otek szerint a 80 cm-nél magasabb szintkülönbség (jogszabály terepszintről beszél de érvényes minden szint különbségre) esetén legalább 95 cm magas kiesést akadályozó szerkezet (korlát, mellvéd) kötelező.
Köszi, ilyesmire én is gondoltam, csak nem tudom, hogy mennyire "koszolódik". Azt írod, hogy nem vészes. Gondolom tapasztalatból tudod :-). Lehet hogy kombinálom halaloszto ötletével és nyomok oda egy kis szilo-t.
Áhh, a használatbavételinél is kötözködött a vén picsa, még mérőszalagozott is. Azért kellett megvalósulási rajzot csinálni a homlokzatokra, mert az ügyfél végül ragasztgatott ilyen aranyszinű diszléceket (broáááf) az ablakokra álosztásnak... Mindez családi ház, nagyonvidék.
Létezik egy beépítő szegély, amit a szabadon álló gáztűzhelyekhez is lehet használni. A pontos nevét nem tudom, de ez egy fém, "L" alakú lap, ami fehérre van festve, a konyhaszekrény oldalára kell felfogatni úgy, hogy az "L " alak talpa felfelé álljon, (vagyis egy fejtetőre állított "L") és a talpa tűzhely tetejére forduljon rá. Tisztítani ezt is kell időnként, mert a zsíros szennyeződés azért bejut a tűzhely és a lap közé, de ez nem számottevő mennyiség. Talán Konyhabútort, vagy konyhai gépeket forgalmazó helyeken, esetleg BarkácsMultiknál lehet kapni.
Elvileg 60 cm-től kellene, de ügyintézőfüggő, hogy mennyire ragaszkodnak hozzá.
Nálunk én az 1 m magas teraszhoz nem épitettem és nem rajzoltam semmit, viszont egy másik családi háznál szólt az ügyintéző, hogy rajzoljak valami korlátot a 80 cm magas teraszhoz...
Az a kérdésem lenne, hogy van e valamilyen szabály a terasz korlátra vonatkozóan? Meg van-e határozva, hogy milyen magasságtól kell korlátot építeni a teraszhoz? Egyáltalán kötelező a korlát?
A parapetmagasság a nyílászáró alját jelenti, nem a felső vonalát (szemöldökmagasság talán?). Én mindenképp a 240-et javaslom, bejárati ajtónak is. Illetve természetesen ebben a vonalban fusson az összes ablak felső vonala is.
Két bögrényiért menj ki a Duna-partra, legfeljebb otthon mosd át egy kicsit a levesszűrőn, amikor az asszony nem látja. :-) (Az is csak azért kell, hogy az agyagot-iszapot kimosd belőle. A tésztaszűrő nem jó, mert az mindent kimos, ami 2-3 mm alatt van.) De ennyit szerintem a sarki tüzépes is ad egy doboz sörért.
Kültéri ablakpárkányt (márvány) mennyire szoktak (kell) kilógatni a falsíkon kívülre? Én 5 centire gondoltam, de lehet, hogy az már sok, és bénán fog kinézni?