Hibás járműszerelvény közlekedtetéséért az ellenőrző hatóságnak (rendőrség, útfelügyelet, akárki) joga van az üzembentartót büntetni és nem a gépkocsivezetőt.
Ez csak azért érdekes, mert ugyan nem tudom, hogy megy a szemle, de ha valamilyen hivatalos papíron megfelel a gép, akkor az jó, ha meg nem, akkor a műhely nem engedi ki. Vagy nem így van?
Na most akkor kinek van többszáz euro a zsebében, hogy állja a sarat.
Aztán meg van-e olyan, hogy a sofőr aláírja, hogy átvette a gépet és az jó? Illetve, hogy azon kívűl, hogy vizuálisan nem lát füstöt, lesz-e egyéni mérő felszerelése, vagy hogyan találja ki azt, hogy a gép nem megfelelő? (Itt nem az általános kötelező feladatok elmulasztására gondolok. Folyadék töltése, stb. )
Azt orral nem érezni, ha meghaladja az értéket.
Nem vágom ezt a részét.
Akkor lenne ez fair, ha minden igénybevétel előtt mérnék a traktort.
És mi van, ha menet közben elszáll?
Ez az egész megint csak pénz lehúzás és főleg azok irányában, akik kis céget üzemeltetnek régebbi gépekkel.
Szállítás mindig is lesz, csak az a nem mindegy, mennyire verik fel az árát, ami majd megint a sofőrökön csapódik le. :-(
Saját mérési technológiát és eszközöket vet be a német közlekedési felügyelet a járművek károsanyag-kibocsátási értékeinek ellenőrzésére - értesült a dpa hírügynökség vasárnap a német szövetségi közlekedési minisztériumtól.
A KBA (Kraftfahrt-Bundesamt) német szövetségi közlekedési felügyelet 330 ezer eurót fordít két mobil mérőállomás beszerzésére, amelyekkel az utakon ellenőrizheti majd a járművek emissziós értékeit. A PEMS (Portable Emission Measurement System) mérőállomások előreláthatóan az idén ősszel kerülnek "bevetésre" az utakon.
A KBA mérőpadokkal felszerelt saját laboratóriumot is kap az emissziós értékek mérésére.
A laboratórium üzembe helyezésének időpontja még nem ismert.
A közlekedési minisztérium a KBA saját mérési kapacitásának éves üzembentartási költségét tízmillió euróra becsüli.
A KBA eddig a Tüv és a Dekra szolgáltatásait vette igénybe a mérések elvégzésére.
Alexander Dobrindt közlekedési miniszter a drogtesztekhez hasonló szúrópróba szerű emissziós mérések bevezetését tervezi a közutakon.
Csak akkor vonja le az egy eur-t, ha adatforgalmat kezdemènyezel. Nèmetben, osztrákban a T-mobile hálozaton megy. A többi országot nem tudom. Görögben is ment, de nem emlèkszem h melyik hálózaton.
Nem bogyolult a dolog. Nem kell tőle fèlni. Most is ezen netezek az osztrák A1 pályán.
Bankkártyával töltöttem egy hete 20 eur-val ès kaptam 10 eur gratist. Ami egy hónapig használható fel.
na most ami még érdekel, milyen a lefedetség??? ergo járkálsz egy két országba, használhato e vagy boszankodni kell néha mint pl a voda francebe katasztrofa
hmm nem is rossz igy az ajánlat, arrol nem beszélve ha jol értem hogyha adott napon nem használom akkor zsebbe marad az 1 euro:D (amugy az bakfitty összeg, lassan a német wc is annyiba kerül:D)
mégegyszer valaki beloki nekem a voda redet, esküszöm összefutok vele, megverem...:DD
nem jo... figyelni kell az arányt és aki uniozik az elcsuszhat mint 2 haverom és fizetik a semmiért a havi 11 ezret vagy mit tudom én mennyit
mit nem lehet ezen érteni???
lehet csinálni ugy is mint egyik srác csinálja.. fizeti a havidijat a semmiért.. de a voda nagy kegyes volt feléje.. veszi a napijegyett féláron és ugye akkor van ingyen duma, meg net... na ja havi 25000 ft-ot fizet (haho huszonötezret), csak mert elcsuszott az aránnyal
kiszámithatatlan a voda, bukta.. le is nyomtam a torkukon a sim kártyát
Èn ebay-röl rendeltem. Ott az eladó aktiválja a nevedre a PayPal számlád alapján. Èn netre vettem. Ott a Go Europa opció a lènyeg!! Az biztosítja a napi 100 Mb-ot egy Eur-èrt. Azt neked kell az orange oldalán bekapcsolni!
Termèszetesen lehet online tölteni. Nem kell hozzá spanyolba utazni.
A telefonálás áraival nem vagyok kèpben, de nem is èrdekel. Azt megoldom VoIp-on.
bementem vodához....anyi a lényeg mint a red,,,,,,használd itthon is mérleg alapon vagyis egységesen arányban,,,ennyi. van 150percem minden irányban, net 1gb egy hóra, vodafelé ingyenesen kintről haza beldöldidijért dumálok, mi kell több 6000ft ert,.
ha jol értelmezem veszek egy ilyen kártyát a netten, aztán sms-el beregezem, és vagy spanyolba töltöm fel (na ennél a cégnél ahol dolgozom esélytelen:D, hollandba is csak ritkán jutok el, igaz most egymásután 3x is), vagy interneten töltöm fel
ezzel lhet telefonálni, lehet netezni, egész europára szol, és ha jol betüztem ki itt kapcsolási dijat kell fizetni csak ami kb 50-60 ft függetlenül hogy én hivok vele vagy engem hivnak
a napi 100 mb-ot azt nem találom leirva, bár ez igy jol hangzik
kb levezettem nagyjábol milyen kártya ez.. ha tévedek , tévedtem, javitsatok ki...
napi 100 mb böven sok.. elég nekem 50-70 mb-ig, de .. nem fogok magamba fordulni ha 100 mb a napi limit
akkor vissza a kőkorszakba!? marad a papir-boriték-bélyeg megoldás a családi kapcsolatok ápolására, számlabefizetésre, ügyintézésre? esetleg némi szerencsével akadozó ingyen wifi valahol.
én sem kivánok két számlacsomagot fenntartani és hazai internetforgalmat sem tudok generálni kellő mennyiségben.
méghogy megszűnt a roaming... minden szolgáltatásra plusz költséget tettek, amit külföldön veszek igénybe(hivás, sms)
asszem viszek egy könyvtárnyi könyvet unaloműzésnek.
Azt nem mondanám, hogy a kamionos mint gyűjtő fogalom és a reptéri kamionozás antagonisztikus fogalmak lennének, de majdnem azok.
A kamionozást körbe lengő és kicsi részben még máig meglévő fogalmak, mint a :
- függetlenség maradéka,
- változatosság,
- ellenőrizetlenség maradéka,
- önálló döntések szükségessége,
- stb.
a reptéri kamionos el- és felfuvarozásban nincsenek.
Ezért sok kamionos 99%-os ellenérzéssel viseltetik a kamionos reptéri el- és felfuvarozással szemben.
Ott ugye :
- fix útvonalak,
- fix menetidők,
- rögzített indulási idők,
- fix fogyasztások,
- majdnem 90%-ban folyamatosan ellenőrzött munkavégzés van.
A reptéri el- és kamionos felfuvarozásnak számtalan előnye van, de a fejét kamionozásra adó gépkocsivezetők nagy %-a számára ez habitusából fakadóan vállalhatatlan.
kocsmai nyelven = nem azért megy kamionozni, hogy 4-9 percenként (nem elírás) ellenőrzött módon dolgozzon és még a szellentési idejét is szabályok határozzák meg.
wabarer gyuri bácsi kormány megbízott kibulizott magának fél milliárdot .Illeték mentesek lesznek a lízingelt tehergépjárművek ha jól értem nem kell vagyonszerzési klletèket fizetni utannuk.Megint a sofőrök járnak jól biztos szétosztja egyrészét közöttük :)
A internet szerint az osztrák abgas plakettes matricát meg lehet venni a Nickelsdorfi Shell kúton a pálya mellett közvetlenül a határ után egy konténerből.Van valakinek személyes tapasztalata?
A Fészbúkon született egy poszt a Vodafone Redről,hogy mennyi embernek felmondták a szolgáltatást az hazai-külföldi használati arány be nem tartása miatt.
Tudom,olvasom az újságot,azt a cikket is olvastam.De a sok hülyeség mellett olyanokra is figyelnek,amire sehol sem,a sofőrökkel való bánásmód egy részét érdemes lenne megfontolni másnak is.
Közös volt kollégánk volt ott egy ideig. M., nagy zsugás, biztos tudod kiről van szó, jelenleg a Karlingernél melózik. Egyebek mellett arról panaszkodott, hogy nem annyi a mennyi, egyszerűn keveset keresett, alig 3 kilót. Elképzelhető persze, hogy ő volt blfsz.
Egyszer olvastam egy cikket a hivatkozott orgánumban a nevezett cég főnökével és marhaságokat mondott. Egyebek mellett azt, hogy ő a nyugat Európa felé, idézem: "nyáladzó" illetőleg oda készülő sofőröket kívánja hazacsábítani, valamint kár sokat keresni, mert ha többet keresel, akkor a kiadásaid is hamar igazodnak a több jövedelemhez.
Nekem tetszenek benne bizonyos dolgok,igyekeznek figyelni a sofőrökre,meg cociálisan nyomják,van konditerem a telephelyen vagy valami ilyesmi,de pl. Azt mondta,a sofőrök a változatos fuvarokat szeretik,ezért első héten általában hosszú fuvarokat kapnak,második héten csak éjjel,a harmadik héten meg már fáradtak,így akkor jönnek a rövid fuvarok hazajövetel előtt.Ha engem kérdeznek,jöhetnek mind a 3 hétbe a hosszú nappalos fuvarok.:-)
3/1 HÉT NETTÓ 1500 EURÓ! ADR-EL,REPTÉRI EXKLUZÍV MUNKÁRA TAPASZTALT KAMIONSOFŐRT KERESEK MODERN AUTÓKRA! VECSÉSI INDULÁS, ÉRKEZÉS! Új menetrend szerinti repteres járatainak a kiszolgálása érdekében, 25 éves magyar jelenlét után, a légi áru fuvarozás közúti ágában piacvezető Prevost Hungária Kft. bővíti gépjárműparkját! Itt a lehetőség hogy csatlakozz a kamionsofőrök elit klubjához! Kiemelkedő garantált keresetet biztosítunk. 21 napos turnus esetén legalább nettó 1500 Euró garantált bérezés! http://soforallas.net/nemzetkozi-kamionsofor-allas-a-prevostnal
Jelenleg van melóm, de egyiket sem fedi - se busz, se kamion. De, mint írtam, í cél külföld, végleg, DE kellene némi gyakorlat.
A környéken a Grand Tours-nál próbálkozom, illetve nem is nagyon tudom, hol lehetne akár hétvégékre is beugrani, hogy gyakorolhassak. (Borsod-Szabolcs)
Hol indulhatok neki a felsoroltaknak? Valami elérhetőségük van?
ahogy Zotya olvtárs helyesen írta, a buszban mire eljutsz egy valóban biztos (ez ritka) és jól fizető állásig, addig évek telnek el.
Kb. 5-10 év.
más
Tévhitekkel ellentétben a busz nem fizet olyan jól mint a kamionos lét.
A kamionosok mostani havi netto 400-500 eFt.- pénzének felét, vagy 66%-t tudod buszosként megkeresni.
Mivel elfogult vagyok, természetesen a nemzetközi távolsági/különjárati buszozást tartom a szakma csúcsának.
De az is igaz, hogy ha a kamionost évente 10-szer b@gatja a hatóság, akkor a buszos évente 100-szor.
A portugál rendőrtől a norvég erdővédelmi őrig (nem elírás) mindenki beleköt a buszosba.
------------------
Innen már OFF a téma mert buszozás jön:
Ha mindenképpen nemzetközi buszos kívánsz lenni akkor soha ne kezdj se helyi járaton, se helyközin.
Közülük soha, vagy csak 1%-ban lesznek nemzetközi buszosok.
1./Kezdj belföldi távolságin, ez a legjobb iskola.
2./ Ha ez nem megy akkor kezd nemzetközi munkásszállító járatokon:
- Németország-Bosznia,
- Németország - Szerbia,
- Spanyolország/olaszország- Románia
Ezek a nemzetközi munkásjáratok jó rutint adnak, mindíg van felvétel. Ritka szemét munka, hol kifizetnek becsülettel, hol nem.
Szélsőséges buszokon dolgozhatsz, vadi új 431-től kezdve a huszonéves 122-ig....................:-(((
3./ Harmadik eljutási mód a nemzetközi jó fuvarig, ha a sok-sok zarándok busz valamelyikének a kormányát tekergeted :
- Magyarország - Cheztohowa,
- Magyarország - Medzsigurje,
- Magyarország - Lourdes,
- Magyarország - Fatime.
Tűrhető utasok, tűrhető (de nem új) buszok, kicsi pénz, nagy gyakorlat.
4./ Negyedik a nyári, május 15-től szeptember 15-ig tartó üdülő járatok.
Tűrhetőnél kicsivel jobb pénz, kb. 10-15éves buszok, egyszerű munka, heti két fuvar mondjuk L'loyett de Mar-ba (2200 km csak oda), egy héten 8800 km, hatkezes munka, heti 1 nap szabadnap, nincs szabadság, 120 nap folyamatos munka.
Itt is sokan lebeszélnek majd,csak várd meg míg internethez jutnak.
Először én is buszba gondolkodtam,de ott sok év,mire jól kereső melóhoz jutsz,megvan a ranglétra.Kamionon egyből lehet nemzetközizni értelmes fizetésért.Amúgy meg hidd el jobb,ha az áru nem beszél hozzád.Nekem ma már nem lenne türelmem az idióta utasokhoz.
Keresgetem a buszos lehetőségeket is, de a helyi járatokon kívül mást nem találtam egyelőre. Van esetleg valami ötleted, hol induljak abba az irányba?
Mint írta, teljesen más vonalon éltem-dolgoztam eddig, 39 évesen 20 évesnek érzem magam, pedig majd 20 év nem kevés emberismeret és sok-sok tapasztalat már bennem. :)
Sokan lebeszélnének, én viszont csak első kézből származó tapasztalatokra hallgatok.
Barátom ugyanígy kezdte - éles váltás volt neki is - azóta már le is telepedett külföldön a családjával együtt. Nekem is ez a terv. Szóval ugródeszka lenne.
Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hol kezdjem, ha nem a Waberer's-nél, jelenlegi munkámból fakadó anyagi előnyöket nem szeretném feladni - nettó 340 - tehát ne legyen kevesebb a fizetésem.
Esetleg ha nemzetközi buszsofőr állást tudnátok, megköszönném, illetve bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek.
-------------------------
Nullkilométeres kezdőként mindenképpen a Waberes's-nél kezdj.
Ahogy más olvtárs írta, ha ott lehúzol két évet (nem két hónapot) majd nézz másfelé.
Ez ugyan kamionos topik, de bevallom én sohasem voltam kamionos. (na jó, vagy 10-12 utat csináltam, de az nem számít)
Ellenben 26,5 évet vezettem buszt, melyből majd 20 évet nemzetköziben.
Nagyon nem javaslom, hogy kezdőként nemzetközi busszal kezdj.
Ha a nemzetközi busz az álmod (szerintem a szakma csúcsa) akkor vmilyen távolsági járaton tanulj két évet, utána indulj busszal a határon túlra.
a busz rakománya beszél, ír, és számtalan módon belekotyog.
Kamionos topikban, kamionosokat cinkezni nem szép dolog (mindjárt kapok is a fejemre) de a bennem lévő kisördög nem engedi nem elmondani a régi közmondást, ismered ugye ?
...."...Ha a kamionos hátra néz, azt látja hol alszik? Ha a buszos hátra néz, azt látja kivel alszik?......"
tanácsot kérnék. 2014-ben megcsináltam az összes jogsit, GKI-t, majd családi problémák miatt abbahagytam a tervem, mely szerint éles váltás és kamion és/vagy busz, külföldön. Így gyakorlatom nem lett. Most viszont elértem oda, hogy újra nekiveselkedem. A hiányzó PÁV II vizsgát pénteken megcsináltam, 21-én megyek a Waberer's-hez, felvételire. Sokáig külföldön katonáskodtam, nem a klasszikus missziós - tehát laktanyában laksz és mindent megkapsz - körülmények között, hanem önellátó formában, a helyiekkel. Így a klasszik "cigány" élet, amilyen a kamionos is, nem áll messze tőlem. Tehát hálózsák, tábori edények, melegítő eszközök, nomád élet fürdése tapasztalat megvan. :)
Szeretnék tőletek tanácsot kérni, hol kezdjem, ha nem a Waberer's-nél, jelenlegi munkámból fakadó anyagi előnyöket nem szeretném feladni - nettó 340 - tehát ne legyen kevesebb a fizetésem.
Esetleg ha nemzetközi buszsofőr állást tudnátok, megköszönném, illetve bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek.
Akkor lesz 8 milliárd munkanélküli de ki veszi meg a robotok àltal gyártott termékeket.Szerintem a kereslet kínàlat, a piac mindent megold.Esetleg bevezetik az alapjövedelmet.
Itt most nem erről van szó,hanem hogy azokhoz a munkákhoz,amikhez nem kell túl sok ész/képzettség/problémamegoldás,mind elvégezhetőek lesznek robotokkal.Nem mellesleg az 50% feletti munkanélküliséget nem én tippelem a kamion fülkéjéből,ahogy általában a kamionosok szokták,hanem szakemberek jósolják,akik értenek a robotikához,és tudják,hogy mi várható.
150 évvel ezelőtt az emberek 70 % -a a mezőgazdaságban dolgozott ma meg az 5 % -a sem és még sincs óriási munkanélküliség.Majd a piac megoldja ,mindig jönnek újabb foglalkozások.
Azért az édeskevés nem a megfelelő szó szerintem a dieselmotorok 100 éves változására,de igen,az exponencialitás a számítástechnikára vonatkozik.50 éve szobányi volt egy számítógép,20 éve már volt laptop,jelenleg egy gyufásdobozban komplett nagy teljesítményű számítógépet vehet bárki.
Mivel a robotirányításról esett szó,erre írtam,hogy egyre gyorsabban fejlődik.A legnagyobb horror manapság nem a filmekben van,vagy a migránsügyben,hanem a számítástechnikai újságokban.Van elemzés,ami 2050-re világszinten 50% fölé becsüli a munkanélküliséget.És nem az önvezető kamionok miatt.Minden egyszerűbb munkára alkalmasak lesznek a robotok,nem kell majd a pénztárgéphez ember,de a targoncára,raktárakba se.Ez lesz az igazi katasztrófa,lesz 10milliárd ember,és 5milliárdnak nem lesz munkája.Ha lesz önvezető kamion,az lesz a legkisebb gond.
Ha a technika alatt a számítástechnikát érted, vagy az elektrika egyes ágazatait, akkor talán igazad lehet(bár itt is eljutottak lassan a fizikai anyag végső lehetőségeihez), de más ágazatokban a fejlődés eléggé, khmm, lineáris, a legjobb esetben. Pl. a diesel motor alapvetően nem változott, csak tettek rá turbót, meg precízebb az adagolás, de a hatásfoka édeskeveset változott az elmúlt 100 évben. Főleg ha az exponencialitást vesszük alapnak. :)
De egy 50-es évekbeli hűtőszekrény is kb. ugyanazt tudta, mint a mai társai: hűteni. Max a mai ajtajába tettek egy kvarcórát, vagy egy rádiót, hogy sci-fibb legyen. :P
Azért azt érdemes számításba venni,hogy a technika fejlődése exponenciális,tehát egyre gyorsabban fejlődik,ha egy fejlesztéshez 50 éve 1 év kellett,ahhoz most 1 hónap.50 év múlva pedig 1 perc.
Nézd örvendetes,hogy neked működik,de valamit mégis az arányoknak megfelelően csinálsz.Remélhetőleg elhiszed nekünk,hogy a voda apróbetűs részében elő van írva a külföldi/itthoni használat aránya,és hogy többeknek már letiltották a szolgáltatást,mert túllépték azt.
Na mindegy én vagyok a hülye mert egy éve használom,korlátlanul az EU-ban.11900Ft a havidíj.nekem megért 2évet,egy már Elment...amúgy húsz éve ugyanaz a számom,csak mindig más csomagok voltak.nincs feszülés,hogy használjam itthon,amikor kell akkor használom mindig van kivel beszélni...
Nem kell "határozott idejű" előfizudnak lenni. Elég ha van egy határidő nélküli előfizetésed. Így pedig bármikor felmondhatod. + havi 400 ft az ára (2 éves szerződés 2790/hó, hűségidő nélküli 3190/hó)
modositok, ha van a pannon hüségidő nélküli előfizus dij akkor más a tészta
rengeteg ismim van akik már a redet bebukták, a semmiért fizetik a 10 valahány ezret,mig le nem jár a hüség, nem kiszámitható, elég ha 1x elcsuszol és buktad a csomagot
Zotya jol irta le
hazamegyek szarok a telefonra... van mikor 2 napig azt se tudom hol van:D
sajnos pont az a huzás ami kiborit,mikor én beirtam, utána lévő héten még azt mondták lehet kötni, de kell hozzá előfizu is...
nem értem mit nem lehet érteni, mi a gondom
vodánál van aprobetüs rész:D el kell olvasni figyelmesen, van valami eldugva, haver hivta fel rá a figyelmem... innentől voda soha többet
itt nem a nettel van már a morgolodásom, hanem, mert van egy ugymond szerzödésed és a voda csak ugy felmondja, mert neki ez nem biznisz, persze ha van előfizu hüséged azt nem mondja fel hanem fizetheted a havidijat mig nem jár le, a semmiért
énnekem összesen 7000 Ft, szerintem ki tudom pengetni, de van aki idén kötött go-t 2 évre annak kb kerekitve 60 ezer
csendben megjegyzem találtam megoldást és nem lesz gond
mosolygok hallom havert hazamegy első dolgo 2 telefont összepárositani, hogy legyen hazai forgalom:DD
majd mikor a tiedet megnyesi egyoldaluan akkor meg te fogsz nyavalyogni
ha nem érted a problémát, ott az első sorom, amit elöször irtam:D
Most beszéltem a vodával,mert csak az egyikünk előfizetésén nincs már hűségidő,az enyémen még van 2017 10.hó-ig.Megkérdeztem mennyit kellene fizetni,ha megszüntetem,és 20000 Ft körüli összegre "tippeltek",átkapcsoltak egy másik osztályra ahol majd megmondják pontosan,de ott meg azért nem tudtam meg,mert nem az én nevemen van az előfizetés.De ha ennyi lenne megszüntetném.
Azért én rápróbálok.Mert ez szerintem egyoldalú szerződés módosítás.Amit meg elméletileg nem lehet.Meg arról ne is beszéljünk, hogy egy héttel előtte még meg lehet rendelni a szolgáltatást, ami teszem azt egy hét múlva meg is szűnik?!Hol lehet ilyet csinálni?!
Én csak ezért mentem a vodához, mert egyedül nála lehetett külföldön normális pénzért netet rendelni.Most akkor még másfél évig fizessem az előfizetést?
Kinn is csak erre használtam a telót, itthon meg semmire sem.Ezer éve telenor előfizető vagyok.
Erről (is) van szó. No meg arról is hogy itt is "csak" 1,5 gb a net (ugye felezve), itt is ingyenes a telefonálás (de csak annyit, amennyit itthonról is beszélnél) ráadásul 2 év kötél.. mindösszesen 1-2000 ft különbözetért! Ettől függetlenül lehet hogy Neki megéri és pont jó.
És amikor Te itthon vagy,sokat telefonálsz?Mert valójában az 1/3-át a beszélgetéseknek itthonról kell használni,és ha te itthonlétkor is sokat beszélsz,akkor lehet,hogy nálad megvan az arány.Sok kamionosnak azért nem működhet,mert akkor beszélnek és interneteznek,amikor kint vannak,itthon meg nem kell telefonon beszélgetni a családdal,a net meg mondjuk meg az otthoni wifi-ről és nem valósul meg a Vodafone által előírt arányú kinti-itthoni használat.
Idézek:"Üdv Kollégák. Most kaptam a tisztelt Vodafone-tol: Kedves Ügyfelünk. Tájékoztatjuk, hogy a Vodafone EU Roaming opció utazási célra történő felhasználási feltételei a korábbi figyelmeztetésünk ellenére sajnos ismételten nem teljesültek, ezért az ÁSZF 1.sz. mellékletének 5.2 pontjának megfelelően a mai napon előfizetése tekintetében az opció törlésre kerül, ismételt megrendelésére a pedig a jövőben sem lesz lehetőség."
Én itt:https://www.telenor.hu/mytariff néztem. Az alsó ár elvileg hűségidő nélküli! Utána kell érdeklődni, én is csak azt tudom írni, amit a honlapon olvastam!
Köszi!Ezt nem találtam meg csak a hűségidőset 2790 Ft-ért,persze ezen a pár százon ne múljék,először én is csak kipróbálnám,ha van rá mód,mert tényleg mindig be akarják húzni az embert a csőbe.
Pedig működik. A mytariff xs hűségidő nélkül havi 3190 ft. A roaming szolgáltatások pedig eleve nem havidíjasak! Ha küldesz egy lemondó sms-t (aktiválni is sms-ben tudod) akkor a következő hónaptól nincs. Ezt olvastam a honlapon!
Én is most számolgatok,de ha nincs apró betűs rész,akkor ez a 13270ft teljesen jó,mert ha valaki nem úgy dolgozik,hogy 1 hetet itthon tölt,akkor nem jó a voda,legalábbis tudomásom szerint.Viszont én nem olvastam,hogy hűségidő nélkül ez működne a Telenornál.
Szia. Én átolvastam az apróbetűs részt. Nincs benne semmi sumák (de elolvashatod Te is). Nekem ami ebben az egészben szimpatikus, hogy nem kell elkötelezned magad! (természetesen ha egy országba jársz akkor az ottani net díjak valószínűleg jobb árfekvésben vannak). Viszont itthon szerintem ez a legjobb. Nem kell 2 évet aláírnod, nem kell trükközni a mennyiségekkel. Máshol sem jobb. Konkréten a voda hiába ad kvázi olcsóbban 1 gb netet, annak a felét itthon kell leforgalmazd. . Ha telefonálni is akarsz, akkor kötöttségek nélkül kijössz cca 14000-ből, és ebben van jócskán beszélgetés (kb 2000 perc) és net is van 1,2 gb. Ha nem szöükséges a sok telefonálás, akkor 8000 környékéből kijössz, és nem kell trükkösködni.
Szia Ray akkor ugynez ki hogy bevállik neked a cég? Az 500 sa fizuért mennyit kellett menni ill kinn lenni ill mennyit voltál ugyebár itthon? Arra lennék kiváncsi h. betartják-e a választhato munkarend szlogent? Bocsi és egyedül dolgozol? Tanulo pár ilyesmi.... köszönöm válaszod
Azért sikerült betrollkodnod egy 7 éves cikket. :D 300ezer az oktatás? Nem mondod? Ilyen bennfentes információid vannak? :meghajlás: :facepalm:
Milyen csalásról beszélsz? A hatályos jogszabályok szerint semmi törvénytelen nincs a dologban. Ki használja a kiskapukat? Igen. És ki nem? Inkább így ügyeskedjen mint elvárja, hogy mágnessel, két kártyával vagy kártya nélkül dolgozzanak a sofőrjei. Ő is jól jár vele? Nyilván. Ez egy gazdasági nem pedig karitatív szervezet. Te miért nem dolgozol ingyen?
Ha sikerült volna értelmezned is amit leírtam leesett volna miért írtam, hogy hazafias cselekedet. De amúgy is félig viccesen jegyeztem meg, ha nem jött volna át a kontextusból.
Egyébként ez az egész sztori nem más mint egy bullshit faszság, egy műbalhé. Valamit be kellett már dobni a médiába, de annyira nulla az egész történet, hogy szélső ballib média is csak mérsékelten pörgött rá a dologra.
Amúgy meg ha Gyuribá elérte volna, hogy könnyítsék a külföldi munkavállalók magyarországi foglalkoztatását és ne kelljen magyar bejelentett lakcím akkor nyilván az verné ki nálad a biztosítékot.
Ha már megszólíttattam... Sajnos nincs jó megoldás (vagy én nem találtam meg eddig), az Európa napijegy drága, a Red bármelyik verziója macerás (felét otthon lebeszélni/forgalmazni).
A barátom kamionozik,neki is szintén megszűnt az 50Mb szolgáltatás,és még nem sikerült elfogadható megoldást találni.Most találtam rá BiharyG hozzászólásához ezzel kapcsolatban.Tőle illetve Tőletek szeretnék segítséget kapni ezzel kapcsolatban.Előre is köszönöm...
Ma megjött a vodafonetól a számla.Volt meglepetés, mert kiszámlázott 6000 ft külföldi net forgalmi díjat.Holott mielőtt kimentem direkt bementem a vodához, hogy él e még a napi 50 mb külföldön.
Azt mondták, hogy él és nyugodtan használhatom kinn a netet, mert továbbra is megy a napi 50 mb.Most meg itt a számla, hogy mégse.
A héten muszály leszek bemenni a képviseletre és megkérdezni, hogy akkor most mi is van, ha pedig nem él már akkor miért kell félre tájékoztatni az embert.
Remek érvelés! Gratulálok! Bebizonyítottad, hogy a bölcsesség nem jár együtt automatikusan az évekkel meg a rutinnal.
A hitelesebb forrásaid kicsit lehetnének naprakészebbek is. :)
Mit számít?
Mellesleg már 10 évvel ezelőtt is ment ez csak akkor a felvidéki meg vajdasági magyarokat jelentette be abba a panzióba. Arról nem is beszélve, hogy azzal, hogy hazahozta a román részleget csak a magyar gazdaság javára tett. Nyilván nem ez pár száz autó meg szőröstalpú fogja felpörgetni a gazdasági mutatókat, de az utánuk befizetett adó meg járulék legalább a magyar kasszába megy nem pedig a románba. Szóval ha ebből a szemszögből vizsgáljuk a dolgot még hazafias tettnek is nevezhetnénk. :D
Évek óta kering a neten ez a szöveg, van horvát, szerb, mindenféle verziója, nem csak magyar. Időről - időre belinkelgetik, hogy milyen eredeti - pedig több éves.
Egy amerikai ujsagiro tollabol szarmazik az iras,sajnos igy kategorizalnak minket, ami belegondolva nem rossz, mert az a baj,hogy csak szeretnenk oda tartozni.
Sőt, ezért is Wáberer György a felelős, égessük meg.
Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a világválság állampolgárságot kapott. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a történelem naponta megismétlődik. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de ká romolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből,‐bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan
MAN 26.364 6x2 2001-es évjárat, a képen látható szintező segítségével lehetséges a B-tengely külön szintezése a C-tengelytől(hajtott)? A B-tengely egyébként nem emelhető. Elnézést ha téma idegen a kérdés.
Semmi. Egyszerűen hagyni kell őket. Szerintük a világ összes kínjáért Gyuribá egy személyben a felelős. Persze jellemzően parkolói pletykákra alapoznak, személyes tapasztalatuk nincs vagy sok-sok éves és képesek 7(!!!)éves cikkel példálózni. :facepalm:
Az meg, hogy hova jelenti be a román sofőrjeit ki nem szarja le? Mi a helyzet a Gartnernél a szerb sofőrökkel? Nyilván ahol ő dolgozik cég 100 százalékig tisztességes minden megkeresett cent után leadózik és meg se fordul a vezetők fejébe a kiskapuk keresése. :/
Nem tudom mire gondolsz, vagy ,hogy egyatalan ram celzol e, de attol,hogy nagyjabol tudok helyesen irni, meg nem vagyok irodabol irogato kamionsofor, vagy dezinformator.
Sztem annyi a titka az egesznek, hogy ott tankolj ahol ki van jelolve
,olcsosag elvet vedd figyelembe,ne nyuld le a gazolajat, azt csa...
Ezt sosem értettem, állítólag volt, hogy 10 ezret (?) kapott egy hónapban. Akkor az ilyen ember minek marad ott? Az első lehetőségnél otthagynám az ilyen melóhelyet.
Én már 2005 - ben leszámoltam a Waberer's - től, abban az időben tényleg a levonások paradicsoma volt. Alig - alig volt tiszta hónap, hogy mindent megkaptam volna ami jár. Ilyen mega - cégóriás sosem lesz jó munkahely. Kezdőknek jó begyakorolni, aztán nézni egy jobbat, lehetőleg külföldön.
És csak napidíj, nekem ez volt a vesszőparipám mindig, és most olyan helyen vagyok. Ledolgozott napok száma szorozva egy összeggel = ez a fizetés. Így sokkal kevesebb a levonásra való lehetőség.
És lehetőleg ne legyen magyar közvetítő, vezénylő, irányító, kisfőnök, nagyfőnök, garázsmester, mert ott levesznek.
Lassan 1 éve vagyok a wabi egyik franchise-nal, soha, semmilyen jogcimen nem vontak le semmit, tavaly átlag 350es fizu, idén januárt leszámítva 500 alatt nem kerestem...
Olvasónk a Waberers Holding Zrt-nél dolgozott és körülbelül 2 millió forinttal rövidítették meg. Én pedig még mindig ramatyul vagyok, de már egy fokkal jobban, mint tegnap, vagy tegnap előtt. Sziasztok! Kb másfél évet bírtam a Waberers Holding Zrt-nél. Mikor odamentem ígértek[...] Bővebben!Tovább »
Üdv,23 évet éltem Finnországban.2007.-től kezdtem dolgozni az Eklőf-nél.Finnországban nagyon erős a szakszervezet.
A mocskosságot a magyar vállalkozóktól tanúlta,én finn bejelentésel voltam és elsőként vittem magyar kollégákat a céghez.
Bár ne tettem volna....majd közös céget alapított Beatrix nevű banyával,ma-már erdélyből is csalják az embereket rabszolgának.
Egyébként a Vecsés toborzó iroda tele van ilyen cégekkel,lásd:Oskar Wogel,Nyári & Nyári trans,Milos Szombathely stb.
Miért jobb a magyar tőkésnél szívni, mint a külföldinél?
A magyar fuvarozók eddigi versenyelőnye semmi másból nem eredt, csak abból, hogy kisebb bért fizettek a sofőröknek, mint a nyugati cégek.
Németország területén január elseje óta a külföldi fuvarozók alkalmazásában álló sofőröknek is legalább a német minimálbért kell fizetni. Tehát a magyar sofőrnek is óránként 8,5 eurót kell számfejteni, amíg a szövetségi köztársaság útjait koptatja. Ez valóságos vihart kavart a magyar fuvarozócégek berkeiben, akik a HVG írása szerint azonnal felvették a kesztyűt és a hagyományos magyar módszerhez folyamodtak, vagyis ügyeskedni kezdtek, mert tojnak az eddiginél több bért fizetni a honfitársaiknak.
Mert ugyanis azok a kilométerek, amelyeket a magyar sofőrök Európát keresztbe-kasul átszelve a német autópályákon teljesítenek, így sokkal drágábbak lesznek a magyar tőkésnek, mint eddig, ha nem is olyan drága, mint a nyugat-európai versenytársainak, akik már eddig is legalább a minimálbért fizették a nyugati munkavállalónak. Szóval ez egyes számítások szerint akár havi 200 ezer forinttal is megdobná egy magyar sofőr havi fizetését, amit a magyar nemzeti tőkés már képtelen lenne beépíteni a költségeibe, elveszítené a versenyelőnyét a nyugati fuvarozókkal szemben.
Másképpen megfogalmazva: a magyar fuvarozók eddigi versenyelőnye ezek szerint -, semmi másból nem eredt, csak abból, hogy kisebb bért fizettek a dolgozóiknak, mint a nyugati cégek. Na már most, ha január elsejétől továbbra is Európa egész területén fuvarozva, csak Németországban kell minimálbért fizetniük, hogy a francba veszítették el a híres versenyelőnyüket, hiszen a többi országban továbbra is fizethetik az alacsonyabb bért, vagyis a versenyelőnyük nem megszűnt, csak csökkent. Mivel ez nem csak a magyar fuvarcégekre, de a szlovák, lengyel és a román, tehát valamennyi kelet-európai Olcsó Jancsira vonatkozik, velük szemben nem változik a versenyhelyzetük, vagyis minden keleti fuvarozó helyzete egyformán romlott, azaz egyformán csökkent a versenyelőnyük.
A magyar tőkés, vállalkozó, vagy magát nagy előszeretettel munkaadónak tituláló Wáberer és társai, akiket illene a magyar embernek jobban szeretni, mint a mocskos, szemét nyugati és multinacionális munkaadókat, elég kevés szociális érzéket mutatna, amikor csak annyit kérnek tőlük, hogy legalább Németország területén fizessenek a rabszolgáiknak tisztességes bért, ha nem is rendeset, legalább minimálisat. Ez tényleg skandalumnak látszik és a fuvarozók nem győznek jajongani, a probléma nagyságát ecsetelni, továbbá azt, hogy ez ahogy azt itthon megszokták egy olyan törvény, amit nem is lehet betartatni. Mivel azonban a nyugat-európai realitások talaján állnak és a németek aláíratják velük, mielőtt fuvarba kezdenének, hogy a minimálbért fizetik és a magyar sofőröknek minden Németország területén töltött órájáról jelentést kérnek, hát csak az marad, hogy itthon próbálnak meg ahogy a HVG fogalmaz ügyeskedni, ami nem jelent mást, mint csalást. Mégpedig azon morfondíroznak, hogyan tudják az eddig adott, hazai béreket úgy csökkenteni, hogy a németek miatt keletkezett többlet bérrel együtt se legyen magasabb, mint amennyi eddig volt. Igazán nemes törekvés, és ékes bizonyítéka annak, mennyivel jobb, ha egy vállalkozás magyar kézben van, hiszen egy magyar tőkés az egészen másképpen viszonyul a honfitársaihoz, mint egy idegen. Vagy talán egy túrót.
Az is nagyon tanulságos, hogy mivel érvelnek a fuvarozók és szállítmányozók a HVG lapjain. Ezt a részt szó szerint idézem:
A magyar bérek nem véletlenül alacsonyabbak, mint a németországi fizetések. Egy magyar cég által foglalkoztatott magyar sofőrnek a magyar bérkörnyezetben kellene versenyképes jövedelemhez jutnia a nemzetközi fuvarozásban részt vevő sofőrök havi bruttó 300-400 ezer forintot keresnek , így a bérek felhúzása a német szinthez megterheli a cégek büdzséjét. Nem véletlenül nem fizetünk itthon 700-800 ezres fizetéseket mondta a hvg.hu-nak a szektor egyik cégének képviselője.
Ez szerintünk sem véletlen. Az oka az, hogy nincs olyan szakszervezet, amelyik kiharcolta volna egész Kelet-Európában a nyugat-európaihoz hasonló bérszintet. Vagyis az ok az, hogy a magyar munkaadó megteheti, hogy a nyugati feléért alkalmazza a sofőrt, hát akkor meg is teszi. Az, hogy a magyar bérkörnyezetben kell a magyar sofőrnek versenyképesnek lennie, meg ocsmány csúsztatás, hiszen a fuvardíjak viszont nem a magyar munkabérekhez igazodnak, hanem egy nyugat-európai átlaghoz, vagyis, amit a magyar vállalkozó megtakarít a magyar munkabér fizetésével, azt nevezi versenyelőnynek, bár nevezhetné extra profitnak is. Most ebből az extra profitból kellene valamennyit átengedni a dolgozónak, akin eddig azt megtakarították. Ez fáj a magyar tőkésnek, de nagyon.
És, hogy lássuk, mennyiért akarnak csalni, vagy ahogy ők mondják ügyeskedni a magyar fuvarozó cégek, íme egy számítás az HVG-ből: Egy oda-vissza Szeged-Düsseldorf út 2700 km-t tesz ki, ebből 1320 km-t nyomnak le a sofőrök Németországban. Tételezzük fel, hogy a sofőr 24 órát tartózkodik Németországban, ebből pedig 14 órát tölt munkával. A sofőr bére eddig 4 euró/óra volt, de amíg ő Németországban dolgozik, akkor már 8,5 eurót kell neki fizetni óránként. A körfuvar eddig 2600 euróba került (ebben minden költség benne van), a változással erre még 63 euró rakódik rá. Ez 2,5 százalékos költségnövekedést jelentene egyetlen ilyen úton. Mit mondjak, szörnyű. Nem lehet, hogy közben a 2,5 százalékos költségelemelkedésnél jobban esett az üzemanyag ára az elmúlt hónapokban? Vagy ezt már bekalkulálták? Az is lehet.
Hollandiában már perre mentek a magyar sofőrök és nyertek, amikor a hollandiai munkájukért holland bért követelek. A DutchNews.nl HVG szerint a múlt héten arról írt, hogy 10 magyar kamionsofőr megnyert egy pert egy holland fuvarozócéggel szemben, mivel a bírósági döntés értelmében nekik is akkora bért és olyan feltételeket kell biztosítani, mint holland társaiknak. Az FNV szakszervezet szerint, mely támogatta a sofőrök ügyét, a magyar sofőröket Eindhovenbe szokták vinni Magyarországról repülővel, ezek után az Erpben székelő céghez utaznak, ott felveszik járművüket és a következő három hétben Hollandiában és más országokban fuvaroznak. A Van de Bosch cég szerint a sofőrök hollandiai munkája minimális és rendben van az, hogy a magyar bért fizetnek nekik. Vagyis a holland tőkés esze pont úgy jár, mint a magyaré. Ott vegyünk munkaerőt, ahol a legolcsóbb és ott adjuk el a szolgáltatást, amit vele végeztetünk el, ahol a legdrágább. Az extra profitot meg jól nyeljük le. A holland szakszervezet szerint ugyanakkor a cég magyar leányvállalata, csak postafiókcégként működik, és minden beleértve az állásinterjút is Hollandiában zajlott le. Az FNV szakszervezet szerint a sofőrök 1 millió euró visszafizetésére tarthatnak igényt. A szakszervezet emellett más, hasonló módszereket folytató cégeket is bíróság elé vinne.
Az igazán vicces az, hogy a HVG írása szerint Nyugat-Európában hiány van jó kamionsofőrből, ezért a bérek mindentől függetlenül mennek felfelé. Ami viszont tovább rontja tessék figyelni! a nyugat-európai fuvarozók esélyeit a kelet-európaiakkal szemben. Naná, nekik fizetniük kell az egyre emelkedő béreket, a kelet-európaiak meg trükköznek. Azon pedig már csak mosolyogni lehet, hogy az írás szerint a németek célja ezzel valószínűleg az, hogy javítsa a német fuvarozók esélyeit a piaci versenyben, és ezzel a hazai cégek állami befizetései is nőnek, hiszen a több megrendelés és a nagyobb sofőrlétszám után több járulékot, adót fizetnek az államkasszába. Miért olyan vicces ez? Hát csak azért, mert mintha ebben a témában Magyarországon a kormány szájából mást nem is hallunk, mint ezt. Arról nem is beszélve, hogy a Németországban kifizetett többlet bér után, a magyar államnak jár a nagyobb járulék és adó, tehát a magyar állam is jól jár, nem csak a német.
Végre valami elkezdődött a bérek versenyében az Európai Unióban. A kamionsofőrök mellett a német intézkedés ugyanis érinti például az idegenvezetőket, a zenészeket és a vendéglátóiparban dolgozók egy részét. Vagyis vége annak, hogy magyar bérért húzza a cigány a luxus cirkálón, mert ott is a nyugati bért kell fizetni. Amikor a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabadságáról döntöttek az EU berkeiben, akkor egy egységes, nagy piac lebegett az EU legnagyobb haszonélvezője, az európai nagytőke szeme előtt. Azt mindenki természetesnek vette szinte azonnal, hogy az árakat a tagországokban a világpiaci árakhoz igazítják. A szabad munkavállalásra hosszú éveket kellett várnia a kelet-európaiaknak. Most lassan kezd kialakulni a bérek versenye is, amiben nagy lépés lenne az ilyen szabályozás minél gyorsabb elterjedése.
Ha valaki nem a fuvarozó cég szemével nézi a tényeket, akkor csak felmerülhet benne, hogy egy magyar sofőr, aki ugyanazt a Scania, vagy Volvo kamiont vezeti, ugyanazzal a rakománnyal, Európa ugyanazon útjain, ugyanolyan fuvardíjért, mint mindenki más, mi a bánatos francért dolgozzon a többiekhez képest féláron? Hacsak azért nem, hogy a magyar nemzeti tőke rohamtempóban erősödjön? Érdekes módon ezt szinte kizárólag ott sikerül neki, ahol az olcsó munkaerőre tud támaszkodni. Talán meg kellene egy kicsit mozgatni a szürkeállományt is, ha van ilyenje a magyar tőkésnek, nem lehet a végtelenségig a munkások kiszipolyozásából eredő versenyelőnyből élni.
azt is meg fogod kapni, ne izgulj.. ugy mint a németet:DD papiron
amugy kurva egyszerü lenne megoldani
munkáltato lejelent, német bepötyögi a gépbe.. kiad egy oraszámot, beszorozza amivel kell és a német elutalja szépen a sofőrkének, mondjuk le i adoztathatja
aztán meg kéri a munkáltatotol
kétlem, nem tudná behajtani:D
előre el tudom képzelni a magyar fuvarozokat, hogy nyüszitenének:DD
Sziasztok! Most kezdtem a C kategóriát, az a kérdésem, hogy létezik olyan a könyv, amiből lehetne tanulni? A neten találtam egy 2010-es kiadású könyvet, de az köszönő viszonyban sincs az eduKRESZ weboldalon lévő vizsgakérdésekkel. Könyvesboltokban semmilyen könyv nincs a témában. A közlekedési ismeretekhez van, azzal nincs gondom, csak a többi érdekelne (szerkezeti és üzemeltetési ismeretek, munka- és tűzvédelem, szállítás). Aki most jár tanfolyamra miből tanul? Köszi
Betekered Pravdába és megkeresed egyik hűtő céget.
- Thermo King,
- Sütrak,
- Akármelyik.
Odamégy a művezetőhöz, nem főnökhöz, nem beosztott szerelőhöz, művezetőhöz vmilyen ürüggyel.
Neki őszintén elmondod, hogy semmi schwarz javítás, semmi gubanc ügy, de támaszkodjon már rá ere az okmánybélyegre és küldjön ki a kapu elé minimum 1 órára egy olyan szakit aki :
- valóban szaki,
- nem csak cserélni tud, de tudja is, hogy mit? miért ?
Az a szaki lassú 1 órában (40 percben) mindent megtanít Neked.
Nézd meg a pollenszűrőt. Ha koszos, akkor nem tud hűteni, csak a csövek lejegesednek. Normál állapotban is csepeg a víz, ha megy a klíma. Az nem baj, mert az a lecsapódott pára. Az a jó ha csepeg.
Iveco Stralicska Németországból jött, így egy könyvet nem kaptam, hogy valami fogalmam legyen bármiről is. Mindegy mondom elkezdem felfedezgetni. Egyre melegebb van kezdjük a klímával. Bekapcsolom (manuális) hűt minden tök jó, kiszállok nézem akkora kondenzvíz tócsa, hogy inni tudnék belőle. Másnap bekapcsolom semmi. A venti hangja kicsit megváltozik de, hogy hideget nem nyom sőt... Néztem a menüt hátha ott tudok hőfokot állítani, de csak akkor ha állófűtést bekapcsolom időzítőre. Számomra lehetetlen, hogy egy nap alatt elnyomta volna a gázt?
Másik meg a hűtő része. Lehet állítani hogy mennyire hűtsön? Úgy veszem észre mintha csak akkor hűtene ha jár a motor, de akkor is elég lájtos. Vagy ez ilyen gyári olaszos és kész?!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok,hogy szeretnék olyan kamionos céghez elhelyezkedni amelyik konténer fuvarozással foglalkozik! Sajnos nem igazán találok ilyen céget amely hirdetne,de ha mégis akkor valamennyi gyakorlatot kér. Meg nem sok ilyen céget ismerek a Gartnert azt tudom,hogy van ,de nem fixen,Waberer Szemery gyakorlatot kér meg a Beta Trans,meg a Trans-Sped látásból,de eddig nem sikerült ebben elhelyezkednem. Tudnátok tanácsot adni,hogy merre induljak kihez menjek vagy van rá esély,hogy ebben eltudnék helyezkedni??? Előre is köszönöm a válaszokat!
Két flotta van, az osztrák irányítású a melósabb, de jobb pénzzel: minden második hétvége otthon, normális hónapban 600-650. A győri flotta többet van otthon, durván 500 körül.
Üdv Érdeklődni szeretnék,hogy az euro 6-os volvoban a felső szekrénynek a rolója ha nem lett visszacsukva/zárva (lehúzva) mennyi idő után kapcsolja ki a szekrényvilágítást? Vagy kikapcsolja e ?
Nemrég kaptam a kocsit és még nem fordult elő ilyen.Hétvégére most hazajöttem de nem tudom 100% ra ,hogy lehúztam e vagy nem.Az bíztos ,hogy a kocsi be van zárva a kulcs nálam.
Miért jobb a magyar tőkésnél szívni, mint a külföldinél? A magyar fuvarozók eddigi versenyelőnye semmi másból nem eredt, csak abból, hogy kisebb bért fizettek a sofőröknek, mint a nyugati cégek. Németország területén január elseje óta a külföldi fuvarozók alkalmazásában álló sofőröknek is legalább a német minimálbért kell fizetni. Tehát a magyar sofőrnek is óránként 8,5 eurót kell számfejteni, amíg a szövetségi köztársaság útjait koptatja. Ez valóságos vihart kavart a magyar fuvarozócégek berkeiben, akik a HVG írása szerint azonnal felvették a kesztyűt és a hagyományos magyar módszerhez folyamodtak, vagyis ügyeskedni kezdtek, mert tojnak az eddiginél több bért fizetni a honfitársaiknak. Mert ugyanis azok a kilométerek, amelyeket a magyar sofőrök Európát keresztbe-kasul átszelve a német autópályákon teljesítenek, így sokkal drágábbak lesznek a magyar tőkésnek, mint eddig, ha nem is olyan drága, mint a nyugat-európai versenytársainak, akik már eddig is legalább a minimálbért fizették a nyugati munkavállalónak. Szóval ez egyes számítások szerint akár havi 200 ezer forinttal is megdobná egy magyar sofőr havi fizetését, amit a magyar nemzeti tőkés már képtelen lenne beépíteni a költségeibe, elveszítené a versenyelőnyét a nyugati fuvarozókkal szemben. Másképpen megfogalmazva: a magyar fuvarozók eddigi versenyelőnye ezek szerint -, semmi másból nem eredt, csak abból, hogy kisebb bért fizettek a dolgozóiknak, mint a nyugati cégek. Na már most, ha január elsejétől továbbra is Európa egész területén fuvarozva, csak Németországban kell minimálbért fizetniük, hogy a francba veszítették el a híres versenyelőnyüket, hiszen a többi országban továbbra is fizethetik az alacsonyabb bért, vagyis a versenyelőnyük nem megszűnt, csak csökkent.
Mivel ez nem csak a magyar fuvarcégekre, de a szlovák, lengyel és a román, tehát valamennyi kelet-európai Olcsó Jancsira vonatkozik, velük szemben nem változik a versenyhelyzetük, vagyis minden keleti fuvarozó helyzete egyformán romlott, azaz egyformán csökkent a versenyelőnyük. A magyar tőkés, vállalkozó, vagy magát nagy előszeretettel munkaadónak tituláló Wáberer és társai, akiket illene a magyar embernek jobban szeretni, mint a mocskos, szemét nyugati és multinacionális munkaadókat, elég kevés szociális érzéket mutatna, amikor csak annyit kérnek tőlük, hogy legalább Németország területén fizessenek a rabszolgáiknak tisztességes bért, ha nem is rendeset, legalább minimálisat. Ez tényleg skandalumnak látszik és a fuvarozók nem győznek jajongani, a probléma nagyságát ecsetelni, továbbá azt, hogy ez ahogy azt itthon megszokták egy olyan törvény, amit nem is lehet betartatni. Mivel azonban a nyugat-európai realitások talaján állnak és a németek aláíratják velük, mielőtt fuvarba kezdenének, hogy a minimálbért fizetik és a magyar sofőröknek minden Németország területén töltött órájáról jelentést kérnek, hát csak az marad, hogy itthon próbálnak meg ahogy a HVG fogalmaz ügyeskedni, ami nem jelent mást, mint csalást. Mégpedig azon morfondíroznak, hogyan tudják az eddig adott, hazai béreket úgy csökkenteni, hogy a németek miatt keletkezett többlet bérrel együtt se legyen magasabb, mint amennyi eddig volt. Igazán nemes törekvés, és ékes bizonyítéka annak, mennyivel jobb, ha egy vállalkozás magyar kézben van, hiszen egy magyar tőkés az egészen másképpen viszonyul a honfitársaihoz, mint egy idegen. Vagy talán egy túrót. Az is nagyon tanulságos, hogy mivel érvelnek a fuvarozók és szállítmányozók a HVG lapjain. Ezt a részt szó szerint idézem:A magyar bérek nem véletlenül alacsonyabbak, mint a németországi fizetések. Egy magyar cég által foglalkoztatott magyar sofőrnek a magyar bérkörnyezetben kellene versenyképes jövedelemhez jutnia a nemzetközi fuvarozásban részt vevő sofőrök havi bruttó 300-400 ezer forintot keresnek , így a bérek felhúzása a német szinthez megterheli a cégek büdzséjét. Nem véletlenül nem fizetünk itthon 700-800 ezres fizetéseket mondta a hvg.hu-nak a szektor egyik cégének képviselője.Ez szerintünk sem véletlen. Az oka az, hogy nincs olyan szakszervezet, amelyik kiharcolta volna egész Kelet-Európában a nyugat-európaihoz hasonló bérszintet. Vagyis az ok az, hogy a magyar munkaadó megteheti, hogy a nyugati feléért alkalmazza a sofőrt, hát akkor meg is teszi. Az, hogy a magyar bérkörnyezetben kell a magyar sofőrnek versenyképesnek lennie, meg ocsmány csúsztatás, hiszen a fuvardíjak viszont nem a magyar munkabérekhez igazodnak, hanem egy nyugat-európai átlaghoz, vagyis, amit a magyar vállalkozó megtakarít a magyar munkabér fizetésével, azt nevezi versenyelőnynek, bár nevezhetné extra profitnak is. Most ebből az extra profitból kellene valamennyit átengedni a dolgozónak, akin eddig azt megtakarították. Ez fáj a magyar tőkésnek, de nagyon. És, hogy lássuk, mennyiért akarnak csalni, vagy ahogy ők mondják ügyeskedni a magyar fuvarozó cégek, íme egy számítás az HVG-ből: Egy oda-vissza Szeged-Düsseldorf út 2700 km-t tesz ki, ebből 1320 km-t nyomnak le a sofőrök Németországban. Tételezzük fel, hogy a sofőr 24 órát tartózkodik Németországban, ebből pedig 14 órát tölt munkával. A sofőr bére eddig 4 euró/óra volt, de amíg ő Németországban dolgozik, akkor már 8,5 eurót kell neki fizetni óránként. A körfuvar eddig 2600 euróba került (ebben minden költség benne van), a változással erre még 63 euró rakódik rá.
Ez 2,5 százalékos költségnövekedést jelentene egyetlen ilyen úton. Mit mondjak, szörnyű. Nem lehet, hogy közben a 2,5 százalékos költségelemelkedésnél jobban esett az üzemanyag ára az elmúlt hónapokban? Vagy ezt már bekalkulálták? Az is lehet. Hollandiában már perre mentek a magyar sofőrök és nyertek, amikor a hollandiai munkájukért holland bért követelek. A DutchNews.nl HVG szerint a múlt héten arról írt, hogy 10 magyar kamionsofőr megnyert egy pert egy holland fuvarozócéggel szemben, mivel a bírósági döntés értelmében nekik is akkora bért és olyan feltételeket kell biztosítani, mint holland társaiknak. Az FNV szakszervezet szerint, mely támogatta a sofőrök ügyét, a magyar sofőröket Eindhovenbe szokták vinni Magyarországról repülővel, ezek után az Erpben székelő céghez utaznak, ott felveszik járművüket és a következő három hétben Hollandiában és más országokban fuvaroznak. A Van de Bosch cég szerint a sofőrök hollandiai munkája minimális és rendben van az, hogy a magyar bért fizetnek nekik. Vagyis a holland tőkés esze pont úgy jár, mint a magyaré. Ott vegyünk munkaerőt, ahol a legolcsóbb és ott adjuk el a szolgáltatást, amit vele végeztetünk el, ahol a legdrágább. Az extra profitot meg jól nyeljük le. A holland szakszervezet szerint ugyanakkor a cég magyar leányvállalata, csak postafiókcégként működik, és minden beleértve az állásinterjút is Hollandiában zajlott le. Az FNV szakszervezet szerint a sofőrök 1 millió euró visszafizetésére tarthatnak igényt. A szakszervezet emellett más, hasonló módszereket folytató cégeket is bíróság elé vinne. Az igazán vicces az, hogy a HVG írása szerint Nyugat-Európában hiány van jó kamionsofőrből, ezért a bérek mindentől függetlenül mennek felfelé. Ami viszont tovább rontja tessék figyelni! a nyugat-európai fuvarozók esélyeit a kelet-európaiakkal szemben. Naná, nekik fizetniük kell az egyre emelkedő béreket, a kelet-európaiak meg trükköznek. Azon pedig már csak mosolyogni lehet, hogy az írás szerint a németek célja ezzel valószínűleg az, hogy javítsa a német fuvarozók esélyeit a piaci versenyben, és ezzel a hazai cégek állami befizetései is nőnek, hiszen a több megrendelés és a nagyobb sofőrlétszám után több járulékot, adót fizetnek az államkasszába. Miért olyan vicces ez? Hát csak azért, mert mintha ebben a témában Magyarországon a kormány szájából mást nem is hallunk, mint ezt. Arról nem is beszélve, hogy a Németországban kifizetett többlet bér után, a magyar államnak jár a nagyobb járulék és adó, tehát a magyar állam is jól jár, nem csak a német. Végre valami elkezdődött a bérek versenyében az Európai Unióban. A kamionsofőrök mellett a német intézkedés ugyanis érinti például az idegenvezetőket, a zenészeket és a vendéglátóiparban dolgozók egy részét.
Vagyis vége annak, hogy magyar bérért húzza a cigány a luxus cirkálón, mert ott is a nyugati bért kell fizetni. Amikor a tőke, az áruk és a szolgáltatások szabadságáról döntöttek az EU berkeiben, akkor egy egységes, nagy piac lebegett az EU legnagyobb haszonélvezője, az európai nagytőke szeme előtt. Azt mindenki természetesnek vette szinte azonnal, hogy az árakat a tagországokban a világpiaci árakhoz igazítják. A szabad munkavállalásra hosszú éveket kellett várnia a kelet-európaiaknak. Most lassan kezd kialakulni a bérek versenye is, amiben nagy lépés lenne az ilyen szabályozás minél gyorsabb elterjedése. Ha valaki nem a fuvarozó cég szemével nézi a tényeket, akkor csak felmerülhet benne, hogy egy magyar sofőr, aki ugyanazt a Scania, vagy Volvo kamiont vezeti, ugyanazzal a rakománnyal, Európa ugyanazon útjain, ugyanolyan fuvardíjért, mint mindenki más, mi a bánatos francért dolgozzon a többiekhez képest féláron? Hacsak azért nem, hogy a magyar nemzeti tőke rohamtempóban erősödjön? Érdekes módon ezt szinte kizárólag ott sikerül neki, ahol az olcsó munkaerőre tud támaszkodni. Talán meg kellene egy kicsit mozgatni a szürkeállományt is, ha van ilyenje a magyar tőkésnek, nem lehet a végtelenségig a munkások kiszipolyozásából eredő versenyelőnyből élni. Zsebesi Zsolt forrás:http://gepnarancs.hu/ /miert-jobb-a-magyar-tokesnel-szivni /
sziasztok .én is céget keresek belföldes nemzetközi mindegy csak korect legyen fizesen tudtok ilyet ?
belföldön 280től felfelé keresek ,ha akad ilyen és suru otthon lét. ha nem is minden este de gyakran azért.nemzetközi olyan kénne hetelös korfuvaros....min 7 vége szabad legyen és a zseton érintse a 450 környeket.
Nem dolgozom a cégnél csak érdeklődtem náluk telefonon és egy ismerős kollégától, de a TFO dunaharasztiban napidíjat ad hétfőtől vasárnapig 50 euro(a magyar határtól) + alap és a nemzetközi hetelőstől a több hetes uniós melókig mindenre van lehetőség. Angol, német, benelux, francia vonalat járják. Norma nincs(nyilván ésszerű fogyasztási keretek közt). Váltás a telepen nincs kocsikáztatás. Egy telefont talán megér.
Van belföldes részleg is de róluk nem tudok semmit.
Munkahelyet szeretnék váltani, és keresnék valami normális céget ahol normális a fizetés.Néztem több honlapot a neten de mindenütt ugyan az a pár cég hirdetése köszön vissza.
Ha esetleg ajánlanátok egy pár céget hálás lennék.Van több mint 10 éves nemzetközi gyakorlatom ha ez számít.
Esetleg egy-két hirdetési felület is jöhet hátha valami elkerülte a figyelmemet.
Küldhetitek privátba is ha nem akarjátok ide kiírni.
15 perc vezetesel álltam fel 04:02 kor a DFDS kompra Dover fele. no problem .
Kompra tettem a tevékenységi kapcsolót. 2:25 perc pihenőt írt fel az útra. ágyra kell tenni . sima pihi semmi több, lett volna 3 h egyben az osztot napi pihinek felel meg 3+9h,nak.vagyis
Ki is nullázta a 15 perc mocorgást. Megkenhetik a számat ha 4:20 at megyek utána? ujra mehetsz 4,30 mivel 45 perces pihid bőven meg volt.
Dunkerque-Dover nincs kabin a hajón.
Köszi a valaszt.
egy kolléga azért kapot buntit érkezés dover , pihi komp......bemodul fel állt a hajo ujra komp le alt és ment tovább.
1*kell kompra tenni mikor fent álsz meg ez a válasz a miért mozdulsz be .kérdésre.
francia angol nem elfogadot a kompolás naplezárással, mivel nincs kabinjegy .
kompozás,,,,, piktogram kihagyás , kezdő ország nem beadása vagy vég célország.
piktogram hiánya magyarban 30 000 ft alap.
kompozás kabin nélkul, nem számit napi pihenőnek .
kompozás napi pihenőnek vehető ha érkezel rostock, 6 h vezetél, nap lezár érkező ország d ,
ekkor várod a hajot pihin vagy kikötö, majd jönn hajó fel álsz ekkor jönn az 1 h szabály, fel le állás időre van 1 h, 2 **szakitható meg az 1 h, vagyis fel és le álunk.
érkezel trelleborg, leálsz parkolo. és vársz, meg legyen a pihenőd.11h .mivel csak ez szakitható meg a 9 h nem,
majd kezdő ország sved és gurlhatsz kalapács után persze.
"Én is hallottam már kollégáktól, hogy nem kapcsolják át"
Hát őőő az nem is arra van, hogy a kompozást rögzítse, hanem hogy a NAPI PIHENŐ kompozás általi megszakítását rögzítse. Lehet nem büntetik az indokolatlan használatát, pedig kéne. :P :)
Május elsejétől megváltozott a német büntetőpontrendszer, és ez elsősorban a Németországban élőket érinti, őket viszont meglehetősen. Elsőre elég ártalmatlannak tűnhetnek a változások, pedig, ahogy az szinte mindig történik, az igazán veszélyes újdonságokat a[...] Bővebben!Tovább »
Kíváncsi vagyok már mikor fog végre kidurranni ez a rohadt elektromos lufi? Persze jó dolog a Tesla meg innovatív, de az embereknek egyszerűen meg kéne érteniük az elektromos hajtás nem alternatíva. Értem jó pofa, meg van benne boogie és kurvára zöldek vagyunk, de azon elgondolkozott már valaki mi történne, ha a mai teljes járműparkot(hollandia 2025-re betiltaná a nem elektromos hajtású autókat) elektromosra cserélve a marhára környezettudatos droidok mind egyszerre kötnénk a hálózatra?
Hát, őőő talán mert kompozott? Én is hallottam már kollégáktól, hogy nem kapcsolják át de jobb a békesség én mindig átraktam. Az a biztos abba nem lehet belekötni. Olyan ez mint a kezdő ország, cél ország, kalapács. Sokan azokat se nyomkodják és(mivel a program nem adja ki hibának) az esetek 99 százalékában a kutya se foglalkozik vele és ha bele is esnek abba az 1 százalékba akkor is max pár tíz eurós tételről van szó.
Csak a kisebb járművekkel fuvarozók érzik meg az üzemanyagár változásának mellékhatásaként megjelenő jövedéki adó emelkedését. A nagyobb teherautókkal dolgozó fuvarozóknak nem fog fájni, ha a parlament elfogadja azt a javaslatot, amely szerint az üzemanyag világpiaci árának csökkenésével párhuzamosan növelik a jövedéki adó mértékét.
Az pihenőnek számít ha nincs is kabinod a hajón, ezért a 4:20 vezetés okés. Csak azt nem értem, hogy miért kapcsoltad kompra? Ha napi pihenőt szakítottál meg ezzel, akkor gáz. Ha nem, akkor meg értelmetlen.
Újabb sarc jön a németországba(n) fuvarozóknak szállítóknak.
A Gsolin Press értesülései szerint 2018 július 1.-től minden német úton "autópályadíjat" kell majd fizetni a teherautóknak, így a jelenlegi 13.000km autópálya és a 2.300km "autópálya szerű" egyéb út után további 40.000km-en kell majd útdíjat fizetni németországban. (ma fogadta el a parlament)
Félek ha bejön a németek húzása a példa ragadós lesz majd a többi országban is.
Liugi Colaniolasz formatervező tervezte ezeket. Cél a jobb légellenállás lett volna.
Az első sorozat még a 90-es évek elején készült Mercedes SK alvázra majd később készült pár darab a svájci Larag cégnél Actros alvázra. Utolsó sorozatok meg már DAF XF alapokra készültek. Látványos de elég használhatatlan autók. A nagy üvegfelület miatt borzasztóan felmelegszik a fülke, ezért nagy teljesítményű klíma kell hozzá, meg lakni sem lehet benne. Fogyasztásban se hozta azokat az adatokat amit a mester elképzelt hozzá.
Valami ilyesmit láttam pénteken az M1-en, ment Bécs felé. Sötétszürke volt a traktor és a pót is. Jött szembe, csak egy pillanatra láttam, de talán még a sofőr lábfejét is lehetett látni.
Ez tényleg erősen offtopic, de ha már itt vagy... A kábeles UPC és a műholdas UPC Direct teljesen más, nem fog menni. Vagy nagyon hosszú drótot kell húznod magad után :)
Sziasztok! Nem kamionos téma, de hátha tudtok nekem segíteni. Az EB-re lakóauóval tervezünk menni, és ha már így megyünk, a többi meccset nem kimondottan kocsmában néznénk. Eddig ehhez egy lehetőséget találtunk: kis camping parabola, upc boxxal( merthogy a digihez nagy parabolát kéne cipelni) Upc-s köztünk viszont csak egy van,ami sima kábeles, a kérdés h vajon ezzel is működne-e. Vagy esetleg valami más lehetőségről tudtok-e?
Végre konkrét hírek és információk vannak arról hogy mennyit kell fizetni egy kamionsofőrnek ha Franciaországba megy fuvarba. Az MKFE kiadott egy tájékoztatót.
Tisztelt Tagjaink! 2016. április 15-én hírlevélben tájékoztattuk Önöket arról, hogy április 9-én Franciaország kiadta a MiLoG francia megfelelőjének, a Loi Macron törvénynek a végrehajtási rendeletét. Részletek itt>Francia minimálbér hírek! Eszerint július 1-jétől a 9,67 EUR/óra összegnek megfelelő minimálbért kell fizetni a nem tranzitáló gépkocsivezetőknek, számos egyéb adminisztratív kötelezettség jelentős terhe mellett.
Április 14-én az IRU levélben fordult Franciaország közlekedésért felelős államtitkárához, Alain Vidalies úrhoz, mert annak ellenére, hogy a Loi Macron július 1-én életbe lép, az alkalmazásával kapcsolatban továbbra is sok a bizonytalanság, rengeteg kérdésre szeretnének választ kapni a fuvarozói szervezetek, köztük az MKFE is.
Tudásbázisunkban (a Franciaországra vonatkozó egyéb információk alatt) tájékozódhatnak azokról a kérdésekről, amelyekre pillanatnyilag is várja az IRU és az MKFE a francia hatóságok válaszait. Arról egyelőre nincs hír, hogy az illetékes francia minisztériumtól mikorra várhatóak a válaszok, de amint ez megtörténik, azonnal tájékoztatjuk Tagjainkat.
Nem fog 0-ra összeomlani, csak a töredékére fog visszaesni az induló nyugdíjak összege és ez nem riogatás.. Egyre több az öreg, kevés a gyerek, a fiatalok meg húznak el külföldre. A jelenlegi 80%-os nyugdíjak szépen lassan 70, majd 30-40%-ra fognak visszaesni. Aki ezzel vitatkozik, meg az államra vár, hogy megsegíti az álomvilágban él. Most kb. valami 2 dolgozó tart el 1 nyugdíjast, ez 20-40 év múlva 1/1, 1/2(!) lesz. Egyszerű matek, hogy ez nem fog sokáig így menni, Németben már most kb. 50%-a a nyugdíj a fizetéseknek. A magyar rendszer egy jó kis piramisjáték, ahogy megy az idő, úgy csökken folyamatosan a várható nyugdíj összege. Senki nem garantálja, hogy amit befizettél azt majd vissza is kapod. A kutyát nem fogja érdekelni ki mennyit fizetett be a 40 év alatt. Hol lesz már addigra a jelenlegi politikai garnitúra?
Aki 35-40 év alatti, sokkal jobban jár a minimál bejelentés + nagy zseton a kézbe elszámolással. Egy OTP magánnyugdíjjal vagy valami nagy biztosító életjáradékával többet fog kapni, mintha ugyanazt az államiba fizeti. Ugye itt kell egy kis önuralom, hogy ne verjem el az egész lóvét. Persze a legjobb, ha ért a pénzhez, akkor kicsit meg is forgathatja, berakja ingatlanba, stb. Neki nagy szerencséje van ezzel az elszámolással. De egy sofőrnek havi 100-at mindentől függetlenül félre kéne tennie.
Ismerek, olyat aki 40 évig nyomta a pedált, most 67 évesen 3X ezer nyugdíja van, azóta is kamionozik.. Ennyi jár a minimálbér után, amire papíron durván 2 millió ember van itthon bejelentve.. :D
Szóval lesznek meglepetések pár év múlva. A nyugdíj, pénzügyek is olyan mint a kamionozás, csak magadra számíthatsz és jó ha előre gondolkodik az ember. :)
Koolléga urak,vissza kéne lapozni régebbre ,az egyik hozzászóló már rég leirta a napidíjat ( 60 euró ... a válasz rá csak adható és nem is fogják ezt adni,,,,cég elszámolja ahogy gondolja,,,,stb ) ,még akkor mikor meglett emelve. Kapott hideget meleget bőven. ( meglett 40 eu vagy 53 a Wabinál de ez sem jó ?) Mostanság ugyan azok az emberek a tisztelt hozzászóló urak arra hajolnak amerre a szél a nádat fújja. Változnak a hozzá szólások , ugyan akkora vehemenciával változik az álláspont. Ami akkor nem tetszett az már jó, ( Majdnem, vagy mégse ) csak a céltáblát cseréltek lőni meg mindenre kell,akkor főleg ha igaz dolgokat ír ide bárki.És már meg is van megint az aki az új célpont. És lehet a sz@rt csépelni oldalakon keresztül.Mértékadó hozzászólók lassan letűnnek innen is , sajnos.
Igen, sőt nem is kicsit, hanem teljesen más, olyannyira, hogy erre külön törvényt alkottak, meg minden. :)))
De ne kiabáljuk el, majd valamelyik döntéshozó elolvassa a fórumot, aztán megoldódik minden bajotok, lehet majd vinni a 40 tonnát ezer kilométereken keresztül feleannyi pénzért. Már alig várom. :P
Remélem a kelet-európai sofőrök a nyelvtanulás mellett arra is rájönnek, hogy nem véletlenül mennek ők oda, és nem fordítva.
Az szja-ra leginkább azért kérdeztem rá, mert nem írtad le egyértelműen. De most nem kifejezetten a brutto-netto munkabér közötti különbségről beszélünk, hanem a munkabér illetve a fizetés különbségéről. Ha érted.
"500-ért nem talál embert aki dolgozik, a 700-at pedig nem tudja/akarja kifzetni hivatalosan."
Ezt nem érted, hogy HIVATALOS. Törvény van rá, könyörgöm. Ennél hivatalosabb hogy lehetne számodra? És nem a Fidesz vagy az Mszp találta ki ezt, még csak nem is magyar találmány.
A német minimálbér is minimálbér, ergo hogy ne lenne köze ehhez. Ott is adnak a fizetés mellé kiszállási díjat, pont mint Magyarországon. De ott sem illegális, ha csak minimálbért és kiszállási díjat kapsz. Még csak nem is etikátlan. Csak épp egyelőre nem forog fenn a lehetősége, mert még nem tud elég kelet-európai sofőr megfelelően németül . :))
Az szja mennyire releváns ebben a témában? Hát... mint mondtam, a fizetésalap az X pénz. Ebből kapod a zsét. Neked mindegy, hogy ebből mennyi megy el az államnak, és mennyi marad neked? Ha igen, akkor tényleg nem releváns a kapcsolat...
"Ahogy elnézem, sok esetben a minimálbér csak amolyan rendelkezésre állási díj."
A minimálbér az minimálbér, nemcsak a sofőröknek ennyi... de biztos vagyok benne, hogy a németek sincsenek mind megelégedve a 8.5 eur minimális órabérrel, ésha ez holnaptól 200 eur lenne 8.5 helyett akkor is akadna pár ember, aki hőzöngene, hogy ennyiből neki nem jön ki a Bugatti Veyron havi törlesztője...
Amúgy azt nem értem, hogy miképp lehetett belesulykolni az emberekbe röpke 20 év alat, hogy az egykulcsos adó az nekik jó. És mindezt 40 év kommunizmus után. Nem tanultak semmit belőle. :)
A munkáltatónak te 1000 pénzbe kerülsz. Neki mindegy, hogy te ebből mennyit akarsz bér, és mennyit akarsz kiszállási díjként bezsebelni, vagyis hogy neked fizet 700-at, az államnak 300-at, vagy 500-500-at.
TE vagy az, aki zsebre vágod a 700 pénzt, és utána fel vagy háborodva, hogy etikátlan a dolog.
Kérd meg a munkáltatódat, hogy téged jelentsen be annyi bruttóra, amennyi fedezhető a fizetésedből, és mondj le a kiszállási díjról. Csak rajtad áll, neki mindegy, hogy neked adja a pénzt, vagy az államnak. Nem tudom, hogy nem érted, vagy nem akarod érteni? :)
Ha etikátlannak tartod a magas jövedelmet - kevés adót, akkor olyan munkáltatónál vállalj munkát, ahol nagy adókat fizetnek, és te keveset kapsz. Aztán majd az állam jól meghálálja neked. Vagy nem. Áhhh, megint lehet választani, ez sem jó. :D
A kiszállási költségek adómentes fedezése nem magyar találmány, maximálva is van, hogy ne lehessen visszaélni vele, ennyi jár azoknak, akik külföldön - jelen esetben tartósan külföldön, meglehetősen nehéz körülmények között - végzik a munkájukat. Ez nem adókerülés, ez egy lehetőség. Ja, hogy annyi sofőr van, hogy minimálbérért is elvégzik a melót? Erre találták ki a szakszervezetet. Ismerős? Nem? Na ez a baj. :)
A minimálbért megkapod? Meg. Legális. Annyit kapsz mellé, amennyiben megegyeztetek, amikor elvállaltad a munkát? Igen? Akkor legális és etikus is. A kiszállásért kapott összeg is teljesen legális és etikus, ha része volt az alkunak a munkáltató és a munkavállaló között. Más kérdés?
Szerintem meg az a nevetséges, hogy 4-500 ezres fizetések után minimálbér utáni adókat fizetünk és ez még legális is.
Nem azt akarom mondani, hogy az adózás a hobbim, csak azt ne felejtsük el, hogy minden amit az államtól elvárunk, az a befizetett adókból van fizetve. Utak, egészségügy, nyugdíjak stb.
Kedves Kolléga Úr!Nem hiszem el hogy kár a szóért,biztos vannak ebben a szakmában még tökös gyerekek,akik nem félnek keresztbe b...ni a "vasat"egy forgalmas helyen, ami ráirányítja az emberek figyelmét ezekre az állapotokra!
Nyugodj meg,nem fog összeomlani!Esetleg csak akkor ha MAGYARORSZÁG megszűnik létezni, mint egy működő állam.Addig minden járulék fizetőnek:"SZERZETT JOGA" a nyugellátás!!!Csak nem mindegy hogy mennyiből tengődik öreg napjaiban.
de ma megjott az sms napi 50 mb jar nekem ismim otthon van, bement a vodahoz, nem szunt meg... soot lehet kotni is.. telefonba meg mast mondanak.. ez olyan magyarosan van bevezetve...
Erről mesélhetnél valami bővebbet, mert a helyi Voda üzletben erről nem tudnak :(
nagyon nem lesz magasabb a nyugdija ha utso par evre tobbet keres
irtam a forumon anno kolega az egyik cegnel 260-280 ezret keres, igaz be van jelentve, uniora
Nyugdij elott allt es mar jopar eve ennyit keres, kereset
a tobbit befizeti jarulekba,
a poen az hogy a nyugdij mar nem alanyi jogon jar
nagyon ne koltsd el elore.. munkaugyi birosag korrupt:)))
nekem most utaltak vissza elso fokra az ugyet, pedig ennel egyszerubb ugy nem letezik..
es mar 2 eve fut
Tisztelt Uraim!!Íme egy valódi probléma, amire a megoldást csak összefogva lehet kiharcolni.Mert nem csak a nyugdíj előtt állóknak okoz gondot,hanem a fiataloknak is lehetnek olyan betegségei ami, hosszabb betegszabadságot von maga után.Mint tudjuk aki a volán mögé ül,annak igen is áll a zászló hogy valamilyen egészségkárosodást szenved.Nem hiszem hogy a kb.60ezer Ft.táppénz elég a kiadásokra.Addig amíg ilyen széthúzás jellemzi a magyart,csodát ne várjunk!!
Igen, ez egy tragédia, hogy minimálbéresek vagyunk. 15 éve tekerem és még soha nem voltam bejelentve rendesen. A mostani cégem ugyan elég jól fizet, de cseh bejelentés, cseh minimálbér. Én is nyitott szemmel járok és fogok találni valódi osztrák vagy német bejelentést, hátha megérem a nyugdíjas kort.
Szerintem ez megbeszélés kérdése.Ha odamennék a Waberershez,hogy szeretnék nagyobb pénzre bejelentve lenni,és tisztában vagyok vele,hogy ezért kevesebb pénzt fogok havonta a számlámra kapni,nem hinném,hogy azt mondanák,nem.
Mert gondolom azt tudjátok,hogy ez miatt kevesebb lesz a lóvé,de most úgyis a nyugdíj számít gondolom.
Kicsit más jellegű kérdés de előbb utobb mindenkit érdekel vagy fog. sztem. Szoval fater 61 éves lett rég ota kamionozik volán-tefu HC,,,,, Nyugdij elött tudnátok mondani olyan munkáltatot aki nem minimálbéren jelenti be, de nem a br 128000ra gondolok tisztában vagyunk vele hogy nyugdijba nem lehet menni dolgozni kell amig kinem esünk a fükéből..... Köszönöm a válaszokat gondolom most kapok vagy 100 cégnevet...:) Azért nevetséges h. Gépkocsivezetőket minimálbér+ megtak meg miegymás .... azt a nyugdijadat a minimál bér után kapod MIÉRT KELL ENNEK IGY LENNIE???
Harmincezernél is többen érdeklődtek az ingyenes nagytehergépjármű- és autóbuszvezetői jogosítvány megszerzése iránt, és csaknem háromszázan már végeztek is, és elhelyezkedtek.
Eddig mintegy háromszázan szereztek ingyenes nagytehergépjármű-vezetői (C+E) jogosítványt az e célú program keretében mondta el a Világgazdaságnak a szervező Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit (OFA) Kft. ügyvezető igazgatója, Pákozdi Szabolcs.
Tekintettel a képzési idő hosszára és a program időtartamára, ez a szám hétről hétre folyamatosan emelkedni fog. Az eddig végzettek elhelyezkedtek, jelenleg is munkaviszonyban állnak.
A kormány tavaly döntött úgy, hogy ötmilliárd forintos uniós és hazai támogatással mintegy hatezer leendő gépjárművezető számára fedezi a C és E kategóriájú jogosítvány megszerzésének költségeit.
Ma körülbelül ennyien hiányoznak a piacról, részben azért, mert sokba kerül a képzés.
Az OFA teljes egészében állja a közel hatszázezer forintos képzési költséget tette hozzá az ügyvezető.
A kabinet Wáberer Györgynek, az ágazati szövetség elnökének, az időközben miniszterelnöki megbízottá avanzsált nagyvállalkozónak is köszönhetően adott pénzt a fuvarozók évek óta hangoztatott problémájának megoldására. A konstrukció lényege, hogy a képzést a kormány finanszírozza, az esetleges ösztöndíjat, illetve végzés után a munkahelyet a fuvarozók biztosítják a hivatásos jogosítványt megszerzőknek.
Eddig közel 32 ezren regisztráltak a programra az OFA honlapján, és több mint 4200 fő vett részt a személy- és árufuvarozóknak szervezett tájékoztatókon. Minden megyében és Budapesten is kiválasztották a képző intézményeket, és eddig 69 képzési csoport indult el országszerte.
A képzésben minden 18., autóbuszvezető-képzésnél 21. életévét betöltött, legalább alapfokú végzettséggel és minimum kétéves B kategóriás jogosítvánnyal rendelkező magyar állampolgár részt vehet, aki megfelel a további szűrési feltételeknek (egészségügyi, pszichológiai és pályaalkalmassági vizsgálat).
A csoportos tájékoztatókon először a munkáltató ismerteti vállalkozását, az alkalmazás körülményeit, a munkavégzés jellemzőit és eszközparkját. Ezt követően a képző intézmény szintfelmérővel állapítja meg, hogy az egyén alkalmas-e a képzés követelményeinek elsajátítására.
A szintfelmérőt sikeresen teljesítők további alkalmassági teszteken vesznek részt (pszichológiai, szimulációs és orvosi vizsgálat). Végül a munkáltató személyesen beszélget a jelentkezővel, s a nap végére mindkét fél tisztában van azzal, hogy megfelelnek-e egymásnak ismertette a folyamatot az igazgató.
Ha a program résztvevője nem rendelkezik megfelelő pályaalkalmassági vizsgával (PÁV), akkor a képzés előtt meg kell szereznie. Ez kissé lassítja a folyamatot, de mivel nagy az érdeklődés, jó az esélye annak, hogy sikerül feltölteni a létszámot.
Szerintem a videót belinkelő nem azonos a videó készítőjével.
Én sem értettem,hogy miért kapcsol végig minden fokozatot,főleg kéziváltóval,de az még érthetetlenebb,hogy miért megy mindig középen.Lehet,ott nincs jobbratartási kötelezettség?Előzik jobbról-balról kilométerek százain át.:-)
ami boszanto, hogy nem szolnak van egy ervenyes szerzodesem, eleg drasztikusan valtozhat a koltseg es nem szolnak
ha veletlenul tegnap nem szol ismim errol, lazan kimegyek es nettezek napi 50 mb aztan honap vegen lessek a 30 ezres szamlan
es ha reklamalnal akkor is te vagy a hulye, mert nem figyelsz
amugy szamolgatva, van megoldas, igaz havonta 1000 ft-al kb dragabb, igy nem olyan veszes, de a modszer katasztrofa
poen a szezodes felmondom, ki kell fizetnem valami kotbert..gondolom hatralevo honapokat gonosz voltam, mert szorakoztam a csokaval, levezettem neki a logikat es megkerdeztem magyarba ez a modi?? akkor megyek bankot rabolni, talan azt is lehet, meg embereket atcseszni, voda peldajat veszem alapul az mar engedelyezett:)))
mint irtam elso soraimba a nem tajekoztatas duhitett fel ettol fuggetlenul lesz nettem. mondjuk akit elertem azoknak szoltam, senki nem tudott rola
Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. Tényleg vége állítólag valami úniós szabály miatt túl drága. Szóval szerintük több a havi 1990 mint a napi 1000. Nem tudom érne-e pert az érvényes éves szerződés ily módon történt felrúgása. Azért ha hagyjuk hogy a magáncégek is Viktátor módon bánjanak velünk, akkor itt előbb utóbb nagy káosz lesz.
Köszi, én délelőtt bosszantottam fel magam ezen, nem kicsit... Az ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy ők szóltak, rajta van a számlán. Az, hogy e-pack révén számlát évek óta nem láttam, az nem érdekes; minden szarért tudnak sms-t küldeni, erről miért nem??? Egyelőre én is a megoldást keresem :(
Csak a volt főnöködnél rájöttem,hogy nem lehet mindent elhinni.De ez az András,aki most rakja fel a videókat,tök friss,és amit mond,azt le is videózza,ez így már korrekt szerintem.
A mostani cégemnél van két - három román kolléga akik az USA - ban kamionoztak azelőtt, a volt főnököm korábban Kanadában tekerte a kormányt. Én is imádom hallgatni a beszámolóikat, ilyenkor hatalmas kedvet csinálnak hozzá, hogy elmenjek kipróbálni. Sajna, életem fele nem hajlik a külföldi letelepedésre. Amúgy legvadabb álmom Ausztrália és azok a vonat - szerelvények.
A kollega ugy gondolom elmondott eleg sok mindent, en csak a kulonbsegekre terek ki. En e-log-ot hasznalok es egyre tobb ceg ter at a hasznalatara. Kevesebb a "jatekter" de en nem banom, megkonnyiti az eletemet, mi csak a napi atvizsgalast vegezzuk papiron. Tankolas. Ennel a cegnel van negy fele uzemanyag kartyam, USA-ban kizarolag Pilot/FlyingJ, Canada-ban Esso, Husky, Pipeline. Nem kell bemenni elore, csak tankolsz. Parkolas. Tavaly meg nem lattam, egyre jobban kezd elterjedni a "reserved" parkolohelyek a truck-stopokban, 15-20 helyet lezarnak es kb $15, nem nagyon tolonganak az emberek. Autopalyak melletti pihenok is eleg zsufoltak, lehajtok, felhajtok is tomve, parkolni persze tilos de soha senki nem szolt meg erte. Ami viszont kozos es nagyon jo, kamion parkolo, pineno, barmi, mind nagyon tiszta, apolt, rendezett. USA Pilot/FlyingJ egy nagy lanc, 50gallon utan (kb200l) ingyen zuhany ($12 lenne) plusz pontok, tehat ingyen kave. A zuhanyzo hihetetlen tiszta, szinte ujnak nez ki, emberhez melto. Automata valto. A cegek mar szinte csak ezt veszik, nagy hiany van soforokbol ami azt jelenti rengeteg a kezdo akiknek nagy konnyebbseg az automata. Nagyon szerettem a manualis valtot, de be kell hogy valljam nagyon jo az automata, szeretem. Amikor ehhez a ceghez jottem dolgozni volt egy tesztvezetes es mondtam az embernek hogy en meg sohasem vezettem ilyet, o nevetett, forditva mar hallott ilyet. Vezettem eddig Freightliner, International, Peterbilt es Volvo, en Volvo parti vagyok. A sok muszeresek azok az oldschool truckok, a tobbi az mind ilyen sima.
Webasto fulke futes valami elkepesztoen jo kint -30 fok, bent izzadtam. Elektromos alloklima van kulon akkucsomaggal, bekapcsolod es felelmetes zajjal kb 5 perc alatt lehuzza az akarmilyen forrosagot a beallitott ertekre es elhalkul utana mar csak tartja azt. Amikor kezdek kell kuldenem egy uzenetet mikorra akarok hazaerni es utana mikor akarok kezdeni, mostanaban 5 nap uton 2 nap otthont valasztom ez egyben meg is hatarozza milyen messzire megyek. Kb 1000km egy fuvar ebben az esetben tehat ketszer oda-vissza USA. Legdelebbi allamaim South-Carolina, Texas. A legnyugatabbi allamokban nem voltam. Palyadijak. Tizbol kilencszer egy multifunkcios transponder "fizet", egy par hidhoz van szinten kis transponder vagy sticker, jopar helyen van szamlaja a cegnek, csak alairok. Ha vegkepp nincs semmi kifizetem sajatbol es visszautaljak a kovetkezo fizetesnel. Ja egyebkent kethetente van fizetes. A kollega emlitette hogy USA 11 ora vezetes, Canada 13 ora, 60 szelessegi fok felett 15 ora (sohasem jartam ott). Az USA rendszere jobb szerintem ott egy 10 oras off-duty-val ujrainditasz mindent de meg azt is el tudod osztani 8+2-re.
Bevasarlas. Nem nagyon vasarolok ut kozben (regebben Walmart, alt. meg lehet allni truckkal), otthonrol viszek egy par adag etelt dobozban, meg mindent, a truckstopokban meg tenyleg mindent meg lehet venni szinte mint egy kis elelmiszerbolt, en altalaban csak kavet veszek, azt az amerikai fajtat iszogatom egesz nap, gondolom ti bele sem kortyolnatok :D.
Sebesseg. A Canadai kamionok 100-ra vannak belove, a Volvonak van egy bonus rendszere ami jutalmaz ha jol vezetsz ezzel felmehet 105-ig. Sebesseg hatarok alt. ugyanaz mint az autoknak, Canada 100km/h, USA 60-65-70 mph.
Remelem mindenre valaszoltam, csinaltam egy jo kis videot a trailer elcsusztatasarol, ha hazaerek feltoltom.
Ne vágj bele,de legalábbis ne ezzel mert ez már belföldön is sánta lenne az Euro 1-es motorja miatt,és az autópályadíja miatt. Pl ezeket ha jól tudom Ausztria már be sem engedi a területére. Ja,a kilométer miatt nem kellene aggódnod,sőt ezt még te is javíthatnád kiolvasó laptop nélkül is.
Az egyik barátom tartozásba kapott egy MAN 18.232 tipusú hosszúplatós teherautót. Frissen műszakizott hagyományos korongos taho van benne. Csak ott állt a telephelyen. Egy másik barátomnak pörög két furgonja Európában és tudna fuvart intézni folyamatosan. Szerintetek bele merjek vágni egy olyan géppel amiben 840.000 futott kilométer van? Köszi a válaszokat előre is.
Na tehát.Kezdjük egy könnyű kérdéssel. Hogy tankoltok? :-))) Tudom,hogy hülye kérdés,de amerikai filmekben mindig úgy tankolnak,hogy először bemennek,kérnek 20 dollárért benzint meg vesznek egy csomag rágót és csak utána tankolnak.Meg lelövik a kútkezelőt,de az most mindegy.Ti hogy tankoltok?Bementek,"1000 dollárér a 3-as kúton" és utána tankoltok? Itt Európában jellemzően az ember először tankol,aztán bemegy fizetni,illetve egyre több helyen ki van írva,hogy először menj be és mutasd be az érvényes tankolókártyát,és csak utána tudsz tankolni.Északi országokban pedig sok az automata kút,a kútoszlopnál kártya be,aztán mehet a tankolás,személyzet,shop nincs.
Írtad a parkolási gondokat.Ezt hogy kell elképzelni?Egyáltalán arrafelé hol parkolnak a kamionok?Itt Európában jellemzően 5 helyszínre lehet lebontani a dolgot.A legdrágább megoldás fizetős helyen(Németbe Hof-okban) parkolni,ezek a parkolók telnek be a legkésőbb este,és a normálisabb helyeken a parkolási díj jó részét le lehet enni a közeli étteremben. Ingyenesek az autópálya melletti benzinkutak,este ezek telnek be legelőször,hiszen ingyen van,de van wc,fürdő,meg minden. Vannak az autópálya mellett ingyenes wc-s parkolók,ahol bolt nincs,csak wc,ezek általában nem túl kultúráltak,mert nincsen felügyeletük,de adott esetben jó lehet ez is nem túl hosszú időre. Aztán vannak az autópálya melletti wc nélküli parkolók,kicsik is,zajosak is,wc sincs,max 1 éjszakára szoktam ilyen helyen megállni. Aztán Németországban este 10-kor,amikor már minden nyomorult parkoló betelt és a fákról is kamionok lógnak,le lehet menni ipari területekre és parkolni az út szélén.Már ahol meg van engedve.Itt aztán se wc,se semmi,pisilni is kvázi csak a járdán lehet,szerintem a legrosszabb,bár itt a fórumon van,aki lelkes híve az ipari parkoknak,állítólag minden ilyen hely mellett van McDonalds,ahova el tud menni wc-re,hát finoman szólva szkeptikus vagyok,de mindegy. Mi a helyzet odaát?Csak az ingyenes helyek fogynak el estére,vagy van olyan időszak,amikor szó szerint minden betellik? Egyébként Európában országonként nagy eltérések vannak,pl. Franciaországba sokkal nagyobbak az autópálya melletti parkolók,ott könnyebb este egész későn is helyet találni.
Roppant mód örültem a belső teres videónak,egy csomó kérdésemre választ kaptam általa.Mennyire jellemző ott,hogy automata váltós gépeket használtok?A korábban említett kanadai kamionos blogból vannak csak infóim,ami 5-6 éve íródott,ott azt lehetett olvasni,hogy még mindig inkább a szinkronizálatlan kézi váltó a jellemző arrafelé,de a te kamionod automata volt. Az is érdekes volt,hogy volt rendes "műszerfala" a kamionodnak,az ilyen olyan kamionos műsorok azt sugallják,hogy Amerikában még mindig a 10-20 órás mechanikus műszerfalak a menők,de a tiéd az itteni kamionokon megszokott Volvo műszerfal volt.
Milyen felszereltségűek jellemzően ott a kamionok?A mikródat irigyeltem,az itt nincs,állófűtés,állóklíma mennyire szokott lenni?
Merre jártál eddig?Voltál egészen délen is vagy arra nem jártok onnan fentről?
Van arrafelé autópályadíj?Hogy van az fizetve?
Mik a vezetési és pihenőidős szabályok?
Korábban kérdezted a tengelyeket.Szintén a korábbi blogból tudom,és most a videódon látszott is,hogy ott változtatható a tengelytávolság.Itt Európában ilyesmi nincs.A pótkocsi alatt elöl jellemzően 1 hajtott tengely,hátul 3 tengely,a tengelysúlyt pedig csak a rakodással lehet szabályozni,a pótkocsi elejébe kevesebb súlyt szoktak tenni,amennyiben ez lehetséges.
Hol szoktál bevásárolni?Errefelé mostanában egyre több bolt parkolójához rakják ki a kamionnal behajtani tilos táblát,amerre én járok,egyre nehezebben tudok boltba menni.
Mennyivel mehet amott egy kamion és ha le van szabályozva a sebesség,akkor mennyire?
Jobb országban - ilyenért - a rendőr ott helyben négybe vág és a parkoló négy sarkára/fokára kitűz téged, a többieknek elrettentetésül.................:-)))
4 betanítóm volt,és eddig 3 tanulóm,van tapasztalat.Egy ideális világban csak olyan vállalna tanulót,akinek van kedve/tudása betanítani.A valóságban azonban túl kevesen vállalnak oktatást,ezért szerencse kérdése,hogy akihez kerülsz,milyen lesz.Jómagam sem akartam soha tanulót,de ha már úgy alakult,igyekeztem koncepciót kialakítani és átadni,amit tudtam.Cserébe pedig mind3 tanulómtól sokat kaptam.Tehát a betanítón IS múlik és a tanulón IS.
Amúgy meg néha úgy érzem túl van egy kicsit húzva ez az egész.Azért nem az orvosit kell elvégezni.
Többször írtam már,megint leírom.Én jogsiszerzés alatt visszaolvastam ezt a fórumot 1,5-2 évre.Ja eltartott 1 hónapig,de a végére szinte minden kérdésemre választ kaptam.Van már egy csomó ezzel foglalkozó oldal,mindennek utána lehet nézni,aztán a tanulóidőszak alatt a maradék kérdést fel lehet tenni.Utána pedig ott a telefon.Engem minden tanulóm hívhatott nyugodtan betanítás után.És annó én is hívhattam bármelyik oktatómat.
Át tud adni valamennyit a tudásából a kint eltöltött idő alatt,
Ez nem ügy működik, mint az iskolában. Nincs koncepció, nincs tananyag, ezek nem tanárok, nem alkalmasak az oktatásra, talán nincs is ilyen kamionos, aki a munkáján túl erre képes legyen. Ott fogsz ülni mellette és rád-ragadnak dolgok, attól függetlenül, hogy akarja gazdád vagy nem vagy te akarod e. Az az egy hónap, arra jó, hogy legyen egy kis önbizalmad és legyen valami használható tudásod, hogy esélyed legyen a továbbiakban és hogy ne vérezz ez apróságok miatt az elején. Rajtad több múlik mint az oktatón. Nézd mit csinál és kérdezz tőle, fel kell ismerned a tevékenységében a koncepciót, a logikát és hogy miért úgy csinálja ahogy és azt is, ha nem jó amit tesz, sokat hibáznak, tele vannak rosz megoldásokkal ők is, és feleslegesen tesznek ezt azt, sok energiát üzemanyagot és időt pazarolnak. Kérdezz, ha tudsz, ha nincs kérdésed, az nagy baj. Ha szerencséd van megérti amit kérdeztél, tudja a választ és képes válaszolni. Az is nagy szó, ha kérdéseid vannak, lesznek és megkapod a válaszokat. Kell egy adag szerencse is, intelligencia, hogy az elejét átvészeld. Baleset a vezetésben, rakodásnál, a helyes utak megválasztása, autópályák díjfizetésének ismerete, a saját ellátásod, tisztálkodás, 561 ismerete, hogy ne büntessenek és ne állj feleslegesen, mert azt hiszed, hogy pihenőt kell tartani, pedig csak 24 órát kellene és te 45öt tartasz, időbeosztás, rögzítés, patikázás, gps használat, számolás, tervezés, irányítóval a kommunikáció, hogy amikor pihenő van tényleg pihenj, mert ha elkezdesz egy 15 órás műszakot, de előtte mindent csináltál, csak nem aludtál, az nagy bajforrás. Ne állj meg minden apróság miatt, mert egy megállás/elindulás 2000 forint és azt valaki kifizeti. Pénzed fizetésed beosztása, pazarlás ne legyen. Italozás, konfliktusok elkerülése, kerülni az agresszív és aljas sofőröket. Unalom ellen olvasni EBUK, és nem csak a filmek. stb stb stb
Nálunk a svédek 35 tonna olajjal mennek a 25 méteressel,szoktam látni a fuvarutasításukat.Engem is meglepett,hogy odaát milyen kicsi a súly.Dehát ott is csak 5 tengelyes az átlag szerelvény.
Kissé kevésnek tűnik ez a 20 tonna payload, valahogy az 18 wheels of steel nem ezt sugallja. :)
Itt Skandináviában egy 2 húzótengelyes traktor 30-32 tonnás payloaddal szaladgál. A 25 méteres linkek - dettó 2 húzótengelyes traktorral - meg 40 körül asszem, és már az sem ritka látvány.
a wabi ugy fizet vasarnap 15eu a tobbi 53-40eu merre mennyi meg km penz.most kov ho lesz tanulom.elso a jogsi tedd le es varj meg a valasztassal mire e kat forgalmi vizsgad jonn akkor csinald keres kft betanitot.
Minden tiszteletem a tiéd,de én nem vagyok olyan idős,hogy ilyet felvegyek.
:D :D Tényleg ne haragudj.
sima bármilyen sportcipő,oszt jóvan.Rakodáskor meg úgyis munkavédelmi bakancsba lesz.
-------------------
1./ Nem haragszom.
2./ Tényleg ne a divat vezessen.
3./ Olyan sport vagy bármilyen cipőt veszel fel amilyet akarsz, a lényeg az, hogy legalább annyi rés/luk/akármi legyen rajtuk mint amennyi a képen lévő cipőkön van.
Ugyanis a lábad szellőzése a lényeg.
A lábadra 80 évig van szükséged.
A cipődivat meg 3-6 évente más és más.
Egy kamionos, aktív élete során kb. 10-14 cipődivatot él át.
Ne az aktuális cipődivat határozza meg gondolkodását. Azt a módszert hagyja meg a faluvégi bögrekocsmák törzsközénsége szellemi sajátjának.
Ahogy Ashta is írta,a fülkébe vezető legfelső lépcsőn hagyják,ha nem éri sár,vagy a sofőrülés bal oldalán az ajtó és az ülés között,ha van hely.Egy ideig én is szórakoztam vele,de én klumpát,papucsot nem hordhatok,cipőbe lépni meg félig az ajtón kilógva nehéz.Sajnos már nem egy kolléga esett ki,miközben kiszálláskor félrelépett a klumpának.Ezenfelül elég gyakran rossz helyen marad beszálláskor,napi 1-2 cipőt tutira látok az autópályán,ami menet közben.
Az,hogy szabálytalan,csak hab a tortán.Hát talán még a szupppertraffipax is lefényképezi!:D :D
Milyen jól szellőző lábbelit ajánlanátok vezetéshez? Úgy tudom a klumpa például büntetést von maga után ellenőrzés esetén. Mit lehet viselni ami szabályos? Azért egész nap cipőben rohasztani a lábat nem kellemes, még váltó cipővel sem.
-------------
Vezetéshez olyat aminek zárt sarka van.
Számtalan olyan cipő kapható melynek jó vastag kérge, sarka van, a felső rész többi része meg lyukacsos.
Példa-1
Vagy ha belebújós változatban szereted (?) akkor példa 2 :
Köszönöm a válaszokat, nem aggódom túl a dolgot amúgy, csak láttam már klumpás kamionost és nem értettem ha büntetés járhat érte miért használja. Nyilván nem a legzártabb csukámban képzelem el a dolgot, de érdekelt hátha van valami kifejezetten sofőrcipő vagy ilyesmi. Nike Free cipőnek pedig utána fogok járni, a neve alapján olyan lehet mintha mezítláb lenne az ember, köszi a tippet. :)
gemäß § 44 Abs. 2 UVV für Berufsfahrer sind Fahrzeugführer dazu verpflichtet, zum sicheren Führen des Fahrzeuges den Fuß umschließendes Schuhwerk zu tragen.
Szóval Németországban hivatásos autóvezető csak a lábat körülzáró cipőben vezethet. :)
Aki nem cipozik a labterben az hova teszi a cipot? Hogy veszi fel?
Mondjuk en megorulnek ha mezitlab vagy zokniban kene vezetmem de meg a papucstol vagy a szandaltol is.
A kerdes egyebkent nem hulyeseg csak felesleges. Rogton az elso het utan tudni fogja mi hianyzik mi felesleges, mi kenyelmes, kialakul egy rend az autoban, napirend, stb.. igeny szerint.
Nekem az egyetlen hely ahol hasznalok cipot az a pedalter, kilepek belole (nincs szorosra fuzve) majd befordulok a fulke fele es zokniban vagyok, vagy este mar mezitlab, kb mint otthon. Hat egy-ket kolleganak eleg viccesen nez ki az autoja. Az utas pedalterben tartok egy Crocs papucsot egyeb esetekre pl ha megyek zuhanyozni, vagy wc-re ejjel.
Nem kell túlspilázni,könnyű nyári cipőbe vezess,ennyi.De a szandál is jó nyáron.Amúgy a klíma miatt és mivel a hideg levegő "leszáll",nekem szandálba fázni szokott a lábam.Tehát vezetés közbe egy sima cipőbe nem szokott túl meleg lenni a lábamnak.
Egyébként fogd fel úgy,hogy egy "normális munkahelyen" ( :D :D ) is egész nap cipőbe lennél.
De vannak,akik "nem cipőznek",tehát a kormány alatti lábtérben sem lépnek cipővel,sem semmivel,hanem puha szőnyeg van ott is és mezítláb vagy zokniban vezetnek télen-nyáron.Nem tudom,hogy a mezítláb vezetésért büntetnek-e,a papucsért viszont biztos.
Nem akadtam el egyszer sem, egy parszor volt olyan eppenhogycsak helyzetek, majdnem elakadtam, majdmem fol kellett tenni a holancot.. januarban jartam arra utoljara.
Lehet buta kérdés lesz, nézzétek el a leendő mazsolának. :)
Milyen jól szellőző lábbelit ajánlanátok vezetéshez? Úgy tudom a klumpa például büntetést von maga után ellenőrzés esetén. Mit lehet viselni ami szabályos? Azért egész nap cipőben rohasztani a lábat nem kellemes, még váltó cipővel sem.
Olvastam, hogy a Waberer's-nél kétféle fizetési rendszer van:
-alap + 40 EUR + 8Ft/km
-alap + 53 EUR
Ez utóbbira azt írják, hogy tesztüzemben. A kérdésem az lenne, hogy ez most válaszható ki melyikbe akar kerülni, ill. egyáltalán elérhető-e mindegyik Franchise-nál? Nekem a második változat szimpatikusabb lenne.
+Lassan kezdem OFÁ-n keresztül a jogsit, ebből kifolyólag korrekt betanítót keresek, olyat aki úgy érzi alkalmas lenne a feladatra. Át tud adni valamennyit a tudásából a kint eltöltött idő alatt, nem csak üresjáratban fognak eltelni a hetek. (Sajnos sok ilyet hallani). Pár hét múlva megyek fel Pestre tanulmányi szerződést kötni és akkor már rögtön ahhoz a Franchise-hoz kérném magam. Jómagam egyébként 25 éves vagyok, nem dohányzom, italozok.
Jó lett volna hallani a kommunikációt a határőrrel.:-)
Mennyire beteg,hogy tényleg megnéztem.:-) Mi több csillogó szemmel kattintottam rá a Youtube linkre,de látom csak egy videó van.Ha nincs ötleted,majd mi írjuk,hogy miket videózz le.:-D
Lehetne tobb is de szigoruak a szabalyok, ezek az 5 tengelyes kamionok 16 meteres trailerrel (tizbol kilenc ilyen) 80000 pound lehet ami kb 36 tonna. 34000 lehet a hajtott tengelyeken, 34000 a trailer tengelyeken es 12000 a kormanyzott tengelyen. A trailerek ha jol emlekszem kb 250 szelesek.
Sajnos itt az autok nem toposok, igy néha kiabálni ki hátulra, hogy toljatok okosok, mert itt a büdöséletbe nem megyek fel, de ti se , mert elözni tilos:DD
logikatlan a jogszabaly alairom.. rajzolsz 27 korongot... hatul berajzolod a pihemot 24 oraba..
semmibol se tart tevekenysegi lapot gyartani...
adtam 2 lehetoseget.... most ne vitazunk hogy hulyeseg e vagy sem.. megvan a velemenyem a hulye szabalyokrol..
Vegyél nyugodtan tabletet,a tesztekben a tesztelő úr kimegy az erkélyre a betondzsungelben,látja,hogy az eszköz kevés műholdat lát,aztán rámondja,hogy szar a gps-e.
Én a Lenovommal,kolléga Samsunggal simán navigál,semmi gond.Nagyon noname-t ne vegyél,de értelmesebb márkákból nyugodtan,50-70 között már csodálatosat fogsz kapni,Sygic hivatalosan elérhető a Play Áruházba,már csak vezetni kell.
Hali, nekem is csinálta a merci, megálltam otthon, reggel, mondom délig van 5 óra pihim, kártya bennhagy, átállít ágyikó, délben kimegyek, hát látom, egyéb munka, na fasza.kinyomat, ott meg mi van? 2 percig ágyikó, azt magától átugrott, egyébre.
Tevékenységi lap? Őstermelő vagyok, nem vagyok a cég dolgozója amihez a teherkocsi tartozik és nincs haszonszerzés, vagyis akkor írjak magamnak papírt hogy a földön munkálkodtam a saját birtokomon? Nem fura az? :S
Ilyen se volt még,hogy a tacho önállosítja magát.Azt mondták csak a merci meg a volvo csinálja,bár én még sose hallotam ilyet senkitől.
Scania is csinált ilyet, a parkolóban állva időnként felugrott a sebesség egy-egy pillanatra 70-80 körülire. Még aznap valahol Nürnberg alatt jeladó csere, illesztés, hitelesítés. Másnap olasz kontroll :)
Szervíz bejegyzés az nincs de majd megmutatom mellé a szép új illesztési papírt azon rajta van a szervíz bélyegző.
Mióta kártyás autóval járok ez az első ilyen eset.Ezért is jobb volt az analóg óra az nem csinált ilyet.Engem se rázott a nevetés mikor megláttam reggel.Hogy vezettem 2 percet mikor benne se voltam a kocsiba?
jo lesz, lenyeg datum, meg egy szervizbejegyzes legyen rajta.. mondjuk en mindig lepecseteltettem a szervizessel es alairattam,
volt kontrolom, hutovel sokszor (ennel a cegnel ahol most vagyok nem volt, bar lengyelbe most buntettek meg:)), megkerdezte mi tortent es azt mondta korrekt.. nem foglalkozott vele tovabb
Javaslom, hogy kérdezd meg a facebook-on az AETR S.O.S., Tacho Center csoportban. Zárt csoport, de felvesznek, ha jelentkezel. A csoportgazda Kis-Petik Ferenc.
Nemrégiben lett meg a c-s jogosítványom és a teherkocsira a GKI. Őstermelőként dolgozom, de néha vezetném sógorom teherkocsit is, és úgy tanultam hogy visszamenőleg 28 napra kell magam igazolni ha megállítanak. De ha én egy hónapban csak egyszer ülök volán mögé és a többi nap nem vezettem, hanem pl. otthon végeztem mezőgazdasági munkát, akkor hogy igazolom magam? :S
Nem haszonszerzés a cél, mivel családtagnak segítek!
Ugyanis nyáron majd jön az Udine-Padova-Milano szakasz, mely nyáron (nekem) az egyik legrosszabb élményen Európában.
Pedig pár helyen mentem nyáron is ezer km-ket autópályán.
-------------------
A Genova - Ventimiglia 163 km-n, ahol van közben az a kb. 70-80 db alagút + kb. 40 viadukt, nem annyira veszélyes.
Ott csak józanul kell menni.
Látványosnak látványos, de ha csak ésszel, akkor biztonságos.
------------------
Azzal a megjegyzéseddel egyetértek, hogy aki állandóan keletre jár, annak a Vigo-i utak, nagy élményt fognak jelenteni.
Mennyire saccoljátok az Iasi-Vigó forduló időt, kb. 7600 km, (minden szabályt betartva) ha idehaza, visszafelé jövet, Cegléden illetve Dabason kb. +36 óra magán pihenőt a kap a két kamionos.
Nem négykezesben fognak járni, mindkét fiú egy-egy Scaniával jár.
Egymással szemben közlekednek, tehát nem tudnak együtt menni.
------------------
más
A nyilvános európai útvonaltervezőkben van olyan elérhető változat is, mely kamionosnak tervez, beleszámítva a kötelező pihenő időket is a vezetések között ?
Segítséget szeretnék kérni! GPS vásárlás előtt állok, de nem igazán tudok dönteni!
A kritériumok:
-5" feletti eszköz.
-Lehetőleg legális szoftver, nem mókolt warez.
-Lehet kifejezetten kamionos is, de ha autós az se baj.
-Ha van benne forgalmi információ, az nem hátrány.
-50.000 max.: 70.000Ft
Az iGo Truck jó lenne, de képtelenség 5" feletti eszközön megvásárolni, a második jelöltem a Sygic Truck lenne, sima autós Sygicem van, elégedett vagyok vele, a forgalmi infókat is jól adja, de ezt 5" felett csak tabletre lehetne feltenni, nem tudom mennyire pontosak ezeknek a GPS vevője.
Épp nemrég volt kontrollom.:-) Először is hamar rádnyitják az ajtót,hogy papucsba vezetsz-e.Mert azért büntetnek.Ja,ha van mérleg,először arra gurulsz rá. Aztán elkérik a papírokat,tachográfból a kártyát,meg dugnak bele egy szerkezetet,hogy magát az eszközt is kiolvassák,aztán az egésszel eltűnnek a kisbuszukban.Vársz fél órát kb.,ha nézik az autót,közbe jön valaki,aki megnézi a gumikat,lámpákat,az angoloknál volt fékhatás mérés,meg mittomén,szóval az eszközkészletüktől függ. Aztán odahívnak a kisbuszhoz,és jó esetben visszaadnak mindent és jó utat kívánnak,rossz esetben beültetnek,és elsorolják,meg mutatják a laptopon,hogy miért fognak megbüntetni,meg mondják az összeget. Majd írok kérdéseket én is,de kikötünk,nincs több idő.Megyek haza,3-4 nap múlva lesz újra netem.
Engem meg erdekelne hogyan ellenorzik arrafele a kamionokat az uton, es mit neznek. Itt szinte kizarolag suly ellenorzes van ilyen ut melletti vizsgaloallomasok ahova be kell hajtani, egy fuvarban kb 3-4-5 oda-vissza, szoval lehetetlen kikerulni, ez eleg gyors ha nem vagy nagyon sulyhataron akkor meg sem kell allni mert menet kozben megmer, de ha pontosabbat akar akkor is csak egy perc az allo merlegen. Persze mast is neznek az o avatott szemeik amig gurulsz kb 15-tel.
Rendor egyszer allitott meg de az is nagyon rendes volt, 3 perc utan kozolte hogy ne haragudjak de behalt a net a kocsjaba es nem akar feltartani, szoval menjek es vigyazzak magamra.
Full ellenorzesem is csak egyszer volt a mar emlitett allomason, kb 45 perc.
Nem lenne ez szenvedos ha mindenki rendesen tenne a dolgat.
Amikor vegzek a megpakolassal megkapom a papirokat kitoltok hozza egy fedolapot amiket jo elore elfaxolok a brokernek, rengeteg van beloluk es az elore meg van mondva ki a broker, nekem van egy kis fuzetem amibol kinezem a fax szamot, majd az adatokat elkuldom a ceges ugyintezonek is ezt mar computeren szerencsere.
Az a lassu hogy eppen csak vegeztel felpakolassal majd keresni kel egy truck-stop-ot ahol van faxolasi lehetoset, nem baj legalabb veszek egy jo kavet az utra.
Na ezutan ok felveszik a kapcsolatot es jo esetben 2-3 oran belul (ez alatt en robogok persze a hatar fele) megjon az entry number amit mar csak beirok a mar emlitett fedolapra es ezt adom majd a hatarornek. Azt elore meg kell mondanom hol fogom atlepni a hatart. Az USA fele bonyolultabb foleg ha hus vagy alkohol az aru. A legrosszabb/leghosszabb eset: rosszindulatu a hataror (lattunk mar ilyet:), elkuld rontgenre, majd FDA food and drug administration, ezek kinyittatjak a kamiont egy dokknal, majd elkuldenek egy kozeli vizsgalo allomasra is, mintat vesznek a husbol meg ilyesmi.. ezek mind komoly orak.
Jo eset: jofej a hataror, hello hogy vagy, mit viszel, hova viszed, majd en kerdezem hogy be menjek e az FDA-ra o meg azt mondja hogy csak ha akarsz :) Szoval tud lenni 5perc vagy par ora.
Canada fele egyszerubb, ha a papirmunka rendben van tenyleg csak egy par perc, helo hogy vagy, mennyi ideig voltal az USAban, vettel valamit..
Itt is a megelozo papirmunka a macerasabb, foleg ha alkohol, ezt altalaban nem is vihetem rogton a cimzetthez hanem le kell raknom egy warehouse-ban, majd ujra egy ellenorzes de ez mar engem nem erint, en vegeztem ott.
Na ez eleg reszletesre sikeredett :)
Ennel tenyleg csak egy kicsivel bonyolultabb de minden kis reszletet nem akartam mar leirni.
Bocs,hogy ezt mondom,de az nem jutott eszedbe,hogy neki mindentől függetlenül nagy élmény lesz?Csomót hallottam már a sok alagutas autópályáról,meg hogy milyen unalmas.Én kíváncsi lennék rá,sose mentem arra.Neki ez a 11 kanyar jó élmény lesz,hidd el.
Nekem meg Svédország nem nagy szám,na?De múltkor a Svédországot nem járt tanulómnak nem mondtam,hogy jaj milyen unalmas.Jó élmény is volt neki.Majd 1 év múlva unni fogja.De hülyeség előre ezzel traktálni valakit.
Mi az hogy lehet tolem kerdezni? Ez igy jo nagy paraszt nagykepu duma lenne :), ugy hangzik mint, na itt van a mindenttudo okos gyerek Amerikabol es majd o megmondja hogyan kell kamiont vezetni, csak kerdezzetek batran..
Nem vagyok jo kisregeny irasban sajnos, csak arra akartam terelni a "beszelgetest" egyszer-ketszer hogy vajon mik a kulonbsegek, erdekessegek.
Tudom hogy nagy vonalakban kb ugyanaz, itt is ott is vezetni kell, egyik nap nehez masik nap konnyebb egy kicsivel.
De osszessegebenl azert ez egy jo nagy szivas, tavol a csaladtol, napi kb 14 ora munka, vezetes varakozas ezazamaz..
Majd enni valami valami nem tul egeszseges dolgot aztan alvas, es en ezert momentan nem vagyok tulfizetve.
Na de felre a depresszioval, azert csak szeretjuk mi ezt :)
Mas.. A mult hetem volt az elso het itt a hutosoknel.amivel elegedett voltam, 4200km, azt hittem hogy vegre most mar beindul a "bot", hat nem, mar megint varakozok vagy het oraja.. egyszeruen nem tudom megszokni, minden nap rengeteg varakozas. Eldontottem hogy szep csondben keresek valami mas helyet, beadtam az oneletrajzomat egy miniszterium keres kamionost, ennyit roviden, na meg az hogy a kormany a legjobb munkaltato, legalabbis itt (azt mondjak).
Szoval Chicago fele tartanek ha nem varakoznek mostmar kozel nyolc oraja egy nyamvadt szamsorra amivel atlephetem a hatart.. de legalabb jo parkolohelyem van..
Na tessek megjott a varva-vart uzenet, meg van harom oram vezetni, abbol kb egy a hatar..
Múltkor írtad,hogy lehet tőled kérdezni.Ha valóban van kedved írni (egy kisregényt),nekem volna pár(ezer) kérdésem.4-5 éve valaki írt egy blogot a Kanadába való kijutásáról és imádtam.Sajnos a sok idióta irigykedő fotelkamionos kikezdte a csávót,míg végül törölte az egészet legnagyobb bánatomra.
menj a rudihoz, most jol fizet:DA másik cégről még nem hallotam, de ez nem jelent semmit, aztán ha megtelik a létszám ugyis visszaveszi a pénzt akkor majd továbbállsz.
most beszéltem nemrég egy rudissal, meg van elégedve
mire figyelj a szerzödésnél?? lényegtelen, mert ugyse lesz leirva minden benne, amibe megegyeztek akár szoba azt tartsa be
rudinál jok a szerelvények, hallom a potokat is mostanába cserélik.. rendes gyerek volt a srác, nem az a vérprofi, elszállt emberke. Olyannal is találkoztam az elmult hetekbe, szerettem mikor okoskodnak
ja
a fizi?? mi a normális?? mindenkinek más és más
szerintem kezdőként a 110 ezer hetente elég jonak tünik, aztán majd emelkedik, ahogy rutinod van és rálátsz a dolgokra, 120-130 hetire már azt mondom talán megfelelő, jo auto, jo hátér, kiszámitható hazamenetel ebből a 4-ből ugy veszem észre 3-at választhatsz:D
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. Most vágok a kamionos szakmába és két céghez tudnék elhelyezkedni, a K&V (Gyöngyös) vagy a Horváth Rudihoz. Szeretnék véleményeket kérni tőletek melyik a jobb cég? Érdekelne még,hogy mostanában mi számít normális fizetésnek mire kell odafigyelni szerződéskötésnél? Előre is köszönöm!
Nyilván létezik kinti kártya is, és ott már elképzelhető hogy jobban kijön az ember. Ez olyannak lehet jó, aki barangol. Aki 1 max 2 országba jár annak előnyösebb lehet kinti szolgáltató tarifái között szétnézni.
A másik dolog pedig a hűségidő. Azért manapság nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ha 2 "kosár" közül kellene váltasztani
1; Red: trükközés az "aránnyal" (telefon/net tekintetében)1,5 GB internet külföldön (mert ugye ugyan annyit kell itthon is használj mint kint, ezért a 3 GB feleződik) 2 év hűség=11990 ft
2; Telenor: 1,2 GB net külföldön, havi 2000 perc telefon, hűségidő nélkül =13500 ft
+1 giga 3500 ft. Azért annyi már elég lehet böngészésre, levelezésre szerintem úgy, hogy azért olykor olykor wifi közelben is van. Ha ezzel számolom az ég mindig 14k környéke, és ezzel nem kell trükközni. Nehéz ügy
Ezzel csak az a probléma, hogy nem telefonálhatsz/netezhetsz többet, mint itthonról (átlagban) Tehát ez kamionosoknak nem igazán jó.
A Red EU Roaming szolgáltatás kizárólag az arányos utazási célú felhasználás szabályainak betartása mellett, természetes személy felhasználók személyes hírközlési igényeinek kielégítésére használható (magán utazások céljára), azaz a Red EU Roaming életvitelszerű magyarországi tartózkodás esetén, utazások során vehető igénybe és a Red EU Roaming használata során a külföldi, magyarországi hívószámokra irányuló hívások, SMS-ek és MMS-ek használata; illetve a külföldön felhasznált adatmennyiség mértéke (tarifában foglalt adatforgalom és kiegészítő adatopciók együttvéve) nem haladhatja meg a belföldi használat kettő havi (az előző és az adott havi, illetve az első hónapban az adott havi) átlagát, továbbá a Red EU Roaming használata esetén számlázási ciklusonként minimum egy hazai tranzakciót (hívás indítás/fogadás, SMS küldés/fogadás, adatforgalom, mobilvásárlás szolgáltatás) kell indítani, illetve kezdeményezni a Szolgáltató belföldi hálózatáról. Nem rendeltetésszerű használat esetén, azaz amennyiben Előfizető a magán utazások céljára történő felhasználás szabályainak bármelyikét megszegi, a Vodafone fenntartja magának a jogot, hogy előzetes értesítést követően a Red EU Roaming szolgáltatást adott előfizetés tekintetében törölje. Törlés esetén a szolgáltatás a továbbiakban újbóli aktiválással nem elérhető.
Molnár Norbert, Székely, Réthy, Kovács Ádám. Ezeket próbáld meg. Ezek jó helyek. Bár az egyik nekem vissza mondta a felvételt, közben másokat mégis felvett, ezért nem mondom azt, hogy adok tel számot. De ezekkel meg vannak elégedve a dolgozók. Pálinkást kerüljed, arról még jót nem hallottam.
Az A6-osnál van Bad Rappenau-nál. Gyenge volt a kihasználtság az Autohof-ba, így a befektető lobbizott a helyi önkormányzatnál (gondolom megkentek ott is valakit). Azóta fizetős ott az industria. Reméljük a példa nem lesz ragadós.
ja a 6-on van
par eve mindig ott parkoltam hutovel... nemreg vittem ki bort, mondom megcelzom.. odamegyek, megallok, nezem ez a tabla meg mi...:))) szerencsere tudok masik ugymond industrit, igy atalltam oda,
ha a hulye nemet nemcsak a palyat turna, hanem a tranzitutakon csak +5-10 kamionnyi plusz helyett csinalna akkor mennyivel konnyebb lenne.. hal istennek amerre jarok mostanaba nemetbe mindig van hely:))
mondjuk most svedbe is ugymond problema volt, multkor is itt alltam, most is ezt celoztam meg, de 2 hulye litvan kozepre huzta magat a 4 helyes parkolobol csinalt 2 helyest, multkor ejfelkor kellet bevarazsolnom magam, most meg nappal, volt mar olyan, hulye gyerekek leparkolnak, es egyszeruen beszorul az ember.. mar tolattam nemetbe vissza autopalyara:)))
kolnnel tudok olyan autopalyaparkolot, ami meg 22-kor is szinte ures:)) mikor eloszor talaltam, azt hittem le van zarva:))
Igen, ilyet láttam én is. Tán a 6 - os mellett van egy hof, ki van írva, odabent 10 euró, ahogy szokás, de mellette egy ipari park van, ott 5 eurót szednek, ha ott akarsz megállni.
Ez egy tragédia. Tavaly nyáron kopogtak fel egy industria - ban, éjjel 2 - kor, hogy el kéne menni mert privatgebiet. Mondom, már 3 órája itt állok, kéne még vagy 6 óra, útban senkinek nem vagyok, maradhassak már.
Erre: parkoljak a pályán - jót röhögtem, hol is éjjel kettőkor?
Őket ez nem nagyon izgatja - valami főnökféle muksó lehetett az egyik ottani cégtől - de itt ne. Megyek, vagy hívja a policájt.
Mentem, még jó hogy kifogyott a söröm és nem kaptam be kettőt - hármat a lefekvéshez mint általában szoktam. Csodával határos módon kb. 20 km után be tudtam tornászni egy helyre jobbra - hátra egy halszálkába a vasat és újrakezdtem a pihenőt. Bekaphatják.
Kicsit unom már ezt a parkolási vacakolást, valaha azt mondtuk, este nyolc után már nehéz megállni. Ma már inkább öt óra ez. És főleg nagyvárosok körzetében nem építenek előszeretettel parkolókat, pl. ott van München, egy szál kutas parkoló van az egész ringen.
Ennek a német minimálbéres dolognak nem sok értelme van. Egy bolgár vagy román cég arról is ad majd papírt, hogy az ő sofőrje óránként 50 eurót kap, nagy dolog.
Nálunk ugyan nincs rossz fizetés, de csak papíron vezetik le, hogy megfelelünk a német előírásoknak. Amúgy minimálbérre vagyunk bejelentve, és a valós jövedelmem kizárólag a banki utalásomon jelenik meg, olyan szerződésem van, hogy elvileg a saját cégbeli kollégámnak sem mondhatnám meg, hogy mennyit kapok. (cégen belül sem kap mindenki ugyanannyit). A papír mindent elvisel, bármit rá lehet írni, ellenőrizni meg gyakorlatilag lehetetlen, hogy mennyit utalnak nekem valójában.
A német állam ha annyira szívén viseli a kamionosok dolgait, kezdjen parkolókat építeni, mert a tököm tele azzal, hogy minden áldott este vadászni kell egy helyre, meg állhatok meg industriában, ahol szarni sem lehet. Évről évre rosszabb, már délután öt után nem garantált, hogy talál szabad helyet az ember.
fejbe kellene oket kolintani... ha csak papiron kapja meg emberke a min bert... attol meg nem lesz a zsebunkbe.. innentol kezdve az ellenorzesnek nincs ertelme. nagyon nem is tudja ellenorizni.. ergo ertelmetlen
Elkezdték ellenőrizni a kamionsofőröket a német hatóságok, hogy be van-e jelentve hozzájuk az ellenőrzött gépjárművezető foglalkoztatási terve. Erre azért van szükség, hogy a német hatóságok ellenőrizni tudják, a kötelező német minimálbér kifizetését az országba behajtó gépjárművezetőknél. Teszik mindezt annak ellenére, hogy az Európai Unió kötelezett-szegési eljárást indított Németország ellen, az országon áthaladó gépjárművezetők bérezését illetően.
A német vámhatóság részére továbbra is faxon , de új számra kell elküldeni azoknak a gépkocsivezetőknek, kísérőknek az adatait, akik Németországban dolgoznak. A faxon beküldendő dokumentum nem más mint egy foglalkoztatási terv, amelyen a munkáltató bejelenti, hogy alkalmazottját vagy alkalmazottait német területen szeretné foglalkoztatni az általa megjelölt időszakban. A szükséges formanyomtatványt a német vámhatóság oldaláról lehet letölteni, a nyitó oldal jobb felén a menü pontban meg kell keresni a Formulare zum Thema rovatot, itt a 033037 (mobil) nyomtatványt kell letölteni, a kitöltött dokumentumot kell faxon átküldeni az alábbi új számra: Az új fax szám a következő: +49 (0) 221-964-872. Amennyiben Magyarországról küldi a faxot, a következőképpen kell beírni: 00-49-221-964-872. A formanyomtatványon be kell jelenteni azokat a gépkocsivezetőket és kísérőket is akik Németország területén dolgoznak. Nem kell bejelenteni azokat, akik nem érintenek német lerakót, felrakót csak tranzitként lépnek be Németország területére. A nyomtatványon meg lehet adni legfeljebb fél évre a munka időtartamát, ez alatt az időszak alatt a már bejelentett dolgozót nem kell minden útja alkalmával újra bejelenteni. Nyár közepétől életbe lépett egy új szabály: arra az időszakra, amelyre bejelenti a dolgozót meg kell jelölni, hogy hány alkalommal fog Németországban dolgozni. Elég nehéz ezt a vállalkozónak már egy fél évre előre kiszámolni ezért a jövőben célszerű lesz rövidebb időszakra bejelenteni az alkalmazottat. Lehetőség van havonta elküldeni az űrlapokat, ilyen rövid időszakra könnyebben ki lehet számolni, hogy hány útja lehet Németországba egy-egy dolgozónak. Fontos: a nyomtatványt minden esetben azelőtt kell beküldeni, hogy a gépkocsivezető, kísérő átlépi a német határt, ezért kell még hónap elején, időben átküldeni a német vámhatóságnak az űrlapot, mert erre már nincs lehetőség akkor ha esetleg a kamion már a cseh-német határon áll. A németekhez hasonlóan a franciáknál is bevezetésre kerül a minimálbér alkalmazása!
Berényi Dánielnek hívnak.Végzős pszichológus halgató vagyok,és érdeklődésemnek megfelelően kutatási orientációm a kamionosok mentális egészségét befolyásoló tényezők irányába tolódott.Arra szeretnék kérni minden kedves kamionost, hogy szánjon 10 percet szakdolgozati kérdőívem kitöltésére, mely teljesen anonim.
Rosszul sejted. 86-os vagyok. Érettségiztem, tisztességes, normális, jó felfogású, rugalmas, talpraesett ember vagyok, legalábbis úgy gondolom. Mégsem kellettem. Na de nem ez a lényeg, van már helyem, jövő héten indulok 4 kézbe. :)
Hogy miért nem voltál szimpatikus?Ha jól sejtem 1961.07-hóban születtél,ezért nem.Tudod a hülye előítélet!Akkor mit szóljak én aki(ha így van?)8 hónappal vagyok idősebb nálad?A kutyát nem érdekli hogy 35 éve vezetek baleset mentesen, és csak 3 munkahelyem volt eddig.Ma már a simlizés,lehúzás,a másik ember semmibe vétele az üdvözítő.Sajnos.
Ha akarsz méga cégnél dolgozni, beszélj másik frencsi vezetővel és akkor át tudnak oda léptetni. Molnár Norbert IT-t sokan dicsérik, Székely IT-ről is hallottam jókat. Nekem az egyik frencsi igérte, hogy felvesz, aztán visszamondta, mondván 7 kamionját leállították. Közben felvett olyat, aki 3.jára tudott csak levizsgázni E-kat ból. Meg állítólag van felvétel most is, nem tudom, hogy miért nem voltam szimpatikus.. Ha gondolod adok számot is privátba. Másik helyre felvettek, de ennek meg hiába kérdezed az elérhetőségét, kezdőt nem vesz fel. Én is 8 percet stand upoltam, de meggyőztem, mert nekem van nagy és hosszú és széles járművel rutinom.
Mivel a lojalitásom a cég iránt megszűnt,elárulom nektek:VT INTERTRANS-ról van szó.Sejtéseim vannak hogy miért alakult így ez a helyzet,de biztosat csak a jövő héten tudok mondani.
Szia!Érdekelne a dolog,mivel a helyzet nálam ugyan az mint amit pár héttel ezelőtt.Dec.12-óta itthon ücsörgök!!! Többször beszéltem már a főnökkel (személyesen ill.telefonon) mégsem történt semmi.Nincs munka, nincs mentor, nincs autó, az anyacég visszaveszi az autókat stb....stb.Most már ott tartunk hogy a februári alapfizut és a decemberi napi díjat sem utalták!!Úgy döntöttem hogy márc.31.-én kilépek.Sokan gondolhatjátok hogy hülye vagyok mert ennyit vacilláltam, de tényleg szimpatikus volt a cég és a vezető is, ám erre tényleg nem számítottam hogy ilyen linkek.Hiába egy frencsi, de a wabi az wabi marad!!!!Közben persze jó pár céggel felvettem a kapcsolatot,de itt Szabolcs-Szatmárban még az éhbérért is rengeteget kell csalni ill.hajtani!A mágnes,két kártya, korongcsere kötelező dolgok!Nem tisztességes embernek való világ ez.De amint látom ti is hirdettek most ezerrel,csak nincs valami gebasz nálatok?
Engem is ellenőriztek,nekem egy korongom nem volt meg,kőkeményen kiküldték a 400.000-es csekket!
Utána bementem a kirendeltségükre,megkérdeztem,hogy milyen esélyeim vannak arra,hogy fellebbezés után mérséklik a büntit.
A válasz szó szerint:
"-Ha van 16 ezer forintja feleslegesen kidobni az ablakon,akkor csak nyugodtan fellebbezzen!
-Az aki a fellebbvitelit intézi az a kolléga nem fog engem hülyének nézni,hogy minek írtam ki magának ennyi büntetést,és fogja és lecsökkenti a bírságot!
-Ha jogerőre emelkedik a dolog esetleg perelhet polgári peres úton,de csak akkor ha már befizette az összeget!"
Tehát részletekben befizettem,20-szor 20.000-ft
Szóval kemény volt velem szemben.Valójában annyit akart ezzel mondani,hogy: BIZTOS,HOGY BE FOGOD FIZETNI!
Annyit tennék most,ha megint megtörténne,hogy már másnap bemennék a hivatalba(ha tudnék)megkeresném az illetékest,és megpróbálnék vele beszélni,vinnék igazolásokat,papírokat,stb,vagy valami hasonló!(utolsó esélyként)
Mondjuk nekem annyi volt,hogy mivel nem ismertem a NAV eljárásmódját,nem is vettem annyira komolyan,mint az NKH-s ellenőrzést.Tehát akkor mentem be,mikor már kijött a csekk....
De egyet biztosan mondhatok:
A NAV sokkal kegyetlenebb mint az NKH! Persze egyik sem örvendetes ha megbírságol...
Sajnálom,de ez a tapasztalatom! Azért írhatnál róla mi lett a végeredmény ezzel kapcsolatban...
Igen, ez nekem is eszembe jutott, de háromszor is rákérdeztem és azt monta a hölgy, hogy ha elutasítás van, csak akkor hívják fel az embert másnap, amúgy meg várjak türelemmel és a Haza fényre derül. :-)
A röszkei határon a vámos (vám és pénzügyőr). A vámudvarban vámoltunk,felpakoltuk az árút és míg a vámokmányokat készítették beálltunk a határátkeléshez a sorompóhoz a második sávba. Szólt a vámos ,hogy álljunk félre és kérte a korongokat de mivel nem vezetek rendszeresen nem volt csak 5 korong és két igazolás és ez nem fedte le a 28 napot.
Sor- szám Bírságolással érintett cselekmények, mulasztások A bírság összege forintban A bírság fizetésére kötelezettF Menetíró készülék beépítése F1 Típusjóváhagyással rendelkező menetíró készülék beépítésének és használatának elmulasztása 400 000 szállítóG Menetíró készülék, járművezetői kártya vagy adatrögzítő lap használata G1 A menetíró készülék nem működik megfelelően (nem került sor a menetíró készülék megfelelő felülvizsgálatára, kalibrálására és plombálására) 300 000 szállító G2 A menetíró készülék helytelen használata: nem érvényes (elveszettnek vagy lopottnak bejelentett) járművezetői kártya használata 400 000 járművezető szállító G3 Nincs elegendő számú adatrögzítő lap (figyelemmel az adatrögzítő lapok személyes jellegére, a szolgálati idő tartamára, a sérült vagy az ellenőr által lefoglalt adatrögzítő lapok pótlására) 100 000 szállító járművezetőG4 Az adatrögzítő lap mintája nem került jóváhagyásra 100 000 szállító G5 Nincs elegendő mennyiségű papír a kinyomtatáshoz 30 000 szállító járművezetőG6 A vállalkozás nem őrzi meg legalább egy évig az adatrögzítő lapokat, kinyomatokat és letöltött adatokat 400 000 szállító G7 A járművezető egynél több érvényes járművezetői kártyával rendelkezik 400 000 járművezetőG8 A járművezető saját érvényes kártyájától eltérő járművezetői kártya használata 400 000 járművezetőG9 Hibás vagy lejárt járművezetői kártya használata 200 000 járművezetőG10 A rögzített és tárolt adatok nem állnak rendelkezésre legalább 365 napig, az adatok rendelkezésre bocsátásának feltételei nem garantálják az adatok biztonságát és pontosságát (digitális menetíró készülék esetében) 400 000 szállító G11 Elszennyeződött vagy sérült adatrögzítő lapok vagy járművezetői kártyák használata, az adatok azonban olvashatók 30 000 járművezetőG12 Elszennyeződött vagy sérült adatrögzítő lapok vagy járművezetői kártyák használata, az adatok nem olvashatók 300 000 járművezetőG13 Megsérült, hibásan működő járművezetői kártya cseréje, elveszett vagy ellopott járművezetői kártya pótlása 7 naptári napon belül történő kérelmezésének elmulasztása 100 000 járművezetőG14 Adatrögzítő lapok/járművezetői kártyák helytelen használata 100 000 járművezetőG15 Adatrögzítő lapok vagy járművezetői kártya nem engedélyezett kivétele, amely hatással van az érintett adatok rögzítésére 400 000 járművezetőG16 Adatrögzítő lapok vagy járművezetői kártya nem engedélyezett kivétele, amely nincs hatással a rögzített adatokra 30 000 járművezetőG17 Adatrögzítő lap vagy járművezetői kártya azon időtartamon túli használata, amelyre azt szánták, adatvesztés nélkül 30 000 járművezetőG18 Adatrögzítő lap vagy járművezetői kártya azon időtartamon túli használata, amelyre azt szánták, adatvesztéssel 400 000 járművezetőG19 Szükséges kézi adatbevitel elmulasztása 200 000 járművezetőG20 Nem megfelelő lap használata vagy a vezetői kártya nem megfelelő nyílásba történő beillesztése (több fős személyzet) 400 000 járművezetőG21 A lapon feljegyzett idő nem egyezik annak az országnak a hivatalos idejével, amelyben a járművet nyilvántartásba vették 100 000 járművezetőG22 Kapcsoló berendezés helytelen használata Kapcsoló berendezés helytelen használata, amennyiben az értékelhetőséget megakadályozza 50 000 300 000 járművezetőG23 A letöltési kötelezettség elmulasztása esetenként (gépjárművezetői kártyánként és fedélzeti egységenként) 100 000 üzemben tartóH Adatok kitöltése H1 Az adatrögzítő lapról hiányzik a családi név 300 000 járművezetőH2 Az adatrögzítő lapról hiányzik az utónév 200 000 járművezetőH3 A lap használatba vétele kezdetének vagy végének ideje hiányzik 100 000 járművezetőH4 A lap használatba vétele kezdetének vagy végének helye hiányzik 30 000 járművezetőH5 Az adatrögzítő lapról hiányzik a rendszám 30 000 járművezetőH6 Az adatrögzítő lapról hiányzik a kilométer-számláló állása (első menet előtt) 100 000 járművezetőH7 Az adatrögzítő lapról hiányzik a kilométer-számláló állása (utolsó menet végén) 30 000 járművezetőH8 Az adatrögzítő lapról hiányzik a járműcsere időpontja 30 000 járművezetőH9 Az ország betűjele beírásának elmulasztása a menetíró készülékbe 30 000 járművezetőI Adatok bemutatása I1 Ellenőrzés megtagadása 400 000 járművezető szállító I2 A járművezető nem tudja bemutatni az adott napra vonatkozóan a korongon, gépkocsivezetői kártyán rögzített információkat 400 000 járművezetőI3 A járművezető nem tudja bemutatni a megelőző 28 napra vonatkozóan a korongon rögzített információkat 400 000 járművezető szállító I4 A járművezető nem tudja bemutatni a járművezetői kártyához kapcsolódó információkat (ha rendelkezik járművezetői kártyával) 400 000 járművezető szállító I5 59 A járművezető nem tudja bemutatni az adott napon és a megelőző 28 nap során készített kézi feljegyzéseket és kinyomatokat 400 000 járművezető szállító I6 A járművezető nem tudja bemutatni a járművezetői kártyát 400 000 járművezetőI7 60 A járművezető nem tudja bemutatni az adott napon és a megelőző 28 nap során készített kinyomatokat 400 000 járművezető szállítóJ Megtévesztés J1 Az adatrögzítő lapon rögzített, a menetíró készülékben vagy a járművezetői kártyán tárolt adatok, vagy a menetíró készülék kinyomtatott adatainak meghamisítása, kitörlése vagy megsemmisítése 600 000 járművezető szállító J2 A menetíró készülékkel, az adatrögzítő lappal vagy a járművezetői kártyával kapcsolatos manipuláció, amely az adatok, illetve a kinyomtatott információk meghamisítását eredményezheti 800 000 járművezető szállító J3 Olyan manipulációs eszköz jelenléte a járművön, amely az adatok, illetve a kinyomtatott információk meghamisítására felhasználható lehet (kapcsoló/vezeték ...) 800 000 járművezető szállítóK Üzemzavar K1 A javítást nem elismert szerelő vagy műhely végezte 400 000 szállító K2 A javítást nem végezték el útközben (Ha a jármű nem tud visszatérni a telephelyre az üzemzavar-fellépésnek vagy a hibás működés megállapításának napjától számított egy héten belül) 100 000 szállítóL Kézi bejegyzések a kinyomatokon L1 A járművezető nem jelzi azon időtartamokra vonatkozó valamennyi információt, amelyet a menetíró készülék üzemképtelensége vagy hibás működése miatt már nem rögzített 300 000 járművezetőL2 Az ideiglenes lapról hiányzik a járművezető kártyájának száma, illetve neve, illetve vezetői engedélyének száma: amennyiben az azonosítás a hiányzó adatok miatt lehetetlen amennyiben azonosítható
200 000 50 000 járművezetőL3 Az ideiglenes lapról hiányzik az aláírás 100 000 járművezetőL4 A járművezetői kártya elvesztéséről vagy eltulajdonításáról azon tagállam hatáskörrel rendelkező hatóságánál teendő hivatalos bejelentés elmulasztása, amelynek területén a kártyalopás történt 300 000 járművezető
az egyiknel dolgozz este 10-tol reggel 10-ig, aztan menj tanfolyamra, aztan szerencsed van picit alszol, es ujra melo
miert nem o csinalja igy??? jol orrba vernem
a masik meg ha nem hivnak masnap, fel vagy veve...
Ezt kérdezd meg a facebook-on az AETR S.O.S., Tacho Center csoportban. Zárt csoport, de felvesznek, ha jelentkezel. A csoportgazda Kis-Petik Ferenc ilyenekkel is foglalkozik.
Sőt! Jelképes havi összegért 0-24 ben telefonos elérhetőséget biztosít ilyen esetekre tanácsadásra.
Érdeklődni szeretnék,hogy van e értelme fellebbezni a határon thaográf korong ellenőrzés kapcsán beszedett büntetésre?
Nem volt igazolásom és korongom se két napra ezért 400 ezres büntetést kaptam. Van értelme még 16 ezret fellebbezésre költeni ha úgy is elutasítják? Mi a tapasztalat?
Annyiból jó, hogy több jót hallottam a Wabiról, mint rosszat és nagy kedvem van hozzá.
Megcsinálhatnám önerőből, de akkor is ott kezdenék, mert sok sráctól hallottam, hogy rendesek és tudsz tanulni és, ha onnan mész máshová, akkor könnyebben felvesznek.
Ha összejön és jó is, akkor meg nem akarok menni sehová, mert nem vagyok alapból olyan típus. Jelenleg is 23 éve vagyok egy helyen, csak itt már nincs jövő és, ha most nem lépek, akkor már aggastyán fejjel nem kellek sehová és tanulni is egyre nehezebb.
Na most kezdem érteni. És nem azért, mert fogyatékos vagyok!
Múltkor felírtam ide, hogy a Wabitól megkerestek, hogy akkor lehet menni dolgozni. ...?????
Hová? Hát a 23.kerületben van a hely. Mondom, nekem csak C-m van.
És megvan hozzá mindene? meg. Akkor lehet jönni hűtősre. Van tapasztalata? Nincs. Akkor lehet jönni hátfalasra. Van emelőgép vizsgája? Van 9 gépre, de csak postai és az islejárt 25 éve. :-)
Nem baj, az hamar megvan. Hetes, vagy naposra akar jönni?
Nekem mindegy, de hogy fogok akkor tanulni? Mit? Hát a pótkocsi jogosítványt? Azt nálunk szeretné megszerezni? Igen.
Akkor Este 10-től reggel 10-ig jön dolgozni és megtudja szerezni közben a jogosítványt. De az nem nálunk van. hanem az ofa-n keresztül.
Hogy hívják? (Én az elején bemutatkoztam, de úgy is hívtak fel, hogy a jelentkezésre)
Mondom még egyszer a nevemet. És ennyiben maradtunk...........
Majdezek után hívott fel egy másik nagyon kedves hölgy, hogy fáradjak be a Wabihoz.
Ott jelentkeztem, Pszicho teszt, szimulátor.
Fel a HR-re. Ott azt mondták, ha másnap nem hívnak, akkor átmentem és Márciustól várhatom azt, hogy mikor kezdődik a tanfolyam, mert ahhoz össze kell jönni a 9 főnek.
Másnap nem hívtak, ergo, ha hihető, átmentem. Most várom a fejleményeket.
Én úgy tudom, hogy ha az OFA-n keresztül akarod finanszíroztatni, akkor az OFA programba be kell kerülnöd, amihez részt kell
venni egy OFA csoportos tájékoztatón, melyet azon cég nevére hirdetnek meg, ahova te menni szeretnél dolgozni. Ott ki kell tölteni mindenféle adatlapokat, próba Kresz tesztet,
van írásbeli és szóbeli pszichológiai vizsgálat, szimulátoros vezetés és akinek még nincs, kaphat II. csoportú orvosi papírt is. Ha mindenben megfelelsz, utána kötnek
tanulmányi szerződést és kezdődhet a tanfolyam.
Viszont a Waberer's-nek elvileg van (legalábbis eddig volt) saját programja, aminek keretében az E kategória megszerzését megfinanszírozzák neked, ennek fejében alá kell
írni 1 - 1,5 évet. Ez viszont független az OFA-tól és némileg gyorsabb is.
Tehát tisztáznod kellene a Wabival, hogy akkor most a te esetedben melyik játszik, mert azért nem teljesen mindegy.
A HR-en nagyon örültek nekem, mert mindenem van, csak pótom nincs.
Azt mondták, hogy ahogy telefonálnak, batyogjak el az erkölcsimért, meg az útlevelemért és megyünk a közjegyzőhöz és kezdődik a tanfolyam. De nem említettek semmilyen újabb vizsgálatokat. Azóta nem hívtak.
Voltam A Wabinál és valszeg' átmentem az ottani teszteken.
Nagyon örültek, hogy van C, meg GKI, meg sofőrkártya.
Most várom az ofa által tartott pótkocsi tanfolyamot.
Az a kérdésem, hogy most még mielőtt megkezdhetem a tanulást, ezek is elküldenek pszichológiai vizsgálatra, meg orvosira, vagy mi lesz?
Olvastam a net-en, hogy az 50 fölöttieket buktatják, meg mittomén' még mivel riogatnak.
Tehát! Mi a menet, ha már a Wabinál rábólintanak. ( Mellesleg még mindig nem hívtak, hogy mikor lehet menni és hová, csak annyit mondtak még akkor, hogy Kőbánya, kamionsuli)
Sziasztok! Aki mostanában jelentkezett PÁV-ra: a jelentkezéstől számítva kb. mikor kapott levelet, mert én már több mint 2 hete kaptam a visszaigazoló e-mailt, hogy majd jön a levél de még mindig nem jött meg. Most ugye nem tudom, hogy meg kellett volna már kapnom, vagy elkeveredett a postásnál. Írtam nekik egy e-mailt, de arra nem válaszoltak. köszi
Ismerek több embert, akik ott dolgoztak, rosszat még egyik se mondott, ami önmagában döbbenet.Két olyat is tudok, aki eljött, de később visszament.Egy dolog miatt szokták feladni,a 9 hét 2 hét munkarendet kevesen bírják hosszútávon.De ha belefér, ők egy nagyon jó tipp.
csak biztonsagi felszereles koteles adni bakansz szemuveg egyberuha overal.sisak.ilyenek ha cegnek van ruhazata ad szuper pl transaliance van .horvath rudolf is .
Nagyon sok más helyen is lehet minimálbért keresni napi 8 órában. Lehet állni, vagy ülni a szalag mellett, dudaszóra sorban állni a wc-nél, vagy a 20 perc kajaidőben 15-öt azzal tölteni, hogy elrohansz az öltözőbe a motyódért, onnan az étkezőbe, majd 5 perc falás után fordítva ismétlés, mert mire visszaérsz a helyedre le is járt az idő. Lehet túlórázni amit nem fizetnek ki, jó esetben időbankba kerül, így ha nincs munka egy hétig nem 0 pénzért ül otthon a delikvens.
Sziasztok! Szlovák bejelentésű magyar vagy Szlovák céget keresek C+E kat. GKI. ADR. tapasztalattal. Ha tudtok ilyen céget ahová keresnek sofőröket vagy dolgoztok és van üres hely akkor írjátok már meg nekem. Előre is köszönöm! Üdv. Zsolt
A sofőr szakmában ne keressél ésszerűségeket, jogot, mi jár, mi nem jár, stb. Főleg a kamionosság házatáján. Megmondják, hogy mennyit lehet keresni, mennyi kilóméterrel, és vagy elfogadod, vagy nem. Nincs törvényesség!!! Vagy csinálod, vagy nem. Ennyi!
Van e valahol olyan munkahely ahol a minimál bér 168-176 órára vonatkozik? Mert ugyanis a havi munkaidő könnyen beleszalad 250 .-270 órába egy hónapban és a túlórával mi van? Azt ugye fizetni kellene 50% bérpótlékkal nem?
Vagy a munka törvény könyv az azért van hogy mitől lehet eltérni jogszerűtlenül.
Immingham-ból azért elég jó árat kérnek reptéri transzferre igaz? Gondolom Luton-ban szál le a gép.
Ahova én akarok jelentkezni oda is kell az ADR most jelenleg arra spórolok. 4/1 ben van a munkarend, de szerintem megoldható a tovább kint lét. Nem ismered véletlen a prime-drive nevű ügynökséget? Felixstowe kikötőből kell úgyszintén hordani a rakott pótkocsikat, kocsiban alvás lehetséges szóval itt sem muszáj szobát bérelni. Havi fizetés van ami egy kicsit aggaszt. A srác aki az ügynökségnél van azt írta heti 480 font a pénz, hétvégén nincs munka.
Matthews-nál is próbálkozok, jobb ha több lehetőséggel jövök ki bár ott a nemzetközi érdekelne leginkább. Azt hallottam ott 9/2 ben kell dolgozni. No mennem kell megjött a hajó.
Ha tudsz akkor úgy állj meg, hogy ne állj be a tömegbe, mert ott könnyen elvegyülnek a csavargók. Nem nagy gáz a spanyol se, de nagy városok környéke, meg nagy cégek környéke az veszélyes. Sokszor aludtam kis falvak környékén, kivilágított helyen, de soha nem volt bajom. A Spanyol Francia határ, La Jonquera, ott ne állj meg , mert az egy erkölcsi fertő. Tudsz haladni a pálya melletti utakon is, mert jók, és nem fizetősek. Madrid környékén ne állj meg mert veszélyes. És hegyes az út, rothadjon meg. A volvó sok helyen majdnem kilehelte a lelkét:-))
Nem gáz a spanyol pálya sem , csak nem szabad sötétben megállni,pl. Ki tudod Te azt hesszelni, hogy mi a jó. Nem vagy már kezdő:-))
Pálya mellett is rengeteg a kút, tudsz tankolni. Vized legyen bőven, nehogy elfolyjon a hegyekben.
Spben csak ejjel nappali benzinkutak. Autopalyan mesz? Ott asszem minden 2.az . Gazbefujasos kirablasokrol lehet hallani arrafele. En mikor voltam megusztam. Portugaliaban mintha szelidebb lenne a helyzet.