Mivel a címzett nem válaszol (biztosan nagyon elfoglalt), megteszem én:
keresd meg a BKV Rádióklubot. Klubnap szerdán 15-20 és pénteken 13-18 óra között.
Tel:
461-6500, vagy 260-1060, mindkettőn a 24-174-es mellék (DTMF beválasztós)
Sziasztok,
eladó kézi 2m-es rádiót keresek max 40e Ft-ig, nem tud valaki ajánlani valamit. Amit én találtam az túl messze van, én Szfvári vagyok. Köszi...
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem... Van Bécsben egy rádiós bolt,
mindenféle rádiókat árulnak a CB-től, az amatőrcuccokon át az egészen
komoly rádiókig. ( Még azt is megkockáztatom, hogy a Mariahilfer-en
van a boltjuk, de ez nem 100%. )
A törzsvásárlóknak időnként katalógust is szoktak küldeni...
Nem tudjátok véletlenül a címüket
vagy az internetes oldaluk címét?
Nagyon megköszönném! :-)
a712
UI: Légyszi' a címet itt írjátok meg, ne emailben! Köszönöm.
Te tagja vagy a rádiós klubbnak?
Tudnál segiteni a rádiós vizsgához szükséges anyag összegyüjtésében?
Néztem egy pár rádió amatőr honlapon, de mintha nem lenne fenn minden.
Légy üdvözölve topikunkon.
Jól érzed, az ismeretanyagot nem itt kéne összeszedni. Javaslom, keresd fel a lakóhelyedhez legközelebbi Rádióklubot. Ha budapesti vagy, ajánlom a MOM, a BKV, vagy a Puskás (de létezik ennél több, kíváló hely) klubok valamelyikét. Ott készséggel állnak majd rendelkezésedre.
Üdv: HG4I
A segitségeteket szeretném kérni!
Olvasgatom itt a topicot már egy ideje. Nem vagyok rádió amatör, most ismerkedek a dologgal.
Hol találnék könyvet erröl?
Egy 5 Wattos rádióval az egész városban lehet forgalmazni?
Mik az átjátszó adók?
Mit jelent a CTCSS/DCS?
Nos az eredeti kérdésre a válasz szerintem is a kvázi-szinkron átjátszó lehet. Azonban - ismerve a m.kir. Ávasutak alkalmazott technológiai színvonalát - ezek az átjátszók vonalon vannak összekötve, szinkronizálva....
üdv: HG4I
Nem ismerem a konkrét rendszert, de ismereteim szerint vagy szimplex rendszer lehet, vagy egy ún. szinkron rendszer. (Nagy pontossággal, pl. GPS atomórákkal Hz-re összeszinkronozott átjátszók.)
Tudja valaki közületek, hogy a MÁV-nál a mozdonyrádiók átjátszói hogy működnek?
Konkrétan arra gondolok, hogy pl. a 4-es csatorna az egész Budapest-Szolnok vonalon használható. Ez a terület lefedhető egy átjátszóval, vagy több van, de akkor hogy-hogy nem zavarják egymást?
Az listát ismerem, ellenben még nem tudtam beszerezni friss URH térképet. Tényleg van valami újabb kiadás ebből? Nekem még olyan van, hogy a megboldogult péceli átjátszó is rajta virít többek közt. :)
Más. Ugye van még az az 1000 mAh-s Kendoo akksi FT-50-hez, amiről jómultkorában beszéltünk? Szerintem a mostani fizuból lehet, hogy félretennék rá.
Nem gondoltam volna, hogy neked sem ismerős a hely:
www.mrasz.hu
Mindkét sáv átjátszói szép táblázatba foglalva a magyar nyelvű főmenüből közvetlenül elérhetőek.
A 2001/XL egy "törvény", amely mindig erősebb mint egy rendelet, így a rendelet nem hatálytalaníthatja egyetlen pontját sem (csak egy új törvény tehetné!). Ezért érdekelne az új rendelet szövege - amely csak a törvény keretein belül terjeszkedhet, de ez jelenthet akár jelentős változásokat ott, ahol a törvény a rendeleti szabályzást megengedi. Ez a ronda a jogban, hogy mindent egyszerre kellene ismerni:-((.
Tudtok-e róla, hogy a januári Magyar Közlönyben megjelent-e a 8/2002 (XII.25) IHM rendelet ?