paraszthaz fafodemere a tetoterbe csinalunk furdoszobat. milyen hordozora kellene kenni a folyekony szigetelest ami aztan eleg merev a jarolapk ala? eddig betonyp lapokra gondoltam, de allitolag az nagyon konnyen torik. esetleg OSB vagy gipszkarton van eleg eros valtozatban?
Osztályozott mosott homok, cement, plasztifikáló szer lehetőleg mikropórus képző. Így sokkal elasztikusabb lesz a fugázó habarcsod nem fagy szét mivel nem vesz fel sok vizet. Kanállal betömködöd az előnedvesített résbe lehúzod majd a következő fuga kitöltése után kb 5 perc egy nedves ecsettel szépen bemosod, ha akarsz egy darab fával egy kis mélyedést is húzhatsz a fuga mentén így jobban kihangsúlyozod a fugát. Szerintem a fagyvédelemmel egyenlőre még nem kell foglalkozni.
arról volt szó, konyhai csap kisegítő melegítése (mármint víznek) ott meg a mosogatáshoz arra a pár literre amig odaér a "normál" melegvíz bőségesen elég.
normál üzemre én sem ajánlanám. jó ha hosszú a vízvezeték, vagy vésztartalékra, ha kifogy tárolt melegvíz.
Nálam is az egyik lakásomban (amiben pont lakom) a fürdőben van egy bojler. de akonyha ettől ha nem is 20 m-re de 15 re biztos van. Itt működik a jó öreg elekthermax kis vizmelegítő - vezérelt árammal. és még egy mosogató gép is- az is árammal - mi mással ?
szerencsés vagy. ha naponta kellene megtenned ezt a távot esetleg megspékelve egy "dunai átkeléssel", egy 2x-es minimálbérér, amiböl a munkáltató a tömegközlekedés max 70-80%-t téríti, akkor nem biztos h ennyire boldog lennél lakóhelyed miatt :)
Én Maglódról fél óra alatt bennt vagyok a Mexikóira. Persze ehhez az kell, h bár 8-kor kezdődik a munkaidő hivatalosan, 7-kor már dolgozom. Új M0 szakasz körbe, M3 bevezetőre a dugó elött kell érnem, ez kb 6:45 maximum.
Az eredeti kérdésre: 15-20M alatt tuti nem állsz meg még sok sk munkával sem. Viszont ha veszel egy régebbi kecót, azt ha olyan igényed van, meg olyan szerkezetileg, akkor alapig le kellhet pusztítani rossz esetben.
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Tehát akkor a válasz, röviden, tömören; nem éri meg! Hát akkor marad a nézelődés... Sajna 2-3 szobás 70-80 nm-es házakat nem találtam olyan helyen, ahonnan max fél óra alatt be lehetne jutni a népligetbe pl 10-12 milláért:( Vagy van ilyen, csak rossz helyen keresek? Mely településeken érdemes szétnézni? Köszönöm!
pestmegyében belterületi (normális helyen lévő) telek minimum 8-10 mill felső határ a csillagos ég, az építés 160e/m2.
jobban jársz ha veszel házat, van ahol majd telekárban megkapsz 10-20 éves házat. ráköltesz 2-3 milliót és majdnem ott vagy műszakilag mintha építenél, viszont beljebb vagy 5-6 millával.
Rengeteg tényezőtől függ, pl a telekár 1-30 milla között szór, az építés 130-200e ft/nm. Plusz udvarrendezés, garázs, stb. Minimálban akár 15 millából kijöhetsz, mínusz amit magad csinálsz.
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne (rem.jó helyen): Mivel a cégek által horror áruk van az új házaknak, és panelt nem akarok, ezért felmerült bennem hogy mennyibe is fájhat az építkezés? Mármint ha az ember telket vesz és arra építtet! Nincsenek 300nm-es terveim, 1+2 félszoba, nappali stb, 70-80 nm nettóba elég, egy nem túlságosan nagy telken, jó helyen Pest közvetlen közelében. Vajon érdemes lehet ezt nézegetni, vagy drága? Előre is köszönöm!
mint a bojlert, szét kell szedni és úgy. de aszem van benne aktív anód, ami magára szedi a vízkövet és az nem a fűtőfelületre (fűtőszálra) rakódik, azt kell cserélni.
vagy vízlágyító a vízrendszer főcsapjához és akkor nincs vízkő se itt, se a mosógépben :)
Már láttam én is ilyen átfolyós cuccot, egyet nem tudok, hogy vízkőtleníteni hogyan kell egy ilyet? Vagy ha kellő vastagságban lerakódik rá akkor csere? merthogy átfolyós rendszernél biztos van olyan felületi hőmérséklete a fűtőszálnak, hogy oda kirakódjon a vízkő.
De egy atlag csaladi haz szuperul elmukodik 1x25 vagy 1x32 amperral! Egy elektromos atfolyos melegito kedveert elkolteni 200 ezret halozatfejlesztesre eleg durvanak tunik.
Abbol a 200ezerbol jo sok evre fedezni lehet mondjuk egy melegviz cirkulacio plusz koltseget.