Keresés

Részletes keresés

kovacssandor Creative Commons License 2017.08.23 0 0 29

Igen, nálunk is tapasztalható, írtam is, hogy nagyon halványan hagy nyomot a víz. Nálunk ez kb. úgy néz ki, hogy vízlágyító előtt két-három nap alatt látszódott annyi lerakódás, mint most kb. 2-3 hét után. Letörölni sokkal könnyebb, mint a vízkövet. Összességében bőven tűrhető és ennyi időnkét eleve illik takarítani, szóval zavarónak egyáltalán nem mondanám. A takarítás után napokig nem látni lerakódást. Persze ettől nálatok lehet rosszabb, de úgy gondolom, nem egy a jól beállított vízlágyító miatt. Ergo vagy rosszul van beállítva, vagy hibás a készülék, vagy a víz speciális ásványi tartalma lehet a ludas. Azonban ha eddig nem okozott a vízkő semmi problémát, akkor miért szereztetek be egy lágyítót?

Előzmény: bekom (28)
bekom Creative Commons License 2017.08.15 0 0 28

Sziasztok!

 

Kövekező kérdésem lenne bwt felhasználókhoz. 1 éve használjuk, 5 ös keménységre beállítva. Én mindig azt hittem hogy ennek ellenére vízkövesedünk. Ma kint volt a szerelő és azt mondta só lerakódás. Minden króm úgy néz ki hogy felfordul a gyomrom. Szerelő azt javasolta minden használat után töröljük le. Azért ez nem életszagú, hogy naponta többször az egész zuhanyzót ki kell takarítani. Régi lakásunkban semmilyen eszköz nem ment tönkre a vízkeménységtől viszont kb havonta áttöröltük a csapokat és minden tiszta volt. Itt borzadály minden króm meg az üveg. Állítólag létezik olyan eszköz ami kivonja a sót csak 2X annyi mint az eszköz. Teljesen elvagyok keseredve. Érdekelne kinél mi a helyzet.

 

Köszönöm:

 

Norbert

kovacssandor Creative Commons License 2017.07.30 0 1 27

Akkor én is pontosítok. Ha 14 köböt írok be és 60 nap számlázási időszakot (http://www.edv.hu/vizdij_kalkulator/), ami nálam a normál, akkor 10433 forintot kapok. Ha az értéket felemelem 16 köbre (két hónap alatt nem fog még 150l/regenerálással sem ennyire megemelkedni, de legyen), akkor 11807 forint lesz a végeredmény. Ez alapján 1374 forint a két köbméter plusz, de pontosan leosztva egy 150 literes regenerálásra, annak vízdíja 103,05 forint lesz. Fél adag fagyi. Mint írtam, a takarításra fordított idő csak az egyik megtakarítás, ez mellett még van számos egyéb.       

Előzmény: nitacs (26)
nitacs Creative Commons License 2017.07.30 0 0 26

Egy másik topicban heti két regenerálást és 150 l-t említettek, nálunk 1000 Ft körül van 1 m3 víz. Citromsavat használok, olcsó, környezetbarát vegyszer, de a takarításra fordított idő a legfontosabb tényező nálam, azt szeretném leredukálni.

Előzmény: kovacssandor (25)
kovacssandor Creative Commons License 2017.07.29 0 0 25

Még egy okoskodás a mennyibe kerül témához. A régi lakásban sokat takarítottunk vízkövet, szélmalomharcot vívtunk. A ráfordított vegyszerek, a ráfordított idő elméleti munkaköltsége, a lakás vizesblokkjainak a megjelenése, a gépek idő előtti elhasználódása, károsodása, azok javítási költségei (mosógép öt év után adta meg magát), az említett egészségügyi problémákra fordított gyógyszerek, testápolók költségei mind-mind a túloldalon. Én valahogy úgy vagyok vele, pedig nem vagyok gazdag, hogy ezek megszüntetése, még kisebb ráfizetés mellett is simán beleférnek a vízlágyító bekerülési és üzemeltetési költségeibe.  

építkező11 Creative Commons License 2017.07.29 0 0 24

Nálunk 0-ra van lágyítva a víz, mondjuk van by-pass ág a konyhába főzni, inni stb... Én nem érzem olajosnak, inkább csak síkos a víz. Nálunk csak 12-es, de sok bosszúságot okozott azelőtt. Pl a mosógép mosószer tartályán egyáltalán nincs zsíros lerakódás,mint korábban. A fürdő takarítást, pedig nem lehet egy lapon említeni a korábbiakkal. A regenerálás nem sokat fogyaszt, sóból sem. Szerintem is jó befektetés volt.

kovacssandor Creative Commons License 2017.07.29 0 0 23

Egyszer megnézem, de a vízóra kint van a kertben. 100 l vízet olvastam én is, az azt jelenti, hogy kb. (a mi vízdíjunkkal számolva) 69,7 forint egy regenerálás. Ebből lesz kb. havi öt-hat, azaz egyhavi díj maximum 418 ft. Ezt azért nem hívnám tetemes összegnek. Főleg úgy, hogy havi szinten egy-két ezret költöttünk különböző vegyszerekre a vízkő ellen. 

Előzmény: nitacs (22)
nitacs Creative Commons License 2017.07.29 0 0 22

Regeneráláskor mennyi vizet használ el? Ezt megfigyeltétek? Korábbi hozzászólások szerint elég jelentős mennyiséget, ami már elég költségessé teszi a használatát.

Előzmény: kovacssandor (21)
kovacssandor Creative Commons License 2017.07.29 0 0 21

Friss, saját tapasztalatokat hozok, mert úgy látom ebből van kevesebb. Új ház építésébe fogtunk és már a tervezés megkezdésekor tudtuk, hogy vízlágyítót szeretnénk. Dorogon élünk, a víz keménységi foka 24-25. Ez a kemény víz kategóriának a közepe. Ami az előző lakásunkban tapasztalható volt mindenféle lágyítás nélkül: tusolókabint két-három hetente kellett takarítani és az elfogadható állapotot kb. 30-40 perc alatt lehetett elérni. A vízforralót, napi 2-3× használat mellett kéthetente kellett ecetezni, mert hamar megjelentek benne apró fehér szennyeződések az aljára lerakodó vízkő miatt. A mosógép belsejében is lerakódott rendesen (Calgonit ide vagy oda). Ezen felül, akiket érint a villanybojler használata (nálunk a szüleinket), ott is egy-két évente takarítani szükséges a készüléket.

 

Választásunk aztán a BWT Aqua Perla BIO 75-re esett. A házba bejövő víz egy HONEYWELL FK06-1/2AA nyomáscsökkentő vízszűrő után csatlakozik a vízlágyítóhoz. Utóbbi megléte a garancia feltétele, valamint az is, hogy a BWT által delegált szakember végezze el a beüzemelést. E közben kértem a majdani egy éves felülvizsgálatot is, amivel további egy év garanciát kapok rá. Egyszóval a gép mellett még számolni kell kb. 40-50 ezer további fix költséggel.

 

A szakember a rendszerbe előremenő víz keménységét 5-re állította be. Ez a lágy víz alsó határa, 4-től már a nagyon lágy kategóriába esne. Elmondása alapján tanácsa ellenére sokan kérik tőle a nullás érték beállítását. Megteszi, de az esetek nagy részében visszahívják, mert a víz állaga olajos lesz, nem komfortos érzés vele érintkezni. Én elfogadtam a javaslatát. Később a gázkazán szerelő, függetlenül a BWT szakemberétől aztán megnyugtatott, hogy jól döntöttünk, mert a nagyon lágy víz a kazán alumínium szerelvényeit tudja tönkretenni.  

 

Nos, így indultunk neki és már harmadik hete lakunk az új házban, de már látható különbségeket vélünk felfedezni. Főzésénél még nem tudok beszámolni semmiről, annyira nem vettük észre, hogy sokkal ízletesebb lenne a leves, bár még erre kevés alkalom volt. Mosógép dettó. A vízforraló! No igen, itt már jól látható, hogy nincs vízkő. Három hét után is csillogó az alja, a forralt víz tiszta. A fürdőszoba, tusolókabinnál viszont láthatóak foltok. Gyorsan megjegyezném, hogy a régi lakáshoz képest a takarítás után ez volt az elfogadható szint. Persze a szappan és tusfürdő is hagy nyomokat. A kézmosóknál azonban tényleg nincsenek foltok a szanitereken. Ami viszont régebben nem tudtam és aztán legjobban megdöbbentett: a bőrömet megvakarva nem látni semmit! Most nem értitek, mi ebben a nagy ügy, ezért elmagyarázom. Amikor régebben megvakartam az alkaromat, vagy a vádlimat, akkor a vakarás helyén vastagon fehér, elszáradt hámsejtek szakadtak fel a bőrömről. Nos három hét után ez elmúlt, miközben semmiféle testápolót nem használok.

 

A gépről pár szó. 2×25kg só ment bele a tartályába (2100Ft/zsák), a negyedik regeneráláson van túl, de még alig látszódik belőle kopás. Egy regenerálás után kb. 2,5 köbméter víz lágyítását tudja elvégezni. Öntanuló a programja, figyeli a napi vízfogyasztást, a hétvégéket kiemelten és a regenerálást éjjel elvégzi, ha már úgy számolja, hogy a következő napot már nem tudná kiszolgálni. A kijelzőn nyomon lehet követni az aktuális állást, mivel visszaszámolja a litereket.

 

Röviden ennyi, én azóta is javaslom mindenkinek, aki megengedheti magának szerezzen be egy vízlágyítót, amennyiben kemény vizet kap a szolgáltatójától. Ahhoz képest, hogy hosszútávon mennyit spórolhat az ember a vízkőoldós takarítószereken, testápolókon, előreláthatólag elkerülhető szervizeken, nem beszélve az idő megtakarításról egyáltalán nem drága. Sőt, vannak az enyémnél jóval olcsóbbak.              

previa6969 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 20

lesz

Előzmény: previa6969 (19)
previa6969 Creative Commons License 2017.05.16 0 0 19

Inkább 100 liter esz az

 

Előzmény: krisztian98 (6)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.03.07 0 0 18

azért olyan túl sok féle nincsen. kaptál eddig 2 bluesoft-os tapasztalatot. a bwt lenne még izgalmas, ami kábé ugyanez, csak drágábban. ezért van több bluesoft. a többit - clatronic, himihumiwasser, stb - kihagynám. amikor én vettem, a bsoft jelentette a jó ár-teljesítményt, más nem nagyon volt senkinek. lehet, azóta van - no de azzal nem lesz 5-6 éves tapasztalat sem. szerintem.

Előzmény: csodabogarka (17)
csodabogarka Creative Commons License 2017.03.07 0 0 17

zen a topikon kaptam egy választ, ha érdekel:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9196344

Sajnos nem jött más üzenet, pedig jó lenne! Sok termék van a piacon, érdekelne személyes tapasztalat nagyon!

Előzmény: elzee (16)
elzee Creative Commons License 2017.03.06 0 0 16

Én most állok egy vízlágyító rendszer kiépítése előtt. Ha bárkinek van tapasztalata amit megosztana másokkal, szívesen venném.

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.28 0 0 15

Valakinek van esetleg megosztható saját tapasztalata a témában?

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.28 -1 0 14

Köszi a választ!

 

Előzmény: epitkezes1 (13)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 13

jav: fél zsák sót, nem 1-et. az azért durva lenne.

Előzmény: epitkezes1 (12)
epitkezes1 Creative Commons License 2017.02.22 0 0 12

Hello,

Bluesoft P120-VB1-et használok, errefelé van: http://profilter.hu/BlueSoft-gy%C3%A1rtm%C3%A1ny%C3%BA-v%C3%ADzl%C3%A1gy%C3%ADt%C3%B3k.php

asszem 5m3-enként kell belenyomni 1 zsák (25kg) sót (2000ft/zsák), aztán annyi. évente szerviz, 1x ezer asszem. ennyi  az egész, jól működik. ja, a só használat erősen függ a víz keménységétől - nálunk 23NKfok.

Előzmény: csodabogarka (11)
csodabogarka Creative Commons License 2017.02.21 0 0 11

meg vízkövet :-) illetve inkább :-(

Annyi ilyen eszközt forgalmaznak, hátha valaki használja is...? 

Előzmény: eekeili (10)
eekeili Creative Commons License 2017.02.21 0 0 10

Türelem rózsát terem !

Előzmény: csodabogarka (9)
csodabogarka Creative Commons License 2017.02.20 0 0 9

Valaki? 

csodabogarka Creative Commons License 2017.02.19 0 0 8

Sziasztok, itt is megkérdezem, hátha valaki észreveszi és tud válaszolni...

Ha valaki, aki friss tapasztalattal rendelkezik a háztartási vízlágyító berendezésekkel kapcsolatosan írna, megköszönöm!

 A marketing szöveget végigolvastam több gyártónál, személyes tapasztalatok érdekelnek inkább , ki milyen tipust használ, mennyire elégedett, milyenek a járulékos költségek, milyen gyakran kell sót venni, szervizelni stb...? Köszönöm.

krisztian987 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 7

Akkor senki? Közben megmértem a vizünket. 13nk-s. Ami azért nem vészes kicsit utána olvasva.

Előzmény: krisztian98 (6)
krisztian98 Creative Commons License 2016.12.22 0 0 6

Sziasztok,

 

Elég halott a topik, de rákérdezek.

Nálunk Zalaegerszegen elég kemény a viz. Most még nem tudok, de belemerítős teszt szerint 16nk fokos.

 

3 évesek a kerámia betétes csaptelepek, de halálukon vannak.

80eft-ért vannak jó gyantás vízlágyítók.

Gond nem is a sóval van, hanem a regeneráláskor több 100 litert is elhasználnak 1-2 ember elmondása szerit.

 

Valaki ehhez hozzá tud szólni? Csakugyan ennyire sok a regeneráláskor a vizigénye?

Milyen sűrűn kell regenerálnia?

 

Köszi:

K

zordonC3 Creative Commons License 2011.07.05 0 1 5

Szuperek vagytok. nekem 2000L tartály (10x200L esővízgyűjtő tartály) + egy házivízmű 100e alatt bőségesen kijött. 3 éve zökkenőmentesen üzemel. Azóta a fehérek fehérebbek, és a vízkő eltűnt mindenhonnan, azt sem tudom mi az.  A mosógép is tovább él, és vízdíjszámlánk kb 0,5m3 egy hónapban (konyhában ellevesezzük).

 

ízlések és pofonok. van aki a lágy vizet vízlágyítóval csinálja én esővízzel. nektek pénz, nálam spórolás :)

 

Persze a panel 7. emeletén ilyen nem műxik.

VEE Creative Commons License 2011.07.05 0 0 4

Íme, itt olvashattunk egy profi szemléltető szöveget egy marketing tankönyv PR-cikk címszóhoz írt példájaként, amit alátámaszt, hogy a kommentelőnek ezen a nicknéven ez az első hozzászólása.

 

Nem utasítom el kapásból (mint a mágnesezési technológiákat) az ilyen gyantás vízlágítókat, de talán meggyőző lenne, ha a cég akár csak egyetlen objektív szakmai labor eredményét is közölné, ha van ilyen egyáltalán.

Előzmény: nokincs (3)
nokincs Creative Commons License 2011.07.05 0 0 3

Hát, ha a tapasztalatokra vagy kíváncsi, ki se hagyhatom, hogy megosszam veled friss tapasztalataimat a vízlágyításról! Kb. 3 hónapja használjuk azt a gyantás vízlágyítót, amit a férjem kiválasztott, majd az eladót meghallgatva én is rábólintottam. Leginkább az volt a kifogásom ellene, hogy az utcában az egyik ismerősünknek már volt egy vízlágyítója, aminek a vizét nem szabad meginni, én meg nem akartam a gyereket ilyen vízbe fürdetni sem!

 

Ez a vízlágyító viszont élelmiszeripari gyantás, így a vize iható, és így fürdetésre is nyugodtan használható. Vannak más különbségek is a többi vízlágyítóhoz képest, valami olyasmi, hogy a másik irányból mossa a gyantát a sólével, és olyan számítógépes irányítása van, hogy ha nem vízköves még teljesen a gyanta, akkor arányaiban annyival kevesebb sólét is készít automatikusan, vagyis nem pazarol sót feleslegesen. Az eladó elmondása szerint ennek az az előnye, hogy a drága élelmiszeripari gyantát jóval ritkábban kell cserélni, és nagyon kevés sót használ a gép. Ez már ki is derült, mert az ismerősünknek egy 25 kg-os zsák só nem elég egy hónapra sem, nekünk meg most kell majd betölteni a második zsákot, 3 hónap használat után. A gép 200.000 Ft volt, plusz a vízvezeték szerelő, meg a só. Mi a kisebbet vettük, mert a konyhában jön be a víz a pult alatt, ott el kellett férnie, de a nagyobb is csak 15.000-rel lett volna drágább.

 

Az első tapasztalatok nagyon jók vele, csak felsorolásszerűen: az eladó javaslatára fele mennyiségű mosóporral mosok, mégis jobban eltünteti a foltokat, a fehérek fehérebbek. A szappan, sampon is jobban habzik, kevesebb fogy, nem kell a mosogatógépbe só tabletta, tisztábbak az edények. A vízforralót, kávéfőzőt nem kell ecetezni, a vasalóba, hidegpárásítóba is lehet tölteni nyugodtan a vizet. Ami viszont a legfontosabb: a fürdés utáni bőrszárazság megszűnt, nem kell testápolózni, selymes lágy a hajunk, pedig csak egyszer samponozunk hajmosáskor a régi 2 helyett. A víz sehol nem hagy nyomot, szép fényes minden, takarítószerekből sem fogy annyi, és időm is több marad. A karos csaptelepek már az első hónap után sokkal simábban, könnyebben járnak, a zuhanyrózsa nem vízkövesedik. Azok az ételek, amiket főzni kell, sokkal hamarabb megfőnek, és finomabbak lettek. Még autómosáshoz is a házból vezetjük ki a vizet.

 

Tehát a kezdeti tapasztalatok minden várakozást felülmúltak, és bár más gépekkel nem nagyon tudom összehasonlítani, de az ismerősünk lágyítójánál sokkal jobb, pedig az is kb. ennyibe kerül. Mondjuk neki nagyobb van, de a kicsi, meg a nagy között nincs nagy árkülönbség. Az eladó ajánlott egy amerikai lágyítót is (ez Belga), ami állítólag még ennél is többet tud, de majdnem a duplájába kerül. Szerintem nem tudhat annyival többet, amennyivel többe kerül, de az biztos, hogy a Magyarok pénztárcájának ez jobban megfelel! Az elhasznált só ára kb. 1000 Ft havonta, de ennek sokszorosát spóroljuk meg, hamar megtérül a gép ára.

 

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.28 0 0 2

Ahogy látom nem nagyon pörög ez a topic, de azért beírok, hátha válaszol valalki.

 

Újépítésű családi házba szeretnék központi vízlágyítót szereltetni, kinek milyen tapasztalata van, az elektromosban, mágnesenben nem hiszek, csak a gyantás jöhet szóba, ami nem két forintba kerül, ezért lenne jó ha valaki megosztaná a tapasztalatait.

TAMASCS Creative Commons License 2003.07.30 0 0 1
A működéhez nem kell vegyszer csak speciális sótabletta. A speciális az csak annyit jelent, hogy nagytisztaságú.

A víz íze változatlan marad, a víz keménységét 5-7 közé állítja be a beüzemelő, ez ugyanis szabvány szerint a feltétele annak, hogy ivóvízként használhasd. Ez a keménység már nem nagyon különbözik az elvileg teljesen lágyvíztől.

Tamás

Előzmény: TAMASCS (0)
TAMASCS Creative Commons License 2003.07.30 0 0 0
Szia!

Ugyanebben a cipőben járok, nálunk 15-ös keménységű a víz és mivel most építkezem és minden vezeték, kazán, mosógép új lesz, mindenképpen szerettem volna vízlágyítót.
Hétfőn vettem át az általam kiszemelt típust.
Szerintem egy nagyon jó megoldás a CWG háztartási vízlágyítója. Alapterületre nem foglal nagy helyet, elérhető áron van, alacsony az üzemeltetési költsége, és ellentétben a mágneses kivitellel ez tényleg lágyítja a vizet, hiszen ioncserés működésből adódóan kivonja a kalcium és magnézium ionokat, míg a mágneses elven működőek csak a vízkő kialakulását akadályozzák meg részben, de a víz keménysége változatlan marad.

Az elérhető árról:
Nekem egy mennyiségvezérelt digitális vezérlésű készülék flexi bekötőcsövekkel, szerelvényblokkal, nyomásmérő órával, öblíthető és visszamosható szűrővel, budapesti átvétellel és 3 zsák regeneráló sóval (tehát minden kiegészítő cuccal) együtt bruttó 196e Ft-ba került. Ehhez már csak a beüzemelési költség jön, ami kb. 20e Ft lesz.
Hogy mi a mennyiségvezérlés, a regeneráló só, azt most nem ragozom, inkább ajánlom, látogass el a honlapjukra, ha regisztrálod magad, pár napon belül katalógust postáznak neked. www.cwg.hu

A készüléket én még nem üzemeltem be, mert most épül a ház, úgyhogy üzemeltetési tapasztalatokat nem tudok írni, de már hallottam róla jókat.

Ha vásárolni szeretnél, írj esetleg privátilag, tudok egy-két tanácsot adni.

Üdv. Tamás

Előzmény: GuMiSZu (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!