Keresés

Részletes keresés

TopáZ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 65
Igen, azokra a résekre gondolok, azokon belül is az ötödik emeleti erkélyek fölé kilógó részekre. Először arra gondoltam, hogy csak azért fedik be, hogy ne lehessen az alattunk lakó erkélyére lelátni, de félek, hogy nem így van. Az erkély mellvédeinek megszüntetése engem is zavart, sőt azt sem bánnám, ha a szomszéd erkélytől rendes fal választana el, nem csak egy üveg válaszfal.
Előzmény: Baree (64)
Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 64
Ha az A-nak betömik, akkor a B, C, D is hasonlókra számíthat. Ez a jelenség erőteljesen emlékeztet az erkély mellvédfalak lebontására. Akkor vízelvezetési problémákra hivatkoztak, pedig én örültem volna a védett zugnak, ahogyan az az önkormányzathoz benyújtott engedélyeztetési terveken is szerepelt, szóval lehet, hogy itt is ilyesmiről van szó?
Ui: most megnéztem, de nem látom hogy mozgolódnának. A téglalap alakú párhuzamos résekre gondolsz?
Előzmény: TopáZ (63)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.28 0 0 63
Megtörtént. azt mondták, hogy kész a klímám.
Én most azon aggódom, hogy a VI. emeleten az erkélyeknél az ötödik fölé lógó tető rész lyukait elkezdték betömni. Szerintem meg fognak nőni a VI. emelet erkélyei. Gondolom akkor fizetni is kell majd. Ez az A épületre vonatkozik.
Előzmény: Baree (62)


Baree Creative Commons License 2004.04.28 0 0 62
TopáZ,

Mindenképpen csörögj rá, mert jobban jársz (anyagilag is), ha még a vakolás előtt behúzzák a csöveket, mintha utólag véseted velük a falat. Amúgy két klímás van, én már elvesztettem a fonalat, hogy végül a mi lakásunkban melyik csapat landolt (ez mondjuk a III/B épület, nem tudom, ti merre lesztek)

Előzmény: TopáZ (61)
TopáZ Creative Commons License 2004.04.27 0 0 61
akkor én kérdezek. Véletlenül valakinek klímás tapasztalata nincsen? Tudniillik én kb másfél hónapja egyezetettem a Nádorligetesek által megadott klímással, akivel megbeszéltük, hogy mi hovakerüljön és mennyiért. azt mondta, szól, ha elkészül, de azóta semmi hír felőle.
Előzmény: Baree (60)
Baree Creative Commons License 2004.04.27 0 0 60
Sziasztok szomszédok, én is itt vagyok. A harmadik ütem B épületében készült az odúnk, mellesleg az építkezéssel szemben dolgozom, kérdezzetek!
Előzmény: TopáZ (58)
joc_ Creative Commons License 2004.04.21 0 0 59
Van itt valaki aki a II. utemben erdekelt (A-B-C-D-E-F epuletek)? Mit tudtok rola, hogy allnak ezek a lakasok?
TopáZ Creative Commons License 2004.04.15 0 0 58
Pénteken voltam az építkezésen. A C épület 5 vagy 6 emelet magas, és már kb 2 emeletet betégláztak. Annyira nem néztem, mert én az A épületben vagyok érintve, ami 70%
Előzmény: Tulip90 (57)
Tulip90 Creative Commons License 2004.04.15 0 0 57
A Nadorliget RT ertesitese szerint a C epulet keszultsege elerte a 35%-ot. Mit jelent ez konkretan? Hol tart most az epitkezes?
szomi_szomi Creative Commons License 2004.03.19 0 0 56
Hát igen, a második ütemet is tavaly nyár elején kezdték kívülről pucolni, aztán még most sem végeztek vele. Végülis ha belegondolsz két (!!!) ember tényleg lassan halad ekkora falfelületekkel.
(Najó, néha voltak hárman is.)
Előzmény: TopáZ (55)
TopáZ Creative Commons License 2004.03.19 0 0 55
Az A épület 60%-ra a B 50%-ra lett lejelentve. megkérdeztem az építőt, hogy ez műszakilag mit jelent. Annyit tudok, hogy az A épületben 5 emeletig benn vannak a belső válaszfalak, víz és villanyvezetékek, a hatodikon most csinálják. Kb 1 hónap múlva vakolják a falakat belül. Az üvegtető is fenn van a házon, de ez kívülről nem látszik, valamint egyik sarkon erkélyrácsok. Szerintem ha ilyen ütemben halad a dolog, ezt nem kéne jövő májusig húzniuk.

A II. ütem átadását májusra halasztották márc.31 helyett.

Előzmény: Tulip90 (53)
szomi_szomi Creative Commons License 2004.03.19 0 0 54
Hát nem néztem túl alaposan, de ami feltűnt:
A III. ütem C, D épületének betonszerkezetét is elkezdték építeni. A C valahol a 3. emelet környékén van a D az elsőnél. Az A és B már szerkezetileg kész van, ablakok bent vannak és feltűnt, hogy felkerült néhány erkélyrács, gondolom most belül van meló.

A második ütem nagyon alakul, de még mindig nincs kész.

Láttam papíron a negyedik ütem alaprajzát (Hauszmann-Szerémi sarkától végig Szerémi mentén a panelig). Hát az sem egy hagyományos formájú ház lesz. :-)

A Prielle-Fehérvári sarkán is megkezdődött az építkezés mindkét oldalon. Az irodaháznak már lebetonozták az alapját, a lakoházét meg most kezdik el ásni.

Bazi nagy por van mindenhol. :-(
De ha egyszer kész lesz, egész pofás, modern negyedünk lesz. :-)

Előzmény: Tulip90 (53)
Tulip90 Creative Commons License 2004.03.19 0 0 53
Legutóbb,febr.12-én, TopáZ számolt be az építkezés helyzetéről. Van azóta valami haladás?
szomi_szomi Creative Commons License 2004.02.18 0 0 52
Áthallás:
Mivel a fórumon több helyen felbukkant a téma elkezdtem otthon figyelni. Hát továbbra is a vízzel kapcsolatos zajok a leghallhatóbbak. Például hallani a pisilés csurgását meg a kádban mozgolódásos csobogást, de csak akkor ha nálunk már teljes csend van (este/éjszaka). Érdekes módon viszont ugyanekkor a WC tartály öblítését odafigyelve is alig hallani. Leghangosabb a mellettünk lévő szomszéd mosogatása és zuhanyzása, de csak a csőben folyó víz zúgását halljuk. Beszédhangok átszűrődnek a vizesblokkokban a fölső szomszédtól. Szerintem viszont ők többet hallják ahogy a mi kislányunk visítozik a kádban. :-)

Fölsőszomszédnál egyszer hallottam amikor valami szék eldőlt és nyagyot koppant. A szomszédunk viszont panaszkodott, hogy fölötte szoktak bulizni (átlag havi egyszer) és ő attól nem tud aludni. (Allah adjon hosszú életet a mifölöttünk lakó nyugdíjasoknak! Pedig elvileg őhozzájuk rendszeresen járnak az unokák, de nam halljuk.) Szóval egy klumpás fölsőszomszéd nagy szívás lenne.

De továbbra is azt kell mondanom, hogy nem zavarnak a zajok és nekünk se szóltak ilyenért. Valószínűleg ez a lakóközösség életvitelének kultúrált zajszintje és az elfogadható zajszigetelés összhatása.

TopáZ Creative Commons License 2004.02.18 0 0 51
'A' épület.

A hangszigetelésre rákérdeztünk, de csak annyit mondtak amit eddig is tudtunk. A födémzetre kerül lépéshanggátló réteg, a betonfalak pedignem vezetik a hangot, de arra nem tértek ki, hogy milyen eljárást használtak.

Lehet saját beszerzésű anyagot is vinni, de elég macera, mert át kell velük tételesen vetetni, ráadásul a híresztelések ellenére nem mindent építenek be. Pl. a zuhanytálcát beépítik, de a kabint már nem.
Asszem nálunk még volt konyha az árban, de nagyon minimális értékben, asszem 200 e Ft körül, és ez a legolcsobb laminált bútorlapos megoldás. A konyhagép beszerzése nem tudom hogy működik, de volt kiállítva egy beépíthető tűzhely, úgyhogy valószínüleg az is megoldható, hogy ők szerzik be, de az alapfelállás az, hogy az az én dolgom, de bekötni bekötik, ha ezzel nem veszítek garanciát (ez eladó függő).
Ha igényesebb konyhabútort kérsz, arra annyi felárat kell fizetni, hogy majdnem ugyanott vagy, mintha megvennéd magadnak.
Ha valamit magadnak szerzel be, akkor azt levonják az árból és visszakapod a különbözetet, de előre nyilatkoznod kell, hogy mit fogsz Te hozni.
Egyébként mindent nagyon olcsón számítanak fel, ha visszatérítésről van szó,a burkolatokat asszem 2000Ft/m2 áron.

Ja, és mégegy fontos dolog, a betonfalra semmi nem kerülhet, amihez ki kell vésniük a falat, mert az tartófal. Így még konnektorból is csak valami nagyon ormótlant lehet a betonfalra rakni. Én azt inkább nem kértem, hanem a legközelebb eső téglafalakra rakattam konnektort a sarokba.

Előzmény: Tulip90 (50)
Tulip90 Creative Commons License 2004.02.18 0 0 50
Topáz!
Kösz a részletes beszámolót a műszaki egyeztetésről. Néhány kérdésem még lenne ezzel kapcsolatban:
Alkalmazott zajszigetelési megoldások szóba kerültek? Például kerül még valami a beton falakra? Az, hogy az 1. és 2. ütemnél nincs panasz az áthallásra jó jel de, nem jelent garanciát. Az épület más a tervező más és a kivitelező is hajthat végre "takarékossági ésszerűsítéseket", lásd homokkő tégla porotherm helyett stb.

Saját beszerzésű anyagokon (burkolat, szaniter, stb) nem gondolkodtál? Ez esetben visszatérítenek az árból?

A konyha nincs benne az árban, gondolom ezt külön pénzért vállalják. Vállalják a konyhagépek beszerzését és beszerelését is vagy csak a bútort?

Én egyébként a C épületben vagyok érdekelt és te?

Előzmény: TopáZ (49)
TopáZ Creative Commons License 2004.02.17 0 0 49
Na akkor műszaki egyeztetésen túl, ahogy megígértem.

Az egész úgy kezdődött, hogy volt egyeztetés előtt egy kis időm, úgyhogy nézelődtem, hogy halad az építkezés. Erre odajött egy bácsi, érdeklődött, hogy hol fogok lakást venni, majd elmesélte, hogy Ő noemberben költözött a II/a ütemmel, és nagyon elégedett. A lakásában mindent kiválóan megcsináltak, jó a hang és hőszigetelés, csak nagyon lassúak. Én úgy vagyok vele, hogy ha megéri kivárom.

Ezután egyeztetés két építész lánnyal, akik nagyon segítőkészek voltak, és gyorsan fogták, hogy mit szeretnénk.
Úgy indult, hogy megkaptuk a szobakönyvet amiben benne van, hogy mit, és miből mennyit tartalmaz a vételár.
Először leegyeztettük az alaprajzot. Itt rögtön sikerült is kicsit meglepniük, mert az ő alaprajzukon a belső falak nem teljesen úgy vannak mint az adásvételiben, szóval érdemes figyelni. Itt a válaszfalakat beszéltük meg, az ajtók elhelyezkedését és nyilásirányát, a szaniterek helyét, és a konyhagépek pontos elhelyezkedését, valamint hogy hol milyen típusú padlóburkolat legyen. A szanitereknél nem sok lehetőség volt, csak kicsit jobbra -balra lehetett őket tologatni.
Ezután ők elmentek rögzíteni alaprajzot, addig mi válogathattunk a következőkből.

Ajtók: 4 féle szín (bükk, fehér, cseresznye, juhar(?)), nem túl szépek, de elmegy. Mivel a bejárati ajtó egységesen bükk, nem nagyon volt mit válogatni, bár állítólag van olyan lehetőség, hogy a bejárati ajtó belső lapját utólag átfóliázzák. Az ajtóra kilincset lehetett választani kb 15 féléből, egy részük feláras. Szintén elég sokféle üvegminta volt az ajtókhoz, alap és feláras egyaránt, de a felár minimális. Ja, és valamiért a cseresznye ajtó is drágább mint a többi.

Csempe, járólap: nem volt túl nagy választék, de ami volt az nem igénytelen, de mindenképpenképpen kell kompromisszumot kötni. nekem ez volt a legnehezebb.

Laminált padló: kb. 10 féle, semmi különös.

Ezután visszajöttek a lányok a kész alaprajzzal és kezdődött a nyaggatás. Először el kellett dönteni, hogy kérünk-e csövezést klímához és riasztóhoz. Megadták egy klímás elérhetőségét, vel nekem kell szerződni, más klímást nem engednek be az építkezésre.
El kellett dönteni, hogy velük fogjuk-e majd csináltatni a konyhát, kérjük-e az általuk adott búrákat (fürdőszoba, előszoba), milyen mosogató legyen, kérjük-e az általuk adott kludi csapokat, szanitereket?Kitöltöttek egy táblázatot burkolatokról, fugákról, ajtókról, üvegekről, bejelölték, hogy a konyha hol legyen csempézve.
Utána jött a villamosság megtervezése. Konnektorok, kapcsolók, elektromos kiállások, spotlámpák, fénycsövek, kaputelefon, telefondugasz, tv csatlakozó termosztát helye, mennyisége. Klasszikus fehér prodax kapcsolók konnektorok lesznek. El kellett helyezni a radiátorokat. A fürdőben törülközőszárítós radiátor lesz, és a villanykapcsolóval együtt működő elszívó ventillátor.
Asszem más nem volt. Gyakorlatilag a konyhán kívül mindent véglegesíteni kellett. A végén mindent aláírattak+egy nyilatkozatot, hogy ez a végleges verzió és leadhatják kivitelezésre.

Egy lakás kb 2 órát vesz igénybe, pedig felkészültek voltunk.
Előreláthatólag előzetes egyeztetés alapján májustól lehet látogatni az építkezést.

szomi_szomi Creative Commons License 2004.02.16 0 0 48
Többször gondolkodtam rajta, hogy vajon ír-e az Octogon kritikát ezekről az épületekről. Mert szerintem érdemes arra. És a modern és ötletes dizájn miatt alapvetően pozitív kritikára számítottam. És lőn. :-) (Sajnos a 3. ütemről még nincs szó benne.):

www.nol.hu/octogon

"Szokatlan terek, játékos építészet Nádorliget lakópark (Fehérvári út)
2004. 02. 05.

Bár a Fehérvári út mentén elsősorban nagyméretű irodaházakat és rossz emlékű lakótelepeket lehet találni, a forgalmas főútvonal mögött, az egykori ipartelepek helyén új városrész fejlődik. A régi családi házak és az újonnan épített irodaházak mellett már egészen csendes utcák határolják a Nádorliget lakóparkot, amelynek első ütemét 2002-ben adták át, második üteme a befejezéshez közeledik, illetve a harmadik ütemhez tartozó lakóházak építése is megkezdődött.

Városi lakótömbök építése estén adódik a kérdés, hogy az új épületeket mennyiben lehet lakóparknak nevezni. Nem indokolatlan a szkepticizmus a Nádorliget esetében sem, még akkor sem, ha Budának ezen a sűrűn lakott részén indokolt a nagyvárosi léptékhez illeszkedő beépítés. Minden rosszindulat ellenére el kell ismerni azonban, hogy az egyes tömbök változatos struktúrája és a felhasznált anyagok minősége vagy a közös terek kialakítása a belvárosi bérházak legszebb korszakát idézi, és az egyes tömbök között húzódó, gondosan ápolt zöld területek is egészen kellemes méretekkel rendelkeznek, különösen fővárosi viszonylatban. Az András István nevéhez fűződő rendezési tervnek megfelelően kialakított új épületek, azaz a régi lehangoló ipartelep lakóterületként való hasznosítása jó döntés, mindenképpen a környék előnyére válik.

Az első ütemben vasbeton tartószerkezetes, téglafalakkal készült U alaprajzú tömbjét a Tanos és Vonnák Építészstúdió Kft. munkatársai tervezték. A vakolt falfelületek és klinkertéglával díszített homlokzatok változatosságot kölcsönöznek a könnyen áttekinthető struktúrának. Franciaerkélyek, kényelmes balkonok, nagy méretű ablaktáblák tagolják a homlokzatot, amely mögött elsősorban 40-50 négyzetméter körüli lakásokat lehet találni, a hatalmas tetőteraszokhoz persze már jóval nagyobb lakóterek tartoznak. Az aprólékosan kidolgozott homlokzatok ötletes és mutatós kialakításúak, mint a lépcsőház üvegtéglákkal áttört klinkertégla fala vagy a legfelső szinten alkalmazott elegánsan áttört előtetők értékes építészeti megoldások. Persze kívülről szemlélve a tömböt, szükség is van erre, mivel az utca felőli oldalak kevésbé nyitottak, érthető okokból arányait tekintve nagyobb szerep jut az ablakoknak, mint az erkélyeknek. A park felőli oldalon az erkélyek már tágas teraszokká nőnek, azonban csak a további tömbök összefüggésében értelmezhető az U alak két szárának első pillantásra szokatlan lezárása, mivel a tömb egyik végén az egyenes vonalak dominálnak, de a Nándorfejérvári út felől ugyanaz az U alak íves lezárást kap.

Ez a finom átvezetés, amely nem zavarja meg az első ütem épületegyüttesét, csak előkészíti, mintegy megelőlegezi a következő tömbök struktúráját. A második ütem már elkészült négy tömbje jó érzékkel vegyíti az íves elemeket egyenes vonalakkal, a most épülő két újabb épületegyüttes pedig alapvetően egyenes vonalak mentén elgondolt szerkezetet mutat, amelyet kívülről mozaikszerűen elhelyezett ablakok, belül pedig egyetlen lendületes ívbe hajlított erkélyek sora tesz változatossá. Ha hinni lehet a látványterveknek, a most alakuló tömbök tiszta szerkezetük ellenére, talán az erkélysorok színes elválasztóinak köszönhetően, jóval játékosabb hatást keltenek, mint az eddigiek. Míg az első ütem épületegyüttese a konzervatívabb ízlésnek is megfelel, a második ütem tömbjei választott formáikkal és színezett falfelületeikkel, illetve élénk színű elválasztóikkal már nem szokványos, inkább érdekes, kísérletező épületek.

Bár az értékesítéssel eddig nem voltak nehézségek, tekintettel arra, hogy eltérően a mai szokásoktól, itt nincs portásfülke vagy uszoda, ami más lakóparkok esetében az egekbe emeli a közös költséget, és a négyzetméterárak is inkább a pesti átlaghoz közelítettek, csak remélni lehet, hogy akad olyan vállalkozó kedvű vevő, aki kör alakú nappalira vágyik. Természetesen a sportolás lehetőségét a Nádorliget lakópark tervezői sem hagyták ki a számításból, a későbbiekben a tervek szerint fitneszteremnek és squaspályának is jut hely a területen.

Szász Katalin
Az OCTOGON
Építészetkritikai Műhely tagja"

TopáZ Creative Commons License 2004.02.12 0 0 47
Műszaki egyeztetés a jövő héten, de közben műszaki egyeztettem egy 2. ütemessel, Ő felhívta néhány dologra a figyelmemet, de amint túl vagyok a sajátomon, elsőkézből írom ide az infókat.

Múlt hét közepén voltam kinn az építkezésen, az A épület mind a 6 emelete be volt téglázva, a 6. emeletét kivéve az ablakok is benn voltak. 40%-os készültségre lejelentette az építő.
B épület nagyjából hasonló, kb fél emeletnyi lemaradással. A C épület már kinőtt a földből, betonozzák a földszintet, a D épület pinceszintje le volt fedve.

A műszaki egyeztetésről egyenlőre annyit tudok, hogy minden apróságot meg kell adni, és mindent aláíratnak veled. Az árakat viszont nem mondják meg előre, majd a végén mondanak egy össszeget és fizethetünk.

Akivel én beszéltem, azt mondta, hogy szépen dolgoznak és nem voltak problémái eddig a kivitelezéssel.

Előzmény: Tulip90 (46)
Tulip90 Creative Commons License 2004.02.12 0 0 46
Helló, TopáZ,
megvolt már a műszaki egyeztetésed? Érdekelne, hogy szóba került-e a hangszigetelés, és még, hogy mi egyébre kell még odafigyelni.

III. ütemesek!
Megosztanátok velünk a műszaki egyeztetéssel kapcsolatos tapasztalataitokat?

Hol tart most az építkezés? Egyéb hírek?

Előzmény: TopáZ (45)
TopáZ Creative Commons License 2004.01.12 0 0 45
A hír igaz. Gyakran járok ki az építkezésre, és láttam, hogy vannak beton falak. Ráadásul úgy számoltam, hogy az én nappalim felől is lesz. Ha megyünk a műszaki egyeztetésre mindenképpen rákérdezek.
A mészhomok téglának egy ismerősöm utánajárt. Nem olyan rosszak a zajszigetelési adatai, mint gondoltam. Úgy tűnik, tényleg éppen eléri a szabványt. Kérdés, hogy ez mire elég?
Előzmény: Tulip90 (44)
Tulip90 Creative Commons License 2004.01.10 0 0 44
Valószínű, a mészhomok tégla kiválasztásában nem a jó hangszigetelési tulajdonság volt fontos, hanem hogy olcsóbb. Emiatt én is aggódom. Sőt, híresztelések szerint a lakások egy részében, pl. a 8. sz.-akban mindkét szomszéd felől vasbeton falak lesznek.(emiatt nem csak a közvetlen szomszédok, de az egész ház zajai áthallatszanak majd....)
Pedig vasbeton falakról szó sincs a műszaki leírásban! Más új építésű lakás fórumokon olvasgatva kiderül, hogy az áthallás egy óriási probléma, az ott lakást teljesen megkeserítheti. Talán itt még nem késő tenni valamit.

TopáZ Creative Commons License 2004.01.08 0 0 43
Sziasztok!

Én is a III. ütembe szálltam be. Ami pillanatnyilag foglalkoztat, az a hangszigetelés. Az első ütemben még porotherm hanggátló téglák voltak, most viszont 24 cm-es mészhomok tégla falak. Állítólag a födémekbe beépítenek szabvány szerint a lépéshangok ellen szigetelést, és azt mondták, hogy az oldal falak is megfelelnek az építőipari szabványoknak. Sajnos nem tudom pontosan, hogy milyen típusú ez a mészhomok tégla, így nem tudok utánanézni, hogy a porotherm 59 Db-jéhez képest ez milyen zajszigetelést nyújt. Van valakinek infója esetleg?

Tulip90 Creative Commons License 2004.01.02 0 0 42
Boldog Új Évet mindenkinek!
Art Mooney Creative Commons License 2003.12.19 0 0 41
Halihó!

A III. ütem C-D még nem nőtt ki a földből, de az aljzat kész, és szerelik a vasbetont az oszlopoknak. Lehet, hogy még idén elérik a padlószintet, utána viszont 3-4 hónap alatt szokták 'felnöveszteni' a házakat.
Az A-B épület szerkezetkész, a vasbeton monolit födém elkészült, és a téglafalak kb. fele is kész. A nyilászárók kb. harmada/negyede is beépült már. Szerencséjük, hogy szárazság van, így a sár elviselhető a környéken.
A II. ütemmel tényleg van még munka, most kb. úgy áll a II-A négy háza, mint az első tavaly októberben.

Előzmény: Tulip90 (37)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 40
Egy darab hirdetőtábla van a telken, de az jó nagy. :-) Azon van telefonszám. Valami Kornélia ház lesz a neve.
Előzmény: Haszprus (39)
Haszprus Creative Commons License 2003.12.17 0 0 39
Van annak a projektnek valami weblapja? Mi annak a tervezőirodának a helye?
Előzmény: szomi_szomi (38)
szomi_szomi Creative Commons License 2003.12.17 0 0 38
Hát azért a második ütemen van még mit csinálni.
Talán ha 3-4 lakásba költöztek be. És azt ajánlom, hogy a harmadik ütem csúsztatott határidejének csúszását se zárd ki.

Az első ütem tegnap nagy nehezen társasházzá alakult, de még sok tennivaló van.

Szóval haladnak a dolgok csak lassan.

A Fehérvári-Prielle sarkán, a MATÁV épület mellett most már tuti, hogy lakóház épül. Hat emeletes lesz és hasonló stílusú mint a Nádorliget házai. Ugyanaz a tervezőiroda tervezi.

Előzmény: Tulip90 (37)
Tulip90 Creative Commons License 2003.12.17 0 0 37
Szevasz, Art Mooney!

Nagy mozgás nincs a topicban, ezért köszi a híradást!
A III. ütemben a késést eleve beépítették, mert pl. a C épület átadási határideje eredetileg 2005. június lett volna, de a szerződéseket már 2005. dec-i átadási idővel kötik.
Art Mooney, kisétálnál a ház végébe és megnéznéd, hogy a C és D épület alapozása hol tart? Kész van már az alapbeton? Megkérhetlek, hogy időnként tájékoztatnál minket, távoli, vidéki III. ütemeseket az építkezés látható előrehaladásáról?

Minden II. ütemesnek gratula, és kellemes ünnepeket az új otthonban! (tőletek is jó lenne olvasni néha, jelentkezzetek, hogy mennek a dolgok?)

Art Mooney, előre is kösz a tájékoztatást, neked személyesen is boldog karácsonyt!

Art Mooney Creative Commons License 2003.12.16 0 0 36
Sziasztok!

Elkezdték átadni a második ütemet (a határidő július lett volna), ha jól tudom megy a fűtés, van villany és víz is. A környék kicsit még saras, és egy két dolog félkész, de a lakások lakhatók, és a külső homlokzatok is egész pofássá válnak.
Néhányan már kulcsot is kaptak, így akár már úttörőkként (akárcsak tavaly mi :-) itt karácsonyozhatnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!