Sziasztok! Keresnék bontott cuccokat '94 E38 hoz: ködlámpa kapcsolót bal elsö lámpát Bosch ha lehet bal index sárga elsö lökös kádlámpával merevítövel rácsokkal, szóval komplett. jobb tükör el. ülés éállító kapcsoló gombok 1rövid 1hosszú
1. az E39-en én a saját ajtókárpitomba tettem a rolót, tekintettel arra, hogy bézs highline ajtókárpitot fellelni több, mint lehetetlen. E39-en sok a kárpiton a rögzítőfül, az E38 kategóriákkal egyszerűbb, tehát a saját ajtókárpit és dekopírral megoldható a dolog. Holnapra igyekszem képet készíteni a hitetlenkedőknek, hogy a dolog ajtókárpitcsere nélkül is full igényesen megoldható. Azért kell rolós ajtókárpit, hogy lássa a különbséget az ember, de csak pár dolgot kell áttenni, tehát akármilyen balesetes lehasznált vacak megteszi donornak.
2. sokszor megy tönkre a rolóban, főleg a kis rolóban a rugó, illetve a kis rolóról leszakad a fül, ilyenkor 20280 + ÁFA 1 db roló, tehát alkatrésznek is jó a szett.
tekintettel arra, hogy E39-ben megcsináltam magamnak az oldalrolósítást, tisztában vagyok a dologgal. Az ajtókápriton lévő krómléc nem is rendelhető, csak az ablak felé eső rész. De ha valaki elszánt, bontóból összehozható a dolog, sok oldalrolós E38 kárpitot láttam, amiből áttehető a cucc.
tényleg elnéztem a kérdést, de hátul a szivargyújtó mellett akkor is ott van két kapcsoló és továbbra is azt feltételezem, hogy a hátsó ülés fejtámláié:)
ennel mar csak egy brutalisabb felszereltseg van, de lehet hogy az mar ugy ahogy van individual, valami arab sejknek keszult.
Individualrol jut eszembe, az a bordo belsos shadowline-os iL az ugye tenyleg egyedi, viszont individual belterhez mar nem lehet alkatreszt kapni :( Nekem is az E39-bol kellett berakni a kedereket, mert nincs belole fekete gyari ujban.
"
Most jut eszembe, a ket kristalypoharat kifelejtettem a leirasbol, pedig az resze a HL-nek, a hutoszekrenyben van neki kialakitott tarolo."
Igen,most ha nem pda-rol írnek egy olyan smiley kerülne ami a falba veri a fejet... :)
Egyebkent az autostelegon minden e32-ben szeria volt? Ezek a mai sim kártyákkal müködnek?
A HL felszereltseg tenyleg meggondolando elöre a könyöklö kötelezö. :)
V gy teszek bele tescos univerzálisat 2e HUF-ert! :)
Igen ezt az elsöt en is neztem! :) Egyebkent az ember azt hinne ezt az e32 felszereltseget olvasva,hogy ennel,lehet e meg többet?! :) De biztos,hogy lehet mert ugye az e65-ben megtöbb minden van! :)
Azzal tisztában vagyok hogy az e32 99%-a egy lelakott penztemetö,ami valoszínüleg azert van eladosorban mert a tulaj már nem tudbtovábbbgányolni mert mostmár tenyleg költeni kene rá es inkább eladja.
Ugyhogy az alapján keresek majd 730-at,hogy legalább azok a dolgok legyenek nagyjábol rendben amik lenyegesek.Az "aproságokra" ráerek majd szöszmögni.Egyebkent a legjobb egy e38 730d lenne tv-vel navival,de annyi lem nem lesz egyben.Meg aztán formára nekem az e32 kicsit jobban tetszik,dehát kinek a pap ugye. :)
elso: ez tenyleg szep allapotunak tunik. viszont letornem a kezet aki lecserelte a vese alaku kupuffveget erre az izlestelen valamire. ezen kivul meglehetosen szerenyen felszerelt peldany, nincs benne legzsak, kiporgesgatlo, megkockaztatom hogy hatul ulesfutes (bar lehet hogy az L-ben szeria volt), a hatso ajtokon nincs rolo, szerintem a hatso rolo manualis, nincs dupla uvegezes :)
Ennek a peldanynak a gazdaja raadasul vegighazudja az auto jellemzeset. Az auto kora valoszinuleg nem igaz, ami egyebkent nem szamitana, de itt most arrol van szo hogy 90 elotti vagy utani modellrol van-e szo. Azt hiszem 90 szeptembereben volt a 'rancfelvarras'.
masodik: shadowline kivitel (krom diszlecek helyett fekete), nem kizart hogy ezen duplauvegezes van (csendesebb), es jobban felszerelt: ket legzsak, parkradar (elol is van erzekelo, 7er-bol sose volt olyan amiben csak hatul van :); 90 utani E32 tudosok, a hamutalca ket oldalan a ket gomb az micsoda? oda kerult at az EDC/ASC kapcsoloja? vagy ulesfutes? parkradar kikapcsolo?
ebreszt nemi bizalmat, hogy nem malomkerek van rajta hanem normalis felni, es semmi atalakitas nem latszik rajta. elol a lokos alja a sportosabb verzio, akinek ez jon az orul neki, gonoszabb kinezetet ad az autonak.
Csak attol fugg mennyi penzed van _egyben_. Mert vegulis megveheted az E32-ot, ami csontig le lesz lakva (ne legyenek illuzioid, nagyon nagy mak kell hozza, bar ha raersz akkor elobb-utobb meg fogod talalni az elfogadhato allapotut), es utana tolhatod bele az emlitett osszeget reszletekben.
Vagy osszerakod egybe, es lehet egy olyan E38-ad, amire valoszinuleg nem kell mar sokat kolteni (a 'sok' az mindig 7er mertekegysegben ertendo, egy suzukis siman felgumizza telle-nyarra az autojat abbol az osszegbol amibol mi motorolajat veszunk). Azt se zarom ki hogy az lenne az elso autod, ha egy szerenyebb fogyasztasu peldanyt veszel.
Ha fogyasztasnal tartunk, akkor E38 728/730i verhetetlen, illetve a 730/740d az uber. 728 12-14 literes atlaggal elautozik varosban (osszehasonlitaskepp E32 750i 20-24), a dizel meg 8-10. Ha pusztan kenyelmi es esztetikai szempontokat nezunk, az E38 koroket ro az E32-re.
Persze megvan az oka annak hogy van aki meg mindig az E32-ot szereti. :) Pont hogy nem anyagi okok miatt; most mar megfordult a dolog, egy E38-at szerintem konnyebb fenntartani. Az E65 annyira letolta a vetelarakat, hogy pariba kerult egy E32 vetelar+felujitas araval.
Egy alap 750iL-ben ezek nincsenek benne, ott hatul a konyokloben tarolorekesz, mogotte sizsak van, a negy zona helyett csak ketto (ket es fel ha nagyon akarom). Anno amikor nezegettem, akkor volt 735iL, V8-asra nem nagyon emlekszem.
Meg ket 750iL HighLine-rol tudok, mindketto elado volt akkoriban, talan most is ott van az egyik a hasznaltauto.hu-n (feher). Illetve tudok egy harmadikrol, amelyiknek az alkatreszeinek egy resze mar az enyemben vannak. Pedig szegeny egy valoban toresmentes, magyarorszagi forgalomba helyezesu, gyonyoru peldany :(
De hogy orulj, vannak elonyei is a nem HL felszereltsegnek: negy szemely helyett ot is elfer benne, van hatul szivargyujto, elol pedig hely a kartamasznak; ez az utobbi az ami miatt erosen el kellett gondolkodnom amikor ezt valasztottam. Vegulis az ido 99,9%-at elol toltom az autoban. Ismetlem, a HL-ben NINCS konyoktamasz elol! Fontold meg :)
Azert ha elolvasol egy E38 felszereltsegi listat, megjobban csorogna a nyalad, ha pedig elkezdenem sorolni hogy miben tud tobbet, akkor hanyatt is vagnad magad. De ez mind bakfitty, mindket auto azert szeretheto ami, es ezt pont nem befolyasolja hogy a masik meg miert szeretheto. De azert ne tagadjuk el az objektiv kulonbsegeket. :)
Most jut eszembe, a ket kristalypoharat kifelejtettem a leirasbol, pedig az resze a HL-nek, a hutoszekrenyben van neki kialakitott tarolo.
Az e38 sajnos nálam szoba sem jöhet,az e 32 is csak ugy,hogy második autonak használom,ha vmi elromlik vagy csináltatni kell akkor amíg nincs rá keret addig áll. Egyebkent az e38 nekem is nagyon tetszik,egyszer beültem egybe egy kereskedesben.Az auto kivülröl porrá volt törve meg az en laikus szememnek is,de a belter... Az ember rögtön erzi,hogy ez teljesen más világ.Az anyagok kidolgozása,a formák, akkor az,hogy nem rám volt beállitva az üles megis minden kezreesett.Szoval fejedelmien erzi magát benne az ember. :) Hát meg az utakon föleg pályán milyen lehet... :) Hmmm. Belsösáv takaritás. ;)
Az alkatreszekkel ugy vagyok,hogy ha vmiböl utángyártottat veszek,ne várjam el azt a minöseget amit a gyár szabott.Pl ha utángyártott hütöt veszek es klikuad hamar ne szidjam,h de szar ez a bmw ennyit birt a hütöje.Persze van amiböl jo az utángyártott is,pl az utasterbe kis müanyag biszbaszok. :) De komoly alkatreszekkel csak gyári. "Szarbol nem lehet ostort csinálni,de ha megis akkor sem pattintasz vele! " :)
A gyári alkatresz meg ugye nem 2 filler,de ugye nem daewoo ticot tartunk. :)
Egyebkent ugy nez ki 730 lesz,annak talán barátibb a fogyasztása,bár az igaz,hogy hetvegi autonál mindegy,hogy 730/750. :)
Csak esetleg a motoralkatreszek árkülönbsege ugye.
Pripet: nagyon szivesen. meg annyit, hogy E32-ot akkor javaslom megvetelre, ha kimondottan E32-ot szeretnel. Ha 'csupan' 7-es BMW-t, akkor egy E38 lehet jobb vetel. Ha van meg E32 kerdesed, szivesen valaszolunk.
djzolko: akkor szerintem EOS 5D lesz vagy ilyesmi, szerintem nem volt masfel millaba. a kepet elkerem eredetiben, mert nekem sincs meg:)
azt még meg tudod mondani, h vmi photoshopos utomunka volt a képen még? vagy ez igy natur? Sőt, az nagy pofátlanság lenne, ha megkérnélek, hogy küldd el eredeti méretben, emailben? (publikus) :)
hát az 1D vmi másfél millánál indul. 30D kerül asszem olyan 350ezer körül. és van még közte asszem több tipus is. án se annyira, ezt pont tudom :) Má' nézegetem h kompakt gépek közül melyik az amelyikkel ilyesmi értelmes képet lehet csinalni sötétben :D Egyik haveromnak Fuji S5500-a van, megmutatom neki a képet. Majd megmondja, h az tud e ilyet vagy nem :D
megnéztem az oldaladat is, csodálatos az autód :) a belsejéröl mutatnál pár képet? :) az EOS 1D-ről nem szólok semmit :D annyiba kerül mint 2x a kocsim :)
van egy ceg amelyik meretre gyart szonyeget, szepen dolgoznak kellemes aron. az M3-as kivezetoje mellett van, Szechenyi ut - Opal utca sarok (az M3 felett atmeno feluljaro deli oldalan).
a kasznija legyen jo allapotban (sajnos ilyet nehez talalni). Foleg hogy L-es, nem egeszen ugy van hogy besetalsz a bontoba es van mondjuk hatso ajto...
L-esbol talan az 50-es a leggyakoribb, es hat azok a legjobban felszereltek. Ha masodik autonak kell, akkor a fogyasztas talan annyira fontos szempont, es a v12 az v12... :)
a vetelaron feluli 3-4 milla az szerintem is egy jo kozelites, akkor nem nagyon fog nagy meglepetes erni. legolcsobb fenntartani valszeg a 735-ot, jol bevalt sor6. kozeput a v8-as 730 vagy 740, de ezek 90 utan voltak csak. a 750 az elmenyt jelentos koltseggel ellensulyozza :)
a 90 utani 50-es darabok elonye a korukon kivul, hogy a vizkor legtelenitese pofonegyszeru, a motorolaj betoltese konnyebb (athelyeztek a betoltonyilast), ASC+T van mar bennuk, es valoszinuleg megjobban felszereltek. Hatranyuk hogy pl a valtohoz vezerlotomb nehezen talalhato bontva, a szintszabalyzos csillapito is mas fajta mint a korabbi tipusoknal, es emiatt a felujitas az nem biztos hogy mukodo lehetoseg.
itt osszeszedegettem a felszereltseget, hogy legyen valami kiindulasi pontod, mert a fapadra is rairjak hogy fullextra csak azert mert van benne ketzonas klima meg motoros elso ules...
Bocs az OFF-ért, de megkérdezhetem hogy milyen fényképezővel készült a fotó? :) Álvánnyal ? Olcsó kis kompakt gépekkel nem lehet ilyen szépet fotozni este :) vagyis amit eddig láttam azzal nem lehetett :)
Sziasztok! A segitségeteket kérném e38 hoz keresnék ködlámpa kapcsolót, bal fényszorót jobb tükröt első lököst ködlámpákkal el. ülés állító gombok 4db fekete jó állapotu gyári szönyeg, gyári telefonkagyló a könyöklöbe vízhűtö. Egyenlöre ennyi segítségeteket elöre is köszönöm! üdv. Menyus
A kérdés, hogy mennyire szeretnéd rendben tartani. Egy átlagos jó állapot elérése egy extrásabb változatnál kb 3-4 milla (cáfoljatok meg, ha nem), a fenntartás pedig hobbiautó esetén pár 10e havonta.
Sziasztok!
Meg eleg kezdö BMW-s vagyok azonban kb fel eve nagyon tetszenek az E32 7-esek,föleg az L változat. A kerdesem az lenne hozzátok,hogy igazábol második,hetvegi hobbiautonak szeretnek egyet,ha van egy kis fölös penzem csinálgatnám szepitenem es elmondhatnám,hogy Nekem is van egy hetesem. :) A kerdes annyi,hogy melyik modellt erdemes választani 730/40/50 melyiket szerettek a legkevesbe szethajtani? Vásárláskor mire erdemesebb figyelni jo kaszni vagy jo motor?Persze a legjobb mindkettö. A vásárlási költsegen felül nagyjábol mennyi penzre lehet szükseg,hogy kijavittassam az elözö egyenek gányolásait?
Van esetleg evjárat amit kerülni kell,vagy tipus?
Es egyebkent egy ilyen autot átlagfizetesböl fent lehet tartani második autokent?
Egyebkent ha van valahol egy magyar nyelvü e32 faq azt szivesen elolvasnám! :)
Köszönöm a válaszokat elöre is!
Üdv:
Pripet
Most jutottam egy vaci új állapotú E38-as 735-höz!
Aki bontott ilyet attól kérdezném hogy a mostani,
ilyen kijelző helyére milyen bonyolult berakni a tv-navi modult, és van-e valakinek ilyen modul bontásból eladó. Ha tud valaki segíteni, írjon ide vagy esetleg hívjon!
ja, hogy a 750-rol? hat az is elvileg alap, csak szep szerintem. M-es kerek, meg ami erdekes, hgoy nagyon szepen all, az eleje nem agaskodik mint az osszes tobbinek, valami piros rugo van benne.
Ha E32-ről beszélünk, általában a kábel szokott zárlatot okozni, ami a motorháztetőre viszi át a spricnifűtéshez a +/- delejt (tehát nem az egyszerű zavarmentesítő kábel, hanem ami a spricnivízcsövek mellett megy). Hosszú évek nyitogatása alatt a szigetelés megtörik és összezár a két kábel. A bandázst fel kell bontani, újraszigetelni, esetleg forrasztani és ismét pár évig tünetmentes.
bocsanat, nem mondok igazat, kb 25000-ert vettem egy remek digitalis vezerlesu forrasztopakat (ilyen konzolos darab), es 200 forintert kondenzatort. Persze ha nem igy teszek, hanem betolom a szervizbe, boldogan kicserelik nekem a muszerfalt mondjuk nehany 100 khufert ujra, vagy nem tudom mennyiert bontottra.
szoval vegulis lehet kolteni elektronikara amennyit nem szegyellsz, csak felesleges.
hja, en is havi 100-150-et koltok az autora, de ez nem elektronikai hiba :) a legtobb penz amit elektronikai hibara koltottem, az 4300 forint, ennyibe kerult egy kivalo onszippanto, amivel megjavitottam egy kontaktos relet :) ja igen meg harom darab 15 amperes biztositek, mert zarlatos vagy a tukorfutesem, vagy az elsoablakfutesem vagy a dudam, ezt meg be kell azonositani. de nem erre megy el a nagy penz. csak peldakent mondom hogy a lengescsillapito-garnitura korbe az 'jo' esetben 840khuf...
8ashoz bontott cuccot nem tudsz venni sehol. nagyon kevés alkatrésze közös a 7er-el... kint németországban is ritka mint a bálnafing a 8as bontott alkatrész.. ezt gondold át jól :)
E34 topicban keresd meg Csigát, és Haasz1- et.. nekik volt 8asuk. Az egy teljesen külön világ. Mindegy milyen motor van benne, ebböl a szempontbol. Szinte csak 3ik autónak való.. Ők tudnak neked bővebbet mondani.
Az elektronikát azért kérdeztem, mert egy ismerősömnek volt egy 850-ese, és azt mondta, hogy motorikusan nem sokat kellett rákölteni, viszont mindig baj volt az elektronikaval. Havonta költött 100-150ezret az autóra. Olvastam a népíteletek is a totalcar-on, de 4 hozzászólásból nem sokra tudok következtetni. M3-tól azért tartok kevésbé, mert több alkatrész van hozzá bontottan és sok alkatrész kompatibilis a sima E36-tal (ha jól tudom).
ugyan sose volt 8-asom, de amennyire tudom a technikai alapjai az E32-es 7-es sorozattal rokonsagban vannak, persze az E31 az tartalmaz meg nehany nyalanksagot. Az E32-nek meg annyi elektronikai zurje szokott lenni, amennyi a korral jar, kontakthibak, elpukkant kondenzatorok, ilyesmik.A legtobbje hazilag es olcson orvosolhato. Szerintem emiatt fajjon legkevesbbe a fejed.
Sokkal nehezebb lesz egy olyan peldanyt kifogni, amelyik a, nem volt ripityara torve es kokanyul megjavitva b, nem volt a bele kihajtva.
Melyik a megbizhatobb? Az 50-esben sok mindenbol ketto van (benzinpumpa, motorelektronika, stb), ha az egyik megall, akkor 'fel' motorral megy tovabb az auto... Viszont tobb benne az alkatresz, nyilvan ezzel no a meghibasodas valoszinusege. A fenntartasi koltsegeit tekintve szerintem a 40-es jobb. A v12-ot csak megszallottaknak ajanlom.
Egy kis segítségre lenne szükségem. 840/850/e36 M3 vásárlását tervezem a közeljövőben, de nem tudok dönteni. A 8-asról sok rémhírt hallottam, főleg az elektronikáról. Tudnátok írni nekem néhány sort a hibalistáról, illetve a szervízköltségekről? A 840 megbízhatóbb mint a 850? Privátban is jó lenne.
toljal linket pls :) miota hideg van allandoan eldurran a 9-es biztositekom, amin mindenfele heizung van, frontscheibeheizung meg amit akartok. de kezzel nem tudtuk reprodukalni a dolgot. lehet valami olyan futes az E32-ben ami homerseklettol fuggoen magatol kapcsol be? mittomen elso szelvedo futes? ja es a dudan kivul semmi mas tunetet nem vettem eszre. a hatsoablak-futesem az alapbol sz*r, de attol nem is durran el a bizti...
ma mentem mindenfele tempoval mindenfele kanyarban, fekezgettem minden, egyelore nem sikerult a szitalast eloidezni... ha tartosan igymarad, akkor fel lehet irni a tapasztalatok koze, hogy egy sz*r felni tud trukkos problemakat csinalni.
felfedeztem hogy a hutoszekrenyem oldalan van ket 'slot'. na hat mint megtudtam, a ket poharnak az a tarolasi helye, a talpanal fogva lehet oda becsusztatni :)
meg mindig tudok meg ujat az automrol, pedig tobb mint harom eve megvan :D
Goofri elvitte a tds-t készen, igaz max a kútig jutott, mert üres tankkal hozták szinte, de beöntöttem ami volt a légtelenítéshez a kannámban (2-3ltr).
Vettünk spanolót, otthon kicseréli, viszont pöccre indul a tádé :)))
Azért a V12 csak V12 :)
Jó volt, hogy beugrottál !!! asszonynak egy szót se, akkor meglepi a tali.
szitalas update: mind a negy felni amit a gumikhoz kaptam, kulonbozo mertekben rohadnak, es mindegyik ut. felniklinikanal a ket elso felnit most kicsereltek, a maradek kettot rendelniuk kell, majd beszamolok.
hát jah 1,7 azaz 2 alatt olyat fogsz kapni amire az elkövetkező 2 évben ráköltheted a dupláját.... de ez igaz lehet egy olyanra is amit 3ért vennél ...
nekem csak egy 728 van kb 3-4 éve ... de egy 2 misit már ráköltöttem...mondjuk patent is rajta minden :DDD
980 euroert vettem az ebay-en téli garnitúrát, (e65) 18-as gyári bmw felni+dunlop sp wint.sport3. gumikkkal, még rajta van a matrica, kb, 50 km-ert ment :) (német ebay) Nem érdemes itthon venni semmit már :(
Semgza, a kontrollert utalom ok? Én is minden szart megveszek :D
Lenne pár cuccom eladó e38 750i-hez. Cimborám eladta a kocsiját, de ezek voltak Neki tartalékban, és így már felesleges. 2db Champion levegőszűrő, 1db Purolator olajszűrő, 1 garnitura pollenszűrő, 1db febi váltószűrő, és egy garnítúra Textar hátsó fékbetét. Leginkább egyben szeretném eladni az egészet, értéke a mostani piaci listaár fele alatt vannak, és mint látjátok mind minőségi darab. Ára: 21500.-
Nem ártasz vele ha leszeded az akkusarut, csak egy két dolgot elfelejt legfeljebb! A grundmodult meg ki veheted, ha gyujtás levétele (meg kulcs ki) után kb fél órával kezdesz neki, de lekötni nem tart ilyen sokáig! :o) A légzsák az minden esetben akkusaru le, cigi elszív és utána nekikezdhetsz! Az nem egy egyszerű jószág, mert egy nyavajás izzóhiba után, ha elhárítod a hibát, akkor is jelzi a "nem aktuális hibát" mindaddig amig ki nem törlöd. Elvégre biztonsági berendezés!!! :oD
Csodák nincsenek,mérjetek veszteséget és kompressziót,ami kipukkad még a gáztól az a légtömegmérő esetleg.Ha ez automata autó,annyira azért nem megy pocsékul,a gyári 0-100 is valami 8-9mp.
Köszönöm szépen a segítségeteket. lehet hogy megpróbálom még azt a szerelő srcácot, és lehet hogy többet nem veszek tényleg gázos autót.
Egyébként lehet hogy hengerfejes lett ma a motor. Az egyik vízcső elszakadt, mire észrevettem a 5-6 L folyadék elment belőle. Azóta a vízhőmérséklet a pirosig majdnem felmegy(lehet hogyha állt volna a kocsi fel is megy).
Szerintetek?
Itt egy XVIII.kerületi szerelő srác száma: 06-30-9605-467. Ő bont is kocsikat, szal van cucca, továbbá lehúzott vagy 8-10 évet gázos bmw-vel ugyhogy ért hozzá.
A gáz=gányolás. Régi L-és K-jetes motorokhoz össze lehet még hozni vmit, de már azok se szerették (tapasztalat). Na meg ugye az olaszok csinálják, ez már kb. garancia arra, hogy szart kapsz :-) Egyébként gáznál elvileg 5000km-es olajcsereperiódussal kéne számolni.
Én is ugyanígy jártam E34 530i-vel, totál kula lett a motorom a gáztól, nem lehetett megcsinálni, elvileg minden jó volt rajta, mégis úgy ment mint egy kispolák! Eladtam!
A bmw e34 topicban keresd DEVILV8-at, neki volt e32-je, és gázos,és ő is küzdött ilyen problémával..azt hiszem a megoldás vmi elég egyszerü dolog volt, olyan rémllik, h totál "kiszáradt" a motorja a gáztól.. de irj neki, biztos elmondja :)
Sziasztok!
Van egy 730IA E-32 BMW-m, és a problémám az vele hogy valamiért nem gyorsul jól. Ráttetük computerre, az kiírta hogy hibás a lambda szonda, kicseréltem de semmi változás. Lemértem kb 13-14ms alatt gyorsul százra. Pofám leszakad, a másik autóm az 1.3 Swift legyorsulja. Az autó egyébként gázos is, de egyformán (szarul) megy gázzal-benzinnel. Nincs valami tippetek (tudom nehéz így látatlanban, de hátha..:) ) mi lehet a baja?
Egyébként nem tudtok Pesten vagy környékén valami jó kis bmw szervízt ami nem márkaszervíz, és nem 10.000Ft os óradíjért dolgozik?
Köszke előre is.
meg szoktam azert kuldeni a feket :D viszont ma tudtam reprodukalni! ugyanott, ugyanolyan tempoval. legalabb tudom ellenorizni hogy valtozik-e a leendo beavatkozasoktol.
Szerintem is érdemes megnézetni a féktárcsát, legutolsó betétcserénél felszabályoztattam a tárcsát mert picit hullámos volt és az előtte meglévő nagyon gyenge kormányszitálás megszünt.
rengeteg minden le van irva a manualban, vagy akar az is lehet, hogy minden le van irva. nyilvan a technikai reszletek nem mindig, mert az, hogy jobban ranyomja az ablaktorlot ha kell, az teged nem nagyon erint, te csak azt latod, hogy jol torol es kesz.
E65 pluszban olyasmit is csinal, hogy van parkolo allasa, tehat ha kikapcsolod a rendszert, akkor lemegy egeszen. gondolom a legellenallas miatt, vagy csak hogy joban nezzen ki.
Én is gumira gyanakszom, de azért megnézetném a féktárcsa-fékbetét párosokat is, mert nagyon hasonló jelenségeket produkál a hullámos tárcsa... Lehet tényleg máshogy áll, mint a nyári gumikkalt szerelt kerék okozta kopás.
A fékbetét felülete meg üvegkeménnyé tud változni, ha folyamatosan csak kicsiket fékezel.
Erre rájön még a hűvösebb idő változója is. Ha bemelegszenek, lehet nem is érzed.
Persze van olyan is, amikor fordítva, melegben produkál hibát......
csak az a furcsa hogy egyebkent teljesen sima razasmentes, es csak neha eleg specialis korulmenyek kozott... na mindegy, jovo hetre bejelentkezek szervizbe amugy is.
az a "baj" ezekkel az autókkal, hogy azt sem tudni pontosan, hogy mit várhatunk tőle, mert én még nem láttam sehol egy részletes leírást a létező extrákról és azok használatáról, de mégkevésbé a technikai újdonságokról...
mar kezdek hozzaszokni hogy az E32-on is, pedig harom eve megvan, talalok uj dolgokat (egy honapja fedeztem fel az intenziv ablakmoso gombjat az ablaktorlo-vezerlokar vegen). Ugyhogy mindig egy kicsit befordulok amikor megtudom hogy mi mindent tudnak ezek a gurulo technikai remekmuvek :)
kicsit pusztaba kialtott kerdes lesz, de hatha van hasonlo tapasztalat. miota felkerult a teligumi-garnitura, nagyon ritkan, kb 75-85km/h kornyeken, kizarolag fekezes kozben, szital az elso futomu (kormany), ma reggel pedig tartos fekezes alatt a szitalas frekvenciaja mar inkabb a razas kategoriaba vitte a dolgot.
Tovabbi megfigyeles, de ennek mar nem biztos hogy sok alapja van, hogy viszonylag enyhe fekezeskor, es enyhe jobbos kanyarban jon elo.
a dolog eleve nagyon ritkan jelentkezik, egyebkent teljesen siman fut, meg 160-nal is.
a guminyomast mult heten, amikor felkerult a gumi, beallitottam kutnal (hogy pontosan mennyire azt nem tudom de empirikus uton kiszamitottam hogy kozel egyformara).
miért, van gyárilag izzókészlet? en nem is emlekszem.
az ETK lehet, hogy keresesben nem talalja, de ha megnyomod a teile informationt a modul adatainal ott ott vannak a regi szamok is, ugy kutathatsz. ami nekem van azt megtalalta, tehat letezik olyan.
nem, az a pillanatnyi fogyasztasa volt :D vagy epp tankolni volt es frissen nullazta... vagy nemtom :) en az 1.0-as Ibiza torkan 7,5 liternel tobbet nem birtam letolni akarhogy vezettem, akarhogy dugoztam. Illetve egyetlen egyszer, egy tankon keresztul csak varosban csak dugoztam, 8,5, meg is unnepeltem a rekordot.
nalam az atlag most epp 19 liter, az mar nagyon rossz?
ez is negativ :( Ebayen találtam ezt a képet, vmi riasztót árultak ebből az autóból, és azért volt fent ez az egy kép .. fekete tetökárpit van benne :) (sajna a belsö képet nem mentettem el, csak a fél tetö meg egy kapaszkodó látszott, ezért )