Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Ja és a listához csak még, hogy sok névnél nem is írtam hozzá, hogy csak névhasználat, avagy lopikálás van mögötte, mert gyár a név alapján feltételezve nincs is !
Tessék csak az ismert fegyver, lőszergyártó neveket megnézni, soha nem is gyártottak optikai eszközt.
Akkor ez mi ?
Asszocizáció, reklámfogás, avagy Magyarra lefordítva, hülyítés. :)
Azóta, hogy ez a lista született, sok víz lefolyt már a dunán, tehát ne tessék naprakésznek venni és nem is szabad.
Naponta kötnek új szerződéseket cégek egymással, távol-kelettel, és nagyon sokról nem is tudunk, pedig sokan meglepődnek mikor egy prémiumgyártó is már vagy egészben, vagy csak alkatrészeket, de gyártat pld. Kínával.
Nincs is ezzel semmi gond, csak sokak szeretnek eredeti terméket venni, eredeti anaygaminőségben, összeállításban, és ez lehet, hogy sznobizmus.
Gyártmány, származás megfogalmazás, kétségtelen, hogy nem a legjobb részemről, de éreztetni szerettem volna, hogy ha valamire az van ráírva, hogy Germany ( gyártmányilag) az nem biztos, hogy német gyártmány. (ugye erre van sok pld. pld. Bauer)
Származásilag szóhasználat alatt pedig megint csak lehet azt érteni, hogy a kereskedő cég telephelye pld. németország, de ez nem biztos, hogy azonos a gyártási országgal is a terméket tekintve.
És van a harmadig megoldás, mikor pld is lett említve neves, ismert optikagyártó cég, pld. a Zeiss, de modhatnám a S-bendert is, mikor legyen pld Németország eredetileg, de már gyártat pld. ugye Mo-on is.
És érdekes és etikus a S-B részéről, hogy a Mo-on gyártott termékekre rá van írva, hogy Made in Hungary, de ue. már nem mondható el a Mátészalkai Zeiss gyártmányokról.
Szerintem TAL nem fogalmazott teljesen egyérteműen, mert ennyi erővel "Gyártmányilag , származásilag kétséges optikai eszköz elnevezések" közé sorolható a Leica is. Mert ugye, nem (csak) Németországban hanem Portugáliában is gyártat ...
Már megdicsértem magamban a szorgalmadat és az összeszedettséget, erre a végén "kinyögöd", hogy nem is Te műved. A szó szerinti idézetnél illett volna megnevezned a forrást.
Olyan távcsövet keresek mint a képen látható Leupold M3-as replika!
Ha valakinek volna ugyan ilyen eladóvagy tudja hol/kitől lehet ilyet beszerezni akkor az kérem jelezze nekem itt a fórumon vagy a szekich@freemail.hu e-mail címen.
Pontosítanék: Rambo Long Rifle 3,5-10×50, oldalparallaxos, világító szálkeresztes, MIL-DOT-s, csőről van szó, ami az USA-ban, direkt rugós puskákra lett kitalálva. Az igaz, hogy Angliából lett behozatva...
Tiszteletem mindenkinek! Nekem is van 2 binokuláris távcsövem ami kihasználatlanság miatt eladósorba kerültek. Az egyik Tento 20x60as távcső, itt hiányoznak a porvédők, és az egyik szem gumi. A másik: Boscps 002 60x90cb grossfeld, ehhez megvan az összes porvédő és fényzáró szemgumi, vagy mi a pontos neve. Mind a 2ttőnek nagyn szép éles képe van. Érdeklődni : fotyierik@gmail.com További szép napot mindenkinek.