Sziasztok!
Töltött csirke volt a tegnapi menű, de szívesen megosztom veletek. Már, ha van akit érdekel.))))
1 egész csirke
Töltelék:
A kenyeret kicsit beáztatom vízbe, majd kinyomkodom.
Ehhez adok tojássárgáját, borsot, sót, vegetát, petrezselyemzöldet, fokhagymát, és egy kis tárkonyt és összekeverem.
A fehérjét keményhabbá verem és belekeverem a másik masszába. És már kész is van. Ezzel töltöm a csirkét.))))
Tepsiben, vagy római tálba sütjük: Először zsiradékot teszünk bele, majd egy kis vizet, esetleg fehérbort, erre karikázunk hagymát, és rá a fűzserezett töltött csirkét. Lassú tűznél sütjük. Krumplipüre volt hozzá, ubival.
Remélem más is kedvet kap hozzá.)))
Ezt könnyen elsajátíthatod:)))
Kb így néz ki a dolog:
feleségem:-mit főzzek?
én:-husikám, nekem mindegy....
ő.:-mégis...
én:-ami neked könnyebb...
ő:-mondjál már valamit..
én:-mákostésztát!
ő:-azt nem.
én:-akkor meg mit kérdezel!?
Jaaaaa, nem volt nehéz dolgom, mert a nejem odaírta egy papirra, hogy "ne öntsd ki, mert tarkabab van benne"! Szerencsémre a fiam itthon volt mikor reggel hazajöttem, és elolvasta nekem!:))))))
:-))) nem répatortát, hanem nagyon finom csokis tésztájú lekváros sütit. (Igazándiból nincs neve). De megsúgom neked, hogy tervezem, hogy a Dreherre is sütünk ilyet egy jó nagy tepsivel :-)))
Jó főzőcskézést mindenkinek, most lelépek és hazaszaladok.
Nem csak neki: múlt vasárnap, amíg én az ebédet csináltam (krumplipüré, fasírt, saláta) addig ő a süteményt sütötte. Én vagyok a szakács, ő a cukrász :-)))