Úgy tudom, ezek a limiterek csak a küszöb közvetlen közelében lépnek működésbe, én viszont fokozatosan csökkenő gyorsulást tapasztaltam, teljesen úgy éreztem, mintha a növekvő légellenállást nem tudná legyőzni.
Pont annál a sebességnél, amit írsz a 110LE-s DCI elektronikusan le van szabályozva (speedlimiter). Így 180-nál óra szerint soha sem fog többet tudni, ha csak ki nem szedeted a korlátozást...
Középokon a Bagolyvár ( http://geocaching.hu/caches.geo?id=2024 ) tetejéről készült a felvétel 08.27. 17:50-kor helyi idő szerint. A kilátásban gyönyörködtünk és akkor tőnt fel a fehér Duster fekete felnikkel. Egyedi jelenség. :)
Láttam még egyszer is. Kőrösfőn parkolt az útra merőlegesen.
Az ünnepségen 4-500-an lehettek, de így is sajnálhatod, hogy nem voltál ott.
Ha jól látom, Niva bütykős gumi volt valamelyik videón a Dusteren. Elvileg befér alá, terepen atom az a gumi, ha valaki mazohista anyagilag, próbálja ki.
Egyébként vészfékezéskor a 4x4-re nem kell építeni, hanem, ha ereszkedtek egy csúszos lejtőn, ott egy fix 4x4 + motorfék a nyerő, lehet akármilyen ABS a kocsiban, ha ilyenkor befékezel, pillanatok alatt elindul a kocsi hátulja megelőzni az elejét. A Nivával jártam úgy, hogy télen indult mint az atom, oszt egyszer odafékeztemt, a kocsi meg ringispilezni kezdett (no ABS + fos gyári gumi).
Terveztük egy Duster beszerzését "szalon" terepjárónak a sárturó mellé, viszont a családi létszám gyarapódik és három gyerek hátul gyerekülésben nem biztos, hogy elfér, de ha nincs igazam, akkor javítsatok ki.
Jó olvasni..., de melyik az az autó amelyik egy idő után, pláne ilyen utakon nem kezd el nyöszörögni? Fő az, hogy jól éreztétek magatokat benne, elvégre azért van!
Végre volt némi terepezés. Az Úz völgye, valóban nem annyira vészes, daewoo matiz is ment arra. Csak ő mérgelődött milyen rossz út, mi gond nélkül végig jártuk, igaz főleg 2-es 3-as fokozatban. A hátsó kereket egyszer sem hajtotta meg. Énlaka felé is hasonló murvás út volt.
Egy kis nyöszögés kialakult a 60 km-nyi rázkódástól de majd utánanézek, hogy szüntessem meg.
A terepen 8,7 körüli fogyasztást mutatott a computer, de aztán lement 6,2-re országúton, a tankolásnál számítva pont 6 lett.
Nagyon jó a futómű, a négy órányi zötykölődést az utasaim is jól elviselték így.
Klassz, ezt még nem láttam, de kíváncsi lennék ebből a sok vízből mennyi maradt az autóban? Milyen jó kis földút kanyargott a patak mentén, én nem játszottam volna kétéltűt! Tudom, ez verseny....