Amit én ismerek: FT-90. nagyon aranyos, pici, jó vevővel, viszont nincs benne crossband repeater (bár én nem is látom értelmét), volt az első szériáknak egy kisebb hibája, de megoldották. FT-8100, szerintem az egyik legjobb mobil rádió, nemrég volt egy zsír új 160e körül, sajnos lemaradtam róla. Az Icomok közül azt a tv képernyőset ismerem, talán IC-7100? Na, attól nem estem hasra, szerintem a vevője nem igazán jó (nem elég szelektív szerintem). A Kenwoodokat nem ismerem.
5ocx Attila
Ui: ha erdekelnek a Yaesuk, tudok róluk prosikat adni kölcsön.
Köszönöm a segítséget,de a linken belül (tudom hogy pofá tlanság,de te vagy az utolsó reményem) ha rámész a controller-re(irányítópult kiosztása),és a keyboardra ott találod azokat az infókat amelyekböl szerintem össze lehet berhelni egy olyan átalakítót amellyel pc billentyüzetet használhatok a controller porton keresztül.A bibi ott van,hogy nem tudom mit hova kössek,és amit a maple busz címszónál találtam nekem az is húzós,viszont láttam már ilyen átalakítót valami oldalon,és a külseje,és azára alapján meg lehet csinálni!Mégegyszer a link mc.pp.se/dc és köszi!
Nos, én megnéztem a linket.
Ott egy soros csatlakozásról van szó, a pc és ezen játékszerkentyű között, és mivel ez a szerkentyű a weblap szerint "CMOS-szintekkel" dolgozik, ezért kell a pc + - 12 Vszintű soros portja és a szerkentyű 3,3 V-os szintje közé egy szintillesztő áramkör. Ez egy nagyon egyszerű áramkör, a MAXIM céláramkörét használja e célra (MAX3222). Felhívja a figyelmet, hogy a közismert MAX232 nem jó, mert az nem 3,3, hanem 5 V-tal működik. Nyák-rajz is van, tehát egyszerű az utánépítés annak, aki tudja, melyik végét kell megfogni a forrasztópákát...
Próbáld összeszedni az alkatrészeket hozzá, és szerencse fel
Üdv. Sch
Kedves rádióamatörök!
Segítségért fordulok hozzátok,egy olyan ügyben amely csak részben fedi érdeklödési körötöket,de talán mégsem utasít vissza mindenki!Arról van szó,hogy szeretnék építeni egy átalakítót pc billentyüzetre,amivel dreamcaston tudom használni,csak kissé silány szakismeretem akadályoz.Mivel külföldön árulnak ilyesmit,tudom hogy nem lehetetlen.Találtam egy linket amiböl talán ki lehet indulni,de nekem kínai:mc.pp.se/dc Nagyon hálás lennék,ha valaki odaugrana,és leírná a véleményét,érdemes e hozzáfogni,vagy inkább feljtsem el.
Elöre is köszöni:egy kocaforrasztó
Köszönöm mégegyszer azon emberek segítségét, akik küldtek nekem freki-listákat!!! Ha még valaki tud, akkor megköszönném ha küldene még!
Más: szükségem lenne egy kézi URH rádióra, tud-e valaki eladót??? Ha van valakinek, az kérem írjon nekem egy e-mailt: tuzolto105@freemail.hu Előre is köszönöm!
Szerintem én se. :) pont az említett Barkó Imrétől tanultam morzézni. RH különbözeti után rengeteg CW kusót nyomtam még a klub rádióján. De mikor megvettem a FT-100-at azóta RH-n 95%-ban digi és SSTV, 5% SSB (már amikor van kedvem bekapcsolni a riget). Újból át kéne ismételni a morzét, nem lenne egy hátrány. :)
"FT-757GX állapottól függően 80-120e Ft, de vannak extrém esetek is (pl. a barom haverom egy ilyenért képes volt 140e-t is kiadni, és CB-re használja-volt neki értelme). "
Nicsak Te is rádióamatőr vagy? :) Akko' ugye itt nincs Skoda-Fiat vita? :)))
FT-757GX állapottól függően 80-120e Ft, de vannak extrém esetek is (pl. a barom haverom egy ilyenért képes volt 140e-t is kiadni, és CB-re használja-volt neki értelme).
FT-290R. Melyik Mark I, vagy II? Mark I végfok nélkül kb. 45-55e Ft, Mark II 60-80e, gyári végfok kb. egy 20e-t dob rajta.
ha5nx!
Igen, egy picit egészen más a 100 meg a 101! :) Ha érdekel meg tudom valamikor mutatni.