Big Blaster: Überweisung menete.
Elkérded az eladótól a teljes nevét, és bankjának adatait:
Kontoinhaber, Bank,Kontonummer, Bankleitzahl, és ha van neki akkor az IBAN számot.
Ezután be mész a bankodba, kitöltesz egy nemzetközi átutalási megbízást az adatokkal, közleménybe mondjuk beírod az "artikel nummert" megírod neki a címedet, és vársz.
így van! - ma már vannak - meglepő módon - Interneten is használható Electron kártyák, lásd http://www.bankkartya.hu, érdemes feliratkozni a hírlevelükre is, nagyon hasznos
Van olyan nem dobornyomott bankkártya, amire engedélyezett a Card not Present tranzakció (tehát használható a neten). Korábban megírtam, tudomásom szerint melyik banké ilyen.
Gyors és fontos segítség kellene. Német ebay-on licitáltam egy árura, amit meg is nyertem. Az Überweisung+ szolgáltatáson keresztül szeretném kifizetni, de nem egészen értem, hogy hogy működik ez a dolog. Mondjuk azért sem, mert németből nagyon gyenge vagyok. Fizetett már valaki így, aki esetleg egy gyorstalpalón elmondaná a lényeges tudnivalókat?
én abszolult kezdo vagyok, regisztralni se tudtam. a bankkartyanal vannak gondjaim, ha nincs hitelkártyám(otp junior max) akkor a switch/solonal mit kell az issue number helyre írni? nincs esetleg vmi tutorial? :)
vannak atlakitok...un. turista atalakitok...direkt aze, hogy a mexokott hajszaritodat magaddal vihessd europaba .... par dollar nezz korul biztos talasz az e-bay- n
Ezek szerint én vagyok lemaradva. Nem volt egy éve, hogy Németországból kértem valamit, akkor még nem fuzionáltak a DHL-lel. Két kiló alatt viszont kiscsomagként jön, az még nem valószínűleg nem DHL, és olcsóbb. Próbáld ki az online költségkalkulátorral!
Attól függ, hogy honnan jön. EU-n belül nincs semmire vám. Teljesen mindegy az értékhatár, hogy fizettél-e vagy sem. EU-n kivül már nem ilyen egyszerű a dolog. Itt már sokmindentől függ.
A 28. cikktől függően, bármely küldemény, melyet a címzett részére levél vagy postai csomag formájában adnak fel, és 10 ECU-t meg nem haladó összértékű árucikkeket tartalmaz, importvámoktól mentesen hozható be.
28. cikk
A mentesség nem alkalmazható a következőkre:
alkoholtartalmú termékek;
parfümök és kölnivizek;
dohány vagy dohánytermékek.
vii. cím
nem kereskedelmi jellegű kisebb küldemények
29. cikk
(1) A 30. és 31. cikkektől függően, azok az árucikkek, amelyeket nem kereskedelmi jellegű kisebb küldeményekben harmadik országból magánszemély küld egy másik magánszemélynek, aki a Közösség vámterületén él, importvámoktól mentesen hozhatóak be.
Az ebben a bekezdésben előírt mentesség nem alkalmazható a Helgoland szigetéről nem kereskedelmi jellegű kisebb küldeményekben küldött árucikkekre.
(2) Az (1) bekezdés alkalmazásában a „nem kereskedelmi jellegű kisebb küldemények” az árucikkek olyan küldeményeit jelentik, amelyek:
alkalmi jellegűek,
kizárólag a címzett vagy családtagjai személyes használatára szolgálnak, amelyek jellegüknél vagy mennyiségüknél fogva nem tükröznek semmilyen kereskedelmi szándékot,
olyan árucikkeket tartalmaznak, amelyek teljes értéke, beleértve a 30. cikkben hivatkozott termékekét is, nem haladja meg a 35 ECU-t,
a feladó a címzettnek bármiféle pénzbeli ellenszolgáltatástól mentesen küldi.
30. cikk
A 29. cikk (1) bekezdésében hivatkozott mentesség küldeményenként az alábbiakban felsorolt egyes árucikkekre vonatkozó mennyiségekre korlátozódik:
dohánytermékek:
50 db cigaretta, vagy
25 db szivarka (egyenként legfeljebb 3 gramm súlyú szivar), vagy
10 db szivar, vagy
50 gramm cigaretta- vagy pipadohány;
alkoholtartalmú italok:
22 térfogat %-ot meghaladó erősségű alkohol tartalmú égetett italok és párlatok: 1 liter (a tagállamok előírhatják, hogy ezt a mennyiséget egyetlen palack tartalmazza), vagy
22 térfogat %-ot nem meghaladó erősségű, bor- vagy alkoholalapú, alkohol tartalmú égetett italok és párlatok, valamint aperitif italok; pezsgő borok, likőrborok: 1 liter, vagy
csendes borok: 2 liter
parfümök: 50 gramm, vagy
kölnivizek: 0,25 liter.
31. cikk
A 30. cikkben felsorolt árucikkek, melyeket nem kereskedelmi jellegű kis küldemények az abban a cikkben előírtat meghaladó mennyiségben tartalmaznak, teljes egészében kizárandóak a vámmentesség alól.
OFF
Nincs vita, eddig se volt, csak érvek és ellenérvek. Körüljártuk a témát, és ez akkor is építő jellegű, ha abból indul ki, hogy többféleképp értelmezünk valamit.
ON
Még mindig OFF
Alaposan félreolvastad a hozzászólásomat.
Egyszerűen kiegészítettem egy előzőt, leírva, hogy miért is dombornyomott a dombornyomott kártya, ugyanis nem az a lényege, hogy interneten is lehet fizetni.
Nem azt írtam, hogy még nem terjedt el, hanem azt, hogy "Ennek a lehetősége kelet európában gyakorlatilag nulla" (mármint hétköznapi embereknek) és hogy "Amerikában most is létezik". A "most is" elég egyértelműen utal arra, hogy egy régi valamiről van szó, nem pedig egy eljövendőről.
A futáros eset már a te mobil POS sztoridra volt a válasz (én is láttam már olyant, étteremben is), de még mindig nem látom, hogy mi köze ahhoz, hogy a dombornyomottnál van egy másfajta lehetőség is, ami a nem dombornyomottnál (Electron) nincs.
Nem elemeztem a kártyák/módszerek előnyeit, hátrányait, nem rangsoroltam, nem kértem, hogy azonnal vezessék be, csak leírtam egy előzőleg (1933) nem említettet.
Nyilván minden cég azt a megoldást választja, amelyik neki megéri. Vagy amelyik elérhető.
A lehúzós olcsóbb, és ez is lehet biztonságos, hiszen egyrészt a bank visszaigazolhatja a hitelkeretet/érvényességet telefonon (hiszen egy AMEX-nél nincs hitelkeret), másrészt ha olyan termékről/szolgáltatásról van szó, amelyet a vevő nem azonnal kap meg, akkor meg is lehet várni, amíg a bank írásban visszaigazolja a tranzakciót, hiszen a szállítás amúgy is napok vagy hetek múlva történik.
Régebben nem volt választási lehetőség, aki kártyát akart elfogadni, annak csak ez a lehetősége volt, hiszen még a POS is nagyon fiatal a hitelkártyához képest, ezért nyilván ez terjedt el, és most kezdi felváltani az újabb technológia. Mivel nálunk az egész hitelkártya nagyon új, és még nincs is elterjedve, ezért egyből az újabb technológiák terjednek el (lásd SMS vs. pager) tömegesen. Viszont a lehúzás a kommunizmusban is létezett, tipikusan a nyugati turisták által látogatott helyeken. És egyes helyeken most is megvan.
Remélem most már egyértelmű, hogy köztünk nincs vita, csak másról beszéltünk :)
es igazuk van. igaz nekik nem kell annyi adot es kozterhet viselni mint europaban.
en irigylem is oket. egyszeruen nincsenek rakenyszeritve hogy hazudjanak (finomabban ugyeskedjenek).
viszont vannak ott is akik megertik a dolgot es ok ajanljak fel hogy rairjak.
Megkértem a selleremet(az USA-ban él), hogy írja rá a csomagomra, hogy ajándék. Felháborodottan küldte a választ emilben, hogy őt mindenki ismeri a postán, ahol feladja a cuccokat, tudják róla, hogy elad az eBayen, csak merchandise lehet a megjegyzés. Végül sikerült megegyezni vele abban, hogy $20-ban jelölje meg az árat.
Az indoklása volt a legaranyosabb:
"this is a free country, it is still best not to lie to the government too much"
(Ez egy szabad ország, még mindig a legjobb nem hazudni a kormánynak túl sokat.)
Hát ezt jól megkaptam!
OFF
Nem akarok különösebben belebonyolódni ebbe a "vasalós"/mobil-POS bankkártyás dologba. Egyszerűen meglepett, amikor azt írtad, hogy még nem terjedt el itthon. A következő hozzászólásodban meg azt írod, hogy már futárnál is fizettél ilyen módszerrel. Hidd el, hogy nagyon hamar széles körben el fog terjedni itthon is. Még a mobiltelefonos kapcsolattartás is megéri annak, akinek az élete múlhat azon, hogy nem készpénzt kap, hanem kártyával fizetnek neki. Így nem kell milliókkal a zsebében mászkálnia attól félve, hogy esetleg kirabolják. A taxis -akivel beszéltem- is ezért választotta inkább a mobil-POS-t ,ez elektronikus és dombornyomott kártyához is jó, így többek által elérhető a szolgáltatás, és nincs semmi pluszmunka vele.