Ezzel kapcsolatban mostmar erdekelne, hogy: attol, h mas a szine, meg hogy huzott izzo, lathatok-e jobban az NBU-val, mint az Offroaddal? 1500 vs 2100 lumen. Ugyanugy vilagitja az utat, vagy van vmi extra, ami miatt mindenki ezt veszi az olcsobb, de 65W-os Offroadnal?
Ááá...én már belefáradtam, nincs kedvem/türelmem farigcsálni. Egyébként most szétnéztem, sehol nem találtam projektoros HELLA lámpatestet Seat Leon 1M1-hez...
Visszatekintve már én is röhögök magamon...:) Elsősorban azért vettem projektorosat, hogy ne vakítsam szét a szembejövőket. Egyébként ezen már én is elgondolkodtam, hogy miért nem lehet jó minőségű utángyártott projektoros lámpákat kapni? Nem baj, ha picit drágább, de legyen jó. De nincs olyan...
Nézd, én már évek óta röhögök azokon, akik kicserélik a gyári lámpákat a gagyi kínai anygalszemes projektorosra, hogy az milyen kurvafasza :)
Hát nem... Egy régi Trabant lámpának több a fénye mint ezeknek a projektorosoknak. Én nem értem, h ha már egyszer lámpát csinál a kici kínai, abban a szar gyárában, akkor miért nem képes azt egy kicsit jobban megtervezni.
A szabadtükrös lámpa különben is jó hatásfokú, jobb mint egy projektoros. És a gyári szabadtükrösök, azért kivétel nélkül mind jók. Nem is tudok most így hirtelen példát mondani szar gyári FF lámpára.
Tiszta foncsor, karcmentes bura, jó izzó, jó vezetékelés azért már jó eredményre szokott vezetni.
Na kikötöttem az Osram NBU-nál, nekem nagyon bejött. Na, de amíg idáig eljutottam...:D
Végigjártam a fokozatokat rendesen.
Először kezdtem gyári szabadtükrös lámpával (Seat Leon, 2004), normál izzóval. Kevésnek találtam, ezért xenont bele! Arra gyorsan rájöttem, hogy szénnévakítom a szembejövőket és mivel nem akartam azt, hogy az édesanyukám napi szinten emlegetve legyen, jöhetett a projektoros megoldás!
Így következett a csili-vili, csoki-ropi "tuning"lámpa (éndzsöl ájsz, meg mi egymás...:)), mivel gyárilag nem gyártottak a gépjárművembe vetítőlencsés megoldást. Meg is vettem, mehet ebbe is a xenon 5000K-val, mer' a BéeMWékbe' is olyan van.
Nekem tetszett, még láttam is vele, de a rendőröknek nem annyira, bár a gyári lámpamosóm miatt megették, hogy gyári, de azért megállítgattak, keresték a trafót, csak nem találták...:) Az bezzeg nem tűnt fel nekik, hogy kézi magasságállításom viszont van... Egyébként nem volt rossz, de a vetítési képe kicsit elmosódott, hála a "tuning" projektor vetítési képének.
Azt végül kivettem, jött az emelt fényű Philips NG H1-es, a fénye kiábrándító volt, de azt rögtön gondoltam, nem a Philips a ludas, inkább a "tuning"lámpa. Lehet, hogy a alapból volt gagyi a lámpa, az is lehet, hogy a xenon UV sugárzása nyírta ki a foncsort, az is lehet, hogy mind kettő, de rémesen gyenge volt a fényerő. Két év szenvedés után, 2013 nyár végén féktávon belül elütöttem egy kutyát (a kutya megúszta, a lökösöm nem), így kapóra jött a lámpacsere is.
Így visszakerült a gyári szabadtükrös lámpa és ment bele a tompítottba és a távolságiba is az NBU. Hááát ég és föld a különbség, már értem, hogy miért hívják az NBU-t a halogének xenonjának. Egyébként, ha létezett volna gyári xenon szett az autómhoz, lettem volna olyan hülye, hogy megvettem volna, de nem létezik. Ehhez képest a Leon 3-asokhoz már LED világítás is kapható... Mellékelek egy képet, tegnap csináltam NBU-val, nagyon meg vagyok elégedve, de amíg idáig eljutottam...:)
Aki most kezdi a kálváriát, ajánlom olvassa a posztom végig...
Mentem én is ködben a Tungsragold-al, annál is ugyanúgy volt fal, csak nem fehér, hanem sárga. :D De ködben valamivel tényleg jobb volt, viszont máskor meg gyenge (az 55wattos szabályos verzió). Azért egy ledes fényszóróra kíváncsi lennék ködben, egyre többet látok belőlük, leginkább Audi-t és Lexus-t.
minden fehér fényű ilyenkor elvérzik, csak a szép sárga jobb.
majd ha kerülök ilyen ködbe és lehetőség lesz rá, akkor egyik oldalra bedobom megint a sárgát és megmutatom milyen xd
Amúgy elég nagy köd volt, a képen nem látszik olyan durvának. Ködfal az tényleg van. Viszont azon gondolkodtam, hogy a led fényszórós autókkal milyen lehet ködben menni?