Keresés

Részletes keresés

Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 125
Yaesu FT-100.
Előzmény: ha5nx (124)
ha5nx Creative Commons License 2001.06.14 0 0 124
És ez milyen rádió ha nem titok?
Előzmény: Attiska (122)
Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 123
:) Én meg szinte ott dolgozom, az Attila úton. :)
Előzmény: ha5nx (121)
Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 122
ha5nx!

HA5OCX, op.:Attila, QTH: Kispest, JN97NL. :) Akkor olyan rádió, mint az enyém, pont megfelelő lenne Neked. TX: 1,8 MHz-440 MHz (alapállapotban-hi!), RX: 100 KHz-970MHz, FM,AM,SSB,CW,AFSK. Beépített DSP, ha nagyon komolyan akarsz CW-t használni, akkor ezenkívül van hozzá opcióként 250 Hz-s, ill 500 Hz-s CW filter, egyébként a DSP is elég (én is szűrők nélkül használom). Van hozzá AM filter is, de minek. Digitális üzemmódokra (PSK, Throbe, MT63, Stream, stb.) ideális, stabil a frekije, pontos, számottevően nem mászkál. Ha azonban tökélyre vágysz, lehet hozzá venni TXCO-t is. Ja, és mobilrádió méretű. 1200/9600 packettre is jó. RH-n/6m-en 100W, 2m-en 50W, 70cm-en 25W.

Én stabilként használom, az autóba nem merem beépíteni. Levehető előlapos ugyan, de bármikor kilophatják, mint az autórádiómat-megőrülnék. Ha egy kicsit jobban állok majd anyagilag, autóba nem fixen lehet, hogy beugrik egy FT-8500 (most mobilban egy FT-50-et használok, mobilantennával). Majd meglátjuk.

Előzmény: ha5nx (121)
ha5nx Creative Commons License 2001.06.14 0 0 121
Az a baj, hogy a Moszkva tér mellett a Városmajorban lakom, 1. emeleten és botantennával esélyem sincs semmire.

A 23cm nekem nem annyira fontos. Valami olyat szeretnék, ami mondjuk 70 cm-ig adó-vevô, afelett meg csak vevô és mobil kivitelben. Ja, és elég csak az FM. Persze nem baj, ha "packed ready", azaz nem kell a szűrôkkel buherálni.

Mi a hívójeled?

Előzmény: Attiska (120)
Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 120
ha5nx!

Üdv a topicban! :) Az egyik ismerősomé a cucc. Ezek a rádiók ha jó állapotban vannak (ergo nincsenek szétbuherálva) ennyiért mennek. n is gondolkoztam egy ilyenen (főleg a 23cm miatt) de letettem róla, inkább beruháztam egy FT-100-ba (amúgy is Yaesu mániás vagyok).

Ma este meg is kérdezem, hogy most mi van vele. Ami még korrekt lehet, az a Kenwood TS2000, 1,8MHz-1,2GHz, bár az újabb Kenwoodoktól nem vagyok elájulva őszíntén szólva.

A kisrádióddal abszolút nem vagy frekin valahol?

ha5nx Creative Commons License 2001.06.14 0 0 119
Szóval hogy is volt az a TS790? Nem vagyok én milliomos! :)
Előzmény: Attiska (118)
Attiska Creative Commons License 2001.06.14 0 0 118
schlumberger!

Ja, azt én is észrevettem. Tudja a franc, hogy miért.

Előzmény: schlumberger (117)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.14 0 0 117
Halódik itt már minden, ez a topic is.
A hullámok meg csak terjednek, mindenféle ellenőrzés nélkül.
Ért itt valaki mentőfrekvenciákhoz? Átálltak 6,25kHz-es raszterra.
schlumberger Creative Commons License 2001.06.12 0 0 116
. Lásd még RÁF, Bartók Béla út...

Qqberci, sokszor villamosoztam el előtte anno, 1970-74. De akkor nem tudtam, hogy panorámavevők előtt grasszálok...

Előzmény: Qqberci (44)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.12 0 0 115
Én visszajöttem ide, ahogy mondtam, és már túl vagyok két villámcsapott modemsplitter javításan is. Urak, elkezdődött a zivataros szezon, antennáinkra ügyeljünk! Leföldeljük, avagy tartsunk készenlétben jó marék kapcsolódiódát a cseréhez.
Nos, munkára fel!
Sch

Attiska, Fire105 ?

Edison Creative Commons License 2001.06.12 0 0 114
Nesze neked amatőr rádiózás.
A szuper.net-en találtam az alábbi hirdetést, biztosan többeket érint, akik rádiózni szeretnének, de nincs amatőrvizsgájuk.:

NLM-8 tip. 8 csatornás mobil URH adó-vevö

Kétirányu vezeték-nélküli kommunikáció 17.980 Ft-ért!
(17.980 Ft/darab)  

A készülék mindenfajta engedély és díj fizetése nélkül haszálható
egész európa területén.
A berendezés HIF engedélyes , minden  funkciójában megfelel az NTR 9 EU szabványnak. 

A készülék müszaki paraméterei:

- 8 csatorna
- Müködési frekvencia: UHF -446 Mhz-töl
- Kimenö teljesítmény: 500 mWatt
- Hatótávolság: 1-3 Kilométer (függ a légköri és földrajzi viszonyoktól)
- Tápellátás: 3 db "AA" (ceruza) alkáli elem vagy ujratölthetö akku. 
- Kis méret és suly: 90 x 58 x 33 milliméter,  néhányszor 10 gramm!

Jellemzök:

•  UHF FM frekvencia
•  Nem kell engedélyeztetni
•  Nincs használati/üzemeltetési díj
•  LED kijelzö
•  Adásvég-jelzö hang.
•  Elemkímélö üzemmód
•  Automata zajzár
• hosszu üzemidö
• Auto caller (automata hívó)
• Hívás és monitoring funkciók.

Felhasználási területek:

Biztonsági szolgálatok, Karbantartó cégek, raktárak, irodaházak, gyárak, építkezések (tetöfedés, antennaszerelés, daru), kirándulás, légi és vizisportok, barlangászat, rendezvényszervezés, családi-baráti (HOME) kommunikáció,  vadászat, golf, hegymászás és egyéb szabadidös tevékenységek. 2 vagy több autó közötti kommunikáció.
A készülék akár életet menthet.
A 8 csatorna összesen 8 készülék egyidejü kommunikációját teszi lehetövé.

Megrendelés

(a készlet tartalma: 1 db NLM-8 adó-vevö, 1 db övcsipesz, használati utmutató, garanciajegy (1 év). A rendelési igény kielégítése postai uton történik. A postai és csomagolási költséget a 17.980 Ft tartalmazza ! Rendeléséröl levélben visszaigazolást kap.) 
p.s: Nem vagyok hive a hatásvadász reklámszövegeknek s azok alkalmazását sem kedvelem igy az alábbi mondatokat kp.-nek lehet venni:
Magyarországi kizárólagos forgalmazótól származnak a készülékek s a legolcsóbb beszerzési forrás is ez egyben. Más forrásból itthon NEM beszerezhetö. Legalábbis ilyen áron nem.  
Még valami. A készölékböl saját célra is vásároltam mivel megbontás nélkül alkalmas ADAT-rádiónak. Jelenleg fejlesztem hozzá az adatátviteli modemet mellyel 2 db számítógép drótmentes öszekapcsolása lehetövé válik viszonylag nagy távolság mellett is (a modem kapható lesz) s szándékomban áll egyfajta mini hálózatot is létrehozni.

Név...........:
e-mail cim..:
Cim:
(ir. szám, település, utca, házszám, stb..)  

Jól érzékelteti a készülék méretét az alábbi kép.

Eddig volt a hirdetés. Számomra kissé kérdéses, hogy legális dolog-e ilyen rádión packetozni.
Tudom, az egyik tipikus válasz, hogy ugyan kit érdekel.
Mellesleg valaha a 27 MHz-es Cb sávon is sikerült 1200 baudos packet adást fognom Svájcból.
Nekik lehet, nekünk nem ?

Edison

Edison Creative Commons License 2001.06.12 0 0 113
Attiska, köszi az emilt, ma délután megy a posta.

Új problema: van egy videokamerához való pici monitorom, a képernyő felülete kb. 10x15 mm.
A csatlakozójának van 5 villamos csatlakozó pontja.
Ebből 1 föld, 1 tápfesz,( de hány volt lehet?)
A többit hogyan lehetne beazonositani ?

A panelon van egy kód: cmk54x.

Másik:
Am/FM műsorvevő rádióba való frekimérő modul (Akai)
Üvegburás hétszegmens digit kijelzővel (nem nixi)
A vezérlő IC: LC7258

Ha van tippetek,adat az IC-ről, kérek segitséget életre kelteni.

Edison

schlumberger Creative Commons License 2001.06.12 0 0 112
Attiska, Fire105!

Az éjjel elküldtem, amit ígértem, nézzétek meg a ládikót. Most repesztek Pápára, majd onnan Dorogra, egész nap nem leszek gépközelben, de este még visszajövök ide.

Előzmény: schlumberger (111)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.11 0 0 111
Attiska, azért nem kaptad meg, mert még nem küldtem...
Erről a gépről nem megy el, majd este otthonról. Én sajnos egyéb QRL miatt nem tudtam Burabuzni, bár készültem én is.
A descramsetup.exe (268767 byte) a sávfordító szoftveres verziója.
A VoxRecorder.zip (192986) pedig egy szoftveres "magnó", ami vox-indítású. Azaz begyűjti neked a forgalmazást egész nap, amíg nem vagy otthon. A cégnél is ilyet használunk az URH- és telefonforgalom rögzítéséhez, de az többcsatornás verzió...

Ja, persze, hangkártya kell a gépbe, hi

Előzmény: schlumberger (108)
Attiska Creative Commons License 2001.06.11 0 0 110
Edison!

Mikor voltál kint? Ott lógott az övemen a kis FT-50R. :) Én kb. 1/2 9-tol delig voltam.

Este megy a mail.

Láttátok a 7PC Karcsi és társai által felújított katonai rádiókat? Minden elismerésem az övék.

Előzmény: Edison (109)
Edison Creative Commons License 2001.06.11 0 0 109
Attiska, megjavitottam és kipróbáltam a postaládámat.

edisonhu@freemail.hu
edisonhu@freemail.c3.hu

mindkettőre működik.
Én meg a narancssárga csikos rádiót kerestem hiába a BURABU-n.

Udv
Edison

Előzmény: Attiska (107)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.10 0 0 108
Én kérem vidíki vagyok, nem tudtam oda eljutni, le is cseszett Békei főszerkesztő úr, de ígérem, jövőre ott leszek!
Attiska, küldöm a korábban emlegetett szoftvereket
Sch.
Előzmény: Attiska (107)
Attiska Creative Commons License 2001.06.09 0 0 107
Hát reggel/délelőtt meresztettem a szemem, sehol egy sárgával áthúzott hívójel. :( Az is igaz, hogy délben le kellett lépnem.

Edison!

Van valami működő emilcímed?

Attiska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 106
Edison!

Tudod mit? Este Neked is elküldöm a táblázatomat este.

Előzmény: Edison (104)
Attiska Creative Commons License 2001.06.08 0 0 105
Edison!

Ismertetőjel? :) Én is szombaton de. leszek ott, és is viszek lemezeket. :) Az én ismertetőjelem: oldalamon fog lógni egy narancssárga gumikeretes FT-50R.

Előzmény: Edison (104)
Edison Creative Commons License 2001.06.08 0 0 104
Szombaton délelőtt biztosan a BURABU-n vagyok.
Viszek pár üres flopit, meg a frekiinfókat.
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 103
freki már nem él

bocsánat, én vidíki vagyok (de nem kisgazda), előfordul, hogy túlnő rajtam az idő, különösen 160 megán...

Látod, mégsem alszom... 22:30 körül jöttem el a cégtől, most vacsoráltam, és nem bírtam megállni, hogy be ne kukkantsak... Lehet, hogy már addiktológiai eset vagyok?
Hétvégén talán egy kis antennázás is lesz.
Antennaforgató témában viszont rendezhetnénk egy kis agymenést! Fent - lent, önzáró csiga - lánckerekes áttétel, visszajelzés, vezérlés, stb.

Előzmény: Attiska (102)
Attiska Creative Commons License 2001.06.07 0 0 102
schlumberger!

Én is átböngésztem a listádat. A 162.300 villamos/fogaskerekű freki már nem él helyette, ahogy a listámban a 165.850 a fogaskerekű, 461.840 a 4-6 villamos.

Ja, tényleg! Nem tudja valaki véletlenül az M5 autópályamérnökség frekijét? Erre nagyon régóta vadászom, de még nem találtam őket. Ugyanez a gödöllői hévvel is. a lejövő 467.675 a CTCSS 156.7, de a felmenőt nem találom. Érdekességképp ugyanitt van a csepeli/ráckevei hévnek is a lejövője, de a CTCSS 94.8, a shift -9,25.

Előzmény: schlumberger (101)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 101
Na végre! Ki tudtam bogarászni. Megérkezett, köszönöm. Majd még reagálok rá mailban, de azt hiszem nem ma éjjel, mert már a harmadik éjszakát hagyom ki félig-meddig, és holnap is vezetek néhány kilométert valószínűleg.
Szép kis táblát csináltál, öröm lesz beleírkálni. Néhány dolgot már én is beraktam, de nem leltem meg. Hatalmas rend van a winchestereimen.
Van viszont olyan szoftverem, ami vox-indítású, scanner rögzítéséhez, meg a már említett fordító.
Ezeket hamar elő tudom kotorni, mert elcsesződött az otthoni gépeim között a hálózat, és floppyra raktam őket egy transferhez (hi).
Mára ennyi nagyjából. még megvárom, míg a másik gép befejezi a cd-írást, majd elvonulok aludni. Üdv mindenkinek
Sch.
Előzmény: schlumberger (100)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 100
A jó ku%"+=/%:?_$ßłŁđĐ[] a kiwwinek.
Felvillantja egy fél másodpecre, majd eltünteti, és a reloadra sem csinál egyebet sokadszorra sem. Most újra megpróbálom.
Előzmény: schlumberger (99)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 99
Aha, annyit már látok, hogy 5 üzenetem érkezett. Biztosan közte van, kitartás, majdcsak el tudom olvasni...
Előzmény: schlumberger (98)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 98
Még nem tudom, megkaptam-e, mert nem engedett hozzáférni a postakádámhoz, napközben meg a HA4-ben voltam, nemrég jöttem elő. Mindjárt újra megpróbálom, hátha már megismer és beenged.
Előzmény: Attiska (97)
Attiska Creative Commons License 2001.06.07 0 0 97
schlumberger!

Persze, megjott a múltkori, köszi. Az enyémet, amit tegnap küldtem, megkaptad?

Előzmény: schlumberger (96)
schlumberger Creative Commons License 2001.06.07 0 0 96
Lehet!
Van hozzávaló szoftverem is, nem nagy, mailban elmegy, hangkártya kell hozzá.
Odaért a mail?
Előzmény: Attiska (94)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!