Keresés

Részletes keresés

morticia addams Creative Commons License 2000.04.29 0 0 76
hiaba voltam titkon olyan buszke magamra hogy nehany evre sikerult kordaban-parban tartanom a zoknikat, egy ideje nem megy. Fel par zoknik kerulgetnek, es most, hogy atramoltam a ruhatarainkat nemhogy megtalaltam volna a hianyzo feleket de ujabbak bukkantak elo.

Kezdem azt hinni hogy vannak olyan zoknik is amelyek nem csak emigralnak hanem idonkent vissza is jonnek a tulso vilagbol, vagy egyszeruen csak generaljak magukat a semmibol. Es meg ismerosnek is tunnek...

81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 75

...folytatás


3. A félpár zoknik kémiája
A zoknik alapvető anyagi összetevője a Mengyelejev táblázat 532-es rendszámú eleme, a Zokninium. (Nevét –a már említett- Benjamin Zoknin tudós és polihisztor iránti tiszteletből adta a hálás utókor.) Alapvető tulajdonságai egybeesnek a halogénezett sör, (vagy a kannás bor) és a dezoxiroboparaetoxicarboiminsulfát -lúgos katalizátorok jelenlétében- fellépő reakcióját követő ún. ájer vegyület jellemzőivel. Az elem kémiai különlegességét az adja, hogy mosógépbe kerülve, nagymértékű elektornnegativítása miatt, a mosóvízbe diffundál. Ugyanakkor, ha legalább egy félpár zokni már diffundált a mosóvízbe, ennek ozmózisnyomása megakadályozza a többi zokni diffundálódását.
Itt kívánom megjegyezni, hogy a népi bölcseleteken alapuló eljárás téves azáltal, hogy eleve lyukas, vagy félpár zokni mosógépbe tétele megakadályozza a félpár zoknik eltűnését, mivel a lyukas vagy stoppolt, esetleg félpár Zokninium katalizátor nélkül is azonnali heves reakcióba lép a mosóvízzel, és semmiképp sem akadályozza meg egy másik félpár zokni diffundálódását.
A másik érdekes tulajdonsága a Zokniniumnak, hogy a teregetés során is képes eltűnni. Ezt rendkívüli szublimációs képessége okozza. A szilárd halmazállapotú Zokninium szobahőmérsékleten is közel 100%-os hatásfokkal képes légneművé alakulni. Ugyanakkor Z-koefficensből levezethető, hogy a lyukas, illetve stoppolt zoknikra ez nem vonatkozik. Az anyagmegmaradás törvénye szerint: A lyukas, vagy stoppolt zokni mindig megmarad.

(Következik a félpár zoknik fizikai tulajdonságai)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Előzmény: 81713 (74)
81713 Creative Commons License 2000.04.29 0 0 74
T.Tasztaltársak!
Egészen véletlenül a félpár zoknik eltűnéséből írtam doktori disszertációmat, ezért a köz javára, okulásul az utókornak közzéteszem erősen kivonatolt változatát.

Docens aspirathura

Disserthatio

Félpár zoknik eltűnésének tárgyában


1. Történeti áttekintés
A zoknik eltűnésének kezdete a XIV.század elejére tehető, amikoris általánossá vált a kapca, illetve később a fuszekli viselete. Ezen accecories jellegű ruhadarabok a kor elmaradott hygiéniai körülményei között is rövid idő alatt elviselhetetlen bűzt kezdtek árasztani, amely olykor összetéveszthető volt a korabeli ispotályozók által diagnosthisalt pestis, illetve lepra betegségek velejárójaként megismert bűzös kipárolgásokkal. Ezen okból -akkoriban forradalminak számító módon- javasolták a kapcák megfelelő hatásfokú tisztítását. A fuszeklik bevezetését követően emelkedett meg szignifikáns módon a ma már oly ismert fuszekli-, illetve zoknieltűnés jelensége. Kezdetben boszorkányokra, táltosokra valamint a vajákosokra gyanakodtak, de minden erőfeszítés ellenére –lásd a Fuszeklinkivzícó kora- a félpár kapcák és fuszeklik továbbra is érthetetlen módon eltűntek.

2. Tudománytörténeti kutatások
A félpár zoknieltűnés jelenségét laboratóriumi körülmények között előszőr Benjamin Zoknin 1757-ben híressé vált kísérlete bizonyította. Különös ám tudománytörténeti mérföldkőnek számító eredményt hozó kísérlete során figyelt fel előszőr az ún. stoppolt fuszekli (zokni) váratlan –később A. Einstein, A. Rutheford által igazolt- kavntumfluktuációira. A fuszekli illetve zoknilyuk térgörbületi szingularitása fordított arányosságban áll annak tisztíthatósági felületaktivitásával. Innen származtatjuk az ún. Zoknikoefficiens mértékegységet, a Z-t. A Zoknikoeeficiens=1 pár zokni aktív felülete osztva a mélymosóhatás L hosszával, szorozva az egész pár zokni szagtalanításához szükséges T idővel, osztva a fuszekli (zokni) térgörbületi H (Hubble, a zoknitágulás) együtthatójával, szorozva a zokni kipárolgási (viselés/nap) hányadosával.

(A következő fejezetben a félpár zoknik fizikai és kémiai reakcióit tárgyaljuk)

Sir Dr. DakotaPress de genere Index
a félpárzokni tudományok doktora
a Szent Izidor NetLovagrend sajtóreferense

Vajk Creative Commons License 2000.04.28 0 0 73
velemenyem szerint a felesleges zoknimagenergia legnyilvanvalobb megnyilvanulasa, hogy a mosogep ajtajat nem lehet kozvetlenul a leallitas utan kinyitni, van egy kb ket perces un. turelmi ido, amig a zoknimagenergia eldonti mibenletet es vagy atalakul ajtonyitasi energiava vagy pediglen elszisszen a tagulo vilagegyetem valamelyik tavoli (in)spiralis galaxisa fele. Ahol aztan bottal uthetjuk a nyomat. Esetleg egy torulkozovel.

De amig a zoknik eltunedeznek, addig hova lesznek pl a radirok? Vagy a stikstak(kapcsozo) gepek? Esetleg a szamologepek?
Nalunk az irodaban egy olyan fajta ter-ido osszetartas talalhato, amelynek a kovetkezmenye a kb 40negyzetmeteres iroda kalkulatorsurusegenek alapos megcsappanasa. A leltarunk szerint a 22. asztali , napelemes szamologepnel tartunk, azonban atlagban harom talalhato az iroda teruleten. Ez az a kozgzdasagtanbol kolcsonvett hatarhaszon elmelet analogiaja, mely szerint a 44negyzetmeteren egyszerre harom darab kalkulator turi meg egymast, ennel tobbet hiaba veszunk, hasznat nem tudjuk venni.

Előzmény: kaviat (54)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.28 0 0 72
Engem megcsalnak a zoknijaim. Múltkor valakin láttam a fekete zoknim. Az illeto a metrószerelvényen ült, a nadrágját felhúzta és akkor észrevettem rajta az én fekete zoknimat. A zokni némán türte, hogy más hordja.
Vajon miért engedi, hogy más viselje? Nem hiányzik-e neki a lábom illata,az édes otthon.A viseletes cipom bezártságát akarta felcserélni valami szabadabb életre, egy nyitottabb világra szandál formájában. Nem, más is hasonlo cipoben viselte mint én. Talán megunta, hogy mindig ugyanarra a helyre viszem a munkám során, hogy mindig ugyanabban az idoben veszem le és fel, Megunta, hogy nincs édestestvére csak egy más szinü féltestvére.
El kezdtem a zokni helyébe érezni magam. Reggel unalmasan felvesznek bedugnak egy büdös, koszos cipobe. Egész nap érzem a tulaj büdos szagát,ha lazábban akarok levegözni, egy zsinór segitségével ismét korlátok közé szoritanak.Este unottan dobnak félre egy szennyestartóba, ott vagyok bezárva többi büdos sorstársammal együtt.Néha bennt hagynak a szobában, ahol olykor megnézem a tv müsort de ez ritkán fordul elo.
Néha el-el visznek társaságba ahol megismerkedek egy- egy noi harisnyával.Aztán, mikor már kezdem magam jól érezni a noi sorstársammal, hirtelen a tulajdonosom egyszerüen elvisz. Egy egy alkalommal mikor tulajom elvisz magával kocsmába, ahol már ismeros illatok fogadnak minket, már tudom rossz vége lesz. Dülöngélve fogunk hazamenni,ahol aztán cipostül kerülok a tulaj ágyába.Aztán megértem a zoknikat, mindegyik menekül, egy szabadabb világra vágynak.Május elseján pedig felvonulnak mindazok a zoknik akik hasonló cipoben járnak. Világ zoknijai egyesüljetek.

kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 69
na viszont skacok utolsó leheletemmel elmondom a végső megoldást :) /<>halál - mingyá megy a vonatom ugyanis/

szóval: a cucc valahogy úgy nézne ki, hogy képzeljetek el egy majdnem monomolekuláris szálat, /vigyázni kell vele, mert ha túl vékony akkor sérülést okoz6/ és ezzel a szállal összekötjük a két db zokneszt.. amíg az alsó ruházatunkat fel nem vesszük, az összekötés a lábunk között van, de amint felkerültek mindenféle nadrágaink rögtön felveszi a ruházat vonalát, és észrevétlenül összeköti 2 db zokninkat.. ha levesszük, természetesen máris alkalmas arra hogy az egyik zokni megrángatása megmutassa merre kódorog az másik...a szál természetesen szakít6atlan, örök kapocs a két elkódorgó zoknidarab között.. a gond csak a szoknya viselet esetén merül fel, ugyanis kell egy nadrág ami elrejti a fonalat /itt még szabad kifutása van a technológiának, lehet finomitani/

.kav]4t r.e.b.

http Creative Commons License 2000.04.28 0 0 66
Hol vannak a városban a zokniautomaták? Melyek csak fekete és kék egyenzoknikat nyomnak 3 db arany százasért?
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 65
Lenne egy talapzata, ugyanúgy, mint egy földgömbnek, és ott lenne a motor. Na, így jó?
Előzmény: Zsádele Bábele (64)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 63
Mi az a moci?
Előzmény: Zsádele Bábele (62)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 61
Két egymástól elválasztott félgömb lenne, amit mosáskor össze lehetne zárni, ezért nem keveredhetnének a zoknik.

Nem ablak lenne, hanem eleve átlátszó lenne a gömb.

Előzmény: Zsádele Bábele (58)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 59
utizoknimosógép

.kav]4t r.e.b.

Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 57
Igen, kb. 15 centi, úgy nézne ki, mint egy kisebb földgömb, és két félgömbből állna. Az egyenlítőnél félbe lehetne nyitni, és mindkét részre egy-egy db zoknit lehetne elhelyezni.
Előzmény: Zsádele Bábele (56)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 55
Megvan a megoldás. Ki kell fejleszteni egy zoknimosógépet (!), ami

-pici (pont egy zokni fér el benne, de legfeljebb kettő),
-átlátható,
-energia- és víztakarékos,
-gyors.

Rá lehetne kapcsolni a mosógépre, onnan nyerné a vizet, és így egyszerre lehetne ruhát és zoknit mosni. És nem kellene mindig a patakhoz menni.

Előzmény: Zsádele Bábele (49)
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 54
nekem nagyon teccik ez a zoknik fúziója !! azaz amikor a mosógépben különleges fizikai feltételek esetén /hatalmas nyomás, rettenetes hőmérséklet/ a vékonyabb zoknik 1esülnek

kérdés ! :

vajon hova tünik az ilyenkor felszabaduló zoknimagenergia ? hisz energia aktívum lép fel

.kav]4t r.e.b.

Porter Creative Commons License 2000.04.28 0 0 51
A zoknikat es golyostollakat osszekoti valami rejtelyes, megborzongatoan osi ero, amely szerintem az emberek 3 dimenzios gondolkodasa szamara megerthetetlen es felfoghatatlan. AZ eltunesukben felfedezheto kozos jellemzok tulmutatnak az fizikank hatarain, az univerzum egyik osi titkat rejtik.

De barmi is alljon emogott, remelem, a golyostollak es fel zoknik (kb. 10 db fekete fel zoknim van) a letezes magasabb szintjen kotnek ki.

kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 50
És ha annak is elveszik a fele? Akkor mit húz fel szegény?
Előzmény: Zsádele Bábele (49)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 47
magyarul, gyakorlatilag egy lusta disznő vagyok... :)
Előzmény: Maminti (46)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 46
Izé... tudod, ez úgy van, hogy elméletileg szoktam, gyakorlatilag, háát... khm... szóval, a szárítóról leszedett cuccok (így a zoknik is), a vasalós sarokba kerülnek későbbi vasalás céljából, és ilyenkor, szóval, khm, előfordul, hogy nem kerülnek elő a zoknik, mert több mosás is egymásba csúszhat... :)
Előzmény: kockasfulunyul (44)
Horusz Creative Commons License 2000.04.28 0 0 45
"Micsoda komolytalan módszerek: együtt mosni?"
Együtt tényleg nem jó mosni őket, mert súrlódásokhoz, féltékenykedéshez vezet, hiszen versengenek, ki jut át előbb a másik dimenzióba (Nirvanaba) vagy az egyik felemészti a másikat (marad a fél pár), vagy csak megsebesíti (lásd lyukak). Ezért minden egyes darab zoknit külön kell mosni az átlátható mosógépben. Abból biztos nem lesz baj.

"Meg a patak is: és mivan, ha a futó hab elkapdossa?"
Akkor legalább tudod, hogy nem másik dimenzióba vagy a Nirvanaba került a zokni.

Előzmény: Mulan (39)
kockasfulunyul Creative Commons License 2000.04.28 0 0 44
Te vasalod a zoknikat? :-O
Előzmény: Maminti (41)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 43
Jó, rábeszéltél, akkor nem csinálok! :))))
Előzmény: Zsádele Bábele (42)
Maminti Creative Commons License 2000.04.28 0 0 41
Ezen a kérdésen már én is eltűnődtem. Főleg reggel, amikor néha késésben vagyok (mindig). Őszintén bevallom, rajtam is két félpár fekete zokni van most: egy gumis és egy gumitlan... Nálunk egyébként a zoknik másik fele is elő szokott kerülni, de olyankor mindig az egyik fele tűnik el. Lehet hogy váltják egymást, esetleg több gazdájuk is van, mint a macskáknak?

(vagy csak rendet kéne csinálnom végre a vasalós kutrincában?)

böszmike Creative Commons License 2000.04.28 0 0 40
EZ A LEGJOBB TOPIC, AMIT MOSTANÁBAN OLVASTAM!!!
és nemcsak aktualitása miatt...
Mulan Creative Commons License 2000.04.28 0 0 39
Micsoda komolytalan módszerek: együtt mosni?
Meg a patak is: és mivan, ha a futó hab elkapdossa?

Nekem van egy csalhatatlan módszerem az eltűnt fél pár zoknik megtalálására, semmi másik dimenzió (bár némi misztikumtól ez sem mentes).

Szóval, amikor már kezd kicsordulni a fél pár zoknik gyűjtésére kijelölt fiók, az egészet kivisszük a kukába. Attól a pillanattól kezdve, hogy elvitték a szemetet, elkezdenek előkerülni a korábban eltűnt fél pár zoknik!

kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 38
+nyugtattál Gofry mesterem :))) a lyukak dolgában is jól beszéltél

.kav]4t r.e.b.

Gofry Creative Commons License 2000.04.28 0 0 37
A világegyetem összeomlásával kapcsolatos aggodalmaidat el kell oszlatnom, ugyanis a mi dimenziónk és az Eltűnt Tárgyak Dimenziója között nem egyirányú a kapcsolat. Itt nem arra gondolok, hogy egyeseknek időnként beugrik a közértben egy s más orvul a táskájukba, hiszen azon rendes menekültek a mi dimenziónkból. Viszont nálunk is gyakran feltűnnek olyan, a törzs és egyedfejlődés különböző állomásán tartózkodó tárgyak, sőt élőlények is, akik nyilvánvalóan nem tartoznak közénk. (pl. mindenki meg tud nevezni ilyen embereket. Én egyes tévéműsorokra is erősen gyanakszom) Szóval kaviat mester nyugodt lehet, épp elég szemét érkezik hozzánk odaátról ahhoz, hogy az egyensúly ne boruljon fel.

Visszatérve a zoknikhoz: a topicnyitóban foglalt teóriát azzal egészíteném ki, hogy a frissen kimosott zoknik között sokkal több a lukas, mint az elvárható lenne. Két kézenfekvő megoldás kínálkozik a rejtélyre:

-ezek a szerencsétlenek megpróbáltak átkerülni a másik dimenzióba, de csak részleges sikerrel jártak

-erőszakkal próbálták őket átvonszolni, de a védekezés közben sérüléseket szenvedtek

Előzmény: kaviat (10)
Yv Creative Commons License 2000.04.28 0 0 36
Azmég hagyján, hogy a zoknik eltünnek? De amikor két éve hazaköltözem az Extől, akkor hova tünt a kedvec övtáskám???? Az Exéknél nincs, nálunk nincs.. Hol van???
Ha látjátok adjátok át neki, hogy hiányzik, és hogy jöjjön haza!
kaviat Creative Commons License 2000.04.28 0 0 35
zizi Mesterem, a féllábamat nem adom :(( :)))

.kav]4t r.e.b.

Előzmény: zizi (34)
zizi Creative Commons License 2000.04.28 0 0 34
Talán azzal lehetne megakadályozni a fél pár zokni eltűnését mosás közben, ha lábmosással egybekötött aktus keretében tisztítanánk a zoknit, ámbár felvetődik a lábon szárítás által (főleg télen) a felfázás lehetősége is, valamint a ráfázás azon esete, amikor is a fél pár zokni így is önállósítja magát magával ragadva a fél lábunkat is...

Egyébként a Rasszizmus ellen küzdő zoknik Ligája nevében tiltakozom azon feltevés ellen, miszerint ne lehetne egy fekete és egy fehér zokni összepárosítható !!!

FairyTale Creative Commons License 2000.04.28 0 0 32
Kedves Vissai!

Ez egy olyan kérdés ami tán soha nem lesz megoldható, engem is elgondolkodtatott már :))
Egy másik fórumból kiollóztam ide az akkori gondolatfüzért
Bocs ha kicsit hosszú :)

Újabb járvány Magyarországon !

ÚJABB KÓROKOZÓtól tarthatunk kis hazánkban. A veszély ezúttal közvetett módon lábunkat fenyegeti. "Mi lehet ez?"kérdezheti joggal a megrökönyödött olvasó. Ez a zoknik, comb-és bokafixek rosszindulatú degeneratív asszimetrikus burjánzásának jelensége, melyet a külföldi szakemberek után szabadon a FÉLPÁR paradoxonnak neveztünk el.

Nos hát, jöjjenek a TÜNETEK.
Az első jelekkel akkor találkozunk, amikor a frissen mosott, még tavaszi levegő illatú, száraz lábravalók mellé leülve igyekszünk azokat párba szedni. Ekkor tűnik fel, hogy egyes egyedeknek NINCSEN PÁRJA, bár határozottan tudjuk hogy koszos korában még volt, mosás közben is mintha láttuk volna még... Másokat életünkben először látunk mint holmi aljas éjszakai besurranókat a saját fotelünkben, bár esküdni mernénk rá hogy mi ilyet soha életünken nem vettünk. Pláne nem felet.
Ha hasonló tapasztalataink vannak rögtönk kezdjünk el gyanakodni és próbáljunk meg azonnal a végére járni még mielőtt a fertőzés kiterjedtebbé nem válik.
A betegség akkut és krónikus változata is ismert. Az AKKUT formára jellemző, hogy egyszeri alkalommal történő mosást követően több FÉLPÁRat ismerünk fel egyszerre. Újabb és újabb mosásokat követően sem kerül elő a másik félpár, az istennek sem. Ebből is látszik, hogy az akkut forma rövid lappangási idővel és rövid lefolyással rendelkezik.
Ezzel ellentétben a KRÓNIKUS lefolyású fertőzésnél mosásonkénti csak egy, esetleg két FÉLPÁR feltűnésére számíthatunk,ám ez folyamatosan , hoszabb időn keresztül tapasztalható. A másik félpár megjelenése itt sem várható. Ha már itt tartunk és ez tudatosul bennünk, gyakori hogy AGRESSZIÓ lép fel, így kerülünk szimbiózisba a kórokozóval. TERJEDÉS ÉS VÉDEKEZÉS: Látható, hogy a kórokozó bárhol, bármely háztartásban feltűnhet, ellene nem védekezhetünk sem kézmosással(lábmosással), sem óvszerrel.
Akár agresszió által, akár tudatos gondolkodással de el kell pusztítani a fertőzött félpár lábravalókat, még ha ez nehezünkre is esik. A tudomány mai állása szerint csak ezzel a módszerrel akadályozhatjuk meg a kórokozó terjedését. Bizonyos elképzelések szerint a gócok ruhásszekrényeink mélyén, fiókjainkban találhatóak, így helyes hozzáállás a folyamatos
kontrolling, bár az egyedenkénti szűrés nélkül nagyon nehéz a betegség felismerése a szekrények és fiókok statikus kiterjedéseiben. Fentiekből, és abból hogy szinte lehetetlen a fertőzést korán felismerni többen következtetnek paranormális úton való terjedésére is. Erre a titokra a térfizika fejlődésével valószínüleg fény derül majd a későbbiekben.
A jelenség vélt MAGYARÁZATa: Mivel a lábravalókat a tenyésztők kiválasztásos keresztezés útján szaporítják, valószínűnek látszik hogy a betegségre fogékonnyá tesz a rossz génekre való visszaütés. Ez különösen jellemző az úgynevezett HARISNYAGYŰJTŐK ill. ZOKNIMÁNIÁSok beltenyészeteiben, ahol zokni a harisnyával, combfix a titokzoknival stb. sohasem keveredhet.

Egy ELRETTENTŐ, SZOMORÚ példa: ( háziasszony nyilatkozik )
"Nálunk a fertőzés már évek óta fennáll. Információk hiányában sajnos nem tudtuk idejében felismerni, csak a napokban. Így kialakult a teljes fertőzés, sőt valószínűleg tovább is adtuk. A múlt hónapban anyósomtól kaptam egy félpár zoknit, mondván hátha tudok vele kezdeni valamit, esetleg be tudnám pároztatni. Mivel ez nem sikerült, betettem a többi félpár közé. Tegnap meglátogattaam a barátnőmeet aki elmondta, hogy a mosógépszerelőő egy számára TELJESEN ismeretlen fálpár zoknit húzott elő a működésképtelenné vált mosógépdob alól. Kéépzeljék el, ez a félpár aanak a máásik párja volt, amit anyósomtól kaptam egy hónapja. Lehet hogy telepátiával is terjed? Íme a valóság.

Mivel a betegség pénztárcánkat erőteljesen leterheli, ezért a jövőre nézve a kövekezőket tanácsolhatjuk Önöknek:
1. Törődjenek bele, és járjanak felemás zokniban, harisnyában, combfixben stb.
2. Mindenből legalább három párat vegyenek, így veszteség esetén mindíg marad legalább két egyforma.
3. A két fél elvét cseréljék fel az egy egész elvére ( az tulajdonképpen úgyis ugyanaz ) és SZOKJANAK ÁT A HARISNYANADRÁGRA!

Előzmény: Vissai (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!