Biztos jó fej lehet, csak azt nem tudom, hogy lehet szobatisztaságra nevelni?
Az is igaz, hogy végelgyengülésbe múlna ki szegény pára (nem lenne szívem bántani)
A kifogott halakkal is gondba vagyok (bár mostanában nics ilyen problémám - nem is tudom mikor fogtam valami rendeset :-((
Igaz van egy jól bejáratot módszerem - megfogom - elajándékozom - és kapok az elkészített halászléből :o)) - natyon fííínom szokott lenni.
En szeretnek malackat de sajnos meg erkelyunk sincs. Itt bent max egy pecari ferne el de azt nehez beszerezni...
Amugy szeritme vidam lehet az elet egy malaccal. =O)
Na ugye, hogy vékonyra kell vágni a szalonnát.
Nem lehet rossz mi barna kenyérrel ettük, hogy azért legyen valami egészséges is a táplálkozásunkban :o))
nem szeretem a szalonnat csak ha az apukam rozskenyer koze teszi maganak a vekonyra szelt feher szalonnat es paprikakat karikaz meg ra es keszul beleharapni ... na akkor rabeszelem ,hogy csereljunk! =O)
hehe :o))
Na nálunk ilyen tegnap volt. A drágám szalonnát kívánt és rávett engem is (na nem nagyon kellett agitálnia) - jó kis retekkel, újhagymával ah de fini volt.
Nagyon szeretek szalonnát sütni. :)
Régen az apukám telkén ment a nagy bográcsozás, nyársalás....
Most ha az öcséméket meglátogatjuk, ott szoktunk tüzeskedni, vagy a barátnőméknél.
Ja ha még előveszem a faszenes csodát és a gázpalackkal működő - grillező szerkentyűt :o))
De a sima mezei szalonnasütést (nekem egy kis virslivel) is igen kedveljük.
Ah a bográcsokat kifelejtettem a felsorolásból :o))
Natyon fini dolgokat főzőcskéztetek :o))
Itt egy kép nálunk mi volt a hétvégén - erdélyi wookban :o)) sütött tarja + krumpli
Nyami-nyami lett. A párom volt a főszakács :o))
Holnapra zöldborsóleves lesz és oldalast sütök - újkrumplival, ubi salátával
Szia Fabyen!
A mustáros szelet a következőképpen készül:
sovány marhahús szeletek kellenek hozzá, én most nagyon szép felsálból készítettem, 6 szeletből. A hússzeleteket jól ki kell verni, sózni borsozni és hirtelen kisütni majd félretenni. A zsiradékban 2 nagy fej apróra vágott hagymát (inkább pépes legyen) meg kell pirítani majd a hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral és visszatesszük a hagymás szaftba. Annyi vízzel vagy húslevessel felönteni, hogy ellepje, gyömbérrel és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.
A megfőtt krumplit áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfelt, tojást, lisztet, a sót és a szerecsendiót és jól összekeverjük. A kész masszéból puffancsokat (apró fánkokat) formálunk és forró olajban kisütjük.
Keksz tekercs:
20 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 2 dl rum, 3 kanál lekvár, 3 kanál kakaópor, ezt össze dolgozzuk, és vizes konyharuhán szoktam nyújtani.
Krém: 20 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 csomag kókuszreszelék. + 0,5 dl rum.
Ha a margarint egy kicsit megolvasztod, nem fog a cukor sercegni, a fogad alatt. Jó habosra kevered és csak akkor adod hozzá a kókuszt.
Majd megkened a kinyújtott tésztát, és felcsavarod. Tálra helyezed, és a tekercset, is megszórod kókusszal. Ebból 2 db lesz.
Én még szoktam rátenni a krémre meggyet, és úgy tekerem fel. Mutatós, és finom!
Remélem segítettem!)))))))
Szia Raggi!
Mesélj már erről a mustáros szeletről,de főleg a burgonyapuffancsról.
A nagyfiam, ha tehetné a zöldbabfőzeléket, és a tökfőzeléket enné felváltva.