Keresés

Részletes keresés

alorinc Creative Commons License 2005.02.16 0 0 214
Én úgy gondolom, hogy a birtokbavétel történhet a műszaki átadás-átvétellel egyidőben, de akkor innentől kezdve viseled a terheket is.
TopáZ Creative Commons License 2005.02.16 0 0 213

Hello,

 

Nekem most azt mondták, hogy már márciusban elkezdik átadni, de költözni csak május 30 után lehet, mert az van a szerződésben. Én megnéztem a szerződést és az van benne, hogy ha kifejezetten kérem, akkor a birtikbavétela műszaki átadással egyidőben történik. Szóval én ezt nem értem.

 

Előzmény: alorinc (211)
alorinc Creative Commons License 2005.02.15 0 0 212
A közös költség mennyi nálatok (i. és II. ütem)? Mi lett a vége az állítólagosan jogtalanul eladott 2x60m2-es tárolók ügyében?


alorinc Creative Commons License 2005.02.15 0 0 211
Egyébként mindenkinek üdvözlet!

Én is új lakó leszek B épület, III. ütem. Ha információim helytállóak, akkor az A épületet május környékén kezdik meg átadni.

A penészedés, párásodás elszomorít, de az ilyen modern ablakokkal vigyázni kell, ha hoszabb időre eultaztok, akkor gondokodni kell a szellőzésről, mert túl jól szigetelnek.

A konyhát a Tormával terveztetjük. A MAFC (nem BEAC?) sprotpályára nézünk rá, így szép zöld a kilátás - remélem nem tervezik az eladását.

alorinc
alorinc Creative Commons License 2005.02.15 0 0 210
Szerintem elég drága lesz, olyan 20-22 millió, az OC árult lakást, szintén vmi 340-360e t-os m2 áron.

kereső2005 Creative Commons License 2005.02.15 0 0 209

Sziasztok!

 

Eladó lakást keresek a Nádorligetben. 50 nm körülit.

Olyat ami hamarosan beköltözhető.

Tudtok ilyet?

agnusasszony Creative Commons License 2005.01.31 0 0 206
Á, szerintem meg tök cukik az értékesítők, főleg persze a pasi. Érdekes, velem nagyon kedves volt...vajon miért :-) szóval azt hiszem, megyek majd mégegyszer hozzá :-)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.29 0 0 205

Hogy azért legyen némi jó tapasztalat is:

Én már háromszor költöztem egy régi munkakapcsolatból adódó ismeretségbol jövo szállítókkal. Dekorátorként dolgoztam egy antikbútor kereskedonek és amikor az elso komolyabb költözésünk volt, akkor megkérdeztem  a tulaj szállítóit, hogy vállalnak e sima költöztetést is. Mondták, persze igen. Megegyeztünk, jöttek idoben (szombaton) összesen hárman. A cuccokat körbetekerték cégnévre logózott plédekkel, mindent kikötöttek ripsz-ropsz átvitték a régi szakadt gyerekbútoraimat (réka ;)) és amikor kiderült hogy egy tölgyfa szekrény nem fér be a bejárati ajtón, felajánlották, hogy hívnak bútorasztalost és szétszedi-összerakja, persze nem két fillérért. Ide, a Nádorligetre is ok hozták a cuccainkat... Anekdotaként róluk még annyit, hogy amikor az egyik antikbútor szállításnál belement valamelyik srác kezébe egy szálka, a kereskedo csak annyit mondott: ne lopd a bútort ;))

joc_ Creative Commons License 2005.01.28 0 0 204

Hirek szerint a 2. utemnel megtortent az albetetesites a Foldhivatalban.

Kezdemenyezes: http://nadorliget.atw.hu

TopáZ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 203

Engem is értek már meglepetések. Egy olyan céget hívtam ki akikkel korábban már költöztettem és meg voltam velük elégedve. Egy másik brigád jött tőlük mint korábban és rengeteg ajom volt velük. Összetörték a fiókjaimat, elismerték írásban is a kárt, de semmit nem tettek, hogy helyrehozzák, csak 2 hónapig sumákoltak. Végül felhívtam a fogyasztóvédelmet, hogy mit kell tennem. Ők elmondták, majd megfenyegettem velük a költöztetőket, plussz beígértem hogy küldök az apehttől is próbavásárlót mert a számláról megfeledkeztek. Másnap elintőződött a probléma.

Azóta találtam másik céget akikkel nem volt semmi gond.

Előzmény: joc_ (202)
joc_ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 202

A 2. utem EF epuletekben (legalabbis mire a tobbseg koltozhetett) mar jartak a liftek. Persze meggondolando hogy nagyobb darabokat erdemes-e beszuszakolni a liftbe, mert lehet hogy a koltoztetoknek sokkal konnyebb, viszont ha baja lesz a liftnek az a lakokat terheli. Ugyhogy csak ésszel.

Mindenesetre sajat tapasztalatbol mondom, hogy ismeretsegi korben pozitiv REFERENCIAVAL rendelkezo koltoztetoket keress, nagyon sok hirdeto kokler es csak bosszusagod lesz veluk. Ne az olcsosag dontson! (En mar jartam ugy is, hogy ossze volt minden pakolva, es a koltoztetok delutan 2 helyett este 7-kor akartak jonni. Mire lemondtam oket, erre kozoltek hogy jo, de a kiallasi dijat ki kell fizetnem. Mikor kerdeztem hogy milyen kiallasi dijrol beszel hiszen epp az a baj hogy nem alltak ki, akkor kozolte hogy nem erdekli, az emberei eleg tenyeres-talpasok, eddig meg senki sem probalkozott nem fizetni, mert ha ramkuld nehany ilyet, megbanom hogy elek. Volt annyi szerencsem, hogy tudtam hogy nincs annyi informacio a birtokaban hogy ha en nem akarom akkor is megtalaljon, ugyhogy elmondtam neki hogy tehet egy szivesseget. Mindenesetre kellemetlen volt, es kereshettem masik tarsasagot. Azok pedig amikor meghallottak ezt a sztorit, egymasra neztek, es mondtak, hogy 2 nap alatt en vagyok a harmadik, akitol ugyanilyen tortenetet hallanak az elso cegrol.) Ha telefonon rendeled, a legaprobb reszletekig kerdezd ki mi van az arban (szoktak kulon szamolni kocsi dijat meg rakodokat, de van ahol egyutt van a dij; van ahol kulon kiallasi dij van, van ahol minimumdij, stb), ird fel, kivel beszeltel, kerj telefonszamot az emberekhez, meg ilyenek. Es szamits ra, hogy meg igy is erhetnek meglepetesek.

Előzmény: TopáZ (199)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 201
Mikor legutóbb a 3.-ra költöztünk baromira sajnáltam a költöztetőket mire a 40 doboznyi könyvet felvitték. Már remegett a lábuk, meg minden bajuk volt. elképzeltem ugyanazt még magasabbra.
Előzmény: szomi_szomi (200)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.26 0 0 200

Simán felviszi a költöztető a cuccokat akár a 10.-re is gyalog. Órabérben dolgoznak.

Előzmény: TopáZ (199)
TopáZ Creative Commons License 2005.01.26 0 0 199
Hello,én is A épület, csak a park felé fogok nézni. Nekem nemrég azt mondták, hogy kb egy hónap múlva kezdik az átadást. mire az összes lakást átadják tényleg kb május lesz. Engem inkább az aggaszt, hogy a korábbi ütemekben a lift csak hónapokkal a lakások átadása után lett beüzemelve, Így meg a költözés gyakorlatilag lehetetlen, mert nem hiszem, hogy találok költöztetőt aki felviszi  lift nélkül a bútorokat,a mosógépről nem is beszélve.
Előzmény: mogi (197)
the praetorian Creative Commons License 2005.01.26 0 0 198

Hi Mogi,

 

Termeszetesen nem csak a csalodottsag visz el innen, hanem mas okai is vannak. de az teny, hogy valami masra szamitottam evekkel ezelott, amikor megrendeltem a lakast. A sokadik atadasi idopont, a sok esetben hanyag kivitelezes, a hangulattalansag (szomi-szomi: azert en is ismerem a szomszedokat, de mast mar nem) es a lakotelep-erzes nem tul vonzo sajnos.

Van eselyed van arra, hogy yo tarsasag joojon ossze, nem akarlak elkedvetleniteni elore.

A lenyeg az, hogy ha van lehetosegetek, akkor a muszaki atadasra nagyitoval es esetleg szakemberrel menjetek es ha a legkisebb gond is van ne vegyetek at, hanem azonnal kerjetek a kijavitast. Ha mar bent vagytok, akkor evekig is elhuzodhat a potmunka. Az elso utemnel peldaul meg mindig peneszes sok lakas, raadasul tobb lepcsohazban...

Előzmény: mogi (197)
mogi Creative Commons License 2005.01.25 0 0 197
Hello Praetorian!

A Gellért hegyre fogunk nézni, hacsak nem huznak fel elénk 1 felhőkarcolót. :)
A költözést már nem tervezgetjük, mert már megtréfáltak egyszer, majd ha a kezünkben csörög a kulcs....

Tényleg elköltöztök? Ennyire nem jó?
Kicsit aggasztó hogy a közösség nem túl jó, de hátha majd kiforr.

üdv
Mogi
Előzmény: the praetorian (196)
the praetorian Creative Commons License 2005.01.25 0 0 196

Hi mogi,

 

Melyik lesz az A lepcsohaz? A MAFC-ra, vagy a PURATOR-ra fogtok nezni? Ahogy kinez most a dolog en meg azert nem rendelnem meg a koltoztetoket... :-)

Előzmény: mogi (195)
mogi Creative Commons License 2005.01.25 0 0 195
Sziasztok!

Én a 3. ütem A épületben fogok lakni.
Remélem mihamarabb költözhető lesz a ház.
Habár tavaly nyáron már igértek egy decemberi költözést,
ami nem jött össze. De remélem a szerződésben szereplő májusnál
hamarabb átadják.

üdv
joc_ Creative Commons License 2005.01.23 0 0 194

Szia!

 

Az elszivok allandoan nem mennek, hanem ahogy te kapcsolod oket. Tobbnyire ugy kotik be (wc, furdoszoba) hogy a vilagitassal egyutt kapcsolodik. (En kulon kapcsolora kottettem.)

Ezek az ablakok valoban jol szigetelnek (hőt is meg huzatot is.) Mivel a huzatot is jol szigetelik, ezert valoban sokkal tobbet kell ezeknel a tipusu ablakoknal szelloztetni, mint pl. a hagyomanyos fa ablakok eseten. Ha fa ablakodat is jol leszigeteled, akkor az is sokkal tobb szelloztetest igenyel. Sajnos a jo szigeteles es a jo szellozes egymasnak ellentmondo kovetelmenyek.

 

Ettol fuggetlenul ha parasodik az ablak az valoban problema. Kerdes, hogy ilyenkor az egesz ablak parasodik-e. Nalunk (es meg nehany szomszedban) pl. kiderult, hogy a ragasztott ablakretegek kozotti hoszigeteles serult, ami kozelrol latszik is, es itt hohid alakul ki, es ott nagyjabol 1m atmeroju korben allandoan parasodik. Az uvegtabla csereje mar folyamatban van (csak penteken a nagy szel miatt nem tudtak feldaruzni).

 

Előzmény: mirla (193)
mirla Creative Commons License 2005.01.23 0 0 193
A párásodással kapcsolatban mint leendő lakó kérdezném: A meglévő elszívók (konyha, fürdő, WC ) nem működnek, vagy nem megfelelően? Tudtommal állandóan kell, hogy menjenek. Vagy túl alacsony a lakásban a hőmérséklet? Vagy az ablakok minőségével van baj?
Szerintem nem lenne szabad ilyen erős párának lenni, ettől a gombásodás már csak egy lépés.
lurko Creative Commons License 2005.01.23 0 0 192
Nálunk is ugyan így párásodik szinte minden ablak. Azt mondták rá az ablakosok, hogy szellőztessünk többet. (Köszi télen a minuszokban.)
Na mind1, neki is álltunk mégtöbbet szellőztetni, de ugyan az. Nálunk nem sokat javult a dolog sajnos.
Előzmény: l_bndi (191)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 191
akkor még nem gáz, tavaly áprilisban költöztünk be, alapvetően csak azért érdekel, hogy be kell -e venni a hibajegyzékbe.
Előzmény: Catman (189)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 190
Nálunk most az ismerkedési divat: ugye Ti is kizártátok magatokat, hogy jutottatok be? Másfél hete a szembeszomszédnénit juttattam be a lakásába egy partvissal. A reggeli rohanásban olyan sebessséggel indult el, hogy a menetszél kinyitotta a fürdőszobaajtót, rá a bejárati ajtóra, amit aztán nem lehetett annyira kinyitni, hogy bejusson... 
Előzmény: agha (184)
Catman Creative Commons License 2005.01.21 0 0 189
Mikor keszult el a lakas? Ha meg nincs egy eve, akkor szerintem normalis, ugyanis a falaknak sok ido kell, amig kiszaradnak. Addig viszont erosen parasodik a lakas, ami telen az ablakokon csapodik le. Sokat kell szelloztetni...
Előzmény: l_bndi (188)
l_bndi Creative Commons License 2005.01.21 0 0 188
Nálunk (II ütem) van ablak bőven, le is esett az állunk a függönyvásárláskor ;) és most a téli időszakban automatán megoldódott a párásítás, mivel padlótól plafonig tartó üvegek kereténél olyan erős a páralecsapódás, hogy a gyerekek esőeerdőset játszanak mostanában. Tudsz valami ellenszert erre? Remélem nem ez a normális.
Előzmény: szomi_szomi (183)
agha Creative Commons License 2005.01.19 0 0 187
Hát ez kész... Ezek szerint nemcsak szomszédok vagyunk, de még az egyetem meg a melóhely is összeköt bennünket :)
Megírod magánban, melyik cég? Neked él az itt megadott e-mailed? :)
Előzmény: szomi_szomi (186)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 186
Meg ugye a ház szép szögletes formái, ami egy modern ember szívét melengeti ugye... :-P
Előzmény: szomi_szomi (185)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 185
Jajj lebuktam! :-) A müszaki egyetem és az infópark közelsége lehet-e sürüség egyik oka. (Mondjuk a szomszédam nem kifejezetten informatikusok, de a tágabb értelemben vett informatika területén dolgoznak föleg.)
Előzmény: agha (184)
agha Creative Commons License 2005.01.19 0 0 184
Nálunk azért a közvetlen szomszédokat, szembeszomszéd, alattunk-felettünk ismerjük, többé-kevésbé össze is járunk. Ismerkedésre tök jól lehet okot találni szerintem, pl ha nincs fúród, kalapácsod, vagy épp turmixgéped :)))

szomi-szomi: Jól értem, hogy Te is informatikus? :) Már eddig is megállapítottuk, hogy viszonylag nagy itt a sűrűségünk, de akkor Ti még tovább javítjátok ezt az arányt :)
Előzmény: szomi_szomi (182)
szomi_szomi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 183

Erkélyajtó:

Akkor már érdemesebb nyáron beállítatni, amikor sokat mászkál ki az ember.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!