Keresés

Részletes keresés

varadit Creative Commons License 2006.06.04 0 0 35536

 

 Most néztem Laci bácsit az ATV-n, s nem hiszek a szememnek. A fácánmellhez "különleges" krumplipürét készít. Ez nála azt jelenti, hogy a vajba, forró tejbe zacskós burgonyapüréport önt plusz egy kis gombakrémlevesport. Ezt habzsákba teszi, s hercegnő módon szervírozza.  Igazi konyha-trükk á lá Laci bácsi! :-((

tasha Creative Commons License 2006.06.04 0 0 35535
köszi!!!
:)
Előzmény: rollller (35534)
rollller Creative Commons License 2006.06.04 0 0 35534
fagyaszd batran, lehetoleg szeletekre vagva, es akkor elo lehet szedni egy gyors ebedhez vagy vacsihoz annyit, amennyi epp elfogy, kiolvasztas utan meg sutoben jo alaposan atforrositod es isteni lesz
Előzmény: tasha (35533)
tasha Creative Commons License 2006.06.04 0 0 35533
Hali,

van egy nagy adag egybefasirtom ami a család fulén jön már ki, de nem akar elfogyni, fagyaszthatom vajon? Vagy mondjátok légyszi, mit csináljak vele..
Köszi.
t.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.03 0 0 35532
ja, latsia nem ér :-) azt mindenki tudja.
Előzmény: t3v3d3s (35531)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.06.03 0 0 35531
freeblogon jártam, csapnék egy kis reklámot.

az új felfedezett, cookiekedvelőknek: cookie
aki még nem tudná: nemisbéka
és hát őt se hagyjuk ki: rolller
csak szerényen: receptgyűjteményke
receptblog? receptblog!
van, aki e nevet nem ismeri? Szindbádék
chilii kollega: Chilii-et-csoki
the ultimate gasztroélmény: Chili-et-vanília


és persze akikre ők linkelnek.
senkit nem szándékosan hagytam ki! ha vki tud még, léci, szóljon. önreklám is lehet :-)
ribizli Creative Commons License 2006.06.02 0 0 35530
Tudom, hogy már késő, de eszembe jutott még egy jó megoldás a megmaradt rizs felhasználásra: kínai sült rizs. Mindenféle zöldséget, húst falatnyi darabokra kell vagdosni, lehetőleg wokban, vagy serpenyőben, kevés olajon, nagyon forrón hirtelen megsütni (kisebb adagokban, és szerintem fajtánként), a végén a rizst is jól átforgatni, hozzázúdítani a többieket, és még egy kicsit pirongatni. Fűszerezés igény szerint.
ribizli
Zitka Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35529
>> a lényeg, hogy ha főtt rízsből csinálod, akkor nevezzük rizses ételmnek, de ne rizottónak:) <<

Jaj, de megmelengetted a szívemet...! :-)

Előzmény: dalia (35516)
Cesete Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35528

szeretnék is:)

de most épp maradék kész rizsről volt szó...

Előzmény: varadit (35526)
bd Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35527

Vének Tanácsa TM köszönöm, megyek, felteszem a krumplit a rösztihez.

Aztán sörirányba.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (35525)
varadit Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35526

 

 De azért legközelebb próbálj ki egy jó rizottót is, utána nem biztos hogy lesz kedved többé rizseshúst enni. :-)

Előzmény: Cesete (35521)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35525
A megfőtt csülökből szép szeleteket vágsz, bőével együtt. Belefekteted a szeleteket egy enyhén kizsírozott tepsibe, vagy tűzálló tálba, nyomsz rá pár gerezd fokhagymát. Öntesz alá egy kis sört (nem kell, hogy ellepje), és addig sütöd, amíg ropogós lesz a bőre. Tormamártás és röszti illik hozzá, és sok lila hagyma :)
Előzmény: bd (35524)
bd Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35524

Vének Tanácsa TM, épp fő egy füstölt csülök, de nem tudom, utána mit készítsek belőle.

Milyen az a "sörben sült füstölt csülök"?

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (35507)
doyen62 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35523
rizssalátának kiváló
Előzmény: Cesete (35506)
Cesete Creative Commons License 2006.05.31 0 0 35521
ez lesz, köszi!
Előzmény: dalia (35516)
rollller Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35520
azt meg ne vegyen az ember:) mert pl feherbol az sztem ehetetlenul fas, amugy csak azert kerdeztem igy ra, mert ma mas topikban is a spargahamozasajanlast olvastam, es hat ugye amit nem muszaj... :)
Előzmény: varadit (35519)
varadit Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35519

 

 Jogos a két pont :-) A hámozás csak akkor aktuális, ha vastagabb spárgát vesz, ha vékony, frisset, akkor természetesen nem kell megcsinálni.

Előzmény: rollller (35518)
rollller Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35518
ez a spargahamozas nekem tok erthetetlen, foleg zoldsparganal, szezon elejen, az ember ne vegyen hamozando spargat sztem, hanem roppanos-frisset, es akkor csak icipicit a veget kell levagni, aztan hajra (bar en a krumplit is csak a purehez hamozom:)
Előzmény: varadit (35515)
kemese Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35517

Én ilyenkor kivadászok inden maradékot a hűtőből.

1/ Virsli karikára vágva, megpiritva,  sonka, ugyanigy, kis borsó, kukorica konzerv, maradék sajt lereszelve, a végén kicsit összemelegiteni. Szintén a végén zöld fűszerek, bors. Valami húslével azért felönteném, hogy kicsit szaftosabb legyen.

2/ Ha husi maradékokat találok, azt brassói  szerűen, kicsit hosszabb lére ersztve, szintén zöldségekkel kipótolva megcsinálom, rizshez hozzákeverem. 

Előzmény: Cesete (35506)
dalia Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35516
a lényeg, hogy ha főtt rízsből csinálod, akkor nevezzük rizses ételmnek, de ne rizottónak:) rizottó spec rizs, spec főzéssel.

nézzük inkább mit lehet főt rizzsel kezdeni:

mondjuk rizseshús? nálunk a gyerekek imádják, pl csirkecombból. kifilázel fél kiló combot, vay vestel filézettet, kockára vágod. kevés olajon kockázott hagymát üvegesre, rá paprika, só, bors, majd a csirkecomb és kevés vízzel felötöm, lefedve főzöm míg megpuhul. fedő le, bele a rizst és összefőzöm, addig, amíg elfő a leve.
Előzmény: Cesete (35512)
varadit Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35515

 

 Meghámozod a spárgát a fej alatti résztől az aljáig. Az alsó végét dobd el. Szedd le a spárgák csúcsát, blansírozd sós vízben, csak annyira, hogy épp megpuhuljanak. A megmaradt részt darabold fel, tedd félre. A borsót szintén puhára blans, de sótlan vízben! ( Héjastól) A menta fontos, és nagyon finom ebben is!!!

 Az első fázis után, miután a rizs felszívta a bort(!) add a rizottóhoz a spárgaszárakat, meg a borsó felét. -> jöhet egy adag húslé kis sóval. Lassan, állandóan kevergetve adagold a levet 15-17 percig, míg meg nem puhul a rizs. Az utolsó fázisban amikor levetted a lábast, jöhet rá vaj, sajt, és a maradék borsó, spárga, menta. Bor helyett lehet száraz fehér vermut is, hidd el nem fog nagyon érződni, de mégis nagyon finom lesz.

Előzmény: Cesete (35511)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35514
Na jó, eszem egy kis epret. Még megromlik a végén, vagy valami... :))
Komolyra fordítva: nem nagyon akarom túlzabálni magam, úgyis meglehetős súlytöbblettel indultam. Eddig elég jó vagyok a +2,5 kg-mal, azt hiszem :)
Előzmény: tasha (35513)
tasha Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35513
neked illik :))))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (35507)
Cesete Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35512

májat a dedek nem eszik semmilyen formában:(

és én is egytálételre gondoltam.

Előzmény: cicó (35510)
Cesete Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35511

húsleves van, a fehérborhoz nem ragaszkodom.

spárga, zöldborsó jól hangzik (én mentát csakis a mojitóban tudok elképzelni), de hogyan csináljam? megpárolom, befűszerezve összekeverem?

Előzmény: varadit (35509)
cicó Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35510

Sziasztok!Most találtam a topicot, benéztem:)

Cesete, én szoktam olyat csinálni (lehet, hogy ez is rizottónak számit nem tudom), hogy apróravágott csirkemájat lepiritok sok vöröshagymával és azt összekeverem a rizzsel. Mi nem köretként esszük hanem egytálételként...

varadit Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35509

A rizottóhoz speciális risotto rizs a legjobb, s ha van hozzá húsleves és fehérbor is + olyan alapanyagok, amiket még bele szeretnél tenni.

 Pl. lehet: fűszeres sonkatökkel, kakukkfűvel és mascarponéval

                édesköményel és chilipaprikával

                tarkababbal, szalonnával, rozmaringgal

                spárgával, zöldborsóval, mentával  ( szép spárgákat lehet most mindenhol kapni.)

Előzmény: Cesete (35506)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35508
Tényleg, az oldalas! Ha sikerül kifogni nem zsírosat és jó húsosat, időnként az is jöhet. Csak sajnos ritkán sikerül...
Előzmény: H_G (35500)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35507
Tepsis csülök, tárkonyos csülök, sörben sült füstölt csülök, "kövesztett": hirtelen ez jut eszembe, amit szoktam. De biztosan van még számtalan más is, szerintem elég univerzális husi :)

Na és pörköltnek! Naná!! Szaftos, puha, kis bőrkedarabkákkal, nyami. Sőt! (gyengébb idegzetűek és gyomrúak kérem, csukott szemmel olvassanak tovább!) Velős csülökpörkölt, friss puha kenyérrel, salátával, jajj.
Ilyenkor már nem illik megtámadni a hűtőt, ugye? :)))
Előzmény: efzsuzsa (35505)
Cesete Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35506

kérekszépentippetköszönöm.

 

maradt kb. bő 3 személyre elég megfőzött hófehér, sztem elég íztelen gyorsrizsünk (azt hittük, h egy zacsek nem elég 2 felnőtt + 2 gyereknek..., és én elég sótalanul főzök, és gyorsrizsát se szoktam)

 

mit lehet ezzel holnap kezdeni? a tejberizs nem játszik, mert du. tortázás lesz. Én a tejszínes pulykára gondoltam, de pl. rizottó is lehet belőle? azt még sosem csináltam, kipróbálnám. lehet ebből? (csak gombának nem szabad benne lennie az egyik kísérleti alany miatt)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!