Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Talán tarkózó tör (solymásztőr), mert annak nincs éle, csak hegye - de ehhez solymász kéne aki ért hozzá. Vagy hegyestőr, de ahhoz meg olyan kovács, aki ért a korabeli fegyverekhez.
Egy kérdésre nem kötelező válaszolni, csak szerettem volna tudni Te is gyűjtő vagy- e, honnan ez a nagy tájékozottság.
Én nem sértegettelek, amit Te itt több ízben is megtettél az irományodban!
Másrészt!:
Soha nem vásároltam damaszkolt késeket az Ebayről és nem is fogok, ami nekem van az mindegyik magyar késkészítő terméke! A képeket amiket felraktam ide azokat: Dr Thiele Ádám készítette. http://www.bucavasgyuro.net/4_termekek.html
Ha lenne fogalmad az egészről nem írtál volna ekkora baromságot!
Ez a szó a kedvenced: "metallurgiai", soha nem írtam, hogy nekem lennének ilyen ismereteim!
Nem is érdekel a téma, csak vettem pár damaszk kést amik tetszettek magyar készítőktől.
Nagyjából tisztában vagyok az acélok tulajdonságaival, nem szívesen kezdenék bele a felsorolásba milyen anyagú késeim vannak, de ha kéred megteszem, akár még képeket is készítek róluk.
"Imádom" az olyan embereket akik azt hiszik mindenhez értenek!
Harmadrészt!:A Tescot és a Metrót inkább hagyjuk. Ha valakinek az megfelel vegye meg,
túlárazott vagy használhatatlan. De az is lehet rosszkor voltam rossz helyen. :-)
Egy késekhez értő, késeket szerető ember, hogy ezeket ajánlja, mint beszerzési forrást, nekem furcsa!
Végül!: Mért kellene nekem egyetérteni veled? Te miért nem tiszteled az én véleményemet?
Szerintem meg Te vagy egy öntelt ......, aki azt hiszi mindent tud, csak neki lehet igaza mert:
Egyrészt semmi közöd nincs hozzá, miből, milyen és mekkora gyűjteménnyel rendelkezem ui én a saját preferenciáim miatt teszem amit teszek és nem azért, hogy a te és a hozzád hasonló arctalan fórumtrollok beteges frusztrációját tovább növeljem! :-D
Másrészt nem hinném, hogy az acéliparáról IS híres pakisztán, damaszkolt késeinek ebayről történő felvásárlása helyettesítené az elméleti metallurgiai ismereteket, esetleg a kovácsként/hentesként/szakácsként eltöltött évtizedek gyakorlati tudását.
Harmadrészt, ha hiszed ha nem, a Tescoban és a Metróban, sőt a többi hipermarketben sem árulnak ellenőrizetlen minőséget. Az valószínű, hogy ezer forintért egyik helyen sem fogsz kapni VG10 pengével kenyérvágó kést, viszont az ezer forintosra is rá van írva, hogy miből készült és milyen felhasználásra ajánlott.
Végül de nem utolsó sorban, ha a helyén tudnád kezelni a dolgokat akkor nem csak az arcod és az arroganciád lenne ekkora, hanem a mások véleménye iránti tiszteleted is!
Edc-be keresek legális méretű fix lengéscsillapító kést max 20000 Ft ért. Esee Izula, KA-BAR izula, bk14, bk11, hasonlók. Használnám bushcraftra is.
Fontos hogy szintetikus markolatanyag legyen kivéve ha széria kés, vagy olyan amihez külön tudok rendelni azt. Kydex, tok előnyösebb de ha bőr tok van hozzá az sem gond, max csinálok magamnak kydex-et. Szóval ilyet keresek kérlek írjátok kösz helo
Csináltam neked pár képet az egyik új szerzeményemről!
De nem nagyon merek már ide írni vagy képeket feltenni , mert sznob, nagyképű stb. ... vagyok, mert szeretem a késeket és ha van rá pénzem veszek pár darabot. Leírom a véleményemet ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszik, de ez meg engem nem érdekel!
Aki ismer az tudja, hogy nem rossz szándékkal teszem, bár sok esetben az valószínűleg úgy tűnik! :-))
A stílusom, hogy neked tetszik-e, nem érdekel! Nem tartom fontosnak, hogy megfeleljek az elvárásaidnak, nem kötelező elolvasni amit néha beírok ide. Nekem meg a te stílusod nem tetszik sugárzik az írásaidból, hogy nagyon okosnak képzeled magad!
Elgurul a gyógyszerem ha azt olvasom itt, egy késtopikban, hogy egymást győzködik az emberkék, hogy milyen jók a Tescoban,Metróban, stb.... kapható bilivas hulladékok!
egyszer vettünk porcelán kést valami hoki áron, nem emlékszem már 1000 felé volt(aztán lehet 700 is meg 1200is)
rengeteg ideig jó volt általában zöldségeket vagdostunk vele deszkán káposzát meg ilyeneket
aztán amikor kezdett megkopni az éle megpróbáltam megélezni
van a cégnél valami spéci élező, esztergakéseket éleznek vele, nagyon szépen vitte a porcelánt, csak sajnos nem volt hibátlan az élező felülete aztán valamibe beakadt a hegye amikor azt éleztem és szétdurrant a kés sok darabba
na azóta nincs porcelén kés itthon :)
szóval azon az áron az a kés kurva jó volt a fogása is tökéletes, ha nem durrantom szét még most is meglenne....
Az kevésébe tartalmi, sokkal inkább stílusbeli észrevételem az Ön egyes hozzászólásival kapcsolatban, hogy néha irtózatosan nagy arccal olt le más fórumtársakat. Az hogy valakinek számos darabot tartalmazó és/vagy értékes a gyűjteménye, az ugyebár nem feltétlenül párosul megfelelő metallurgiai és történeti ismeretanyaggal, sőt még kevésbé bizonyít önmagában egyéb emberi értékeket.Saját személyes tapasztalatomból mondom, hogy sok kést összevásárolni az elsősorban pénzkérdés (ezen fázison magam is átmentem, sőt nem is vagyok teljesen túl rajta), de a megszerezhető tudás és más késbarátok megismerése jóval több értéket adhat hosszú távon. Ez pusztán egy személyes vélemény, illetve visszajelzés, nem kívánok Önnel vitát generálni. A legjobbakat kívánom!