Én 1 éve, amikor a kocsit is vettem, a szalonban vásároltam utángyártottat, ha jól emlékszem 6e Ft volt, szerintem mindenhol van. Több színből is volt, nem gumi és nagyon jó. Ráadásul a vezető felöliben még egy honda jel, felirat is van. Ennyiért megéri. Nem kell szabni.
Köszi szépen a képeket! Tetszik ez a szin, jobban mint az 1.2-ő vagy az 1,4 ES-é. A mostani kocsimnak is kék a kárpitja, én márcsak kép párti vagyok, a Jazzből is a Sirius Blue tetszik a legjobban.
Nem méretpontos, és a CORA-ban vettem 4ezer forint volt (4darabos). De úgy van ez a szőnyeg megcsinálva ,hogy a széleit le lehet vágni így minden kocsiba jó(szaggatott vonalak vannak a gumiba belenyova és a vonalak mentén könnyedén lehet vágni). Kivétel a jazz mivel nagyon egyedi a padló alakja, de sikerült belevágnom, úgy hogy a kuplungpedálnál kellett egy kicsit belevágni a szőnyeg mintájába, de ott semmi nem látszik belőle. A gyári két első gumiszőnyeg 10ezer körül van, azt sokalltam. Bevittem a boltokba a szövetszőnyeget, és minden gumiszőnyeghez hozzánéztem, hogy bele lehet-e szabni a jazzbe. Ezt az egy fajtát találtam ami jó a jazzbe, mivel szabható a széle.Több cégnek is írtam emailt mindenki azt írta jazzbe nem gyártanak szőnyeget.sajnos.
Köszi az infót. Nem ismer valaki olyan weblapot, ahol az 1.4LS belső tere le van fotózva? Az 1.2-es és 1.4 ES Sport után mostmár tényleg kiváncsi lennék rá.
A Clio ártábláját külön le is fotóztam, ilyen drága kisautót úgyse látni minden nap. A Clióban az volt a legborzasztóbb, hátul az ajtó mellett ülve a fejem már a plafont érte pedig csak 175 cm magas vagyok. A hátsó sort eszerint a törpöknek találták ki.
Egyébként így, hogy nagyon sok cég nem volt kint pl: vw,merci,bmw,subaru,skoda,seat, stb ennek ellenére is voltak unikumok.
Volt egy-két nagy csalódásom pl:
-toyota corolla verso(a váltóval és az üléspozícióval nem voltam kibékülve)
-honda accord váltója valamiért nem volt az igazi(esküszöm a jazz érzetre valahogy jobb) nem mondom ennek ellenére is accordot vennék ha megtehetném, de ne legyek mohó egyenlőre a kis jazz is több, mint szuper
-voltak érdekes árfekvésű autók pl: renault clio 1.5 dci full extra valamivel 5M fölött!!!!!!!! ha most belegondolok, hogy akcióban volt az 1.6D volvo s40(persze az alap(amiben így is minden megvolt)) 5.47 M akkor kicsit furcsa volt a dolog...no comment
Már akartam kérdezni:senkinek nem alacsonyak az ülések a Jazzben?Én 185 cm vagyok,elférek magam mögött- de hogyan?A combom kb 3-5cm-re van az ülés felett alaphelyzetben.(ha keresztbe teszem a lábszáramat akkor semmi gond "utasként")Hosszú utazásra én nem ajánlanám-nem is arra találták ki !Horvátországot megjártuk vele,nekem Zágrábnál már horror volt!Remélem nem "Kifliztek" le!:-))Ez is csak egy tapasztalat...Kategóriájában NB I.-es!!!üdv :Horkin
1.4LS , 1.4ES, 1.2 mindnek más a belső kárpitja! Az 1.2nek kicsit durvább anyagu a kárpitja, az 1.4 LSnek pedig világoskék, púhább olyan bársonyos a kárőitja, míg az1.4ESnek meg más színű a kárpitja nem világoskék hanem sötétebb és mintás az ülés közepe is.
Volt szerencsém ma kijutni az Autókiállításra, hát igy hétvégén nem volt jó ötlet: dél felé már baromi sokan voltak semmit se lehetett nyugodtan belülről végignézni, mert amint beültem valamibe, 5 másodperc múlva már ott toporgott a következő érdeklődő. Pedig a Jazz-ekben szivesen elücsörésztem volna több ideig is. Ez a kiállítás arra jó volt, hogy ismételten meggyőzzem magam: a kiskategóriában nincs a Jazznél jobb, az új konkurrenciákat figyelembe véve se:
- Reanult Clio III 5 ajtós: baromi drága és hátul kevés benne a lábtér és a fejtér
- Ford Focus 5 ajtós: csomagtartó nagy, de kevés hátul a lábtér
- Fiat Grande Punto 5 ajtós: kivülről nagy, utastér nagy, csomagtartó kisebb mint az előző Puntóké (274L egy több mint 4 méteres kocsitól, röhej) , ára még nincs.
- Kia Rio: kivülről szép, belülről ronda.
- Suzuki Swift: belseje nagyon tetszik, hátul nincs sok hely, a csomagtartó vicc.
- Toyota Corolla 5 ajtós: jellegtelen, semmi különleges, kicsi csomagtartó
Egy valami sajnos most se derült ki számomra mivel 1.4LS változat nem volt kiállítva: az 1.4LS-nek a kárpitozása az 1.2-essel vagy az 1.4ES-el egyezik meg? Kérdeztem az egyik hondás csajszit, de nem tudott rá válaszolni.
Az viszont zavart a Jazz-ben, hogy egyrészt az ülőlapok rövidebbek 5 cm-rel mint az átlag, másrészt nem emelkednek eléggé, ezért nem támasztják alá a combomat, pedig átlagméret vagyok 175 cm. Nem okozott ez még senkinek hosszabb távon kényelmetlenséget utazás alatt?