mici várj kicsit a scanneléssel.. tavaly marantha berakott egyet waldorfos babához.. elökeritem megmutatom, ha egyról beszélünk akkor nem kell fáradnod a scanneléssel...
Nincs semmi huncutság:sok helyem van,a nappaliban varrok és a régi szobám a raktár. Csak annyiban kényelmetlen,hogy a lakás két ellentétes pontja és a számítógép is az utóbbiban van.Ott is marad,nehogy már versenyre akarjon kelni a varrógéppel :)) Van n számú dobozom,zsákom és sok fonott kosaram.Eddig színek szerint csoportosítottam,most inkább munkák szerint.A legjobb az,ha havonta egyszer rászánok egy délutánt és feltúrom a készletet.Mindig ér meglepetés.Egészen olyan,mintha turiba mennék :D
Én is szívesen megnézném, így utólag hogyan is kell. Nálam a W. babák ahogy esik, úgy suppan alapon születnek, a többire legalább van valami hevenyészett mintám.
Lányok! Találtam egy öreg Burdát... na jó, nem találtam, csak előkerestem... a meglepi (amire már nem emlékeztem) az volt, hogy van benne két w-baba (egy fiú és egy lány) komplett szm-ja testestül, ruhástul, leírásostul. Beszkenneljem? Kéri valaki?
Nagyon szívesen. Én megfogadtam, hogy 2 hónapig(!) nem veszek anyagot, be sem megyek méteráruba. Most ráadásul 1 nagy doboznyi fonalam is lett, mióta horgolni tanulok. Tegnap pedig vettem egy szép kötőmintás könyvet... Aki Lidl közelében lakik, nézze meg, szerintem jó, és csak 1300 Ft. Szánom, bánom, de a gumis futter babám félufo állapotban van. Jónak tűnik, csak ki kell találnom hozzá a mintát, kicsit jobban nyúlik, mint az előző anyag, így kicsi lett a feje, újra kéne csinálni. De én úgy utálok elrontott dolgokat javítani, hetek óta kerülgetem : (
Aledi, köszönöm szépen!:-))) Az adatok is elegek lettek volna, de így azért könnyebb lesz... (Viszont nincs most itthon testanyagom... :-( muszáj lesz vennem valamit!... A gumis futter Neked hogy jött be? Ha jól emlékszem varrtál belőle babát már... És ilyen szép lila organzám sincs, ejnye, megint anyagot kell vennem....:-)))))))))))))))
Én használtam Irma-t és Gosa Slant is, ugyanaz a töltetük, csak az Irmának a szép égszínkék anyaga is felhasznáható (régebben az pamut volt, most valami műszálas féle, vacakabb, ha jól láttam...) Katafolnak igaza van, eléggé csúszik a kezedben, de ha már egy kicsit megmorzsoltad, megtömkötted, akkor jobb!
IO, jelentem Tallina gurulósa gurul tovább ma! Nagyon kíváncsi vagyok... Remélem, nem szeditek le a fejem....:-(((
Ó, pedig mindenkinek engedélyezve van, nem tudom mit állíthatnék át, ebben én olyan béna vagyok. Annyit állítottam másképp, hogy előreugró ablakban lehet írni. Megnéztem a Blogbajokban (hasznos dolog : ), ha így sem megy, esetleg próbáld megnyitni másik böngészőből, mint amit használtál. Megpróbálnád? Köszi. Ha így sem megy, este megkérem Apucit nézzen rá : (
Kao! Küldj már nekem egy postacímet. Feladnám a kötött csövet.
Adél! Kérlek, hogy állítsd át a blogodban a megjegyzésablakot. Azon kívül, ami most van nekem bármi jó, de ebbe én sajnos nem tudok megjegyzést írni. Pedig most is megtettem volna.
Érdekes,én most először szántam rá magam,hogy hasfelmetsszek egy Irmát(eddig hiánycikknek számított,de addig nyafogtam mindenfele,hogy nekem Irma kell,hogy most csak győzzem fizetni.Egy hét alatt 91 db vándorolt hozzám :)).Mindegy,nem foglal sok helyet és igazán olcsó).A végeredmány tetszik,de utálok dolgozni vele,mert szalad ki a kezemből.Ennél több klasszissal jobb volt az angol turis szoptatóspárnából kioperált szilikonos töltőanyag.De olyan ritkán akad.
Illesreka, átküldtem a mintát mail-ben. Mici, Skippo fel a fejjel. Ez a tél már az utolsókat rúgja, végülis március van, és igenis TAVASZ : ) Én elég optimista vagyok gyárilag, néha megkapom, hogy nem veszem elég komolyan az életet. Hát, nem is fogom : ) Camea, De jó, hogy ilyen vagy : ) Neked is napsugaras hétvégét. Varrj még szép babákat, nézem ám a boltod : ) PaJulcsi, Én mindkettőt használom, és szerintem is jobb az Ikeas, finomabb, és szebben eloszlik. Viszont a nagyon laza szövésű anyagokon kijön, ilyenkor használom a Jysk félét.
Sziasztok! Legújabb teremtményeimet Ikeás párnával tömöm és meg kell mondjam, klasszisokkal jobb, mint az általam eddig használt Jysk párna. Ezt most csak azért, mert örültem ennek a felfedezésnek:))
Pusza Lányok... fotókat én se nagyon tudtam nézegetni... de jóóóó, hogy mindenki készül a húsvétra... és én is. :o)))
... és jelzem, hogy én nem vagyok depis. :o))) ... és megpróbáltam felrakni a tegnapi munkámat... és kaptam egy jó kis piros x-et, tehát titkos marad. :o)
Szép napot és szép alkotós, hosszú hétvégét a kis csapatnak! :o))
Szerika, a fonal neve Zseni Varázs - hasonlít a zseníiliához, de nem olyan sűrűn "szőrös" - a Kézi Varázs fonalcsalád tagja... Színkód: SFS0044 Az enyémen 5-ös kötőtűhöz írja, én 4,5-essel horgoltam sapi hajat Bóbitának!
Tallina, tegnap nyomtatta ki párom az szm-t, és csak így láttam, hogy Te milyen gyönyörűen rárajzoltad még Bóbitát is!:-) Amúgy is imádom a tündérkéidet rajzon is.....!:-)))))
Remélem, Io, hogy ma tovább tudom gurítani Tallina babáját is... még barátkozom az ötlettel, ami végre kipattant...:-)))))))
Aledi, kb. méreteket kaphatunk a Bóbita UFO-ról? Pl: testhossz, karhossz, lábhossz, lábfej, csakhogy rá tudjuk varrni a ruhácskát?! Köszi!!!!