Köszönöm mégegyszer azon emberek segítségét, akik küldtek nekem freki-listákat!!! Ha még valaki tud, akkor megköszönném ha küldene még!
Más: szükségem lenne egy kézi URH rádióra, tud-e valaki eladót??? Ha van valakinek, az kérem írjon nekem egy e-mailt: tuzolto105@freemail.hu Előre is köszönöm!
Szerintem én se. :) pont az említett Barkó Imrétől tanultam morzézni. RH különbözeti után rengeteg CW kusót nyomtam még a klub rádióján. De mikor megvettem a FT-100-at azóta RH-n 95%-ban digi és SSTV, 5% SSB (már amikor van kedvem bekapcsolni a riget). Újból át kéne ismételni a morzét, nem lenne egy hátrány. :)
"FT-757GX állapottól függően 80-120e Ft, de vannak extrém esetek is (pl. a barom haverom egy ilyenért képes volt 140e-t is kiadni, és CB-re használja-volt neki értelme). "
Nicsak Te is rádióamatőr vagy? :) Akko' ugye itt nincs Skoda-Fiat vita? :)))
FT-757GX állapottól függően 80-120e Ft, de vannak extrém esetek is (pl. a barom haverom egy ilyenért képes volt 140e-t is kiadni, és CB-re használja-volt neki értelme).
FT-290R. Melyik Mark I, vagy II? Mark I végfok nélkül kb. 45-55e Ft, Mark II 60-80e, gyári végfok kb. egy 20e-t dob rajta.
ha5nx!
Igen, egy picit egészen más a 100 meg a 101! :) Ha érdekel meg tudom valamikor mutatni.
HA5OCX, op.:Attila, QTH: Kispest, JN97NL. :) Akkor olyan rádió, mint az enyém, pont megfelelő lenne Neked. TX: 1,8 MHz-440 MHz (alapállapotban-hi!), RX: 100 KHz-970MHz, FM,AM,SSB,CW,AFSK. Beépített DSP, ha nagyon komolyan akarsz CW-t használni, akkor ezenkívül van hozzá opcióként 250 Hz-s, ill 500 Hz-s CW filter, egyébként a DSP is elég (én is szűrők nélkül használom). Van hozzá AM filter is, de minek. Digitális üzemmódokra (PSK, Throbe, MT63, Stream, stb.) ideális, stabil a frekije, pontos, számottevően nem mászkál. Ha azonban tökélyre vágysz, lehet hozzá venni TXCO-t is. Ja, és mobilrádió méretű. 1200/9600 packettre is jó. RH-n/6m-en 100W, 2m-en 50W, 70cm-en 25W.
Én stabilként használom, az autóba nem merem beépíteni. Levehető előlapos ugyan, de bármikor kilophatják, mint az autórádiómat-megőrülnék. Ha egy kicsit jobban állok majd anyagilag, autóba nem fixen lehet, hogy beugrik egy FT-8500 (most mobilban egy FT-50-et használok, mobilantennával). Majd meglátjuk.
Az a baj, hogy a Moszkva tér mellett a Városmajorban lakom, 1. emeleten és botantennával esélyem sincs semmire.
A 23cm nekem nem annyira fontos. Valami olyat szeretnék, ami mondjuk 70 cm-ig adó-vevô, afelett meg csak vevô és mobil kivitelben. Ja, és elég csak az FM. Persze nem baj, ha "packed ready", azaz nem kell a szűrôkkel buherálni.
Üdv a topicban! :) Az egyik ismerősomé a cucc. Ezek a rádiók ha jó állapotban vannak (ergo nincsenek szétbuherálva) ennyiért mennek. n is gondolkoztam egy ilyenen (főleg a 23cm miatt) de letettem róla, inkább beruháztam egy FT-100-ba (amúgy is Yaesu mániás vagyok).
Ma este meg is kérdezem, hogy most mi van vele. Ami még korrekt lehet, az a Kenwood TS2000, 1,8MHz-1,2GHz, bár az újabb Kenwoodoktól nem vagyok elájulva őszíntén szólva.
Halódik itt már minden, ez a topic is.
A hullámok meg csak terjednek, mindenféle ellenőrzés nélkül.
Ért itt valaki mentőfrekvenciákhoz? Átálltak 6,25kHz-es raszterra.
Én visszajöttem ide, ahogy mondtam, és már túl vagyok két villámcsapott modemsplitter javításan is. Urak, elkezdődött a zivataros szezon, antennáinkra ügyeljünk! Leföldeljük, avagy tartsunk készenlétben jó marék kapcsolódiódát a cseréhez.
Nos, munkára fel!
Sch
Nesze neked amatőr rádiózás.
A szuper.net-en találtam az alábbi hirdetést, biztosan többeket érint, akik rádiózni szeretnének, de nincs amatőrvizsgájuk.:
A készülék mindenfajta engedély és díj fizetése nélkül haszálható
egész európa területén.
A berendezés HIF engedélyes , minden funkciójában megfelel az NTR 9 EU szabványnak.
A készülék müszaki paraméterei:
- 8 csatorna
- Müködési frekvencia: UHF -446 Mhz-töl
- Kimenö teljesítmény: 500 mWatt
- Hatótávolság: 1-3 Kilométer (függ a légköri és földrajzi viszonyoktól)
- Tápellátás: 3 db "AA" (ceruza) alkáli elem vagy ujratölthetö akku.
- Kis méret és suly: 90 x 58 x 33 milliméter, néhányszor 10 gramm!
Jellemzök:
• UHF FM frekvencia
• Nem kell engedélyeztetni
• Nincs használati/üzemeltetési díj
• LED kijelzö
• Adásvég-jelzö hang.
• Elemkímélö üzemmód
• Automata zajzár
• hosszu üzemidö
• Auto caller (automata hívó)
• Hívás és monitoring funkciók.
Felhasználási területek:
Biztonsági szolgálatok, Karbantartó cégek, raktárak, irodaházak, gyárak, építkezések (tetöfedés, antennaszerelés, daru), kirándulás, légi és vizisportok, barlangászat, rendezvényszervezés, családi-baráti (HOME) kommunikáció, vadászat, golf, hegymászás és egyéb szabadidös tevékenységek. 2 vagy több autó közötti kommunikáció.
A készülék akár életet menthet.
A 8 csatorna összesen 8 készülék egyidejü kommunikációját teszi lehetövé.
Megrendelés
(a készlet tartalma: 1 db NLM-8 adó-vevö, 1 db övcsipesz, használati utmutató, garanciajegy (1 év). A rendelési igény kielégítése postai uton történik. A postai és csomagolási költséget a 17.980 Ft tartalmazza ! Rendeléséröl levélben visszaigazolást kap.)
p.s: Nem vagyok hive a hatásvadász reklámszövegeknek s azok alkalmazását sem kedvelem igy az alábbi mondatokat kp.-nek lehet venni:
Magyarországi kizárólagos forgalmazótól származnak a készülékek s a legolcsóbb beszerzési forrás is ez egyben. Más forrásból itthon NEM beszerezhetö. Legalábbis ilyen áron nem.
Még valami. A készölékböl saját célra is vásároltam mivel megbontás nélkül alkalmas ADAT-rádiónak. Jelenleg fejlesztem hozzá az adatátviteli modemet mellyel 2 db számítógép drótmentes öszekapcsolása lehetövé válik viszonylag nagy távolság mellett is (a modem kapható lesz) s szándékomban áll egyfajta mini hálózatot is létrehozni.
Eddig volt a hirdetés. Számomra kissé kérdéses, hogy legális dolog-e ilyen rádión packetozni.
Tudom, az egyik tipikus válasz, hogy ugyan kit érdekel.
Mellesleg valaha a 27 MHz-es Cb sávon is sikerült 1200 baudos packet adást fognom Svájcból.
Nekik lehet, nekünk nem ?
Új problema: van egy videokamerához való pici monitorom, a képernyő felülete kb. 10x15 mm.
A csatlakozójának van 5 villamos csatlakozó pontja.
Ebből 1 föld, 1 tápfesz,( de hány volt lehet?)
A többit hogyan lehetne beazonositani ?
A panelon van egy kód: cmk54x.
Másik:
Am/FM műsorvevő rádióba való frekimérő modul (Akai)
Üvegburás hétszegmens digit kijelzővel (nem nixi)
A vezérlő IC: LC7258
Ha van tippetek,adat az IC-ről, kérek segitséget életre kelteni.
Az éjjel elküldtem, amit ígértem, nézzétek meg a ládikót. Most repesztek Pápára, majd onnan Dorogra, egész nap nem leszek gépközelben, de este még visszajövök ide.