb kezemet másra szoktam használni... :o)
Amugy a felvételeken nagyon jól látszik a kocsi viselkedése, pl a futómüvemmel eléggé meg vagyok elégedve, nem dölt be nagyon a kanyarokba, teccenek ezek a telók :o)
Hátúl néhányan elkezdtek gyorsulgatni... Hát szegény Ford RS 2000-est amikor legyorsúlta a 100-as skodri, elég érdekes arca volt.... :o)
én is csúsztam végig, de ezt élveztem. Ott hátul azon a kanyargós részen szinte végig korcsolyáztam. De az edzőköröm kb 5mpvel jobb lehetett... ..kicsit túlnyomtam a gázt, és ott már nemigen lehetett fékezni, csak pördíteni a megfelelő irányba, nem tudom hogy sikerült kijönnöm akkor onnan :) - a célban meg majdnem elvittem a fénykaput, mint az a másik lada, aki keresztbeállt. úgyhogy a mért kör alkalmával ott is lassabban mentem. És be kell vallanom, gyáva voltam már a kanyar előtt keresztbe tenni a kocsit, pedig ezen a talajon kézifék nélkül is lehetett volna.
Azt, hogy nem autózok "csúcson", én onnan tudtam, hogy a nyolcast már befejeztem (csúszva), és akkor vettem észre, hogy úgy vezetek, mint az utcán: jobbkézzel. Ballal csak könyököltem. :)))
z.
Zolee, tényleg lassan mentél, legalábbis ugy tünt... persze attól hogy nyugodtan meg az ember, attól még mehet jó időt. Pl én a második körömben 1:45-öt mentem, Pitecus pedig 1:47-et, én szép lassan végig (nem volt kedvem mégeccer összetörni a vasat), Pite pedig azért csuszkált...
Szerintetek mennyit számit, ha az ember visz magával 90 kg töbletsúlyt?
A héten megpróbálok valamit összevagdosni, és akkor szolok mindenkinek.
van rolam felvetel? jaj ez remek, elore is kosz!! Zeuss bácsi akart fényképezni engem, csak elfelejtette betölteni az uj filmet a gépébe :) /azért kösz!/
Gyerekek, mi volt a legjobb idő N2-ben? Az öcsém szerint lassan mentem.
z.
Hát ez a mai nap... eseménydús volt.... az eredmény: egy köténylemez, egy ködlámpa és egy rendszámtáblatartó. :o(
Hzolee, sajna mivel amikor éppen te mentél, akkor én a felgyürödött köténylemezt alakitgattam vissza, igy egy haverom vet fel, aki egyrészt nem vett végig, másrészt mivel még nem volt a kezében ilyen kamera, elég érdekes felvételt készitett...
Pitecus, neked megvan mind a két köröd, sajna az első Hzoleehoz hasonló okok miatt nincs meg teljesen, a másodikból csak két kis rész hiányzik.
A héten megpróbálom öket fölrakni a netre.
Zeuss, sajna nem tudtunk összefutni, amikor kerestelek, sosem láttalak az autód környékén.
Na és az esemény... Milyen jó hogy dolgoztam este, igy az esemény kockáról kockára végig tudtam nézni. :o) Ha elöl is normális gumik vannak fönt, akkor valszeg nem történt volna meg, ui gyorsan mentem be a kanyarba, nem találtam az utat, aztán megtaláltam, kormányoztam, a kocsi ment tovább egyenesen, tolta az orrát, majd fék, és a kocsi még mindig száguldott tovább egyenesen, (na jó, a száguldás kifejezés kicsit túlzás :o), egyenesen addig a jól kinéző teheraitógumiig...
Ja, és a sportpuff nem rak rá másfél litert a fogyasztásra, csak az első tankolásig. Aztán rájön az ember, hogy ez igy nem ok... :o) Na ja, sportpuff, és elfelejtettem, hogy van négyes fokozat is az autómban, de a hátmast sem használtam túl sokat :o)
Szasztok!
Hát ma aztán barkácsoltam a javából!!!
Nem kaptam 19 mm-es főféket, csak 22-est.
Mindegy, mán bennt van! Ismét van hátsó fékhatásom. Mintha nem kellene annyira nyomnom, hogy megálljon. A telókat nem cseréltem ki, mert nem jutott rá idő. Kapott a szekér fagyállót, hogy ne faggyon be minuszba se.
Nem nagyon fogok télen közlekedni vele (kivéve fontosnál és versenyeken), mert ugyanannyit eszik mint a moszkva (sportdob +1,5 L), viszont a moszkva nagyságrendekkel felülmúlja fütésileg a skodát.
Kinéztem a pályára, mert KIKA felrakta dél fele.
Hát mitne mondjak.... technikásabb, mint a multkori.
Idáig 5 Rallys profi jelezte, hogy kinéz a bulira.
Várunk mindenkit. Ha esik az eső, akkor nem megyek a pályán, mert nincs sátram és a compit a kocsiban üzemeltetem. Ha valakinek lenne (oldalfalas sörsátor is megteszi, vagy lakókocsi vagy akármi fedél) fedett cucca azért hozza mán ki légyszi...
Pitecus, mi újság a vassal? Kész van a fék? Lengéscsillapitó?
Holnap ha nem esik az eső, viszek kamerát, ha esik, akkor sajna nem biztos, ui nem találom az esőkabátját, és nem lenne jó, ha egy tiz millás kamcsi beázna. :o(
Vettem ma két ködlámpát, azt a pici projektorosat a beázott lámpáim helyére. Ugy tünik, korrektül világitanak, de ma nem volt köd, ugyhogy igazi tapasztalat nincs. Tegnap este anyira trutymós volt itt zuglóban az idő, hogy megvettem.