Íme, egy laza topik a történelmet és a játékot kedvelő társaságnak, akik eddig végeláthatatlan dumálási kényszerükkel próbára tették a többiek idegeit a "Szókígyó történelmi személyekkel" topikban. Ennek mostantól, s ezt ünnepélyesen kijelentjük, vége.
"Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!"
Miért ne? A saját szemétdombján mindenki lehet kiskirály. ;o)
A céljukat mindenképpen elérték: bement az ember, és kb. egy bolhának érezte magát.
Ha jól emlékszem a kazettás mennyezete rekorder még (ilyen nagy alapterületet alátámasztás nélkül lefed), meg kész csoda, hogy az ablakaiból megmaradt valamennyi. Nem nagyon szoktak, meg amúgy is drága és ritka volt az üvegkazetta váluk.
Ez a másik brutális római épület náluk: a Konstantinbasilika vagy Aula Palatina, merhogy Nagy Konstantin trónterme (!) volt. Asszem Németországban ez a kettő a legjelentősebb római kori emlék.
Ja, amúgy Kusel mellett van (asszem van egy kisebb máshol is), Rheinland-Pfalz legnagyobb várroma. Jó kis koncerteket szoktak ott tartani - én is azon voltam.
nemtom, hogy vagytok vele, de nekem most a szanaszéjjel hánykolódó kockától ráng a szemem alatt egy ideg. (Sezmiez egyébként, mit takarna? "A kocka el van vetve, rendelek, és kész"?)