Sziasztok!
Régóta kerestem már olyan topicot, ahol az aranyérrel bajlódók beszélgetnek és megosztják egymással az aranyér kezelésvel kapcsolatos tapasztalataikat.
Sajnos eddig nem találtam, ezért indítom útjára ezt a topicot.
Szeretném, ha elmondanátok javaslataitokat, kipróbált módszereiteket, amivel kezeltétek az aranyeres tüneteket.
Külön kérném azokat, akik már átestek aranyér műtéten, hogy mondják el az ezzel kapcsolatos tapasztalataikat!
Nagyon bízom benne, hogy tudunk egymásnak segíteni!
Radek
Már szerencsére nem annyira lila,nade most este gondoltam egyet megnéztem tüzetesebben a kistükörben,ááááááááááá...
Nem kellett volna!Széthúzni!K.... ronda,nem hittem el amit látok:-)
Nagyon kíváncsi leszek rá mi lesz ebből,nagyon-nagyon..
Hát úgy néz ki a sejhajom mintha egy motoros fűrésszel megerőszakoltak volna!:-)))
Találtam ma egy kenceficét,Doxiproct OM a neve,azt írja jó aranyér műtét utánra is,meg van benne egy kis lidocain fájdalomcsillapításra,hátha segít vmit..
Nagyon sajnállak ezek miatt a nehéz székelések miatt,főleg h még görcsölsz is,bár a vastagot én is megtapasztaltam pár napja milyen "megszülni"... és még mindig vérzik??Én még Guttalax nélkül nem merek létezni,de a Donalginról 3 napja teljesen leszoktam,egy szemet se vettem már be.De nekem már nem is vérzik wc-zés közben napok óta (pedig csak másfél hetes vagyok),mi a fenéért vérzik neked??
Én nem tudom mit csinálok,ha ronda lesz..
Én kifizettem a babapopsiért járó plasztikát a fene egye meg!
Nekem nem volt csúnya, lila sem. Biztos a szirmok helye miatt van ez neked. Nem? Meg ödéma lehet, ami állítólag vissza fog húzodni. Január környékén mintha valaki írta volna, h neki lila nagyon.
Az imént is volt egy nehéz szülésem. Ugyanúgy, mint a múltkor, több óráig csak inger, rettenetes görcsök közepette, de semmi produktum. Aztán végre nagyon fájdalmasan csak kijön és eléggé vérzik is. :(
Tamás doki! Erre mit tudsz mondani? Lehet ez ellen tenni valamit? Nem egy mezei szorulás, nem kemény, nem is sötét, viszont vastag. Nagyon szörnyű... Először pont 2 hete volt ugyanez.
hát valszeg ez aranyér, de szüleim azt mondják hogy ez nem olyan komoly dolog megkell tanulni együttélni vele meg hogy majdnem az emberek felének van...stbstb
de most az lenne a kérdésem hogy ezt ha kenegetem meg gyógyszert szedek rá és mondjuk elmúlna az mit jelentene? csak nem fájna vagy visszahúzódna teljesen?
és az újra és újra elő fog jönni mostantól egész életemben?
ha az orvos vmit csinál vele akkor az végleg elmúlik, vagy az ugyanolyan mintha gyógyszerrel lenne kezelve?
Köszi a választ! Én is kettesre saccolom. Ez az aranyér mennyire szereti a bringázást? Mert én szinte csak azzal járok, elég nagy törés lenne nekem, ha nem bringázhatnék :(
Segítséget szeretnék kérni. Bp-en, a pesti oldalon - főként, IV. és XIII. ker. - keresnék nagyon jó proktologust. Fontos lenne a nagyon hozzáértő orvos, mert mozgássérült vagyok, ebből adódóan feszesebb az átlagnál, ami vizsgálatkor ugye nem jó. Dr. Csatári Éva elérhetőségét megtaláltam, nekem messze van sajnos.
Én csináltam ezt. Leguggolsz és úgy kakilsz. Nem kell annyira nyomni, sőt nem is kell nyomni, kijön szinte magától. Bár én akkor még ittam az olajat... Én a tenyerembe tettem papírt és arra ment, nem akartam a földre. Csak magamtól találtam ki, nem olvastam róla sehol. Azért a honlap engem is érdekelne.
Engem jan. 25-én műtöttek és még ugyan nem minden alkalommal, de véres kicsit a székletem. Picit fáj is miután kijön, mintha kavicsok dörzsölnének belülről. Még én se aggódjak?
Az normális,hogy napközben ugyanugy fáj ,se üln,sem feküdni nem jó! ha köhögni kell akkor nagyon fáj amikor köhögök! már 4 napja használom a MASTU kenőcsöt,de semmi változás.
elképzelhető,hogy nem is aranyér!
Nagyon kétségbe vasgyok esve kérem valaki válaszoljon!
Már közel 10 éve voltak kisebb-nagyobb aranyeres panaszaim. Kb. 1 éve kezdett súlyosbodni, szinte minden székelésnél vérzett az alfelem. Csak állandó kúp használat mellett voltam tünetmentes, de amint abbahagytam a kúpozást pár napon belül mindig kiújúltak a panaszaim.
A végén elszántam magam, és elmentem dokihoz. Ő is írt kúpot, de az sem volt jobb, mint a recept nélküliek. Meg is tükrözött, de nem talált mást csak "szimpla" aranyeret. Pár hét múlva visszamentem, de mivel számottevő változás nem volt azt mondta marad a bicska.
Na én ebből nem kértem, inkább kipróbáltam az intimtornát, mert a párom éppen várandós volt és ő megtaníytott rá. Ameddig rendszeresen tornáztam, addig általában rendben voltam, de átütő javulást nem tapasztaltam, ezért 5-6 hét után abbahagytam.
Na ezután keztem el keresni a neten a beavatkozás mentes megoldást, amit itt meg is találtam. Kb. 3 hónapja alkalmazom a gugolós wc-zést, és végre nincsenek panaszaim. A 2.-3. héten még egyszer volt egy kis vérzésem, de azóta semmi. Még "izmosabb" termés esetén sincs semmi bajom. Pedig volt már olyan, hogy azt gondoltam, ha ez nem repeszti szét a belem, akkor semmi, de nem véreztem semmit, és késöbb sem emlékeztetett rá a következő barna maci.
Szóval mindenkinek bátran ajánlom a módszert, mert az okot szünteti meg nem az okozatot! Szerintem mindenképp megér bicskázás elött egy próbát!
Igen, aranyér műtét után 6-8, akár 10 hét is még belefér, amíg teljesen begyógyul a nyálkahártya. Ha csak kis fájdalom, néha egy-egy csepp vérzés van, amiatt ne aggódj.
Igen, valószínűleg ugyanaz újult ki. Vagy esetleg a metszésnél maradt egy kis fekély. Patikában recept nélkül a legtöbb amit vehetsz, azok a szokásos aranyeres krémek, azokban van fájdalomcsillapító, nyugtató komponens. Ilyenkor jó még a langyos kamillás ülőfürdő.
Decemberben egy gyulladt anopapillát vágtak ki. Mostanában ugyangy fáj belül, mint régen. Szerinted ugyanaz lehet mint múltkor? Vérzés nincs csak erős fájdalom wc-kor és urána tompa fájdalom vagy 2-3 óráig.
Sajnos csak másfél hétre kaptam időpontot, addig is milyen kúpot vagy gyógyszert tudnék beszerezni a gyógyszertárban ami enyhítené a fájdalmat?
Ja sajnos nagyon sok ülőmunkát végzek, de hetente járok tornára.
ssziaszto! Segitségre volnaszükségem. kb 3 hete éreztem elöször,hogy nagyon viszked a hátsóm nem törődtem vele. későbbb elkezdett vérezni,majd székelésnél kicsit fájni jobb oldalon.ez egy pár nap alatt elmulott semmi tünet nem volt csak néha egy kis viszkedés. 3napja bal oldalon kezdett el fájni egyre jobban vettem kenőcsöt /mastu/ ezzek kenegetem 3 napja de semmi változás állandóan nagyon fáj amikor kenem be érzek a végbélnyilástol induló kb 3 mm hosszu duzzanatot. ez aranyér lehet?
Tanácsot szeretnék kérni hogy mit tegyek mivel kezeljem.
Hát ez azért nem kicsi... El is hiszem h zavar,engem is baromira zavart,nem is tudom h ettől v az aranyértől volt néha a fehérneműm olyan amilyen,és de utálatos tud ez lenni:-( Ma vagyok egy hetes,egész jól megvagyok,csak akkor pukkan be nagyon az a két ödéma v mi ha sokat mászkálok v dolgozgatok itthon. Te ugyanugy vagy mint én a cérnás műtét után,csak nekem nem volt ekkora,de rögtön kijött.Milyen rossz,az ember örül h megszabadul egy nyavajától,erre rögtön ott a helyében a másik:-( Figyelgesd azért én azt tanácsolom,igaz h nekem évek alatt növögetett (pontosabban 5 év alatt nőtte körbe),de nem árt odafigyelni,nehogy úgy járj mint én h körbe kelljen majd vágni az egészet!
Az előesés csak annyit jelent, hogy érezhetően, láthatóan megnagyobbodik, megtelik vérrel az aranyeres csomó. Általában túlér a záróizmon, végülis onnan veszi észre az ember. Nálad accra II. std áll fenn, hiszen ha érzed, hogy van ott valami, az már jelentős megnagyobbodás. I. std aranyeret kvázi mindekinek le lehet írni 40-50 év felett.