ez egy kereso innen szinte barmit meg lehet szerezni
csak le kell szedni hozza egy satellite nevu programot
namost itt erdemes a zenei stilusodnak megfelelo szobakba jelentkezni mert igy ritkasagokat is szerezhetsz, kaphatsz
pl az en szobaim:
italodisco
italo
ITALO POWER MIX
italodisco/euromusic
The Original Remember the...
80'S NEVER DIE
Dance Musica Italia
Magyar es Kulfoldi ZeneBo...
ITALO 12's
most fedeztem fel ezt a topic-ot
regen volt ilyen a Terminal foruman akkor irtam is egy FTP cimet ahol csak ilyen dolgok voltak
en mp3-ban gyujtom ezeket, de csak jo minosegbe foleg 192-es bitrataval audiorol lame-val tomoritve esetleg a netrol audiogalaxy-val de akkor kivalogatva.
Sok ritkasag is megvan amit egyik haver audiocd-jeirol szedtem le, ugyanis neki van a legnagyobb italodisco gyujtemenye a deli orszagreszben a kornyekunkkon es masoknak penzert irja az audioCD-ket (nem PC-n hanem asztali iroval)
Van 4-5 ilyen cd-m otthon de mondjuk nem csak ITalodisco van rajtuk hanem ilyenek is
Johny Hates Jazz
Donna Summer (Emlekeztek a Break Away-ra? De nagy szam volt)
Ha esetleg erdekel valaki bemasolhatom a CD-k tartalmat.
Sziasztok!
Imádom a 80-as évekbeli zenéket, van is jópár albumom,de nagyon keresek The Flirts, Bobby Orlando, The Twins, ill. Scotch cd-ket, esetleg mp3-akat. Ha valakinek van ilyesmi es tudna cd-t irni, ne kimelje a mailboxomat:) - attila@amiga.hu
Amugy Koto, Divine, Dead or Alive, Laid Back, Yello, Laserdance,BBB,Radiorama, Sam Fox, Erasure stb. cd-im vannak, meg válogatáslemezek, meg egy rahedli mp3 - ha valakit érdekel...
Nézd Hubor! Megmondom őszintén, hogy nagy rajongója vagyok ennek a stílusnak, de annyit nem ér számomra az egész, hogy mindent megvegyek bakeliten. Ha pedig "igazi" gyűjtő vagy, akkor a digizés sem jó, mert nem szól úgy, mint analóg rendszeren. Viszont, ha választanom kell, hogy gyári CD, vagy digizés, akkor inkább én digizek LP-ről, vagy szalagról és majd én csinálom az utómunkáit, mert a "gyári" utómunka nem mindig korrekt. (persze ez is atól függ, hogy ki csinálja) Nekem nem kell sterilre pucolt hangzás, de azért ne vigyen sírba a recsegés sem. Ugye létezik az arany középút...
Namost digizés után, ha lenyomom az anyagot 256k, stereo módszerrel mp3-ba, hidd el, hogy egy A/B-teszten ennél a fajta zenénél egy jó hangrendszeren sem mondod meg, hogy melyik melyik.
Nem mondom, nálam is járt pár olyan mp3 gyűjtemény, ami szót sem érdemel, pont az igénytelen hangzása miatt (az általam már jócskán emlegetett "fejhibás Aiwa-deck effekt"), de engem ez nem tántorít el ettől az archiválási módszertől, mert tudom, hogy amit én csinálok az igenis jól szól, különben nem csinálnám...
Szia Tere!
...izlések és pofonok.Az igazi zenegyűjtők nem használják az mp3-at.
Szerintem a legjobb felvételeket bakelitről lehet készíteni, azt őrültség tömöríteni.
A gyűjtők közül sokan cserélgetnek.Az mp3-ról visszaírt felvételek "kissé" rosszul szólnak, így azokat - még, ha kuriózum is - nem fogják kérni, ezért nehezebben juthattok a ritkaságokhoz hozzá.
Sziasztok!
Örülök, hogy többen kezdik felfedezni a topicot! :)
Türelmesnek kell lennem...
Az LP-ről való beírással kapcsolatban elmondanám, hogy simán meg tudom oldani. :)
Az mp3-ról annyit, hogy archiválás céljára nagyon is megfelel, főleg, ha ilyen régifajta diszkózenéről van szó. Persze, nem mindegy mivel tömörítesz és mekkora bitrátával. Nekem bejön.
Yo!
Örlok, hogy elvan a topic, de akkor sem josolok nagy jövőőőőőt:(((
LIAN ROSS, FANCY, SCOTCH, BOYTRONIC, ezeket hol tudnam +szerezni?
Ju eszembe Fancy bakeliten megvagyon
digizni sajna nem tudom, pedig igyxem
re
Szia "TERE"!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra.Azt hittem, hogy az italo disco-t már csak én szeretem.Nagyon sok felvételem van ebből a stílusból.Ezen kívül az euro disco-t is nagyon kedvelem.Vannak más írányzatok is amiket gyüjtök, pl. a new wave.Viszont sajnálattal olvasom, hogy a legtöbben az mp3-at kedvelik.A ígénytelenség felsőfoka.Nem szeretem a tömörített dalokat, ezek nem szólnak jól.
Üdvözlet az ITALO...-fanoknak!
A jelekböl itélve, vagyunk még "néhányan", akik kitartóan lelkesednek A Zenéért.
A Perfume of Love-ot (SCALA) én is szivesen hallgattam, bár nekem csak bakelitröl kazettára másolva van meg,
CD-s válogatáson nem láttam, igaz nem is kerestem. Kár, hogy újabb maxit nem jelentettek meg (tudomásom szerint).
A RÉGI SZÉP IDÖKBÖL nagy kedvencek még: LIAN ROSS, FANCY, SCOTCH, BOYTRONIC, DIGITAL EMOTION,
MIKE MAREEN, DEN HARROW, SISLEY FERRE/ATTACK/, SILICON DREAM, 16-BIT stb.
Ezeken kivül PERU, NOVA, MICHAEL GARRISON, JAN HAMMER, SYNTECH, LOGIC SYSTEM, bár ezek nem ITALO DISCO kategóriába tartoznak.
Megjegyzem, analóg lemezjátszó hiányában, a KLASSZIKUSOK nekem csak kazettán vannak/voltak meg.
Bár ez a korszak elmúlt, azért most is vannak hasonló stilusú "alkotások". Videoklipem mindössze egyetlen (AND ONE) darab van,
bár az legalább jó minöségü. Assz'em MPEG-ben.
Volt néhány olyan szám amit azóta sem sikerült megszereznem:
Ezt énekelték benne....Don Quijote Sancho Panza nos istaraki - fonetikusan - előadót szám címet sem ismerem.
Áisaffo aisaffo - fonetikusan - ezt sem tom ki játsza. Tudnátok segíteni?
Indulhatna vmi cserebere:-) Esetleg ftp?
üdv nektek kolégák.végre találok egy olyan fórumot ahol ITALO-sok vannak.úgy érzem,hogy elég szép kis gyüjteményre tettem szert.szívesen segítek ha tudok,valakinek.amit még említenék az hogy a videoklippek beszerzése ennyi év után elég gürcös illetve az akkori technika miatt.de azért egy párat beszereztem azért csak hát igen kevés.pl:mike mareen,rocky m,mauro,italo boot mix vol 8,és még egy pár darab.egy szám nagyon hiányzik a táramból scala - perfume of love