Keresés

Részletes keresés

Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 196
Biztos jó fej lehet, csak azt nem tudom, hogy lehet szobatisztaságra nevelni?

Az is igaz, hogy végelgyengülésbe múlna ki szegény pára (nem lenne szívem bántani)

A kifogott halakkal is gondba vagyok (bár mostanában nics ilyen problémám - nem is tudom mikor fogtam valami rendeset :-((
Igaz van egy jól bejáratot módszerem - megfogom - elajándékozom - és kapok az elkészített halászléből :o)) - natyon fííínom szokott lenni.

Ja a párom a halat se szereti :-((

Előzmény: Törölt nick (195)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.24 0 0 195
En szeretnek malackat de sajnos meg erkelyunk sincs. Itt bent max egy pecari ferne el de azt nehez beszerezni...
Amugy szeritme vidam lehet az elet egy malaccal. =O)
Előzmény: Cicóka_ (194)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 194
Neveljetek disznót :o))
Látod a szaniban az alagsori konditeremban milyen jól elvan Röfike :o))
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.24 0 0 193
Itt nem lehet kapni feher szalonnat, sajnos. Igy a szalonna sutes is ismeretlen fogalom. Bacon van de az ugye nem ugyanaz...
Előzmény: Cicóka_ (192)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 192
Na ugye, hogy vékonyra kell vágni a szalonnát.
Nem lehet rossz mi barna kenyérrel ettük, hogy azért legyen valami egészséges is a táplálkozásunkban :o))
Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.24 0 0 191
nem szeretem a szalonnat csak ha az apukam rozskenyer koze teszi maganak a vekonyra szelt feher szalonnat es paprikakat karikaz meg ra es keszul beleharapni ... na akkor rabeszelem ,hogy csereljunk! =O)
Előzmény: Cicóka_ (190)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 190
hehe :o))
Na nálunk ilyen tegnap volt. A drágám szalonnát kívánt és rávett engem is (na nem nagyon kellett agitálnia) - jó kis retekkel, újhagymával ah de fini volt.
Előzmény: Törölt nick (189)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.24 0 0 189
pontosan, idealis a hetvegere ,legalabb kiurul a huto.
Előzmény: Cicóka_ (188)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 188
A KMT = ki mit talál?? :o))
Előzmény: Törölt nick (187)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.24 0 0 187
Holnap csirkeleves, griznokedli, inverz csirke es zoldsalata, vasarnap maradek leves es epertorta.
Este KMT vacsora.
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.24 0 0 186
Jaj én nem erre gondoltam.
Ezt én is szeretném elkérni, ha lehet :o))
Előzmény: Cicóka_ (184)
Nerdy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 185
jaj bocsánat, csak itt is olyan jó, meg izé, szóval , ajajaj
Előzmény: Fabyen (182)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.23 0 0 184
Köszi tényleg olvastam róla.
Valami hasonló nekem is van :o))

Bár én jobban szeretem innen venni az ötleteket, recepteket (főleg, ha jó szájbarágós stílusban közlitek :o))

Előzmény: Fabyen (183)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.23 0 0 183
Igen receptek, a konyha-trükkök topikban volt szó róla.
Előzmény: Cicóka_ (181)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.23 0 0 182
Nerdy kedves, úgy megörültem, hogy végre ide jöttél!
Erre kiderül, hogy a trükkösökkel kevertél össze. :((
Előzmény: Nerdy (180)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.23 0 0 181
Mi az az "5 megás izé"?
Receptek?
Előzmény: Nerdy (180)
Nerdy Creative Commons License 2002.05.23 0 0 180
sziasztok azt az 5 megás izét én is szeretném elkérni ha majd darabokban lesz ! előre is köszönöm
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.23 0 0 179
Ezek nálunk is bejönnek!!!!!)))))))))
Előzmény: Cicóka_ (177)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.23 0 0 178
Nagyon szeretek szalonnát sütni. :)
Régen az apukám telkén ment a nagy bográcsozás, nyársalás....
Most ha az öcséméket meglátogatjuk, ott szoktunk tüzeskedni, vagy a barátnőméknél.
Előzmény: Cicóka_ (177)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.23 0 0 177
Ja ha még előveszem a faszenes csodát és a gázpalackkal működő - grillező szerkentyűt :o))
De a sima mezei szalonnasütést (nekem egy kis virslivel) is igen kedveljük.
Ah a bográcsokat kifelejtettem a felsorolásból :o))
Előzmény: Fabyen (176)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.23 0 0 176
Ne tessék a városlakókat ingerelni! :))
Előzmény: Cicóka_ (175)
Cicóka_ Creative Commons License 2002.05.23 0 0 175
Natyon fini dolgokat főzőcskéztetek :o))
Itt egy kép nálunk mi volt a hétvégén - erdélyi wookban :o)) sütött tarja + krumpli
Nyami-nyami lett. A párom volt a főszakács :o))

Holnapra zöldborsóleves lesz és oldalast sütök - újkrumplival, ubi salátával

Fabyen Creative Commons License 2002.05.23 0 0 174
Ha sikerült, mesélj.

Megyek vásárolni, akkor talán kiderül mit főzzek.
A zöldbabfőzelék az egyik variáció.

Előzmény: dolinka (173)
dolinka Creative Commons License 2002.05.23 0 0 173
Ananászos csirkét, vagyis a prototípusát, mert még sosem csináltam, de egy közeli rokonom szerint isssssssssteni.
Raggi Creative Commons License 2002.05.22 0 0 172
Szia Fabyen!
A mustáros szelet a következőképpen készül:
sovány marhahús szeletek kellenek hozzá, én most nagyon szép felsálból készítettem, 6 szeletből. A hússzeleteket jól ki kell verni, sózni borsozni és hirtelen kisütni majd félretenni. A zsiradékban 2 nagy fej apróra vágott hagymát (inkább pépes legyen) meg kell pirítani majd a hússzeleteket vékonyan bekenjük mustárral és visszatesszük a hagymás szaftba. Annyi vízzel vagy húslevessel felönteni, hogy ellepje, gyömbérrel és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük.

Krumplipuffancs:
1 kg krumpli, 3 dkg vaj, 2 dkg só, pici szerecsendió, 15 dkg liszt, 3 tojás, 1/2 dl tejfel

A megfőtt krumplit áttörjük, hozzáadjuk a vajat, tejfelt, tojást, lisztet, a sót és a szerecsendiót és jól összekeverjük. A kész masszéból puffancsokat (apró fánkokat) formálunk és forró olajban kisütjük.

Előzmény: Fabyen (168)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.22 0 0 171
Nincs mit!))))
Előzmény: Törölt nick (170)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.22 0 0 170
Nagyon! =O)
Koszonom szepen, most ,hogy mar van receptem indulhat a keksz-vadaszat...
Előzmény: Kardszárnyú (169)
Kardszárnyú Creative Commons License 2002.05.22 0 0 169
Keksz tekercs:
20 dkg darált dió, 25 dkg porcukor, 50 dkg darált keksz, 10 dkg margarin, 2 dl rum, 3 kanál lekvár, 3 kanál kakaópor, ezt össze dolgozzuk, és vizes konyharuhán szoktam nyújtani.
Krém: 20 dkg margarin, 30 dkg porcukor, 2 csomag kókuszreszelék. + 0,5 dl rum.
Ha a margarint egy kicsit megolvasztod, nem fog a cukor sercegni, a fogad alatt. Jó habosra kevered és csak akkor adod hozzá a kókuszt.
Majd megkened a kinyújtott tésztát, és felcsavarod. Tálra helyezed, és a tekercset, is megszórod kókusszal. Ebból 2 db lesz.
Én még szoktam rátenni a krémre meggyet, és úgy tekerem fel. Mutatós, és finom!
Remélem segítettem!)))))))
Előzmény: Törölt nick (167)
Fabyen Creative Commons License 2002.05.22 0 0 168
Szia Raggi!
Mesélj már erről a mustáros szeletről,de főleg a burgonyapuffancsról.
A nagyfiam, ha tehetné a zöldbabfőzeléket, és a tökfőzeléket enné felváltva.
Előzmény: Raggi (163)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.22 0 0 167
Mindenkepen jo, hogy itt vagy! =O)

Kulonben most kerdeztem a trukkosben, hogy adna e nekem valaki keksztekercs receptet ,sok rummal. Ez ugye neked nem gond? =O)

Ui: a toltott pipi a sajat izlesunk szerint keszul majd de az erdem ,hogy eszembe juttattad mindenkepp a tied....

Előzmény: Kardszárnyú (166)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!