Keresés

Részletes keresés

Ordas Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4484
Az is erdekes, hogy mi miatt szallnak el a CD-k? Nem fix mechanikai behatas miatt "irodik fel" az adat? [Tisztaban vagyok, hogy lezer eget, ellenben a gyartott (preselt) lemezekkel] Vagy a hordozo reteg nem alaktarto? Kvazi amorf, mint az uveg? :)

Ja, a gyartott audioCDk ugye preseltek. s pl. a gyartott Windows CD-k is preseltek? S ezek a preseltek mar gyakorlatilag orokeletuek?

Előzmény: Degeczi (4480)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4483
Write-only uzemmod?
Az irasi sebessegrol mar minden elhangzott, csak vissza kellene lapozni...
Előzmény: Jumbo 747 (4482)
Jumbo 747 Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4482
Elöször is BUEK!

"Itt most nem a hangminőség a lényeg, hanem az olvashatóság..."

Aham, tehát hangminőségbeli különbség nincs ha 16x-osan v. 2x-esen irok?
Ezekszerint az adat cd-ket is érdemesebb lenne lassan irni? (bár ilyenkor felmerül bennem a kérdés: akkor minek vettem 16x-os irót?:) )

DVD iró hány perc alatt ir meg egy DVD-t?

Jumbo

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4481
Ehhem, láttam én már régi szériás gyagyi FUJI-t ahol a hordozóréteg 1 év után elkezdett levélni:(
Az elméleti élettartam egy dolog amit a használat, kopás, karcolások, hordozó és írás minősége erősen befolyásol.
Abban azért bízom, hogy kb. 10 évet kibírnak a CD-k.
Előzmény: Wolfy (4476)
Degeczi Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4480
Az elso arhiv lemezem egy jo 7 eves Philips (nem is 74, hanem csak 63 perces ~ 600M). Asszem vmi 4 ezer Ft (!) korul volt - de szerencsere semmi gond az olvashatosagaval, mint ahogy a nehany honappal fiatalabb Verbatimokeval sem.

Alig masfel-ket eve Traxdata Gold-ra irt audio lemezek (pedig mind Plextorral, tobbsegeben 2X keszultek) viszont mar nagyon sokat romlottak: az autoban mar le sem jatszhatoak, asztali keszulekben pedig rondan szolnak.

Előzmény: Ordas (4477)
bixi Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4479
Most már csak olyat szabad megvenni (asztalit is), ami cdr-cdrw-mp3 lejátszó...
Előzmény: kaviat (4473)
hmhman Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4478
Easy CD Creator 5 ,írási tapasztalatok,információk érdekelnének
Előzmény: Ordas (4477)
Ordas Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4477
Kosz az infokat. Szal vmit mar hallottam rola, de annyi fele idot, hogy vegkepp nem tudtam donteni.

Legosibb irt lemezem 97 januari, Kodak
Audiobol egy 84-es.

Egyelore olvashato mind jol.

Wolfy Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4476
hi
najah, semmi nem tart orokke :)
az hogy meddig lesz jo, az tobb dologtol fugg, (pl. cd-minosege, iras sebessege)
amugy ugy legalabb 20 evig szerintem tuti nem lesz gond semmilyen cd-vel
Előzmény: Ordas (4474)
YoungOld Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4475
siMMi: A legtöbb író progi figyelmeztet, mielőtt újraírhatóra akarsz audiót. Ha jól tudom (nem tuti), az ilyen lemezeken kb. harmada olyan gyenge a jel, mint a sima írhatón. Ezeket már végképp nem tudja elolvasni az asztali.

Ordas: Bármilyen jól írsz, akkor sem lesz örökkévaló, mindig folyamatosan gyengül a jel. Ha rosszul írod meg, előfordulhat, hogy 2-3 év és már lesznek hibák. Ha jól olvastam valahol, akkor a gyártók legalább 75 évet garantálnak. Szvsz nem árt, ha 3 évente átnézed a lemezeidet, és esetleg csinálsz a fontosabbakról újabb másolatot, bár lehet, hogy ez csak az én hülyeségem:))) Tény, hogy még nem igazán derült ki a végleges élettartam.

Ordas Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4474
Az élettartam is csökken, hiszen a jelek folyamatosan "halványulnak". Ha erős a jel, később lesz gond.

Huuu, ez a mondta engem zavar, ill. nyugtalanit. tehat barmely irt CD-m nem az orokkevalosagnak keszult? Ez lesulyt, hiszen nem viccbol irom ki CD-re, amit kiirok. Megis mennyi ez az ido, amig olvashato marad?

Előzmény: YoungOld (4468)
kaviat Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4473
nincs bibi, az aztali cdplayerek nem szokták lejátszani az RW-ket.. különösen a régebbi gyártmányok, az újjabbak közül azért már akad ami lejáccik RW-t is..

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: siMMi (4472)
siMMi Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4472
CD-RW-re átirtam egy audio CD-t. A PC-n rendesen szólt, de amikor betettem az asztali lejátszóba, az nem vett tudomást a lemezről. Amikor ugyanezt a lemezt normál CD-R-re is megirtam, az asztali lejátszó lejátszotta. Ugyanez a jelenség lőfordult
akkor is, ha begrabbelt WAV-okat irtam fel RW-re és megakartam hallgatni, milyen is lesz a végén. Több iró progival is kipróbáltam, ugyanaz volt az eredmény. Volna valakinek ötlete, mi lehet itt a bibi??? Előre is köszi.
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.01 0 0 4471
Ha rendesen mgírod, csak az egészet tudod törölni ennél pedig mint egy vinyóról egyes részeket törölhetsz/rakhatsz fel rá, viszont ezért cserébe mintegy 100M-ról le kell mondanod.
TESCO-ban január 2-től Memorex max 4X sebességű újraírható CD 299 Ft
Előzmény: GaMeR (4470)
GaMeR Creative Commons License 2001.12.31 0 0 4470
Arra lennek kivancsi, hogy a Direct CD progival ujrairhato CD-re valo "masolas" miben kulonbozik az irastol es hogy mennyiszer lehet igy "masolni" egy ujrairhato CD-re?

Koszi a valaszt!

nebamun Creative Commons License 2001.12.31 0 0 4469
Könyörgöm, csináljon már valaki egy HÁNYSZOROSAN ÍRJUNK AUDIO-CD-T? topikot!!!!
Én még egyet sem írtam, és nem is tervezem, de lassan már doktorálhatok a témából ha még sokáig rágjátok.
Előzmény: Jumbo 747 (4467)
YoungOld Creative Commons License 2001.12.31 0 0 4468
Hi!

Itt most nem a hangminőség a lényeg, hanem az olvashatóság, és az asztali lejátszókkal való kompatibilitás. Minél lassabban írsz, annál erősebb lesz rajta a jel, kevésbé érzékeny a karcra, könnyebben tudja követni a lézer a jelet. Az élettartam is csökken, hiszen a jelek folyamatosan "halványulnak". Ha erős a jel, később lesz gond. Ha gyorsan írsz, előfordulhat, hogy nem mindegyik lejátszó eszi meg, a rázkódásvédelemmel ellátott discmanek még érzékenyebbek rá.
Amúgy meg az a kis időtöbblet nem olyan sok, megéri lassan írni, én 1X-esen írok audiót.
Remélem nem mondtam hülyeséget:)))
Az én alább olvasható gondomra nem tud senki semmit?
Buék!

YoungOld

Előzmény: Jumbo 747 (4467)
Jumbo 747 Creative Commons License 2001.12.31 0 0 4467
Sziasztok!

Audio CD-t miért jobb lassan írni?

4x-esen jó ha irom v. inkább 2x-esen?

Bár, bevallom őszintén irtam már 16x-an is audio cd-t és semmi különbséget nem hallok a 2x-essel szemben.... Vagy mégis van? Miért jó 4, ill. 2x-esen irni?

Na akkor BUÉK mindenkinek, még nekem is :p

Jumbo

PPeter Creative Commons License 2001.12.31 0 0 4466
Az DVD-RW író volt amit Te láttál 150 körüli áron, és valószínűleg Pioneer márkájú. A most megjelent Philips és a Ricoh írók viszont egy újabb szabványt képviselnek, ami DVD+RW formátumú. Ez egy teljesen új formátum, ami egyelőre csak újraírható lemezt támogat (ennek a neve DVD+RW Disc és 4.7 GB-os), ellenben tökéletes optikai kompatibilitást igér a régebbi és jelenlegi DVD-ROM meghajtókkal és az asztali DVD-Video lejátszókkal. Egyszer írható lemez is lesz hozzá DVD+R néven, de az csak jövőre jelenik meg (az első negyedévben valamikor). Tehát nem összetévesztenő: a DVD-R és DVD-RW az egyik szabványcsoport a DVD+RW és DVD+R a másik szabványcsoport. Két külön formátum. Egymással egyelőre nem kompatibiisek, legalábbis nincs olyan író, ami mindkét formátumot képes írni. Olvasásra a DVD+RW kompatibilitása jobb (elvileg - jelenleg tesztelem egyébként).

PPéter
CDGRAB.HU

Előzmény: Ordas (4465)
Ordas Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4465
Telleg ilyen durva lenne? Pedig en hatarozottan emlekszem, hogy olvastam egy szgepes magazinban, hogy 150 korul.
Előzmény: rgranc (4464)
rgranc Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4464
A legutolsó CHIPben (januári) van egy (mindössze egyoldalas) összehasonlítás az itthon kapható két DVD+RW íróról, a Philips és a HP készülékeiről.
A CHIP szerint a Philips DVDRW208 bruttó ára a Multimedia.hu-nál 274.900, a HP DVD100i-é a HP-nál 249.900.
Előzmény: tomlaker (4448)
originalqszi Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4463
Nagy felfedezést tettem! Persze, mit általában a felfedezések, lehet, hogy ez sem új!
Szóval, a nyáron írtam volt, hogy elcsesztem egy dat CD-t és ezért csak a CD-R Diagnostic programmal tudtam róla dolgokat leszedni. Viszont a progi licenszes:((((
Nos, puszta véletlen folytán a jó öreg Nortonnal próbáltam a CD-ről másolni és csódák, csodája, az ÓZ!!!!! Ment, minden gond nélkül:((((( Le van szarva a CD-R Diagnistic:DDDDD))))))
helion Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4462
Csomas és Tóth Attis!
Köszi,utánajárok az általatok említett dolgoknak.
Ordas Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4461
En ugy tudtam dragabb. De ezekre meg nem lehet filmet atkopizni. Nem a kod miatt, vmiben a lemez terjedelme is mas. Ha jol tudom. nem itt jon be a 2 reteg? Ezt mar nem tudom.

De legalabb a DVD-RW-k irjak a CD-ket is. :)

Előzmény: bixi (4459)
YoungOld Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4460
Hello mindenki!

Lenne nekem egy elég idegölő problémám a CD írómmal (?). Egy LG 16x10x40-esről van szó, a modell: GCE-8160B, a ROM verzió: 1.02. A gondom az, hogy nem tudok a Neroval és az Easy CD Creatorral sem lassan írni. Mindkét progi HL-DT-ST CD-RW GCE-8160B-nek ismeri fel az írómat, és nem LG akárminek. (Nem értek hozzá úgy, ahogy kellene, lehet, hogy ez normális, de nekem feltűnt). Az Easy CD Creatort adták az íróhoz, verziója: 4.03c S12. Enged tesztet csinálni, de sebességből csak 8x van támogatva. A Clone CD (3.2.2.1.) támogatja az 1,2,4,8,10...-szeres írást. A Nero viszont csak a 8 és 16-ot támogatja, ezen kívül nem hajlandó tesztet végezni. A Neroból kb. 3-4 verziót is kipróbáltam az 5.5.x.x.-es sorozatból, mindnél ugyanaz a hiba. Szereztem hozzá regkódot, és úgy is. Egyszerűen nem akar lassan írni. Feltettem az MP3 CDMaker-t, mert audiót akartam írni, és az engedte a lassú írást, 1x-esen sikerült. Csak a gondom, hogy a Neroval szeretnék audiót írni (1x-esen), mert CD Extra formátumban szeretnék.
A cucc: AMD Thunderbird 1GHz, 256 MB Ram, Win98 Hun. A vinyó és a CD olvasó van egy kábelen, a mobil rack és az író a másik kábelen. Nagyon örülnék neki, ha valaki tudna segíteni, mert már nem tudom, mit tegyek, és kiakaszt. Előre is köszi!

YoungOld

bixi Creative Commons License 2001.12.30 0 0 4459
A lemez meg 1900. De qrva lassan ír meg egy full dvd-t.
Előzmény: Ordas (4456)
TiPLi Creative Commons License 2001.12.29 0 0 4458
Hali!

Nekem egy LG GCE8160-as író van egy IDE kábelen egy szintén LG 12*-es DVD-vel és 16*-os sebességgel simán átmásolja a CD-ket on the fly (Nero: CD-Copy).

Tóth Attis Creative Commons License 2001.12.29 0 0 4457
Külön program nélkül is megy, Winampban gyárilag van egy plugin: "Disk Writer". Ez a kiválasztott könyvtárba írja a wavot ha playt nyomsz, méghozzá elég gyorsan. Arra vigyázz, hogy az EQ-t, ha be van kapcsolva figyelembe veszi! (R-GO kapcsold ki)
Hangerőbeállítást nem.
Előzmény: helion (4453)
Ordas Creative Commons License 2001.12.29 0 0 4456
Hat ugy 150ezer
Előzmény: tomlaker (4448)
Csomas Creative Commons License 2001.12.29 0 0 4455
Természetesen van erre lehetőség. Erre a feladatra vanna külön encoder programok, de a modern cd író progik ezt már mind tudják. (pl.:nero)
Csoma
Előzmény: helion (4453)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!