Sziasztok Fiúk!
De jó így ha sokan vagytok. Szinte mindenki itt van csak a Pucros Macit hiányolom. Remélem nem a vének között pötyög a másik szervirozón. Tényleg állandóan cikáznunk kell majd ide oda? Benézni abba a kocsmába is? Régebben vadul fotóztam és majd megőrjitett, hogy Kodak vagy Fuji. Végül is a doboz színe szerint választottam. Persze jó lenne ha ennyire kiegyenlítetten magas szinvonalú lenne majd ez is az is. De ez a filmes dilemmám ugye jó példa arra is, hogy milyen fontos a külcsin a dizájn. Szóval jól teszik, ha mindketten szupergrafikusokat is alkalmaznak. Lehet, hogy oda pártolok amelyik eléri majd a cigartower.hu fenséges honlapi színvonalát. Hogy az milyen gyönyörű! Na ez csak vicc, lényeg az, hogy a Nyirőéket már ismerjük, ha okésak is, meg ha egy kicsit nem is, az meg egy teljesen új banda lesz, ha igaz az, hogy mindenki átjött. Kiváncsi vagyok de nincs kedvem állandóan átnézni majd oda is. Ez nem menne sokáig mert fárasztó. Nincs kedve valamelyiteknek egy kémtopicot inditani itt az outdexen? Mondjuk tallózni az öregotthont?
Na jó nem kell komolyan vennetek semmit, örülök, hogy veletek vagyok.
Puszi Frank.
Itt vannak ezek a vidéki mutációk, szépen belinkelve. Csakhogy azok nagy része internetto mutációi, még nem fejezték ki hovatártozását. Normális dolog ez? Etikus?
... és végül:
Jó lenne, ha a váltás megpróbáltatásai után, remélhetőleg jobb körülmények között, emelkedne valamicskét a szerkesztés és moderálás színvonala is, több odafigyeléssel.
Ami engem most nagyon zavar: folyamatosan több topic fut ugyanabban a témában is (most ez, az átállásról - Gyere velünk, meg Úgyis jössz, vagy valami hasonló), akárcsak a Politikában a jugó háború, a Szexben az LHV jellegű...
Tudom, hogy elsősorban nem a szerkesztőkön múlik, de ha már megtehetik, jó lenne, ha megtennék a témák mederben terelgetését.
Titkos-e, avagy hogy lehet megtudni néhány statisztikai adatot: olvasók száma, egyes témák látogatóinak, olvasóinak száma? Esetleg erről is megjelenhetne egy-egy szám a témák címe mellett...
Készséggel elfogadom, hogy sok az átállással kapcsolatos munka, és bár jómagam nem vagyok html expert, csaj csekély jártasságom van e téren, nem gondolom, hogy egy kép eltávolítása oly mértékű munkát igényel, amit el ne lehetett volan végezni. Más kérdés, hogy mikorra készül el egy egy új banner, egy új grafika.
mindazonáltal kitartva az îndex mellett, türelmesen várom a helyzet rendeződését.
3. Ami az előző helyet illeti:
Az IDG azért csak-csak befektetett valamit, hardver, fejlesztői környezet, archiválás, karbantartás (úgy-ahogy), ami azért egy ekkora felhasználói környezet megbízható működéséhez szintén nem semmi. A minőség valóban kifogásolható volt, megértem Nyírőék lépését is.
Ami meg az idősebb, ott maradó korosztályt illeti: ahogy a randin láttam, és a fényképek alapján is bárki meggyőződhet róla (ha még elérhetők): a Tasztal publikuma inkább a fiatal korosztályból kerül ki (egyetemisták, pályakezdők, inkább huszon- és harmincévesek). Ezt nem tudják a volt üzemeltetők? Nélkülük bizony nem lesz tömegbázis, akkor meg kinek üzemeltetnék a maradék asztalt?
Úgy járnak, mint egyéb kiadványaikkal. Jómagam, negyvenesként, pár hónapja mondtam le a Számítástechnika újságot, nem anyagi okok miatt.
"A másik a Lányok, házak vendégek topic anyaga, amit a szerzőkkel közösen, vagy az ő kiadásukat támogatva szeretnénk megjelentetni."
A mi elképzelésünk az (úgy értem, a szerzők első körben megbeszélt elképzelése), hogy saját körben adjuk ki úgy, hogy a projekt bizonyos részeiben a Nyírő féle csapattal együttműködünk, segítjuk egymást.
2. A publikum azért kissé gondolkozzon el, és vonja le a szükséges következtetéseket:
Ha az adatokat (nickek, jelszók, hozzászólások úgy általában) ilyen szabadon lenyúlhatják az eddig a megbízhatóság zászlójának hirdetett helyről (az okokat most ne firtassuk, hogy kinek volt ebben igaza), akkor bizony a megbízhatóság (és teljes őszinteség) alapja kissé meginog. Márpedig most ez történt, és ezzel alighanem mindenki veszített. Ha jól tudom, azért az adatok alapján a hozzászólók címe azonosítható, nem?
Ehhez kapcsolódó: aki átjött ide, gondoljon legalább egy jelszó váltásra, az sosem árt, különösen ilyen helyzetben. És különösen azon érdemes elgondolkodni, hogy mennyi személyes adatot érdemes feltárni pl. egy LHV jellegű topicban?
1. Nekem úgy tűnik, hogy sikerült NyA úréknak eljátszani a Friderikusz II. show-t, mármint a távozást módját illetően, ami bizony itt sem meglepő és mulatságos, csak az előbbi.
A nép pedig vitatkozik azon, amiről igazából nem sokat tud: van egy szerződés (ha van, bár a lentiek szerint az sincs igazán), aminek bizonyos pontjait a felek többé-kevésbé nem tartják be. Utána kígyót-békát dobálnak egymásra, a közönség pedig tombol, de a lényeg:
foglalkozik a szereplőkkel, mert ugye, kell a reklám. Nem rossz, és amint Fridinél is láttuk, Mo-n ez jól működik.
A Lanyok, Hazak, Vendegek topic konyv formaban valo kiadasara sem teged, sem az Internettot, sem az IDG-t, sem az Index.hu (?) BT-t nem hatalmazta fel a topic egyetlen szerzoje sem.
Mindaddig, mig az eredeti jogtulajdonosok kifejezett irasos beleegyezesevel nem rendelkezel - mint ahogy korabban helyesen megjegyezted -, az utankozlesre nincs jogod, a projectet sajatodkent nem kezelheted.
Mar most felszolitlak, hogy a tema koruli jogsertesektol most is, es a jovoben is tartozkodj.
Exlapunkban jókora szervezetet hoztunk létre olyan külső rovatokból és mutációkból, amelyeket tőlünk független vállalkozások, magánszemélyek, barátaink üzemeltettek. Ezt a hatalmas hálót nem egyszerű átállítani, hiszen a legtöbben ezt mellékállásban, esetleg kedvtelésből, szeretetből üzemeltették. Valamennyien biztosítottak afelől, hogy velünk tartanak, és az átállási munka első fázisában pl. az új url-lel kapcsolatos munkákat azt hiszem, kivétel nélkül mindannyian el is végezték, de az oldal teljes grafikai átállítását - érthető módon - csak néhány napos átfutással tudták vállalni.
Színezi a helyzetet, hogy ezek közül a külső projektek közül jó néhánynak a nettó szerverén adtunk helyet, amit az IDG elzárt előlünk.
Na ne már hogy az számítson, hogy 6 nap után milyen banner van fent. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy az X szamu .html -ben meg .cgi-ben ezeknek a cseréjével kezdik, amikor örülhetnek, hogy egyáltalán megvan az index.hu bejegyzése meg másik gépeken fut a szoftver... Igenis kavarodás van, mert kavarodott helyzetben vannak. Majd rendbehozzák. Nyugi.
Amúgy meg az IDG a hülye világítótornyos dumájával végképp elvágta magát nálam.
Eddig egyetlen egyszer sem mondtam olyat, hogy Nyírő András és munkatársai bármit elloptak volna és, hogy egyáltalán az egész laposztódás, vagy minek is nevezzem, valamiféle erkölcsileg ingatag talajon állana.
DE! eltelt az a bizonyos hat nap, meg egy kicsi és még mindig nagyon csúnya és zavaró, de legalább is elgondolkodtató kavarodás van iNTeRNeTTo és index között:
Az index oldalán kattintva az "eco" linkre http://eco.index.hu/ címmel, de Eco.iNTeRNeTTo -s bannerrel jön a lap.
Az iNTeRNeTTo lapjáról kattintva az "mp3" linkre http://mp3.internetto.hu/ címmel, de mp3.îndex -es bannerrel jön a lap.
Nehéz elhinnem, hogy a szerkesztők ezeket nem veszik észre és nem lehet megoldani.
Ha az index egy másik lap, akkor legyen egy másik lap! Ez így viszont nekem egy kicsit(?) rosszízű!
További jó munkát!
sec.
(ja és az îndex tegnapi színeváltozása nem volt rossz! :) ...)
hali,
hurra, meg tudtam nezni az indexet necckepben!!!
En maradok it, akarmit fikaznak egyesek.
Nekem hatarozottan teccik a Nyiro-banner, nem baj ha van arca egy lapnak.
A mai Kisalföldben (helyi média) olvastam egy remek idézetet ami szerintem illik a ki lopott kitől vita jellemzésére:
"Nem fogok olyan kenyeret koldulni, amit magam termeltem, magam gyúrtam-sütöttem." Ivan Cankar szlovén iró 1876-1918
Egyébként András miért pont Index? Azért mert indexre tettek benneteket? Vagy mert elkanyarodtok az idáig vitt útról? Remélem se jobbra se balra!
NYA és minden szerkesztőségi tag, aki követett!
Most komoly leszek. Én becsülöm azt a rengeteg munkát, amit idáig belefeccöltetek, akkor is, ha mint egyéni felhasználó nem mindig voltam elégedett.
Legyünk objektívak. Hatalmassá duzzadt az Internettó, rengeteg témával, területtel foglalkozott, talán ezt már nem is lehetett a meglévő gárdával megfelelően kezelni. Így értelmezem NYA "nem tudtam odafigyelni" c. kijelentését. Gondolom most már másképp csinálná, és rengeteg tapasztalata összegyűlt. Bízom benne, hogy ez nem veszik el, NEM VESZHET EL! és csak javára válik az új lapnak.
Szeintem igenis nagy munka 6 nap alatt felállítani az egészet, miközben hótt ideg vagy és nem tudod mi lesz veled, miből fogsz megélni, mit szól a szakma, a közönség. Derék munka volt, gratulálok.
Én ide fogok járni és támogatom az Indexet.
Bevallom nálunk a cégnél már sok "Home" beállítás az Internettóval indult, most ezeket remélem mindenki átállítja.
Ebben persze NYA is sokat tehet. Gondolom új koncepció is készül, ezt mielőbb szeretnénk látni.
Addig is sok sikert és kitartást!
És sok sávszélességet !
"A tervekről: szombaton sms-ben közvetítjük a Kokó-meccset. Általában többet akarunk foglalkozni a mobil
kommunikációval, az Indexben egy olyan szolgáltatást fogunk inditani, mint a cnn.com/mobile Hétfőn indul Csiszár
Jenő műsora, és egy saját fórumot is indít, Ezt neked címmel. "
kwl! így kell ezt csinálni!
amúgy a Csiszár műsor miből fog állni (mi lesz egyáltalán live net vagy rádió mint régen?)
Ami az etikai kérdéseket illeti, azért vagyok kellemetlen helyzetben, mert vasárnap az IDG vezetőjével megállapodtunk arról, hogy a törzsasztalt mi is, ők is használhatják. Mi ennek a megállapodásnak a szellemében tartottuk a sajtótájékoztatót. Ők viszont hétfő reggel úgy nyilatkoztak, hogy mi bűncselekményt követtünk el, az internetto cimlapjára azt irták ki, hogy illegálisan vittük el a törzsasztalt. De a csúcs az volt, hogy meghívtuk az IDG vezetőjét a sajtótájékoztatónkra, szót adtam neki, és ő arra használta fel ezt az alkalmat, hogy elmondja, olyanok vagyunk, mint egy sofőr, aki elviszi a gazdája autóját.
Megmondom őszintén, ez az egész annyira megdöbbentett, és felkészületlenül ért, hogy köpni-nyelni nem tudtam. Egyébként a kirugásom is épp igy történt, az egyik kollégám a szerkesztőségi ülésen majdnem rosszul lett. Hat éven keresztül dolgoztam az IDG-nél, szerettem ott dolgozni, korrekt helynek ismertem meg, és álmomban nem gondoltam, hogy ha válásra kerül a sor, akkor az ilyen körülmények között fog történni.
Az internetto az életem része, soha nem fogsz tőlem olyat hallani, hogy rosszat mondjak rá, vagy rivalizáljak vele. Az IDG vezetője kijelentette, hogy más lapot fog csinálni, az idősebb olvasóknak adja a lapot. Az Index azt csinálja, amit a csapat tud, és ez egy másik koncepció. Tehát most úgy látszik, hogy két lap és két koncepció lesz, nem is kell rivalizálnunk egymással.
A tervekről: szombaton sms-ben közvetítjük a Kokó-meccset. Általában többet akarunk foglalkozni a mobil kommunikációval, az Indexben egy olyan szolgáltatást fogunk inditani, mint a cnn.com/mobile Hétfőn indul Csiszár Jenő műsora, és egy saját fórumot is indít, Ezt neked címmel.
Sok kritikát kaptunk azért, hogy kevéssé figyeltünk a törzsasztalra, ezen már hónapok óta próbáltunk változtatni, nem túl sok látszattal. De úgy látszik, ha van látszata, az sem kelt túl nagy örömet, most úgy fogalmaztatok, hogy nyalok a törzsasztalnak. Persze így is le lehet írni, én inkább azt mondanám, hogy szorult helyzetünkben számítunk az olvasók szolidaritására. Mondjuk így: amikor a rendőrök kérték az egyik hozzászóló adatait, akkor mi nem adtuk ki, most minket rúgtak ki, és ti tudtok rajtunk segíteni azzal, hogy velünk jöttök.
Tervek: felállítunk egy internetes döntőbíróságot, ahol ha a felek annyiban meg tudnak állapodni, hogy ki döntsön az ügyükben, akkor lesz hova fordulniuk. Jogász barátaim már dolgoznak a koncepción. Az eddiginél erősebben fogjuk nyomni a Linuxot és az mp3-at. Az ősszel az Index erdélyi körútra indul, megpróbáljuk exportálni a digitális forradalmat :)
Két könyvet is szeretnénk kiadni: az egyik a Kettőezer, a zsargongyűjtemény naptárformában, Doktor Máriás Béla rajzfilmjével kombinálva. A másik a Lányok, házak vendégek topic anyaga, amit a szerzőkkel közösen, vagy az ő kiadásukat támogatva szeretnénk megjelentetni.
Pénteken a Fonóban ezeket a dolgokat személyesen is átbeszélhetjük.
Meg fogja....csak adj egy kis időt....
Egy másik topcban leírtam, hogy összesen két kölcsönkapott gépen dolgozik az egész szerkesztőség; azért te sem gondolhatod, hogy pár nap alatt össze lehet hozni egy teljesen új lapot. Nekünk nincs annyi pénzünk, meg időnk, mint a Matávnak, ahol éveken át milliókat dobálnak ki az ablakon piackutatásra, tervezgetésekre, meg felmérésekre stb., hogy aztán csináljanak egy portált. Mi csináljuk, ha nem is tökéletesen, de lelkesedéssel, és igyekszünk felmutatni valamit, de kérlek, értsd meg, hogy ez nem megy egy pár nap alatt. Ha adsz egy kis időt, bebizonyítjuk, hogy érdemes itt maradni, és tudunk újat mutatni; ha meg mégsem, bármikor mehetsz az iNteRNeTTóra... :-)))
(ja,és miért is kell újat mutatni? eddig jó volt a nettó, nem? akkor most mi is a gond vele? a csapat ugyanaz.....)
Ez igen!!! Remekbe szabott képet láthatunk a jobb felso sarokban! Egyetlen, szemöldök vonalnál gondosan elnyesett arc mellé odarikkantva: "Gyere velünk!"
Nos, ez most vagy királyi többest jelent így, vagy a tömeg olyan egyenes sorban tömörül a bajszos vezér mögött, hogy azért nem látszanak...
1. Én nem is mondtam,hogy egyszerű csak valahogy bántott a "megalkottuk hat nap alatt" kijelentés.
2. Nyaljon is!!! ez szerintem is természetes csak úgy könnyű nyalni, hogy magaddal cibálod a nyalás alanyát/alanyait.
3. Internetto=IDG v. Ny.A. tök egyet értünk.
4. Szerintem illett volna újat mutatnia.
Vagy legalább is mást. Mert neki most meg kéne mutatnia.
véleményedet tiszteletben tartom, csak másképp látom a dolgokat. Egy ilyen lapot áthelyezni lényegesen bonyolultabb, mint logot cserélni meg átmásolni új helyre. Az, hogy Ny.A. pénzért "nyal nekünk", természetes dolog. Én nem sajnálom sem tőle, sem a laptól. Ha Amerikában veszel egy lakást, három telefontársaság ügynöke is térdre rogyik előtted, hogy az ő telefonját köttesd be. Így van ez a magyar tartalomszolgáltatóknál is. Legyen verseny.
Az hogy Ny.A. etikátlan, vagy az IDG jogtalanul használja az Internetto nevet, az most már bírósági ügy, várjuk meg az ítéletet.
Egyébként azért, mert a lap elköltözött, nem hiszem, hogy valamiféle általad elvárt tök újat kellene felmutatni Nyírőéknek.
Na most hozzá kell szólnom!
Már nagyon régóta olvasom a T.asztalt, de eddig nem nagyon dumáltam bele. De most.....
1. Ny.A. kijelentését miszerint: "hat nap alatt megteremtettük az index.hu-t" költői tulzásnak tartom.
Szerintem ez így hangozna helyesen: hat nap allat sem sikerült az internettót (logó kivesz+linkek átírása) átmásolnunk egy szerverre úgy hogy az normálisan működjön.
2. Persze , hogy kedves Ny.A. nyal itten most nekünk, mert ha most nincs velünk akkor az új vállalkozása (index.hu) nem hozna neki lóvét.
Ja és persze ezért is vitte (hozta) magával a T.asztalt mert ha már kapásból fel tud mutatni egy bizonyos látogatói számot (találatot) akkor a befektetők (reklámozók,stb....akiket csak a találatok érdekelnek) akkor nyomatják neki a zsozsót!
SZVSZ Ny.A. akármilyen "nagy név" a két szép szeméért+a nevéért nem sok pénz folyna be a kasszába.
3.Sokan emlegetnek itt etikát meg hasonlókat.
Hát nem tudom de szerintem ha valakit kivágnak valahonnan akkor az elég etikátlan ha az illető 1:1-ben nyomatja ugyanazt amit eddig az IDG-védőszárnyai alatt egy másik helyen+magával viszi a leglátogatottabb fórumot/fórumokat.
EZ ETIKÁTLAN!!!!!!!!!!!!!!!
NEKI MOST VALAMI ÚJAT KELLENE FELMUTATNI, CSAK ERRE SAJNOS KÉPTELEN!!!!!!
Mi lesz a jövő????
SZVSZ addig marad a nyalás amíg ide begyepesednek a népek onnantól le se leszünk kakkantva.
Ennyi egyenlőre....
Ja a nagy durranás sajtótájékoztató egy nagy 0-volt, még arra is képtelenek voltak , hogy öt-hat embert bemikrofonozzanak!!!!!!!!!!
Üdv. Penta
U.i. Persze a Ny.A. igen jo pszihológus is lehetne mert nagyon jól tud hatni az ember hazafias+lázadó+szabadságéhes érzelmeire. Mostantól legyen Dr.Ny.A.!!!!!!
U.ii. Én a társaságot szeretem itten és ezért jöttem!!! Nem Ny.A.-felhívása miatt.
1. Szabó László Zsolttal a következő a helyzet:
Origo 1999. május 13., csütörtök, 16.21:
Alalenöki posztjának megtartásával csütörtökön lemondott a Magyar Televízió Rt. ügyvezetői tisztségéről Horváth Lóránt. A három alelnök közül - ellenszavazat nélkül - Szabó László Zsoltot választotta a részvénytársaság ügyvezetőjévé. Döntését megelőzően a testület jóváhagyta Szabó László Zsolt, Such György és Feledy Péter alelnöki kinevezését.
Ez volt múlt héten !!!
2. Azt hiszem mindenki tudja, hogy jelen esetben az internetet használóktól, az ide látogatóktól kérdezik meg a véleményüket. Tehát a szavazás végeredménye csak egy bizonyos, jól behatárolható csoport véleményét tükrözi majd. Természetesnek találom, hogy ők a 3. pontot tartják szenzációs médiaeseménynek.
szidja a hóhér... minek? mindenki jól el van a barátai között... örülök annak hogy beindúlt, mert le7ősége van mindenkinet ott kocsmázni ahol éppen akar, amelyik talponállóban a barátait +találja...
Móricz Zs. krt.18, 41, 47 -s villamos.
Hengermalom út-Október 23-a utcai megállónál le, zebrán át a haranglábhoz s a Skála irányába kevés ballagással az RTL-Klub székháza mellet le a Duna felé!
Érdekes szobor(?) a falon= Fonó!
Kerékpárúton is megközelíthető!
Egér-út mellett, finom bringa ösvény húzódik!
a közszolgálati televízió 1998 végi adatok szerint 8 millió 400 ezer négy éven felüli magyarországi lakos számára elérhető...
Ami ugyebár nem jelenti azt, hogy el is akarják érni, én speciel lassan szinte csak a Forma-1 miatt kapcsolok oda néhány hetente egyszer. Szóval mínusz egy... :)
Most akkor mi van a bulival?
HA eső nem lesz, lesz, ha lesz, nem lesz?
És tessékmondani az Fonó az hol is van? márcsak azért hogy odataláljak...
ciki lesz Internettós pólóba menni? bár ha jobban meggondolom igazi ereklye (így kell írni? :o) lett belőle. :o))))))
Szójjatok ha van konkétum!
Nem akarok ünneprontó lenni, de a http://index.hu az alábbi szavazógéppel köszöntött:
Szavazógép
A Medián kérdezi: Ön szerint mi volt az elmúlt hét médiaszenzációja?
- Fábrisanyi átigazolása az RTL Klubhoz - 95
- új ügyvezető alelnök az MTV élén - 24
- az iNteRNeTTo főszerkesztőjének menesztése - 943
Mint tudjuk, az MTV-nek új ügyvezető elnöke van, és a Szabó László Zsolt iránti tiszteleten kívül már csak azért is illene ezt gyorsan javítani, mert kicsit furcsán adja ki magát ez a hiba az önajnározás kellős közepén. Persze hazudnék, ha azt mondanám, hogy meglepődtem.
A kettes pontra szavaztam, a közszolgálati televízió 1998 végi adatok szerint 8 millió 400 ezer négy éven felüli magyarországi lakos számára elérhető, míg ha jól tudom, ez a médium jelnleg hét-nyolcszázezernél tart. Persze távol álljon tőlem a számítógépes tömegkommunikáció lekicsinylése, de a média egyik legfontosabb feladataként én a társadalom reprezentativitásának biztosítását nevezném meg.
Nyírő! Ki találta ki azt a képet ott fönt? Ekkora DESIG és marketing bakit még nem láttam. Mintha Sztalin elvtárs nézne le rám vigyázó szemével. Engem zavar. A tartalommal egyébként nincs gond: "oda megyünk lakni, ahol vajat kapni."
András, azzal, hogy visszaadtad az Internettonak a Fórumot, elismerted, hogy jogtalanul szedted le a szerverükről. Rossz húzás volt. Most akkor mi lesz? Két Törzsasztal?
A Fórum (MyBB) mindig is a tiétek volt, semmi köze hozzá az IDG-nek.