Akkor neked sem lehet semmi kitalálni, hogy mit főzzél.Mi is már lassan ott tartunk, hogy a gyerekek csak kevés húst esznek.
Vasárnap nálunk szinte mindíg rántotthusi van. A fiúknak sajtot, sonkát rakok bele, így szivesebben megeszik.
A hétfő? Még nemtom, de lehet hogy szombaton töltöttpaprikát csinálok, és félre rakok belőle hétfőre is. De akkor a paprika mellé még ki kell találnom valamit, mert a nagyfiam nem szereti.
Jó topik,betettem a kedvencekbe.
Nálunk is nehéz dió a család,a zapa húst enne hússal,a fiúgyerek tésztát tésztával,a nagylány fogyózik(+ vega),a kisebb lánynak hízni kéne.
(Ki irigyel?)
Ma rántott gomba,rántott karfiol,párolt rizs.
Holnap borsóleves,palacsinta.
Vasárnap töltött káposzta.
Jaj nálunk ez nem vált be :-((
Hiába magyarázok neki. Már letettem róla, hogy megváltozik. Így csak ritkán eszem gombát, pedig imádom.
Érdekes, a tyúklevesbe amit ő főz mindig tesz 1-2 gombát egészbe - attól nem fél??
Ki érti ezeket a férfiakat?
Pontosan ezzel érveltem: termesztett gomba, a konzervgyár is biztosan ellenőrzi, honnan szerzi be, szóval abban biztosan nincs bolondgomba. Aztán valahogy nem lett semmi baja egy kis majonézes gombától, gombalevestől, gombapaprikástól.
Azután termesztett gombát már frissen is hajlandó volt, és a rántott laskától sem lett semmi baja, jött a rántott őzláb, meg hogy a gombapaprikás szegfűgombából a legjobb, idővel a piacon felcédulázott gombákra is sor került...
A mai vacsi nálunk is változott.
Rakottkrumpli helyett rántott sajt lesz, majonézekburgonyával.? Vagy a tegnap megfőzött babgulyás.
Most nekilátok 1 szép nagy adag diójának. Megsütöm egybe, jó sok fokhagymával, köménymaggal - aztán holnap viszem le a telekre, ne ott kelljen vele vacakolnom.
Ha nem eszi, majd jól nyakon öntöm (nem a húst :o))
Mulan - hogy vetted rá??? Hátha nálunk is bejönne.
Néha a töltöttcsirke töltelékébe becsempészek egy kis irinyó-pirinyóra összevágott gombát - na azt megeszi. Nem is veszi észre :o))
Jó, akkor nem bakonyi, csak natúrszelet gombapaprikással. De az együtt főzöttből elég nehéz kiguberálni a húst, meg gondolom egyébként sem enné meg, ha már együtt főtt .
Valaha, olyan ha... jujj, szóval húszéves kora körülig az én csemtkéim aptya is félt a gombától, az "igazánmegbízható termesztettbőlkonzerv" alapú gombakaja megkóstolására sikerült rávenni egyszer. Gombaszakértő:-D
Süss ki natúrszeletet, ő csak azt kap, magadnak meg öntsd nyakon gombamártással (ne a férjed, a husit). Köretnek rizs, mindkettőhöz megy.
Gombamártás: olajon megpirítod a gombát, sózod, borsozod, petrezselymet is rakhatsz hozzá. Ha elfőtte a levét, megszórod egy kis liszttel, felöntöd tejszínnel és összerottyantod.
De csinálhatsz egy mezei gombapaprikást is rá, a natúr husiból úgy lesz Bakonyi szelet :))
Na akkor mesélj :o)). Még soha se csináltam tejszínes gombamártást, de ímádom. /a férjem ki nem álhatja a gombát. Fél tőle :-((
Hogy készítsem, hogy neki csak hús jusson??
nálunk ma tejszinesgombamártás volt spagettivel...
holnap mi lesz fogalmam sincs...akkor derül ki amikor a hütö elé lépek illetve kivánságlista szerint és a piaci vásárlás függvényében....
szerintem bármilyen ételt el lehet késziteni.hussal is csak hozzá kell adagolni...nálnuk csak a férjem husimádo nem mindig fözök külön,vagy elöre vagy utolag adagolom a hust az ö számára....hentes apukátol származik-ö is hust hussal enne az én konyhámban is...
én is főzök 100 éve mindennap! és meg kell mondanom, hogy nagyon utálom !!! folyton kitalálni, hogy mit főzzek, aztán meg, hogy miből, van-e minden itthon, meg egyáltalán! ha gazdag lennék szakácsot tartanék akinek reggel leadnánk a rendelést és este csak tálalna! én szuper közönség lennék!
amikor a múlt században gyesen voltam (aakor csak az volt) én is csináltah heti-kétheti receptet előre, tulajdonképpen jó volt
most azonban úgy működik, hogy beállok a konyha közepébe és ott morfondírozok, hogy mit is főzzek, jaj mindjárt itthon vannak, éhesek és még sehol semmi
aztán valahogy mindig van kaja mire megjönnek :-)))
Azzal csak az a bajom,hogy nem biztos hogy kapok hozzávalókat, és akkor megint variálni kell.
Meg a maradékot is meg kell enni, vagy felhasználni valamihez.
Azért lehet hogy egyszer kipróbálom.
Mikor a feleségem több mint fél évig beteg volt, előre összeállítottam a heti étrendet, és annak megfelelően főztem. Sokkal jobb volt, mint naponta gondolkozni, hogy mit.......!
De hogy mit főzzek holnap, még mindíg nem tudom.
Nálunk az is a baj, hogy a férjem szinte csak húst eszik hússal. Ráadásul abból is csak a hagyományosakat. Pld. a szószokat, mártásokat, a sajtos dolgokat nem tűri el a húson.
Úgyhogy nagyon nehéz neki változatosan főzni. Persze a fiúknak főzök mindenfélét. De náluk is előfordul, hogy nem egyformát szeretnek. Van olyan nap, hogy háromféle kaját főzök.
Most még ott tartok, hogy holnap borsólevest, és fasirtot csinálok krumplival, ha mindegyiknek megfelel. Este körkérdést intézek hozzájuk.
A pite meg olyan ,hogy sutoformat kibelelek leveles tesztaval kb 50 mm vastagsagban. Na jo ,igazabol en ezt igy veszem felkeszen de nem tudom otthon kaphato e igy.
Megszurkalom, kozben a sutot 200-ra melegitem. Gyumolcsot darabolok bele, alma vagy ami epp eszembejut. Tojashabot verek, csep citrommal es edesitoszertrel, rasimitom es megsutom, kb fel ora.
Nem egy nagy desszert de neha jolesik. Eddig barackkal izlett a legjobban.=O)
Sigue a fagyasztott rántotthús ugyan olyan lesz mint a friss?
Írd le légyszives a diétás pitédet, mer én meg fogyózom, de a sütit azt szeretem.
Cicóka, nekem is azt szokta mondani a férjem, hogy mindegy csak finom legyen. :)
Meghogy tudom,hogy miket szeret főzzem azt. Aztán van amikor mégse tetszik neki, mert pont nem kívánja. Ilyenkor szivesen nyakon önteném vele. :)