Oké, ez stimmt. És a hőérzékelője milyen, simán csak az ellenállása változik hőre? Tud bármi gondot okozni, ha próbára ideiglenesen kiiktatom (ill. rövidre zárom)?
Idáig értem, köszi! A vízkőtlenítésre mit javasolsz? Olyasmit, mint a kazán-átmosásnál, forró víz átkergetése egy szivattyúval sokszor, csak mondjuk nem trisóval, hanem ecettel?
"hol begyújt, hol elalszik menet közben" Nem az számít nála,hogy te mit érzel,hanem az érzékelő beépítési helyén milyen a hőmérséklet. Ha pl. vízkövön át kell neki melegíteni az áramló vizet akkor nyílván a vízkövet fogja felmelegíteni ,benne v. rajta az ékelővel,majd a vizet. "5...20 éves" Ennyi idő alatt lerakódhat vízkő simán. Érzékelő karakterisztika ellenőrzés ,vízkőtlenítés.
Egy ESBE VTA322-es keverőszelep (forrázásvédlem miatt van a rendszerben) el tud úgy romlani, hogy a bojler vizét átengedi a hideg ágba folyamatosan? Az a hibajelenség, hogy ha megnyitjuk a hideg csapot a lakásban, akkor egy kis ideig meleg víz folyik a csapból. Pár másodperc után lehűl és hideg is marad, gondolom ennyit tud átmelegíteni a csőben, ha tényleg ez a problémája....
Szüleim régi házában Ráckevén is egy Beretta c.s.i. 24 kombicirkó van, kb. 15...20 éves, fokozatosan (évek alatt) elkezdett egyre kevesebb melegvizet adni. Tökig megnyitom, a csapnak ugyan nem túl sok az áteresztése, de ezzel együtt is azért régen működött (a folyadékáram nem lett érezhetően kevesebb, tehát dugulásra nem gyanakszom, meg ugye a hiba bármelyik csapnál fennáll). Hallom, hogy folyamatos égés helyett hol begyújt, hol elalszik menet közben (forró vizet sosem ad, kicsit melegnél már kapcsol is le). Mi lehet ez, merre kezdjem a hibakeresést? Tűztér-tisztítás volt már.
Hát a hibajelenséget már leírtad, ami okozhatja az az, hogy a trafó kapcsolóját nem tartja a tartója/rögzítése v. excentrikusra kopott a tekerő /szétszed,megnéz/. (a jelenlegi megoldásod marhára nem helyes ,gyufa?)
Gorenje felül gázégős tűzhelynek az egyik égője nem gyújt be. Azt csinálj, hogy ha benyomom a gombot, adja rendesen a szikrát, de amint elkezdem tekerni, elkezdi engedni a gázt, de egyből abbamarad a szikrázás. Ezt milyen hiba okozza? Jelenleg úgy tudom begyújtani, hogy egy másik gombot nyomok be, hogy szikrázzon, és eltekerem a rossz égőnél a gázt, akkor begyújtja., de a saját gombja megszakítja a szikrát, ha elkezdem tekerni. Ötlet?
Találtam egy viszonylag stabilnak tűnő pozíciót, úgyhogy kísérleti jelleggel gumiámmal körbekentem. Szigszalagnál biztos jobb. Mennyit érdemes várni? 15 perc, 24 óra, egy hét - ez mind szerepel a leírásban de gondolom holnap már jó lesz :)
Mamánál folyt megint a lefolyó de ezúttal a falnál
A képeket látva ez nem csoda.
Az ott a falban mennyire normális? Annak nem ilyennek kéne lennie, nem? Nem arra gondolok, hogy törött, hanem egyáltalán. Mintha nem ilyen szokott volna lenni
Létra kell hozzá de az nem probléma, mert lesz ott valami padlásfeljáró.
Nyilván azért kérdezem, hogy érdemes-e odatennem, mert tájékozatlan vagyok, szóval gyakorlati tanácsok nyugodtan jöhetnek, hogy mi lenne ott nehezebb. vagy pl emeljem-e meg egy kicsit, hogy az aljához könnyebb legyen hozzáférni stb.
A készülékek akkor hosszabb életűek,ha az intenzív vízkőkiválás (<55) alatti hőmérsékleten üzemelteted. Az üríthetőségről és a biztiszelep ,vcs. és/vagy tágulási elhelyezéséről másik helyiségben kéne gondolkodni.
Hőterm Standard gázkazán kazánviz mérő órája elromlott. Lehet még hozzá kapni alkatrészt vagy jól van az úgy. Hivjak szerelőt? Nem tudom mennyire vészes.. mennyibe kerülhet kijavitani.. vagy ugy is lekapcsolna ha túl felmegy a viz?
Szigetelve van az is, mert a tető csúcsáig megy a szigetelés. Nem nyertem volna vele, ha csak a tetőtér van szigetelve, kb ugyanaz a menyiség kellett volna. Na jó, kicsivel kevesebb, mert egy háromszög két befogójának összege mindig nagyobb, mint az átfogó, de nem volt számottevő a különbség. Szóval szerintem max 1-2 fokkal lesz ott fent melegebb a tetőtér kis padlásterében, mint a "sima" tetőtérben.
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy nyílván majd a fekvő bojlerből is ki kell szedni a vízkövet és pl nehezebb-e. Vagy gondolom pár évente meghal a fűtőszál, akkor vajon mennyivel macerásabb a csere.
Van annak valami akadálya szerintetek, hogy hőszigetelt padlástér részbe kerüljön a villanybojlerem? Tetőteres ház, a fürdőszoba felett van egy kb 1 méter magas 2.5 méter széles rész. Kb háromszög alakú, van egy kb 40 centis vízszintes "plafon" tehát az 1 méter magasság az a 2.5 méter szélei felé csökken utána. Ahogy néztem, vannak fekvő bojlerek is.
Például vízkőtelenítés vagy bármi hasonló szükséges javítást, karbantartást akadályoz-e egy ilyen kialakítás? A padláson felállni nem lehet, de ülve teljesen kényelmesen lehet ott lenni.
Az R2.JPG alapján a TA jel mutatja a szobatermosztát kontaktusát fogadó 16-17-es számú sorkapcsok helyét( csak az idiottok nem írták oda mint az MP esetén pl. ,hogy mikrokapcsló).