Akik szeretik a By,Bhv,Bo,Bx.....
Mielőtt feltennéd a személykocsikkal kapcsolatos kérdésed, kérjük, nézz szét az alábbi oldalakon, mert lehet, hogy megtalálod rá a választ!
Kocsik adataival foglalkozó oldalak:
http://vasutikocsi.atw.hu/
Személykocsi fővizsgák: (KISABLAK)
Cseh összefoglaló a MÁV-Start járműveiről:
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_dd.php
http://www.vagonweb.cz/popisy/MAV_START_osobni_vozy_rd.php
A cég hivatalos neve: "Galizische Karpathen-Petroleum Actien-Gesellschaft vorm. Bergheim und M. Garvey". Légy szíves a táblázatodban javítani, ill. kiegészíteni.
De ettől függetlenül nem tudom, hogy hova való (a kiszállítási könyv sajna nem tartalmzza).
Egy infó: Bzx 675 rev: 06.01.06. balassagyarmati honállomásítású, egy másik új Bzx-el (676) jár együt a Palóc Ic-ben, de annak nem jegyeztem fel a dátumát.
Jó múltkor Debrecenben átutazva láttam ott a fth-ban egy Ax-et álldogállni,de olyan magas volt a kerítés,hogy a számozást eltakarta.Tudja valaki,hogy melyik?
Bár nem nekem szólt a kérés,kettő képet találtam én is reklámos kocsikról:
az első kép fotósának az engedélyét bírom a képpel történő garázdálkodásra (a fotón pózoló személyét is),a másodikat úgy kaptam egy kollégámtól,sajnos nem ismerem a készítőt,így utólagos engedélyével:
Nem tudom pontosan, állítólag nem átmenő vonókészülékes kocsinál a vonókészülék helyigénye miatt. Ez bőven lehet UL. A forgóváz bekötési helyzete meghatározott, mert a szerkezet csak látszólag szimmetrikus. Tuskófékes forgóváznál a mechanikus fékszerkezet fixpontja, tárcsafékes kocsinál a forgóváz-léghálózat csatlakozói adottak, emiatt nem fordítható át alapvetően a forgóváz. (legalábbis üzemszerűen, mert láttam én már fordítva (no nem bekötött csak) alárakott forgóvázzal járművet mozogni akár nagyobb távolságon is.
Te vagy az utolsó reményem. Égre földre keresek fotót a 80-as 90-es évekből, amin reklámos Bhv, By van. Én kettőre emlékszem: volt egy Hungária biztosítós, meg egy Szobi szörpös. Nem turnál bele az archívumos dobozodba? :-)
Egy-egy kép a szerelvény első feléről és a második feléről, majd a közepéről.
Sajnos a szerelvény végén lévő kocsiról csak ennyi van, ha még hátramentem volna azt is lefotózni, a társaság többi tagja a helyszínen meglincselt volna...
Sajnos erről is csak ez az egy fotó van, a pályaszámot pedig fedje jótékony homály. Talán 30 55 117 6026-9 ????????
Csak azt nem értem, hogy ezek után, hogy a kis pénzű modellvasutasok clubjában hogyan szerepelsz:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Mivel a Teherkocsis topikban újból felmerült a gyomirtó szerelvény (a szerkocsiból kialakított tartálykocsikról már tettem fel oda képet a #376-os hozzászólásban), felmerült bennem a gondolat, hátha érdekel valakit a szerelvény többi része is. És mivel én q***va rendes csávó vagyok, ezért felteszek egy pár képet ide. Most. Nektek.
A képek 1985-86 körül készültek, sajnos már sötétedett és siettünk is, ezért a körbefotózás alapossága és minősége némi kívánnivalót hagy maga után. Szóval ne hányjatok a szememre, én már hánytam... :-)))
Először pár kép a sprickoló kocsiról (30 55 117 7360-1 Yp):