meg nem dolgoztam perlittel, de az ilyen porozus anyagok eleg konnyuek, nem? ha nem lesz lecsavarozva a lap, meg fog az allni rajta? nem kell ala parnafazni?
pitylogos, kentaura, kosz az otletet, errol meg nem is hallottam. ezt a rigidur lapot elvileg itthon is lehet kapni es mivel a tabla meret nem olyan nagy, akar messzirol is vihetem sajat autoval. egyebkent kis furdoszobarol van szo, kb 6nm, amibol a kad, vece, mosdokagylo utan jo ha marad 2nm jarofelulet. a youtube-os videokon mivel szinteznek ala? duzzasztott perlit, vagy valami agyaggolyo, vagy polisztirol golyok? esetleg lehetne homokot is alateriteni? es jol ertem hogy ez mintegy uszik es nincs a fodemhez csavarozva csak a lapok egymashoz?
vakolat anyaga válogatja.sztem 5 fok körül van a határ.egyébként meg próbáld ki 1-2nmen.ha 2 nap múlva kötött,akkor lehetett :)) én úgy vettem észre,hogy ami cementkötésű,és be tudott indulni a kötés,ott már nem lett baj.én meg télen -10ben vakoltam beltérben nappal vaskályha mellett.éjjelre nyilván 0ra lement,de ekkora beindul a hőtermelő kötési folyamat.
paraszthaz fafodemere a tetoterbe csinalunk furdoszobat. milyen hordozora kellene kenni a folyekony szigetelest ami aztan eleg merev a jarolapk ala? eddig betonyp lapokra gondoltam, de allitolag az nagyon konnyen torik. esetleg OSB vagy gipszkarton van eleg eros valtozatban?
Osztályozott mosott homok, cement, plasztifikáló szer lehetőleg mikropórus képző. Így sokkal elasztikusabb lesz a fugázó habarcsod nem fagy szét mivel nem vesz fel sok vizet. Kanállal betömködöd az előnedvesített résbe lehúzod majd a következő fuga kitöltése után kb 5 perc egy nedves ecsettel szépen bemosod, ha akarsz egy darab fával egy kis mélyedést is húzhatsz a fuga mentén így jobban kihangsúlyozod a fugát. Szerintem a fagyvédelemmel egyenlőre még nem kell foglalkozni.
arról volt szó, konyhai csap kisegítő melegítése (mármint víznek) ott meg a mosogatáshoz arra a pár literre amig odaér a "normál" melegvíz bőségesen elég.
normál üzemre én sem ajánlanám. jó ha hosszú a vízvezeték, vagy vésztartalékra, ha kifogy tárolt melegvíz.
Nálam is az egyik lakásomban (amiben pont lakom) a fürdőben van egy bojler. de akonyha ettől ha nem is 20 m-re de 15 re biztos van. Itt működik a jó öreg elekthermax kis vizmelegítő - vezérelt árammal. és még egy mosogató gép is- az is árammal - mi mással ?
szerencsés vagy. ha naponta kellene megtenned ezt a távot esetleg megspékelve egy "dunai átkeléssel", egy 2x-es minimálbérér, amiböl a munkáltató a tömegközlekedés max 70-80%-t téríti, akkor nem biztos h ennyire boldog lennél lakóhelyed miatt :)
Én Maglódról fél óra alatt bennt vagyok a Mexikóira. Persze ehhez az kell, h bár 8-kor kezdődik a munkaidő hivatalosan, 7-kor már dolgozom. Új M0 szakasz körbe, M3 bevezetőre a dugó elött kell érnem, ez kb 6:45 maximum.
Az eredeti kérdésre: 15-20M alatt tuti nem állsz meg még sok sk munkával sem. Viszont ha veszel egy régebbi kecót, azt ha olyan igényed van, meg olyan szerkezetileg, akkor alapig le kellhet pusztítani rossz esetben.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Tehát akkor a válasz, röviden, tömören; nem éri meg! Hát akkor marad a nézelődés... Sajna 2-3 szobás 70-80 nm-es házakat nem találtam olyan helyen, ahonnan max fél óra alatt be lehetne jutni a népligetbe pl 10-12 milláért:( Vagy van ilyen, csak rossz helyen keresek? Mely településeken érdemes szétnézni? Köszönöm!