Köszi a választ. Akkor én sem idegesítem magam, ha el akar romlani, gondolom úgyis lesznek jelei. Már én is fogytam 19 kg-ot, eddig csak egy Swin Csepel MTB-vel kerekeztem, azonkívül gyalogoltam, óvatosan futni is elkezdtem, de az én koromban (53) már óvatosan kell csinálni, főleg 20 éves mozgáskihagyás után. Még 18 kg-ot akarok fogyni (126-ról indultam, most 108 vagyok.) Hát, télen lehet hogy nem sokat tudok kerekezni, de most tetszett meg ez a bicaj. A régi megmarad strappa bicajnak, ezt félek hogy nem tudnám kellően védeni lopás ellen, (hát még akinek több százezres bicaja van, nem tudom hogyan csinálja.) Nekem volt egy 3 sebességes agyváltós Swin csepel , a fiam lezárta egy sötét helyen, és levágták róla a drótfonatos lakatot. (Elég vastag volt, de utánanéztem, és rájöttem az eléggé nevetséges védelem volt.)
egyébként régebben volt több baleset a Műszaki egyetem környékén, ahol a jópofa biztonsági őrök a kerékpárosok áthajtásának megakadályozására ( vagy ki tudja milyen okból )odatett dróton/láncon estek át és sérültek meg.
na most mondhatnánk, hogy száguldozó agyatlan bringás miért nem használt bivaly lámpát és miért nem lépésben ment, ehelyett az összes bringásfórumon az üzemeltetőket anyázták, amiért sötét kivilágítatlan helyre drótot/láncot raknak.
1. sotetben uton fekvo emberre senki nem keszul fel, nem mehetsz 30-al, mert lehet hogy az uton fekszik valaki.
2. lehet gyakorolni a dolgot, hogy veszhelyzet eszlelesekor reflexbol fekezek, es csak kozben dontom el, hogy mi legyen. aki eloszor gondolkozik, aztan fekez, az sokat veszit.
3. a fentiekhez kepest baromi egyszeru mindig mindig mindenkinek bekotni az ovet.
egy ilyen sötét országúton földön fekvő (a szemből jövő autó miatt gyakorlatilag nem látható) bármit az emberek 90%-a ugyanígy besz.pna. tartok tőle, hogy akár én is, pedig elég jónak mondható a szemem.
ha simán áthajt rajta, akkor most csak 1 halott lenne...de ilyen dolgokat nem oktatnak az autósvizsgán és nagyon kevesen rallyversenyzők, hogy hasonlót jó eséllyel kivédjenek.
3 halott, két súlyos sérült. Egy könnyebb. (A biciklis.) Szomorú dolog ez. Ami a legszomorúbb, hogy nem lett volna szabad ilyen súlyosnak lennie, ha egy kicsit jobban vigyáznak.
szét ne szedd! egyszer ismerős szétszedett egy ilyet (kerékpárszervízes), de elég sűrűn anyázott közben. :) ha mindenképp akarod az átnézést, akkor kifejezetten agyváltóval foglalkozó szervízbe vidd (sajnos nem tudok ilyet).
egyébként ha nincs vele gond, akkor általában fölösleges is hozzányúlni.
Nem értek hozzá, de kb 1 éve hasonló okokból hasonló kerékpárt vettem, akkor nekem azt mondták itt a hozzáértők, hogy ne piszkáljam, ha hibátlanul működik. Azóta sem kellett javítani. Nekem beletelt egy időbe, amíg a kerékpárra rá is ültem, de nem bántam meg, és 20 kilóval vagyok kevesebb, mint tavaly augusztusban. Hajrá. Ha lemegy még 15 rólam, akkor eladom a traktort :-) és átülök egy versenybringára (tudom, most már országútinak hívják, dde nekem már csak versenybringa marad).
Sziasztok ! Új vagyok itt, de mostantól én is érdekelt vagyok a kerékpározásban. Mivel éppen fogyókúrázom, vettem a Vaterán (sajnos anyagi lehetőségeim nem engedik meg márkás új kerékpár vásárlását) egy HERCULES 5 sebességes agyváltóval szerelt kerékpárt. Kiváló állapotban van, egy dolog idegesít. Nem tudom hány kilóméter van az agyváltóban, most tökéletesen működik, de gondolkoztam hogy nem kellene-e egy alapos tisztítás olajozás neki. Az lenne a kérdésem, hozzáférhető-e esetleg szerelési útmutató ezekhez az agyváltókhoz, és házilag (barkácsoló tipus vagyok) elvégezhető-e egy ilyen szervizelés. Vagy esetleg ne is nyúljak hozzá, amíg tökéletesen működik? Ez egy régebbi tipus lehet, kétoldalt kinyúlik a tengelyből egy vékony kis lánc, ehhez csatlakozik mindkét oldalt a bowden. Tipusa Sachs TORPEDO 5 sebességes. István
tényleg? létezik? hosszabb is, tehát nem lehet rázárni a kupakot, meg keskenyebb is, tehát lötyög. én így, hogy már nem csak fényképen látom az akksit, nem tudom elképzelni, hogy lehetne ebbe a lámpába beleapplikálni ezt az akksit, pedig elég sokat legóztam kicsi koromban... =}
hát nem. van egy új lámpám, aminek a papíralapú doksijában szerepel egy ilyen mondat, hogy a három AAA-s elem kiváltható egy 18650-es lion akksival. Kivi előre szólt, hogy ne éljem bele magam, de én azért tettem egy próbát. hát, a 18650 abszolút nem passzol bele, nem tudom, a doksi írói mire gondoltak... =}