Keresés

Részletes keresés

Pranit Creative Commons License 2018.10.13 0 0 957

Seychelle-lel hasonlóan voltam, mint te, de aztán egyre szépültek az emlékek, egészen odáig, hogy nálam biztosan Francia polinézia elött van és közvetlenül Maldív után, legalábbis mindent összevetve, ár-érték és egyéb viszonyítási dolgokat (pl. távolság) összevetve. :)

 

FP, hasonló Maldívhoz abból a szempontból, hogy itt is a lakatlan szigetek a szebbek, nem a helyiek által lakottak.

Viszont, Maldívval ellentétben, FB-ban a resortok, szállások többsége a lakott szigeten van (kivéve Bora Bora luxushoteljei a motukon, de azokat gyözze megfizetni az ember...), míg Maldívon eleve a lakatlan szigetekre építették öket (ott ugye az utóbbi idöben terjednek a szállások a lakott szigeteken). ìgy Maldívon eleve a szállásodon is festöi környezetben vagy (ha resort szigetre mész), míg FB-ban csak kirándulás keretében jutsz el a festöi környezetbe. Mert maguk a szigetek tényleg nem nagy számok, nem sok látnivaló van. Viszont Maldívon töredékéért tudsz egy resortban lakni annak, mint amit Bora borán fizetnél...

 

 

 

 

 

Előzmény: moonwalkr (956)
moonwalkr Creative Commons License 2018.10.12 0 1 956

Inkább öröm, amikor ezen a topikon is látunk élménybeszámolót. Köszi.

 

 

Bennem is valamilyen olyan idealizált kép él ezekről a francia-polinéziai szigetekről, hogy ezek a legszebbek Sey-Maldiv-Mauritius-Karib-szigetek előtt és nekem is az a top álmom, hogy egyszer eljussak egy Bora-Bora/Moorea útra (sajnos egy hónapom szinte biztos nem lesz). És én is jártam úgy már (konkrétan a Seychell-szigetekkel), hogy volt bennem egy felfokozott várakozás és végül nem volt olyan szép, különleges, mint vártam. Ezért nem baj az, amikor valaki hideg vizet locsol a parázsra:) 

Előzmény: Pranit (954)
W.L. Creative Commons License 2018.10.12 0 0 955

Jo, hogy megirtad benyomasaidat! 

 

Beszamolod alapjan ez a szigetcsoport jo peldaja annak, hogy ami nagyon draga az nem feltetlenul nagyon jo - legalabb is arra, amit ti kerestetek.

Emlitetted, hogy tervben voltak/vannak a Raja Ampat-szigetek is. Nos, ott a francia polineziai koltsegek toredekeert szuper nyilvanos strandokat es paratlanul gazdag vizalatti elovilagot kaphattok - noha (szerintem Hal' Istennek) luxusudulok nelkul.

Strandokert es sznorkelezesert aligha erne meg Mooreara es plane Tahitire visszaternetek - akar Oceanian belul maradva is talalhattok jobb strandokat es sznorkelezohelyeket pl Uj-Kaledoniaban vagy a Fidzsi-szigeteken is, hogy csak a kiepitettebbeket emlitsem.

Előzmény: Pranit (954)
Pranit Creative Commons License 2018.10.12 0 4 954

Túl vagyunk az egy hónapos úton, nagyszerü élményekkel és gyönyörü fotókkal gazdagodtunk. :) Pár fotót feltöltök majd még a következö napokban.

 

Ahogy alább írtam, az alábbi szigeteket jártuk be:

1. Huahine 5 éj

2. Bora Bora 6 éj

3. Tikehau 5 éj

4. Rangiroa 5 éj

5. Fakarava 6 éj

 

 

Minden sziget különbözö élményt nyújtott, ilyen szempontból jól volt a terv összeállítva, a 2 kedvenc Tikehau és Fakarava volt, és bevallom, nekem Bora bora kicsit csalódás... (talán túl magasak voltak az elvárások).

Huahine-en és Bora borán autót béreltünk, Rangiorán és Fakaraván bicikliztünk, míg Tikehaun nem a föszigeten, hanem eleve egy kis privát motun volt a szállásunk, és a mellettünk lévö motukra kajakkal lehetett átmenni. Épp emiatt volt ez a sziget a legnagyobb élmény, mert a kajakkal elért környezö motuk lakatlanok, egyedül élvezheti az ember a gyönyörü fehér homokos strandokat.

 

Valószínüleg nem informálódtam az utazás elött eléggé (?), de engem meglepett, hogy ezen szigetek egyike sem igazán rendelkezik fehér, vagy egyáltalán homokos stranddal.

Illetve ha van is, az valamelyik hotel privát strandja, ahová nem lehet csak úgy bemenni fürdeni, a fehér homokos strandok, az a gyönyörüség, amit fotókon lát az ember, a föszigetek melletti motukon vannak... Amiket leginkább csak kirándulás keretében lehet hajóval elérni kemény pénzekért, vagy eleve motura kell szállást foglalni ami pl. Bora borán lehetséges, még keményebb pénzekért... Illetve Tikehau-n, ott szerencsére ott is volt a szállásunk.

Én valami olyasmit vártam, mint Seychelle-en, hogy körbejárva a szigeteket meg-meg lehet állni és felfedezni a gyönyörü strandokat, na itt ilyen nem igazán van sajnos...

Bora bora egyetlen fehér homokos nyilvános strandja a Matira beach, nem csúnya, de azért nem pisili össze magát az ember a gyönyörüségtöl... Huahine-en egyetlen strandot sem találtunk körbeautózva, szerencsére a hotelünknek volt egy kis fehér homokos partja. Rangiora ugyanez, ott viszont a Blue lagoon gyönyörü, de egy 30 fös szervezett kirándulás keretében odamenni messze nem nyújtotta azt az élményt, mint mondjuk Tikehau, ahol órákon keresztül egyedül van az ember...

Fakarava Blue/green lagoonja is csodaszép, ott szerencsére csak egy 6 fös társasággal voltunk, itt a szállásunknak szintén volt egy kis homokos strandja. Bora bora blue lagoonja sajnos idöjárás miatt kimaradt.

 

Mi nem búvárkodunk, sznorkeling szempontjából sokkal többet vártam. Maldív szigetekkel összehasonlítva sokkal-sokkal kevesebb volt a hal.

 

Bár száraz évszakban voltunk, az idöjárás nagyon változékony volt. Kb. a fele idöben volt napos idö, a másik felében felhös, esös, és pár nap kivételével egész idö alatt nagyon szeles volt, Tikehaun 2 napon keresztül extrém szél fújt, de Rangiora is hasonló volt. Bora borán volt egy 2 napos kompletten esös idöszakunk is. Összességében el tudtam volna plusz pár fokot viselni, föként esténként. :)

 

Ami feltünö, az összes szigeten rengeteg kutya van, benyomás alapján van gazdájuk, de mivel nincsennek kerítések, így sokan az utcán kóborolnak. Ez sokszor feszélyezett minket, bár a legtöbbjük barátságos volt, de egymást ugatták, így egy-egy séta elég kellemetlenre sikerült, mikor már vagy 6 kutya csatlakozott hozzánk, egymást ugatva... Huahine-en viszont 2 kutyával életreszóló barátságot kötöttünk, minden reggel 6-kor a hotel stégjénél randiztunk velük. :)

 

Ha valaki megkérdez, összességében annak javaslok egy ilyen utazást, akinek van rá legalább 1 hónapja, és valami új úticélt keres, mert a közelebb lévö paradicsomi helyeket már látta (Maldív, Seychelle).

Plusz vélemény, hogy csak Bora bora miatt szerintem nem érné meg a felhajtást, nem éri meg a fárasztó és hosszú utat, és a hatalmas költségeket sem...

 

Nem zárom ki a lehetöségét, hogy valamikor visszatérjünk, és megnézzük a most kihagyott Tahitit és Mooreát, föleg az utóbbit sajnálom, hogy kimaradt, de minden sajnos nem fért bele.

 

 

 

 

 

 

Pranit Creative Commons License 2018.07.03 0 0 953

Szia,

elnézést, ritkán jövök erre. Ha még aktuális, írj nyugodtan a pranit@t-email.hu címre.

Előzmény: utazó-74 (952)
utazó-74 Creative Commons License 2018.06.10 0 0 952

Kedves Pranit, 

 

tud nekem segíteni részletesebb infók megadásával erről az ajánlatról?

 

 

el tudom képzelni, hogy valamikor mi is megnéznénk ezt a vidéket 

 

akár személyesen, akár mailben

 

üdv

Előzmény: Pranit (946)
Utazó666 Creative Commons License 2018.01.28 0 1 951

Nagyon jó, hogy jelentkeztél....A nehézségek ellenére,akkor azért csak egyenesbe értetek :) Jó készülődést és utat kívánok. Irigykedem :) 

Előzmény: Pranit (946)
Pranit Creative Commons License 2018.01.27 0 0 950

Én alapvetöen a Maldív szigetek szerelmese vagyok, így valószínüleg emiatt vonzanak a Tuamotuk jobban... Mindenképp írok!

Előzmény: W.L. (949)
W.L. Creative Commons License 2018.01.24 0 0 949

Azert ezek nem nagy szigetek, 1-1 nap alatt bejarhatok autoval.

En Tahiti belsejebol nagyon szep kepeket lattam. Szoval nekem ezek kotelezok lennenek, de persze ha teged inkabb a strandolos szigetek vonzanak, akkor a Tuamotukkal nyilvan jobban jarsz.

Majd irj beszamolot!

Előzmény: Pranit (948)
Pranit Creative Commons License 2018.01.24 0 0 948

Igen, én ezzel máshogy vagyok. Hegyes szigeteknek szerintem akkor van értelme, ha van idö felfedezni a szigetet, és sokat akar menni az ember, de nálunk ez az utazás nem csak arról szól, hogy lássunk, hanem, hogy pihenjünk is és kikapcsolódjunk. 

Bora Bora ilyennek mindenképp benne marad, aztán Moreából meg valahogy Huahine lett, erre már nem is emlékszem, hogy miért.

Nézegettem, hogy mit érdemes megnézni Tahitin, de nem találtam annyira érdekesnek, hasonló kaliberü, hegyes szigeteket láttunk már a világ más pontjain. De a videók, amik pl. Rangiroa vagy Fakarava lagunájában készültek, hát azok lenyügöztek teljes mértékben.

 

Köszi!

 

 

Előzmény: W.L. (947)
W.L. Creative Commons License 2018.01.24 0 0 947

Jo utat!

 

En azert Tahitit es Mooreat bennehagynam, ha kell, valameyik atoll rovasara is.

De hat en jobban vonzodom a hegyes szigetek fele, te ezzel talan mashogy vagy.

Előzmény: Pranit (946)
Pranit Creative Commons License 2018.01.23 0 2 946

Gondoltam beszámolok, hogy hol is tartunk a dologgal. 

Hát, az a helyzet, hösiesen bevallom, hogy beletört a bicskánk a saját szervezésbe... Pedig van azért rutinunk, nem vagyunk elveszett emberek...

Így már azon voltam, hogy feladom az egészet, vagy leegyszerüsítjük, és nem megyünk ennyi szigetre, vagy keresünk valami egészen más úticélt...

 

A gond a repülöjegy foglalással kezdödött. Momondon kikerestük a nekünk megfelelöt, Air New Zealand, de foglalni mindig csakis közvetlenül a légitársaságnál foglalunk, netes közvetítökön keresztül soha. Viszont itt nem tiszta ANZ járatokról van szó, hanem kooperációban más légitársaságokkal, meg sem találtunk minden kiválasztott járatot az ANZ honlapján.

Jó, akkor legyen, hívjuk öket telefonon. Hívtuk is öket 3 napon keresztül, a frankfurti irodájukat, elérhetetlenek... 

 

Szóval itt megtorpantunk, mert amíg nincs repjegy, vagyis fix utazási dátum, addig nem tudunk szállást sem foglalni, és a belsö repülöjáratokat sem...

 

Ráadásul a szálláskeresés sem egyszerü. Bookingon vannak szállások, de Google mapen sok olyat találni amik nincsennek fenn Bookingon, saját honlapjuk van, de sok esetben 2-3 éves árakkal, nem online foglalási rendszerrel, hanem csak emal címmel... Szóval minddel fel kellene venni a kapcsolatot emailben, majd ha mindenhonnan megjön a válasz, hogy a választott dátumra van-e szabad helyük, akkor nézhetjük a belsö járatokat, de azok sem annyira egyszerüek, nem minden járat van naponta. De ugye eddig el sem jutottunk a repjegy miatt.

Ekkor találtam rá egy Pacific Travel House nevü müncheni irodára, akik kimondottan erre a térségre (Ausztráliától Hawaii-ig) specializálódtak. Gondoltam megírjuk az elképzeléseinket, kérünk egy ajánlatot, mit veszíthetünk...

És most ott tartunk, hogy mára összeállt a kép, és rábólintottunk az összerakott ajánlatra. :) Szóval szeptemberben utazunk. :))

 

Az eredeti elképzeléseinkhez képest, amit leírtam egy elözö hozzászólásban, változott némileg a terv, a repülést és a szigeteket illetöen is (a repülés praktikus okokból az iroda javaslatára, így jövünk ki legjobban idöben, a szigeteket illetöen pedig én magam döntöttem más szigetek javára, miután tanulmányoztam öket kicsit részletesebben) így végül így fog kinézni a dolog:

 

Repülés mégsem egyszer körbe a Földet, vagyis nem Àzsián keresztül repülünk vissza, hanem azon az úton, ahogy odafelé is: Frankfurt- London-LA-Tahiti.

Szigetek:

1. Huahine 5 éj

2. Bora Bora 6 éj

3. Tikehau 5 éj

4. Rangiroa 5 éj

5. Fakarava 6 éj

 

Összességében az irodától jobb árakat kaptunk mintha saját magunknak pl. a Bookingon foglaltunk volna, mert az irodánál megvoltak a speciális ajánlatok pl. 4 éj=5 éjre, vagy pl. 5 éj foglalása esetén reggeli helyett FP-s ellátásra. 

 

És akkor mostantól számolunk vissza. :)

 

 

 

 

 

 

 

 

Utazó666 Creative Commons License 2017.11.11 -1 1 945

Sajnos 2018-ban nem tudom januárban kivenni a megszokott 3-4 hét szabadságomat, így el kell halasztani az utazást,de reményeim szerint 2019 januárjában be tudjuk pótolni.... Így jövőre Maldívval kárpótoljuk magunkat :)

Előzmény: Pranit (943)
W.L. Creative Commons License 2017.11.11 0 0 944

Hat ugye Marquesas a legtavolabbi szigetcsoport Tahititol. Es az en szememben a legszebb is.

De ha nem fer bele, akkor nincs mit tenni.

En egyebkent pont azert hagytam eddig ki Francia Polineziat, mert ha mar elmennek odaig, akkor minden reszet meg szeretnem nezni, az meg szamomra is tul draga.

 

Indonezia ugyeben majd varunk abban a topikban - nekem az a specialitasom! :-)

Bar elsosorban nem luxusudulos utakat szoktunk ott taglalni.

Viszont szigetei szepsege es valtozatossaga telinteteben szerintem alighanem verhetetlen az orszag, meg ha nem is var mindenfele Maldiv stilusu, 5 csillagos kenyelem.

Szerencsere!

Előzmény: Pranit (942)
Pranit Creative Commons License 2017.11.11 0 0 943

Köszönöm, és igen, mindenképp beszámolok, bár még nagyon messze van. :-) 

És mi lett a ti utazásotokkal? El lett tolva bizonytalan idöre vagy van újabb tervetek konkrét idöponttal?

Az étkezés nekem is fejtörést okoz, de van ahol van félpanziós ellátás, pl. Tikehau-n olyan szállást néztem, a nagyobb szigeteken megpróbáljuk reggelivel, és a vacsorát majd megoldjuk. Bora Borán én is ugyanezt a szállást néztem, mert árban még elfogadható, de van a környékén elég étterem ahol pl. a vacsora megoldható. 

Előzmény: Utazó666 (941)
Pranit Creative Commons License 2017.11.11 0 0 942

Nem könnyíted meg a dolgomat a jó ötleteiddel. :) 

Megnéztem a Marquesas-szigeteket, valamiért eddig teljesen elkerülték a figyelmemet, és hát nagyon is érdekelne, fel sem tünt, pedig van erre is egy külön pass az Air Tahiti-nél. A kedvem ott ment el, mikor megláttam az árát. A 2 szigetes több, mint 800, a 3 vagy 4 szigetes pedig több, mint 900 € fejenként. Azért az jelentös kiadás lenne még a többi tetejére. Illetve az az igazság, hogy nem csak látni és felfedezni, hanem pihenni is megyünk, így ezt a részt is belevéve már talán zsúfolt lenne a program.

Igen, szándékosan úgy néztem a szigeteket, hogy legyen benne ilyen is-olyan is. 

 

Sajnos plusz 2 hetünk sem lesz, én is és a férjem is "normál" munkahelyen dolgozunk, már az is nagy szó, hogy 1 hónap szabadot megkapjunk egyhuzamban, ez a  maximum amit ki tudunk eröszakolni. De egyébként sem tenném, Indonézia egy külön project lesz, 2019-ben arra lesz szánva 1 hónap. :-)

Előzmény: W.L. (940)
Utazó666 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 941

Szia!

Köszönöm, hogy írtál. Mi január - februárra terveztük, Bécsi indulással. A terv Moorea 5 éjszaka, szállás Le Tipaniers, utána Bora Bora 8 éjszaka Maitai Polynesia-ban, aztán Tikehau 5 éjszaka, 5 vagy 6 éjszaka Rangiroa, bár Fakarava is szóba került nálunk, de sehogy nem tudtam a belső járat menetrendjével úgy összehozni hogy jó legyen, így lett helyette Rangiora és a legvégén Tahiti ahol csak 2-3 éjszaka volt a terv. Mi is a pass kártyát terveztük megvenni, az a legegyszerűbb szerintem. Mi sem vagyunk hátizsákos turisták,de mivel Moorea és Bora Bora is kirándulósabb szigetek, ezért az egyszerűbb, de jó elhelyezkedésű szállásokat kerestük. Ami nálam még nagy fejtörést okozott, az az ellátás, mert Bora Bora és Moorea szigetén úgy gondoltam elég a reggeli, mivel ott több étterem található a szállások környékén, így különböző helyeken tudnánk vacsorázni.... Moorea-n robogó bérlésre is gondoltam és akkor az ember maga tudja felfedezni a szigetet, de nem tudom ez is mennyire megvalósítható....Nagyon jó tervezgetést kívánok és nagyon nagyon nagyon várom majd az élménybeszámolódat!!

Előzmény: Pranit (939)
W.L. Creative Commons License 2017.11.09 0 0 940

Mint mar a Maldiv topikba is irtam, jo a terv, igy ugye hegyes szigetek es atollok is vannak benne.

En mondjuk a Marquesas-szigeteket is megprobalnam belevenni. Illetve gondolkodj el a szinten mar emlitett lakott vs lakatlan szigeteken valo megszallas "problemajarol".

Es ha mar lud, legyen kover: Ha ugyis Szingapuron at ternetek haza, es lenne meg 1-2 hetetek ra, akar 1-2 indonez szigettel is kiegeszithetnetek az utat. ;-) Ott aztan tenyleg mindenfele sziget akad az oriasitol a nagyon picikig.

Előzmény: Pranit (939)
Pranit Creative Commons License 2017.11.08 0 0 939

Szóval a terv úgy néz ki nálunk, hogy jövö szeptember, utazással együtt gyakorlatilag 4 teljes hetünk lesz rá. 

 

Repülésre 2 opciónk van, valószínüleg az Air New Zealand-ot fogom preferálni Frankfurt-London-Los Angeles-Tahiti útvonalon, visszafelé pedig, mert valahogy vonz az ötlet, hogy körberepüljem a földet :), Tahiti-Auckland-Singapore-Frankfurt. De mire foglalunk, január, de február elején legkésöbb, lehet meggondolom magam és nem bonyolítjuk, és visszafelé is LA- keresztül jövünk.

A másik opció Air Tahiti Nui/Air France Párizsból, 1x-i átszállással Los Angelesben, kB. 200 €-val drágább fejenként, ami talán megéri a második átszállás megspórolását (viszont Frankfurtot egyszerübben elérjük, mint Párizst, No-ban élünk), plusz az átszállási idö is rövidebb, de valami miatt az Air France nem szimpatikus, így emiatt egyelöre az elsö verzió a valószínübb.

 

Ami biztos, hogy Air Tahiti Pass-sal fogunk a szigetek között repülni.

https://www.airtahiti.com/multiisland-fares

3 sziget biztos, Tahiti, Moorea és Bora Bora. 4.-nek Tikehau látszik biztosnak, ehhez már mindenképpen Bora Bora-Tuamotu Passkell, így az 5. szigetet majd a benne foglaltakból kell kiválasztanunk, de valószínü Rangiora lesz, de ez még képlékeny, bele kell ásnom magam mélyebben a szigetekbe, hogy hová érdemes.

 

Nem vagyunk hátizsákos turisták, de megvannak azért anyagilag a határaink, így majd ennek megfelelöen kell szállásokat keresnem. 

Egyelöre ennyi a terv, várok a jövö évi szabadságom engedélyeztetésére a munkahelyemen, ha az megvan, elkezdek részletekbe menöbben foglalkozni a dologgal.

 

Azt írtad nektek megvolt a terv januárra, ti miben gondolkodtatok? 

 

 

Előzmény: Utazó666 (937)
Kcicó Creative Commons License 2017.08.04 0 0 938

Sziasztok!

 

From the UK to splendid Tahiti from £929!

 

http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/london-or-manchester-to-tahiti-from-just-929/

 

Travel dates:
February – June 2018

Sample dates
Feb 27-Mar 11
Mar 6-18
Apr 12-24, 17-29
May 8-20, 15-27
May 22-Jun 3, May 23-Jun 10

Routing:
London – Tahiti – London
Manchester – Tahiti – Manchester

Utazó666 Creative Commons License 2017.07.28 -1 1 937

Sziasztok! Jó lenne egy kicsit feléleszteni a fórumot,már csak önös érdekből is,mert szóba került nálunk is mint uticél. Örömmel olvasnék friss élménybeszámolókat, hasznos infókat.....

Pranit Creative Commons License 2017.06.25 0 0 936

Ha jársz erre valamikor írnál róla, hogy hogy sikerült a nyaralásotok? Melyik szigeten hol száltatok meg, melyik sziget miért tetszett, mit csinálnátok esetleg utólag másképp?

Előzmény: pedrojunior (935)
pedrojunior Creative Commons License 2017.01.26 0 0 935

Eldőlt végre.

4 nap Huahine, 4 nap BoraBora és 5 nap Moorea.

Akinek esetleg van infoja, ajanlata Huahine-vel es Moorea-val kapcsolatban az ne fogja vissza magát!

Előre is köszi!

pedrojunior Creative Commons License 2017.01.01 0 0 934

Valakinek van tapasztalata a ferry-kel?

utazott valaki szigetrol szigetre ferry-vel?

pedrojunior Creative Commons License 2016.12.28 0 0 933

Sziasztok!

Aprilisban megyunk, eddig ez a tuti.

Kerdesem, hogy hasznalta-e mar valaki az air tahiti island hopping-ot?

Ha igen melyiket, es mi a tapasztalat?

valaszotokat elore is koszonom!

Casady Creative Commons License 2016.09.05 0 1 932

Sziasztok!

 

létrehoztam egy facebook oldalt:

https://www.facebook.com/BoraBoraUtiterv/

Mindenben szívesek segítek azoknak akik Bora Bora-ra terveznek álomutazást. Legyen az költséghatékony, vagy luxus kategória.

 

Üdv!

Casady Creative Commons License 2016.06.12 0 0 931

Szia! Bp-london-los angeles-tahiti, és air tahitivel 

bora bora. Többen megkérdezték hogy Maldív vagy Bora, az őszinte szubjektív véleményem, hogy Maldívra többször vissza fogok menni, 

Bora Bora-ra nem tervezem. Pusztán azért, mert annyival nem adott többet, mint amennyivel messzebb van, és tényleg mindent láttunk amit itt lehet. De ez attól függ, hogy ki milyen élményt keres? A polinéz vendégszeretet és kultúra vonz? A szállodák nyújtotta luxus? ha régi álmod és égsz a vágytól, akkor nincs kétség, menni és látni kell! De ha csak a fauna és flóra, vagy csupán egy  gyönyörű helyre vágysz, akkor ilyen típusú van közelebb is.

Előzmény: lucita (930)
lucita Creative Commons License 2016.06.09 0 0 930

Köszi a beszámolót!

Milyen útvonalon repültetek?

És akkor ezek szerint picit Maldív elé pozícionálod?

Előzmény: Casady (924)
Casady Creative Commons License 2016.06.06 0 0 929

Ráadásul a kisboltokban ennél olcsóbban is van élelmiszer. Azt azért megjegyzem, ha Motu-n tartozkodtok, akkor elelmiszer miatt es a programok miatt is rendszeresen be kell hajozni a fő szigetre, és az nem olcsó. Van egy olcsó szállás a maitai mellett, ismerősöm ott vett ki szobát, de átköltözött maitai-ba mert nem tudott aludni bogarak es meleg miatt. Kinek mi az ingerküszöbe. 

Előzmény: wanbo (928)
wanbo Creative Commons License 2016.06.06 0 0 928

Köszi, ez jó hír, bár nem olcsó, de azért mégsem akkora összegek, hogy 3-4 napot ne lehetne kihúzni, viszonylag kis költségvetéssel. Nálam is tervben van, de néhány évig még biztos nem fog összejönni, főleg a repülőjegy miatt. Szállásra amúgy ajánlom az Airbnb-t, ha valaki "olcsón" szeretne néhány napot eltölteni, Tahitin már 20-30 dollár körül lehet találni szobát, de amúgy olyan 50 dollár körül sokfelé van. Bora Borán ráadásul úgy tudom, hogy kemping is működik, ráadásul egy motun! Az kb. 20-25 euró két főre, sátorral. A repjegy ne lenne annyira drága...  

Előzmény: Casady (927)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!