Keresés

Részletes keresés

mazsolaa Creative Commons License 2004.09.27 0 0 39

Sziasztok!

Lehet, hogy buta kérdés, de a jó cukros kamillateát te iszod, vagy a gyerek? Csak azért, mert elég vad ötletnek tartom a bébit cukros teával itatni... :o)

Köszi!

m.

Előzmény: Südve (32)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 38
Azt tudom, hogy 1 hónapos korig nem adható, rajta van a dobozán. A gyerekorvosunk javasolta, 2 hetes korában. Hasonlóképpen jártunk egy gyerekteával is (Herbária Patikája teakeverék). Arra az van írva, hogy 4 hónapos korig nem adható. Megkérdeztük a védőnőt, hogy most adhatjuk-e vagy sem ezt a teát, erre ő azt mondta, hogy nyugodtan, valami EU-előírás miatt került rá a dobozra ez a szöveg. Itt 2 nézet feszül egymás ellen :-) A védőnő/doktornő véleménye, és az előírás (gondolom, ez se véletlenül került a dobozra). Most melyiknek higgyen az ember??? :- Feelgood
Előzmény: AliceCsodaországban (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.09.27 0 0 37

No álljunk meg egy szóra...

A Grippwoter egy hónapos kortól adható, főleg székrekedéses babáknál hasznos. Infacolt oké.

Ilyen kicsi csecsemőnél nem kell betartani a 3 óránkénti evést (erre kell törekedni később, de 6 hetes korig még koracsecsemőnek számít), és addig akkor kell szopnia mikor ő akar - két óránál ne gyakrabban, de 4 órán túl sem. Azaz, ha 2 óránként éhes, akkor 2 óránként kell megszoptatni.

Igen, jó a megérzésed, valóban állandóan éhes.  Tudom, hogy nagyon fárasztó, de próbáljátok inkább igény szerint szoptatni, és a tápszert csak végszükség esetén adni pótlásnak. Sajnos ilyenkor még éjszaka is többször eszik... ez normális.

Előzmény: feelgood (36)
feelgood Creative Commons License 2004.09.27 0 0 36
Üdv Mindenkinek! A mi Lucánk 3 és fél hetes, a kórházból 2900 grammal jöttünk ki. A hasfájásra Infacolt és Gripe water-t adunk neki, ezek úgy tűnik, hogy masszírozással kombinálva használnak is. Szerintetek elképzelhető, hogy ezek miatt megnő az étvágya? Vagy egyszerűen csak folyton éhes? Az a helyzet, hogy napközben sosem tudja kivárni a 3 órákat a 2 étkezés közt, és nagyon sokat is eszik. Ma kb. 700 grammot kajált, tápszert (Humana A) és anyatejet vegyesen. És még nincsen vége a napnak! :-) Már kifejezetten kikerekedett az arca és 3500 grammos testsúlynál tartunk. Azaz kb +600 gramm 3 hét alatt! Szerintetek normális ez? Üdv. feelgood apuka
Südve Creative Commons License 2004.09.07 0 0 35

Mormika, voltunk hasi Uh-n, még 10 napos korában, ott azt mondták, hogy minden oké vele. Ez az erölködés kb. 3 hete van.

 

Amma, köszi, nálunk ordítás nincsen, nyögés viszont annál inkább. Bepróbálkozom ezzel a szélcsővel, aztán meglátjuk...

Előzmény: mormika (33)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.07 0 0 34
Südve, a szélcső használati utasítása a 19. hsz-ben. Egyébként nem drasztikus. Mondjuk Domi nem erőlködött egész nap, hanem etwetés után 1 órával kezdett ordítani és az eltartott egy darabid. Nyögni nem nyögött
Előzmény: Südve (32)
mormika Creative Commons License 2004.09.06 0 0 33
Südve, hasi ultrahangon voltatok? Ott minden rendben volt? Ha tényleg naphosszat erőlködik a gyerek, talán el kéne vinni valamiféle szakemberhez... igazán magam sem tudom, kihez, belgyógyász? gasztroenterológus?
Előzmény: Südve (30)
Südve Creative Commons License 2004.09.06 0 0 32

Amma, nem, eddig azt még nem vetettük be, mert rettentő drasztikusnak tűnik. :-( Ámde lassan én sem látok más megoldást, hogy ne ezzel teljenek szegény gyerek napjai.

Ma itt volt a védőnőnk, a következő két tippet adta: jó cukros kamillatea éhgyomorra (brrr!), és a Laevolac cseppek. És említette a szélcsövet, de mintha neki is hidegrázása lenne tőle.

Ja, és mellesleg itt a közeli 3 gyógyszertár egyikében sem lehet kapni. Szerdán jutok nagyobb patika közelébe, hátha ott.

 

De pont meg akartalak keresni mailben ez ügyben... pontosan mit is, hogyan is kell ezzel művelni? Milyen gyakran, mennyi ideig lehet használni? Nem fáj ez a manónak?

 

Előre is köszi,

S.

Előzmény: Ammandina (31)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.05 0 0 31
Südve, szélcsövezni szoktátok?
Előzmény: Südve (30)
Südve Creative Commons License 2004.09.04 0 0 30

Hogy a próféta beszélne belőlük... Marcim holnap lesz 8 hetes. :-))

 

Nálunk nem hozott eredményt a paradicsom-megvonás és a tejtermék-megvonás sem. A helyzet ugyanaz. A gyerek naphosszat erölködik, mintha folyamatosan székrekedése lenne. Nagy néha egy-egy kis puki előjön, napi egyszer kakil is, de nem könnyebbül meg tőle, két perc múlva ugyanúgy erölködik.

 

Már szinte mindent próbáltunk, Infacol, Espumisan, Gripe Water, Papaverines... sőt, már próbáltam azt is, hogy semmit nem kap, hátha túlzásba vittük... Ja, az édeskömény tea is megy...

 

Fogalmam sincs, hogy mi ez, de hogy nem egészséges, az biztos, ráadásul Marcinak köldök-, és kétoldali vízsérve is van, nyilván annak se használ ez az iszonyú erölködés (felhúzott lábak, vörös fej... szegénykém irtó türelmesen viseli, ritkán sír, de emiatt nappal alig alszik... :-(( )

 

Kedden tanácsadásra viszem, remélem ezúttal nem ráznak le azzal, hogy "elmúlik, Anyuka, három hónapos korára elmúlik..."

Előzmény: moncaberta (29)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.02 0 0 29
Ja és a Sears házaspár híres Baby Book-jában olvastam, hogy a hasfájás 6-8. hét között tetözik. Talán a jövö hét már jobb lesz :-)
moncaberta Creative Commons License 2004.09.02 0 0 28
Háát, köszönöm az érdeklödést. Valamivel jobb, mint az elején, de a múltkori beírásom óta van némi visszaesés, mivel gyakorlatilag májkrémes kenyéren kellene élnem az olyan sírásmentes napok érdekében. Azért az nem megy, de elviselhetö szinten bírjuk tartani a dolgot. A borzasztó üvöltések megszüntek, vinnyogás, nyöszörgés van, de ha úton vagyunk -kocsiban vagy babakocsiban- akkor elalszik, itthon viszont dajkálgatni kell. Ez kissé fárasztó, mert vagy trappolok az utcán, vagy a lakásban körözök, de mivel a nagy oviban van, annyira nem készít ki idegileg, most ráérek csak vele foglalkozni (a háztartás persze szalad, de mindegy. majd mindjárt megyek is vasalni:-)) Egyébként nagyon aranyos, röhög, dumál, rájöttünk, hogy valójában egy kicsi vombatra hasonlít... Még egy hónap és remélem vége a nyüglödésnek is.
Előzmény: Ammandina (26)
KAAEL Creative Commons License 2004.09.01 0 0 27
A tejivás mérséklése nálunk is bevált - a pöttyökön is múlnak. A puki-kihajtás nagy ötlete a Nagyitól származik, minden este megiszok én egy köményes teát. (a hatása sajnos nálam is jelentkezik, de a babán is segit), legalább nem kell kinozni :)
Ammandina Creative Commons License 2004.09.01 0 0 26
moncaberta, hogy áll a hasfájás? Végleg segített a tejivással való leállás?
Előzmény: moncaberta (25)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.21 0 0 25
Nem merem elkiabálni, de beadtam a derekam, és abbahagytam a tejivást  (is) és markáns javulás észlelhetö! Ez már pár napja tart. Azért még vannak nehezebb órák, nyöszörgések stb, de már egy csomót van ébren úgy, hogy nem sír, hanem vidáman nézeget (nekem ez új!!), sokkal jobban alszik és ami talán a legjobb jel: eltünt róla minden pötty - tejkiütés. Még nem merem elhinni, de gondoltam beírom, hátha másnál is bejön. Csak így maradjunk!!
tunde003 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 24
ok. köszi. :-)
Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2004.08.20 0 0 23
Tünde,
nem kell megemelni. Azoknál a babáknál kerül ez szóba, akik nagyon sokat buknak vagy refluxosok. Ilyenkor szükség lehet a fejvég felemelésére, hogy ne lélegezze be a cuccost, ami visszajött belőle.
De szerintem ne foglalkozz ezzel, majd ha a babád nagyon okádós lesz, akkor érdemes lesz rá visszatérni, de addig nem :-)
Előzmény: tunde003 (22)
tunde003 Creative Commons License 2004.08.20 0 0 22

sziasztok

bocs, hogy beledumálok, még ugyan van 2 egész hónapom, mire megszületik a legkisebb, de mivel az első, próbálok már most felkészülni dolgokra.

 

meg tudja nekem valaki mondani,hogy miért is kell az ágy fejrészét megemelni???

 

Előzmény: torkrisz (17)
zsuzsa Creative Commons License 2004.08.14 0 0 21
Semmi sem segitett. Tul is zabálta magát, orrán-száján böffent vissza belőle az anyatej... 3 hónaposan elkezdett forogni, majd kúszni-mászni, pakolni, rombolni és ettől teljesen boldog lett és abbahagyta a napi 3 órás üvöltést. És ma is csak akkor lehet birni vele, ha meghajtják edzésen és elfárad... A kicsinek meg sose volt baja és most is ilyen, beül a sarokba és olvas meg rajzol. Ugyhoyg türelem, 3 hónapot túl lehet és kell is élni !!!
Lovászi Creative Commons License 2004.08.14 0 0 20

Aki a gripewatert akarja használni, annak szólok előre, hogy nálunk mindig mega-giga méretű kakilás lett az eredménye, vagyis még a gyerek hátáról is mostuk...

 

Nekem tulajdonképpen egyik gyerekem sem volt túlzottan hasfájós, talán a fiam volt a leggázosabb ebből a szempontból, megspékelve egy kis reflux-gyanúval... Akkor még semmilyen cseppet sem lehetett kapni, így én az üvöltő gyerekemet úgy fektettem az alkaromra, hogy a feje volt a könyökömnél, a hasa meg pont a tenyeremben. Így kellett vele sétálni, így könnyebben kijött hátul, aminek ki kellett jönnie :-) Közben a kéz mozgatásával lehet maszírozni is a hasát. (Nem kis mutatvány volt a 3 hónapos korára 6 kg-ra hízó gyerekemmel...) Ha már nagyon nehéz volt így, akkor jött a "vekni kenyér", vagyis a vállamra fektettem olyan magasan, hogy a pocakja volt pont a vállamon. Nálunk ezek elég jól beváltak, de tényleg 3 hónapos kora után kicserélték a bőgőmasinát egy kistündérre.

Ammandina Creative Commons License 2004.08.14 0 0 19

Fém, szélcső patikában kapható különböző méretekben, természetesen a legkisebbet kell kérni, és nyugodtan fel lehet ám vezetni a popsiba 1-2 cm méályen (csak semmi pánik, nem fáj, nem okoz sérülést)

 

Előzmény: Törölt nick (15)
beth74 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 18
Igen, ágy lába megemelve, hasi uh negatív, és ez a 3.tápi, valamint a cseppeket is végigpróbáltuk!
Előzmény: torkrisz (17)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.14 0 0 17

Ágy lábát a fejrésznél megemeltétek?Sokat jelent. Voltatok hasi UH-on vele?

Próbáltatok már másik tápit is?

Előzmény: beth74 (16)
beth74 Creative Commons License 2004.08.14 0 0 16

Sziasztok!

 

Hát a helyzet még nálunk sem teljesen felhőtlen az elmúlt 3 napban megint nagyon húzta a lábát és elég sok bömbi is volt, pedig már úgy reménykedtem, hogy kezdünk kifelé menni pár nap múlva 3 hónapos.

 

Egyébként tápitól tényleg még rosszabb a helyzet, Martinnál akkor jött ki teljesen amikor a tejci teljesen elapadt.

 

És nálunk még nehezíti a helyzetet, hogy bukós, az antireflux tápi mellett is eléggé tud bukni, bár legalább nem rendszeresen.

Törölt nick Creative Commons License 2004.08.14 0 0 15
A szélcsövet lehet kapni a patikában?
És használni tudnám én is mindenféle előképzettség nélkül?
Előzmény: Ammandina (12)
moncaberta Creative Commons License 2004.08.13 0 0 14

Hát igen az idö. Mindjárt gyártok egy centit és elkezdem vágni... Csak kár, hogy ezt az elsö idöszakot ennyire nem tudjuk kiélvezni, de persze azért igyekszem, csak hát pillanatok vannak, amik jók és több órás bögések. VSZ még az is rossz, hogy én pl szoptatok és tudom, hogy szopi után jön a hasfájás praktikusan attól a tejtöl amit tölem kap a gyerek. Gondolom érthetö, hogy már az elsönél is utáltam az egészet, és most sem élvezem a dolgot felhötlenül... néha legszívesebben tápszert adnék, de attól még jobban fájna a hasa, azt pedig nem akarom.

Na hogy nyavajgás mellett valami hasznosat is írjak:

GripeWatert ezzel a gyerekkel még nem próbáltam,  az elözönél nulla volt a hatás.

A teák nem igazán segítenek. Most kétféle homeopátiás szert próbáltunk, az egyik szerintünk nem hatott, a másikat ma kezdtük, és extrém nehéz esténk volt. Lehet, hogy ez a hatás jele ? (úgy tudom eleinte felerösödhetnek a tünetek, de nem vagyok egy homeopata-szaki, csak már mi is bármit kipróbálunk). Sab Simplex (nálunk 3X5 csepp adagban) még viszonylag a legjobb.

Gyakorlatilag én sem eszek semmit, a reggeli tejeskávámról most nem tudok lemondani, de forralom magamnak a tejet (Zsuzsinál azt sem ittam, de nem igazán számított), iszok naponta egy babateát (állítólag átmegy a tejbe valami a hatóanyagból és az segíthet) és egy Fitolac-ot, többet nem merek, hátha az is árt (természetesen mindent kipróbáltam, hogy mi van ha nem iszok, de ugyanúgy hasfájt, ezért tértem rá vissza). Öszilevet mértékkel és higítva, gyümölcsöt csak görögdinnyét (keveset), semmi zöldség, semmi paradicsom (már majd megpusztulok ezekért :-( )

És vigyázzatok a nagy bevásárlóhelyeken kapható pékáruval, tele vannak élesztövel, lehet, hogy nektek nem tünk fel, de a gyerek megérezheti. Most ennyi, mielött velem lesz tele a topik.

torkrisz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 13

Modjuk az én gyerekem nem volt "igazi" hasfájós, addig volt pár óriási sírás, míg rá nem jöttünk 5 hetes korában, hogy egy korty tejet sem ihatok, akkor nincs semmi baj. Addig volt néhány éjszakai átsírt óra,kiküszködött puki, apa hasán alvás:((( Szerencsére nem sok, mert egyébként nem vagyok nagy tejivó.

Meg egy átüvöltött 2 órahossza 4 hós korában, nappal, amikor hülye anyja megivott egy nagyon gyenge kávét, icipici tejszínnel( szó szerint 3 korty volt):((

Egyébként nálunk az infacol jött be, amit 4 hós koráig napi 3 * kapott ( 2fél, és egy egész adagban.

Ammandina Creative Commons License 2004.08.13 0 0 12

moncaberta, Domi is ilyen volt 3,5 hónapos korára nőtte kia a hasfájást. Mondom, semmi se segített. Mondjuk én azzal vigazstaltam magamat, hogy a következő biztosan eszik-alszik baba lesz;o)

Viszont nálam a nagy kiborulásokon tényleg segített, hogy Domi azért egészséges baba, ha sírós és nem alvós is, mi ez azokhoz a borzalmakhoz képest, amit egy beteg gyerek jelent.

Előzmény: moncaberta (8)
Ammandina Creative Commons License 2004.08.13 0 0 11

Alice, én nem akarlak elkeseríteni, de a hasfájós babák egy részénél tényleg csak az idő számít. Dominak 4 hetes korában minden etetés után fájt a hasa bármit is adtam neki. De jelentem túléltük.

Szvsz szélcsövet vegyetek a patikában, azzal elég jól elő lehet varázsolni a pukikat;o)

Előzmény: AliceCsodaországban (9)
torkrisz Creative Commons License 2004.08.13 0 0 10
És húzza is a lábát??? Nem csak egyszerűen sírós baba?
Előzmény: AliceCsodaországban (9)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!