Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.13 0 0 1676
Itt görcsölök h el kellene menni wc-re..
De nem merek..
Cat te jól vagy?
Tényleg hetekig fog tartani ez a wc-től való rettegés???
Esküszöm az első két napban könnyebb volt,mostmeg egyre rosszabb..
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.12 0 0 1675
Szia!
Én úgy tudom h a belső aranyérből lesz a külső,nekem is így volt,amikor vastagbéltükrözésem volt vagy 4 éve még belső aranyerem volt(az az első fázis),aztán kikukucskált(és lett harmadik fázisú):-SÉn a napokban a fiam keresztapjának kértem ki a gyógyszertárból kúpot (nem adják ki recept nélkül csak ha ismerős van),ami fájdalomcsillapító is meg aranyérrre is jó,ő járni alig tudott de már bulizik ezerrel:-)
Nekem anno repedést varrtak és cérnával,hát...Azt mondta a doki h ami bent van nem fáj annyira mert ott az idegvégződések nem annyira érződnek,ami kint van az már jobban vagy valami ilyesmi...
Előzmény: papajó (1673)
waczkor Creative Commons License 2008.04.12 0 0 1674
Sziasztok!

26 éves vagyok és tegnap reggel kezdett fájni az a bizonyos hátsó rész. Nem foglalkoztam vele, holott 4-5 éve volt már véres székletem 1-2-szer. Na ma reggelre megkaptam rendesen, iszonyatosan fáj (se állni, se ülni, se feküdni nem jó). Külső aranyeret nyertem meg magamnak, egy kétcentiset kb, bár annyira sokáig nem nézegettem. :)

Mit érdemes most így 7végén kezdeni vele (kamillás ülőfürdő megvolt, nulla haszonnal egyelőre)? Ügyeletre nem merek lemenni a sok barbár közé...
Ráadásul jövő 7 végére program lenne, addigra nem ártana helyrejönnöm. :(

Senki aranyeres ismerősöm nincs, így titket kérdeznélek a tennivalókról és lehetőségekről. Köszönöm előre is a válaszokat.
papajó Creative Commons License 2008.04.12 0 0 1673
valaki megtudná mondani akinek külsö belsö aranyere volt hogy a kölsö miatt szenved vagy a belsö a rosszabb mármint mütét után gyógy szempontból?
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1672

Kétszer szenvedni?Eh...Nekem az már nem csak olyan kis szirom volt,nekem az már polip volt megszabadultam tőle az a lényeg...Amúgy királyság van úgy néz ki elkaptam a fiamtól a vírusos hasmenést...Mikor máskor..:-)))

És itt van olyan akit nem ott műtöttek és nem lett szirmos?

Előzmény: cat34 (1671)
cat34 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1671
A dokitól nem kérdezted meg az újraszirmosodást? Nem akarlak elkeseríteni, de akit ott műtöttek mindenkinek lett. Nem lett volna célszerűbb a régiekkel várni az újig és egyszerre leszedni?
Előzmény: Törölt nick (1670)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1670

Na, azt azért nem mondtam h nem fáj,csak időszakosan,mondjuk wc-zés után baromira fáj egy ideig:-( De a mostani éjszakát végigaludtam kicsit vergődtem csak,de a reggeli wc-t nagyon kihagynám  grrrr....Lehet nem kellene enni egy ideig h ne kelljen menni:-D Hát aki nem esett ezen még át elképzelni se tudja h milyen érzés ez...Kérdezte a férjem h mondjam már el neki h át tudja kicsit élni,mondom kb olyan mintha cipőstül seggberúgtál volna úgy h eltűnt a cipőd:-D

Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre,mennyivel lesz szebb,jobbnak jobb lesz azt tudom,de vajon beszirmosodok újra?!

Előzmény: cat34 (1668)
cat34 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1669
Ne feledd a parafin olajat!!!
Előzmény: Törölt nick (1667)
cat34 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 1668
Szia!

Örülök a "kellemes" élménynek! :)
Amit ígért a doki, h nagyon fog fájni a szirmok helye, az ezek szerint nem jött be? Tök jó neked, h már az első napon tudtál élni! Nekem jópár napig nagyon fájt, csak feküdtem.
További jobbulást! Várjuk a beszámolókat! :)
Előzmény: Törölt nick (1667)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1667
Sziasztok!
Túléltem:-)
A szuri tényleg gáz,nekem 6 helyre osztotta szét,számoltam:-)
Egész jól vagyok,ma már takarítottam,boltban voltam,néha vannak fájdalomrohamok.
Nade a szirmok!
Szépen körbe le vannak szedve talán ha jól láttam egyetlen helyen van még valami,de hátha az is eltűnik majd ha mégse, az az egy már mindegy ha ott van..Hajnalban volt az első székletem addigra hatott a tabletta,rettegve vártam mi lesz,mert a cérnásnál én bizony ordítottam,kellemes meglepetés volt h maga a székelés nem fájt,csak csípett meg utána fáj egy ideig.Igazából Ars Medica ide vagy oda,nekem nem volt rossz benyomásom,persze a doki olyan amilyen,igazából elvégezte a dolgát és ennyi.Kontrollra tuti h úgy megyek h bőven bekenem körömvirágkenőccsel előtte:-) A nővérkék is kedvesek voltak.
A cérnás ezerszer rosszabb!Persze annak idején nekem repedést is varrtak,hát nem volt egy leányálom!
Nektek is tiszta lila volt a szurik helye?
Jegelésnek azt találtam ki h van az a cerka jégkrém,na én azt kicsit vékonyabbra szopogattam beraktam egy zacsiba és azzal jegelgetem:-)
Köszönöm a tanácsokat,és azt h írhattam nektek!
kozsu24 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1666

KEdves Papajo!

Köszi az infót, hát ez nem túl jó hír...Mindnesetre felíratjuk, mert már annyi mindent kipróbált... Neked csak repedésed van, aranyér nélkül? Mert neki csak repedése van.

Sajnos már sok helyen járt, nem használtak  a kúpok, mert a széklete se túl jó, és ha nincs folyamatos könnyű, erőlködés nélküli széklet, akkor ez nem gyógyul meg.

Jobb egy ideig, aztán visszaesik. Fáj is neki.

22-én ő is megy a Bécsi útra. Írd majd meg a tapasztalatodat légyszi.

Egyébként van egy Botoxos módszer,  beinjekciózzák a botoxot, 3 hónapig részleges bénulást okoz a végbélzáró izomban, de nem okoz inkontinenciát. Ezáltal megszűnik a záróizom görcs, és meggyógyul természetes úton repedés. Állítólag 1-2 hónap alatt meggyógyul. Ha a nitroglicerines kenőcs meg kúp nem használ,  azután jöhet ez... az orvosi protokoll szerint.

Előzmény: papajó (1665)
papajó Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1665

kozsu24

Hát sajnálom a párod de szerintem menjen dr-hoz ha még nem volt.Én voltam kupot irt nem gyogyult be,kiprobáltam a rectogesicet hát nekem ugy be gyullasztotta hogy fetrengtem contramalon (morfium)éltem.nem kivánom senkinek!Egyébként fáj is neki?Hol van melyik részen.Én hétfőn megyek a Bécsi utra majd beszámolok ha birok.

Előzmény: kozsu24 (1664)
kozsu24 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 1664

Sziasztok!

Csatlakozom hozzátok! A páromnak végbélrepedése van, és olvastam itt, hogy van pár ember, aki ezzel küzd.

Nagyon maga alatt van szegény, mert már egy fél éve nem gyógyul meg neki.

Találtam egy cikket az alábbi oldalon:

http://www.hazipatika.com/articles/week/Fajdalmas_csorepedes_Sokkolo_fotoval?id=134

A cikk legalján van egy kenőcs, aminek nem adják meg a nevét, nem értem miért. Írtam a szerkesztőségnek, de nem válaszoltak még.

Én arra tippelek, hogy ez a kenőcs az, amit Jégcsillag is ajánlott, a Rectogesic, de nem vagyok benne biztos.

Nem tudja véletlenül valaki, hogy mi ennek a kenőcsnek a neve?

Érdeklene, hogy van-e valakinek még tapasztalata e téren, használt-e a Rectogesic, ha használja még valaki Jégcsillagon kívül. Persze az ő véleménye is érdekelne, ha belép majd.

Járt már valaki az Óbudai Egészség Centrumban, Bécsi út 61. .ben?(www.aranyerbetegseg.hu)

Köszi!

Törölt nick Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1663

Mindenféleképpen beszámolok:-)

Köszönöm mindenkinek a válaszokat,holnap hajnalban indulunk Pestre h odaérjünk időben,remélem kibírom a szurit:-)

És utána jelentkezek h mi lett a szirmokkal:-)

Előzmény: Tia01 (1662)
Tia01 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1662
Sok sikert, és kitartást kívánok!
Ha rászánod magad a szirmocskák plasztikázására, feltétlen számolj be mindenről légszi, mert szerintem itt sokunkat érdekelnének a részletek.
Engem rettentően zavarnak azok a kis kilógó bigyók, de sajna nekem sincs bátorságom az eltávolításához, pláne azok után, amit írtál.
Előzmény: Törölt nick (1659)
cat34 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1661
Műtétek előtt mindenki bepánikol, ez természetes. Az injekció nem kellemes, de ki lehet bírni. Így utólag az volt a legkevésbé gáz az utána jövő fájdalmakhoz képest.
Sok sikert!
Előzmény: Törölt nick (1659)
szepi111 Creative Commons License 2008.04.08 0 0 1660

Hello!

Lézeres után estig bent van egy vazelines géztekercs, ezért nem szabad hajhajtót használni már előző nap...

Viszont ajánlom az olyan kosztot már ma, amitől puha lesz az eredmény.

Ugyan adnak egy hashajtó tablettát mielőtt hazamész majd este, de előtte kialakulhat azért az előző kajától egy kis kupak, amit kilökni, hát hogy is mondjam.... :) nem jó... ;)

Lényeg hogy a napi 3x paraffinolaj, plusz csak zöldségek, joghurt, kis csirkehús stb. nekem bejött...

Ezt kb. 1,5 - 2 hétig kell nagyon szigorúan alkalmazni, addig nagyon szenvedős, csípős a reggeli WC...

Igazán rossz nekem az első kb. 4 nap volt, utána napközben szinte már teljesen jó volt ha semmit nem csináltam...

Ja, első 1-2 hétben minél gyakrabban kamillás ülőfürdő!!!

ciao

Előzmény: Törölt nick (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1659

Egyre többet olvasok,egyre jobban megy el a kedvem az egésztől:-(

Velem a doki úgy negyedórát beszélt,mindent részletesen elmondott,mire számíthatok,még azt is mondta h csak úgy vállaljam be a műtétet h utána ne k.anyázzak majd.Azt mondta ha bevállalom a plasztikát babapopsim lesz.De egyáltalán nem erőltette h megcsináljuk a fájdalom miatt.Az a baj h az a kis szirom nő.Utálom h ott van.Az aranyér meg adott h lekapja.Most h olvastalak Titeket már attól félek h ez jobban fog fájni mint a cérnás??Sőt,hosszabb ideig gyógyul??Mert a cérnással azért pár nap után már egész jól elvoltam...jaj nem tudom mit tegyek,eddig az injekciótól féltem mostmár az egésztől..nekem a vizsgálaton azt mondta h tegyek be a fagyóba egy gumikesztyűt vizzel és ha megfagyott az egyik ujját dugjam fel pár pillanatra ez nagyon hatásos...Menjek máshová???

Előzmény: cat34 (1658)
cat34 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1658
Pufff neki! Nem semmi!
Én is úgy gondolom, h a cérnázásnál kevésbe fájdalmas. Bár ez csak az aranyér részére vonatkozik. Azok a szirmok pont az összezáródásnál vannak és az nagyon mozgékony terület. Nekem is volt ott egy sebem sokáig és eléggé megkeserítette a napjaimat. Rettenetesen csípett kakiláskor 2 hétig. De gondolom neked nem kell részletezni a fájdalmakat. Bátorítás? Háát... Elég bátor vagy, h belevágsz egy 2. műtétbe is. :) Gondolom meg van az oka. Sziromleszedése szerintem itt még nem volt senkinek. Mi még frissen műtöttek vagyunk. Kitartást hozzá!
Most hirtelen az jutott az eszembe, h nem kellene azzal a leszedéssel addig várni, amíg a mostani műtét utáni is kijön? Erről nem mondott semmit a doki? Itt közülünk valakinek említette utólag, h ez a műtét után úgymond természetes.
Előzmény: Törölt nick (1657)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1657
Cirka 160 ezerért:-)
Sokat olvastam a hsz-ekben,nagyon sok ötletet találtam,de így h megmondta nekem a doki h jól gondoljam meg mert körbe lesz lézerezve az egész nagyon fog fájni,bár kötve hiszem h a cérnástól jobban fájna:-) Szóval nem is tudom...bíztatásért v miért is jöttem én...:-)
Előzmény: cat34 (1656)
cat34 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1656
Szia!

Kérlek szépen áruld el mennyiért szedi le a szirmokat! Nem mintha én vele szedetném le, ha egyszer elhatározom magamat, de nagyon érdekel.
A műtét utáni dolgokban kéred a segítségünket?
Előzmény: Törölt nick (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1655
Sziasztok!
Mielőtt kérdeznék Tőletek,írnék pár sort e témában magamról.
3 éve normál (nem lézeres) aranyérműtétem volt,ami pluszban egy kis belső varrással lett egybekötve mert állítólag szét voltam repedve.Altatásban végezték.Az a kín utána....huhh,a cérnák lógtak belőlem,minden wc-zés ordítás volt,de nem is ez a lényeg,utána ahogy Ti írtátok nem sokkal "szirmocskák" lettek körülötte.Na ezek a kis szirmocskák növögettek.Most se túl nagyok,de esztétikailag nagyon zavarnak.Na,idővel nagy bánatomra újra elkezdtem küzdeni az aranyérrel.Most,h megint vérzett fájt viszketett,gondoltam elmegyek (nyíregyházi vagyok) az Ars Medica-ba.A vizsgálatot nem elemezném,még nem találkoztam ilyennel h síkosító nélkül vizsgálnak,na nem is ez a lényeg,akartam-akarom ezt a műtétet.Kérdeztem a dokit h a szirmocskákat lekapná e mert nagyon zavar.Mondta h igen,de ez plasztikának minősül ........Ft lesz az ára és marhára fog fájni utána.Mondtam még gondolkozok rajta mi legyen,nem kis összeg ez nekem.Ahogy a kezembe nyomták a vizsgálati papírt látom h aranyér és JÓINDULATÚ DAGANAT.Az én kis szirmocskáim azok.Sírtam egyet,hazajöttem,agyaltam a férjemmel,ma felhívtam őket h legyen az a plasztika,félek h átalakulhat rosszindulatúvá.
Holnapután reggel 8-ra megyek,totál be vagyok sz....!!!Helyi érzéstelenítést kérek,de nem tudom jól döntöttem e...Már biztos késő is lenne változtatni,nameg ha kérem az összeg már elég nagyra rúgna..
Kérlek Titeket mondjatok vmit,tanácsot,segítséget,mi a legjobb utána!
cat34 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1654
9-10 hetes lehetek, már nem is tudom. Jan. 25-én műtöttek. így utólag visszagondolva nem volt értelme a 6 hetesnek, de ha sebed van még, azért mutasd meg. Tuti azt mondja majd, h ödémás, de lássa szerintem.
Mára már jobban vagyok ám. Kakilnom még nem kellett, mert úgy kiürültem hétvégén. A járás és az ülés sem fájt ma már. Valószínű, h csak nagyon megnyomódott a friss terület és azért fájt. A kakilást azért nem várom, félek tőle...
Én annyira utálom azt a dokit, h felhívni sem akarom. Ha lesz valami gondom inkább elmegyek máshoz.
Köszönöm az aggódást! :)
Jobbulást neked is!
Előzmény: prak011 (1652)
cat34 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1653
Én sem tudom mitől nem jött ki. Teljesen normális, puha volt, csak vastag. Utána alig mertem megnézni, mert azt hittem össze-vissza repedt, de aztán szerencsére nem. Nem tudom az okát. A lyuknál közvetlenül lehet szűkebb, de mivel nem repedt talán mégsem. Nem tudom. Ma már nem fáj. Mondjuk ma még nem kellett kakilnom. Eléggé félek a következőtől...
Előzmény: szepi111 (1651)
prak011 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1652

Szia Cat,

ez nem lehet igaz, már soha nem gyógyulunk meg? Azt hiszem, téged régebben műtöttek, mint engem. Én 6 hetes vagyok és még mindig nyilt sebem látszik és fájdalmaim is vannak, napközben is spontán. Ezt nem hiszem el, hogy ez normális. Nem megyek vissza a 6 hetes kontrollra, mert nem látom értelmét. Lujzici elmesélte korábban, hogy milyen volt. Erre nincs szükségem. A 2 hetes után is jócskán visszaesett az állapotom. Persze a műtét árát már rég megkapta, függetlenül attól, hogy meggyógyultunk-e vagy sem. Nem is részletezem, mert csak idegesek leszünk. Nagyon drukkolok neked, mit fogsz most csinálni, vissazmész hozzá egy kontrollra és elmondod neki? Legalább hivd fel, adjon tanácsot. Telefonon már többször is beszéltem vele, segitűkész és udvarias volt. Jobbulást!   

Előzmény: cat34 (1650)
szepi111 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1651

Jajjaj... ne rémisztgess.... :((((((

Amúgy ha nagyon vastag akkor nem hiszem hogy szűkületed van... nem?

De ha az állagával nem volt probléma akkor hogy jött ki ilyen nehezen??????? :((

ciao

Előzmény: cat34 (1650)
cat34 Creative Commons License 2008.04.07 0 0 1650
Sziasztok!

Szombat délután nagyon kellemetlen élményem volt. Több órát szenvedtem, mire kijött a székletem. Olyan görcsöket, amik már nem csak a hasamban voltak, hanem az egész testemben a folyamatos ingertől és az erőlködéstől, én még nem éreztem soha! Lyukon volt a cucc, de nem akart kijönni. Azt hittem szorulásom van és az első óra szenvedés után jó nagy adag hashajtót vettem be. Aztán 1-2 óra múlva iszonyatos kínok közt csak kijött. Semmi baj nem volt az állagával, csak nagyon vastag volt. Vérzett is és rettenetesen fájt. Azóta a műtét utáni állapothoz hasonlóan van az a tájék, az ülés és a járás is fáj. Az eddig nem érzékeny lebenyem is megdagadt és fáj is. A hashajtónak köszönhetően éjszaka is és tegnap többször is hasmenésem volt. Még így folyékonyan is nagy fájdalmakkal jött ki. Nagyon gáz!!!
Ez vajon azt jelenti, h nekem is szűkületem lett?
papajó Creative Commons License 2008.04.06 0 0 1649

tia

Vettem reparon kupot hát olyan furi érzés neked is ugy volt?

Tia01 Creative Commons License 2008.04.05 0 0 1648
Hát én akkor még azt hittem hogy aranyerem van, és aként kezeltem le. Minden reggel kefirrel kezdtem a napot, vagy almával, hogy jó legyen a végtermék állaga. Esténként pedig a szokásos reparon, vagy mastu kúppal. Ez nekem pár nap alatt mindig segített.
Előzmény: papajó (1647)
papajó Creative Commons License 2008.04.05 0 0 1647

tia

akkor valoszinü nekem is be van gyulladva,mert nekem is fáj napközben.Olyankor hogy hoztad helyre?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!