Az viszont döbbenet, hogy Nóra kifecsegte a szomszédasszonynak az üggyel kapcsolatos történéseket... Erre az sem mentség, hogy Miki lepaktált az ellenfél ügyvédjével (mondjuk ilyen válóper se sok lehet). Nem értek a joghoz, de azért létezik ügyvédi titoktartás vagy nem?
Ez a Krisz gyerek meg már teljesen megbolondult. Le fog állni kamionokat fosztogatni, csak azért mert még nem elég erős a katonai szolgálathoz... Ráadásul ha kiderül, ő még hadbíróság elé is mehet, nem volt róla szó, hogy leszerelt.. És Még Encivel is képes lesz szakítani, aki most nagyon sokat tett érte, csak azért, hogy nyugodtan folyhasson bele Zsolt piszkos ügyeibe... Ezt a karaktert is jól kiforgatták önmagából...
Ha már Nóra. Nem tartottam sohasem bombanőnek, hanem csak átlagosnak, Viszont most megláttam a gépemen egy 2006-os dátumú BK-t, és abban egészen jól nézett ki.
Juli akkor volt topon, amikor még a titkos l'amour ment Attilával, vagyis a Mérai Katalin akkoriban jól ki tudott bontakozni.
Miatta még ebbe a topikba is visszatértem akkor, hosszabb szünet után, annyira tetszett a játéka. Noha Varga Izabella szerintem is szebb, nőiesebb jelenség, Mérai Katalinnál a kisugárzása, színészi tehetsége fogott meg akkoriban.
Későbbiekben sajnos olyan megmozdulásokat is írtak rá, ami néha egy pletykás asszony szintjére süllyesztette, legszívesebben én kértem volna elnézést, az írók helyett, de ez van.
Úgy tűnik, szereted magad jól beleélni a történetbe, és szenvedélyesen fogalmazni, de mindenképpen szívesebben olvasom a hozzászólásaidat, mint sok másét.
Akire például írtad az "alpárit", az nálam egy letiltott nick, pontosan ezért. Mindennek van határa, úgyhogy egyszer berágtam és jól letiltottam.
Ez a "megtalálja" a pénzt az én értelmezésemben nem feltétlenül azt jelenti, hogy puff Nóra bement a szobába és a párnacihába dugva találja meg....ez a megtalálja simán értelmezhető úgy, hogy nyomára bukkan... akár bankbetét vagy ahhoz hasonló, akár valamilyen befektetés formájában.
Most, hogy a Fika az Attila irodájában fog lakni, nyilván a pénzt is magával viszi és ott rejti el. Nóra elméletileg akármiért bemehet oda, Attilával is beszélhet ott például, szóval az, hogy bejut, az nem nagy dolog. Más kérdés, hogy hogyan találja meg a pénzt. Bár Mikkancsból kiindulva valószínűleg Fika kiteríti az ágy közepére és még rá is írja a borítékra, hogy "ez a Mikitől lopott pénz", így Nóra könnyedén megtalálja.
A pénz megtalálása marhára érdekel: vajon Zsófi annyira ostoba volt, hogy Nóra lakásában rejtette el? Csak mert semmi egyéb épeszű magyarázatot nem találok arra, hogyan találhatna meg valaki valamit, ami olyan helyen van elrejtve, ahova neki nincs bejárása…
Ó, hát nem paradox az egész BK ? :-))))) Annyira hihetetlenül alakítgatják a sztorikat, hogy olyan a világon nincs, arról nem is beszélve, hogy a szálakat sokszor egyszerűen csak félbehagyják, nincsenek következmények (logika meg pláne nem). De szeretjük :-)
Miki aljas módon jut bizonyítékhoz Attilla ellen. Ez még okés, mert az ő módszere. Na de ezek után testvérharcot vár az ember, de ehelyett együtt mennek ki Vazulhoz. Na de miért? Nincs itt egy kis ellentmondás?
Hogy lehet ilyen alpári, közönséges stílusban fogalmazni???
Kizárt, hogy Attilának meglegyen Zsófi!!! A "Domokos gyerek" (:D) nem hiszem, hogy bármilyen fejet is vágott, mikor a sorozatban Varga Izabella helyett Mérai Katalin lett a párja... Egyrészt mindez csak munka - és mindegyik kolléganőjével nagyon jó barátok, a családjaik is gyakran összejárnak, másrészt ő maga nyilatkozta, hogy Attila karakteréhez sokkal jobban illik Juli, és boldogabbak is együtt, mint a korábbi párjaikkal, harmadrészt pedig egyik kolléganőjéhez sem fűzik érzelmek... Ja, és otthon várja a felesége, hazánk egyik legtehetségesebb, legragyogóbb és legsokoldalúbb színésznője, Tóth Ildikó, akinek színészi vénája és kvalitásai nem is említhetők a férjével egy lapon...
Amúgy nem Juli a madárfejű gnóm, hanem Gizi! ;) Meg egy kicsit Zsófi... Juli/Mérai Katalin alapvetően szép, csinos és elegáns nő - lehetne, ha többet hoznának ki a külső adottságaiból! Mindenképpen ki kellene engedni a haját (néhány héttel ezelőtt pár rész erejéig úgy is hordta, csak sajnos most újra kócos, fésületlen, rendezetlen, és visszakerült a béna csat is), és csinosabb, elegáns ruhákat hordania... Szerintem Varga Izabella nem olyan nagy szám, nem tudom, miért van tőle mindenki annyira elájulva... Na persze én nem vagyok pasi! ;) Szerintem - így női szemmel - a legszebb lány Enikő és Hanna, bár mindkét csaj borzalmasan idegesítő!!!
A BenDzsigolót/Henriket alakító Gömöri Máté valóban színész, és szerintem nem is csinálja rosszul, maga a karakter persze rendkívül visszataszító és bicskanyitogató!
Szerintem nem ismersz személyesen, így fogalmad sincs arról, mi tetszik nekem és mi nem! ;) Amúgy most mellétrafáltál, nekem - sok nővel ellentétben - abszolút nem tetszik minden gyerek automatikusan, már pocaklakó korától, nem is szeretem különösebben a gyerekeket, idegesít a nyafogásuk, a hisztizésük, a visítozásuk, a sikítozásuk, az ordibálásuk...
A Mátét alakító Puha Kristóf szerintem nagyon ügyes és talpraesett kissrác, valamint semmivel sem játszik gyengébben vagy rosszabbul, mint a felnőtt szereplők túlnyomó többsége! Egy napi szappanoperában nem Kossuth- vagy Jászai Mari-díjas színészek játszanak! ;) Legyen szó akár gyerek-, akár felnőttszereplőkről...
Juj, Matyi 1.0 és Máté 1.0! No, ők tényleg szörnyűek és tehetségtelenek voltak!!! :D Egyébként szerintem az ikreken sokkal inkább látni és hallani, hogy betanult szöveget kántálnak...
A Timit megformáló Jelinek Évával kapcsolatban egyetértünk!
Szabi nagy áldozatot hoz a szerelemért. Luca meg akarja találni az édesapját. Miklós aljas trükkel jut bizonyítékhoz Attila ellen. A Berényi fivérek felkeresik Vazult Szerbiában, és mindketten életveszélybe kerülnek. Benji megtudja, hogy Péter és Hanna is gyanakszanak rá, de pillanatnyilag mindketten tehetetlenek ellene. Benji összefut egy ismerősével, aki más néven szólítja. Vajon mit rejteget Benji? Úgy tűnik, hogy Enikő nem sokáig vesztegeti az idejét szomorkodással, és hatalmas változáson megy keresztül. Vajon ezzel a változással azt éri el, amit akar? Magdikáról egy hatalmas titok derül ki. Tóbiás eredményt ér el a Mercado elleni perben, miközben Nóra megtalálja Zsófi elrejtett pénzét.
Az öreg Berényit szerintem még az ikrek is képesek lennének átverni, undorító amit ezzel a karakterrel műveltek. Az emberek nagy része miatta szereti a Barátok köztöt, de ez már régen nem az az ember, aki volt. Jól elbaszták a készítők. Szerencsére itt van viszont a csinos ügyvédnő, innentől kezdve pedig tudni fogják, hogy a Zsófi is tudja, hiszen tisztában vannak vele, hogy a gnóm szar Juli annyira pletykás, hogy azonnal rohan a Fikához. Nem véletlen írták a tartalomba, hogy ÚGY TŰNIK, Fikáék csele beválik. Nyilván nem fog. Hónapokkal ezelőtt azt mondtam, hogy az Attilának is meglesz a Zsófi. Na, meglesz?... Imádom azokat a jeleneteket, amikor a Nóra meg a madárfejű Juli együtt szerepelnek. Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy vajon milyen képet vághatott a Domokos gyerek, amikor a forgatókönyvírók "elvették" mellőle az Izát, és ezzzel a szerencsétlennel hozták össze. A Bendzsi játéka borzalmas, gondolom aki játssza, az színésznek csúfolja magát, de még beszélni sem tud. Manapság tényleg bárkiből lehet bármi, csak akarni kell.
Szerintem meg neked minden gyerek automatikusan tetszik, bizonyára már "pocaklakó" korában is.
Ez nem is baj, ki így, ki úgy.
De hogy Máté jól játszana, az viccnek is gyenge, márpedig egy TV-sorozatban szereplő gyerektől bizony elvárható lenne, hogy ne csak cuki legyen elálló fülekkel, hanem némi színészi tehetség is szoruljon bele.
Máté valóban minden szövegét kántálja, mint egy iskolai kimittudon szokás.
Az biztos, hogy nem könnyű gyereket kasztingolni, mert amikor beteszik, akár csecsemőként is, nem lehet tudni, milyen lesz, ha megnő kicsit, lásd a Máté 1.0, vagy a Szomszédokban a Matyi 1.0, mindkettő konkrétan képtelen volt megszólalni, ami különlegesen nagy pech.
Ez a Máté beszélni ugyan tud, de Magyarországon nagyon sok kiváló gyerekszínész volt, ez a Máté nem az.
Hercegnőm szerepét viszont nem értem.
Szerintem egyenesen aljasság ennyire gonosz szerepet írni egy gyereknek, pláne hogy itt a karakterek állandóan változnak, csak hercegnőm marad egy kis szemétláda.
És a kislány is rosszul adja a szerepet, mert túlságosan rájátszik.
Persze ez nem az ő hibája, ő csak egy gyerek, nem színész.
És hogy az elmúlt epizódok, részek tartalmáról is írjak valamit:
Gizi: "Én nem vagyok pletykás!" :D :D :D Ádám (Zsófinak): "Te vagy a legszexisebb nő a világon..." :D :D :D Aliz (Szabinak): "Minden lánynak te vagy az álma!" :D :D :D Remélem, a kis kotonszökevény soha, de soha nem fogan meg... Minden világra jövő gyermek jobb, szeretőbb, odaadóbb és gondoskodóbb anyát érdemel, mint Szentmihályi Zsófia!!! Ez a cafka pont olyan önző, aljas, gonosz és felelőtlen a gyerekvállalással kapcsolatban (is), mint Vanda!!! :(
Ádám és Aliz pont megérdemlik egymást - mindenkibe belezúgnak, akivel néhány alkalomnál többször bújnak ágyba... Mégis hány nagy, halálos szerelme volt Ádámnak (természetesen a Mátyás király tér lakói közül, mivel ott csak a házból lehet - tartós - párt választani)??? Volt Kinga, őt követte Aliz, majd jött Hanna, végül Nóri... Most pedig újra Kinga??? :D Határozott ember! :D Aliznak pedig: Ádám, Géza, Ádám, Géza, Ádám, Géza... :D Mikor pedig épp nem volt sem Ádám, sem Géza, lezavart néhány menetet a Bartha fivérekkel! :D A Miki-Nóri-Gedeon-Zsófi kvartett annyira ocsmány, undorító, gusztustalan és visszataszító, hogy nem kívánok hosszabb fejtegetésekbe bocsátkozni velük kapcsolatban... Mikinek és Nórinak egyébként mi közük ahhoz, hogy - a két szakítást követően - Ádám és Zsófi egymásba gabalyodtak még a szőlőbirtokon??? Csak párcsere történt! ;) Nórika is megéri a pénzét: mindhárom, a gangon tartózkodó pasi (Miki, Ádám, Attila) megvolt neki! Szerencsétlen Ádám két tűz közé került! Ha kedves az élete, kimarad ebből az egész válási hercehurcából, és pártatlanként nem áll egyik fél oldalára sem!!! Mostanában rájár a rúd szegényre, ráadásul éppen Kingáért epekedik, Aliz meg érte… :D
Amennyiben Zsófi odaköltözik Attilához meg Julihoz (nagyon remélem, hogy nem így lesz), Attila meg fogja bánni, hogy megvette Claudia tulajdonrészét... Zsófit, Henriket és Hannát azonnali hatállyal Olaszországba, a Nagys'asszonyt meg vissza a villába!!! Remélem, Ádám és Kinga nem jönnek (újra) össze... No, Aliznak hála nemsokára mindenki tudni fogja, hogy ki a kis Magdi vér szerinti apja - legutoljára nyilvánvalóan Ádámhoz jut el az infó!
Szerintem a kis Puha Kristóf (Máté) nagyon is jól, ügyesen játszik és beszél, főleg ahhoz képest, hogy milyen kicsi! És ő a gyerekszereplők közül neki írják a legnormálisabb, legértelmesebb jeleneteket! Az ikreken látszik nagyon, hogy betanult szöveget mondanak... Az meg egyenesen röhejes, hogy mindig egyszerre beszélnek és közlekednek! :D A Timit alakító Jelinek Éva külsejével semmi gond nincs, egyáltalán nem ronda, a belső tulajdonságaival viszont annál több a probléma (természetesen a sorozatbeli Timi, és nem Évi belső tulajdonságaira gondolok)! Berényi Tímea egy állandóan fintorgó, grimaszoló, majomkodó, szemforgató kis takonypóc, tulajdonképpen a szülei összes rossz tulajdonságának és negatív jellemvonásának kiváló ötvözete... Basszus, ebből a kislányból még akkor is süt a sunyi gonoszság, ha éppen mosolyogni próbál! :( Jelinek Éva pedig tragikusan rosszul játszik (nem azért, mert gonosz karaktert alakít, negatív szerepet is lehet jól megformálni), szörnyen hangsúlyoz, énekelve beszél... Mondjuk a szereplőgárda felét elküldhetnék beszédtanárhoz, de sürgősen! (Főleg Timit, Alizt meg Attilát!)
Mátéval szerintem az égvilágon semmi baj nincs, egy nagyon aranyos, helyes, édes kisfiú cuki, elálló fülekkel (akárcsak Magdi baba ;), a velejéig romlott és gonosz Timivel viszont engem is ki lehet kergetni a világból, az ikrekkel nemkülönben! Nekem ettől a három gyerektől áll fel a hátamon a - nem létező ;) - szőr...
Gratulálok a választékos nyelv- és szóhasználatodhoz! Azért mindenképpen pozitívum, hogy legalább rendelkezel némi önismerettel! ;) Magdika már most helyes és szép, hogy felnőttkorában milyen lesz, majd elválik... Továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy neked nem való a gyerek!
Ja, és a Vili bácsit alakító Várkonyi András, valamint a Bözsi mamát alakító Szilágyi Zsuzsa a valóságban 65 és 61 évesek, a sorozatban viszont legalább egy tízessel idősebbek! Hiszen Vili bá' nevelte fel (a saját gyerekei mellett) a Berényi testvéreket (Zolit, Andrist és Mikit), valamint Lacit, Nórit és Zsuzsát... Egyébként Laci és Nóri karaktere is (jóval) idősebb, mint az őket játszó Tihanyi-Tóth Csaba és Varga Izabella...
Na igen, pont erre gondoltam én is (akartam is említeni, csak elfelejtettem): a családi állapot, az életstátusz is (sokat) számít! Ádám egy független, egyedülálló, családalapítás előtt álló srác, Attila pedig egy nős férfi és többgyermekes családapa, ezért tűnik az előbbi (még) fiatalnak, az utóbbi pedig (már) középkorúnak, pedig a két szereplő között (a valóságban) mindössze 6 év a korkülönbség...
Az persze más kérdés, hogy Ádámnak is van gyereke, csak egyelőre még nem tud róla! ;) (De most már hamarosan fény derül a titokra... Amiről Fekete Aliz tud, az nem titok többé! :D)
Igen, Attila tényleg felszedett néhány kilót az utóbbi időben (Juli sokkal jobban főz, mint Nóri :D), ez főként akkor látszik, amikor nem ingben-öltönyben, hanem pulóverben van... De szerintem abszolút nem vészes a dolog, még mindig messze ő a legjobb pasi a sorozatban (szerintem)! ;)
Amúgy a trailer szerint Zsufinak nem felelt meg Miki ajánlata, a valóságban meg érdekes módon mégis jó volt neki, és érdekes módon az ügyvédnek is. Bár neki mindegy, mert már egy nagy lóvét kapott.
Na de mennyit kapott az ügyvéd? A birtok ára sokmillió, legyen mondjuk 5. Zsufi az összes pént odaadta, és azt mondta az ügyvéd, hogy előlegnek elég lesz. Vagy hogyan is volt ez?
Azt nem tudjuk, hogy Faarc mit mondott Clájunak a telefonba, így lehet, hogy Dávid Ibolya ikertestvére nem is tud arról, hogy mi Ingyenélő Fika vagy Májki terve.
Hát Attistól nem kapja meg az biztos, bolond lenne neki adni, hiszen pontosan tudja, hogy Mikinek kell... Ezt Zsófi is tudja, ezért is van maga alatt. Viszont ez a zsarolós ötlet nem rossz, a forgiknak is eszébe juthatna...
Ezt én sem értem. Akkor Zsófi most Attilától akarja majd megszerezni a 30%-ot, nem Klautól. Mi a különbség?
Meg Zsófi mindig azt mondja, hogy "kénytelen" megszerezni az üzletrészt. Miért is? A válást lerendezik a hatályos törvények szerint, és ha egy fillért sem kap Zsófi akkor sem szakad le az ég. Majd elmegy dolgozni és akkor..öö...várjatok...
"Klau azért adta el neki a részét mert Attis beijedt, hogy Miki kitúrja a székből, és ezt Klau sem akarja..."
Azt értem, hogy a Faarc beíjedt, de ha jól tudom, a cég többségi tulajdonosa Klau, azt nevez ki ügyvezetőnek, akit akar.
Klau meg miért adná el az üzletrészét Májkinak, ha nem akarja? Egyszerűen beint neki és Fikának és annyi.
Úgyhogy én továbbra sem értem, miért adja el Klau az üzletrészét Faarcnak Májki bepróbálkozása miatt, ebben nincs semmi logika....
Megjegyzem, Faarc sokkal inkább zsarolható, Májki szerez egy vallomást Vazultól, hogy az egész bizonyítékhamisítást és a rendőrség félrevezetését Faarc találta ki, aztán csak annyit mond Faarcnak, hogy vagy neki adja az egész üzletrészét, vagy küldi a vallomást a rendőrségnek, és mehet Faarc a sittre.
A vételárat a felek határozzák meg. Mindketten utálják Mikit, ezért minimális is lehet az ár, sőt -ismerve mindkettőjüket- az is lehet, hogy csak kamu szerződés születik.
Úgy tudom, Tóbi tanácsára végülis nem adta oda a pénzt Vazulnak, tehát vissza tudta tenni. Klau azért adta el neki a részét mert Attis beijedt, hogy Miki kitúrja a székből, és ezt Klau sem akarja... Persze az továbbra sem tiszta, miből tudja megvenni, mikor a multkor még 5 milliója sem volt... Lehet nem is kell egyből kifizesse, Klau kegyeltjeként kedvezményt élvez... Viszont így Mikinek most már dupla oka van a bosszúra, remélem kiagyal végre vmi nagyon ütőset...
Biztos majd megint lenyúlja az árát valamelyik ügyfelétől, ő úgyis megúszik mindent...:)
Az is jó, hogy egy sikkasztó, bizonyítékhamisító bűnöző van felháborodva Májki dolgain, szerintem Faarc dolgaihoz képest nem hogy Májki, de még Bartha is kispályás....(Tényleg, az elsikkasztott 5 millával mi van, azt visszatette, vagy az is "elfelejtődött"?)
Egyébként én azt sem értettem, ahhoz, hogy Klaudia NE adja el az üzletrészét Májkinak, miért kell ehhez eladnia Faarcúnak? Egyszerűen azt mondja Fikának, hogy nem adom el Májkinak, és kész.
Ja, meg amikor adták el a birtokot, Fikának is alá kellett írni a szerződést, azaz tulajdonos volt, akit megillet a tulajdonrésze utáni vételárrész. MOst akkor miért olyan nagy kegy Májkitól, hogy ezt odaadja Fikának?
A mai nap után tökéletesen látszik, hogy Fikáék végig a toppon lesznek, majd egy "váratlan" fordulat után Ádám lesz a mérleg nyelve, aki az igazság bajnokaként elmondja az igazat a tárgyaláson. Ezzel Mikkancsék győzedelmeskednek, mindenki happy. Gáspár András távozik a sorozatból, Fika új pasikkal fekszik le, közben pedig töri a fejét a bosszún...
Sőt, ha jól emlékszem, Krisztának (Ullmann Mónika) is volt egy elvetélt terhessége tőle. Nóra is terhes volt tőle, és az abortusz miatt gondolta, hogy nem lehet gyereke.
Így van, az Nóra miatt volt, sőt még úgy is fogalmazhatnánk, hogy Miki még a (miatta) meddő Nórának is tudott gyereket csinálni... Ezenkívúl Andinak is volt tőle gyereke, csak elvetélt.. Balázskáról meg ne is beszéljünk, bár ő már tényleg régen volt. Az is valőszínű, hogy Zsófi csak azért nem lett terhes a házasságban, mert nem akarták, nem volt tervbe véve.. Most nem is emlékszem, beszéltek-e ilyesmiről...
Igazad van, "legszexisebb"-et mondott. Ádám már jó sok nő ágyában megfordult, van viszonyítási alapja. Ez a kifejezés sok mindent takarhat, lehet, hogy Zsófi szex közben egy vadmacska. Különben meg hiába vitatkoznak ezen a fórumok, hiszen tény: a férfi ha AZT akarja, hajlamos túlzásokba esni a nő dícsérete terén.
Sajnos a kis bugyuta Zsófi most rossz helyen kopogtat, mert Miklós Nórával is elég nehezen hozta össze a hercegnőt, pedig akkor még jóval fiatalabb volt. Lehet ez a "termékenyítési probléma" nála is fennáll, nem csak Andrásnál?
A forgatókönyvírók is valószínűleg szívesen megraknák a Fikát, csak ezért tudom elképzelni azt, hogy ilyen szerepet írtak neki. Csak akkor legyünk már túl ezen, aztán hagyják már a pics@ba ezeket a b@romságokat, hogy ő a legszebb nő a világon. Még csak a sorozatban sem, nemhogy a világon. Kiss Ramóna tökéletesen alkalmatlan a szerepre.
A Zsófin, amikor nincs magassarkú, meg (nem lenne) nincs kisminkelve, olyan mint egy iskolás lány. Semmi nőiesség nincs benne, az arca meg jellegtelen, szürke, semmi kisugárzása. Ez a hajzat is, hát nagyon ronda, leengedve még elmegy, de olyan vékony a haja, hogy jobban állna inkább, ha rövidebb lenne.
Azért ennek az Alizkának is xar lehet, egyik volt pasijának se ő kell. Neki egyformán jó lenne Ádám, Géza, esetleg Krisz... A végén marad neki Balta (amíg le nem csukják)...
Teljesen mindegy mit mondott, akkor sem igaz. A forgatókönyvíró vegyen szemüveget, vagy lehet kevés szexis nőt látott még életében. Egy csontos alkaton mi lehetne szexis. Elég lenne már Zsófi dicsőítéséből, mert hányok tőle.
A forgatókönyvíró meg nem adjon már olyan képtelenebbnél is képtelenebb szavakat a szereplők szájába, hogy Zsófi a leggyönyörűbb nő a világon, mert ez még az év viccének is rossz! Egyébként azóta tényleg egyfolytában ezen röhögök.
Nem tudom mit rugóztok azon, hogy ki hány éves, vagy mennyinek néz ki. Na nehogy már egy 40-es pasit öregnek tituláljatok. Ha nektek a 40-es korosztály öreg, akkor mit mondotok a 70 éveskre, vagy a még idősebbekre. Ti is lesztek majd annyi idősek, ha megéritek, és nem tudom, hogy mit szóltok majd hozzá, ha leöregeznek benneteket. Az Ádám meg még fiatalabb. Egyébként meg nem a kor számít. Volt már olyan, nem is egy, hogy 20 éves csajt, 70 körülinek gondoltam. Hogy miért? Mert úgy le volt harcolva, ki volt égve, hogy borzalom. De, ha már az életkoroknál tartunk, a Nikol az hány éves lehet? Mert elég ráncos, kiélt, és öreg feje van. Kiss Ramóna 30 éves, legalább 35-nek titulálom, de inkább többnek. Rékasi? Azt hiszen 50 valahány. Ezek a kis suhancok meg Peti, Hanna, Benji, stb. meg még nem is vehetők NŐ, illetve Férfi számba.
Hát ez az, a végén ott maradna a debil Ádám gyerekével.
Azt viszont nem értem, mit befolyásolna, ha terhes lenne.
Kapna gyerektartást, de azt Miki könnyen megtrükközhetné.
Persze veszélyes dolog ez.
Van egy havarom, azt beperelte a volt felesége, hogy a jövedelméhez képest kevés gyerektartást fizetett, a pert meg is nyerte, most visszamenőleg követelnek rajta egy valag pénzt.
Erre meg a mostani felesége válik, ott ráadásul 2 gyerek van, én a helyében keresnék egy erős gerendát, meg egy jó kötelet.
Döbbenet, hogy Zsófi TÉNYLEG akart egy gyereket csak azért, hogy több pénzt hozzon ki a válásból... Vajon most Mikivel is erre hajt, esetleg fel akarja melegíteni a káposztát? És vajon Miki mit lép? " Miklós taktikát változtat és hajlik a megegyezésre, de persze olyatn árat szab, amit nem mindenki akar megfizetni." Vajon mi lesz ez az ár?
Nekem a Máté gyerekkel semmi gondom nincs,csak az hogy nem tud beszélni.Nem artikulál vagy nem is tudom,olyan mintha szavalna.Vizuálisan semmi bajom vele.Timike hercegnő is ronda + gonosz is.Remélem nagyobb borjakat már le szabad rondázni :)
ha már a gyerekekről van szó, engem a Mátéval lehet kikergetni a világból, a szőr feláll a hátamon, ha meglátom/hallom :-) Ja, és a velejéig gonosz Timikével, akinek még a szeme sem áll jól.
Hú de nagy az egyetértés a lányok között:) Én minden kisgyereket szarzsáknak hívok,még a rokonokaimét is.Soha semmi bajuk nem volt az égvilágon tőle.Aztán ha már szobatiszták akkor meg hékásnak hívom őket.Múltkor itt voltak unokatesóm gyerekei,mondtam nekik,mivan hékások.Erre azt mondja az egyik nem is vagyunk békások.Láttam már elég gyereket hidd el.Sőt többet is mint amennyit akartam.Azt meg sehol nem írtam,hogy tehet róla a gyerek hogy csúnya,csak nekem nem tetszik. De ha nektek szép akkor áldásom rá.Én is ronda vagyok,pedig kiskoromban állítólag szép voltam.Lehet "Magdika" majd nagykorában lesz szép.
pláne, hogy Ádám egy szingli, családalapítás előtt álló pasi, Attila meg többgyerekes családapa. ezért is ítéljük az egyiket fiatalnak, a másikat középkorúnak, holott nincs olyan nagy korkülönbség köztük. Vili bácsi ötvenes volt a sorozat indulásakor, mégis mindig idősnek volt beállítva.
Már bocs, de miért kéne ebbe Ádit belerángatni? Először én is arra gondoltam, hogy majd szerez egy hamis orvosi papírt a terhességről, mert ha csak mondja ki venné be, Nóri is ügyvéd, itt bizonyítani is kell... De mindenképpen Mikinek kell az apának lenni, másképp mi értelme az egésznek?
Szegény Ádám... Ha megtudja, hogy valójában ő a kis Magdi vér szerinti apja, továbbá még Zsófi is lerohanja a terhesség hírével, Trendi Naci bánatában összejön Tóbiással! :D
Óóó, szerintem Zsófinak esze ágában sincs valóban teherbe esni (na, ilyen nőszemély se szaporodjon), csak most összefekszik előbb Ádámmal, majd - az előzetes tanúsága szerint - Mikivel (nyilván mindkét pasival védekezik), és szépen eljátssza, hogy terhes, csak épp nem tudja, kitől... Aztán később elvetél, mint Vanda! :D
Ez a szereplők valódi életkora, de feltételezem, nagyjából a sorozatban is ennyi idősek (plusz-mínusz pár év)...
Kiss Péter a valóságban 23 éves, de a sorozatban Illés Péter fiatalabb, 20 éves (két éve végzett a középiskolában, és kapta a 18. születésnapjára Attilától a pöpec, szuper kis fekete Trabantot)...
Pertics Villő (na, ez a ronda név, nem a Magdi :D)/Berényi Zita pedig 16 éves...
Szerintem a 34 éves Ádám még simán tehető a fiatal kategóriába... Nagy jóindulattal Attila is! ;)
Már ne is haragudj, de hogy lehet ilyet mondani egy gyerekről, hogy szarzsák??? A kis Magdit "játszó" kislány egy nagyon cuki, édes, tündéri, elálló fülű kislány, egy nagyon nyugodt, mosolygós és kiegyensúlyozott baba, az égvilágon semmi baj nincs vele! Amúgy még ha ronda is lenne (nem az!!!), hát arról sem tehetne! A génjeinket, a külső tulajdonságainkat a szüleinktől, a nagyszüleinktől és egyéb felmenőinktől örököljük (hetedíziglen), senki nem tehet arról, mit dobott neki a gép, hogy milyen lapokkal játszik, és nagyon, de nagyon otromba dolog valakit olyan tulajdonságok miatt elmarasztalni, amikről egyáltalán nem tehet... Egyébként szerintem te még nem sok kisgyereket láttál életedben, különben lenne összehasonlítási alapod, és tudnád, hogy a legtöbb baba Magdikánál jóval szerényebb külső adottságokkal rendelkezik (és még azok is cukik)... Írnám, hogy remélem, majd a te születendő gyermekedet is "leszarosozzák" (Ugye tudod, hogy a gyerekek kb. 1,5-2-2,5-3 éves korukig nem szobatiszták??? ;), de inkább szívből kívánom: az ilyen ember, mint te, inkább ne szaporodjon...
Azért Ádám nem öreg, és nem is néz ki olyan rosszul... Zsőfival jól összeillenének (szemre), persze Zsófi csak a terhesség miatt van vele... Amúgy meg miért olyan biztos benne, hogy sikerül, mikor a multkor se jött össze? Védekeztek egyáltalán, én már nem emlékszem.. És ha közvetlen utána összefekszik Mikivel, a végén maga se tudja majd, kitől is vár gyereket...
A kinézete alapján Ádám van vagy 35 éves, a trendinaci, meg a fiatalos buzis ruhái nem tudnak levenni az életkorából, az arcán látszik a kor. Attila szerintem nincs 45. Negyvenes évei elején járhat. A Peti mennyi lehet? 21-22? Na akkor kinek inkább a korosztálya az Ádám?
Ne má, Ádám legalább egy tizessel fiatalabb Attilánál. Mondjuk Peti meg nála. De nehogy már egy korosztály legyen Attilával. Attila mondjuk velem egy korosztály, de nekem pl. fiatal Ádám.
Vagy neked a korosztály az évtizedet jelenti? Egy 31 meg 39 éves nem ugyanaz azért.
Ó, már értem a Fika taktikáját. Elcsábítja a megöregedett gigolot, aztán megpróbálja az öreg Berényit is, ezzel azt sugallva, hogy terhes Mikkancstól. Mindezt azért teheti meg, mert szép...egész pontosan a forgatókönyvírók és a rendező szerint szép, de ez mellékes. A lényeg, hogy nekünk is azt kell hinnünk, hogy az. A gond nyilván ott lesz, hogy a ráncos, borzasztóan kinéző Ádám az igazság bajnoka, így az Alíz elszólása után nyilván kiderül, hogy a Fika is megcsalta Mikkancsot, így bukik az egész, és később bukik majd Fika és Stifler is, mert a stílusukból egyértelműen látszik, hogy nem nyerhetnek, mert a rosszak megbűnhődnek a végén.
A nap párbeszéde: - "Kik lesznek ott?" - "Háááát, fiatalok. A Peti...meg az Ádám".
Ádám inkább Attila korosztálya, mint a Petié, még véletlenül sem nevezném fiatalnak. Barátok közt vezető forgatókönyvíró for president!
Másoknak nem tetsző feleségem van,gyerekem nincs. De mondta az asszony ha randa lesz a gyerekünk elcseréljük a kórházban:)Talán neked is ronda gyereked vagy mi? Nekem nem tetszik az a kis szarzsák és kész.
Egyetértek, én egyébként sem vagyok az a típusú nő akinek minden gyerek édibédi. Ha igazán randát akarsz látni, gyere Angliába, itt hemzsegnek. Hozzájuk képest Magdika egész helyes.
Na ez az, hogy esne az ha a te gyerekedre mondaná valaki hogy ronda?
Juj ez az új ügyvéd nagyon durva. Én sosem voltam oda Zsófiért, de most már nagyon rühellem. Miki nyomdokaiba lép?
Tényleg csúf szerencsétlen gyerek :) Amúgy titeket nem irritál Kinga? Régen sem komáltam, de most talán még idegesítőbb, ahogy affektál, kiráz a hideg, minek kellett visszahozni? Inkább raknának be új, normális szereplőket, fele brigádot ki kéne írni.
Igy van. Ez az egész számomra is elég fordulatos volt, vagyis jól szórakoztam.. És a BK-tól pont ennyit várok, semmi többet.. A joghoz nem értek, de nem gondolom, hogy az ügyvédek mind ilyen aljas tisztességtelen népek... De mint ahogy minden más ember közt is, akad ilyen is, meg olyan is, és Gedeon koma itt a negatív oldalt képviseli. Nincs ezzel semmi baj...
Itt már volt róla szó, hogy Nóra szerint is tisztességtelen Gőgös Gúnár, na meg eleve nem egy jellemes emberként ábrázolják. Na de Zsófi is nagy szemétláda. Ha nem fogadja fel ezt a f*szt, akkor még talán szurkoltam is volna neki egy kicsikét. De így?
A nevetekből itélve lányok vagytok.Nektek minden gyerek tündibündi.Nekem meg csak szimplán ronda.Nem tudom miért nem a saját gyerekét rakták be.Ő legalább aranyos.
Én csak azt nem értem, hogy mi köze a vagyonmegosztáshoz annak, hogy ki kivel hogyan szexelt, illetve hogy ki kit mivel zaklat? Az első dolog egy gyermekelhelyezésnél lehetne egy szempont a sok közül, a második pedig egy büntetőperben, ami viszont visszafele is elsülhet.
Biztosan ez a rész a Magyar Ügyvédi Kamara ajánlásával készült....:))
Minden esetre ha az a BK készítőinek célja, hogy az egyszeri laikus néző előtt lejárassák az ügyvédeket szerintem ezzel a Gedeon karakterrel ez tökéletesen sikerülni fog. Az ügyvédek ugyanis nem bizonyítékhamisító, az ügyfelet bűncselekmény elkövetésére biztató, aljas, tenyérbemászó pökhendi faszkalapok, de a BK-t nézve szerintem minden hozzá nem értő néző ezt fogja gondolni.
Ezek szerint nem a megcsalás bizonyítására használta ez a gőgös gúnár a felvételt.. Ennél sokkal agyafúrtabb és aljasabb ötlete volt... Szerencsére Nóra hamar összerakta a dölgokat...
Akik a BK-t megvárják, azoknak köszönhetik a nézettséget meg a reklámbevételt, hogy kifizethessék a 10 milliós fődíjat, meg az ismeretlen sztárzsűrit, a stábot...
Vilmos úgy érzi, hogy Bözsi elárulta és képtelen megbocsátani neki, míg Kinga kislányának, Magdikának az élete is fordulóponthoz érkezik. Laci komoly elhatározásra jut Gizivel kapcsolatban, de amit tesz, az nem feltétlenül elégíti ki Gizi igényeit, és úgy tűnik, hogy csak újabb problémákat okoz. Zsolt legújabb hódítása leckét kap a saját családtagjától. Tóbiás koloncot kap a nyakába. Zita felismerni véli az egyik támadóját. Enikő fenyegetőzése arra készteti Krisztiánt, hogy meghozzon egy súlyos döntést.
Jaj lazulj már le. Ez egy fórum, vannak különféle vélemények, mit kell rugózni egy-egy vélt vagy valós beszóláson? Engedd el a füled mellett és cserébe Te se szólogass be senkinek, ennyi. Vajon engem miért nem cseszegetnek? Mert nem személyeskedem, hanem a témához szólok hozzá.
Most pl. kurvára nem értem, hogy a birka Géza miért pont Zsolt lakásába ment gyógyszerért, amikor ott van az emeleten Bözsi néni, aki tud mindent.... Nyilván Kinga telefonjában az ő száma is benne volt. Nem mellesleg a saját apja lakásában is illik tudnia, hogy hol van a lázcsillapító, vagy netán a Kinga telefonján Apust is felhívhatta volna, hogy hozzanak hazafelé jövet... Engem az ilyen szar megoldások akasztanak ki, nem az "arrogáns" beszólások. Mellesleg amit linkeltél, szerintem kicsit sem volt az. Nyugi, beszélgessünk, elférünk is mind szépen egymás mellett
rohadna meg a csatorna, és még csodálkoznak b..ogatják őket, tényleg mocskosul tele van reklámmal a műsor közti idő és a nézhető műsort olyan műsorsávba rakják amikor ember már nem nézné. Oké a 21.30-as kezdés belefér, de hogy az utána következő "főműsor" már 22 óra utánra tolódik botrány
Mega OFF Nem is mondom a csatorna melyik produkciója csapja ki a biztosítékot nálam, hogy majdnem másfél óra műsoridőt kapnak.... a BK összvisz összesen 2x12 perces (kb ennyit számoltam sokszor) epizódja ehhez képest nudli
Most lehet, hogy megint meg leszek intve, mert rombolom a topikot, de mit csináljak, engem érdekelnek ezek a részletek:)
"(3) Az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, ötévi házassági életközösség után közös vagyonná válik."
Ez most akkor hogyan van?
Összeházasodom valakivel és van egy turmixgépem, amit minden nap életvitelszerűen használunk, akkor az 5 év után közös vagyonná válik?
És ha igen, akkor az minek a helyébe lépett, hiszen korábban nem volt közös háztartásunk, benne turmixgéppel?
Vagy ha vettünk közösen egy turmixgépet az én pénzemből, akkor az a pénzem helyébe lépett?
De hát a pénzemet nem használtuk életvitelt szolgálóan, mert ha használtuk volna, mondjuk kenyeret vettünk volna belőle, akkor nem tudtunk volna turmixgépet venni.
Visszatérve Zsófira persze kérdéses, hogyan papírozták le a borászat-vásárlást.
Merthogy nyilvánvalóan a céget vették meg és valószínűleg felesben tulajdonosok.
Ha úgy, hogy Miklósnak mégis volt valahonnan papíron pénze és az a sajátjaként jelent meg a vásárlásnál, akkor Zsófi szarban van, akkor sajnos csak a felét tudja megszerezni.
Ha lenne valamilyen papírja, hogy mondjuk kölcsön adta Miklósnak a részére elég pénzt, akkor nem kellene sztárügyvéd.
Őt magát, mármint Zsófit mindenesetre elég nehéz lenne kisemmizni.
Igazad van, valahonnan belém ékelődött ez az 5 év.
Stimmel az öt év, régebben tizenöt év volt, ebben igazad van, csak az nem a különvagyonra vonatkozik, hanem csak egy szűk részére:
"(3) Az a különvagyonhoz tartozó vagyontárgy, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, szokásos mértékű berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép, ötévi házassági életközösség után közös vagyonná válik."
Ugyanakkor közös vagyon az a haszon, ami a házasság alatt keletkezett, még ha külön vagyon is a forrása, korábban azt hiszem, ezt hívták közös szerzeménynek.
Ez sem teljesen így van, mivel nem a házasság, hanem a házastársi vagyonközösség alatt keletkezett haszon lesz közös. Vizsgákon bukást szokott jelenteni az a válasz, hogy a házasságkötés hozza létre a házastársi vagyonközösséget. A házasságkötés automatikusan nem hoz létre vagyonközösséget, azt a házassági életközösség hozza létre, bár az új szabályok szerint ellenkező bizonyításig vélelmezni kell a házasságkötéssel automatikusan létrejövő életközösséget.
Ettől függetlenül vagy ezzel együtt a forgatókönyvírók elmehetnek a Pecsába, amíg be nem zárják azt. :-)
Igazad van, valahonnan belém ékelődött ez az 5 év.
Ugyanakkor közös vagyon az a haszon, ami a házasság alatt keletkezett, még ha külön vagyon is a forrása, korábban azt hiszem, ezt hívták közös szerzeménynek.
De voltaképpen tök mindegy.
A házasságkötéskor csak Zsófinak volt vagyona.
Nehéz lenne elképzelni, hogy miután kiszedte Miklósból a pénzt, rögtön visszaadta neki, hogy egyenlő arányban legyenek tulajdonosok.
Ha viszont Zsófi pénzéből vették az egész hóbelevancot, akkor mit kell pereskedni?
Mondjuk ez az egész vagyonmegosztási történet már a legelejétől bűzlik, és szerintem egyáltalán nem egyértelmű Mikiék győzelme jogilag.
A legelejétől és minden sebből vérzik.
Hogy is volt ez (lehet hogy rosszul) emlékszem:
Mikit megmajmolták a roppant értékes gagyi ékszerrel, ami aztán eltűnt.
Erre jött az a megoldás, hogy írassák át Zsófira a céget, mert akkor nem tudja az ékszerész behajtani a kárt.
Már itt bukik az egész, mert ha ez egy törvényes üzlet volt (és semmiféle feljelentés nem volt, hogy őt átkúrták), akkor is a kereskedő elkezdi behajtatni Miki mindenféle jövedelméből a kárt, erre semmi jelzés nincs.
Vagy a kereskedő megelégedett azzal, hogy Miki vagyona Zsófié volt?
Mert akkor ez újabb bizonyíték a simlire.
Claudia ezt a cégtulajdont megvette és Zsófinak kifizette.
Így amikor házasságra léptek, Mikinek nem volt semmije, Zsófinál pedig ott volt Miki kicsalt vagyona.
Ebből a vagyonból közösen megvették a borászatot, értelemszerűen a házasság után, hiszen a lagzi volt a borászatban, onnan jött az éca.
Itt tehát kizárólag Zsófi pénze volt benne, az pedig nem közös szerzemény, mert még nincsenek 5 éves házasok.
Ebből kifolyólag az egész Zsófié.
Nem is értem, hogyan lehet opció, hogy Miki teljes, vagy részbeni vagyonát akarja Zsófi. Saját vagyona a lakásán kívül nincs, a cég meg amúgy is Zsófié.
És ahogy írtátok korábban, hogy ki csalt meg kit és erről van-e hangfelvétel, teljesen mindegy. Ez nem az USA, ahol feleségtartást is lehet fizettetni.
Ez kizárólag a gyerekelhelyezésnél számíthatna, hogy ki a jobb szülő.
Nade gyerek itt csak egy van, a Hercegnő.
Mármost azt nehéz elképzelni, hogy ha Hercegnő eleve az anyjánál van elhelyezve, most majd Zsófinak adják, akinek semmi köze hozzá, csak mert az igazi apja-anyja összefeküdtek.
És akkor még a sallangok:
Miklós miből akart parkolót venni, amikor észre vette Vazult?
A céges pénzből? Mert akkor Zsófinak bele kellett mennie, hogy Miklós a közös cégben kizárólagos aláíró legyen, ami nem nagyon valószínű, amennyire megbíztak egymásban.
Hát igen, én is tutira vettem, hogy ha kiderül, hogy Vazul "halálát" Attis rendezte. akkor hatóság fálrevezetése miatt le fogják csukni... Azt hittem, IRL a szinész akar kilépni, hazamegy Erdélybe, vagy ilyesmi.. Ehhez képest Miki elintézte az "én is vágtam már át őt" dumával, egyelőre még bosszú se nagyon néz ki az egészből...
Zsolti bácsi meg már fémtolvaj (is) lett, egyedül a gyerekbántalmazás nem fér igazán a profiljába... Vajon Krisz ebbe is lelkesen beszállna, úgy is mint hős katona, hiszen annyira akar a bátyjának dolgozni..
"a Barátok közt nem közvetítheti azt, hogy egy simlis ügyvéd és a ribanc védence jól jöjjön ki egy perből"
Ugyan, szerinted ez szempont? A BK jófiúnak beállított, de amúgy leggusztustalanabb karaktere, a tetű Faarc is megúszott eddig mindent, még a súlyos bűncselekményeit is, nem különösebben érdekelte a BK készítőit, hogy ezzel mit közvetítenek.
Érdekes módon az Andiférje szupernyomozó sem nyüzsög ott, mióta kiderült, hogy a Vazulnéni él és virul, pedig IRL azért rendőrség nem szokta annyiban hagyni, ha valaki koholt bizonyítékokkal akar mást börtönbe juttatni, szopatva ezzel a rendőröket is.
Vagy mi van azzal a pénzzel, amit elsikkasztott? (Persze lehet, hogy visszatette, nem láttam mostanában minden részt.)
Gondolom majd szokás szerint úgy fog bűnhödni, hogy Majki megszopatja valamivel, ami miatt szokás szerint megint Májkit nézi mindenki szemétládának,
de vajon Faarcot mikor fogják lesittelni a bűncselekményeiért? (Max. akkor, ha az őt adó színész gondol egyet, és ki akar szállni...:)) )
Zizilabornak meg ilyet mondani, hogy "örüljön, mert nem minden gyerek dolgozhat meg a laptopjáért". Adta volna magát, hogy "igen, vannak, akik "csak úgy" is kapnak a szüleiktől". Elég röhej, hogy egyszerre építési vállalkozó és befektetési tanácsadó ilyen sz*rrágásra adja a fejét...
Mondjuk ez az egész vagyonmegosztási történet már a legelejétől bűzlik, és szerintem egyáltalán nem egyértelmű Mikiék győzelme jogilag. Eleve, mit fed az, hogy "átíratták" Zsófi nevére a céget? Adásvétel? Ajándékozás? Hol volt akkoriban a taggyűlés és az elővásárlási jog? Ha megtörtént ténylegesen az "átírás", akkor hiába csalta ki, az az ő vagyona, ahhoz, hogy ez ne így legyen, nem a válás során kell bármit is bizonyítani, hanem egy külön eljárásban az akkori aktust megsemmisíteni. Hiszen az bizonyítható, hogy Klaudia fizetett a tulajdonrészért, abból a pénzből vették a szőlőt. Aztán a szőlő eladása: nem tudom, kinek a nevén volt, de még ha közös is, eladták a szőlőt, a vételár közös, Zsófi is aláírta a szerződést, nem zárhatja el tőle senki a pénzt. Az más kérdés, hogy ha a vételár a Miki által zárolt számlán volt, akkor technikailag nem fér most hozzá, de papíron jár neki, bár nyilván elvileg a válás során "lemondhat" róla, és lehet Mikié, a házasság alatt befolyt közös vagyon valamilyen megosztása címén. Aztán a zárolás: ha közös számlájuk volt, azt zárolni szerintem nem lehet. Miki lenullázhatta esetleg egyedül, de mondjuk Zsófi a hülye, hogy ez neki nem jutott eszébe, pl. akkor, amikor Mikit bemártotta a rendőröknél a Vazul-ügyben.
Nem hiszem, hogy ez lesz, de ha mégis, akkor tényleg teljesen hülyék az írók. De amúgy nem fognak ezek eljutni odáig, hogy a bíróságon lejátsszák a felvételt vagy ilyesmi (ekkor mindenki előtt kiderülne, hogy Fika betört a lakásba, szóval bűnhődnie kéne), szerintem csak a Mikkancséknak játssza majd le a Fika, így zsarolva őket, hogy több pénzt kapjon. Később majd gondolom az is kiderül, hogy az Ádámnak is megvolt, hiszen így ő is házasságtörővé lép elő, az Ádám meg úgyis az igazság bajnoka, ő nem fog hazudni. Egyébként az egésznek semmi értelme, mármint a betörősdinek, hangrögzítősdinek, hiszen Zsófi simán kérhetett volna zsét Claudiától, még örült is volna neki, hogy el akar válni Mikkancstól, de erre valószínűleg nem gondoltak az írók. Szánalmas. A végén meg úgysem nyerhetnek Fikáék, mivel az ügyvéd egy rosszfiú, és a Barátok közt nem közvetítheti azt, hogy egy simlis ügyvéd és a ribanc védence jól jöjjön ki egy perből. Szóval arról fognak szólni az elkövetkezendő hetek, hónapok, hogy a Fikáék szivatják Mikkancsékat, bármit is eszel ki a csinos ügyvédnő, Fikáék rákontráznak Stiflerrel, és amikor már mindenki azt hinné, hogy sikerrel járnak, a végén egy "csoda" folytán mégis Mikkancsék kerülnek ki győztesen. Más nem fordulhat elő, ahhoz túl kiszámítható a sorozat.
Marhára kíváncsi vagyok, milyen célt szolgál a felvétel. Mert ha itt is előjönnek azzal a baromsággal, hogy a válás oka a félrelépés, és mivel ily módon Miki hibájából történik a válás, több minden jár a "szenvedő félnek", akkor kivágom a TV-t az ablakon. Ezt már több helyen elsütötték ugyanis, holott 1) a válási szándékot nem kell indokolni, és 2) a vagyonmegosztást semmilyen módon nem befolyásolja a félrelépés (talán ha gyerek van, még valami nyakatekert módon, közvetetten fel lehet használni, de itt erről nincs szó). Szép is lenne, ha vihetném a férjem magánvagyonát azzal a felkiáltással, hogy az nekem jár, hiszen félre*rt.
Elvileg nem magától találta ki a rögzítést, bizonyára az ügyvéd javaslatára. Vagyis csak az SMS-írás után, amikor az ügyvéd mondjuk válaszolt neki. Az ügyvéd szavai is mintha erre utaltak volna később.
De őszintén szólva, én nem figyeltem, hogy pont azt a részt játszották be később, számomra baromi érdektelen ilyen szempontból.
Sokkal jobban irritált az a bárgyú jelenetsor, amikor Tóbiás anyja benézte magának Trendinacit. Muszáj volt ezt a hülyeséget kitalálni az íróknak, szinte én szégyelltem magam helyettük.
Egyik barátnőm is, a fia felnőttkorában jött rá véletlenül, hogy a gyerek másfelé hajlik. Ha nem is örült, de aránylag könnyen túltette magát rajta. Viszont ilyen bárgyú viselkedést a valóságban nem tudnék elképzelni. Igaz, itt más a helyzet, mert az anyja tudja, de fia talán azóta sem tudja, hogy lebukott. Vagy nem beszédtéma.
Kingának nincs pénze sem fodrászra, sem "rágókára", ezért belenyomja a kislánya kezébe a mocskos kulcsait, hogy azzal segítse a fogzásban lévő Magduskát....röhej!
El tudod képzelni, hogy annak a ribancnak volt annyi esze, hogy saját elgondolásból felvegye a "beszélgetést"? Be volt szarva, azt se tudta, mit csináljon, Stiflertől kért segítséget sms-ben. Kizárt, hogy hangrögzítőt indított a háttérben, nem e körül forgott az agya (már ha van neki olyan).
Zsófi ugyebár felvett egy beszélgetést Miki és Nóra között, miután sms-t írt Stiflernek (nyilván az ügyvéd volt, aki kitalálta). Később ezt a pár másodperces beszélgetést játszotta le a telefonján, ami megegyezett azzal a pár másodperccel, ami akkor hangzott el, amikor megírta azt az sms-t. Honnan volt meg Zsófinak az a beszélgetés, amit akkor hallottunk, amikor Zsófi épp megírja Stiflernek, hogy bajban van? Szánalmas. Ennyire figyelnek a készítők.
Azért nem értem a dolgot. Mindig jár valaki az utcán, vagy az udvaron. Miért nem vette észre senki sem Gőgös Gúnár és Zsufika találkozóját? Persze nem Miki vagy Zsolti, hanem valaki más, aki előbb utóbb továbbpletykálta volna valakinek.
Gyalázat, amit a forgatókönyvírók művelnek. Fika hall egy beszélgetést Alíz és a kiöregedett gigolo között, ellopja Timici kulcsát, bemegy az öreg Berényi lakásába, kinyitja a felső fiókot, és talál 100 millió forintot egy borítékban. :D:D:D Mikkancs biztos ott tartaná a pénzét. Ekkora hülyeséget, édes Istenem:D:D:D Sebaj, a Gedeon előbb-utóbb úgyis megrakja, nem fog kimaradni a szórásból. A végén a jelenet Mikkancs és a csinos ügyvédnő között viszont remek volt, csak azt nem értem, hogy miért nem lehet az Izabellából többet megmutatni. Már megörültem, amikor a kopasz kigombolta a blúzát, minden adott volt, hogy többet láthassunk Nórikából, de ez a rendező csak azt a ribanc Zsófit tudja mutogatni, amire nyilván lesz még alkalma bőven.
Nekem is feltűnt első képkockáknál gondolkodtam vajon hol lehet, de aztán feltűnt a tatai vár. Én vagy 30 éve jártam ott, nem volt ilyen szép (ahogy a felvételeken tűnt) akkoriban tóparti sétányok stb... Vagy csak a TV-ben jött át hogy ez valami szép hely.
Igen, Tatának tűnt. Kb. 2 hete voltam ott és tényleg nagyon szép. Ami érdekes, hogy a vár előtt van egy fagyasztott joghurt-árus. Az vicces lett volna, ha kiszúrják, és "azta, ezek ellopták Peti ötletét!"
Lementek Tatára? Mert mintha az Öreg-tó + a vár szerepelt volna a kajakok jelenetben. Na meg a vízben evezést nehéz lenne vetített háttérrel felvenni. (szerepeltek is a stáblistán a külső helyszíni munkatársak)
Lakás, autó nem közös. Zsófi a kocsiját még Zsolttól kapta, az az övé. Meg a szőlő fele.
A szőlő egésze az övé, merthogy az ő pénzéből vették.
Nyilván magát a borász céget vették meg ingatlanostul, de akkor meg az az övé, mivel bármilyen gyorsan telik az idő a BK-ban, 5 éve biztosan nem házasok.
Márpedig onnantól számít közösnek a magánvagyon.
Hogy csalással szerezte meg a pénzt, az most nem számít, nem volt feljelentés, eljárás és bár nyilván nem évült még el az sem, baromi nehéz lesz bizonyítani.
De szerintem itt Miklós szívatása a cél és ez egy kezdeti ajánlat, ahogy az ügyvédek szokták.
Amíg ugyanis pereskednek, addig Miklós egyáltalán nem használhatja az eladott borászat árát.
De majd Balog Nóra a szokásos ügyvédi mélyenszántásával biztosan kitalál valami teljesen irreális dolgot és az lesz a megoldás.
Petigyerek meg jókora hibát követett el, hogy a bicsakot próbálta beleállítani a bendzsóba, ahelyett, hogy valami megalapozottabb dologgal buktatja le azt a nyálgépet...
Szegény Vili bácsi... De azért az is durva, hogy ez a Szabi egy született lúzer... Még véletlen se talál egy normális lányt. Persze ezek a netes ismerettségek is rendkívül veszélyesek.. Semmit nem tud a másikról, max a nevét, de az se biztos, hogy valódi...
Senki nem gondol arra, hogy kirabolhatják, amíg nem rabolják ki.
Vili bácsinak ezek szerint nincs bankkártyája, megtakarított pénzét otthon, egy dobozban tartotta. Meg elment a Rózsába úgy, hogy a pénztárcáját otthon hagyta.
A tolvajok meg már nagyon rutinosak, hogy az emberek hol tartják az értékeiket.
Engem most ez a jachtkereskedős, bahamákat igérgetős bendzsó gyerek irritál a legjobban, többféleképp el tudnám képzelni egy szöges székláb használatát rajta...
Vilibácsi viszont hatalmas volt, ahogy meresztgette a szemét az ukrán sörön, kicsiszabival ellentétben ő többet tudhat arról, hogy ez nem éppen minőségi produktum...
Szerintem tökéletes leírás, egyetértek! Én magam sem tudom, Zsófi vagy Nóra taszít jobban :-)
Viszont azt nem értettem, amikor Zsófi felajánlotta az újrakezdést Mikinek, a pöttöm agyában egyetlen percig nem fordult meg, hogy mennyire egyértelmű, hogy Miki nem őt, hanem Nórát szereti? Nem zavarta volna, hogy újra összejöttek és lefeküdtek egymással? Még ha az ember hajlandó is megalázkodni, pusztán önvédelemből célszerű kicsit felmérni az erőviszonyokat előtte, hogy ne legyen orbitális pofáraesés, nem?
Ha Ingyenélő ügyvédje csak ennyit akart mondani, ezért miért mentek oda? Azt telefonon is megmondhatta volna Nórának, hogy az ügyfele minden pénzére igényt tartanak, nem tárgyalnak peren kívül.
Ennél azért drágább egy ügyvéd ideje, hogy a semmiért elmenjen az ellenfél lakására.
Tudtam, hogy Zsófi igénybe fogja venni a Bendzsi/Henrik által felajánlott hírhedt válóperes ügyvéd szolgáltatásait! Talán még össze is jön vele, ha elég gazdag... ;) Gedeon - még egy idióta nevű szereplő a sorozatban! :D Én a magam részéről nem drukkolok egyik félnek sem, se Zsófinak, se Nórinak (mert ez bizony elsősorban kettejük harca), mindkét nő annyira ostoba, korlátolt, aljas és gonosz!!! :( Nóri most különösen undorító módon viselkedik, amiért lesüllyed az általa (megjegyzem, jogosan) lenézett és megvetett Zsófi szintjére! A jogásznő mellesleg folyamatosan, állandóan fúrta Miki kapcsolatait - mintha Miki alapból járna neki, mellette pedig néha van párja, néha nincs. (Persze Miki pontosan így viselkedik „hőn szeretett” Nórikájával és mindenkori választottjaival!) Az ingyenélő Zsófinak is képtelen vagyok drukkolni... Bár szívesen látnám Nóri hatalmas koppanását! Amúgy Miki és Nóri sohasem voltak igazi társak, inkább csak folyton le akarták győzni a másikat. Ugyanakkor nem tűrtek meg "imádott” párjuk mellett senkit, és mindig beletrappoltak a másik magánéletébe. Sok esetben Timit mint ürügyet maguk előtt tolva, ami számomra különösen visszataszító! Ha már szóba került Timi: ez a kislány egyesíti magában a szülei összes ellenszenves vonását. Még akkor is süt belőle a sunyi gonoszság, amikor mosolyogni próbál!!! :( Jelinek Éva pedig abszolút nem játszik jól, hitelesen, meggyőzően. Szörnyen affektál, folyton úgy beszél, mint egy csúfolódó kisgyerek, ráadásul borzalmas orrhangon, teljesen máshová helyezve a hangsúlyokat, mint ahova kellene, és tele van manírral, mesterkéltséggel, egy természetes mozdulatot, megnyilvánulást nem láthatunk tőle… :( Hajrá, Gedeon! Semmizd ki Nórit és Mikit, valamint Zsófit! Egyik fél se lásson egy fillért se!!!
Deee, Peti bizony pontosan a laza humorosság kategória! ;) Sokkal érettebb, intelligensebb, felelősségteljesebb, mint a legtöbb 20 éves srác, csak nem görcsöl mindenen annyira, és nem veszi olyan véresen komolyan a dolgokat, mint Krisz, Enikő - vagy éppen Hanna! ;) Egyébként Peti nem szakított Hannával, csak még nem érezte magát felkészültnek a házasságra, az életre szóló elköteleződésre. De jobb is, hogy nem vett feleségül egy olyan nőt, aki minden pasival összefekszik! Hanna sokkal, de sokkal durvább dolgot művelt, mint Peti azzal, hogy az esküvő lefújását követően ágyba bújt Balázzsal - ahelyett, hogy megbeszélte volna Petivel a problémákat... Juli nem szólogatott be, csak finoman és cizelláltan utalt arra, hogy Hanna hercegkisasszony igencsak könnyen vigasztalódik mással! ;)
Hanna és Zsófi egyébként hasonló kaliber… Nyithatnának egy bordélyházat a Nagys'asszony villájában (Aliz is csatlakozhat), Bendzsi/Henrik pedig futtatná őket mint afféle strici! :D (Testhezálló szerepkör…) Szegény Claudia! :D
Szerintem Gáspár András. Így hangról. Az Amerikai pite filmekben Stifler ikonikus magyar hangja. Nagyon nagy figura. Legalább egy normális színészt szereztek, nem valami utcáról beeső senkit. Az biztos, hogy Zsófi felajánlja majd magát neki, ez így is van jól, de ránézésre lehet, hogy inkább a Tóbiás lesz a nyerő.
Ezt már néhány hónapja is kérdezte valaki, akkor utána is néztem, mivel díjazom néha az ilyen fejtörő játékokat (vagy legalábbis több értelmét látom, mint némelyik szarrágó témának / topiknak itt a "kultúra" szekcióban).
Próbáltam rákeresni a szövegre, semmi.
Hangszerkesztő programmal kivágtam részeket, a dallamot feltöltöttem az AudioTag és egyéb oldalakra. Zenefelismerő programmal is próbálkoztam, semmi.
Addig fel sem tűnt, de azóta többször is hallottam háttérzeneként, legutóbb a Rózsában egy jelenetnél. Ha feltételezem, hogy ugyanarról beszélünk.
Az is elképzelhető, hogy hiába angol szöveg, de ezt a számot a Kalamárék megrendelésére is írhatta egy magyar zenekar, hogy ne kelljen jogdíjat fizetni, más felvételek használatáért. Ezt viszont egyszer megvették, azóta lépten-nyomon használják, minden bárjelenetnél, vagy hasonlónál.
Vagy valamilyen gyűjteményes kiadványból is származhat, ami TV-sek és filmkészítők részére van kitalálva, mint például a Future World Music (csak az más jellegű zenéket és effekteket tartalmaz, többnyire szöveg nélkül).
Van egy háttérzene, már legalább harmadszor hallom az elmúlt hetekben. Valami olyasmi van benne, hogy "hold me, don't let me down", de sehol sem sikerült rábukkannom. Tudjátok esetleg, hogy mi lehet? Köszi! :)
Zsófi újabb elhatározásra jut Miklóssal és ügyükkel kapcsolatban, valamint mindent bevet annak érdekében, hogy elérje a célját, amivel végleg sarokba szoríthatja Miklóst. Úgy tűnik, hogy Szabi életébe egy újabb hölgy lép be, akivel lehet, hogy megtalálja a boldogságot. Miklós taktikát változtat és hajlik a megegyezésre, de persze olyat árat szab, amit nem mindenki akar megfizetni. Egyre többen megtudják, hogy ki is valójában Kinga kislányának, Magdikának az édesapja. A kérdés csak az, hogy ki, mihez kezd az információval.
De tényleg, régen volt egy szál, amiben Danikának telefonfülkéről kellett lekapargatnia az illegális hirdetéseket.
Ezt a körút-Üllői sarkán, az Iparművészeti Múzeum mellett vették fel, de úgy, hogy odavittek egy telefonfülkét, mert ott sosem volt olyan.
A Népligetben többször futottam bele BK-forgatásba.
Aki látott már külső forgatást, az tudja, hogy mennyire vontatott, ezért drága dolog.
Mára jutott odáig a technika, hogy azt gondolják, ez már nem a Pirx szintje, megjátszhatják ezt is, hidd el, hogy sokkal olcsóbb, különben miért csinálnák?
Tényleg kimegy egy 3 fős stáb és felveszi az utcát, aztán elémontírozzák a szereplőket.
A technika persze még mindig nem elég olcsó, vagy ezért a pénzért nem elég jó, ezért aztán világosan látszik, hogy trükk.
De ide tényleg elég ez is, mert ha minden felvétel eredeti lenne, vagy minden trükk tökéletes, ez attól még egy mérhetetlenül szar sorozat maradna.
De régen legalább a parkba kimentek, most meg már oda sem! Amit régen élőben vettek fel, azt most vetített háttérrel, de ennek ellenére összességében nem lett több külső helyszíni jelenet.
Nem a lakást értem külső helyszín alatt. Sokszor van az utcán forgatás, ami eléggé reálisnak tűnik, és nem vetítettnek. Pl. bárban, bárba belépve és egyéb gyanúsan utcának tűnő helyszínen.
A Keleti amúgy vetített volt? Régen legalább az valódi volt. Na és a Nonstopbudapestben is erősen valósnak tűnnek az ilyenek, ellentétben a BK-val.
A Nonstop Budapestet folyamatosan erőltetik, és ott van egy csomó külső helyszín is, magyarul rohadtul drága egy műsor.
Szerintem egyáltalán nem drága.
A külső helyszín akkor drága, ha fahrtot kell építeni, lefoglalni közterületet, világítani ezerrel.
Egy (két-három) lakást kibérelni nem drágább, mint a BK épített díszlete és nem csodálkoznék, ha DSLR fényképezőkkel vennék fel a jeleneteket, csináltak ilyet a House-ban is és a legtöbb videoklip így készül.
Látható, hogy elsőre vesznek fel mindent, korábban még a Győzike show is úgy készült, hogy sokszor ismételték a snitteket.
Ez különben teljesen poén, valamelyik nap láttam a Totalcar egyik tesztjét egy Opel Insigniával, ahol a szomszéd olasz stáb a felkonfot vette fel vagy 10-szer annyi idő alatt, amíg Winkler az egész tesztet lezavarta és nem hiszem, hogy rosszabb lett ez, mint amaz.
Viszont örömmel látom, hogy senkiben sem merült fel, hogy a Keleti pályaudvar igazi volt, nem vetített, ennek tükrében talán már senki sem gondolja, hogy kivitték a stábot Rómába...
Én sem értem a dolgot! A Nonstop Budapestet folyamatosan erőltetik, és ott van egy csomó külső helyszín is, magyarul rohadtul drága egy műsor. Míg a BK egyre inkább csak vetített háttereket használ, és a VV is fapados lett. Holott a Barátokat is sokan nézik. Jó, a VV-t már kevésbé, de csak azért, mert át kellett helyezni az ORTT rinyálása miatt egy későbbi műsorsávba!
Na jó,lapozzunk. A szőke csaj a pályaudvaron,nekem szimpatikus volt. Azzal kéne Szabinak kezdenie valamit,aztán elhúzni a sorozatból.
Szerintem valami ilyesmit terveznek az írók. Gondolom Szabi nem találja meg Bambit és , amikor visszatér ismét összefut a csajjal. Nem véletlen említették meg a beszélgetés közben a gyerekkori ígéretet. Amúgy meg jól működött köztük a kémia.
Tényleg a Bűnök és szerelmekben szerepelt a csaj. Földesi Ágnes a neve. Az a sorozat már nem megy? Még amikor a TV2-n adták láttam pár részt , de ez a doku-reality műfaj nem igazán jön be ( kamerába kommentálnak a szereplők lásd még Magánnyomozók , Családi titkok , ÉNB BP ) Ennyi erővel csinálhatnának normális sorozatokat is. Ettől nem javul a színvonal! :-) Még a végén megérjük , hogy BK-ban is majd kommentálják a tetteiket a szereplők.
Jaja, Sebaj Tóbiás jól helyretette a hímringyót. Szerintem jól ki van találva, hogy ebben a szituban most már nem olyan juppipöcs, mint amikor a multit képviselte - mert ott ugye a munkájából eredő nyomás, ami akkor is meglett volna, ha nem homokos (vagy nem tudják róla). Van benne némi maximalizmus és megfelelési kényszer, ez akkor is jól látszott, amikor jött az ellenőr - aki előtt homárlaci olyan zseniálisan beégette.
A hímringyó megérdemelné végre, hogy valaki átrendezze a bájos pofikáját... rájöhetne, hogy kevés ahhoz, ami lenni akar.
Kicsiszabinak pedig "méltó" lezárás, ha ezzel a csajjal találja meg a boldogságot, komolyan, ennél még a bagolyfejű is jobban nézett ki. (Azt amúgy nem értem, hogy az később visszajött a sündőrségre Pestre, utána miért nem jöttek össze újra mégis.)
és az egyetlen is egyben, ahogy Andi pasija is az egyetlen rendőr :-))))))) Én a hímringyós beszóláson vigyorogtam jót, Tóbiás amilyen pukkancs volt Mercadósként, most annál jobb fejnek tűnik.
Nem én kezdtem offolni, fel sem hoztam volna a témát, sőt többször is jeleztem, hogy nem szívesen szaporítom a szót ezzel. Nyisson egy külön topikot, lemosom a pályáról...
Nem kell ez, miután beégtél a világ legegyszerűbb képletével, Ohm-törvény, nagyon gáz... meg a többi. Megmondom őszintén, láttam az elszólásaidból, hogy ez nem a te pályád, de azért ekkora magas labdára nem számítottam.
Bejött az is, hogy nem vettél észre a hozzászólásomban valamit, amire minden szakember ráugrott volna. Direkt nem mentem bele a hűtő aszinkron motorjának tápcsökkenéssel kapcsolatos finomabb dolgaiba, slip, áram stb. Gondoltam, neked úgyis magas...
Gyakorlatilag átvágtalak, beszlopáltad, ennyi... és most bedobhatsz még néhány latin kifejezést, attól sem fogsz már okosabbnak tűnni.
Pedig a sok hablaty között könnyű lenne az korrelencia hiányát kimutatni, de végül is mindegy, te úgyis hirtelen kiguglizott zúzmaraterhelést számolsz, ehhez nem is akarok hozzászólni.
Amit a "kevés áramot kapó" hűtőről írsz, az lényeges igazolása annak, hogy családi házak, társasházak elektromos rendszerét ne tervezd, mert előbb-utóbb lecsap az igazságszolgáltatás.
Ha meg akarod érteni, mi a probléma a konkrét esetben, rajzolj fel egy skiccet ennek a konkrét háznak az elektromos rendszeréről, ahova bejön a(z állítólag a hibát okozó) gerinchálózat, arról leágaznak az alágak a földszinti kevés áramot kapó hűtőkkel, aztán a többi emeleteket is és gondolkodj el, mi a megoldás akkor, ha egy csomópont, vagy alhurok túl van terhelve.
Ha szerinted reggelig tartó teljes áramszünet, akkor menj el szakértőnek a BK-ba, szerintem lesz ott nálad is outsiderebb, bekerülsz a médiába, tök jó lesz.
Nórika ezért az "iratkezelésért" IRL olyan fegyelmi büntetést kapna az ügyvédi kamarától, hogy megemlegetné (ha már nem bírja személyesen átadni az ügyfelének a bizalmas információkat tartalmazó iratokat, legalább tenné be egy lezárt borítékba) - ehhez képest elég könnyedén átsiklott rajta, amikor Tóbi számon kérte a dolgot.
A Hímringyó viszont kezd harcba szállni a BK legnagyobb tahója címért.
Hiteles történet: a város legjobb ügyvédje, a csinos Nórika, odaadja a lepukkant, kiélt Ádámnak a Tóbiás papírjait, amiben feketén-fehéren ott van, hogy a csávó buzi. Eközben a nagy Berényi, a minden hájjal megkent, okos, ügyes, legkisebb ügrifüles Mikkancs otthagyja a lakásban a borzasztó frizurájú, borzasztó sminkkel rendelkező Fikát, hogy nyugodtan pakolgassa csak a szarjait, miközben a Vazul telefonja ott van a fiókban. A Fika természetesen szalad a kövér tesóhoz, aki így rájön, hogy a Mikkancs szövetkezett a Vazullal, azaz a kopasz helyzeti előnye elvész. Innentől kezdve megindul majd a harc a két tesó között, aminek sosem lesz vége, hiszen Claudia kivonulása óta nincs igazi ellenfele Mikkancsnak, tekintve hogy a Rékasi is most mással van elfoglalva. Király.
Lényegtelen, mitől független Hanna. Ha Claudia eltartottja lenne, sem volna Julinak joga beleszólni abba, hogy kivel jár, kivel nem, vagy éppen lelkiismeret-furdalást (;-) ) kelteni benne.
Peti meg igenis gyerekes, éretlenül viselkedik. A laza humorosság nem ez a kategória. Bár mostanság mintha fejlődne. De Julit nem kérte arra, hogy odamondogasson Hannának. Aki amúgy lehetővé teszi neki az üzleti céljai megvalósítását.
Julinak egy szava sem lehet, mivel a fia dobra Hannát, ráadásul éretlen módon nem merte szemtől-szemben, aztán még Hanna támogatja is Petit anyagilag. Az, hogy Peti utólag vissza akarta csinálni a szakítást, már más dolog, Hannának nem volt kötelessége a karjaiba omlani. Julinak semmi joga hát beszólogatni neki, inkább köszönje meg, hogy segíti Petit.
Zsófi úgy dönt, hogy nem szokványos módszert alkalmaz a pénzszerzéshez, de csapdába esik, és olyan dolgot hall, amely nagyban segítheti számos problémájának megoldásában. A Kertész családhoz újabb vendég érkezik, akinek látogatása nem feltétlenül jelent nyugalmat a család számára. Nikol és Zsolt kapcsolata egyre inkább elmélyül, és úgy tűnik, nem csak üzleti szinten. Tóbiást meglátogatja az édesanyja és szeretné megismerni a fia barátait is. Zita szeretné bizonyítani, hogy felelősséggel el tudja látni a feladatát, de amikor visszamegy az építkezésre dolgozni, akkor meglehetősen veszélyes szituációba kerül.
A többire azért nem tudsz reagálni, mert láthatóan fogalmad sincs a témáról.
Az Ohm-törvénnyel pedig most röhögtetted ki magad. Vagy valamit nagyon összekevertél a PWM-tápokkal, amihez persze szintén nem értesz (elárultad magad egy korábbi megjegyzéseddel), csak hallottál róla, hogy olyan is van.
PWM-tápnál van olyan, hogy belső szabályzóköre okán, az mindenképp igyekszik felvenni a neki kellő teljesítményt, ami abban nyilvánul meg, hogy csökkenő bemenő feszültség esetén nagyobb áramot vesz fel, ami a feszültség és áram szorzatának állandóságából következik. A PWM ömagában, illetve aktív PFC-vel kombináltan különösen alkalmas olyan konstrukció tervezésére, ami akár 90-250 V között is átkapcsolás nélkül képes szabályozni. Ebből következően építhető olyan táp (sok készülék is tartalmaz ilyet), hogy 110 V 60 Hz vagy 230 V 50 Hz, mindegy neki (a frekvencia ugyebár főleg mindegy). De ha még nincs is feltüntetve ekkora határérték, a PWM-tápok akkor is általában elég jól tűrik a tápcsökkenést, tehát ezzel reagálnék a korábban állított butaságodra.
A hűtő kompresszora, ha nem is egészen lineáris terhelés, mint például egy ellenállás (tudod, ami az Ohm-törvényben szerepel, amiről nem tudtad kiszámolni még azt sem, hogy csökkenő feszültséghez, csökkenő áram tartozik), viszont tápcsökkenésre a kompresszor motorja nem növekvő árammal reagál.
Leszögezném, elektronikához nem olyan szinten értek, hogy tanultam gyengeáramot is, vagyis "láttam már olyat" (mit te), hanem tervezési szinten is.
Most akkor térjünk rá az erősáramra, ugyanis később kapcsoltam, mint Rózsa Gyuri, hogy neked lövésed nincs, mi tartozik az erősáram témakörébe. Gyengeáramról talán még csak-csak el tudod képzelni, hogy elektronika, amihez mélyebben szintén nem konyítasz.
De erősáram, vagyis villamosgépek (nem a kávédaráló, hanem transzformátor és forgógépek általában), távvezetékek működése, méretezése? Mondjuk olyan szinten, hogy kezdve a mágneses fluxussűrűség kiszámításától, középfeszültségű távvezeték méretezése zúzmaraterhelésre, átütési szilárdság és hasonló nyalánkságok?
De én vagyok a laikus... pedig szóltam előre. Arcod mint egy nagyobb fajta kutyaház, de azért nem kellene ugatni a témát...
Már régóta látom és tapasztalom, hogy neked olyan téveszméid, tévképzeteid vannak velem kapcsolatban, hogy az valami elképesztő. Nem tudok ez ellen mit tenni, mint röhögni rajtad is, meg a hasonlókon.
De most már legyen elég végtelen nagy arcból, dilettáns dumából. Bírom az ilyen hőbörgős szövegeket, ha nem értesz valamihez, akkor inkább ne szólj hozzá...
Ismételten mindenkitől elnézést a "laikus" szövegért, de nem én kezdtem, viszont ekkora határtalan arcátlanság ellen kénytelen fellépni az ember.
Hétvége lévén most úgysincs BK, várjuk repesve a hétfői epizódot...
Úgyhogy most csak erre reagálok, a többire nem érdemes, tipikus félműveltség a tied, hallottál valamit, átmeneti ellenállás, meg ilyenek, aztán gátlástalanul használod is.
Szóval:
A szükségesnél kevesebb áram hogyan veri le a biztosítékot, aminek az a dolga, hogy meghatározott áramérték felett oldjon le?
Hát úgy, hogy a hűtő mindenképpen megpróbálja felvenni a neki kellő áramot, tudod: Ohm-törvény, és ha nem tud elég áramot felvenni, az csakis azért lehet, mert a szükséges áramerősség már meghaladja a biztosíték által engedélyezett maximumot.
Az teljesen mindegy, hogy egy rossz kötésen disszipál el az energia, vagy felveszi valami más fogyasztó.
Ceterum censeo: egy fogyasztó nem tud kevesebb áramot kapni, mint amennyit szeretne, amennyiben a feszültség konstans.
Feszültséget persze kaphat kevesebbet, erről írtam is, mint ahogy arról is, miért lenne ez is hülyeség a konkrét esetben.
Az előzeteseket is olvasgatva szerintem az lesz a vége, hogy kiderül, a sumák Kutyanevű Henrik a pénzéért nyomul Hannára, és majd a Peti menti meg tőle.
Valami olyat írtak, hogy a Petinek egyre gyanúsabb a Kutyanevű viselkedése, de Hanna nem hisz neki.
Kicsit mintha emlékeztetne az egész szitu a Kicsiszabi-Bambi-Aliz hármas sztorijára.
Ja, Hanna valóban felnőtt, független nő... Több milliárd forinttal a bankszámláján könnyű függetlennek lennie! Ráadásul olyan, de olyan magas lóról beszél mindenkihez, olyan sznob, gőgös, rátarti, beképzelt és felfuvalkodott hercegkisasszony, hogy egyszerűen fel nem fogom, Peti mit eszik rajta! :( Tetszett, ahogy Peti a Nagys'asszonyhoz hasonlította! :D Claudiának tényleg sokkal jobban állt ez a stílus... ;) A ficsúr, bájgúnár, tenyérbemászó Bendzsivel pont összeillenek, úgy is mondhatnám, hogy megérdemlik egymást! Juli nem akar mindig Peti helyett intézkedni, a fia kérte arra, hogy mondja le az esküvőt... Különben szerintem Peti abszolút nem viselkedik gyerekesen, csak egy laza, jófej, vicces, humoros srác, aki nem veszi olyan véresen komolyan az életet, a világ dolgait és saját magát, mint Enikő! Aki gyerekesen viselkedik, az Kicsi Szabi!
A lelkiismeret-furdalás pedig még mindig kötőjellel írandó... ;) (Háromszoros szóösszetétel, és 6 szótagnál több!)
Ne röhögtess, egy gerincről mindig vannak a leágazások, azért nevezik gerincnek. Tegyük fel, van egy gerinc a ház betápjától a 2. emeletig.
A gerinc "tövénél" még három szint árama folyik (a földszinttel együtt). A földszint és 1. emelet közötti gerincszakasz már csak két szint áramát viszi tovább. Biztosan nagyon bonyolult lehet értelmezni.
Ha kevés áramot kap, akkor ugyanis leveri a biztosítékot.
A szükségesnél kevesebbáram hogyan veri le a biztosítékot, aminek az a dolga, hogy meghatározott áramérték felettoldjon le?
Miből is adódott itt a Barátok Közt ház problémája? A túl nagy áramterhelés miatt valahol csendben elkezdett melegedni egy vezetékszakasz, ami általában egy vagy több bekötési pontnál kezd a legjobban izzani. Hőtágulási jelenségek, kötéslazulások, átmeneti ellenállás keletkezik, megszakadhat, szikrázhat.
Az átmeneti ellenállásértelemszerűen áramkorlátozóhatású. Gyakorlatban ez sokszor úgy nyilvánul meg, hogy amíg kevesebb fogyasztó van bekapcsolva, azok áramát még a hibás csatlakozás is képes biztosítani, úgy-ahogy. De közben már melegszik, rosszabb esetben szikrázgat.
Utána rákapcsolnak még további fogyasztókat, amit egy ponton a csatlakozás (vagy maga a vezeték) már nem bír elviselni, vagyis nem képes elegendő áramot átbocsátani, megszakad szikrázik.
Laikus ember ebből például annyit vesz észre, hogy először még van áram, de amikor bedugja a porszívót, már nincs áram. Mondhatnám laikus nyelven, "elfogyott" az áram.
Akár hiszed, akár nem, ilyen hibás csatlakozások képesek még "öngyógyuló" jelenséget is produkálni, vagyis amikor csökken a terhelés, átmenetileg "visszajavul" az érintkezés, látszólag működhetnek dolgok. Mindaddig, míg nem nő ismét a terhelés, amitől ismét "kevés" lesz az áram.
Az már csak a szavakon lovaglás, hogy belekötsz ilyen dolgokba is, meg a hogyan lehet "áramot tanulni" stb. Majd én megmondom, hogyan lehet áramot tanulni, kezet kell fogni vele...
Ismét megjegyezném, nem én akartam offolni, más hozta fel a témát, más irkál butaságokat.
Ami téged érdekel, az fontos, ami nem, az érdektelen offolás.
Ezt itt szerintem már mindenki tudja, úgyhogy felesleges minden alkalommal újra elmondanod.
Viszont mielőtt leoktatsz bárkit is:
elméletben tanultam erősáramot is stb.
Azt meg hol tanultad? Már az erősáramot.
Egyáltalán, hogy lehet áramot tanulni?
De ha már tanultad, akkor ismételd át a Kirchoff-törvényeket.
De ezt nem a ház gerincvezetékének teljes szakaszán kell elképzelni, hanem mondjuk egy kisebb szakaszon vagy csomóponti részen, ahol sok fogyasztó árama folyik keresztül.
Egyértelműen gerincvezetékről volt szó, a gerincvezetékben pedig mindenhol ugyanakkora áram folyik. Kis szakasz, nagy szakasz, tök mindegy.
Tudod: ami befolyik, az rögtön kifolyik...
Ilyen ez a fránya fizika.
Hogy "nem kap elég áramot a hűtő" laikus szinten ez egy simán elfogadható megjegyzés volt.
Nos, te nyilvánvalóan laikus vagy, hiába tanultál áramot, meg állatot, ezért elmondom neked, hogy egy hűtő nem tud kevés áramot kapni. Ha kevés áramot kap, akkor ugyanis leveri a biztosítékot.
Nem árt néha tudni dolgokat, még hasznodra válhat.
Aki ért hozzá, úgyis tudja, miről van szó, aki meg nem, annak mindegy.
Tévedsz.
Aki nem ért hozzá, annak tényleg mindegy.
Aki ért hozzá, az viszont rögtön tudja, hogy ez egy baromság.
Aki pedig nem ért hozzá, de mindent jobban tud, azt a hülyeség sem zavarja. Ez persze nem csoda, mert ha a hülyeség zavarná, akkor nem tudna ennyire jóban lenni magával.
Hallottam, hogy vetésforgó rendszerben minden héten más a rendező. Érdemes lenne egyszer utánajárni, párszáz rész átnézésével, hogy ki a legjobb, és ki a legbénább. Ugyanis meglátszik, hogy néha vannak jó ötletek sután befejezve, vagy remek poénok, vagy unalmas szócséplések is. Lehet, hogy rányomják a rendezők, egy bizonyos szintig, a kezük lenyomatát a sorozatra.
Szerintem meg ez egy poén akart lenni, de nem jött össze a szerkesztőknek, mert a nézők nem vevők az ötletükre. Én ezt úgy fogom fel: nagyon vicces, hogy egy ILYEN szintű meccsért mit meg nem tesznek.
Nem lenne mit hasogatni, ha a pancserek nem mutatják az okosteló képét. Mert erre úgy egyébként semmi szükség nem volt, és az ember akkor még el is hiszi, hogy biztos a BL vagy a VB döntőt nézik így együtt.
Ha meg már szükségét érezték, legalább írták volna rá pl. hogy Barcelona-Real Madrid, vagy valami hasonló.
Na de vajon melyik nagyonokosnak jutott az eszébe, hogy ráírja egy magyar megye II-es csapat és egy szerb másodikligás csapat nevét az okostelóra, és még mutassa is, hogy ezekért őrjöng a ház.....:)
Na mindegy, megint hasogattam, akkor valóban nem lenne gond, ha ez lenne a legnagyobb faszság a sorzatban....:)
Ennyire már ne legyünk szőrszálhasogatók! Már az is eléggé érdekes, hogy a kettő szinkronban ment, ugyanis a digitális adás (okosteló) a rádióhoz képest ca. 5 mp-et késik. Bár ez méginkább szőrszálhasogatás.
Mintha Vili bácsi lakásában, amikor bekapcsolták a rádiót, 2:0 lett volna nem? Valami ilyesmi rémlik nekem. Erreföl a végén kiderül egy (újabb?) gól után hogy csak 1:0. Vagy én hallottam félre valamit?
Na meg miért nem tudtak komoly csapatokat összehozni. Egy BL meccset mondjuk Fradi-Milan párosítással (BL csoportkör)?
Látta valaki a telefon kijelzőjén, hogy milyen meccs volt? Egy pillanatra mutatták, mintha Kispest lett volna az egyik...
Minden tiszteletem a magyar focié (nem), de egy Kispest-akármi meccsre azért nem csődül össze az egész ház. Magyar bajnoki meccs van hetente.
Bár ha a másik csapat mondjuk a Barcelona, és ez egy fiktív BL főtáblás meccs, ahova csodák csodájára ismét bejutott egy magyar csapat, akkor viszont hatalmas poén!
Persze, kell neki egy jó numera, ha már nem kellett Nórának. Próbálja itt adni az igazság bajnokát, de közben csak egy kis gátlástalan spicli, aki egyáltalán nem a jó ügy érdekében cselekszik, csak a kiszemelt nő elől próbálja ilyen sunyi módon eltakarítani a vetélytársakat. Nem is csoda: tudja magáról, hogy nemcsak erőben, de személyiségben (lélek, ész) sem tud nagyon más faszik fölé kerekedni, csak a felületes bájgúnárkodásával, jópofizásával. Igazán megérdemelte volna, hogy zsótiabéka szóljon a fám fatálnak, aztán azok csináltak volna néhány felvételt a teleobjektíves fotógépével a veséjéről - húgycsövön át...
Ha alulméretezték a gerincvezetéket (vagy akkoriban még nem számítottak ekkora terhelésre, légkondik stb.) akkor simán előfordulhat, hogy túlterhelés miatt túlmelegedés áll elő, különböző csatlakozási pontok is esetleg melegednek, idővel megégnek. Itt nem tűzről beszélek. De attól még jelentkezhetnek kisebb izzások, csavaros kötések lazulása, emiatt szikrázás, szakadás.
De ezt nem a ház gerincvezetékének teljes szakaszán kell elképzelni, hanem mondjuk egy kisebb szakaszon vagy csomóponti részen, ahol sok fogyasztó árama folyik keresztül. A villanyszerelő észlelhette, hogy ez már nagyobb munkát igényel, az adott szakasz vezetékét és/vagy csatlakozási pontokat rendbe kell tenni, megégett szerelvényeket cserélni.
Ha csak "tűzoltómunkát" végez, egy ponton elhárítja a bajt, attól még ott a többi hiba, ami akár tüzet is okozhat.
Ostoba Laci csak azért ugatott Vilire, amiért az hozzájárult, hogy a munkát azonnal kezdjék meg. Nem az volt a baj, hogy Vili lenne a felelős. Ha ostoba Lacin múlik, akkor elhalasztják a munkát, amiből akár nagyobb gond is lehetett volna.
Hogy "nem kap elég áramot a hűtő" laikus szinten ez egy simán elfogadható megjegyzés volt. Aki ért hozzá, úgyis tudja, miről van szó, aki meg nem, annak mindegy.
Nem nagyon értem egyébként, hozzáértőként engem egyáltalán nem zavart itt semmi, nem akadtam fenn rajta, laikusok meg okoskodnak? (Nem vagyok egyébként villanyszerelő, de elméletben tanultam erősáramot is stb.)
Vagyis, ha rajtam múlik, szóba sem hozom a témát, annyira érdektelen, még nekem is. Nem én kezdtem offolni, ezt már most leszögezném.
Sztem nem azért haragszanak Vili bácsira, mert a gerinchálózattal baj van, hanem mert pont a meccs kezdetekor hívta ki a szerelőt, és eszek neki a javításnak. Előtte volt róla szó, hogy meg kéne csinálni, de azért még volt villany a házban. Én legalábbis így vettem ki...
Egyedül azt tudnám elképzelni, hogy a 15 éve felújított házból Miklós a villanydrótot is kispórolta és konkrétan olyan alumínium drótokat rakatott be, hogy már a névleges feszültség sem jelenik meg a házban.
De az sem Vilmos sara.
Pláne a modern, kapcsolóüzemű tápegységek el sem indulnak olyan alacsony feszültségen, amin egy hűtő már rosszul hűtene.
És ma már mindenben olyan van: TV-ben, PC-ben, kávégépben, még a telefon töltőben is.
Mi a lófasz köze van ehhez Vilmosnak?
És hogyan fogja a "villanyszerelő" ezt egy éjszaka alatt orvosolni?
Új kábelt húz be, de egyrészt honnan? Feltöri az ELMŰ elosztóját? Aknába mászik és kicserél karvastagságú vezetékeket? Éjjel?
És hogyan fogja ezt visszakapcsolni?
Az ELMŰ majd nézi báván, hogy össze-vissza kötögetnek a hálózatára? Már az aknafedeleken is riasztó van, egy perc alatt ott az összes hatóság a kutyavédőkkel bezárólag.
Ez egy nagyon hülye ötlet, bárki is találta ki.
Lehetett volna egy gázszivárgás, amit valaki megérez és bejelenti, akkor óne zsenír lezárják az egész ház vezetékeit és kötelező cserélni, különben nincs gáz.
Állítólag túl van terhelve a gerinchálózat. Emiatt nem mentek rendesen a hűtők.
A feszültség állandó, ha sok a fogyasztó, akkor az áramerősség nő meg. Na de ha az túl sok, akkor leveri a központi biztosítékokatt, ami a villamos fogadószekrényben található. Tehát eleve furcsa dolog az, hogy nem mennek rendesen a hűtők.
Persze lehet túlterhelés, ha sok a fogyasztó, de ebben az esetben a hálózatot kell bővíteni, és a biztosítékot kicserélni egy nagyobbra, de szigorúan csak a bővítés után.
Azért Ádám nagyon bátor, hogy újat mer húzni Zsolttal.. Sejtettem, hogy ő volt, annak idején Gézát is ő nyomta fel, de azt nem gondoltam, hogy így be meri vállalni... Végülis igaza van, a drogterjesztés nagyon durva dolog. sok fiatal élete mehet tönkre a dealerek miatt. Meg az is látszik ebből. hogy Kinga még mindig nagyon fontos neki..
hmm....Benji-Henriknek tuti van valami vaj a füle mögött, ha ennyire nem akar elmenni smúzolni a jótékonysági cuccra. Biztos parázik, hogy felismerik. Kíváncsi vagyok, ebből a szálból mit fognak kihozni, ki lesz Ő. Ádám meg olyan kemény, mint a fagyott egér :-))) Még is is megijedtem a fenyegetéstől :-)
Azért látszik, hogy valaki akkor is hibáztatja magát, amikor mindent megtett, más meg akkor sem vállalja a felelősséget, amikor ő is hibás kicsit (Attila).
Jól láttam, hogy Krisz bot nélkül császkált a szobában, és csak annyira sántított, amennyire a gipsz indokolta? Mondjuk az elején is volt, hogy kidobta a fájdalomcsillapítót... Ha a végén kiderül, hogy nem is tört el a lába, akkor baromira nem értem... Először is ki gipszelne be egy ép lábat? Magának nem hiszem, hogy meg tudná csinálni... Aztán meg mire jó az egész? Ő nem az a tipus, aki szimulál, hogy kiszolgálják, és ne kelljen csinálnia semmit. A leszerelés miatt se gondolnám, annyira akart katona lenni.. És az is tény. hogy a mentésnél hösiesen viselkedett, bár ő nem így látja.. Azt azért meg tudom érteni, hogy aki átél egy ilyen szörnyű traumát, lát meghalni egy csomó embert szörnyű körülmények között, nem tud felhőtlenül örülni a saját életének, vagy egy kitüntetésnek.. De pont mert ő ilyen, nem tudom hova tenni az állábtörést... Vagy csak arról van szó, hogy ennél a jelenetnél elfeledkeztek a botokról?
Miklós elsősorban nem azért lőné le Vazult, hogy javítsa az ügyének állását, hanem mert régóta vadászik rá. András halála miatt amúgy is bosszút akart állni. Ha ezzel még Attilát is bajba tudná keverni, az csak bónusz.
Tehát oka lenne éppen, de egyelőre nem valószínű, hogy ez történt.
Az meg a történet szempontjából túl szimpla lett volna, hogy Miklós csak úgy leanyázza Attilát. Inkább egy kis szívatásra lehet számítani ezután, csak most Miklós helyett Attila fog szívóágra kerülni.
Én azt nem értem, hogy hogyha valakit gyilkossággal vádolnak, és ő állítja, hogy nem ölt meg senkit, akkor utána mi a francért akarja lelőni? Azzal nem segít a helyzetén.
Nekem úgy tűnt, hogy Miklós csalódott volt, amikor a rendőrség azt mondta, hogy nem gyanúsítják már. Gondoltam rá, hogy lehet, hogy tényleg megölte, de ez nem valószínű. Meg a névtelen bejelentés is, meg mittudomén.... Ez a szál nekem már annyira összekuszálódott a fejemben, hogy nem találok rá értelmes magyarázatot.
- Miből gondolod, hogy Miki otthon tartja a pisztolyát? Hátha van vmi rejtekhely, ahol az ilyesmiket tárolja?
- Hol van az előírva, hogy az a pisztoly valódi? Pl. Fenyvesi doktor fogvatartásánál is játék pisztolyt használt. ahogy az utólag kiderült... Lehet, hogy eszébe se volt Kisvazult lelőni, és ezzel végképp gyilkossá válni, csak rá akart ijeszteni, és ez sikerült is.. :)
Ettől függetlenül az én fejemben is megfordult, hogy a névtelen bejelentő Miki volt. Nem tudhatjuk mi hangzott még el kettejük közt, mikor a jelenetnek vége lett...
Amúgy másnál nem merült fel kérdésként, hogy Miklós hol rejtegette azt a pisztolyt amit Vazulra fogott? Csak azért gondolkodtam el rajta, mert amikor előzetesbe került, akkor elvileg házkutatást tartottak a lakásban (annak a késnek ugye a blokkját meg is találták), a szőlőbirtokon, meg a kocsiját is átnézték, de nem találták meg a pisztolyt? Tudom, hogy apróság, de mégis fura, hogy gyilkossággal vádolnak mindent átvizsgálnak, majd amikor kiengednek lazán magamhoz veszek egy pisztolyt és találkozok azzal akit elvileg megöltem:D
Pontosan nekem is ez az elmélet jutott eszembe. Miki kicsinálja Vazult és elveszi a mobilját, megtalálja a felvételt amit Vazul Attilának készített,miszerint elhagyta az államhatárt. Végül pedig névtelenként telefonál a rendőrségre és átküldi a videót. A köv.részekben Zsófi megtalálja Mikinél Vazul telefonját. (ami ugye gondolkodásra ad okot.) Vajon hogyan kerülhetett Mikihez?
Viszont Neked legyen igazad,nem szeretném ha Miklóst gyilkosnak állítanák be.
Az lenne a legpoénosabb, ha végül Attilának kellene felelnie gyilkosságért, járhatna a rendőrségre stb.
Például Vazul elmesélte a történetet Miklósnak részletesen, kamerával, határátkeléssel együtt. Ezután Miklós elteszi láb alól Vazult, plusz még kitalál valamit, amivel Attilát besározhatja az ügyben. Utána névtelen telefonálóként felhívja a rendőrséget.
De azért nem hinném, hogy Miklósból ténylegesen gyilkost faragnának az írók. Illetve nem emlékszem, hogy konkrétan kicsinált már valakit a sorozatban, vagy inkább csak közvetve.
Nem azt mondta Vazul hogy valamennyi pénzért felfedi hogy él? Lehet Miki tejelt neki, így pláne hogy tudja Attila a hunyó? A börtönből nehéz bosszú állni.
Remélem én is, hogy nem hagyja annyiban a dolgot! Reménykedtem, hogy a becsengető ember Miki lesz feldühödve. Bár ezt a képet kissé árnyalta, hogy a dühöngés után Nórával már nyugodtan beszélt.
A névtelen telefonálót nem értem, mert Attila nem tudott róla, hogy Miki beszélt Vazullal, és a Novi Sad-i kamerát sem láthatta. Így furcsa lenne, ha ő lenne. Hacsak nem maga Vazul telefonált be.
Nem kellene beleszólnia, de Julinak is lehet némi bűntudata, amiért elment Hannához szakítani, emiatt is igyekezhet kompenzálni. A szakításba persze főleg nem kellett volna beavatkozni, de az már annyira szürreális húzás volt, hogy inkább csak röhögni / szánakozni lehet a forgatókönyvírókon.
Vagyis ezek azok a pontok, ami engem már kizökkent a történetből. Ilyenkor már nem Julit látom, aki hülyeséget csinál, hanem a barom írókat, akik beleviszik Julit a hülyeségbe.
De ez csak egy példa, más eseteket is és más szereplőket lehetne említeni.
Julinak semmi oka nem volt odamondogatni Hannának. Hanna független felnőtt nő, ha nem akar Juli igenis gyerekesen viselkedő kisfiával járni, hát nem akar. Juli mindig Peti helyett akar intézkedni, egyszerűen nem hagyja felnőni. A felnőtt létnek többek közt egyik része, hogy megtanulod kezelni a csalódásokat. Ez pedig nem úgy megy, hogy anyukád megy lelkiismeretfurdalást kelteni a másikban.
Visszajön Szabi? Nem arról volt szó, hogy kiírják? Benji. Remélem megkapja majd a maga sallerét, De jó lenne, ha addigra összejönne Zita és Peti, mert úgy lenne igazságos, hogy Hannát is gyötörje a féltékenység egy kicsikét!
László rájön, hogy sok problémája megoldódik, ha megveszi a kisbolt helyiségét Miklóstól. Enikőnek komoly megerőltetést jelent, hogy mindent rendben tartson az életében és még a körülötte lévőkre is ügyeljen. Szabi megérkezik a "Bambi keresésből". Péter egyre inkább gyanúsnak találja Benji viselkedését, de a megfigyeléseivel egyelőre csak Hanna haragját vívja ki. Zsófi egy minden hájjal megkent ügyvéddel az oldalán veszi fel a harcot. Aliz annak reményében, hogy Szabit boldoggá teheti, újabb kihívás elé állítja, de ez komoly károkkal jár sokak számára.
Okoz, hogyne : Zsoltnak meggyűlik a baja a rendőrséggel, mert legújabb üzlettársával nem éppen veszélytelen vállalkozásba kezd.
A rendőrség alatt persze Andi pasiját kell érteni... Gondolom azért nem kér részesedést, hogy úgy tehessen, mintha nem is tudna az egészről... Hát igen ahogy mondta, öregszik, a jó szive lesz a veszte, Kinga és a pici túl közel kerültek hozzá..
Hagyott legalább búcsúlevelet, de azért kicsit furán jött ki, hogy eddig simán tagadott, most is tagadhatott volna. Mindenki úgyis neki hitt volna, nem Aliznak. De váratlanul csak úgy megtört és feladta.
Meg az sem volt túl reális, hogy Zsolti hirtelen mekkora áldozatokat vállal be Géza kedvéért. Még akkor is, ha azt közvetve Kingáért és a gyerekért teszi.
Szóval Vazul most bosszút áll Attilán, amiért átvágta.. Ez tisztázhatja Mikit. Jó, hogy Nóra és Timike is ott van, a beszélgetést ki lehet hangosítani, sőt fel is kéne venni vhogy..
Ha már Bambi vízuma szerepelt. Miért nem tudtak akkor már, egy nem magyar csajt berakni, aki tényleg nem magyar, csak megtanulta a nyelvet? Szabi járt Japánban, így lehetett volna például egy japán csaj is. Mert így erősen sántít ez a vízumos dolog!
Egy régi humoros történet, egyik fejezetének a címe volt az, hogy a tragédia előrevetíti az árnyékát. (Tragédián itt nemcsak a tragikus haláleseteket vagy a nagy katasztrófákat kell érteni, az említett szövegben sem volt ilyenről szó.)
Ebben az esetben Attila és Juli csókjáról van szó, az esküvő előtt. De ez a való életben is így van.
OFF: Én az eddig életem során pár dolgot érdekes dolgot közvetve vagy közvetlenül már megtapasztaltam, és van pár dolog, amiről kevés szó esik, holott tökéletesen igaz, és az én szubjektív véleményem alapján sokkal több figyelmet kellene rá szentelni, ezekre a dolgokra.
Az egyik pont az, hogy a tragédia előrevetíti az árnyékát. Persze, én ezt nem tudtam volna ennyire frappánsan megfogalmazni, de az élet minduntatalan bebizonyítja, hogy ez bizony így van!
Az a helyzet, hogy már elég régóta van DNS nyilvántartás Magyarországon bűnözőkről. Minden gyanúsítottról fotó készül, ujjnyomatot és nyálmintát vesznek fel. Tehát amennyiben Vazulnak már volt dolga régen a rendőrséggel, benne van a cucca a rendszerben.
Viszont az továbbra is döbbenetes, hogy valakit gyilkossággal gyanúsítanak, holott se holttest, se egy szemtanú, se egy videofelvétel, se semmi. Nevetséges.
Viszont ha Berényi Geci Attila ezeket a bűncselekményeket (hatóság félrevezetése, sikkasztás) is megússza a gusztustalan vigyorral a pofáján, akkor kapják be....
Biztos az illetékes forgi sokat nézte pl. az NCIS-t, ott van az, hogy a DNS-mintát mindenféle szuperszámítógépek összevetik mindenféle szupernyilvántartásokkal, és így tudnak azonosítani embereket. De ehhez az kell, hogy ezekben a szupernyilvántartásokban legyenek előre levett DNS minták.
Kár, hogy nem szóltak neki, ez Magyarország, itt DNS vizsgálatot csak akkor lehetne csinálni, ha meglenne a hulla és a hulla DNS-ét össze lehetne vetni a csomagtartóban talált vérrel...
Hulla hiányában pedig Májki akár azt is mondhatná, hogy a Vazul beszélgetésük közben elvágta a kezét, és akkor került a vére a csomagtartóba.
De akkor fogom elsírni magam, ha Vazul mégis meghal valahogy, megtalálják a hulláját, és Andiférje Szupernyomozó rögtön felderül, hogy na, megvan a hulla, és nem tűnik fel neki, hogy egy 1-2 napos hulla az nem teljesen úgy néz ki, mint egy 1-2-3 hetes....
Ez a Kicsiszabi is egy nagy balek... Nekem eléggé deja vu érzésem volt, mint mikor Hoffer Misi majdnem elvette Lucát, de aztán kiderült, hogy csak apát keresett a születendő gyermekének... Ott is a testvére Eszter buktatta le, Kata segítségével. Azért az bocsánatosabb bűn volt, mivel tényleg a felesége akart lenni, később össze is jöttek újra, és Misi nagyon megszerette a kislányt..
Miki első esküvője is hasonló eset, ott meg Nóra szökött meg az utolsó percben, nem merte bevallani, hogy nem lehet gyereke..
ez aztán elegáns megoldás volt Bambiék részéről, lelécelni. Ha Alízka magyarázná el Szabinak, hogy miért tűntek el ukk-mukk-fukk, szerintem nem hinné el az igazságot :-) kivételesen Alíznak igaza volt, hogy gyanakodott. Csak kiderült, ki is az a Nikol...érdekes szál lesz, ha lesz :-)
Igen Juli és Attila még a legelején együtt vacsoráztak talán Klaunál, és már megvolt köztük az a bizonyos szikra... Aztán kiderült, hogy nem lehet, már nem tudom miért, talán Klau mondott vmit..
Az USA-ban a fogászati kartonból mindent kiolvasnak, holott nehezen hiszem, hogy lenne egy egységes fogászati nyilvántartás az USA-ban, mégis ez alapján azonosítják a halottakat! Ez is kissé rejtélyes számomra.
Mi van? Erről még sose hallottam... Legfeljebb aki jár rendesen háziorvoshoz, esetleg véradó, annak megvannak a labor eredményei vhol. Vazul nem hiszem, hogy ilyen lenne...
Szerintem nem teljesen biztos, hogy Juli szerette Andrást. Sokkal inkább már akkor is Attilát. Visszaemlékezve hányszor öntötte ki magát épp emiatt Orsinak? Egyébként Klaudia erőltette Julit Attila helyett Andrásra.
Na ezt nem értem én se. A rabosításnál újjlenyomatot vesznek, de vérmintát nem. Amúgy meg biztos az ő vére, hiszen ő kente bele szándékosan Miki kocsijába..
Azt mondja a nagy rendőrnyomozó Andrea férje Zoli, hogy az autóban talált minta megegyezik Vazul mintájával. Oké, rendben. Már csak az a kérdés, hogy a rendőrségnek honnan volt vérmintája a Vazultól?
Ez már korábban ki volt fejtve, András esetében a "fatökű" jelző annak rövidítése, hogy Julit nem bírt kielégíteni, érzelmileg sem, valószínűleg testileg sem.
Itt a sorozatban főleg az érzelmi része volt kifejtve, de ezt felesleges magyarázni azoknak, akik vakok és nem látnak.
Van ilyen, hogy hiába a nagy barátság és béke két ember között, de hiányzik az a bizonyos szikra, ahogy mondani szokták. Pontosan be volt mutatva a sorozatban, hogy Julinak épp ez az apró plusz hiányzott, emiatt sodródott végül Attila felé. Miközben egyértelmű bűntudata is volt, ezt is részletesen bemutatták.
És IGENIS, Juli a biztonságért ment hozzá, nem szerelemből.
Persze, mert te azt tudod(rosszindulatból rávetíted).
De ez is egyértelműen ki volt fejtve a sorozatban, csak süket és vak nézők ezt sem látták, tehát így nincs miről beszélni, felesleges vitázni.
Hát az első perctől eléggé maga alatt volt, nem akart Zsolttal ünnepelni, se mesélni a srácoknak.. Mondjuk a robbanásról nincs is mit, túl durva az egész, főleg ha átélte vki.. Egyedül Enikőre vágyott. Az esküvő is azért idegesítheti, mert nem érzi magát teljes embernek, nem akarja, hogy Enci hozzá kösse az életét..
Nekem úgy tűnt, hogy Krisz az esküvő dolog miatt viselkedett idegesen. Lehet, van egy asszony titokban. Vagy elvett Afganisztánban egy katonalányt, mert azt hitték meghalnak, vagy ilyesmi.
Lehet, hogy Krisz megint önértékelési zavarral küzd, mint a sérült füle esetében. Most sem alkalmas katonának, sőt egyelőre más munkára sem.. Reméljük semmi gyógyíthatatlan nem történt a lábával...
Azért Bambi hogy kiakadt hogy a "bátyja" esetleg lefeküdt Alizkával.. És ő meg Szabi? Na persze, az ügy érdekévben... Hát Adrej is az ügyért tette volna, hogy Aliz ne gyanakodjon.. De neki nem volt ennyi esze..
Jajmár!!! Berényi András igenis egy fatökű karaktere volt a sorozatnak!!! Juli szerintem a párkapcsolatuk elején még szerette Andrást, csak aztán egyre inkább ellaposodott, elszürkült a kapcsolat... Nyilván a meglehetősen eltérő testi-lelki-érzelmi igények is közrejátszottak ebben... Persze Julinak így semmiképp nem lett volna szabad feleségül mennie Andrishoz... (De akkor miről szólt volna a sorozat??? :D) Nem tudom, emlékszel-e rá, de annak idején Claudia tukmálta Andrást Julira - Nórit meg Attilára... Különben Attila meg Nóri között sem volt soha olyan mély, gyengéd, lángoló, szenvedélyes szerelem... Egy friss válásból menekültek egymás karjaiba, Attilának pedig nem volt hol laknia, ezért kapóra jött neki, hogy Nórához költözhet... Szerintem abszolút törvényszerű és teljesen érthető, hogy Attila és Juli végül egymás karjaiban kötöttek ki (hiszen már a legelső találkozásukkor, a megismerkedésükkor tetszettek egymásnak)... ;) Juli nem szemét, Hanna és Bendzsi a szemetek!
(Attila és Tóbiás közös irodája egyben lakás is hátsó szobával és mosdóval, oda is mehetett volna valaki... :D Különben Attila hogy a fenében lenne 100 kg??? :D)
Lehet, hogy ennyi ideig tartott, amíg Peti kijózanodott! :D :D :D Amúgy "real time" a július 14-i évadnyitóban történt, hogy Zsolt mindenkit megvendégelt Miki letartóztatásának örömére, Peti meg a szerelmi bánattól vezérelve csontrészegre itta magát... Szóval képtelenség, hogy a július 14-től 28-ig tartó epizódok mind egyetlen nap alatt játszódtak! :D :D :D Lehet, a színészek bakiztak, és arra gondoltak, hogy a tegnapi FORGATÁSI nap... :D
Jaj, az hatalmas volt, mikor Peti (akkor még Barna Zsombor játszotta) megette Vanda halát! :D :D :D (A hal neve Vanda... :D Ja, nem, a nővére neve Vanda! :D)
Én nem tartom sem aljas, sem pedig szemét húzásnak, hogy Juli finoman odamondogatott Hannának... Szerintem Juli egyrészt arra célzott, mint Zsófi, hogy Hanna nem vesztegette az időt, és gyorsan vigaszra talált másnál (mondjuk pont Zsófi szájából meglehetősen röhejes és szánalmas volt ezt hallani :D), másrészt pedig arra gondolhatott, hogy Peti nemrég gyógyult fel a leukémiából, még alig állt talpra, nem tudja, mit kezdjen magával, az életével... Jó, végre rájött, mi érdekli, miből szeretne (meg)élni, beindult a jeges joghurtos biznisz, de ehhez is kellett Hanna anyagi-erkölcsi támogatása... Meg hát még mindig szereti a csajt... Remélem, hogy mielőbb kiábrándul belőle!
A harmadik bekezdéseddel egyetértek! :) Viszont: Julit nem tartja el Attila, sem András előtte, sőt Alex meg a nevelőapja sem tartották el soha... (Kivéve persze gyerekkorában.) Juli mindig is titkárnőként dolgozott, még akkor is, amikor az Alextől való válás és az Andrással való kapcsolata között hosszú ideig egyedül nevelte (és tartotta el!) a két gyerekét! Nyilván nem jár csúcsfizetés a titkárnői munkáért, de azért szerényen meg lehet élni belőle! ;)
Egyetértek!!! :) Annyit tennék csak hozzá, hogy szerintem nem Peti a majom, hanem a ficsúr, bájgúnár, tenyérbemászó Bendzsi - vagy Henrik! ;) Úgy tűnik, Hanna az ilyenekre bukik, Balázs is hasonló jellemvonásokkal volt "megáldva"... A Peti-Zita kapcsolatot meg borítékolom - és támogatom! ;) ♥
Jajjmár. Ha valaki normális, mint András, akkor fatökű? És IGENIS, Juli a biztonságért ment hozzá, nem szerelemből. Előtte is, utána is rájött, hogy nem szereti. András mindenben kereste a kedvét, próbált megfelelni, és szerintem ezért Juli igenis szemét. Na. Most meg ott van a lakásában a gyerekeivel, és tuti Attila nem fizet annyit neki, hogy akár a rezsit állja.
Juli sehogy sem vérrokon a Berényieknek, mert nem Zoltán az apja. Ő csak a nevére vette, amikor Klaudiát felcsinálta valaki, de aztán mégis csak örökbe kell adnia Klaudiának. Bár arra már nem emlékszem, milyen alkalomból vette feleségül Klaut és mikor. Vagy nem is vette a nevére, csak később, amikor már elvették Kaludiától a gyereket és örökbe adták, akkor vette el feleségül. Már nem emlékszem pontosan. A lényeg, hogy nem Zoltán az apja.
Juli meg ne felejtse el, hogy Attila eltartja. Előtte meg András tartotta el, a gyerekeivel együtt. Azelőtt meg az apja (nevelőapja).
Ez egy elég érdekes felfogás, most akkor Julinak elvileg folyamatosan kussban kellene lenni és követni az "ura" parancsait?
Szó sincs erről, Juli van annyira önérzetes, hogy ha ilyen szóba kerülne, azonnal faképnél hagyná az Attilát. Andrástól is el akart egyszer költözni, amikor megsértődött valami hasonló elszólás miatt.
Bármennyire is fáj egyeseknek, vagy próbálnak vetíteni rá negatív dolgokat, Juli akkor is egy normális, kedves nő, egy pozitív karakter a sorozatban.
Nekem nem kell a duma, hogy elszerette Nóra "pasiját", az is egy baromság, két ember kell hozzá. Sőt, még két másik is tett az ügy érdekében, hogy Attilával összejöjjenek: András a fatökű, és Nóra, aki látens Miklós lover.
Nyilvánvaló, hogy Juli nem rosszindulatból beszélt Hannával, eleve ott kezdődik, hogy Juli nem egy negatív karakter.
Ő jót akarna a saját fiának is, ugyanakkor Hannához korábban is úgy viszonyult, meg azóta is, mintha saját barátnőjének tekintené, ami mindenképpen szimpatikus.
Hannában sincsenek lezárva a régi dolgok, inkább csak igyekszik úgy tenni. Néha látszik rajta, hogy nem teljesem közömbös neki ez a Peti majom. Lehetnek itt még változások, de az is lehet, közben Peti összejön az Attila lányával, hogy ezáltal is kavarják a szálakat az írók.
Attila szerintem sem kövér, még ha nem is kimondottan sportos alkat, max. 80 kiló lehet. Nem is a külsejével van baj, hanem a karaktere jellemével. Viszont Miki a jövő héten gyanút fog, a spoiler szerint..
Pedig foshattak volna, legalább Faarc, ha már odamegy az általa szopatott Májki bulijára zabálni....:)) A sorozat legaljasabb karaktere, mégis mindent megúszik.
Úgy tűnik mindenki fosni fog, így az öreg Berényi nem tud elutazni. De vajon mennyit foshat az Attila, 100 kilósan? Annak lehet, hogy nem lesz elég egy átlagos WC, ráadásul mindenki hallani fogja a házban, ahogy fingik, meg fosik. Ezen kívül mindenhol egy WC van. Hogy fog egyszerre szarni az Attila, a Juli, a Zita, a Peti, meg a Máté? Nóráék megoldhatják, mert az öreg Berényi otthon szarik, a Nóra átmegy a saját lakására, Timike tegyük fel nem is eszik, inkább játszik a telefonján. Szóval ők megoldják. De az Attiláék nem tudják. Attila elfoglalja a WC-t az András lakásában, akkor ő azt kibérli egész napra, abból a testből rengeteg anyag fog kijönni. Peti és Zita esetleg átmehet Claudia villájába, de az necces, erre nem lesz idő. Máté talán bilibe elintézheti, de akkor még mindig ott van Juli. Remélem a készítők gondoltak rá, hogy ki hogy oldja meg ezt a helyzetet.
Szerintem tök nagy szemétség, hogy Zsófi is és Juli is lekiismeret furdalást akar okozni Hannának Petivel. Juli szemét megjegyzései úgy hangoztak, mintha Hanna mondta volna le az esküvőt és neki kéne négykézláb másznia Peti után, hogy a bocsánatáért esedezzen...
Nem tudom a hétfői spoilerek honnan származnak, de már megjelent a port.hu-n
SPOILER, Aug 11:
Zsófi megtalálja Vazul telefonját, ami komoly kételyeket ébreszt benne. Szabi miközben Bambi keresésére indul, találkozik valakivel, aki megmelengeti a szívét. Tóbiás pereli a Mercadót, amiben Nóra és Gizi segítségére is számíthat. Vajon sikerrel jár? Aliz beöltözik Szabinak, hogy megvigasztalja Lucát, amíg a nagybátyja távol van. Miklós megdöbbentő döntést hoz Zsófival kapcsolatban. Benji lebukik Hanna előtt, amikor utánozni akarja Pétert. Kinga és Ádám jóban lesznek, és Kinga látja, hogy Ádám milyen jó apja lehetne Magdikának. Zsolt és Nikol harcának úgy tűnik, hogy Kinga és családja issza meg a levét.
Az érdekelne, hogy Miki miért nem jön rá (korábban mindenre rájött, átlátott mindenkin) hogy ha nem Bartha akarja ráverni a balhét akkor csak is Attila lehet a másik.
Tényleg már nem az a Miki mint régen (a BK Jockey-ja), ezt direkt csinálták a karakterével? Tudom volt az a megjavulós időszak de elvileg "visszaváltozott"
Az nagyon szép mondat volt Zsófikától Hannának, hogy "hát nem valami sokáig szomorkodtál Peti miatt". Mondjuk ő még aznap éjjel feküdt Ádika alá, amikor Mikivel összeveszett, szóval akkor ki gyászolt rövidebb ideig??
Benji meg tuti szélhámos, aki néha Henrik, néha Benju, néha meg egyszerűen csak Béla mondjuk.
Juli Andrásnak a mostoha unokahúga. Zita meg Petinek a mostoha unokatestvére. Mi a különbség? Szerintem nem sok. Unokatesók amúgyis házasodhatnak. Bár ennek van eü kockázata, de a törvény sem tiltja. Ld. Sisi és Ferenc József.
Névváltozás? Van egyáltalán olyan név, hogy Benji? (Bendzsi). Idehaza szerintem nincs, ez csak becenév lehet, így lehet, hogy a csajt tényleg Henriknek hívják!
Azért az elég szánalmas, hogy Peti és Benji is amint hazaértek rögtön elkezdtek felkészülni az edzésre, hogy lenyomják a másikat. Reggel pedig, hogy Peti úgy koslatott Benji után, mint egy kiskutya... Ennél érdekesebb sztorikat is kitalálhatnának, mert csak elveszi a műsor felét az, hogy ezek mutogatják az izmaikat.
Sztem is Henrik.. De a lényeg, hogy ez a pasi vmi nőfaló szélhámos, lehet, hogy Hannából a pénze érdekli leginkább... Én nem nagyon csípem, irritáló beképzelt alak... Ez a "csináljunk hármasban programot", meg úgy baromság ahogy van..
Ebben teljesen igazad van. Egyébként tökéletesen mutatott egymás mellett a Rózsában a két megbízható nő, Hanna és Zsófi. Eddigi életútjuk alapján le sem tagadhatják, hogy rokonok.
Való életben pont az ilyen orrukat nagyon fennhordozó úrilányok szoktak nagyon lealacsonyodni, amikor buli van. Hétköznap pl. melóhelyen szóba sem áll senkivel, annyira úrilány, hétvégén meg DP, DPP, DAP...
Ez nekem is olyan kusza volt, mert amikor Peti lement a Rózsába és kérte a sört Szabitól, akkor is azt mondta neki, hogy megint úgy akarsz járni, mint múltkor márpedig akkor csak nem előző este volt.
Tegnap volt Peti másnapos, meg emlékeztették hogy lehordta az anyját. De akkor ivott be, amikor Barta mindenkit megvendégelt annak örömére, hogy Mikit lecsukták. Na most az elmúlt heti adás az mind egy nap alatt játszódott (Miki a dutyiban, meglátogatják 100-an, aztán kikerül), vagy Peti nagyonsokáig aludt, vagy másodjára ivott be?
Juli teljesen jogosan próbál Hannában lelkiismeret-furdalást (kötőjellel írják) kelteni - ami persze elég nehéz, tekintve, hogy Hannának nincs lelkiismerete... Nekem tetszett, ahogy kedvességnek és jófejségnek álcázva finoman beszólogatott és jól odamondogatott Hannácskának, aki - meg kell hagyni - elég hamar túltette magát élete naaagy szerelmén... Tulajdonképpen Hanna és Zsófi meglehetősen sok közös vonással rendelkeznek! ;)
Isten óvjon minden férfit egy ilyen "igazán nőtől"!!! Nóri semmivel nem jobb Zsófinál, pont olyan buta, ostoba, korlátolt liba, mint az általa lenézett és mélyen megvetett Zsófi!!!
Persze, az ki fog derülni, hogy Attila milyen sötét ügyekbe keveredett, meg hogy ő áll az egész Vazul-ügy és a gyilkosság megrendezése mögött, de szerintem Juli ettől még nem fogja beadni a válópert... ;) Majd valahogy helyreáll a bizalom! ;)
Attilának éppenséggel van pénze, de soha nem fog Zsófira fanyalodni, ő azért ennél igényesebb... (Csak Juli van neki! ♥)
Gondolom megsérült a robbanásban, és most kapott pár hét betegszabadságot. Lehet, hogy csak ideiglenesen jött vissza, és majd újra kimegy még egy darabig?
Hoppá, mégis Krisz jött haza! Ha jól láttam vmi járóbot félével terítette le Marcellt... Ezek szerint a lábával lehet gáz.. Egy darabig biztos itt lesz, én nem bánom, birom a srácot.. De akkor meg minek vették ki as szereplők közül, csak mert kb. 2 hétig nem láttuk, csak a hangját hallottuk egyszer?
és vajon Ádám fél zoknija lesz majd a bukta ? azon gondolkoztam, van-e még szereplő, aki nem dugott valakivel a házban ? :-)))) na jó, van... pl Tóbiás_Vilibá :-)
Igazad van, szerethető figura ez a Zsófi. Ezt most is láthattuk.:D Csak azt nem értem, ha már mindig őt vetkőztetik, ellentétben az ügyvédnővel, akkor miért nem szabadul már meg a melltartótól is. Úgysem igazi ami alatta van, akkor meg tökmindegy, hogy látjuk-e vagy sem.
Megfakultak már az emlékek, de nem volt valami hajtépés is? Az nem éppen úrinős :-)
Amúgy ezt az egész történetszálat az elejétől nagyon gagyinak tartom egészen onnan, hogy Zsófi kiforgatta Mikit a vagyonából, amit aztán nagy kegyesen a közös jövő alapjának tekintett, plusz dúlt a szerelem ilyen előzmények után - hát ilyen a mesében nincs! De azért ehhez a szálhoz Nóra is bőven hozzátette a magáét...
Netudom, én úgy vagyok vele, hogy Nóra most lett igazán nő :) Harcol azért, amit a magáénak vél és kiélvezi a győzelem minden egyes édes percét. :) Alapvetően talán nem szimpatikus ez a viselkedési forma, de Nórát egyre jobban csípem, mindvégig úrinő volt a harc során, amíg Zsófika csak egy egyszerű, buta lotyó.
Hát Nórától tényleg gyerekes dolog volt, hogy egyből eldicsekedett Zsőfinak... Ettől függetlenül, Zsófi nem ezért hívta a rendőrséget, mivel az előbb történt hanem a birtok miatt. És Mikinek se volt joga haragudni rá, hiszen pont ő akart a gangon csókolózni..
Az viszont elég megdöbbentő, hogy Zsófi bosszúból újra gyanúba keverte Mikit, hiszen nem tudhatja, hogy bűnös-e. Bár ha jól emlékszem, az eddig is bizonyított volt, hogy akkor ott járt, hiszen a kocsija látszott a kamerán. úgyhogy sokkal több most se derült ki..
Minek neveznéd azt, amikor első dolga az, hogy elújságolja, hogy vigasztalta meg Mikit? Amúgy abban igazad van, túl nagy figyelmet nem fordítok rá, és inkább hallgatom mosogatás közben, mint nézem :-)
Mostanában azt veszem észre, hogy bármennyire irritáló is Zsófi viselkedése, Nóra messze-messze sokkal rosszabb nála szerintem. Kicsinyes, kárörvendő, hideg, hisztis és összességében visszataszító. Ennek fényében még mindig inkább Zsófi :-)
Gere, meg Bock, meg a többi öreg szerintem még a régi világból került ki, nagyjából a TSZ-ek, ÁG-k borászai közül. De nem tudom.
Mindenesetre mindig volt borász képzés, most is van.
És az iskolában biztos kapálnak is, nem árt, ha a tervező ismeri az alapfolyamatokat, de utána már nemigen.
Egy tervező mérnök sem áll neki alkatrészt esztergálni.
Itt a baj az, hogy Zalán alig volt ott 2-3 hónapja, máris díjnyertes küvét csinál, azt a szőlőt pedig biztos nem ő szüretelte.
Eleve, mire egy bor palackba kerül, hacsak az nem egy beaujolaise, vagy valami friss fehér, évek telnek el.
Tehát a fejében élő nagyszerű képlet, hogy miből mennyi van benne, pont semmit sem ér, mert egy másik évjárat borai biztosan teljesen mások lesznek, azokat hiába keverik össze ugyanúgy, sosem lesz belőle ugyanolyan küvé, mint amit ő kevert.
Gere például nem is csinál minden évben Kopárt, mert ha nem elég jó az évjárat, csak rontaná a saját renoméját.
Azon kívül a volumenek.
Eladnak egy karton bort Bartának, meg másik 3 üveggel valami nagyon kedves vevőnek.
Az összes eladás efféle volt, ebből pedig senki sem él meg.
A Metronak kell eladni, ennél sokkal nagyobb volumenben, meg elit éttermeknek, a Bortársaságnak, ilyesmi. Kocsiszámra.
Neeem, Attila és Juli soha nem fognak elválni, Attilának pedig soha nem lesz meg Zsófi!!! Ez még viccnek is rossz!!!
Ádám annál a lapnál dolgozik fotósként, ahol Hanna is újságíróként (részmunkaidőben). Az is nagyon vicces, hogy minden foglalkozást űző emberből pontosan egy darab található a Mátyás király téren (a Rózsa meg a kisbolt dolgozóit leszámítva): Hanna az egyetlen újságíró, Enikő az egyetlen ápolónő, Ádám az egyetlen fotóművész, Nóri az egyetlen ügyvéd, Attila az egyetlen pénzügyi tanácsadó, Zoli az egyetlen rendőr... És természetesen ha valakinek ápolónőre, ügyvédre, pénzügyi tanácsadásra vagy fotósra van szüksége, valamilyen témában cikket kell írni vagy nyomoznak valamilyen dolog, esemény kapcsán, akkor mindig a fent említett karakterek segítségét kéri a többi szereplő... :D Na, olyankor bizony láthatunk MUNKÁT! :D
Azért sztem az normális, hogy ez a sorozat nem a hétköznapokról szól, halál unalom lenne, ha mindenki ülne az irodájában és dolgozna, a gyerekek írnák a leckét stb... Azt csak feltételezzük, hogy a szereplők elvégzik a kötelességeiket, ahogy azt is, hogy minden nap esznek, alszanak meg a többi... A cselekmény az egymás közti viszonyuk alakulására korlátozódik, hogy ki kivel jön össze, vagy kivel tol ki... És ehhez a legjobb helyszín a Rózsa vagy az udvar...
Az az irritáló benne, hogy már mindenki megbas*ta a sorozatban (a tendencia nyilván folytatódik), mégis ő játssza magát, hogy ő a nagy nő, ő milyen szép, meg milyen szépen tudja költeni a pénzt (mivel mindig pénzes csávókkal van). Az írók is ezt akarják sugallni, mert olyan szerepet írtak neki, hogy mindig ki kelljen emelni az ő (nem létező) szépségét, mindenkinek ő kelljen, miközben egyáltalán nem szép, nem is lehet szép a zsiráf nyakával, meg a maki fejével.:D Mondtam már, hogy az Attilának is meglesz, miután szétmennek a Julival, de mivel az öreg Berényivel most nyilván szétköltöznek, gondolom megy a Claudia villájába (hova máshova menne?), és egy idő után a kutyanevű is rámegy. Ez az irritáló benne, meg az, hogy egy ingyenélő szar, nem ér egy forintot sem. A borászat meg egyébként is egy vicc volt, a Zalán sem dolgozott semmit (azokban a ruhákban nem is lehet, amikben járt), csak kóstolgatták a borokat a borászházban, de hogy ki főzte meg őket, arról nem szólt a film. Mint ahogy arról sem szól, hogy az Attila két hete nem volt benn a kft. irodájában, a Juli sem, szóval ki irányítja a céget? Senki nem dolgozik semmit, mégis minden tökéletesen működik. A Nórának nem volt ügye 1 éve, a Gizi kiszabadulása óta nem csinál semmit, most a Berényit próbálja menteni, de arra már nem nagyon ér rá, hogy a Tóbiásnak is segítsen, hiszen el van havazva, rengeteget dolgozik. Miből él? Miből tartja el a kislányt? Az Ádám mit dolgozik? Fotózik? Mit? Mikor? Hol? Kinek? Azon kívül, hogy a Zsófihoz rohangál a buzis ruháiban, nem csinál semmit. Aki dolgozik a sorozatban, az a Rékasi, a pincérek (Szabi, Alíz, Enikő), meg a kisboltosok (Laci, Gizi, Bözsi). Az öreg Berényi is miből él? Elvitte a Fika a pénzét, a cégét, mindenét. De meg sem látszik rajta, ugyanúgy menő cuccokba jár, mindig megy valami tárgyalásra, de hogy kivel tárgyal, meg minek, azt nem tudjuk. A borászatból nyilván nem tudnának megélni, mivel ott senki nem csinál semmit. Ebből látszik, hogy a sorozat egy vicc, de nem akarom én lehúzni, mindig megnézem, még úgy is, hogy tudom, semmi értelme az egésznek. De megszoktam, így nézem.
Tulajdonképpen nem is igen tudom, mi irritál benne. Annak ellenére, hogy valóban egy ingyenélő, igazából szerintem nem ez alapján válogat, ő tényleg képes halálosan bele is zúgni a kiszemeltbe, akiért aztán felad mindent, az meg véletlen, hogy pont Zsolt és Miklós voltak a főszerelmek, akik el is tartották. Az is hihető volt, hogy tényleg akarta a galériát (ez olyan, mint Géza motorboltja, a soha meg nem valósuló álom) meg ezt a borászatot.
Viszont az is tény, hogy az utóbbi időben nem szerette Miklóst, akkor vajon mi motiválta az erőlködésre? Alighanem az, hogy Miklós biztosította számára a borászatot. Anélkül már nem is kellett Miki.
Ha elhagyta volna Zalánért, akibe tényleg beleszeretett, lehetett látni, jobban megkedveltem volna Zsófit, de hát...nem, Zalánnak nem volt pénze, vagy nem is tudom, Zsófika most akarta elkezdeni a házastársi hűség gyakorlását? Lényegtelen.
De ha most képes lenne egyenjogú fél lenni egy kapcsolatban mondjuk Ádámmal, lenne esély rá, hogy újra megkedvelem.
Mert mostanság egy irritáló, hiú, pasikat kihasználó nő volt.
Nézd meg bármelyik nagynevű szőlőtulajdonos/borász (mert a kettő azért általában nem válik el élesen egymástól) élettörténetét, pl. Bock vagy Gere is hosszú időn keresztül borászkodott korábban, nem úgy kezdték, hogy ő "a" Bock vagy "a" Gere.
Az biztos, hogy nem a főnök dolga, hogy kapáljon (bár szerintem Bock is és Gere is sokat kapáltak, mielőtt főnökök lettek), de ha az emberek azt látják, hogy a főnök nem tudja megkülönböztetni a szőlőt a koktélparadicsomtól, akkor egyrészről kiröhögik, másrészről ott basszák át, ahol tudják (pl. honnan tudja Zsófi, hogy jól meg van-e kapálva a szóló, ha ő soha még csak egy kapavágást sem tett?).
Úgy hogy szerintem elég kevés lehet az olyan borászat, amelyiket elkezdi vezetni egy olyan pesti hülyepicsa, aki azelőtt max. a közértben látott szőlőt, aztán egyik pillanatról a másikra menő borászat lesz, mert a hülyepicsa tulajdonoscsaj, meg a leginkább a tulajcsajjal foglalkozó trendi borászfiúka jól kóstolgatnak borokat....:)
Hát kapálnia tényleg nem kell, viszont neki kell utasítania és ellenőriznie az alkalmazottait, valamint elbírálni, hogy helyesen tevékenykednek-e, ehhez pedig muszáj ismerni a borkészítés technológiai folyamatát. Zsófi tudománya viszont leginkább csak a kóstolgatásig terjed. :)
Ezzel én is így vagyok. A pasiknak lehet bejön (elkapnák ők is egy numerára), de engem is irritál. Nem minden nő ilyen ám. Vannak a maradi fajták, akik ugyan attól még szerethetik a szexet, de csak azzal a férfival akinek elvileg örök hűséget fogadtak.
Nézd, a ó szőlőtulajdonos nem biztos, hogy jó borász. Az a lényeg, jó hogy szakembereket gyűjtsön maga köré, ez a főnök dolga, nem az, hogy ő kapáljon.
Szegény, őt sohasem hagyják...elvileg egy felnőtt, szuverén személyről beszélünk. Mi az, hogy nem hagyják? Ha meg fontosabb a pasi akarata a sajátjánál, és alárendeli magát, neki valóban a kitartotti szerepkör való, menjen hozzá egy szaúdi olajsejkhez. Na akkor tuti nem kell semmit sem csinálnia, csak a testét használnia.
Nem kellett volna aláírnia azt a papírt, csak éppen zsarolni akarta Miklóst, hogy ő eladja vele együtt, de akkor válnak...aztán pofára is esett, mert Miklós közben rájött, hogy az egyedüli értéke a teste, az meg nem elég egy idő után, ha a férfi nem csak szexelni akar a párjával.
Mivel azt írják az előzetesben, hogy "olyan személy menti meg Enikőt, akire egyáltalán nem számított", szerintem lehet Krisz is (pl. rendkívüli szabadságot kapott a sebesülése miatt), de lehet az egyik Szabó iker is. Valószínűleg az, aki még mindíg az Enikőt utálja, aztán így szembesülhet vele, hogy az apja mekkora állat.
Az előzetes szerint Ingyenélő-Ádi fronton megint jön a titkolózás (lsd. még Nóra-Ádi), bár a Nóra-Májki kufirc után nem tudom mit titkolóznak.
Mivel a ház választékában jelenleg nincs olyan kőgazdag szabad pasi, akivel Ingyenélő eltartathatná magát, valószínűleg majd Májki küldi meg annyi zsével, hogy évekig élhet belőle.
Az lenne egy igazán komoly fordulat, ha Májki jól megszívatná, és Ingyenélőnek eddigi rohadt kemény munkái (festegetés, lakberendezgetés, vásárolgatás más pénzéből, tengéslengés, hobbyborászkodás) után el kellene menni dolgozni (pl. besegíteni lépcsőházat mosni és kukát tologatni vagy árut feltölteni a Tescoban), és megélni havonta annyi pénzből, amennyiből korábban egy rucikát vett...:)
Meg a szokásos, hogy előbb-utóbb kiderül a titok, amiből kellemetlenségek lesznek stb.
Egyébként igazat adok abban, hogy nem állsz be a vak gyűlölködők táborába. Szükség van ebben a topikban a mérsékeltebb hangokra, én nem is értem, minek annyit köpködni egy Zsófira vagy bármelyik szereplőre.
Annyira azért nem rossz ember, a bundalopásba is főleg a körülmények sodorták, meg persze a forgatókönyvírók. Én valahogy nem tudom utálni Zsófit sem. Vagy amikor valaki félredug, nagy dolog... muszáj rögtön kurvázni, álszent módon.
Az emberek szeretnek dugni, néha félre is, ez már csak így működik.
Korábban, évekkel ezelőtt volt olyan, amikor lényegében egyedül próbáltam itt szembehelyezkedni a topikkal, a negatív hangokkal, hát ne tudd meg, hülyének néztek, kiutáltak stb...
Na meg most is a külsején hisztizik, hogy biztos nem elég szép, az eszébe sem jut, hogy előbb-utóbb egy férfinak sem lesz kielégítő, ha valakit csak szexre lehet használni, és hogy talán a fejébe is kéne valami. Pl. agy.
Zalán (volt) a borász, és ő akkor dolgozik, amikor a gyerekek iskolában vannak, azaz, amikor nem látható a képernyőn.
Amúgy Miki meg ne akadjon ki, mert Zsufinak pont a házkutatások miatt kellett kimennie a birtokra, na meg a felgyújtás az igencsak nagy szemétség lett volna.
látom lelki szemeim előtt Zsófit a szexi ruháiban, magassarkúban kapálni, mert "játszóruhája" biztos nincs :-) Ez az a sorozat, ahol jóformán csak a gyerekek nem néznek úgy ki, mint akit most húztak ki a skatulyából. (meg Vilibá)
Éppenséggel Miki a szemébe is mondhatná ezt. Csak mert Zsófika igazságos egyenlítésnek hitte, hogy megfosztja Miklóst a cégtől.
Na, ez az igazságos egyenlítés, amit most Miki tett vele. Elvégre miért Miklós tehet arról, hogy Zsófika egy őszintétlen cafka, aki egy bunda áráért inkább lefekszik valakivel, mintsem vállalja a következményeket, mint ahogy az sem Miki hibája, hogy Zsolt egy dühöngő idióta lett a felvétel kikerülése után.
Persze, Miki sem feddhetetlen az ügyben, mert tisztességtelen volt a viselkedése, de nem annyira, hogy Zsófika úgy kifossza, hogy még a gyerekeit is kiforgassa az örökségükből.
Tök érthető Nóra utálata a féltékenységen felül is, noha nekem Nórában sem szimpatikus pár dolog, pl. hogy más férfiakkal összejőve is Miklós után kajtat.
"többnyire a birtokon töltötte az idejét, ahol valóban dolgozott..."
Kérdés, kinek mi a munka....:) Mert én csak bort kóstolgatni és másokat utasítgatni láttam, de hogy egyszer is ott kapált volna tökig sárban vagy metszette volna a szőlőt, esetleg más kétkezi munkát csinált volna a szőlőben, olyat nem.
Egy igazi borász a legnehezebb, legalja munkákat is meg tudja csinálni, és általában így is kezdi, persze fogadnak embereket is, de ez nem azt jelenti, hogy a borász csak ül a kis csicsa szobácskában és mást sem csinál csak bort kóstolgat és nevezi a borokat versenyekre.
Hát, ha már egyszer a borászat lett az élete, én a Májkül helyében csak a kezibe nyomtam volna egy kapát, a hátára meg egy permetezőgépet: látod, cicus, az ott a szőlő, hajrá! :)
A mostani eresztésből igen (talán mintha Török Anna játszott volna még az Operettben), de az Operett hagyományosan elengedi még a nagy neveit is a BK-ba, pl. Janza Kata és MÁZS is feltűntek (mondjuk ők jó régen), de szerepelt Oszvald Marika (őt sajnáltam a legjobban, hogy olyan gyorsan eltűnt) és Peller Anna is.
Azért Zsófit annyiból meg lehet érteni, hogy eddig valóban csak egy unatkozó pláza cica volt, de most talált vmi olyat, ami igazán érdekli.. A borászat tényleg az élete lett, hiszen többnyire a birtokon töltötte az idejét, ahol valóban dolgozott... Jó ebben persze benne volt Zalán is, de a fiú távozása után is folytatni akarta. ez azért mindenképpen becsülendő, és ha Miki igazán szeretné, nem akarná megfosztani ettől. Persze, valójában Nórát szereti, ezért is nem fontos neki, hogy Zsófi mit akar. Meg persze az érem másik oldala, hogy Zsófi Klaudiával karöltve elvette Mikitől a Berényi céget, ami meg neki volt az élete... Így egy-egy..
Nyilván te gyakran jársz színházba , de az átlagnézők szerintem a legtöbb színészt a sorozatból ismeri. Az Operett mellett nagyon sok színész szerepelt már a Madách társulatából is.
Pataki Szilviát én a Casting minden című filmben illetve a Megasztárban ismertem korábbról. Nagy Alexandra meg játszott az Életképekben. Abban , ha jól emlékszem 1 epizód erejéig Józan László is felbukkant.
A rendőrség szempontjából azért az igen érdekes lehet, hogy Mikiék éppen most válnak, Zsófi pedig éppen most kezdi el játszani az őszintét. Nyugodtan gondolhatnák, hogy csak rosszat akar a Mikkancsnak, mert összevesztek és válnak. A valóságban gondolnák is. Amúgy a Zsófi megmondta Mikkancsnak, őt nem érdekli a pénz :D Kíváncsi lettem volna, meddig bírja Zalán mellett Horvátországban a szőlőtermesztést. A borásznak nincs annyi tőkéje, hogy finanszírozza a bevásárlásokat, a cipőket, a ruhákat, az ékszereket. Márpedig ennek a kitartott szarnak ezekre szüksége van. Ezt csak a Rékasi bírta, meg a Berényi. Na jó, még egy ember bírná a sorozatban, a másik Berényi. Ami késik, nem múlik.
Nekem úgy rémlik, Zsófi pénzéből vették a birtokot, miután Miklós akkoriban padlóra került anyagilag.
Annak idején még az is felmerült, hogy Miklós csak ki akarja játszani Zsófit, trükkös módon így akarja megszerezni a pénzét. Akkoriban volt egy olyan tippem is, hogy talán titokban összebeszélt az eladóval, színlelt szerződés vagy ilyesmi. Mivel akkor is voltak olyan részek, ahol Miklós titokzatosan viselkedett, tárgyalni ment, de nem mutatták.
Csak később kezdték úgy beállítani a nézők számára, hogy Miklós valóban szereti Zsófit. Előtte még kissé bizonytalan volt, hogy csak sumákol, bosszút tervez, vagy komolyan gondolja.
Most akkor kiderül, hogy mégis a pénzre hajt, ámbár nem állítom, hogy soha nem szerette Zsófit. Vagy legalábbis bebeszélte magának, miután Nóra lekoptatta.
Másik dolog, hogy Miklós akkor valóban nem volt otthon, hiszen a mélygarázsban volt, így Zsófi nem hazudik. Sőt, ha nem házasok, akkor elvileg köteles is elmondani az igazat. Még akkor is, ha más szempontból megkérdőjelezhető ez a viselkedés.
Az utóbbi időben nagyon sok fiatal operett-musical színész tűnik fel a BK-ban, nem hiszem, hogy ez véletlen lenne.
Gondolom jól jön nekik a BK adta széles körű ismertség (amit csak színházi fellépésekkel sosem tudnának megszerezni) és nyilván a zsé is.
Kerényi meg tudja, hogy a színházának jót tesz, ha a színészei szélesebb körben ismertek, biztos ezért engedi (de engedik más színházak is, úgy tudom, Józan pl. nem az Operettben játszik).
Négynél kicsit több lenne, a három házasságon kívül is összejöttek párszor, pl. András halála után is... Azért én nem bánnám, ők egymásnak vannak teremtve, mindenki mással csak reménytelen próbálkozás, mindkettőjük részéről...
Nekem a mostani csapatból nagyon sok ember van, akiket színházból korábbról ismerek, mint a BK-ból. Igaz, a BK-ban egyik sem nagy név, ahhoz képest, hogy színházban akár főszerepeket is játszottak. A teljesség igénye nélkül : Józan László - Dzsungel könyve: Maugli, Török Anna - Vámpírok bálja: Sarah, Gömöri András Máté - Rómeó és Júlia: Benvolio. De említhetném Csórics Balázst és Kiss Ernő Zsoltot is, akiket meg legutóbb a Sakkban láttam.
Míg a BK-ban mostani főszereplők közül, Rékasi kivételével, egy olyan embert sem tudok, akit színházból ismertem volna korábban.
Alízkának tökéletes lett volna Balta :-) kb. egy szinten vannak agyilag. Azért remélem a Nóra-Miki páros már többször nem lesz összeboronálva, 4x kicsit uncsi lenne.
Azért ez a Zsófi is elég bonyolult lélek... Zalánért majd meg veszett, csak Miki miatt nem akarta... Most hogy Mikivel nem akar összejönni, nem Zalánhoz fut, hanem összeáll Ádámmal, akihez semmi köze... Szegény Alizkának meg esélye sincs, Nóra után Zsófi jön, még véletlen sem ő...
Nekem is feltűnt, anélkül, hogy visszajátszottam volna. Nagy betűkkel ott volt, hogy X Y ügyfélszámla (egy idegen név), Attila meg épp azon tipródott, hogy lenyomja az Entert vagy nem.
De végül nem mutatták, hogy tényleg lenyomta volna. Akkor viszont egyelőre nem biztos, hogy sikkasztott. Kitalálhat még más megoldást is. Szélhámos köcsög ellen szélhámos módszert kellene inkább bevetni. Bár az adott helyzetben, ha nem teszi el láb alól, másképp nehéz lesz szabadulni tőle.
Attila ahhoz képest, ahogy időnként adja a dörzsölt üzletembert, igencsak gyermeki módon dőlt be egy zsarolós történetnek. A bűnöző meg a becsület... ezt ő sem gondolhatta komolyan.
Én sem figyeltem. Remélem ezt már nem ússza meg! Nem ez az első gyanús ügye! Juli remélem majd szépen kiszedi belőle a dolgokat, őt meg majd szépen megverik! És ha majd elmeséli a lányának, hogy miért verték péppé, akkor azt is tegye hozzá, hogy mit művelt a padláson Júliával!