Keresés

Részletes keresés

Generic Jingle Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181668

Igazad van, valahonnan belém ékelődött ez az 5 év.

Stimmel az öt év, régebben tizenöt év volt, ebben igazad van, csak az nem a különvagyonra vonatkozik, hanem csak egy szűk részére:

"(3) Az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, ötévi házassági életközösség után közös vagyonná válik."

Ugyanakkor közös vagyon az a haszon, ami a házasság alatt keletkezett, még ha külön vagyon is a forrása, korábban azt hiszem, ezt hívták közös szerzeménynek.

Ez sem teljesen így van, mivel nem a házasság, hanem a házastársi vagyonközösség alatt keletkezett haszon lesz közös. Vizsgákon bukást szokott jelenteni az a válasz, hogy a házasságkötés hozza létre a házastársi vagyonközösséget. A házasságkötés automatikusan nem hoz létre vagyonközösséget, azt a házassági életközösség hozza létre, bár az új szabályok szerint ellenkező bizonyításig vélelmezni kell a házasságkötéssel automatikusan létrejövő életközösséget.

Ettől függetlenül vagy ezzel együtt a forgatókönyvírók elmehetnek a Pecsába, amíg be nem zárják azt. :-)

Előzmény: Alpári Gnác (181665)
Huncutka Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181667

Szerintem nincs MIki nevén, mert ha jól emlékszem, Zsófinak hozzá kellett járulni az eladáshoz.

Előzmény: Magdi60 (181666)
Magdi60 Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181666

Zsófi adta a szőlőre a pénzt, de lehet, hogy Miki nevén van. Ha Miklós a tulajdonos, akkor már nem mindegy, ki adta a vételárat?

Előzmény: Alpári Gnác (181665)
Alpári Gnác Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181665

Igazad van, valahonnan belém ékelődött ez az 5 év.

Ugyanakkor közös vagyon az a haszon, ami a házasság alatt keletkezett, még ha külön vagyon is a forrása, korábban azt hiszem, ezt hívták közös szerzeménynek.

De voltaképpen tök mindegy.

A házasságkötéskor csak Zsófinak volt vagyona.

Nehéz lenne elképzelni, hogy miután kiszedte Miklósból a pénzt, rögtön visszaadta neki, hogy egyenlő arányban legyenek tulajdonosok.

Ha viszont Zsófi pénzéből vették az egész hóbelevancot, akkor mit kell pereskedni?

Előzmény: Generic Jingle (181664)
Generic Jingle Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181664

Itt tehát kizárólag Zsófi pénze volt benne, az pedig nem közös szerzemény, mert még nincsenek 5 éves házasok.

Ezt az öt év után közös a vagyon dolgot tessék már elfelejteni! Honnan veszitek, hogy öt év után közös lesz a különvagyon (más néven magánvagyon)?

Előzmény: Alpári Gnác (181663)
Alpári Gnác Creative Commons License 2014.08.29 0 0 181663

Mondjuk ez az egész vagyonmegosztási történet már a legelejétől bűzlik, és szerintem egyáltalán nem egyértelmű Mikiék győzelme jogilag.

A legelejétől és minden sebből vérzik.

Hogy is volt ez (lehet hogy rosszul) emlékszem:

Mikit megmajmolták a roppant értékes gagyi ékszerrel, ami aztán eltűnt.

Erre jött az a megoldás, hogy írassák át Zsófira a céget, mert akkor nem tudja az ékszerész behajtani a kárt.

Már itt bukik az egész, mert ha ez egy törvényes üzlet volt (és semmiféle feljelentés nem volt, hogy őt átkúrták), akkor is a kereskedő elkezdi behajtatni Miki mindenféle jövedelméből a kárt, erre semmi jelzés nincs.

Vagy a kereskedő megelégedett azzal, hogy Miki vagyona Zsófié volt?

Mert akkor ez újabb bizonyíték a simlire.

Claudia ezt a cégtulajdont megvette és Zsófinak kifizette.

Így amikor házasságra léptek, Mikinek nem volt semmije, Zsófinál pedig ott volt Miki kicsalt vagyona.

Ebből a vagyonból közösen megvették a borászatot, értelemszerűen a házasság után, hiszen a lagzi volt a borászatban, onnan jött az éca.

Itt tehát kizárólag Zsófi pénze volt benne, az pedig nem közös szerzemény, mert még nincsenek 5 éves házasok.

Ebből kifolyólag az egész Zsófié.

Nem is értem, hogyan lehet opció, hogy Miki teljes, vagy részbeni vagyonát akarja Zsófi. Saját vagyona a lakásán kívül nincs, a cég meg amúgy is Zsófié.

És ahogy írtátok korábban, hogy ki csalt meg kit és erről van-e hangfelvétel, teljesen mindegy. Ez nem az USA, ahol feleségtartást is lehet fizettetni.

Ez kizárólag a gyerekelhelyezésnél számíthatna, hogy ki a jobb szülő.

Nade gyerek itt csak egy van, a Hercegnő.

Mármost azt nehéz elképzelni, hogy ha Hercegnő eleve az anyjánál van elhelyezve, most majd Zsófinak adják, akinek semmi köze hozzá, csak mert az igazi apja-anyja összefeküdtek.

És akkor még a sallangok:

Miklós miből akart parkolót venni, amikor észre vette Vazult?

A céges pénzből? Mert akkor Zsófinak bele kellett mennie, hogy Miklós a közös cégben kizárólagos aláíró legyen, ami nem nagyon valószínű, amennyire megbíztak egymásban.

Zsófi minek lopott el pénzt Miklós fiókjából?

Azzal csak bukni lehet.

Előzmény: Huncutka (181659)
bk_barát Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181662

Hát igen, én is tutira vettem, hogy ha kiderül, hogy Vazul "halálát" Attis rendezte. akkor hatóság fálrevezetése miatt le fogják csukni... Azt hittem, IRL a szinész akar kilépni, hazamegy Erdélybe, vagy ilyesmi.. Ehhez képest Miki elintézte az "én is vágtam már át őt" dumával, egyelőre még bosszú se nagyon néz ki az egészből...

Zsolti bácsi meg már fémtolvaj (is) lett, egyedül a gyerekbántalmazás nem fér igazán a profiljába... Vajon Krisz ebbe is lelkesen beszállna, úgy is mint hős katona, hiszen annyira akar a bátyjának dolgozni..

Mazsola0070 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181661

"a Barátok közt nem közvetítheti azt, hogy egy simlis ügyvéd és a ribanc védence jól jöjjön ki egy perből"

Ugyan, szerinted ez szempont? A BK jófiúnak beállított, de amúgy leggusztustalanabb karaktere, a tetű Faarc is megúszott eddig mindent, még a súlyos bűncselekményeit is, nem különösebben érdekelte a BK készítőit, hogy ezzel mit közvetítenek.

Érdekes módon az Andiférje szupernyomozó sem nyüzsög ott, mióta kiderült, hogy a Vazulnéni él és virul, pedig IRL azért  rendőrség nem szokta annyiban hagyni, ha valaki koholt bizonyítékokkal akar mást börtönbe juttatni, szopatva ezzel a rendőröket is.

Vagy mi van azzal a pénzzel, amit elsikkasztott? (Persze lehet, hogy visszatette, nem láttam mostanában minden részt.)

Gondolom majd szokás szerint úgy fog bűnhödni, hogy Majki megszopatja valamivel, ami miatt szokás szerint megint Májkit nézi mindenki szemétládának,

de vajon Faarcot mikor fogják lesittelni a bűncselekményeiért? (Max. akkor, ha az őt adó színész gondol egyet, és ki akar szállni...:)) )

Előzmény: Jay Gatsby (181658)
Beavis Butt-Head Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181660

Zizilabornak meg ilyet mondani, hogy "örüljön, mert nem minden gyerek dolgozhat meg a laptopjáért". Adta volna magát, hogy "igen, vannak, akik "csak úgy" is kapnak a szüleiktől". Elég röhej, hogy egyszerre építési vállalkozó és befektetési tanácsadó ilyen sz*rrágásra adja a fejét...

Előzmény: Magdi60 (181648)
Huncutka Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181659

Mondjuk ez az egész vagyonmegosztási történet már a legelejétől bűzlik, és szerintem egyáltalán nem egyértelmű Mikiék győzelme jogilag. Eleve, mit fed az, hogy "átíratták" Zsófi nevére a céget? Adásvétel? Ajándékozás? Hol volt akkoriban a taggyűlés és az elővásárlási jog? Ha megtörtént ténylegesen az "átírás", akkor hiába csalta ki, az az ő vagyona, ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem a válás során kell bármit is bizonyítani, hanem egy külön eljárásban az akkori aktust megsemmisíteni. Hiszen az bizonyítható, hogy Klaudia fizetett a tulajdonrészért, abból a pénzből vették a szőlőt. Aztán a szőlő eladása: nem tudom, kinek a nevén volt, de még ha közös is, eladták a szőlőt, a vételár közös, Zsófi is aláírta a szerződést, nem zárhatja el tőle senki a pénzt. Az más kérdés, hogy ha a vételár a Miki által zárolt számlán volt, akkor technikailag nem fér most hozzá, de papíron jár neki, bár nyilván elvileg a válás során "lemondhat" róla, és lehet Mikié, a házasság alatt befolyt közös vagyon valamilyen megosztása címén. Aztán a zárolás: ha közös számlájuk volt, azt zárolni szerintem nem lehet. Miki lenullázhatta esetleg egyedül, de mondjuk Zsófi a hülye, hogy ez neki nem jutott eszébe, pl. akkor, amikor Mikit bemártotta a rendőröknél a Vazul-ügyben.

Előzmény: Jay Gatsby (181658)
Jay Gatsby Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181658

Nem hiszem, hogy ez lesz, de ha mégis, akkor tényleg teljesen hülyék az írók. De amúgy nem fognak ezek eljutni odáig, hogy a bíróságon lejátsszák a felvételt vagy ilyesmi (ekkor mindenki előtt kiderülne, hogy Fika betört a lakásba, szóval bűnhődnie kéne), szerintem csak a Mikkancséknak játssza majd le a Fika, így zsarolva őket, hogy több pénzt kapjon. Később majd gondolom az is kiderül, hogy az Ádámnak is megvolt, hiszen így ő is házasságtörővé lép elő, az Ádám meg úgyis az igazság bajnoka, ő nem fog hazudni.
Egyébként az egésznek semmi értelme, mármint a betörősdinek, hangrögzítősdinek, hiszen Zsófi simán kérhetett volna zsét Claudiától, még örült is volna neki, hogy el akar válni Mikkancstól, de erre valószínűleg nem gondoltak az írók. Szánalmas.
A végén meg úgysem nyerhetnek Fikáék, mivel az ügyvéd egy rosszfiú, és a Barátok közt nem közvetítheti azt, hogy egy simlis ügyvéd és a ribanc védence jól jöjjön ki egy perből. Szóval arról fognak szólni az elkövetkezendő hetek, hónapok, hogy a Fikáék szivatják Mikkancsékat, bármit is eszel ki a csinos ügyvédnő, Fikáék rákontráznak Stiflerrel, és amikor már mindenki azt hinné, hogy sikerrel járnak, a végén egy "csoda" folytán mégis Mikkancsék kerülnek ki győztesen. Más nem fordulhat elő, ahhoz túl kiszámítható a sorozat.

Előzmény: Huncutka (181657)
Huncutka Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181657

Marhára kíváncsi vagyok, milyen célt szolgál a felvétel. Mert ha itt is előjönnek azzal a baromsággal, hogy a válás oka a félrelépés, és mivel ily módon Miki hibájából történik a válás, több minden jár a "szenvedő félnek", akkor kivágom a TV-t az ablakon. Ezt már több helyen elsütötték ugyanis, holott 1) a válási szándékot nem kell indokolni, és 2) a vagyonmegosztást semmilyen módon nem befolyásolja a félrelépés (talán ha gyerek van, még valami nyakatekert módon, közvetetten fel lehet használni, de itt erről nincs szó). Szép is lenne, ha vihetném a férjem magánvagyonát azzal a felkiáltással, hogy az nekem jár, hiszen félre*rt.

Szemöldök Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181656

Elvileg nem magától találta ki a rögzítést, bizonyára az ügyvéd javaslatára. Vagyis csak az SMS-írás után, amikor az ügyvéd mondjuk válaszolt neki. Az ügyvéd szavai is mintha erre utaltak volna később.

De őszintén szólva, én nem figyeltem, hogy pont azt a részt játszották be később, számomra baromi érdektelen ilyen szempontból.

Sokkal jobban irritált az a bárgyú jelenetsor, amikor Tóbiás anyja benézte magának Trendinacit. Muszáj volt ezt a hülyeséget kitalálni az íróknak, szinte én szégyelltem magam helyettük.

Egyik barátnőm is, a fia felnőttkorában jött rá véletlenül, hogy a gyerek másfelé hajlik. Ha nem is örült, de aránylag könnyen túltette magát rajta. Viszont ilyen bárgyú viselkedést a valóságban nem tudnék elképzelni. Igaz, itt más a helyzet, mert az anyja tudja, de fia talán azóta sem tudja, hogy lebukott. Vagy nem beszédtéma.

Előzmény: Magdi60 (181650)
Luca_41 Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181655

Sőt! Még elő sem vette a táskájából a telefont, de már elkezdődött az a felvétel, amit utána lejátszott. 

Előzmény: Jay Gatsby (181649)
süket és nagyothalló néz Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181654

Pedig mennyivel jobb lenne az, hogy Kertész Dzsennifer Szamanta.  :)

Előzmény: Kobzoska (181653)
Kobzoska Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181653

Azt a jelenetet rossz volt nézni. De aki 2013-ban Magdikának nevezi el a lányát, attól sok minden kitelik.

Előzmény: Törölt nick (181651)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181652

Sőőőt! Zsófikának nem is egy telefonja van! :-)

Előzmény: Magdi60 (181650)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.28 0 0 181651

Kingának nincs pénze sem fodrászra, sem "rágókára", ezért belenyomja a kislánya kezébe a mocskos kulcsait, hogy azzal segítse a fogzásban lévő Magduskát....röhej!

Magdi60 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181650

Miért ne? Zsófi nem buta, ha okostelefonja van, ismerheti is. Akár naponta órákig tanulmányozhatta, hisz ráér.

Előzmény: Jay Gatsby (181649)
Jay Gatsby Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181649

El tudod képzelni, hogy annak a ribancnak volt annyi esze, hogy saját elgondolásból felvegye a "beszélgetést"? Be volt szarva, azt se tudta, mit csináljon, Stiflertől kért segítséget sms-ben. Kizárt, hogy hangrögzítőt indított a háttérben, nem e körül forgott az agya (már ha van neki olyan).

Előzmény: Bomc (181647)
Magdi60 Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181648

Ha egy pisztoly van a színpadon, akkor az elsül - ha egy új nyaklánc van egy rosszfiún, akkor az lebuktatja.

Bomc Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181647

Hangrogzito ment a háttérben 

Előzmény: Jay Gatsby (181644)
Juliska és a Farkas Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181646

Leírtad helyettem, pont ezen röhögtem én is. :)

Előzmény: Jay Gatsby (181644)
Törölt nick Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181645

"Poéngyilkos Blikk": Géza visszatér.

Jay Gatsby Creative Commons License 2014.08.27 0 0 181644

Zsófi ugyebár felvett egy beszélgetést Miki és Nóra között, miután sms-t írt Stiflernek (nyilván az ügyvéd volt, aki kitalálta). Később ezt a pár másodperces beszélgetést játszotta le a telefonján, ami megegyezett azzal a pár másodperccel, ami akkor hangzott el, amikor megírta azt az sms-t. Honnan volt meg Zsófinak az a beszélgetés, amit akkor hallottunk, amikor Zsófi épp megírja Stiflernek, hogy bajban van? Szánalmas. Ennyire figyelnek a készítők.

v_peti Creative Commons License 2014.08.26 0 0 181643

Azért nem értem a dolgot. Mindig jár valaki az utcán, vagy az udvaron. Miért nem vette észre senki sem Gőgös Gúnár és Zsufika találkozóját? Persze nem Miki vagy Zsolti, hanem valaki más, aki előbb utóbb továbbpletykálta volna valakinek.

bk_barát Creative Commons License 2014.08.26 0 0 181642

És Krisz hol volt? Így tényleg úgy jött le, mintha Ádám és Tőbi együtt élnének... Ha hárman vannak, úgy már kevésbé egyértelmű a dolog..

Magdi60 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 181641

Zsófi az összes pénzt számolatlanul odaadta, csak úgy? És Gedeon azt mondta, előlegnek elég. Egy vastag boríték húszezres.

Bomc Creative Commons License 2014.08.26 0 0 181640

Stáblistába Petrik Salamont írtak Gedeon helyett :D

stella301 Creative Commons License 2014.08.26 0 0 181639

Kinga lenövése divat, vagy igénytelenség?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!