Ki küldött már Németországba pénzt "postanweisung" módszerrel? (ami elvileg megegyezik a nálunk lévő rózsaszín csekkes pénzküldéssel)
Mert az emberem ezt a módszert valami csekkes fizetési móddal azonosította, ahol neki is kéne valami összeget fizetnie... És ez miatt nem tetszik neki!
Sikerült!!! Végül WU Auction Payments-szel küldtem el a pénzt. (Ez volt az első ilyen tranzakcióm.)
Egy régi item numbert használtam, a megjegyzés rovatba pedig beírtam, hogy vannak extra termékek is. Küldtek egy e-mailt, amiben értesítettek, hogy akár 24 órát is igénybe vehet ez a procedúra, mert ellenőrizniük kell a termék árát és leírását. Kicsit paráztam, mert majdnem egy órába telt megkapni az "elküldve" státuszt, addig "feldolgozás alatt" volt a tranzakció. Elég durvának tűnhetett, hogy az alig 1 dolláros cuccért 100 körül fizettem, de bevették. :-)
ha USAbeli az illeto, akkor azert mert naluk a bankszamla maskepp mukodik mint itt. ott siman le lehet szedni a sima bankszamlarol penzt ha ismered az adatait. legalabbis ezt olvastam az ebay foruman.
mig itthon ugye csak inkasszoval..
köszi az infót!
a helyzet a szokásos (ahogy olvasom): a PayPal a másik lehetőség.
Mailben közölte, hogy nem fogadja el a banki átutalást, hogy miért azt komolyan nem értem.
Semmi speckó, csak belerakod a pénzt a borítékba jól elrejtve, mellékeled a sellered által küldött, és általad kinyomtatott tudnivalókat a termékről, jól leragasztod a küldeményt celluxszal, és feladod ajánlottan. Én nem javaslom ezt az alternatívát, nem túl biztonságos!
üdv
örülök hogy rátaláltam erre a fórumra, érdekes dolgokat lehetet megtudni.
Lenne egy kérdésem, amire itt több oldal visszaolvasásával sem kaptam választ. Lehet azért, mert túl egyszerű a kérdés:)
szóval:
Mit jelent a "registered post (cash)" , mint fizetési mód? Sima ajánlottan feladott küldeményt, vagy vmi speckó dolgot?
Ha az AmEx csekket borítékba teszem, és a Magyar Postára bízom, akkor ugyanúgy elveszhet, mint a kápé. Nem?
Ráadásul a postai díjat is ki kell fizetnem, és csak reménykedhetek, hogy nem bontják ki, időben odaér stb.
ahogy elnézem, ez egy virtuális amerikai ismerős, aki felárért továbbküldi a hozzánk nem szállítók termékét, szintén postán, szóval csak annyit nyerhetünk a dolgon, hogy aki nem szállít ide (US only), onnan mégis meg lehet kapni a terméket
Köszi a tippet! Ezzel a sellerrel nincs könnyű dolgom, mert a BidPay-ért van oda. Egyszer küldtem neki pénzt WU money transferrel is, de nem vette fel, mondván, ő ezt nem ismeri. Ragaszkodik az auction payments-hez :-(
Amúgy meg muszáj tőle vásárolnom, mert ezt a cuccost csak ő árulja, és nagyon jók az árai.
Németországba küldhetsz postán pénzt (Postanweisung), hasonlóan ahhoz, ahogy országon belül a rózsaszín utalványon. US-be pedig úgy, hogy az American Express Erzsébet téri irodájában veszel csekket forintért, és azt postán küldöd ki.
Köszi Marcesz,
Épp így áll a dolog, mert kevesebb, mint egy dollárt fizettem akkor a termékért, most meg több, mint 95 USD lenne az ár. Szerinted nem túl durva ez a különbség? Meg merjem kockáztatni? Mit gondolsz, a selleremnek, vagy nekem lehet ebből bajunk, vagy mind a kettőnknek?
Amúgy írtam erről a problémáról az eladónak is, de nem válaszolt rá semmit. :-(
A postai utánvétet alapból nem szeretik (még saját országon belül sem), és a legtöbb országból Magyarországra jövő küldeményeknél nem is lehetséges az utánvét.
Látom sokan felhaborodtak a nemet postas eseten ezert en most teszek közze egy magyar esetet melyrol eppen a heten kaptam meg az ügyet lezaro vegzest.
Nos az eset kb. 2000-ben kezdödött, mikoris az altalam küldött es a nekem erkezö küldeményeket egyarant megdezsmálták vagy meg sem erkezett.
Mikor meguntam a dolgot több 100.000 forintos kár után bementem az Orcy térre és panaszt tettem a dolog miatt.A posta ugyan nem siette el a dolgot de szép lassan azért kiderült hogy a helyi elosztoban kell keresni a tettest.Csináltunk a posta egyébként rendkívül lelkiismeretes belső ellenőreivel egy próbaküldeményt is, azonban nem vezetett eredményre.Ezzel a posta egy idöre le is zárta a dolgot, mig kb 2 év után infot kaptam, hogy elkaptak egy nőt az elosztoban aki éppen külföldi leveleket akart hazavinni.Ezt megtudván feljelentést tettem ismeretlen tettes ellen a rendőrségen akik mint megtudtam házkutatás során rengeteg idegen levelet találtak a lebukott dolgozónál, a postás azokkal fütötte a kazánját.
Az általam leadott listán szereplö dolgokból viszont semmit sem találtak.
A héten kaptam meg az ügyészség levelét melyben értesítettek, hogy az eljárást az elkövető ellen megszüntették.Meguszta minden probléma nélkül.
A rendörségi eljárás óta semmim nem tünt el mindenem megérkezett pontosan /több száz küldemény/.Most azonban azt hiszem megint félhetek, mert ahogyan híre ment a rendőrségi eljárásnak ugyanugy hire lesz annak is hogy meguszta és azt hiszem a többiek ismét vérszemet kapnak /ahogy megtudtam a rendörségtől az illető kijelentette a nyomozónak hogy a postán "mindenki ezt csinálja"/
Hát ennyit a magyar igazságszolgáltatásról és a magyar postáról okulásképpen.
Lenne egy kérdésem. Ebayen lehet olyat csinálni, hogy postai utánvétellel fizetek, ha igen, hogy? Vagy csak credit card-al lehet? Már hárman várják, hogy fizessek, légyszi help :) Bankkártyám nincs...
Így már világos a money transfer dolog,erre valójában nem is gondoltam.
akkor azt hiszem,ezek szerint a cib bank a megoldás az ebay-ezőknek.köszi
Jó bidelést!
wumt: azert gondolj bele, hogy miccolnal ha az elado azt mondana neked, hogy sajnos nem tudtam felvenni a penzt, sorry. gondolom kiakadnal es sem o, sem te nem tudnal semmit bizonyitani es keresztbe negativ feedbackeznetek. ez mind2 fel szamara rossz. en is kuldtem nemegyszer igy, de hal'Istennek nem volt gond es mondjuk lehetosegem sem volt maskepp, igaz akkor minden bid elott level ment hogy elfogadjak-e. (mondjuk volt olyan is aki azota a leirasban ki is irja hogy elfogadja azt is).
bank: en a cib-et hasznalom. alaposan utananeztem. az egy dolog hogy a netbankja mar 2x is volt az ev netes bankja, de arban es tudasban is nagyon jo.
havi 190ft: ezert kapsz egy szamlat, netes, wap-os elerest + helyi hivasert 0-24oras telebankot.
a neten keresztul tudsz utalni bel, kulfoldre. tudsz mobiltfeltolteni.
+400ft-ert minden forgalomrol azonnal sms-t.
az mc/visa kartya evi 3500. ha 3 havi fizetest atutalsz akkor nincs ovadek, ami 50e ft, de kamatozo betetkent mukodik.
a kartyahoz kerhetsz elkulonitett folyoszamlat, amire vasarlas, penzfelvetel elott atrakod a penzt. kulon penzfelvet es vasarlasi limitet tudsz beallitani, ami azonnal eletbe lep.
nekem ez eleg biztonsagot ad, mert ugyan (meg) nincs netes kartyajuk, de ahogy hallom azt sok helyen nem igazan fogadjak el. ahol ezt nem fogadjak el (meg nem volt ilyen, de masoktol hallottam) ott egyetlen magyar kartyat sem fogadnak el.
Ariel!
köszi a válaszodat,én biztos vagyok benne ,hogy a bankomnál változtattak meg valamit,mivel egészen addig annál nagyobb összeget is küldtem W.U.M.o.-rel.
A money transfernél pedig valóban előfordulhat az,amit Te mondasz,ám ha úgy vesszük,hogy addig nem küldik el az árut általában(kb $20 feletti összegről bszélek),amíg fel nem veszik a készpénzt,úgy ezt money transfer esetében is így tehetnék.
Na mindegy ,ezt magyarázhatjuk szerintem sok ebay sellernek,mert sokszor azért elég rugalmatlanok.
Ti melyik bankot javasoljátok egyébként?(olyanra gondlok,amit szinte mindig elfogad a W.U.)
Valamilyen automatikus ellenőrzés biztosan van, de viszonylag kis összeggel (100 dollár alatt) nekem már sikerült "átvernem" a bidpayt, többször is. Esetleg próbáld úgy, hogy az item price-ot veszed magasabbra, hogy ne legyen nagyságrendekkel nagyobb a szállítás költsége (én azt feltételezem, hogy először egy szűrőt alkalmaznak - pl. item: $2, shipping: $200 -, és csak a fennakadókat ellenőrzik egyedi módon).
Hali!
Egy eBay-es selleremtől kaptam jó ajánlatot egy olyan termékre, ami így egyben, ahogy most nekem küldené, nincs meghirdetve.
WU Money Orderrel, vagyis BidPay-en keresztül fizetnék, de ahhoz item number kellene. Előzőleg már vásároltam tőle, egy régi számot bepötyöghetek, de nem tudom, hogy ellenőrzi-e valaki. Biztos elcsodákozna, hogy miért fizetek húszszor többet, mint az aukciós termék végösszege.
Voltatok már ilyen helyzetben? Ti mit írtatok be aukciós számnak?
tobb oka lehet ha nem fogadja el a bidpay a kartyas fizetest. nekem volt mar olyan hogy elfelejtettem atallitani a vasarlasi limitet. de fedezethiany a kartyahoz tartozo szamlan, lejart kartya vagy a bidpay es a bankod kozotti kommunikacio hianya is oka lehet az elutasitasnak.
a WUMT-t azert nem szeretik mert nem tartjak biztonsagosnak, nincs garancia hogy csak o veheti fel. vannak ilyen urban legendek, hogy mire az elado felvette volna mar mas megelozte, mert nem ellenoriztek a szemelyet. es a WU joelore harit mindent, olvasd csak el az aprobetus reszt.
certified check-et nem ismerem. esetleg a bankodnal erdeklodj, hogy allitanak-e ki ilyesmit.
én még 2 hete voltam úgy,hogy nem fogadták el a kártyámat,amivel azelőtt már vagy 7-8szor fizettem.megpróbáltam 5ször-azelőtt soha nem volt probléma,mindig az elsőre sikerült -és mindig az order declined tárgyú levelet.nálam nem zárolták az összeget,mint itt számos felhasználónál,hanem egész egyszerűen olyan volt,mintha egy nemlétező bankkártyával fizetnék.vagy erről az én bankom tehet?
csak azért kérdezem,mert akkor s épp fizenem kellett egy item-ért,és íy elveszett az egyetlen lehetőségem,aztán ismerősök útján fizettem paypallel.a csúcs persze az volt,hogy nem fogadta el a W.U. money transfert-amivel megjegyzem,nem értem mi a bajuk,hiszen tudtommal ugyanúgy k.p.-t kapnak érte,mint a money order esetében-amit persze már akkor befizettem.
csak akkor gondoltam,addig nem bidelek,míg nem tisztul le az egész,mert még egyszer nem akarok ilyen kellemetlenségbe kerülni,hog kezemben a pénz,és nem tudom eljuttatni neki.a borítékos megoldásnál meg azért több volt,semminthogy a postákra bízzam.
A certified check az különben elérhető számunkra?mert még azt javasolta az eladó.
ez van,bár ez ahhoz képest,amilyen szívásokról olvasok itt ,semmi.
De azért egy kérdés felvetődik bennem.Mi a bajuk a money transferrel?
Sziasztok!
valószínüleg ezerszer megkérdezték már,de mivel az utóbbi napokban hozzászólásai között nem találtam erre utaló informácót:
működik már az auctionpayments.com újból?
válaszotokat előre is köszi
üdv
Jcm