Keresés

Részletes keresés

DJ Szegecs Creative Commons License 2001.10.27 0 0 261
Valahol olvastam, hogy a CB-radiozasban be fogjak szuntetni az AM adasmodot, es az ujonnan gyartott keszulekek kizarolag a CEPT normas FM savot hasznalhatjak.
Ezzel kapcsolatban szeretnem megkerdezni, hogy ez az "uj" FM sav megegyezik-e a regi FM-el, ugyanis kaptam egy kezi-CB-radiot Nemetorszagbol, es nem hiszem el, hogy semmi sem jon be vele itt Budapesten.
Attiska Creative Commons License 2001.10.25 0 0 260
Schlumberger!

Írtam Neked mailt. Olvastad? :)

Előzmény: schlumberger (259)
schlumberger Creative Commons License 2001.10.25 0 0 259

Szia midikirály!

Hogy érted azt, hogy magyar titkos kód? Minek a kódja? Miről szól, milyen frekikről? VHF? UHF? rövidhullám?
Sch

Előzmény: midikirály (258)
midikirály Creative Commons License 2001.10.24 0 0 258
Frekvenciatáblázat (titkos) eladó !
Floppy vagy print. postai utánvét.
Árajánlatot írj mindenképp !
MINDEN MAGYAR TITKOS KÓD BENNE VAN !
WATERCLUB@FREEMAIL.HU
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.10.13 0 0 257
Sziasztok! Én nagyon régen már nem QSO-ztam vagy 12 éve) Sőt akkor is eleinte 1 évig hallgattam a kéekestetői átjátszót űgy, hogy a TV-t a 6-7 csatorna környékére hangoltam, aztán egy kis URH rádióval addig hangolásztam, amig a helyi oszcillátora segitségével kikeveredett a 145.625 ( vagy 025?) Aztán M10 vevő, meg sk épitett 600 Khz-es adó vevő. Később melóhelyről átalakitott FM 10/160 illetve 40/160. Mostanában a repülők bámulgatása érdekel, és gondoltam a vizuális élmény mellé valami audionális is keveredhetne minimális anyagi ráforditással. Igy a topicot nagyjából elolvasva űgy látom a konstruktőr oldal nagyon háttérbe szorult... Szal, valaki nem utazott már ilyen témában? kapcsi rajz valai egyszerú konverterről, pl CCIR frekire?

Üdv:
HG5AZJ ( ex HG6JAD, ex HG6IAD)

DJ Szegecs Creative Commons License 2001.10.07 0 0 256
Ha valaki szokott a 2m-s sávon "nyomulni" Szolnokról, vagy a környékről, az kérem jelezze itt, vagy magánban. Köszi.
Attiska Creative Commons License 2001.10.04 0 0 255
schlumberger!

Megkaptam köszi! Sajnos azonban még nem volt időm vele komolyabban foglalkozni. Várom a következő adagot.

Előzmény: schlumberger (254)
schlumberger Creative Commons License 2001.10.03 0 0 254
Attiska!
Megnézted mostanában a fiókodat?
Küldtem neked rajzokat!
Igaz, nem az igazi, de megy majd igazibb is
Sch.
schlumberger Creative Commons License 2001.10.03 0 0 253
Lásd a 155. sorszámú bejegyzést szaküzlet-ügyben
schlumberger Creative Commons License 2001.10.03 0 0 252
Tessék kicsit visszább olvasni a topicban először.
Már le volt írva a szaküzletek és egyebek helye, telefonja, etc.
Bocs, ez nem kioktatás akar lenni, de a legegyszerűbb szerintem...
Sch
Előzmény: temporio_matest_victi (251)
temporio_matest_victi Creative Commons License 2001.10.01 0 0 251
Sziasztok!
Továbbítok egy kérdést, hátha Ti tudtok rá válaszolni. Kérlek ne nekem, hanem egyszerre a kérdezőnek válaszoljatok! Köszi!

Szia!
Tippeket kérek, hol található olyan kézi URH, ami képes fogni a mentő, tűzoltó, rendőr, autópályarendészet stb. frekiket? Létezik-e egyáltalán?
Ha esetleg lenne ismerősöd, akinek van eladó, akkor árajánlatot is kérek!
Teljesen kezdő vagyok, úgyhogy lehet szájbarágósan is :)
Bocs, hogy ezzel zavartalak!

Válaszokat a
beebebeeboy@freemail.hu
címre kérném eljuttatni.

Qqberci Creative Commons License 2001.09.17 0 0 250
A FixTV tényleg elég sz@r, de a ViaSat filmeket nyom, ami viszont körösztanyámnak jó lenne. Eddig AM-mikrózott, mert légvonalban 1 km-re sincs tőle az adó, még lavór sem kellett, de most elrontották az örömét. Először felmentem egy mérőzsinórral, azzal jött az M1 meg az RTLKlub, de látszott még valami halvány jel, ezért vittem fel a lepkét vadászni.

Itthon Radiant drótosTV-m van (Kispest), nem izgat a dolog.

Előzmény: schlumberger (246)
50s Creative Commons License 2001.09.17 0 0 249
Tisztelt Lista, kedves amatőrök !

Több napi lap (főleg vidéki) apróhírdetési rovatában olvastam, hogy 250 USD !!! befizetésével szenzációs munkát lehet kapni. ami nem más mint egy minta készülék utáni összerakás. A termék egy "mini C sávos 2 tranzisztoros FM adó" amit a külön CD bemenettel nem rendelkező autórádiókhoz lehetne használni, persze monoban. A hírdetés feladási helye Nagykőrös.
Ismerősöm sajnos be ugrott ennek, az összeget átutalta a POSTABANK-nál a megadott USA beli számlára.
Amit kapott hát az igen, maga a csúcstechnológia: lengő szerelés, ragasztó, NYÁK 0. Képzeljétek a stabilitást.
Mondanom sem kell, hogy a kűldött alkatrészekből összeállított berendezés nem müködik! A cég viszont csak működő berendezésért ad 35USD-t, darabonként. (megjegyzem, hogy HUF-ban az egész nem ér egy ezrest)
Ki tud ezekről valamit ?
Ps. véletlenül találtam egy címet, ahol szintén nem sok mindent tudtam meg: www.trdhelp.com
Várom válaszaitokat!
73, 50s

50s Creative Commons License 2001.09.17 0 0 248
Keresek UTILITY-seket BAZ, SZSZB, HB megyékből
QSY 10kHz- 2GHz.
Jelentkezést az SWL515@freemail.hu box-ba kérem.
schlumberger Creative Commons License 2001.09.17 0 0 247
Tudja valaki, hogy a BKV belső rádióhálózata milyen frekiken vehető?

Djszegecs, talán küldtem neked egy fájlt, abban voltak ilyesmik (is). Külön a fogaskerekű, a metro-vonalak, stb. Ezek 160 megás frekik voltak, lehet, hogy azóta átköltöztette a HIF őket is, mint minket 450 MHz-re. Akkor nekem is írd meg, ha így van.
Sch

Előzmény: DJ Szegecs (240)
schlumberger Creative Commons License 2001.09.17 0 0 246

ViaSat, FixTV

Te Qqberci, ezek nem valami kemény férfiműsorok, amik csak vastag előfizetési díjért nézhetők? Hogyhogy kiteszik akkor átjátszóra?
No, persze, a Schönherzben manapság is történhetnek csodák...

Magam nem nézek tv-t, még a királyit sem, nemhogy a kereskedelmi szemetet (annakidején tanították nekünk még a múlt rendszerben az "amerikai kultúrmocsok" fogalmát, amin akkor jót röhögtünk. Lám, hogy bejött...)

Előzmény: Qqberci (244)
schlumberger Creative Commons License 2001.09.17 0 0 245
Innentől már nem tudok mit mondani. '974-ben költöztem el a Székesfővárosból, azóta csak mint vendég, többnyire a volán mögött, úgyhogy még körbekukkolni se nagyon tudok. TV-t meg amúgy se nézek.
Előzmény: Qqberci (244)
Qqberci Creative Commons License 2001.09.17 0 0 244
Az M1 és az RTLklub a Szabadság-hegyről jön, a többi három (@TV2, ViaSat, FixTV) jöhetett a Schönherz tetejéről vagy az Intercontinentál tetejéről, nekem kb azonos irányban volt mindkettő. Arra gondoltam, hogy ha ezekre van átjátszó, akkor lehet, hogy másra is van. Budapesten legalább tíz kicsi, 1kW alatti átjátszó van.
Előzmény: schlumberger (243)
schlumberger Creative Commons License 2001.09.17 0 0 243
OK,OK, de ha átjátszó van, feltehetően EGY helyről jönnének a műsorok, nem különböző irányokból
Előzmény: Qqberci (242)
Qqberci Creative Commons License 2001.09.17 0 0 242
Ellenvélemény:

1./ a helyszín családi ház, ahol a következő épület legalább 100 méternyire van.

2./ ha valahol "kifújna" egy leágazás vagy egy illesztetlen kábelszakasz köpenyhullámát venném, akkor a kábelen lévő összes adónak jönnie kellene.

3./ nem egy irányból jönnek az adók (forogtam egy gyatra kis lepkével).

Szóval, tudtok valamit átjátszó-ügyben?

Előzmény: schlumberger (241)
schlumberger Creative Commons License 2001.09.17 0 0 241
" Ez azt jelenti, hogy valahol a környéken van olyan átjátszó, ami ezeket sugározza."

Vagy csak van a szomszédodban egy "kifújós" kábeltévé-leágazás... Vagy egy okos Pistabácsi, aki villanydróton viszi át a másik szobába az antennajelet...

Sch.

Előzmény: Qqberci (239)
DJ Szegecs Creative Commons License 2001.09.15 0 0 240
Tudja valaki, hogy a BKV belső rádióhálózata milyen frekiken vehető?
A minap hallottam, hogy a 4-es villamoson is van vmi. rádióféle, de a függöny
miatt nem tudtam megnézni..
Qqberci Creative Commons License 2001.09.10 0 0 239
No, akkor most furcsállhatod, mert nincs ott. :-)))

A következőről van szó: A Sas-hegy keleti oldalán egy TV-vel végigkerestetve mind az UHF, mint a VHF sávot, azt találtam, hogy az m1, TV2, RtlKlub, FixTV és a ViaSat vehető. Ez azt jelenti, hogy valahol a környéken van olyan átjátszó, ami ezeket sugározza. Márpedig ha ilyen (ilyenek) van(nak), akkor, legalábbis Budapest területén vagy Bp környékén ehhez az 5 műsorhoz AMmikró nélkül is hozzá lehet jutni.

Előzmény: sakac (238)
sakac Creative Commons License 2001.09.10 0 0 238
itt vagyon furcsálottam volna ha nem lenne
http://www.ahrt.hu/hullamhossz/adoterkepek.html
Előzmény: Qqberci (236)
sakac Creative Commons License 2001.09.10 0 0 237
mire vagy kiváncsi?
Előzmény: Qqberci (236)
Qqberci Creative Commons License 2001.09.09 0 0 236
Tiszteletem az uraknak!

Nem tudjátok véletlenül, hogy TV adótáblázatot hol lehet mostanság találni? (adó/átjátszó helye, műsor, freki v. csatornaszám, polarizáció) Az Antenna Hungáriánál nincs.

Üdv:

Qq

fzso Creative Commons License 2001.09.05 0 0 235
T. nagyon hozzáértő hölgyek és urak !

Tanácsot szeretnék kérni berendezés vásárláshoz.

A feladat a következő:

2 darab expedíciós lakóautót kellene felszerelni fix beépítésű rádióval plusz 4-5 darab kézi szett is kellene a rendszerbe. A két autó távolsága akár több száz km is lehet és a kézi szettes emberke is elmehet akár 50km-re. A kocsikban akku kapacítás dögivel.

Milyen rendszert vegyek ?
HOL ?

Köszi

Zsolt

schlumberger Creative Commons License 2001.08.21 0 0 234
Attiska!
Bocsánat a késésért, nagyon qrl voltam a munkahelyemen is, meg otthon is, de már be van készítve a scannerbe a rajz (illetve rajzok).
Vendégeket várok HA0-ból és YO3-ból, meg még az unokahúgomék is jönnek a hétvégén, úgyhogy gondolhatod... De azért volt ennek haszna is, rendet raktam a műszereim, rádióim között is, megtaláltam a kupiban egy-két rég elveszettnek hitt alkatrészt.
Remélem, ma este már be is kapcsolom a scannert, és holnapra meglesz.
Üdv: Sch
Előzmény: Attiska (233)
Attiska Creative Commons License 2001.08.17 0 0 233
Hé gyerekek, nehogy már meghaljon a topic! :)

schlumberger!

Mikor küldöd a kisméretű kétsávos körsugárzó cuccait? :)

Valamelyikőtök ért a katonai rádiókhoz (R104, R323, stb.)? Arra lennék kíváncsi, hogy miket tdunak ezek frekiben, üzemmódban.

dongenaro Creative Commons License 2001.07.27 0 0 232
Kedves Attiska!!!
Megkaptam a mélt az ettecsmenttel, nagyon jó, KÖSZI!!!!
dongenaro
Előzmény: Attiska (216)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!