Keresés

Részletes keresés

HGyuri Creative Commons License 2000.06.04 0 0 7
Néhány általam kedvelt link:

magyar lap

BBC WS

VOA

Persze én is szoktam "mazsolázni" :) Főleg a VOA angol nyelvleckéit szeretem :-)

RadiX Creative Commons License 2000.06.04 0 0 6
Nekem az öcsem foglalkozik ilyenekkel, kapott karacsonyra egy Sangean ATS-909-est.
Mikor megvettem, en is probalkoztam vele innen Helsinkiböl, a magyar radio kulföldi adasat lehetett turhetöen venni vele, gondolom kulsö antennaval jobb lett volna.
HGyuri Creative Commons License 2000.06.04 0 0 5
Üdvözlet Mindenkinek ezen a topikon!
Nekem egy pici Sony ICF SW100-as zsebrádióm van, és BBC, VOA, meg ilyeneket szoktam rajta hallgatni. Nagyszerűen jönnek Európában bárhol a Magyar Rádió adásai is, csak az a bökkenő, hogy amellett, hogy szar a műsoruk, még eléggé rövid ideig is adnak. Jó lenne valami komolyabb magyar rádiót hallgatni RH-on.
Gyuri

Ja, slr! Nekem van ilyen táblázatom (kaptam a rádióhoz), de sajna nem aktuális. Csak a frekvenciákkal tudok kezdeni néha valamit...
Érdeklődtem a Sony képviseleten, hogy lehet-e utánrendelni, de azt sem tudták miről beszélek...

Törölt nick Creative Commons License 2000.06.04 0 0 4
Kedves Ghanima, igencsak érdekelne az okosságod. Például hol tudnék frekvencia- és adásidő-táblázatokat találni?

Most elárulom a koromat. Afganisztán lerohanásakor voltam katona, őrségbe mindig magammal vittem a kisrádiómat. Kivételesen jó fekvésű helyen voltam, Amerika hangja, Szabad Európa, Tirana, Vatikán, Moszkva, Kossuth egyaránt bejött, ráadásul a hírek eltolással követték egymást, mind végig tudtam hallgatni. Hááát, elég érdekes volt.

Van egy pár alkalmas készülékem, de rég nem használtam őket. Van például direkt hangolású is (ha jól emlékszem ICF 7600), de már rég nem hallgattam. Gyertek má' tapasztalataitokkal és vadásszunk. Most már megértem az angol nyelvű adásokat is, biztosan sok érdekességre lehetne lelni. Meg aztán az oroszt is csak fel kellene frissíteni, a varóna upál vvadún kívül már szinte mind elfelejtettem. Aztán a fransziát meg a dajcsot is lehetne tán gyakorolni.

Előzmény: Ghanima (3)
Ghanima Creative Commons License 2000.06.01 0 0 3
Hali!!
Én nagyon föl vagyok okosítva rövidhullám-ügyben :-)) Van egy ösmerősöm, aki a Rádió Angol nyelvű műsorainak dolgozik.
Azt szokta mondani, hogy az RH rádiózásra igenis hogy szükség van, őket is lehet pölö hallani real-audioban a neten, meg mindeféle kábeladásokon, meg a Duna TV hangcsatornáján, valahogy eljutnak a NPR adásaiba is.
Egyetértek azzal a véleményével is, hogy minden országnak szüksége van önpropagandára, ilyen pl. az Amerika Hangja, meg BBC WS, aztán a Deutsche Welle, meg egy csomó más országnak is vannak külföldre sugárzott, saját- és idegen nyelvű műsorai. Saját nyelvű a nyelvtanulóknak és az emigránsoknak, meg nálunk még pl. a környező országokban élő kisebbségieknek is van magyar nyelvű adás, a Szülőföld.
Egyébként én már régóta csodálkozom azon, hogy talán csak a legsötétebb ötvenes évek kivételével, nálunk mindig olyan rádiókészülékek voltak forgalomban, amin eleve rajta voltak a rh frekik, miközben Ámerikában, meg nyugaton külön készülékeket szoktak venni.
há... ennyi.
üdv,
Ghanima
Előzmény: Törölt nick (-)
hkr Creative Commons License 2000.06.01 0 0 2
Én csak tekergetni szoktam az RH-t este, elalvás előtt, és ahol valami megtetszik, megállok.

Egykori kedvencem a Pekingi Rádió volt. "Ittyyy Peeejking a netttyvenety méééteres rövhullámon. Zenei műsorrrrunkbany mosst az Arannnyló pagodá a fürrrege folllyóónál cjímű dalt hallhatttyák."

Vajon adnak még magyar nyelvű műsort?

Előzmény: Törölt nick (1)
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 1
:-)
Előzmény: Vanek (0)
Vanek Creative Commons License 2000.05.30 0 0 0
A 0 méteres hullámhossz elég rövidnek számít?
Törölt nick Creative Commons License 2000.05.30 0 0 topiknyitó
Régen arra volt jó, hogy külföldi forrásból is hallhassunk magyar szót. Aztán hazajött Cseke László és átszállt FM-re.

Közben nyelveket tanultunk, változott a világ. Internet van meg minden, de talán szólnak még olyan adók, amikre érdemes ráhangolni. Van valakinek tapasztalata, régi vagy friss élménye? Vételi trükkök, frekvencia- és műsoridő táblázatok. Pár éve hallottam egy amerikai elemzőt: ő azt mondta, új adóállomásba már nem ruházna be, de jó vevőkészülékbe még nagyonis.

Mit, hol érdemes hallgatni?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!