Sziasztok!
Régóta kerestem már olyan topicot, ahol az aranyérrel bajlódók beszélgetnek és megosztják egymással az aranyér kezelésvel kapcsolatos tapasztalataikat.
Sajnos eddig nem találtam, ezért indítom útjára ezt a topicot.
Szeretném, ha elmondanátok javaslataitokat, kipróbált módszereiteket, amivel kezeltétek az aranyeres tüneteket.
Külön kérném azokat, akik már átestek aranyér műtéten, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!
Nagyon bízom benne, hogy tudunk egymásnak segíteni!
Radek
Hed, Olvass vissza néhány kommentemet, a kilógó nem biztos, hogy aranyér. A repedést pedig szó szerint kell érteni. :) Sajnos. Hosszanti irányba befelé. Én sokáig azt gondoltam, hogy csak a végbél gyűrűnél van megrepedve, de kiderült hogy ez elhúzódott befelé a bélfalon is. Nagyon nehezen gyógyul, mert minden nap felsérti a khaki. :) Most így utólag én azt a kúpot ajánlanám, amit a jégcsillag említett pár nappal ezelőtti kommentjében. Posterisan, vagy valami ilyesmi volt a neve. Orvossal kell felíratni.
Szia Papajó, Úgy érzem javul a helyzetem. A belső sebem már 2 napja nem szakad fel. :o) A lenti, tehát a nyíláshoz közeli még mindig vacak. Azért összességében így 2 hét után elkezdett javulgatni. Remélem nálad is jobb a helyzet!
A kúpot megnéztem, ez van ráírva: KCP.157. "N" kÚP XXX, mást nem találtam rajta.
de jó neked, hogy ilyen gyorsan megyógyultál. Én már 5 hetes vagyok és még mindig szenvedek. Arra gondoltam, hogy talán szűkűletet csinált a doki és ezért mindig ujra és ujra felreped a seb, ezért nem tud gyógyulni. Remélem, hogy megmarad ez a jó állapotod, sőt tovább javulsz.
Kösz az infókat, eddig sajnos nem volt időm irni. A helyzetem változatlan, hétfőn voltam (31.-én) 5 hetes. Még mindig nagyon fáj a wc-zés és van hogy napközben is megfájdul csak úgy, minden nélkül. Seb még nyilt, fáj, semmi változás, már kezdek aggódni. Dudor kettő, azok sem változtak. maguk a dudorok nem fájnak, a seb, aminek egy része kivülről is jól látható, az fáj. Dokit felhivtam, azt mondta majd a 6 hetes kontrollon megbeszéljük, de higgyem el, ez ilyen sokáig tart és sajnos nincs olyan kenőcs vagy kúp, ami meggyorsitaná a sebgyógyulást. Amógy udvarias és normális volt a telefonban, nem akart lerázni, türelmesen magyarázta, hogy sajnos erre csak a fohász használ.
üdv mindenkinek, ki hogy van?? van valakinél javulás??
Tehát abból gondolom, hogy aranyerem van, hogy egyrészt másra nem tudom ráfogni, másrészt van egy kis dudor, de azzal semmi gond. Ha wcznem kellett, akkor néha véres volt a papír egy kicsit, aztán megnéztem és mintha egy kis vágás lenne kívül, vagy mintha valami kidörzsölte volna, vagy ilyesmi. Ennyiből gondolom az egészet. Szerinted?
Reparon kúpot használtam! Most jó! Csak félek a repedéstől... Meg ettől az egésztől... De ahogy olvastam a hozzászólásokat, itt mindenkinek már sokkal nehezebb a helyzete.
Nálam nincs változás. Kakiláskor fáj, időnként vérzik kicsit és a lebeny is meg van. Viszont biciklizni tudok! :) 2 napja délután próbáltam majdnem egy óra hosszat és semmi gond nem volt. Nem is éreztem, h esetleg nyomná.
Sziasztok! Először írok a fórumra, kicsit tudatlan vagyok még ezen a téren (aranyér).
21 éves vagyok, hetekkel ezelőtt vettem észre, hogy ha elmegyek nagywcre, a papíron marad egy kis vér, de nem belülről jön,hanem kívülről. Egy kis pukli is van ott, de azzal nem is lenne baj, ha nem lenne az a repedés. 7napja használok kúpot, most talán elmúlt a repedés. Meddig kell ezt a kúpot használni? Ja, orvosnál még nem voltam, de egyelőre amíg nem vészes, nem is kívánkozom, hátha házilag lehet kezelni. Szerintetek?
Szia Papajó! Köszi jól vagyok,most kenegetem magam,eddig nincs friss repedés! Hála az égnek ez a krém két nap után a friss repedéseket gyógyítja vagy forrasztja,de jó!! Az a baj,hogy a széklet még mindig kicsit szúrós/De mindig ilyen/Én meg szúrkolok,hogy megússzam repedés nélkül!Te hogy vagy?
Még új vagyok itt, szintúgy ülő munkát végzek mint a többiek
Pár hónapja az van hogy eleinte csak egy picit vérzett nagyon ritkán, de az elmúlt, majdan múlt héten péntek óta szinte minden alkalommal vérzik. Viszketni nem viszket. Mitől lehet ez? SzFehérváron van egy ilyen magánklinika, ott elég normálisan le vannak írva ilyen tünetek, voltatok már ott? Megbízható? Ők nem műtenek csak gyógyszerrel mulasszák el állítólag.
Hogy vagytok? Kivel mi újság? Van valami változás?
Nálam semmi. A dudorok megvannak, nem fájnak, kicsit még érzékenyek. Egyébként teljesen visszatértem a megszokott életmódba, tornázok is teljes bedobással... bár azért egy biciklitúrát talán még nem vállalnék. :-)
én is ars medica-ás vagyok, és nekem az a véleményem, h nem szabad azonnal leírni azt a klinikát. Az igaz, h a doki nagyon nem kedves, a tájékoztatás nagyon hiányos, de ha ezeken túl tudod tenni magad... Még két dolog merült fel, ami meggondolandó és köztünk ezek kerültek szóba itt a fórumon: - a műtét után kis bőrlebenyek maradnak hátra, de amennyire meg tudtuk állapítani, ez más helyeken műtötteknél is megjelent; - ha nem komoly, műtétre megérett a helyzet, akkor tényleg ne az AM-ba menj, mert ott boldog-boldogtalant megműtenek. :-)
A Longo-ról itt a fórumon jóval korábban már írtak párszor. Volt fenn egy aranyér műtéteket végző orvos, aki szintén kipróbálta használni, de azt írta, őt nem győzte meg, ő nem ezt az eljárást választaná, ha magáról lenne szó. Ha van türelmed meg időd, keresgess vissza... vhol az eleje-felé olvastam.
papajo, Igen, arra gondoltom, a Bécsi uton, a neten talaltam meg oket is... Mindenesetre koszonet az infoert, eleg huzosnak tunik, de lehet, h. egy telefont meger. Udv, Klup