Viszont az összehasonlítással adtál egy ötletet. A remélhetőleg idén is megrendezésre kerülő dzsemen elhozhatná mindenki a saját kedvencét, beváltját aztán lehetne próbálgatni, cserélgetni, tapasztalni.
A vágásbiztonságot úgy értsd, hogy a papír is el tudja vágni a kezed meg a lemezszéli sorja is, de dolgozhatsz olyan helyen is ahol üvegtáblákkal melózol és eltörhet a kezedben. Vagy megszalad a tapétavágó kés. Ezekre a helyekre különböző védelmű kesztyű jár hivatalosan. (Biztos vagyok benne, hogy nálatok is.) És minél nagyobb vágásbiztonságú egy kesztyű annál vastagabb és merevebb. A másik ok a nyári/téli. Itt van az előző linkemnek a téli változata. https://hu.milwaukeetool.eu/hu-hu/vagasbiztos-vedokesztyu-1-a-vagasi-szint-teli-verzio/winter-cut-a-gloves/
Tök ugyanúgy néz ki, mégis merevebb mint az előző mert sokkal vastagabb a szövet anyaga. A harmadik meg, hogy meddig van mártva mert ha csak egy oldalon fogja a gumi az ujjad az hajlékonyabb mintha kívül-belül.
Szóval nem mindegy mit mivel hasonlítasz össze, simán lehet, hogy többféle kettes kesztyűt, vagy háromnegyedig mártottat, esetleg télit hasonlítgatsz össze egy egyes szintű csak tenyéren mártottal. ;)
Ha gondolod nézd meg, hogy a tiéd milyen (a ráírt 34xxxyy szám megmondja), és küldök neked egy annak megfelelő pirosat összehasonlításra, meg talán te is a cégnél össze tudsz szedni párat másik gyártótól. Azokat hasonlítsd össze.
Gyanúm: száraz környezet, nyári, egyes vágási szint, csak tenyéren mártott (de lehet, hogy háromnegyedes)
"Több ilyen mártott kesztyű volt már a kezemen, de magasan ebben lehet legjobban, legkényelmesebben megfogni apróbb dolgokat is. Nincs olyan merev, mint a társai. "
Illetve ha már arról beszélünk mennyire merev vagy nem merev, melyik vágásbiztonsági szinthez tartozik? Mert minél magasabbhoz annál merevebb a kesztyű.
Több ilyen mártott kesztyű volt már a kezemen, de magasan ebben lehet legjobban, legkényelmesebben megfogni apróbb dolgokat is. Nincs olyan merev, mint a társai. Nem mondom azt, hogy gombostűket ebben fogsz válogatni, mert nem, de a versenytársakhoz képest, amikkel dolgom volt tényleg kimagaslóan jó.
- ez az ököl formájú kalapács nagy ötlet, tetszik :)
- ez a Maxiflex kesztyű zseniális, használjuk a cégnél, vittem haza is privát használatra, szinte bármit jó benne dolgozni a ház körül (én amúgy nagy kesztyűs vagyok, közel mindent abban szoktam csinálni)
Ja, csak közben meg széthekkelik, aztán azt hiszed, hogy meghúztad nyomatékra, közben meg nem is.
(egyébként nyilván tisztában vagyok a dolgokkal, dolgozunk ipari megrendelőknek is, sőt - már gyárat is láttam közelről, de pusztán a szerszámmániás fejemmel nézve ezeket a számokat - valaki ezen kurvasok pénzt keres)
Amikor bevezetésre került nálunk az aluprofilos rendszer 2019-2020-ban, akkor egyedül ezek a Fein gépek tudták a (USB-n keresztül, nem BT-on) beállított nyomatékot garantáltan, mégpedig úgy, hogy ha már kevés a kraft az akkuban, akkor rá sem próbál a behajtásra, nehogy defekt legyen. Nem olcsó, de ha ez kell, hát ez kell...
Nekem valahogy logikusabbnak tűnik a nyúlásra, és az általa végbemenő szerkezeti "rendeződésre" visszavezetni és nem a hengereken lévő mikrobarázdákra. A mikrobarázdák véleményem szerint nem eredményezhetnek nem laboratóriumok között, hanem gyártás során is mérhető, érdemi eltérést hajlítás után.
Persze most nem arra kell itt gondolni, hogy változik a szálirány és rögtön 20° korrekciót kell a gépen eszközölni, mert nem :) De azért a derékszög az egy makacs eszköz, megmutatja a huncutságot. Illetve ha maradunk a dobozkás példámnál, a sarkok találkozása is árulkodó tud lenni.