Keresés

Részletes keresés

szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 182

Hozzátenném, hogy én a szomszédaimat ismerem, köszönünk egymásnak. Söt a fele szakmabeli. Az egyik például dolgozott olyan szoftverrel aminek a fejlesztésében én is részt vettem. Pedig ez negatívan is befolyásolhatná szegényt. :-)

A másik ugyanabban az irodaházban dolgozik mint én így néha elviszi az egyikünk a másikat melóba autóval.

Ugyan nem sörözünk minden este együtt, de normálisnak nevezném a szomszédi viszonyokat. :-) Ennek ellenére néha én is érzékeltem egyfajta nyomasztó begubózást. Néha saját magamon is.

 

Most nyáron oldódott valami, amikor pár gyerekes család megjelent az udvaron esténként és így rendszeresen voltak közös "események".

 

the praetorian Creative Commons License 2005.01.19 0 0 181

szomi-szomi

Sajnos nagyon helytallo az Altalad emlitett "fasult" kifejezes. Mindenki huz be a kis odujaba es magara vagja az ajtot, nehogy koszonni kelljen.

 

nyilaszaro-ugyek

Az egyebkent nagyon jo hang es zajszigetelo muanyag tokos cuccok sajnos nem idojarasfuggetlenek. Ez leginkabb a nagy erkelyajtokra vonatkozik, mert az ablakoknal nincs gond. Szoval, ahol nyaron allitottak be a pontos nyitast-zarodast, ott telen lesz gond es forditva. Ugyanis itt csak az uveg a teherviselo elem, a muanyag keret pedig a hokulonbsegbol es az ezzel jaro tagulasbol-osszehuzodasbol adodo mozgas miatt nyeklik-nyaklik. Fel ev orom, fel ev duhunges.

 

 

 

Előzmény: szomi_szomi (177)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 180

A III. ütemben a terv szerint a garászbehajtó két oldalán lesz csak beálló, szóval a parkba nem nagyon kell kocsival behajtani.

 

A nyílászárókra meg majd figyelek, köszi!

Előzmény: szomi_szomi (179)


szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 179

A III. ütemben nem lesz a belsöudvarban parkoló? Ha nem akkor tévedtem.

 

Az erkélyajtók a leggázosabbak. Úgy kell müködjön, hogy fél kézzel tudd kezelni mindkét nyitási irányba. Ha kicsit is szorul azonnal szólj a kivitelezönek. Mi nem szóltunk, mert annyira nem volt zavaró azt most nagyobb gond van. Ja és a télen jól müködö ajtó nyáron elkezdett szorulni. Szóval félév után is ellenörizni kell az ajtokat megint.

Előzmény: TopáZ (178)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.19 0 0 178

A III. ütemben hol gondolod konkrétan a problémát? Az ajtóknál ablakoknál mit kell figyelni?

 

Egyébként nekünk III. ütemeseknek meg úgy tűnik, csak február végén kezdik átadni a lakásokat. Nem tudom mit csinálnak még mindig?

Előzmény: szomi_szomi (177)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 177

Na akkor felhívnám minden kedves lakásátvevö figyelmét, hogy a nyílászárók beállítására nagyon figyeljenek oda. Nekünk most másfél év után teljesen elállítódtak. Szorulnak és az egyik erkélyajtónk nem zár fölül (!). Már hívtam a Tormát de elég lassú a reakció. :(

 

Általánosságban ;-) :

evee, egyetértek azzal, hogy jobb elkerülni azt a helyet ahol már az értékesítök is flegmák. Mert mi van ha a konkrét építkezésben résztvevök is ilyenek.

És általánosságban szintén elmondanám, hogy a Nádorliget I. ütem tapasztalatok alapján azt tanácsolnám mindenkinek, hogy olyan építkezésbe száljon be ahol némi elöleg után (max 20-30%) a maradék összeget a használatbavételi után kell fizetni.

 

Tök Ödön,

Sajnos igazad van. Bár ha jól emlékszem a rendezési terv megengedi a sürü beépítést.  A legproblémásabb szerintem a II. ütem ahol az elrendezés miatt egy csomó beépítetlen rész szinte csak közlekedésre alkalmas. Ráadásul a beépítetlen terek egy része kocsibeálló, ami némi forgalmat von maga után. Ez a III. ütemnél is gáz lesz.

Véleményem szerint fizikailag lehetetlen már itt bármit is beépíteni. De még legalább 2 év míg kialakul a végleges állapot.

 

Engem már eléggé fáraszt az örökös építkezés körülöttünk. És most nem csak a Nádorligetet értem, mert a környezö utcákban is folyamatos építkezés folyik: Kornélia és vele szemben az irodaház, T-Mobil iroda és mellette még egy irodaház, a Prielle teljes feltúrása, a hotel és egyéb építés a Lágymányosi öbölnél. És most hallottam, hogy 2 éven belül a budai Skála helyébe is építkezni fognak illetve jön a Budafoki felújítása.

 

pretorian,

Mondjuk most nyárra már kialakult valami miután az udvar valamennyire használhatóvá vált meg lett egy homokozó, legalábbis a gyerekes családoknak. De elötte nagyon érezni lehetett a rengeteg huzavona miatti fásultságot, ami SZVSZ még mindmáig kihat.

the praetorian Creative Commons License 2005.01.19 0 0 176
Az teny, hogy a kozossegi hangulat nem volt benne adas-veteli szerzodesben, de ha nem egy folyo epitkezes kozepere, sulyos csuszassal, igen morozusan kell bekoltoznie valakinek, akkor talan jobb esely lett volna arra, hogy a szomszedok egymasra rakoszonjenek. Persze, lehet hogy csak en voltam unszimpatikus :-))
Előzmény: Törölt nick (173)
Haszprus Creative Commons License 2005.01.18 0 0 174
Nem tudom hogy a torma kft-nek van-e még köze a nádorligethez de az hótziher hogy olvassák ezt a topicot :)
the praetorian Creative Commons License 2005.01.18 0 0 172
I. utemben koltoztem (11 honap csuszassal), most tervezzuk boldogan az elkoltozest. Ez sajnos nem lakopark, hanem lakotelep panel nekul. Az emberek nem beszelnek egymassal, semmi kozossegi hangulat nincs. Sajnos csalodtam egy kicsit ebben, de az teny, hogy a kivitelezesuk azert korrekt.
Előzmény: Törölt nick (171)
Haszprus Creative Commons License 2005.01.16 0 0 170
Lehet hogy megunták, asszem ugyanaz a fazon meg nő értékesíti a nádorligeti lakásokat már évek óta :)
Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 169

A barátom elment az irodába..de nem lett túl jó véleménnyel róluk. Az értékesítőből úgy kellett minden szót kihúzni, eléggé unottak voltak, mint aki nem is akar eladni... Az új ütem meg amúgyis a zajos útra néz, úgyhogy az egésztől el is ment a kedvünk teljesen. Nem mutogattak meg semmit, s burkolatokat, se semmit. Jó hogy el nem küldték őt a francba....

 

Voltunk másik két-három újépítésű lakásról érdeklődni más cégeknél, ég és föld a különbség...

 

Ja és a weblapjukat sem képesek frissíteni..

 

Ide se fogunk költözni.

Előzmény: Törölt nick (165)
agha Creative Commons License 2005.01.10 0 0 168
Szerintem nem maradtatok le semmiről, bár nem tudom, pontosan mikor mentetek el.
Nekünk ma dobtak be ilyen szavazólapot, olyat Ti is kaptatok, nem?
Előzmény: l_bndi (167)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.10 0 0 167

Sziasztok!

 

Mi a II. ütemben vagyunk/lakunk és sajnos nem sikerült végig maradni a lakógyulésen. Ha minden igaz, akkor némileg tisztulhatott a kép a Sajóék átírásával kapcsolatban. Ha ott voltál, akkor kérlek, mesélj errol valamit.

 

Köszi

Előzmény: joc_ (156)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.10 0 0 166
A weblapot ritkán frissítik, de gondolom a III. ütemből még meglévő lakások listaján a jó árak szerepelnek. Viszont azóta értékesítik a IV. ütemet is, ami a weblapon épphogy szerepel.
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.07 0 0 165
Köszi az infokat, asszem jövő héten megpróbálunk eljutni az értékesítési irodába. A weblapon találtam amúgy négyzettméter árakat, nem tudom hogy aktuálisak-e még...
Előzmény: TopáZ (164)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.07 0 0 164
Ja, és garázst nem kötelező venni, viszont amennyire tudom a III. ütem B, C, D és a IV. ütem lakásaiban nincs konyha az árban.
Előzmény: TopáZ (163)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 163
Amennyire tudom a IV. ütemben a VII. emeleten az utcafrontra 320 az udvarra néző lakások pedig 350 eFt/nm áron vannak kb. Legalábbis, amikor kértem tájokztatót, még ennyi volt. Amit láttam készen, ott elég rendesen volt kivitelezve minden. A legfelső szintről akár a Gellért hegyre is nézhet alakás.
Előzmény: Törölt nick (160)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.06 0 0 162
Még nem volt átadás tudtommal.
Előzmény: Kerub? (161)
Kerub? Creative Commons License 2005.01.03 0 0 161

Sziasztok

 

Nem tudom, az A épületben volt-e már lakásátadás, ha volt hálás lennék néhány tippért, amire érdemes lesz odafigyelni egy elsőlakást vásárlónak.

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2004.12.30 0 0 160
sziasztok! tudna valaki küldeni egy pár képet a lakónegyedről? Érdekelne hogy milyen a kivitelezés, felsőbb szintekről milyen a kilátás, mire néznek a lakások, mennyire hangos stb? Sajna a weblapon nem találtam árakat, vajon mibe kerülhetnek a felsőbb szinteken levő másfél-két szobás lakások, minél nagyobb erkéllyel? Ugye nem kötelező garázshelyet vásárolni? Van konyhabútor az árban? előre is köszi egy érdeklődő..
joc_ Creative Commons License 2004.12.10 0 0 159
Lőrinc Árpád elment a cégtől. Sajnáljuk.
TopáZ Creative Commons License 2004.12.02 0 0 158

Csak annyit tudunk, hogy idén biztosan nem. Állítólag jövő év január-március között szeretnék átadni a lakásokat, de nem biztos, hogy összejön, mert a kazán még nem érkezett meg és az üzembehelyezés igénybe vesz egy kis időt.

 

Egyébként az A épület már belülről is ki van vakolva, le van burkolva a lépcsőház és a folyosó, de a hatodikon a lakások még nem állnak túl jól. A legtöbb még le sincs burkolva.

 

 

 

Előzmény: mirla (157)
mirla Creative Commons License 2004.12.01 0 0 157
Mikor lesz költözés az A épületbe? Még az idén? Tudtok valamit?
joc_ Creative Commons License 2004.11.02 0 0 156

Sziasztok!

 

Ez mar valamivel tobb info, bar meg mindig keves.

"Az a hir jarja..."

Tobb szaz albetet van az alapito okiratban, nem konnyu az osszeset vegigmatatni. Raadasul emlekezni hogy mi volt az eredetiben...

Megintcsak azt gondolom, hogy kerunk konkretumot: hol lennenek ezek a bizonyos tarolohelyisegek az eredeti igeret szerint? En ugyanis nem emlekszem arra, hogy nekem barki is emlitett vagy igert volna kozos tarolohelyiseget, ennelfogva en nem erzem magamat atverve ha tenyleg nincs. A szerzodeskoteskor alairt alapito okiratrol nincs masolatom, ezert nem tudom utolag megnezni, hogy az akkori papirokban mi is lehetett.

Azt sajnos fajlalom hogy a pince hatso sarkaban (majdnem az "A" epulet alatt) hatul a kb. 10 darab 6m2-es tarolokbol nem jutott nekem, de ez sosem volt kozosnek igerve, es en mar a bejelentkezeskor azt a tajekoztatast kaptam hogy azok mar elkeltek -- ergo megintcsak nem vagyok atverve, legfeljebb bosszankodom hogy nem 1-2 nappal hamarabb jelentkeztem lakast lefoglalni.

VISZONT:

Az alairaskor megneztem, hogy az en garazsom vegeben levo lerekesztett tarolorekesz hogyan szerepel az alapito okiratban. Es azt talaltam, hogy sajnos nem a megvalosult alapterulettel. Ezt azonnal jeleztem is (egyelore csak szoban, de irasban is fogom). Hozzateszem, ezt meg nem vasaroltuk meg, es mielott mindenki panikba esik, ez az elteres valoszinuleg nem altalanos problema, nekem eppen azert tunt fel, mert az enyem tobbnek volt irva papiron a szomszedaimtol, holott azokkkal egyforma meretu a valosagban. De lehet hogy masnal is elofordul, ezeket tenyleg ellenorizzetek le.

Előzmény: mnti (155)
mnti Creative Commons License 2004.10.29 0 0 155

Sziasztok lakótársak!

Javaslom az összes II.ütemes új tulajnak, hogy nézzék át részletesen azt az új alapító okiratot aminek a változtatásához hozzájárulnak, mert az a hír járja, hogy van két darab 30 nm-es közös tulajdonú tároló, ami az új alapító okiratban már nincsen benne. Ezt a két tárolót a beruházó kétszer akarja eladni, egyszer a házban lakástvásárlóknak -mint közös tulajdont, másodszor azoknak az irodáknak akiknek hozzácsapták a tulajdoni hányadukhoz,-mint magántulajdont. Ha minden lakó aláírja az alapítóokirat változásához való hozzájárulást ebben a formában, akkor a társasháznak nem lesznek közös tulajdonú tárolóhelységei. Fórum-társamnak igaza van abban, hogy ez az ügylet törvényellenes és a Btk. sújtja ezt.

Viszont elég egyetlen lakó aki nem írja alá és akkor nem lehet módosítani az alapító okiratot.

Az ügyvédek eddig abban bíztak, hogy senki nem veszi magának a fáradtságot, hogy elolvassa mit is ír alá, eddig ez be is jött.

Sajnos az I.ütemben is voltak(vannak) problémák a Sajó és a Torma hozzáálásával, ezért szeretném, ha a II.ütemesek nem hagynák magukat kijátszani.

 

sziasztok,

 

egy jóakaró

Előzmény: joc_ (154)
joc_ Creative Commons License 2004.10.27 0 0 154

Nezd...

Ez nem tarsasagi szerzodes, ez alapito okirat. Ezt alapvetoen egyszer mar alairtad a lakasszerzodes megkotesekor, most annyiban valtozott, hogy pontositottak a lakasok alapteruleteit (mert pl. ha egy csomo plusz falat beepitettel, akkor a teglafal altal elfoglalt alapterulet nem szamit bele a lakas teruletedbe, ezen kivul ha helyisegeket pluszban kialakitottal/osszevontal, akkor valtozott a lakas leirasa). Alapvetoen ennyi. Egyszeruen rogzitesre kerul az elteres az eredeti tervekhez kepest.

A tobbi szovegresz pedig alapvetoen torvenyek altal eloirt szoveg, erdemben nem terhetsz el tole.

Ha pedig te ugy latod hogy ehhez kepest mas, barki szamara hatranyos valtozasok vannak benne, akkor ne utalgass a btk-ra, hanem sorold fel tetelesen mit serelmezel.

Előzmény: k-o-v-i (152)
agha Creative Commons License 2004.10.27 0 0 153
Ezt nem értem, kifejtenéd bővebben?
Előzmény: k-o-v-i (152)
k-o-v-i Creative Commons License 2004.10.27 0 0 152

Hello szomszédok!

Titeket is hivogatnak hogy írjátok alá a kamu társ, szerződést! Az új ügyvéd csaj vezetésével most lopnak ki a zsebünkből pár milliót. Nehogy aláírjátok. Ez Btk!!!

k-o-v-i Creative Commons License 2004.10.27 0 0 151
hello
joc_ Creative Commons License 2004.10.26 0 0 150

Folytatodik a 4. utem foldmunkaja...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!