Mivel itt mindenhez is értünk: adott egy nagyítólencse. Semmi extra nincs, szép kerek 20mm átmérőjű. Hogy lehet meghatározni, hogy hányszorosat nagyít? Lézer kéznél van, ha az segíti a mérést.
A konkrét windows snipping tool bug (és a hasonló mobil app probléma) konkrétan úgy történik, hogy a szoftver bugos. Minden szoftverben lehetnek hibák, az elkerülésüknek nem az a módja hogy nem használunk szoftvert.
Ha valaki nem postol screenshotot, mert a screenshot szoftverben lehet bug, akkor ne használjon webbrowsert, mert a webbrowserben lehet bug. (sokkal több, mert a browser nagyobb)
A nagyon konkrét eset úgy nézett ki, hogy megnyitotta a fileot, beolvasta a képet, majd a croppolt képet a már megnyitott fileba írta vissza. Így file hossza nem változott, a végén ott maradt az eredeti kép maradéka.
Tehát a probléma nem a kitakarással volt, hanem amikor kicroppolsz egy darabkát.
Mivel a KONKRÉT esetben arról volt szó, hogy van egy PRINTSCREEN, amiből egy képszerkesztővel kivágtunk vagy lefedtünk valamit, majd utána save as mert más eset nem is lehetséges, hiszen előtte ez a fájl nem létezett így azon aggódni, hogy mit tartalmaz egy PDF file szerintem nem illik a témakörbe.
Mindezek mellett szerintem sem árt az óvatosság, sok program, file esetében az átlaguser nem tudja pontosan, mit ad ki a kezéből (én pl. biztos nem). Egy kiexportál vagy "save as" mentett jpg nyilván nem tartalmazza a szerkesztési előzményeket. Egy psd, raw file tartalmazhatja. Egy wmf vagy hiec nem tudom, mit tartalmaz. Sok file egy file container, mindenféle metadata vagy sidecar információval. Egy pdf szerkesztésnél nagyon nem mindegy, hogy a Redact tool-lal, vagy egy téglalap shape-pel takarok ki valamit, az utóbbi alatt megmarad az infó.
Szóval én pl a gyanakvásom és a képzetlenségem miatt mindig flattened, kiexportált, másként mentett, újragenerált stb. file-okat küldök, ha az előzményeket biztos el akarom rejteni.
"ami a Windows 11 Snipping Tool mögött húzódik, és a beszámoló szerint a Windows 10 alatt elérhető Snip&Sketch alkalmazást is érinti, de a Windows 10 Snipping Toolt már nem. "
"És a cikkben is említett Win10-es Snip & Sketch toolal csináltam a satírt, és a mentést is:"
Csináld újra mert Win11 :P
De hogy ne lehessen még csak halvány gyanúja annak, hogy manipuláltál valamit. Itt egy link egy korábbi hozzászólásomra. Jóval korábbi (2023 dec 10), tehát nem most csináltam, nem figyelhettem arra, hogy a mostani probléának megfeleljek. Van benne egy printscreen. A piros csíkok alatt "érzékeny" információ van. Tudni szeretném mi van odaírva...
Végül magam egy kicsit úgy voltam vele, mint a kávézással.
Van egy pár százezres hifi cuccom, csak zene céllal, bár egy média lejátszó a tv-re képet is tud, de nincs dolby 5.1 csak sztereo.
Kipróbáltam pár erősítőt, hangdobozt, házimozis cuccot is, de ennél kb tetszett a hang, megálltam. Érdekes, hogy nem szeretek rajta pl. rockzenét hallgatni, pedig pl. az autóban sokszor az megy, de itthon (persze ha egyedül vagyok), akkor jazz, esetleg blues vagy ritkábban vmi komoly zene, flac-ről, aminél biztos jobb lenne a CD meg a bakelit, de ez már nekem nem komfortos. Van hozzá ujjnyi vastag hangfal, meg RCA kábel, őszintén nem tudom, miért...
1001 sokkal-sokkal jobban szóló rendszer létezik az enyémnél, de nincs annyi élet, hogy ebbe elmerüljek.
A másik a KV. 10 év alatt csúsztam le a 3in1 kávéból az eszpresszóra. Azt rögtön egy E61-es géppel kezdtem, tökéletes volt, de nem fért el a konyhában.
Aztán átalakítottam egy Gaggia Baby Primo-t, aminek beleszerettem a formájába és abba a ténybe, hogy a világ első "családi" eszpresszó gépe volt.
Szereztem hozzá egy közepes őrlőt (abból a 3. "jött be".)
Ennél 100 jobb kvgép van, meg őrlő, meg minden... nem is tudok grammra mérés nélkül kétszer tökegyforma kávét főzni.
De itt elengedtem a dolgot, nem akarok a foglya lenni egy kedvtelésnek.
Egyszer már belecsúsztam a fotózásnál... jött egyik objektív a másik után, kb. 20 db öt év alatt. A vége az 500/4 Nikon VR tele volt, aminél kénytelen voltam (3 év dobozból ki nem vétel után) rájönni hogy nincs nekem erre igazából időm. És reálisan sok-sok évig még nem is lesz.
De közben 1 milliót biztos buktam itt-ott a vétel-eladások között. Közben sikerült megszereznem a világ egyik legjobb kisfilmes macro objektívjét, ott volt a kezemben, használtam, gyönyörű képeket lőtt - csak én nem. Mármint rá kellett jönnöm, hogy elértem a tehetségem-tehetségtelenségem határát és nincs értelme a játéknak, amit játszom.
Ezután a tapasztalat után sokkal könnyebb volt egy ponton elengedni a hifi és a KVfőzés fejlesztését. Úgyse hallanám meg, úgyse elég érett a nyelvem....