Keresés

Részletes keresés

Borzas Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1577
Na, véglegesült már egyébiránt, hogy a Rézmál, vagy a Szilvalé lesz az akusztik? A kétholdon rézmál van, annyit tok.
Előzmény: KKNC (1575)
Borzas Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1576

Farkasordító hidegben, Pestszentlőrincről.

 

Mndenesetre go go trinity.

Előzmény: Borzas (1574)
KKNC Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1575
Ez így van, veled is egyetértek. :)
Előzmény: Borzas (1574)
Borzas Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1574
Szerintem mindenki, aki említette az énekes ügyét, csak mellékesen említette amellett, hogy hozsánna, meg de faszák vagytok gyerekek. Én ugye eléggé találva érzem magam Rusnya felháborodásával kapcsoltaban, mert szoktam emlegetni a kérdést, de nem találom igazságosnak. Ami nem tetszik, arra nem mondhatjuk, hogy tetszik. Azt meg hogy az egész tetszik, esetleg az jelezheti, hogy képes vagyok kiverni magam a jókaiba, a világ vége után kettővel. Vétel, vége.
Előzmény: KKNC (1570)
KKNC Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1573

Igen. Elkezdtük - egyelőre csak koncerteken - Rusnyát "énekeltetni" olyan számokban, ahol az ő hangja jobb, mert van több olyan szám is, amit mintha rá írtak volna, illetve sok helyen van vokál vele meg Ritával. Egy frontember-énekesnek sok szempontból meg lenne az előnye, de csak akkor van értelme bevenni valakit, ha az tényleg minőségi javulást eredményezne, miközben azért Rusnya hangja nyilván nincs annyira képzett, mint Marcié.

Ha tudsz valakit, aki zseniális, szólj! :)

Másrészt van, aki szereti Marci hangját (pl. én), valaki nem, ez így van rendjén és sokkal jobb, mintha mindenkit hidegen hagyna.

(Amúgy anyu épp most hallgat itt Zoránt, na neki aztán valami borzalmas hangja van! :))) - mármint Zoránnak, nem anyunak...)

A kritikátokat meg várom a zenénkről! :)

Előzmény: Fafara (1572)
Fafara Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1572
azt jól hallom, hogy az új demón is még márton énekel?
Előzmény: rusnya21 (1567)
Hamu Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1571
Ha odafigyelsz egy zenekarra, és ismered személyesen a tagjait, akkor azért elég jól rá lehet érezni a dologra. Amugy nyilván más, de ettöl még böven igazat tudok adni Rusnya emszínek.
KKNC Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1570
Alapvetően egyetértek. Az OK, ha valaki MELLESLEG megemlíti, hogy nem tetszik az énekes, a dobos, vagy bárkinek a játéka, de mivel egyrészt tényleg szűkösek a lehetőségek ebben a stílusban és öröm, ha legalább valaki játszik ilyet, másrészt meg nem ebből élünk, nem erről kellene szólnia egy kritikának. Peter Gabriel éneke engem a mai napig nem tetszik a Genesisben, de nem érdekel. Örülök, hogy volt ilyen zenekar. És biztos meg is jegyezték ezt akkoriban sokan, de teljesen igazuk volt, hogy leszarták.
Előzmény: rusnya21 (1567)
Borzas Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1569
Más ám egy zenekart kívülről szeretni, mint belülről, hadd jegyezzem meg.
Hamu Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1568

Rusnya, te egy jó ember vagy:)

Előzmény: rusnya21 (1567)
rusnya21 Creative Commons License 2005.01.09 0 0 1567

csákány!

 

szép csajokban, kiváló sörben, remek kalandokban és fergeteges koncertekben gazdag boldog új évet kívánok minden kedves vájtfülű hallgatónak! - és nem vájtfülű nem hallgatónak is persze :-)

 

már rég nem írtam ide, és hogy őszinte legyek, nem is szívesen teszem most sem, de ahogy elolvastam visszamenőleg is a fórum beli hozzászólásokat... nos van egy két hozzáfűznivalóm, és most egy kicsit savanyú szájízzel megpróbálom bepötyögni ide a digitális világba azt, amit inkább egy pofa sör mellett mondanék el nektek. dehát van itt mit helyrepofozni dolog...

 

először is: a TRINITY egy kurvajó együttes (mint zeneileg, mint zenészileg persze). :-D és ezt komolyan így érzem és gondolom, és fel merem vállalni.

 

kb. most lesz a harmadik éve, amikor jelentkeztem a "tinity prog-rock együttes gitárost keres genesis közeli témákhoz" hirdetésre, és mit is mondjak... marha nagy mázlistának érzem magam. iszonyatosan imádom a klasszikus, régi, olykor ótvar hangminőségű, lúdbőrözős, schizoid prog-rock muzsikákat (crimson, genesis, tull) és már rég óta ez az álmom, hogy ilyen számokat játszhassak. kb 1 év azzal telt, hogy rusnya "plug and play", installing, és 2 év után érzem úgy, hogy setup completed. nagyon sok melóm van benne, és még így sem tökéletes, de majd az lesz. 1 éve nekiiramodtam egy saját projectnek not yet néven, amely kb. 1 éves működés után befuccsolt (most nem lényeges miért, nem rajtam múlott, elvileg tavasszal újraformálom), de egy valamire nagyon jó volt. hogy bebizonyítottam magamnak, hogy képes vagyok egy együttest megalkotni, összefogni, termékennyé tenni, és a megjeleníteni. és képes vagyok gitár-ének mellett vinni a zenekar frontemberi teendőit. ennyit magamról.

 

és aztán úgy döntött az együttes, próbára tesz engem is az énekesi poszton... nos hallottátok. az első nagy próbatételt már kiki halotta. valakinek kurvára nem tetszett, valakinek meg kurvára tetszett. így megy ez. amit én elfogadok - a realitáshoz hűen igazodva: "rusnya, hangod az ős sirius erejével hatott, érdemes lenne foglalkozni vele" - mondotta vót egy olyan ember, aki nem azér mondta, hogy kedveskedjen, és nem is azért, hogy furkálkodjon. nos, uram bocsá, ez volt életem első trinity koncertje, ahol szerepet kaptam a mikrofonnál is - megjegyzem dicső, de nem könnyű feladat ez. én úgy érzem helyt álltam, folynak a próbák, folynak a gyakorlatok, izzítjuk, kovácsoljuk összefele egy péppé az egészet, hogy nektek is és nekünk is kedvünkrevalóbb legyen, mindez sok munka. és nem is foglakoznék ezzel a témával többet, ha...

 

de...

most egy kicsit dühös lettem.

most egy cseppet rusnyább lettem.

mi ez a szarrágás? mit csináltok ti?

ha annyira kurvajó zenész itt mindenki, meg annyira kurvajól tud énekelni, meg annyira kurvajófej frontembernek érzi magát, és kurvára a klasszikus prog-rock zenét imádja ezerrel, akkor hogy a fitymakkba lehet az, hogy magyarhonban keresve is alig találni ilyen zenét játszó zenekart!?

én három ilyet ismerek (nem hiszem, hogy sokkal több lenne): after crying, echoes of pink floyd, trinity.

 

lehet kritizálni bármit, és bárkit, hisz ezér is van a fórum. persze nem csak ezér.

de ez inkább vicc, inkább szánalmas, ahogy egyesek megvannak győződve saját tehetségükről, képességeikről, de arra már nincs vér a pucájukban, hogy kiálljanak, együttest verbuváljanak, és fennmaradva a mai zeneipar lápos mocsarában fogyasszák a gyümölcsöző sikert. de ha már mindenki mindenáron a trinity fellegvárt akarja bevenni, akkor legalább létrával és elszántsággal jöjjön oda, nem pedig ilyen hülyeséggel, hátha majd valaki a várból kiszól: "hé te ott. te biztosan tehetséges vagy és ügyes. gyere ide lakjál velünk. ha szükösen leszünk majd kidobjuk valamelyik öreget." :-D

 

szóval, ha valaki úgy érzi, hogy tehetségesebb és ügyesebb zenész/énekes, mint ami a trinity zenekarban adatik, és szeretne az együttes tagjává lenni, az legyen szives személyesen közölni velünk szándékát, és nem itt szarrágódni! mer ez nem hinném, hogy egyrészt etikus, másrészt így kéne ezt csinálni.

 

ez egy együttes, mint ahogy a genesis és a crimson is az volt. itt van eszmei atyja a dolgoknak, mint ahogy az gabriel vagy fripp is volt(van). és vannak szánsegédek, mint ahogy az lenni szokás. de mindenekelőtt, és ezt jó lenne, ha mindenki figyelembe venné, mielőtt véleményt alkot, hogy mint a legtöbb normális együttes, így a trinity is EGY NAGY CSALÁD!

 

úgyhogy nem illik ám mélységig hatolóan lelkitiporni! képzeljétek

el, mi lett volna, ha pattogék elkezdenek pattogni: "hé pítör, ne énekelj mer neked szar a hangod, inkább énekeljen toni, vagy esetleg én, mer én királyabb vagyok úgyérzem. - és ekkor szomorú lett pitör, kilépett a dzsenezizből, és soha nem született meg a mnyuziköl box". igen szomorú lett volna. megértve? úgyis mi döntünk. mindig. abban is mi döntöttünk, hogy legyen e énekesváltás, és nem a fórum szavazta meg. értem? és az együttes úgy döntött, hogy én fogok énekelni. és ha beválik, akkor én leszek az énekes. ha nem válik be, akkor valaki más. ilyen egyszerű, és így van rendjén. és aztis a zenekar dönti el, hogy milyen számokat, milyen hangszereléssel, milyen hangulatban, hogyan, kinek, mikor, milyen feldolgozásokkal körítve játszik el. ezt csak azért mondom, mert kezdem zenegépnek érezni magunkat. igények lehetnek, de nem elvárások. és ez nagyon fontos.

 

próbáljon meg mindenki lazítani, és örüljön, hogy ragyog a nap, meg van mit ennie, és olykor egy ilyen remek koncerten is részt vehet. ÉLVEZZÉTEK A ZENÉT, ne pedig elemezzétek!

 

záradékul. bocsesz a kurvázásért, de tényleg feldúlt a fórum hangulata, és témája. de tényleg. pedig, aki ismer tudja jól, soha nem haragszom meg senkire, és persze most sem haragszom senkire sem. még borzasra sem. :-D egyszerűen szálingózzon le mindenki (akinek nem inge, ne vegye gatyára), és írjatok olyanokat, amikre ez a fórum hivatott. a trinity együttes jó úton halad, ne aggódjatok, és persze megfeszült és kellenes munkával próbálja kiteljesíteni hivatását.

 

és hogy jót is írjak. örülök, hogy tetszik nektek a demo. és remélem mihamarabb találkozunk egy következő koncerten.

 

amit itt leírtam, azt a magam nevében írtam, mielőtt valaki megharagudna rám (és így az együttesre is). és remélem az én hozzászólásom volt az utolsó, záró, fikázós hozzászólás. :-D

 

rusnya.

a gitáros, meg énekes is of trinity.

Fafara Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1566

meghallgattam az egészet.

részletesebb véleményt majd a kritikában. még nemtom kitől. de majd csak. :) ja, borítót piciben át tudod lőni majd? tenx.

Előzmény: KKNC (1565)
KKNC Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1565
És hogy tetszik? :)
Azt a mondatot ebből szűrted le, vagy csak úgy általában írtad? :)
Előzmény: Fafara (1564)
Fafara Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1564

köszi a demót, ma hozta a postás.

tényleg elkelne egy rendes énekes már...

Borzas Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1563
Ja, mellesleg egy nagyon szép, filigrán nő a főnök.
Borzas Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1562

Egy hosszúkás, borpinceszerű valami. Komolyan mondom, az elekromosság jobban befér a Rézmálba, mint oda.

Előzmény: KKNC (1561)
KKNC Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1561
Mi is azon gondolkodtunk, melyik legyen nem-akusztikus, mert mindkét hely inkább arra jó, de abból kettő pár nap alatt nem jó. Vasárnap megyünk megnézni a Szilvuplét és majd kitaláljuk.
Előzmény: Borzas (1560)
Borzas Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1560
A szilvuplé jó kis hely. Nem akarjátok megcserélni a leosztást, és ott tartani az akusztikuskát?
sziti Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1559
Köszi, közben már levadásztam keresővel, a pontos cím: VI. Ó u. 33.
Előzmény: Zoldalma (1558)
Zoldalma Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1558
VI. ker. Ó u. 43. Van oldaluk is, de az kissé fura, hogy úgy mondjam, de azért: http://www.szilvuple.hu/ .
Előzmény: sziti (1555)
sziti Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1557
... a konkrét ügyben ennek nincs jelentősége...:-)
Előzmény: KKNC (1556)
KKNC Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1556
És kevésbé fárasztó is ott ülni (legalábbis remélem... :)) )
Előzmény: sziti (1554)
sziti Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1555
Előbbire majd átsétálok, utóbbi pontos címe?
Előzmény: sziti (1554)
sziti Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1554
Néhány nap elteltével is csak megerősíthetem: mind önkontrollom, mind jóízlésem arra késztet, hogy a színpad ezen oldalán maradjak. :-)))
Előzmény: Zoldalma (1552)
KKNC Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1553
Még annyit, hogy a 28.-ai koncert akusztikus lesz, a 3.-ai pedig elektromos, de Hammond nélkül. Szóval mindkettő eléggé különbözni fog a decemberitől és egymástól is, mind hangzásban, mind az eljátszott dalokban, szóval leginkább mindegyikre érdemes jönni! :))
Előzmény: Zoldalma (1552)
Zoldalma Creative Commons License 2005.01.07 0 0 1552
Koncertek!

Január 28, péntek, Rézmál kávézó
Február 3, csütörtök, Szilvuplé

Sziti, egyébként is kizárólag abban az esetben jöhet szóba az, hogy zenekari tag legyél, ha legalább egy, hasonlóan elkötelezett rajongót tudsz magad helyett csatasorba állítani :-) Nem erodáljuk a tömegbázisunkat ilyen manőverekkel :-)
eref Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1551

Reflexiók:

 

* Örülök, hogy kritikámat hasznosnak találtátok.

 

* Sajnálom, hogy szólóénekes-jelöltem nem lelkesedik az ötletért. Őszintén megmondom, számítottam rá, de talán egyszer meggondolja magát... addig is lehet a fürdőszobában gyakorolni.

 

* Sziti jól érzi a King Crimson és a fülem edződése közti kapcsolatot. A tavalyi varsói koncertjükön tényleg majd beszakadt a dobhártyám. :)

 

 

sziti Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1550
A King Crimson és környékén edződött füleket nem kell féltened:-)
Előzmény: KKNC (1549)
KKNC Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1549
Igen, ezért is írtam, hogy köszi, hasznos volt.
Remélem, nem szakítottuk be a szűz fül dobhártyáját! :))
Előzmény: sziti (1548)
sziti Creative Commons License 2005.01.04 0 0 1548

Kicsit komolyabban és az eredeti kérdésre is válaszolva: nem tudok egzakt választ adni, miért szeretem a Trinityt, ill. mit szeretek benne. Mindig is hangsúlyoztam, hogy én abszolút érzelmi alapon közelítek a zenéhez (mástól vett példával: nem matekfüzettel, hanem szívvel hallgatok...), és ezen keresztül jutnak el az eszemhez a zenei gondolatok, ráadásul a belső hallásom mindig hozzáteszi a maga kis emlékeit, ismereteit, aktuális hangulatait (ezért sincs "időm" részletekbe menő elemzésekre, különösen, hogy inkább szintetizáló alkat vagyok, mintsem analizáló). Olyan zenei világot képviseltek, amit szeretek, úgy adjátok át, ami jó érzésekkel tölt el - ennyi. A közös fejlődésetek töretlen, és tudom: folytatódik.

 

Egyébként javaslom, hogy eref meglátásait (függetlenül attól, hogy egyes részeiben az én véleményem más, dehát ld. fent) vegyétek komolyan, mert ő most hallott először Benneteket koncerten, tehát "szűz fül", stb.

 

Előzmény: KKNC (1542)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!