Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
>Éppen tegnap vettem egy gyalásót(USA) meg egy ripstop ponchót
Ebben most mi a baj?Szerintem mindenki vett már amerikai cuccot.Főleg a katonai dolgok közül elég jó minőségűek.
Igen site.Az internetezős emberek 3/4 része ezt használja, mert ez elterjedt.
Wow! ejtsd:VÁÁÁÓÓÓ!rendben?
Amúgy egy csomó angol szó meghonosodott a nyelvünkben.HA megnézed a heJesírási szabáJzatot akkor megtalálod benne a fájl szót ami az angol file szóból származik.
akik nem tudnák egy másik téma(és nem topic)alatt eritelaz ezt írta nekem:
"Latom onerzetes vagy..nyomon fogom kovetni a hozzaszolasaidat es ha le mered irni azt,hogy USA vagy EU az Amerikai Egyesult Allamok,Europai Unio helyett rogvest ott fogod latni a letorkolasom..csak ugy a rend kedveert"
Az Irak helyett Iraq-ot írni eléggé röhelyes.Ilyen ország nem létezik(a magyarban).
Az EU-val mi a bajod?A rövidítése Európai Unió.
Nekd üldözési mániád van vagy valami hasonló.
Némi technikai problem miatt egy nappal korábban megjöttünk a Bakonyból (Guerilla, ZoeKathy, Idimmu meg én).
Nem mentünk sokat, de elég túlélősre sikerült, mert kifogtunk egy hidegrekord gyanús éjszakát, óvatosan becsülve is volt úgy -12 -> -15 fok fent a hegyekben. Legalábbis, amikor vacogva felébredtem a -7-ig garantált hálózsákomban, akkor első körben a fél centi vastagon ráfagyott vizet (vagy párát vagy mit) kellett leverni róla.
Túrának nem annyira, de kis gyakorlatnak és a cuccok tesztelésének jó alkalom volt.
Remélem sikerült pár kép, mielőtt Guerilla gépe befagyott, szo hétfőn remélem fent lesz a portálon pár dolog a "túránkról".
Háát nemtom .Engem anyám 8 éves koromban simán elengedett vándortáborba 1 hétre.A legdurvább az volt hogy TANÁROKKAL mentünk akik állandóan eltévedtek,amikor meg beszóltam hogy nem arra van az arra, meg hogy ostobák akkor felképeltek.
Szerintem ezektől a "vadidegen" emberektől ilyesmire ne számíts.Valszeg biztos jogos a szüleid féltése (azér dizsibe elengednek mi? :-) )
Az ilyen szellemi toprongyokat mint eriteliaz ,meg le kell szarni.
(Nédmá még az ékezetet senem ismeri :-))) )
ime egy kis csemege a sajat tolladbol:Éppen tegnap vettem egy gyalásót(USA) meg egy ripstop ponchót. Tehat vettel egy amerikai gyartmanyu gyalogsagi asot meg egy poncsot igaz? :)
Szerintem elég röhejes az a kép a site tetjén Szoval az a rohejes kep az oldal tetejen ugye? :))
Olyan rohelyes mint amilyen Te magad vagy..
Wow!Ez a füstgyertya nagyon jól hangzik!!!! Milyen jelentese van a MAGYAR nyelvben a Wow szonak????
Asszem elegge ravilagitottam a bagoly mondja verebnek effektusodra..hehehhehehhehee
Én a Gerhard Buzek félére hajazok, és már vagy 2 hónapja előjegyeztettem az antikvarium.hu-n, de még mindig nem kapni. Az egyik közeli könyvtárban láttam, persze ott sem lehet kivenni, csak helyben olvagatni. A legvaskosabb volt az eddig általam láttott hasonló témájú könyvek közül. A tartalmát csak kis ideig volt időm tanulmányozgatni, elég részletes, részletesebb a Stilwell ill. Darman könyvnél.
Ez nem új könyv. Bár lehet, hogy kiadták újra. 90%-ban egyezik az Alexander Stilwelles könyvvel. Sőt... még az ábrák is ugyanazok sok esetben. De azért szerintem jó könyv.
Numi:
Mi sem vagyunk "profik", keresésben meg nem igazán van tapasztalatunk, csak amit lejebb írtál arról jutott eszembe, hogy van egy rajás épen maradt lövészteknő azon a környéken. Meg ezért is kezdtem érdeklődni, hogy mi zajlott ott a II.vh-ban.
Túra:
Most hétvégén megyünk páran három napra a Magas-Bakonyba, az időjárás előrejelzést nézegetve, lehet, hogy kockára fagyunk, majd kiderül...
Mindenesetre kiváncsi vagyok, hogy a minuszokra tervezett hálózsákok mennyire lesznek hatékonyak.
USA:
Belegondoltam mi lenne, ha vmelyik nagyváros komolyabban megmerényelnék, hááát akkor az usa pv felkötheti a gatyáját, de a mostani tanácsok színvonalát tekintve szar lesz a lakosságnak, ha bekövetkezik vmi vegyi vagy bio terror támadás.
Ja, ez jobban hangzik, de még szerintem így se engednének el.
Ad egy:Alig van tapasztalatom, de ez nem akkora baj(nektek viszont lehet hogy gáz!)
Kettő mivel 15 éves vagyok, Anyám nem igazán örülne annak hogy "vadidegen" emberekkel túrázgatnék.Én szivesen elmennék, de lehet hogy még próbálkozom otthon.
Éppen tegnap vettem egy gyalásót(USA) meg egy ripstop ponchót.Nektek van valami új szerzeményetek?
Raadasul a (csap)vizet huvos helyen hagyva, feloldva benne egy kalcium pezsgotablettat (gyogyszertari) meg a magyar katonai femkulacsban is 5 napig ihato maradt (gondoljunk csak a honvedsegi hadgyakorlatokra...)
A palackozott asvanyviz meg idetlen idokig is elall.
(Ha jol tudom, az USA jelentos reszen raadasul nem igazan ildomos csapvizet inni.)
A konzervnyito trivialis. Lehet, hogy ott sem mindenki tart maganal svajcibicskat/multitool-t pedig vesz eseten jol johet...
"Három napra kell készülni, ezért érdemes háromnaponta a csomagot frissíteni."
Elméletileg ha jól el van zárva és mondjuk hidegebb hejen van és végjük a fénytől akkor azért ennél jóval tovább el áll még a víz is...
"A nyílt polcok alatti helyeket kerüljük, az íróasztal alá beülni viszont kimondottan ajánlott, mert az a legbiztonságosabb helyek egyike."
Anyád! Én kaptam kiképzést földrengésnél mentésre is. (Nepntun Búvár és Kutyás Szolgálat) Az összes földrengés veszélyes országban az ajtó félfát ajánlják! Hogy miért? Mert az alaprajzról le lehet nézni ami segíti a mentést, egy asztalt pedig 2 perc odébb rakni...
"közeli robbanás esetén érdemes bezárni ajtót-ablakot, és a legbelső, lehetőleg ablaktalan szobába menekülni. "
No problémó! Az ablakok a detonáció hatására mind befognak tőrni, a belső szobában pedig meg fog nőni a légnyomás... kellemes lessz :( Amikor bárhonnan kitelítenek embereket mert egy bombát kell hatástalanítani az első dolog amire felhívják a figyelmüket, hogy minden ablakot hagyanak nyitva. Hogy miért? Mert a port könyebb feltakarítani mint a körömhegynyi üveg darabokat kiszedni a falból... (Ez az okosság törlendő ha a robbanás már megtörténet mert akkor adott esetben a por elől menekülünk... bár a közeli robbanásnál már nincs értelme bezárni az ablakokat mert már nem lessz bennük üveg...)
Pozitívum:
"Az ételek között elsősorban konzervek halmozását tartja hasznosnak a honlap, megjegyezve, hogy e termékek mellé mindenképpen kerüljön konzervnyitó is a csomagba. "
Tanácsok logikátlanoknak.... :)
Detektorozás: pár ismerőssel már gondolkodtunk rajta, de nem kell elmenni Erdélyig, helybeliek szerint a Vértesben még beásott Tiger Tank is van a mai napig, több ottani túrázás alatt láttunk az erdőben megmaradt lövészárkokat.
Április vagy május folyamán mennénk ilyen helyekre, ha érdekel, akkor írj emilt.
Kicsit OFF:
Nevetséges és egyben elszomorító a cikk szerintem, a magát a demokrácia védelmezőjének tartó ország paranoid szerencsétlen birkaként kezeli (vagy annak akarja látni) a lakosságot.
ON:
Túlélési szempontból: ha valaki ezen alaptanácsokat követi és túléli a merényletet/robbantást/háborút/katasztrófát (nem kívánt törlendő), akkor nem felkészült volt, hanem szerencsés...
Szerintem elég röhejes az a kép a site tetjén:amerikai zászló meg egy hős amerikai állampolgár...
Különben is, egy átlagpolgár terrortámadás esetén nem valószínű hogy egyből a cipősdoboz után kapna és menekülne.egy csomóan(például öregek, betegek) lehet hogy egyből meghalnának a sokk és ijedtség miatt.A másik pedig bepánikolna és önmagát kezdené el menteni.
Inkább el kellene kerülniük, hogy olyan helyzetekbe kavarodjanak hogy okuk lenne félni.
Én speciel nem vagyok pacifista, de az biztos hogy EZT a háborút el kellene kerülnünk.
Én már körülbelül másfél éve foglalkozom a túléléssel.Nagyképűség nélkül mondhatom hogy az elméleti tudásom sokkal nagyobb mint a gyakorlati.Ez abból adódik, hogy eddig csak kétszer voltam általam szervezett túrán.Egyszer egynaposan és egy kétnaposan.Mind a kétszer nyáron és mind a kétszer a pilisbe.
Amúgy én voltam kint a Fehovan, a szabadidő kiállítást nem néztem meg, és beszereztem egy machetét.
Én speciel nem tartom rossz ötletnek azt amit valaki régebben felvetett a fórumban, hogy menjünk el Erdélybe Rommel tábornok útvonalán detektorozni.Nekem csak az a bajom hogy biztos nem mehetnék el.
Üdv, numi
Háát igen, a vegyi szennyezés az randa dolog, de egy jól elkészített chilis bab (két féle hús, három féle bab, stb, stb) azért megérheti, hogy a nyakadba szakadjon a terrorista kergető hivatal :)
msmks:
Naja, pont ez a bajom a menet közben elfogyasztott babbal, ha nincs lehetőséged/nem akarod a természet lágy ölén kiheverni a kajálást, akkor bizony kellemetlen tud lenni :(
ugye tudod, hogy megszeged a vegyi fegyverekről szoló törvényt és gáztámadást hajtassz végre békés polgári lakosok ellen? :) +ez még kimeriti a terror és a közveszély okozás fogalmát is...
azért egy kis idő eltelik amíg a gázok elkezdenek képződni, és ha közben mozogsz, kevésbé tudja kifejteni a hatást.
csak a babbal úgy eltelik az ember hogy nincs kedve mozogni. igazából a legegészségesebb ilyenkor egy óra alvás, de hát nappal menni kell :)
Szinte csak babos cucc az, ami télleg ehető, meg tápértéke is van, osztán meg mehet tovább az ember felfújódva, vagy csak rám van ilyen hatással a Globus konzerv? :(