Keresés

Részletes keresés

zöld küllő Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12294

Újabb két régi képet találtam Budatétény múltjából. Talán titeket is érdekel:

A budatétényi templom, és a hozzá vezető lépcsősor

Érdekes lenne egy mai kép mellé. A legalsó mandulafa még ma is él, bár nagyon odvas.

Kőbánya lejárata

Jól látszanak a bejárathoz vezető szekérnyomok. Ilyen bányákból származnak a régi budatétényi házak építőkövei.

bódvaszilasi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12293

Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete

1222 Budapest, Tóth József utca 45.

E-*: info@baratikorok.hu - ' 229-3812 - ÿ www.baratikorok.hu

Október 1., péntek: 17.00 óra, operett és magyar nóta est, belépődíj: 300,- Ft, jegyek a helyszínen válthatók.

Október 9., szombat: 09.00 óra, helytörténeti séta Nagytétényben, találkozó: a nagytétényi templomnál, vezeti: Garbóci László és Bartos Mihály helytörténészek.

Október 13. szerda: 16.30 óra, helytörténeti előadás: Savoyai Jenő herceg élete, előadó: Bartos Mihály, a Savoyai Jenő Asztaltársaság alelnöke, helytörténész.

Az operett és magyar nóta estre, a helytörténeti sétára és előadásra sok szeretettel várjuk kerületünk valamennyi Kedves Polgárát.

Október 16., szombat, kirándulás: Eger és környéke.

Október 23., szombat, 16.00 óra: a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete Tóth József u. 45. sz. alatti székházának megnyitó ünnepsége.

Új! Alakuló ülés! Október 27., 16.00 óra, turisztikai klub, vezető: dr. Bálint Eszter.és Bozsó Gy. Zsoltné. A klubba a kirándulni szerető kerületi polgárokat várjuk!

Tanfolyamaink:

Stresszoldó női torna (20-60 éves korig), kedden és csütörtökön 18.00-19.00, illetve 19.00-20.00 óra között, Timár Gyöngyvér tanfolyamvezető, tel.: 06-70-280-2456

Művészi torna, balett alapokkal, óvodásoknak (3-5 éves korig), kedden és pénteken, 16.30-17.15 és 17.17-18.00 óra között

Musical színpadi tánc – step (9-14 éves korig), hétfőn és szerdán, 17.30-18.45 óra között

Perényi Nóra stúdióvezető, Kortalan Táncstúdió, tel.: 06-20-586-9818

Versenytánc – kezdő és haladó tanfolyam, szerdán: 17.00 és 20.00 óra, pénteken: 17.00 és 21.00 óra, illetve szombat: 17.00 és 20.30 óra között.

Tánciskola – kezdő tanfolyam, kicsiknek és nagyoknak, szombaton: 17.00 és 18.00 óra között.

Fiatalok táncklubja, nyitott táncest – a versenytáncosokkal együtt, szombaton: 18.00 és 22.00 óra között.

Závodszky F. Zsuzsanna vezető tánctanár, Happy Dance Tánccsoport Egyesület, tel.: 06-30-6703020, e-mail: zavodszk@axelero.hu

Klubjaink:

Egyesületi Nyugdíjas Klub, minden szerdán, 14.00 – 16.00 óra.

Turisztikai Klub, az alakuló ülésen meghatározottak szerint.

Bridzs és Kártya Klub, tervezett időpontja 2004 novemberétől minden csütörtökön.

Aktuális programjainkról, egyesületünk életéről, a velünk összefüggő eseményekről tájékozódhatnak a honlapunkon: www.baratikorok.hu és felvehetik velünk a kapcsolatot az info@baratikorok.hu e-mail címen is.

Továbbra is várjuk a Kedves Kerületi Polgárok, Budafok-felsőváros lakóinak a székház működésével, tanfolyamainkkal, klubjainkkal összefüggő ötleteit, javaslatait vagy bárminemű a székházhoz, a tanfolyamokhoz, programokhoz stb. kötődő kérdéseit a következő telefonszámon: 06-30-2000953

zöld küllő Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12292
A hét végén zajlott a Hortus Hungaricus kertészeti szakiállítás Szigetszentmiklóson.

Itt készült ez a két kerületi vonatkozású kép:

Tétényi rubin (kedves Ppapának ajánlom szíves figyelmébe:-)), a  Zöldségkutató  Intézet e mellett sok más helyi nemesítésű fajtát is bemutatott.

Gergely bácsi és Ilona néni rózsái (Gergely bácsinak megjelent az új rózsakönyve, amit a helyszínen dedikált is)

A kiállításon jelen volt az a két termesztő is, aki Gergely bácsi rózsafajtáit szaporítja.

És ha már kertészet:

Ma 100 éve született  Domokos János dendrológusprofesszor,  aki 1957-től a kerületi Kertészeti Kutatóintézet igazgatója volt, és akinek nem kis része volt abban, hogy a zöldség és gyümölcs mellett a dísznövény is helyet kapott az intézményen belül. 

1938-tól haláláig Budatétényben élt, háza ma is áll.

Sokrétű kutató-, nemesítő és oktatómunkája során kiemelt figyelemmel fordult a hazai, szárazságtűrő fás fajok dísznövénykertészeti felhasználása felé.  A Kutatóintézetben az ő irányítása mellett szelektált ezüsthárs klónok közül a rózsakert területén ma is áll néhány, ill. valószínűleg a fasor is az, de pl. a berkenyefajtákat (8) már elég nehéz lenne összevadászni. Magas tannintartalmú, gyógynövényként termeszthető cserszömörceklónokat is szaporítottak.

Botanikus kollégáival gyalogosan bejárták az Ősmátrát, a Keleti- és Déli Kárpátokat, a Bihart, az Erdélyi Érchegységet és az Aldunai-hegységet. 

A begyűjtött többmázsás növényanyagot javarészben a Nemzeti Múzeum növénytárában őrzik.

Zitka Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12291

Én is teszteltem. :-)

A kijárat szimplán nincs jelölve, erősítsük az "ismerd meg a parkolóház minden zúgát" mozgalmat - botorkáló gyalogosokért 2 pont jár.

:-))))  Én megtaláltam a kijáratot, de az volt kiírva (fix felirat!!!), hogy KIJÁRAT - CENTRUM. Mivel más kijáratot nem találtam, "egy életem - egy halálom" elindultam arrafelé. S láss csodát, oda jutottam ki, ahonnan bejöttem (a Budafoki út felől közelítettem meg), és onnan már volt bal sáv valóban a Centrum felé, és jobb sáv Budafok - Nagytétény felé. De hogy ez miért nincs kiírva bent is??????? Titkolják? Nehogy valaki innen a Campona felé merészkedjen? :-)

A parkolóhelyek túl szűknek és rövidnek tűntek. Nem nagy batárral közlekedem (Vectra), de kb. a negyedik helyre tudtam úgy beállni, hogy a fara ne lógjon ki az útra. Ahol már álltak az orr előtti parkolóhelyen, ott kevés volt a hely.

Van egyáltalán olyan feljárat a parkolóból, ami közvetlenül az Auchan bejáratához visz fel? Mert én jó sokat gyalogoltam odáig...

Előzmény: chapelle (12267)
bódvaszilasi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12290

Kiváló helytörténeti sétát szervezett a Budafok-Tétény Baráti Körök Egyesülete a múlt héten szombaton, Budafok történelmi városközpontjában.

Elsőként Garbóci László helytörténész adott adatgazdag, átfogó tájékoztatást - a Szent Lipót plébániatemplomban - Budafok (Promontorium) keletkezéséről, majd beszámolt a plébániatemplom történetéről, bemutatta a templom építészeti-művészeti értékeit, beszélt a legújabb kutatási eredményekről, az értékmentésről, felújításokról. 

Ezt követően a mintegy ötven fős, nem csak helyi polgárokból álló csapat megtekintette a Törley-mauzóleumot.

Szomorúan tapasztalhattuk, hogy hiába fordított sok-sok millió forintot a Savoyai Jenő Asztaltársaság, illetve a Budapesti Városvédő Egyesület Promontor-Tétény Munkacsoportja az épület állagának megóvására, felelőtlen, barbár, meglehet ún. "önmegvalósító" személyek ismét csak romboltak, pusztítottak és tönkre tettek. Szisztematikusan betörték pl. a több százezer forintért helyrehozott, az alagsori kriptarész megvilágítását szolgáló valamennyi ablaktéglát. Egyetlen egyet sem hagytak épen! Újabb és újabb, "kellő körültekintéssel" dátumozott falfirkák, szignók kerültek fel a kápolna falára, a freskók is alig-alig látszanak már...

Még szerencse, hogy a Törley-házaspár carrarai márvány szarkofágjaihoz az utóbbi időszakban nem nyúltak hozzá, újabb sérülések nem keletkeztek rajtuk. Meglehet épp azért, mert a helyreállítás, az alapos tisztítás, helyreigazítás után, dícséretes előrelátással, az egyik szarkofág oldalkövét kifordítva hagyták, bizonyítandó, hogy nincs értelme a fedlapot félretolni, ledönteni, a síremlék(ek)ben nem találhatók hamvak, "kincsek".

Fokozandó a látvány keltette döbbenetet Garbóci László és Bartos Mihály elmondta:

nem tudjuk, hogy a Budafok felemelkedését szolgáló, önzetlen támogatást adó Törley-házaspár, illetve kislányuk, valamint egy közeli férfi rokon hamvai hol nyugszanak. A szanszéjjel dobált csontokat, sok-sok évvel ezelőtt összeszedték és elszállították. Jelenleg, az alapos kutatás ellenére sincs információ arról, hogy hová kerültek.          

A helytörténeti séta a Péter Pál utcában folytatódott, ahol megtekinthettük a Seibolt-hordó csodálatos, egyedülálló Zsolnay-kerámiáját. Majd rövid, de annál érdekesebb tájékoztatást kaptunk a Péter Pál kápolnáról, az Ősök Fájáról, amit a Kálvária-lépcső és a Kálvária szoborcsoport megtekintése követetett. A Kálvária szoborcsoport megmentéséért folytatott összefogás szép példa arra, hogy közös akarattal hogyan lehet megóvni még meglévő értékeinket.

A hegytetőn, ahol városunk szép panorámáját láthattuk, Horváthné Fűkő Zsuzsanna, a BTBKE elnöke köszönte meg "idegenvezetőink" mintegy három és fél órás, maradandó élményt nyújtó munkáját. Egyben felhívta a jelenlévő érdeklődők figyelmét, hogy a következő, nagytétényi helytörténeti sétára október 9-én, szombaton, 9 órakor kerül sor, a nagytétény templomtól kiindulva. Az Egyesület új székházában (Tóth József u. 45.) pedig Savoyai Jenő herceg életéről tart majd előadást Bartos Mihály helytörténész, a Savoyai Jenő Asztaltársaság alelnöke október 13-án, 16.30 órakor.

bódvaszilasi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12289
Bizony-bizony, nagyon egyetértek!
bódvaszilasi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12288
A kódjelekért szíves elnézést kérek!
Előzmény: bódvaszilasi (12287)
bódvaszilasi Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12287
Kedves Mindnyájunk figyelmébe!

Meghívó

A Savoyai Jenő Asztaltársaság tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját

2004. október 16-án (szombat) [/size4]
[size4]10.00 órára[/size4]

a Savoyai Jenő térre
- a Budafoki Történelmi Emlékfalhoz -
Promontor (Budafok) egykori tanítói, tanárai
és a település iskolaügyeinek támogatója

[size4]Tóth József[/size4]
m. kir. tanfelügyelő,
Budafok község díszpolgára
emléktáblájának ünnepélyes felavatására.

Beszédet mond:
[size4]Garbóci László[/size4] elnök.

Közreműködik:
[size4]Arató László
vezényletével a
Budafoki Fúvósegylet.
johnsilver Creative Commons License 2004.09.28 0 0 12286

"-> alapvetően az osztályfőnök személye a fontos
Ez így van, legalábbis alsó tagozaton mindenképp. "

Én is így gondoltam, de most, hogy a második kölkömet kergetem keresztül a felső tagozaton, egyre inkább úgy látom, hogy itt is meghatározó.

Amúgy jókat hallani az Árpád-ról, nekem tetszik a Dévényi is, nem rossz a Bartók sem.

A Kempelent meg kerüljétek.

Egyrészt mert ha odakerül a kölök akkor semmi sport, semmi játék semmi szabadidő.

Másrészt a hatalmas leterheléshez képestt nem nyújt igazán sokat. ( egy ismerősöm , aki nem ott tanít, korrepetál mgyarból egy amúgy jó képességű ottani diákot "az ötösér" , hát nincs elájulva...

Előzmény: B_foki (12281)
chapelle Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12285

Húú de sok hozzászólás született idöközben.

Elképzelhetö, hogy a beruházónak valami köze van Savoie-hoz vagy az olasz Savoya-hoz, de nem valószínü, hogy Budafok határában, a Savoyai Jenö tér közvetlen közelében pont ez jut eszükbe. Ha már családnevet kellett választani a tótágashoz, akkor illene rendesen leírni. Mint ahogy az összes tér és utca Kossuth, nem Kossut vagy Kosuth, vagy akár Battyányi. No mindegy.

Előzmény: zygota (12268)
Zitka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12284

>a KSZT szerint itt irodaház terveztetett, és az is lesz végül is, az egyik nagy >kereskedelmi TV-é...

Csak nem az RTL-Klub költözik ki ide? Fél lábbal már úgyis ott vannak a Campona stúdióban...

Előzmény: villa (12266)
villa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12283

egykor nálunk is volt cserszömörce a kertben, de az átültetéseket nem birta, lehet kapni az oltványboltokban?

mi a helyzet a Művelődési Központ hátsó kertbe történő fa ültetésünkkel? Ott van fogadó készség, persze időben kell elhelyezni a dolgot,

a növényvédelmi szekcióhoz pedig, a dió burok feketedésre mit javallotok? ami ilyentájt csúcsosodik,  kezelni persze tavasztól kellene,

Előzmény: zöld küllő (12282)
B_foki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12281
-> alapvetően az osztályfőnök személye a fontos
Ez így van, legalábbis alsó tagozaton mindenképp. De amíg az ofö személye elöre nehezen tervezhetö, addig olyan szempontokat próbálok figyelembe venni, hogy van-e nagy jármüforgalom az iskola ablakai alatt, milyen az udvara, milyen a tanulószoba stb.
Nem mondtam, hogy a Kossuth nem jó iskola. Csak nagy mellette a forgalom (legalábbis nagyobb, mint 50 éve volt)
Előzmény: johnsilver (12279)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12280

A Kossuth jó iskola. Nem véletlen, én is odajártam a múlt században 48-tól 56-ig.

Amikor a fiaim általánosba jártak, akkor is ez volt Budafok legjobb iskolája. Nem hiszem, hogy hirtelen megváltozott volna az, ami 100 évig jó volt. (asszem idén 100 éves)

Előzmény: B_foki (12264)
johnsilver Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12279
Az én fiam most ment 5. be , a lányom már kijárta az általánost, magánba néhány iskoláról nekem is volna véleményem, de az alapvetés kőkeményen az, hogy nem az iskola, hanem alapvetően az osztályfőnök személye a fontos, meg a többi "érintett" pedagógusé.
Előzmény: B_foki (12277)
mind_the_gap Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12278
Azt nem tudom, hogy mostanában milyen az Árpád suli, de azt biztosan állíthatom, hogy akik oda jártak és most itt interneteznek, azok mind-mind jó(munkás)emberek! ;))))
B_foki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12277
Szia Küllö!

Én arra a dilemmára gondoltam, hogy negyedik után hovatovább.
Túl sok lehetöség nem lévén ebben tudnék személyes tapasztalatokkal szolgálni, amennyiben fiad esetében ez az eldöntendö kérdés. Ámde ennek részleteivel majd ne a fórumot terheljük.

Szeder ügyben türelmesen várunk, köszi! Én azt se bánnám, ha csak novemberben lenne esedékes az idöjárás miatt 8-)
Előzmény: zöld küllő (12275)
B_foki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12276
Ismerem. Oda járt a fiam 4 évet. Tényleg jó. De ma már nem fér bele a költségvetésbe 8-(
Előzmény: sgJános (12274)
zöld küllő Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12275

Kedves B_foki,

Örülnék néhány beiskolázási tanácsnak, főleg ha személyes tapasztalat támasztja alá őket! A magam részéről annyit mondhatok, hogy az általunk választott általános iskolával (Rózsakerti) meg vagyunk elégedve, bár elsőre riasztónak tűnt a lakótelepi környezet, de az iskolavezetés és a tanárok értékelvűek, hagyománytisztelők, és ezt ki is fejezik. Emellett igen pozitív volt számunkra, hogy az iskolaépület elhagyása nélkül járhatnak a gyerekek zeneórákra, néptáncra, kézműves szakkörre, szolfézsra, és ez nagyban megkönnyíti a dolgozó szülő életét. Hozzánk (meg a nagymamához) persze földrajzilag is elég közel van ez az intézmény.  Az Árpádról csak annyit tudok, hogy német nemzetiségi iskolaként (is?) működik, de bevallom, még az épületében sem jártam soha.

Emellett neked és najsebvának (meg a többi szedrésznek is) üzenem, hogy szederügyben tartsatok ki még úgy okt. eleje-közepéig, hogy beérjenek a vesszők és legalább elkezdjen hullani a lomb, bár ilyen hidegben lehet hogy hamarabb is bekövetkezik ez az állapot.

sgJános Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12274

Mi kilenc évet (6+3) tapasztaltunk Tétényben, eredményeit tekintve akkor a legjobbnak tűnő iskolában. Most azért szeretném, hogy a 87-es átjöjjön valóban a kerületbe mert akkor a lányom bkv-val is eljuthatna az iskolájába. Fizetős, de jó. Ha belefér érdemes megnézni.

www.csillagjaro.hu

sgJános Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12273

A viztorony.hu-ról származik:

"A pályázat célja, hogy olyan alkotás szülessen, mely egyrészt az FVM Rt. szimbólumává válik, gondolatilag a Céggel azonosítható, másrészt a gyorsan fejlődő környék maradandó építészeti alkotása legyen."

néhány gondolaton ezzel kapcsolatban:

• A "gyorsan fejlődő környék" mekkora környékre értendő (talán valamit már tudnak?)
  • Most már tényleg tudom a Céggel azonosítani (látva, hogy májustól mekkorát nőtt) hiszen én is ügyintéztem valaha ott.
  • És így tényleg a FVM szimbóluma lehet, be sem kell fejezniük.

Előzmény: johnsilver (12269)
najsebva Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12272

Kedves zöld küllő!

Ha jól sejtem, most amolyan ültetős idő van, ezért óvatosan kérdem, hogy fennáll-e még ajánlatod a szeder szaporítóanyag ügyében?

Előzmény: zöld küllő (11350)
najsebva Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12271

Lelkes konzumdroidokhoz méltó módon vasárnap délután hazafelé mentünkben mi is tettünk egy kört a "Park" és a parkolóház izgalmas labirintusában. A új komplexumra is érvényes Alvy Singer általános elve, mely szerint a világ dolgai két csoportra oszthatók: vagy rettenetesek vagy nyomorúságosak (vagy-vagy).

Nos, az egykori pusztaságot elfoglaló gigantikus ládák rettenetesek, a felüljáró szalagkorlátja mellett, az úttestre le-lecsúszva araszoló, Auchan szatyros nénikék nyomorúságosak.

Előzmény: zygota (12268)
johnsilver Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12270

Tessék realistának lenni, és tudomásul venni, hogy igenis , ez lesz a mi tgazdaságos városközpontunk, az alultervezett uszodával, könyvtár nélküli kultúrházzal, és a tömérdek népbutító gagyival.

Ha már ugye a Városház teret sikerült jól elcseszni, végképp. Érdemi átalakítások nélkül beépíteni, és olyan szolgáltatókat odacsődíteni, akikhez a kutya sem megy.

Utoljára akkor volt annak városközpont szaga, amikor még bódék álltak ott , és parkoló volt. Barátságosabb és élettelib volt, mint most.

Szóval igenis a Campona és vidéke lesz az új városközpont, és tessé örülni annak, hogy: ott van az ELMÜ-MATÁV-POSTA-OTP stb, tehát a napi "ügyintézéshez" nem kell hegyi vezető meg tevekaraván, tessék örülni , hogy a könyvesboltban ( ami amúgy elég szegényes ) valóban le lehet ülni olvasni ( könyvtár ugye nincs ) , tessék örülni a néhány pozitív dolognak ami ennek a hozadéka, hogy van kávézó, mozi  ,  akvárium, játszóház.

És mindezeket tudomásul véve nekirugaszkodni , és erősen szorongatni a gaz multik-mifenék torkát, hogy legyen játszótér, legyen park, legyenek padok, legyen tárlat-kiállítás a Camponában és úgy általában kihozni a lehető legtöbbet a helyzetből, ha már ugye a Városház tér úgy alakult, ahogy.

johnsilver Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12269

A Víztoronyról

Egy csomó dolgot nem értek én ebben a rémálomban.

a. A tervezők-pályázók.

Hogy lehet úgy pályázatot beadni, hogy nincsenek normális tervek. Mia alapján készült a költségvetésük?

b. A bírálóbizottság .

Minek van, ha Icuka néni a portáról is meg tudja mondani, hogy melyik a legolcsóbb, egy víztorony meg úgy önmagában nem lehet se túl szép, se túl csúnya.

c. Egy folyami hidat valóban az adott helyre kell tervezni, de a víztorony  mint olyan vszeg felépíthető egy kész terv alapján. Miért nem lehet körülnézni , oszt bökni egyet , hogy mi is olyat akarunk.

zygota Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12268

A vasárnap délelőtti Savoya-parki tesztelésem ugyanazt az eredményt hozta mint a tiéd, azzal a különbséggel, hogy én a kijövetelem után - miután nem ott jöttem ki, mint ahol bementem - csak hosszú keresgélés után találtam meg a kocsimat. Gondot okozott az is, hogy amikor a Budafok feliratot követtem, akkor az út végén két ellentétes irányba mutató nyílat találtam, de szerencsére a jót választottam.

Ami a Savoya park nevet illeti, igazad lenne, ha a beruházók magyarok lennének és tekintettel lennének (lettek volna) arra, hogy magyarul Savoyai  Jenőről beszélünk, meg Savoyai családról, ha egyáltalán róluk nevezték el a "parkot" és nem a francia megyéről. A francia tartomány neve ugyanis franciául Savoie, az olaszok viszont Savoya-nak mondják.

chapelle Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12267

Vasárnap én is teszteltem a Savoya parkot.

Először is, szerintem annak, hogy Savoya park nincs semmi értelme. Nem tudom elemeztétek-e ezt már itt a fórumon, de a Savoya nem Savoya, hanem Savoyai. A Savoyai egy vezetéknév, nem olyan ami egy i betű elhagyásával más környezetben szabadon felhasználható lenne, pláne nem Budafok határában. Az i betű elhagyása különben is soha nem jelentett jót.....

A bevásárlóközpont és néhány üzeletecske valóban megnyílt, de a munkások még vasárnap is kapargatták a meszet a csempékről, fúgáztak, dolgozgattak, mintha legalábbis a vasárnap nem hivatalos munkaszüneti nap lenne. A parkoló megközelítése elég nehézkes, hiszen a Leányka utca felől közeledve először egy behajtani tilosba fut bele automatikusan az ember, majd szembesül az összehangolatlan lámpaváltásokkal a 6-os úton. Sőt, ez nem csak a bevásárolni igyekvőket zavarhatja meg, hanem a városból kivezető forgalmat -de reggel az oda bevezetőt is-, hiszen most csak a Savoyai Park miatt két összehangolatlan lámpára kell lassítani a főúton.

A parkolóban való tájékozódás elég nehézkes, 4 autóból 3 garantáltan a behajtani tilos felé fordult. A kijárat szimplán nincs jelölve, erősítsük az "ismerd meg a parkolóház minden zúgát" mozgalmat - botorkáló gyalogosokért 2 pont jár.

Az üzletház belülről egy nyugisabb központ képét mutatja, hála a tervezőknek sok természetes fénnyel. A vásárlás egyszerű, tegnap délidőben majdnem az összes kassza nyitva állt és ennek közel felénél álltak vásárlók. Ha így marad Karácsonyig akkor az utolsó percre halasztók is kényelmesen vásárolgathatnak a plaza-világ újabb letéteményesében.

Előzmény: B_foki (12251)
villa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12266

Üdv. és köszönet a Szt.Mihály napi programokról a beszámolókért, és csak a Radóczy galéria beli re jutottam el péntek este, a képzőművészeti pályázat dijazása, és egy kis régi zene, Pajzs Gábor és utánpótlás csapata, Szabó Eszter fotói nyertek első dijat,

az közbotrány már, ami a Kitérő úton van,  félig, vagy inkább negyedig átadnak egy csomópontot, meg egy áruházat, amit csak autóval lehet megközeliteni, a város közepén,

az sem kutya ami a viztoronnyal zajlik, vagy inkébb áll, az épitésvezetővel, majd a cég műszaki igazgatójával beszéltem a múlt héten, amit láttok az még messze nem a kehely, -  az inkább még mindig Prágában látható - folyik az áttervezés, és a próbálkozás, nagy malőr az egész, az idősebb Jászberényi Jóskának lesz igaza, aki a kezdet kezdetén azt mondta, hogy nem lesz ebből semmi, némi maliciával, mint részben szakmabeli,

a hétfő reggeli melankóliához még egy elem, drbit közben felvilágolt, hogy a Művelődési központtal szemben mi épül, a KSZT szerint itt irodaház terveztetett, és az is lesz végül is, az egyik nagy kereskedelmi TV-é...

szép kis Bermuda háromszög lesz itt is, városközpont cimszó alatt, és napjaink szimbóluma is, egyben, a kulturközpontot, iskolát uszodát közrefogja a bevásárló hodály, a gyanús eredetű ételeket forgalmazó gyorsétkezde, és a nép debilizáló főművek főműhelye, szépen vagyunk, vagy leszünk, ez lesz a mi városközpontunk?

Zitka Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12265

Köszi, ez remek ötletnek bizonyult!  Valami isteni sugallatra :-) nem a Gádoron, hanem a Komáromin indultunk el lefelé (B_foki válaszát csak hazaérkezésem után olvastam), és elsőre észrevettük a táblát az utcasarkon.

Ha esetleg másnak is szüksége lenne rá valamikor: Virág u. (pont a Gádor iskola mögött), Kipufogóklinika.

Előzmény: e_laca (12261)
B_foki Creative Commons License 2004.09.27 0 0 12264
Lányom jövöre megy iskolába. Mi a Kossuthhoz tartozunk, de nekem az levegöileg nem szimpatikus. Az Árpádra gondoltam, de arról nem tudok szinte semmit. Van esetleg használható tapasztalatotok ez ügyben? Úgy hallottam, Zöld Küllö is hasonló dilemma elött áll, bár az már a négy évvel késöbbi elágazás. Szívesen átadom tapasztalataimat, ha érdekli.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!