Keresés

Részletes keresés

_Berci Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429677
Előzmény: _Berci (429674)
_Berci Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429676

 

"Ennek az erteknek ~70-72%-a meg mindig fosszilis eredetü (szen, olaj, gaz), ..."

 

Marmint a villamosenergia felhasznalasnak!

 

Előzmény: _Berci (429674)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 1 429675

Te nem 70 éves nyugdíjas vagy?:-) Pont azért raktam be, h ne ilyen téveszmés gondolatokat kergessél, h láttál egyszer egy grúz fűszerárust franciaországban, éshát nem volt vele semmi baj, akkor te nem hiszed el, h a migránsokkal baj van:-) Mert te 'más forrásokból' tájékozódsz, (nemzetközi propagandamédia) éshát nemmondták be az rtlen, meg a spiegelben sem olvastad, akkor az nincs. Klímaszar, az persze, van, mert azt bemondták:-) Kicsit nem árt disztingválni, h mi a valós probléma, és mi a bulvárszar propaganda. Minőségi, mennyiségi arányok értelmezése. A széndioxid az nem, 0.02%, ha 0.02005 lesz, akkor se baxik egy öltést se. Ha a 10 milliós svédeknél 2 millió már európán kívüli migráns lett az elmút évtizedben, meg az iskolákban már a gyerekek többsége ilyen hátterű, akkor abból krvahamar gondok lesznek, sőt, már vannak is, mégha 'más források'  ezt felsőbb utasításra el is kendőzik, mert minden ország olyan, amilyenné az ott élők teszik. Szintén. Ha a telex megtalálja janukovics arany vécékeféjét, és erre felépítenek egy propgandát, h az egy korrupt, oroszbarát diktátor, akit gyűlölni kell, az nem azt jelenti, h ő tényleg az, hanem azt, h a soros v a bertelsmann tulaja, stb. azt akarja, hogy gyűlöld.  Ezért ezt a képet közvetítik róla. De attól még az átlag ukránnak nem volt rossz janukovics, mert alatta olcsón kapták a gázt, fejlődött az ország. Mostmeg a drágajó demokratikus zele beállamosította a magántulajdonú cégeket, földeket, az átlag ukrán szívja a fszt, menekül, mert viszik a vágóhídra. Miközben neki is van villája toscanaban, meg oroszország milliárdosok lakta részén is, a beállamosított vagyon egyrészét eladja amerikai érdekeltségeknek, a bejövő pénzt meg 'megvámolja' és a haverjainak vesz belőle svájcban ingatlanokat. De a 'más források' azok ezt nem említik, ez nem érdekes, zele hős, mert amerikanyalonc, janukovics korrupt diktátor.

Előzmény: zldcmchy (429673)
_Berci Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429674

 

Kb. igy nez ki a kinai vellanyfelhasznalas alakulasa ~2060-ig ... (ami kb. most ~8000 TWh/ev 2022-re). A primerenergiaa felhasznalas ennek kb. a 4-szerese (ami ~30-32 000 TWh/ev lehet).

 

Ennek az erteknek ~70-72%-a meg mindig fosszilis eredetü (szen, olaj, gaz), ... ugyhogy böven van meg teendö, hogy ezt az erteket ~2060-ra nullara csökkentsek (amit Kina vallalt) ... es ami kb. igy nez ki a tervexerint ... ugyanis ez igy es most szinte semmire nem eleg ... A primerenergia felhasznalas mindössze ~7-8%-a szarmezik igy (valamennyire) elfogadhato forrasokbol ... a jo ~92-93%-a pedig elfogadhatatlan ... es ~2060-ig teljesen le kell, hogy szokjanak a fosszilisekröl ... (amire van meg ~38 ev, a ~90%-ra) ... ami evente (es szeneneriafelkasznalasban) ~2,2-2,5%-t jelent. Bele lehet kapni ... miközben a villamosenergia-gyartas raadasul kb. ~3-szorozodik (a tervek szerint) ... (a nuclearis komponens reszaranya most kb. ~2%-on all (a primerenergia fogyasztasra vonatkoztatva) ... ugyhogy az bakfitty ...

 

 

Előzmény: Salvor2 (429655)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429673

Ez is ilyen zavaros gondolatmenet, h má régen is láttam törököt meg grúzt franciaországban, tehát most sem gond a bevándorlás:-)

 

De gond, de kerítéssel nem orvosolható gond. 

De ezek hivatalosan ott dolgozó vendégmunkások voltak, papírokkal, németül is tudtak. Egész más, mint amikor tömegesen hordják be hajókon (lásd a tegnap berakott képeket) az embercsempészek afrikából meg közel keletről a munkavégzésre is alkalmatlan, nyelvet sem beszélő fölösleget. 

 

igen, azokra a képekre mondtam, hogy engem nem idegesít, de falusi kocsmába való ahol 70 éves nyugdíjasok a vendégek nagyrésze.

Akik ide járnak....vagy csak jártak? más forrásból tájékozódnak. van ilyen, akik csak címsorokat olvasták már régebben is de már ilyen szint is akik tényleg mint a gyogyósok, már csak a képeket nézegetik. Ami nyugtalanít, amit nem tudok, hogy hogy hogyan alakul ezek szám aránya? Ezt reális veszélynek tartom. Volt egy nyugtalanító hír, amikor az amerikai autóiparból próbáltak átképezni dolgozókat, kiderült, hogy lényegében írástudatlan emberekről van szó.

Ezt kell látni a képeiden.

 

Nem, az nem, nem dolgoztál Németországban. Csak úgy írtál ide valamit.

 

És itt nem párezer emberről van szó, hanem milliókról éves szinten.

 

 

1-2 millió talán, az 100-200 év alatt már látható az utcaképen is. erről beszélek.

 

 

Nem, az nem, nem dolgoztál Németországban. Csak úgy írtál ide valamit.

 

Előzmény: robopassmeet (429672)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429672

Ez is ilyen zavaros gondolatmenet, h má régen is láttam törököt meg grúzt franciaországban, tehát most sem gond a bevándorlás:-) Csak a mennyiség meg a minőség az, ami kimaradt a gondolatmenetedből. Képzeld, én is láttam, amikor még úgy huszon akárhány éve a németeknél dolgoztam. Vitte haza a rekesz sört. Mondtam is neki, h  há szabad nektek ilyent? Allah mit szól hozzá? Mosolygott rajta, az mondta, h áá ott a házban nem látja az Allah:-) Úgylátszik, a 'madámot' (=kurva) se látta, mert azt is mindig hoztak fel:-) Pedig amúgy vallásosak voltak, mert amikor a családról mutogatott képeket, amit a pénztárcájában magánál hordott, az asszony mindegyiken fejkendőben volt:-)

De ezek hivatalosan ott dolgozó vendégmunkások voltak, papírokkal, németül is tudtak. Egész más, mint amikor tömegesen hordják be hajókon (lásd a tegnap berakott képeket) az embercsempészek afrikából meg közel keletről a munkavégzésre is alkalmatlan, nyelvet sem beszélő fölösleget. Akik itt is csak drogbandákba tömörülnek, állami segélyen élnek, balhéznak. És itt nem párezer emberről van szó, hanem milliókról éves szinten.

Előzmény: zldcmchy (429669)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429671

:-) Elég furán kapcsolódnak össze a fejedben a dolgok ebben a kérdésben is. A kül meg a belpolitika azé' nem így függ össze, h ha amerikában elcsalják a választást, akkor más országokba is bábkormányt ültet:-) Ez utóbbi már régi szokása az usa-nak: szaud arábia, kuwait, irak, afganisztán, stb. Van, ahol bombázni kellett érte, van, ahol puccsal is ment.

Az usa választások viszont úgy 2020 ig viszonylag átláthatóan zajlottak. Akkor vezették be ugyanis, több államban a covidra hivatozva a mail in ballot-ot. Azaz, az illető kikérheti a szavazólapot, akkor is, ha ott tartózkodik, és visszaküldheti postán. A levélszavazás már eleve megágyaz a csalásnak. Pl. gondolj csak bele: mondjuk max 70m szavaznak (ez már extra sok, 20-ban volt ekörül) a 300m ból. A többi nem. Egy adatbázis alapján simán lekérdezhető, h kik azok, akik nem szoktak szavazni. És ezeknek a nevében kikérheted a ballotot. Aztán aktivisták szépen kitöltögetik, szintén az adatok birtokában. A számlálás során a szavazólap adatazonosító része megy a kukába, mivel ugye, névtelen a szavazás, utána már kuttya nem tudja megállapítani, h valóban az illető szavazott-é a kikért szavazólappal, vagy vki mások.

Előzmény: zldcmchy (429668)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429670

... a finanszírozott majdan lényege meg ez a képtelenség, hogy a nép fellázad egy demokráciáért, azért ami most 8.-án immár látványosan megbukott. 

zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429669

Igen, török jórésze, benne persze kurd és minden egyéb, észak afrikai ami volt mindég is a nélkül Franciaországnak nem is nagyon lenne lakossága már. A szicíliai is határ eset, a belga szén bányákban azok dolgoztak egy időben. De az elmúlt 50-60 év az yugók, lengyelek, 56 os magyarok stb... ez erről szólt legfőképpen.

Egyébként grúz maffiát is hallottam már ott emlegetni, vagy a sweczi foci válogatott de az építőipar vezetése pl albán. Megy ez de több generáción átnyúló.

A világot gleccser lassúságú folyamatok felismerhetetlenségig változtatják meg.

Gleccser lassúság de ugyan olyan megállíthatatlan erő is, ezt nem állítod meg egy drótkerítéssel, a lehangoló az, hogy azzal lehet politikai népszerűséget alapozni, választást nyerni, legalábbis egyszer megesett.

Előzmény: robopassmeet (429667)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429668

 Most viszont egyértelmű, h most amerika keverte meg a szoárét. 

 

igen, valószínű, de amerikában ott biztos, hogy amerika kever valamit, tehát valószínűleg a többit is.

 

Az is régen tudott, hogy az usa külpolitika első számú faladvány éket verni a német és az orosz közé, egyszer sikerült egymásnak is ugrasztani. Ha molotov-ribentropp folytatódik persze, hogy az usa ha nem is lenne periféria de központja se a világnak. Na, ezt ismerte fel Trump, hogy ezt fel kell hagyni mert Kína már a kihívó. Ő rábólintott az ns2 re, csináljanak amit akarnak, európa, a 4. német birodalom jobb partner az orosznak mint Kína. Bidenék másként gondolják, tennének a putyin helyére egy zelenszkit és úgy lenne megvalósítva a blokád Kína ellen. Ha leválasztja Iránt is, akkor előállt ugyan az a helyzet ami a pearlharbor előtt. Most ez vagy lemond a kapitalista fejlődésről, erőforrások hiányában, vagy támad, de ezzel a Kínával még kb úgy tud elbánni mint a japánokkal annak idején.

Meglátjuk mi kerekedik ki belőle, talán ez túlzás volt, bidenék túlbecsülték az usa erejét, nem lett volna szabad újat húzni a németekkel is közben, a gázcsövek felrobbantása egy nagy hiba volt. az európai nato tagok nélkül nem bíz meg putyinékkal.

ja? ..és húzzuk ki magunkat? a kicsi Magyarország is egy nagy lyuk ezen a projekten. (-:

Előzmény: robopassmeet (429666)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429667

Nem, ezek az európán kívülről bevándoroltak.

Előzmény: zldcmchy (429665)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429666

Nem tudom, de ezek lényegtelenek, hogy mi volt többszáz éve:-) Most viszont egyértelmű, h most amerika keverte meg a szoárét. És szándékosan. Amikor trump volt, akkor ez az 'ukrajna projekt' is szünetelt, kevesebb fegyver érezett, a hangnem is változott. Trump találkozott Putyinnal is. Aztán amikor Biden került hatalomra, az első dolga volt, h legyilkosozta putyint. Innen már látszott, folytatódik a provokáció ott, ahol '16-ban abbahagyták.

Előzmény: zldcmchy (429662)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429665

Annak nagyobb része k-európai, más földrészről tizede lehet a bevándorlás ny-európába afrikából szinte semmi, 10-20 milliót ha kitehet az lényegében 0.

A nyugatot kelet európa segítette ki, pl a német egyesülést követően onnan majdnem a teljes munkaképes lakosságból migráns lett. 

Tehát a migráció létező probléma, nekem pl ez se tetszik, hogy szerbiába nincs vízum kötelezettség, de a hozzáállás torzított mert mi a jelenségen belül mint migráció kibocsátók vagyunk benne.

Azért lehet itt drámai kimenetele, mert megy a betelepítés kb mint nyugaton 50 éve, ott tartunk, de onnan kifele nem nagyon volt és sokkal több volt még a gyerek is. Itt ez krízisbe fordulhat egyik pillanatról a másikra.

Előzmény: robopassmeet (429664)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429664

De mondom, h most nem 3%. A svédeknél már most a lakosság 1/5-e, kb. 2m bevándorló hátterű.

Előzmény: zldcmchy (429661)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429663

...az usa szerepe nem kétséges, mer ha líbia, egyiptom, ukrajna stb... nél vitatható is, de az usa -ban ha van ilyen, abban már biztos, hogy az usa keze benne van.

Előzmény: robopassmeet (429660)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429662

A majdan téri dolog is kívülről szervezett volt, igen. 

 

Melyik nem? A bastill ostroma, a télipalota? még tán a magyar 1848. ról is el lehet mondani mert bécsben ment már előtte olyasmi, tuti, hogy mozgott pénz ott is. Semmi különös nincs benne, a korrupt rendszer gyűlöletet ébresztett ezt lehetett némi pénzzel locsolgatni, de mint minden forradalom, ez se terjedt ki az ország teljes területére, ott meg egy másik külső szervező locsolgatott. Most döntetlen mert az egyik erősebb a másik meg közelebb van. De túl nagy erőt egyik se akar bevetni.

Előzmény: robopassmeet (429660)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429661

Igen, kb annyi mire annyi nő fel amivel a lakosság nagyobb része láthatóan megváltozik. Az nem az nem úgy van, olyan többség nincs még kilátásban. Kb ilyen volt a régi népvándorlás is, pl. amikor a töri atlaszon egy nyil jelzi a gótok be hispaniába, az azt jelentette, hogy kitették a lakosság 3% át. A hivatalnokok, vezetők nagyon sokáig még rómaikból tevődtek össze. Olyasmi a tempó ez is, nem igen gyorsabb. Már 30 éve is feltűnt Belgiumban, már kerestem az utcán lássak már valakit akiből kinézem, hogy 10 év múlva még a föld felett lesz?  De azért most se mondanám, hogy kisebbség az európai gyökerű. Pedig olyan is, nem tudom mennyire jellemző, 5 gyerekes flamand családból 2, roland és beny öngyilkos lett 30 éves kora előtt, frida és miryam nem tudom velük mi van, az 5. et nem ismertem.

A 2. bevándorló generációnál már sokkal alacsonyabb a termékenység. itt is azt hitték sokan, hogy 2000-re roma többség lesz. nem lett és már tudok helyet pl itt a közeli Elek mezővárosban határozottan fogynak, egykéznek.

(...de ha akarod megegyezhetünk 150 évben is, nem tudom, de több generáció)

Előzmény: robopassmeet (429658)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429660

A majdan téri dolog is kívülről szervezett volt, igen. Akkor juttatták hatalomra az oroszellenes usabáb kormányt. Aminek a következménye ez az egész csetepaté.

Előzmény: zldcmchy (429659)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429659

nem éppen, a majdan tér témából indult amivel kapcsolatban elkezdtél sorosozni. nem mondom, hogy különösképpen zavar és senkit nem ixelek, csak mondtam a véleményem, hogy kb hol találsz vevőt soros tervre migráns áradatra egyebekre, ott persze putlerezősök is bőven vannak.

Előzmény: robopassmeet (429653)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429658

Szted 2-300 év alatt nő fel egy gyerek?:-)

Előzmény: zldcmchy (429656)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 0 0 429657

Persze, hogy nem ver ki biztosítékot, ez nem arról szól, ott már most már nyilvánosan is megszűnt az a hagyományos demokrácia. Érdekes, de írta ezt a BBC politikai prognózis ami minden januárban van, 2007. -ben azzal kezdte, hogy Figyeljétek Magyarországot!. na, most ért oda.

...persze már sztálin is élcelődött ezen állítólag, hogy nem az a lényeg hányan szavaznak hanem ki számolja. Itt is világos volt az a kékcédulás, de a társadalom rábólintott.

De polgárháború lehet, vagy már van is, annak is van hideg változata is.

Előzmény: robopassmeet (429652)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.14 -2 0 429656

Svédországban is durva a szitu. Vannak óvodák, ahol már nem is nagyon beszélnek svédül. A gyerekek nagy része bevándorló gyökerű. Elég durva.

 

De mi ebben a durvaság? 200-300 év ez eltelt belőle valamennyi. de miért probléma? Ezzel csak itt magyarországon lehet választást nyerni politikai népszerűséget alapozni. Legalábbis egyszer bejött.

Előzmény: jee_c (429654)
Salvor2 Creative Commons License 2022.11.14 -1 0 429655

Kina: Coal output of major enterprises totaled 3.32 billion tonnes in the first nine months of 2022, up 11.2 percent year on year.

 

Ez eves szinten 4.5 milliard tonna. Tavaly szeptemberben komoly energiahiany lepett fel Kinaban, foleg az ostoba zolditesnek koszonhetoen (eromuvek es banyak alltak le, mert mar tul voltak az eves kvotan). Gyorsan stabilizaltak az energiaellatast, pl. az eromuvek szenellatasat szinte katonai hadmuveletkent biztositottak, mindenhol elsobbseguk volt a szenes vonatoknak stb.  A jovore nezve pedig drasztikus intezkedeseket hozott a kinai kormany, pl. az osszes banyanyitast engedelyeztek, eltoroltek a kvotakat az eromuveknel, uj eromuvek epiteset engedelyeztek stb.

 

Nem sok orszag lett volna kepes erre, hogy ilyen rovid ido alatt stabilizaljak az energiaellatast. Nem a termelessel van gond, hanem a fogyasztassal, ami nyaktoro utemben no.

jee_c Creative Commons License 2022.11.14 0 2 429654

Svédországban is durva a szitu. Vannak óvodák, ahol már nem is nagyon beszélnek svédül. A gyerekek nagy része bevándorló gyökerű. Elég durva.

Előzmény: robopassmeet (429647)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.13 0 0 429653

Te hoztad fel a témát:-)

Előzmény: zldcmchy (429651)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.13 0 1 429652

Az előzőnél még látványosabb volt, h az 'áramszünet' után már csak biden kapott szavazatokat:-) Azt is benyelték. Akinek nem tetszett, hőbörgött egy picit, aztán a capitolium ostroma után kuss lett, mert elvittek párat a nagyonfüggetlen fbi-osok. Most sem hiszem, h komolyabban kiveri a biztosítékot.

Előzmény: zldcmchy (429650)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.13 -1 0 429651

(((-:oké, elnézted a helyet. (-:

Előzmény: robopassmeet (429649)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.13 0 1 429650

Kik és mikor jelentették be? Semmi info nincs, h komolyabb protest készülne a válasatási csalás miatt.

 

Azt mondtam, hogy ez csak szándékos lehetett, ez a 97% feldolgozottság után a fordítás. azt mondtam, hogy

ez felért egy nyilvános bejelentéssel

hogy a politikai rendszer jelentősen megváltozott. Csalt, de így, hogy lássa is mindenki.

 

Régi omega szám, a bűvész:

...mindenki a kezem nézze, ezt mondja mert tudja

a lényeget lenntről úgy se veszed észre.

https://www.youtube.com/watch?v=wR13PGRJGTw

Előzmény: robopassmeet (429647)
robopassmeet Creative Commons License 2022.11.13 0 1 429649

Hát te nem akarod megérteni, h ez a realitás. Ez nem olyan, mint a széndioxid, meg az elfogy az olaj. Majd valamikor. Ez most van, történik, napjainkban. És ennek már pár évtized múlva meg lesznek a következményei. Már most is vannak, csak nem olyan látványos, nem mondják be a hírekben, 'fiatalok', 'drogbandák', összecsaptak, gyújtogattak, satöbbi. De ebbű baj lesz, meglátod. A kínaiak még bőven fogják pöfögtetni az olajat a benzines autójukban, használni az orosz gázt az erőműveikben, amikor itt már egy Detroit lesz a szép szabad Európából:-)

Előzmény: zldcmchy (429648)
zldcmchy Creative Commons License 2022.11.13 -1 0 429648

...de nehezen ,, vagy nem akarod megérteni, hogy nem egy falusi kocsmában vagy, itt semmi értelme ennek. 

Történelmi precedens talán ahogyan bizánc a kelet római birodalom kevésbé volt érintett a népvándorlásban mint a nyugati, ezért az még sokáig fenn maradt. ez az eu. olyasmi de nem feltétlenül csak azért mert az intézményei is bizantikusak. (-:

 

...na,mára ennyi.(-:

Előzmény: robopassmeet (429647)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!