Kihajtod a négy fület, kiveszed a csapágyat, kipréseled belőle a középső részt. Kicseréled a csapágyat újra,belepréseled a középső részt, visszateszed a házba. Visszahajtod a négy fület, el fog repedni, de awi hegesztővel kb 20A árammal megolvasztod, hibátlan lesz. Így szoktam.
Kivettem a kuplung kinyomó csapágyat. Az új típusú, ahol magát a csapágyat 4 kis behajlított fül tartja a "csészében". Hogyan lehet ezt bezsírozni, mert ha a 4 kis fület kihajlítom, akkor a csapágy kivehető a "csészéből", és bezsírozható, de a kis fülek még egy vissza hajtást nem hiszem, hogy kibírnak.
Köszönöm a segítségedet. Nagyon fontos ez a méret, /lehet hogy másoknak is/- , mert a gyárilag előírt 9mm kuplungtárcsa vastagság helyett az utángyártott már csak 8mm körül van, már itt hiányzik 1mm, és ha a lendkerék
súrlódó felületéből is leszabályoztatok, akkor már itt is hiányozhat 1mm, így már simán hiányozhat 2mm, amikor Horst Ihling könyve azt írja, ha a kuplungtárcsa 7,5 mm vastagságig kopik, már megcsúszhat, és ez csak 1,5 mm hiány a gyári méretből. Lehet, hogy bonyolultan írtam, de a lényeget közérthetően összefoglalva: a lendkerék súrlódó felületének leszabályozása után! a tárgyi 25mm-t -/ami a szabályozás után már akár 26mm!/- annyival kell csökkenteni esztergályozással, ahány mm-rel vékonyabb az utángyártott kuplungtárcsa a gyári 9mm-nél, és a szabályozás összegénél, jelen esetben 2mm-el.
Megmértem a lendkereket,az enyém még gyári.25-öt mértem,nyílván már van kis kopása,de gyári méret körüli lehet.Valószínűleg szabályozhatták már ami neked van.Ha a szerkezet felfekvő felülete is után van igazítva ,akkor még jó lesz szerintem.Esetleg vastagabb tárcsát kell beépíteni.De inkább raknék szabvány tárcsát és kiigazíttatnám a lendkereket esztergályossal.
Közben sikerült vennem hézagolólemezt.Gondoltam ha már benne volt,akkor nem változtatok.Sikerült szépen összeszerelni mindent.Most minden új benne még a hengerfej is.Kivéve az egyik csapágy alatti gumi/műanyag távtartó vagy hézagoló.Annak sem igazán tudom mi a szerepe,de visszatettem,ha már az is ott volt gyárilag.Gyakorlatilag egy nullkilóméteres hengerfej lesz felszerelve.Addig amíg nem kerül vissza a motor,nem tudom meg hogy jól dolgoztam,de remélem nem lesz gond.
Szerintem viszont nem annyira fontos :) ha nem ereszt át a tömszelence, nincs funkciója azoknak a védő lemezeknek! de ha kicsit ereszt, akkor sincs, mert a túlfolyón ki kell folynia. Ha meg ott nem folyik ki, akkor megint nincs értelme azoknak a lemezeknek, mert annyi víztől már nem tudják megvédeni a csapágyat.
Van pár eltérés a 900-as Wartburgtól, pl. a fékdobok és a keréktárcsák, a dísztárcsák, lökhárítók, hűtőrács, első ülés (ez egybepad), kárpitozás, némelyik autón a két műszer is. De alapvetően W311-ről van szó. 646 db. készült Argentínában az 1960-as évek elején.
De legalább fejezte volna be. De ez valakinek az elbaxott agymenése által tönkre vagdosott sosemvolt wartburg-köpet, ami félkész, de legalább rosszul, rossz illeszkedésekkel, aránytalan, amerikai autókat majmoló stílusban. Ezért tized ennyit sem fognak adni, maximum a vastartalmának az árát.
A feszitessel azt ered el, hogy a szabadonfuto harangot rovidre zaro fogazott kerek meg jobban eltavolodik a harangtol. De valojaban ez nem jarul hozza, hogy a szabadonfuto biztosan jobban mukodjon.
Nem lehet, hogy a megenyhult ido miatt kevesbe viszkozus olaj azt okozza, hogy a szabadonfuto kevesbe szalajt?
Jelenleg azt csináltam, hogy a a váltón lévő kart, amivel lehet zárni a szabadonfutót, a bowdenjét után feszítettem, mert szerintem nem húzta meg a kart végállásig, a gumi szilentet is kicseréltem a karnál.
Most, hogy jól megvan húzva a kar, koppanásig, mert előtte szerintem nem volt végállásig húzva, lekopogom, 2 napja semmi jele sincs, hogy szalajtani akarna, remélem megtartja ezt a szokásást.
Mert előtte már az utcában elindulásnál elkezdte, de most semmi. Szóval lekopogom, most jó, remélem ez volt a hiba